Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Diskusia k téme referenda o rodine - VIDEO

Miloš MajkoDátum01. 02. 2015 04:21:51TémaDISKUSNÉ RELÁCIE
200

Termín referenda o rodine sa blíži a my sme sa rozhodli nenechávať čitateľov a divákov bez informácií. Referendum považujeme za jeden zo základných nástrojov demokracie a nerozlišujeme kto je iniciátorom referenda a v akej veci je referendum vyhlásené. Vnímame povinnosť médií umožniť občanom o téme sa dozvedieť čo najviac.

Samozrejme chceli sme byť maximálne objektívni a do diskusie sme pozvali ako iniciátorov referenda  AZR, tak z určitého pohľadu protistranu - Iniciatívu  INAKOSŤ. So zástupcami obidvoch iniciatív sme okrem telefonickej konzultácie, komunikovali aj e-mailom. Elektronickou poštou sme sajmä dohadovali termín konania diskusie a účastníkov v nej.

E-maily pre dokladovanie našej snahy o vyváženú diskusiu uverejňujeme.

Odpoveď Iniciatívy INAKOSŤ  na našu ponuku pre ich zástupcov zúčastniť sa diskusie:

From: roman.samotny@gmail.com [mailto:roman.samotny@gmail.com] On

Behalf Of Roman Samotny - Inakost

Sent: Tuesday, January 20, 2015 2:10 PM

To: Milos -----OrigiMajko

Subject: Re:

 Dobry den,

pytal som sa kolegov z Iniciativy Inakost a povedali, ze by si vedeli predstavit ucast vo vasej diskusii. Len padla taka poziadavka, ci by bolo mozne, aby za Alianciu diskutoval priamo pan Chromik. Pripadne, ci by ste mi vedeli napisat, koho Aliancia posle do diskusie.

Dakujem vam

Roman Samotny , Iniciativa Inakost

Následne sme kontaktovali  iniciátora referenda a ten nám potvrdil, ze diskusie sa zúčastnia:

 

Dňa 24. januára 2015, 20:10, Milos Majko <majko@majko.sk> napísal/a:

Dobry den, mame odpoved od iniciatorov referenda:

Dobrý večer, pán Majko,

Chcem Vám oznámiť nominovaného účastníka sľúbenej diskusie ne seredonline za AZR – p. Peter Kremský (je to jeden z ich troch oficiálnych hovorcov). Stredňajší termín mu nevyhovuje, privítal by štvrtkový termín.

Pekný večer,

M. Fačkovcová

Toto sme oznámili zástupcovi INAKOST so žiadosťou o potvrdenie termínu a diskutujúceho. Odpoveď z INAKOST prišla v tomto znení:

-----Original Message-----
From: roman.samotny@gmail.com [mailto:roman.samotny@gmail.com] On Behalf Of Roman Samotny - Inakost
Sent: Sunday, January 25, 2015 4:52 PM
To: Milos Majko
Subject: Re: Vitazny film Filmoveho festivalu inakosti

Dobry den,

mrzi ma, ale zrejme vas nepotesim. Po doslednych uvahach sme sa rozhodli, ze nepojdeme do priamych diskusii s iniciatormi referenda.
Tu prikladam oficialne vyhlasenie, ktore sme tento tyzden publikoval na margo diskusii s ludmi z Aliancie.

Referendum od začiatku odmietame, no diskusiu k nemu sme pôvodne vnímali ako príležitosť na vecnú výmenu argumentov a hľadanie všeobecne prijateľného konsenzu. Žiaľ, skutočnosť je taká, že referendum a kampaň okolo neho našu spoločnosť rozdeľujú: spôsobujú konflikty v rodinách, na pracoviskách, nezmyselné hádky medzi priateľmi. Kampaň k referendu podľa nášho názoru znemožňuje slušnú diskusiu a obmedzuje sa len na opakovanie mnohokrát vyvrátených lží a poloprávd. Nechceme byť jej súčasťou a preto nepôjdeme do priamych konfrontácií v médiách s iniciátormi a podporovateľmi referenda.
Veríme, že sa demokratická spoločnosť dokáže vyrovnať s hrubou manipuláciou a zavádzajúcou politickou agitáciou a čas na konštruktívnu diskusiu ešte príde.

Martin Macko, Jana Jablonická Zezulová – Iniciatíva Inakosť Romana Schlesinger – Queer Leader Forum, býv. hovorkyňa Dúhového PRIDE Bratislava Andrej Kuruc – Nomantinels Christián Havlíček, Romi Kollárik – TransFúzia Robert Furiel – PRIDE Dúhové Košice

 

V následnej reakcii z našej strany sme Iniciatíve  Inakosť oznámili, že nás ich postoj mrzí.

Diskusiu sme teda natočili bez účasti zástupcov Iniciatívy  INAKOSŤ. Otázky zástupcom AZR  som sa pokúsil dať ja a to napriek tomu, že predmetnou problematikou sa príliš nezaoberám a nemám teda v nej dostatočný prehľad.

Snáď táto diskusia divákom ozrejmí aspoň niektoré z prípadných nejasností, ktoré by v predmetnej veci mohli mať.

 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Peter | 08-02-2015 10:47:07
Referendum ukazalo realnu silu RKC, nacase rozbehnut diskusiu o odluke cirkvy od statu. Verte ze by ucast bola vyrazne vyssia.
Primar Chocholousek | 08-02-2015 10:09:02
Cela tato agenda o LGBTI je len parazitovanie na vztahu medzi muzom a zenou . Pozrite sa hlavne na tych co to presadzuju , su to hlavne lokaji a sluhovia cudzich zaujmov ,prevazne z USA .
gulak | 06-02-2015 18:22:11
Ak sa v tejto dobe niekto nevhodne vyjadrí o LGBTI..tak je označený,ako extremista..no ja si myslím...že samotné uzatváranie manžeľstva medzi homosexuálmi..je extrémne a latku života posúva niekde do absurdna. Je podľa Vás normálne,ked tu určité skupiny tvrdia,že klasifikovanie ľudí na mužov a ženy je vykonštruované spoločnosťou...preto by ľudia mali odmietnuť rodovúidentitu a prijať-Gender-
Homosexuálna komunita môže prežívať iba preto,lebo žije na úkor zdravej heterosexuálnej spoločnosti,ktorá plodí deti...homosexuálna komunita je vlastne vymieranie národa a časom aj ľudstva...tak a môžte ma buzíci ísť ukrižovať...pravda vždy vypláva na povrch a čas po neúspešnom referende odhalí Vaše zvrátené chútky..
uz aby bolo po | 06-02-2015 18:04:02
lebo tolko zlej energie vyplavalo napovrch!
Lubo | 05-02-2015 20:53:36
Tomas, realista s Vami komunikuje vecne, slusne, Vy sa uchlujete k urazkam a ste vztahovacny, Vasou diskusiou skor skodite ako pomahate. Nic v zlom, Vas zapal pre vec je obdivuhodny, ale obcas treba ubrat.
tomáš | 05-02-2015 19:13:32
peter vidíte, vaše slová sa potvrdili. Toto je tá ich tolerancia, váš názor je "trápny" lebo ste sa vyjadril. A ja som podľa nich fanatik. Vždy keď nepoznám odpovede na problémy, niekoho extrémne obviním a hneď je mi lepšie. Chcú akože toleranciu (o ktorej ani nevedia, čo znamená), ale to nám chcú iba pod jej pláštikom zakázať vlastné myslenie. Už viete, čo tá ich "tolerancia" znamená. Ale vďaka, že ste sem napísal, lebo som si myslel, že tu bojujem z veternými mlynmi.
re pre Peter | 05-02-2015 18:33:26
Trapne mozno pre niekoho ano,pre niekoho nie!Ale je to slobodne vyjadrenie svojho nazoru a nikym neovplyvnene!Ak chapes.
pre peter | 05-02-2015 18:26:24
Trapne!!!!
Peter | 05-02-2015 18:17:17
Tomas uz len jeden den a s pozitkom sa slobodne vyjadrime!Vsimol si si ,ze ak by prvy diskutujuci vyjadril suhlas s tebou tak vsetky prispevky by sa niesli v tom duchu!Uz som to zaregistroval pri viacerich temach!Neriadia sa vlastnym rozumom ale idu podla svojho idolu ako ovecky a ako vzdy ich musi niekto viest!Strasne by ma zaujimalo kto z nich doma dostal vychovu v tomto akoze tolerantnom duchu!
pre tomad | 05-02-2015 16:48:35
Mne je prd,ako Vy mna budete nazyvat ,ste fanatik najhrubsieho razenia,tak o sebe presvedceny,ze uz to je trapne.Fanatici boli a budu najvacsim nebezpecim pre ludi,skrutia si pravdu podla seba,ako im to pasuje do kramu.Co si myslite,ze len Vy viete urazat ludi.Ten pojem o troch biologickych rodicoch ste do debaty vniesol Vy!Takze viete co je od 15.02. v Anglicku dovolene.A humanne je to podla mna v tom,ze aj manzelia.ktorych napr.zena trpi nevyliecitelnou,geneticky podmienenou chorobou, moze porodit zdrave dieta .Ako sa to lekarsky robi,to si moze kazdy vygooglovat.Takze Vy namysleny arogantny kohut Vy ste s tym zacal,len ste to inak vyuzil,ako je to vedou myslene.
tomáš | 05-02-2015 15:41:00
Pán „jedna veta“ humanista vášho formátu nás iste rád poučí o humánnej podstate troch biologických rodičov. Naši starí rodičia sa musia v hroboch obracať pri tejto senzácii a ja horím od nedočkavosti, kde bude zase pes zakopaný. Lebo v prírode som ešte nikdy nič také nevidel. A je možné že TV Hnoj alebo Narkóza to mohli nejako neodborne podať. Prosím vysvetlite mi teda polopaticky tento humánny jav. Teším sa ako sa rozpíšete. Mám návrh. Keď to obstojí, som ochotný vás nazývať „pán súvetie“. Súhlasíte?
pre Tomas | 05-02-2015 15:11:10
Aj ja cakam na argument,jednalo sa tu o pripad 3biologickych rodicov v Anglicku,ktory ste negativne pouzil,a ktori ma uplne inu vysoko humannu podstatu.To Vam je jedno,len aby to pasovalo do Vasho kramu.
Realista | 05-02-2015 14:12:17
Tomas, myslel som ze budeme diskutovat argumentami, dokazmi, ale nie vy radsej budete pisat o tom aky som relativista, pricom na to nemate ani dokazy ani ma nepoznate ani ja nepoznam Vas no napriek tomu, ste to previedol do teorie, ze ja presadzujem gender ideologiu, ze ja tvrdim ze referendum je proti homosexualom a podobne tvrdenia. Prosim si o dokazy kedy som tieto tvrdenia napisal ci povedal. Som si isty ze tieto dokazy nenajdete, tak ako ste nenasli dokazy ktore by podporovali Vas vymysleny a prekruteny pribeh o sudcovi Calamitovi, ale tam Vam asi ta Vasa nabozenska moralka nezafungovala tak ako mala.
Ale vratme sa k vasim "faktom".
Cogman - Vy pisete ze napisal fakty, ze napisal fakty z biblie! Prosim pekne, toto moze platit asi tak akurat vo Vatikane, chcete povedat ze ak vo VB bude platit ze podla biblie je homosexualita je hriech a podla ineho nabozenstva nie je tak potom tam platia dve pravdy? Uvedomujete si ze moze existovat len jedna pravda? Ze odpovedat na otazku je homosexualita hriech moze kazde nabozenstvo inak? A podla Vasej teorie kazde nabozenstvo ma pravdu, jedine, ze by ste ostatne nabozenstva staval na uroven nizsiu ako to Vase, k tomu naozaj nemam co dodat.
Ad stuzka, pisem to uz druhy krat, Cogman nebol pokutovany a ani prepusteny z dovodu ze nenosil stuzku, bolo to z dovodu jeho netolerantnej reakcie na vyzvu nosenia stuzky, ak by Cogman napisal email v zneni, ze na zaklade sovjej viery sa tejto akcie nezucastni nikto by ho nevyhodil, on ale namiesto toho zacal urazat kolegu tym ze ho oznacil, v prenesenom slova zmysle, za hriesnika a choreho cloveka, toto je podla Vas sloboda prejavu?
Druhy priklad s Romami, ano mate pravdu u nas to neplati, ale pripad Kempling sa stal v Kanade kde ludia s inou sexualnou orientaciou nie su povazovani za obcanov druhej triedy a su zrovnopravneni s heterosexualmi. O terapii, ja neviem, vy tvrdite ze metoda mala jasne vysledky, dve americke asiocacie tuto metodu skumali a tvrdia ze tie vysledky a dokazy neboli az take jasne, komu uverim? Vam? alebo dvom asociaciam kde su zdruzene tisicky psychologov a psychiatrov? To ze v asociaciach a medzi ludmi vseobcne sa nachadzaju ludia s inym nazorom je prirodzene, maju pravo na svoj nazor, rozdiel je v tom, ze ak chcu svoj nazor vydavat za pravdu potrebuju dokazy a prave v tomto je veda krasna, nemozeme o niecom prehlasit ze to tak je ak nemame dokazy, experimenty a nie sme si tak naozaj isty ze dana vec funguje tak ako ma, koniec koncov, na svete stale existuju ludia ktori veria, ze Zem je stred vesmiru, ci napr. ze na Vianoce nosi darceky Jezisko :), to ale neznamena ze maju pravdu.
Umele opdlodnenie, vy tvrdite ze sa hrame s ludskou dostojnostou a deti sa stavaju vecami, ukazte mi prosim deti ktore boli takto privedene na svet ze o nich nie je postarane, ze sa o nich rodicia nestaraju, resp. ze miera zlych podmienok pre deti z takychto procesov je vyssia ako pri detoch z podmienok tradicneho odplodnenia, inak cela vasa uvaha o moralnosti a nemoralnosti je postavena na tom, ze sa to moze zneuzit, tak isto sa mozu zneuzit, predat, zabit, znasilnit a pod. aj deti z klasickeho sposobu pocatia.
Pytate odo mna dokazy ze mat dve mamy nie je zle, prekvapim Vas Tomas, mam:
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/dec/12/lesbian-mothers-my-two-mums
Z clanku citujem:
Deti vychovane dvoma matkami dosahuju lepsie akademicke vysledky, vyssie sebavedomie maju mensiu mieru poruch v spravani v porovnani s detmi v rovnakom veku z heterosexualnych parov.
A teraz k tomu ze, ja alebo "my" mame nieco dokazovat, Tomas omyl! Vy ste prisli s referendom a vy vesate po Slovensku billbordy s heslom 3xANO, vy dokazte a odargumentujte preco mam dat na referende 3xANO, vy sa stavate do role, ze vy predsa mate pravdu a druha strana sa snazi ju zburat, lenze to je postoj zatvorenej mysle, bez kriticke vnimania, nikdy by som si nedovolil tvrdit ze dokazem tak komplikovane temy ako je vyvoj dietata, sexualna orientacia ci sexualna vychova pochopit za 5 minut a zaujal k nim postoj na cely zivot, nazyvajte si ma ako chcete ale podla mna nie je spravne ak o takto komplikovanych a dolezitych veciach ideme rozhodovat ako stadocko k urnickam. Toto je tema pre odbornikov, tema na diskusie a hladanie modelu, ktory bude fungovat a ktory nebude sirit rozbroje a nenavist.
Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe - maju peknu stranku kde zbieraju informacie o utokoch na krestanov v europe. Medzi taketo utoky zaraduju aj npar. vandalizmus, kde sa niekto hanlivo vyjadri o krestanoch (posprejovany kostol...) uprimne nepaci sa to ani mne, je to zle ak je vanadalizmus, utoky na druhych ludi len pre ich vierovyznanie, to co ale zabudate je aj to ze ak sa podari pachatelov polapit tak tito pachatelia su pravpolatne potrestany, su to jednoducho ludia co prekracuju zakon a tak treba s nimi nakladat. Ja len pripominam ze existuju aj extremisticky krestania, ktory su ochotni zabijat v mene Bozom, len ako priklad uvediem Andersa Breivika , ktory sam seba oznacil za krestanskeho kriziaka, podla jeho cinov vsak cirkev ako celok nesudim, je to clovek co nema vsetkych 5 pokope a takych sa najde v civilizacii viac no a niektori utocia na krestanov, ini zas na moslimov a treti zas na homosexualov.
Sakajtovci, Michalkova, prepacte, este stale som si tieto pripady nenastudoval, ale ak by ste mohli dat k nim nejaku linku pripadne ich ozrejmit pomohlo by to, vy tvrdite ze organy mozno nepostupovalispravne,moj postoj je k tymto veciam taky, skor budem verit socialnem systemu dvoch krajin ktore patria medzi top krajiny na svete ako jednej osobe, ktora bude tvrdit ze to tak nebolo, ak citite ze pochybili predlozte dokazy , vy ste tieto temy vytiahli, vy musite dokazovat.
A nabuduce prosim neanalyzujte mna ale skuste dodat tie dokazy a nechajme ludi co to tu citaju nech si vyberu sami, ci budu verit mne, cloveku co v tejto diskusii neklame a drzi sa faktov alebo cloveku, ktory dokazal prekrutit pribehy v dvoch pripadoch tak, ze vyzneli uplne inak ako sa stali.

Pre pana Kurbela pripominam, ze by bolo pekne dat dokazy k tvrdeniu:
A toto sa už pomaly deje aj v niektorých štátoch smerom na západ od nás. Zastrašovanie, obviňovanie z nenávisti, pokutovanie, zatváranie, rušenie firiem a podobne.

Dakujem
pre Tomas | 05-02-2015 14:07:31
Biblia,pre mna neznamena nic,to co je v srdci a v konani cloveka to je prava moralka a viera ,nie to este stary zakon.Citajte si ju ,robte si s nou co chcete,ale nesnazte sa tu niekoho oblbovat hriechom a bozimi zakony a este k tomu chodte na spoved a mozte klamat a zavadzat i dalej,bude Vam odpustene.Verit v boha verit na Jezisa Krista sirit evangelium na to nepotrebujem tuto organizaciu RKK.Cest vynimkam,myslim tym obycajnych knazov,ktori sa snazia pomahat ludom.
tomáš | 05-02-2015 13:54:37
ja som nepochyboval pán H., že to tu jedným očkom stále sledujete a čakáte kedy budete môcť napísať niečo tak podnetné ako teraz. Spite tak blažene ako včera.
Vladimír Herega | 05-02-2015 13:51:06
tomáš | 05-02-2015 13:42:12
Veru tak pán tomáš, nemíňajte svoj čas, lebo zaostávate za normou.Treba tlačiť letáky, odporúčam hlavne zberné suroviny, tam vám ich ocenia najviac :-D
tomáš | 05-02-2015 13:42:12
čo by ste bez mojich komentárov robil "pán jedna veta"? Veď sú tuším zmyslom vašej existencie. A to počujete prvýkrát, že Biblia existuje, a že je tam stanovené čo je hriech? Tu prestáva už sranda. Vy nemáte základné znalosti, a ja už nemienim míňať na vás svoj drahocenný čas.
pre tomas | 05-02-2015 13:32:07
Hriech,prestupenie bozieho zakona?je to overitelne v biblii?To su tie Vase argumenty
tomáš | 05-02-2015 13:24:38
Ak narazíte na relativistu, ako ja teraz na vás, tak stojíme pred troma základnými otázkami: existuje univerzálna morálka? Má pôvod v náboženstve? Ako ju môžeme poznať? Pokúsim sa odpovedať zatiaľ na prvú. Morálka človeka odlišuje od zvierat, aj keď časť našej prirodzenosti je podriadená prírodným zákonom. Máme slobodu aj morálku lebo máme možnosť voľby. Morálka je univerzálna. Vedci nevedia o žiadnej kultúre, ktorá by morálku nepoznala. Možno namietnete že existuje morálna rôznorodosť v rôznych kultúrach. Je to skôr rôznorodosť vo forme, nie v podstate. Nielen ja tvrdím, že veľké svetové náboženstvá majú niečo spoločné, nejaké zlaté pravidlo naprieč náboženským spektrom. V žiadnej kultúre sa napr. neoslavuje zbabelosť ako cnosť. Čo si teda máme myslieť o relativizme, že morálka je relatívna? Ja sa domnievam, že morálka nielen absolútna je, ale že to vedia všetci, aj relativisti, hoci to popierajú. Ako to zistím? Jednoducho. Dám vám facku, dám vám druhú. Možno aj tretiu. Predpokladám, že začnete protestovať: nerob to, nie je to správne. Tým dokazujete, že svojmu relativizmu sám neveríte. Odvolal ste sa na nemenný morálny štandard. Z toho mi vyplýva, že váš relativizmus je iba v rovine rétoriky – chcete podryť nejakú hodnotu, ktorú vy zastávate a ja nie. Relativisti často tvrdia, že ako mi môže niekto vnucovať svoje názory, o tom čo je správne? Tým akoby popierali absolútnu morálku. Prečo by sme mali usporadúvať referendum, ktoré údajne diskriminuje homosexuálov? Ako sa môže nariaďovať zákonom, čo je morálne? Relativista ako vy zaútočí, že diskriminácia je nemorálna, nespravodlivá apod. Ak niečo také tvrdíte, myslíte tým, že všetci by mali zmýšľať tak ako vy a nikto by sa tomu nemal protiviť. Skrátka a dobre tým prezrádzate, že aj vy sa hlásite k absolútnej morálke, aj keď to nahlas popierate.
Môžem pokračovať, ale ak vás toto nepresviedča, tak pravdepodobne trpíte ideologickou stuhnutosťou a nemôžete byť ďalej mojim partnerom v diskusii, lebo odmietate zjavné veci.
tomáš | 05-02-2015 13:20:55
Pán realista moje obavy sa potvrdili, nie ste realista, ale pseudorealista. A po tom vašom poslednom komentári si vás dovoľujem pracovne premenovať na relativistu (postupne vysvetlím prečo). A je pre tento typ ľudí príznačné, že keď je zástava na stožiari, rozum je ľudovo povedané v hajzli. Tie vaše ilustratívne myšlienkové úlety sú vyslovene tendenčné, nepoctivé, účelovo skonštruované a emocionálne podfarbené. Nemajú žiadnu oporu v logike. Inými slovami sú falošné. Sú to príklady obyčajného sofizmu. Tieto vaše fantázie preto preletím rýchlo. Ku kauze Cogman už len fakty. Faktom je, že hriech má definíciu ako prestúpenie Božieho zákona. Je faktom, že toto tvrdenie je overiteľné v Biblii. Do tretice je fakt, že Cogman v mailoch napísal pravdu, ktorá sa dá overiť. Čo z toho vyplýva? Systém v Anglicku pokutuje tých, čo hovoria/píšu pravdu. Túto skutočnosť neprekrútite ani keby ste našiel neviem aké britské novinové interpretácie, pretože logika nepustí. Čo sa týka tej stužky, dúfam že vám netreba pripomínať ako to fungovalo za starých čias na prvého mája. No pri vašej obrazotvorivosti vám to predsa len radšej napíšem. Tiež sa to odporúčalo a každý vedel, čo to znamenalo nezúčastniť sa. Ako relativista si samozrejme pomyslíte, že prečo by mal ľuďom vnucovať nejakú morálku. Na túto otázku vám odpoviem nižšie. Čítajte pozorne.
Váš druhý príklad s Rómami je ešte žalostnejší než ten prvý. Dokazujete ním svoju vlastnú neznalosť a absolútnu povrchnosť. Naša Ústava pozná len etnickú a národnostnú menšinu. Nie sexuálnu. Róm nie je diagnóza. Róm je etnikum. Čiže váš príklad je od základu chybný a preto irelevantný. Oblbovať môžete vašich nohsledov, ktorí vám bezvýhradne veria. Takže viac na mňa s vyfabulovanými, účelovými príkladmi nechoďte, lebo to škodí viac vašej prestíži.
K regresnej terapii. Uznal ste, že Kempling mal vyliečených pacientov resp. že to tie osoby mohli tvrdiť. Následne ale dávate za pravdu Asociácii psychológov, ktorá dospela k odmietnutiu tejto terapie. To sa ale budete musieť rozhodnúť, čo je pravda. Pretože ak Asociácia túto terapiu, ktorá mala jasné výsledky, neodobrila, tak niečo nebude v poriadku a ja som napísal presne čo nie je v poriadku. Ja som vám mimochodom spomenul niektoré mená, niektoré sedeli dokonca v tej asociácii, ale dnes jej závery spochybňujú. A vy ste zase selektívne túto skutočnosť obišiel. Ja viem, nehodí sa to do krámu.
Ďalej sa pýtate na to, že čo je zlé na umelom oplodnení. Odpovedal by som ironicky, že vaša krátkozrakosť. Ale trochu to rozvediem. Je tu vynechaná rovina zodpovednosti. Zase to zaváňa manipuláciou umelého aktu plodenia. Dieťa z in vitro sa stáva akýmsi majetkom, vecou. Vzniká tu možnosť zneužitia týchto techník resp. biologickej alebo genetickej manipulácie s ľudskými embryami, čo je v rozpore s ľudskou dôstojnosťou. Viac sa nebudem rozpisovať, lebo je to samostatná téma.
Ďalej sa poukazujete že keď bude mať dieťa dve mamy nie je na tom predsa nič zlé. Ako to viete? Vy máte nejaké vedecké štúdie, ktoré to dokazujú? Sem s nimi. Opakujem čo som už raz niekde písal. To nie my musíme dokázať niečo. Rodina muža a ženy je stáročiami preverená inštitúcia a my si želáme zachovať ju. To vy musíte predložiť dôkazy, prečo by mala byť podrobená sociálnemu experimentu, prečo by mala byť pretvorená na obraz našej 4% menšiny. To vy musíte dokázať prospešnosť homozväzkov pre spoločnosť. To vy chcete robiť pokusy. To vy chcete s deťmi experimentovať, nie ja. Snahy indoktrinovať deti sme tu už mali 40rokov. Žiadne štúdie vašich prianí neexistujú, pretože nebol sledovaný dostatočný počet takýchto párov a nebol sledovaný v dostatočne dlhom časovom období. Takže majte toľko chochmesu a povedzte rovno, že chcete podrobiť našu spoločnosť genderistickému experimentu. Ja hovorím zastavme to referendom aspoň do času, než bude vo veci jasnejšie. Ale nikdy neničme ideál, ku ktorému sa spoločenstvo, ktoré chce prežiť, musí hlásiť.
Ďalej píšete, že prípad slovenskej rodiny Sakajtovcov nepoznáte (je kuriózne, že v tomto prípade si nedokážete informácie zohnať, ale v prípadoch spoza kanála LaManche sa orientujete rýchlo), ale sebaisto tvrdíte, že viete, že úradníci vedeli vždy argumentovať presnými predpismi. Boli ste pri tom? Poznáte mimochodom prípad odobratia detí českej rodine Michálkovej nórskymi úradmi? Biologická rodina Michálková sa nemôže domôcť svojich vlastných detí. Chápete tú kafkovskú absurdnosť?
Nakoniec sa dožadujete ďalších dôkazov, ale k organizácii Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe naďalej zaryto mlčíte. No mohol by som spomenúť prípad Ake Greena, ale samozrejme sa tento aj ďalšie prípady odrazia od tlstého panciera vašej ideologickej slepoty. Ďalšie dôkazy vám už po skúsenosti s vaším sofistickým narábaním a ideologickou umanutosťou nebudem poskytovať, lebo vy po dôkazoch netúžite, vy máte odpovede už vopred a na všetko sformované a to všetko okolo je len vaše biedne divadlo, ktorým odpútavate pozornosť od toho, že ste relativista. A toto je podstata problému ku ktorému prechádzam - čo z vášho relativizmu vyplýva?
pre Tomas | 04-02-2015 20:11:43
Pan Tomas,ako je to s tymi 3.biologickymi rodicmi v Anglicku?Zase nie cela pravda!Podstatu tejto veci ste zase sikovne zamlcal.Hlasujte ako chcete ,ale nezavadzajte stale.Tie fakty ,co udaval realista nie su vecou interpretacie,tie su jasne,mozte o nich filozofovat do nemoty.
realista | 04-02-2015 20:04:28
Tomas, dalsie priklady nemame, takze budeme sa tocit okolo Cogmana, Keplinga a pana Calamitu.
Cogman:
Tuna su odkazy na stranky Daily Telegraphu a Daily Mailu, ano znavam dva celobritske denniky su asi viac zaujate ako freethinker, ale keby si precitate ten clanok aj tam zistite ze psotoj je tam este viac proti Cogmanovi, aspon vidime ako tie clanky citate. ;)
K teme ci bol prepusteny za svoj nazor. V prvom rade, nebol prepusteny za svoj nazor bol prepusteny za svoje ciny, a to tak ze dvakrat poslal email kde citoval bibliu a tvrdil ze homosexualita je hriech a nukal svojmu kolegovi "liecenie".
Pre lepsie pochopenie uvediem priklad. Tomas predstavte si ze Vasa zena posle v praci email kde vyzve ludi na nosenie bielej stuzky pri sviatku Nanebovzatia Panny Marie (nikomu nic neprikazuje, iba ponuka moznost zapojit sa do krestanskej oslavy vyznamneho sviatku), na to jej odpise kolega moslim, kotry jej odcituje verse koranu ze veriaci inych nabozenstiev maju byt prevedeny na spravnu vieru , Islam a navrhne jej nosenie burky. Akoby ste reagovali? Nedotklo by sa Vas to? Nezasahuje tento clovek prave do Vasej slobody vierovyznania (mimochodom ta sa da na rozdiel od sexualnej orientacie vybrat)? Tak velmi podobne sa citil homosexualny kolega konstabla Cogmana. Reakcia vedenia policie bola v ramci pravidiel, s ktorymi Cogman pri vykone svojeje funkcie suhlasil, dostal aj druhu sancu, no on znova spravil rovnaky krok, rovnaku hybu, aj ked mozno on si myslel ze chcel pomoct, ale nie bohuzial musel sa naucit ako male dieta ze toto sa nerobi a bol potrestany prepustenim zo sluzby.(Pred 60 rokmi by sme mozno podobne hladeli na priapd ak by ciernemu policajtovi biely policajt povedal ze ho zmeni na belocha... to len k tomu vyvoju spolocnosti).
Kepling - Tomas, vy tvrdite ze v ramci tolerancie bola jemu odobrana sloboda resp. nebolo tolerovane jeho vierovyznanie. Tomas spytam sa takto, ak bude v triede na strednej skole sediet romsky chalan, ktory sa od ostatnych odlisuje len tym ze je rom a pride ucitel, ktory na Seredonline napise blogy o tom ze byt Romom je hriech a bude pisat o tom ako takyto ludia koncia v pekle, a bude ponukat "liecbu" aby Rom nebol Romom, ako by ste reagovali? Nechali by ste tohoto cloveka ucit dalej? Nechali by ste ho aby vychovaval deti? Nikto nebranil Keplingovi vyjadrovat sa verejne pripadne verit comu len chce, musi si vsak uvedomit ze to co robil verejne muselo splnat urcite moralne a mravnostne standarty, ktore sa dana skola rozhodla dodrziavat a Kepling sa endokazal od toho odosobnit a tahat svoju vieru, presvedcenie a nazory (podla OSN pomylene) do prostredia skolstva mu prinieslo tie spominane suspendacie, Keplinga ale nikdy nevyhodili. Takisto mu nikto nebranil sa vyjadrovat verejne a takisto mu nikto nebranil ist do volieb. Preco som pridal pikosku, aby ludia videli aku mal Kepling podporu medzi domacimi v obdobi kedy bol megastar v kanadskych mediach.
Mimochodom k jeho liecbe - uznavam, mozno jeho "pacienti" mohli nieco taketo tvrdit, v clanku z Wikipedie ktory ste pridal citujem: Americka Asociacia Psychologov zhodnotila ze kvoli nedostatku dokazov ktore by podporovali ideu, ze sexualna orientacia moze byt zmenena poznamenala ze takato terapia moze byt skodliva, Americka Asociacia Psychiatrov dotazovala vedecku spravnost teorii za konverznou terapiou pricom dospela k spravam o ublizeni a preto je zasadne proti tejto terapii.
Tomas, je obdivuhodne ako ste pripad Calamita, kde ste hrubo klamal a dokazal tak ze ste vobec ani len clanok neprecital obratit este ako svoj argument. Co je zle na tom ze zena sa nechala umelo oplodnit? Tomas pripominam Vam ze toto je uz dnes velmi zauzivany sposob pocatia. Bohuzial je dost mozne ze tato metoda sa z dlhodobeho hladiska stane jedinou schodnou pre obrovske mnozstvo ludi na svete - taky je vyvoj spolocnosti - z biologickeho pohladu. Mne sa paci ako sa na to pozerate ocami, ze bude mat dieta dve mamy ako neico co je zle, najlepsie by bolo sa spytat toho dietata, preco o tom mam rozhodnut ja alebo vy, na to predsa su v krajinach socialne urady a legislativa, ktore maju zabranit zlemu zaobchadzaniu s detmi, ako mozete hned niekoho odsudit ze nevychova svoje vlastne dieta, len preto ze je homosexual, ak pochybi, bude zneuzivat svoje dieta, dokaze sa ze dietatu take prostredie skdoi, som za to aby bolo dieta takemuto cloveku/paru/rodine odobrate, toto musi platit pre akukolvek formu partnerstva! A tymto premostujeme k pripadu z JoJky, dopredu upozornujem ze tento pripad nepoznam a reportaz som nevidel, ale uz mame zopar skusenosti z minulosti. Robilo sa okolo toho velke halo, deti boli odobrate, ale chcem vediet preco? MYslite si ze britsky uradnici pridu do nejakej domacnosti a povedia, jeej to male je zlate berieme si ho? Nie, vzdy vedeli tito uradnici argumentovat tym ze boli porusene urcite predpisy , kotre v Britanii platia, to ze v Britanii je socialny system funkcny narozdiel od toho slovenskeho kde socialka ani len netusila ze dieta bolo rok mrtve schovane v mraznicke je skor ukazka toho ako to na Slovensku nefunguje a v britanii funguje. Este by som sa mozno chcel spytat, Tomas, bolo v tej reportazi spomenute ake prostredie by mali tie deti u tych homosexualov? Nesplnili nejake poziadavky? Bol u nich bordel, zima, boli nejakym sposobom nesposobili zdravotne ?

Este by som opat vyzval k dolezniu dokazov k tvrdeniam:
A toto sa už pomaly deje aj v niektorých štátoch smerom na západ od nás. Zastrašovanie, obviňovanie z nenávisti, pokutovanie, zatváranie, rušenie firiem a podobne.

Dakujem
j.r.nem. | 04-02-2015 18:59:21
Mne je jedno co robite,Vy ste zacal ze realista nepodava argumenty,a Vasim dalsim prispevkom bolo co? Snad nie nejaky argument.A kam sa to mam tlacit,kde je preplnene? Moj nazor prenechajte mne laskavo.
tomáš | 04-02-2015 18:25:19
dano do referenda to nejako s najväčším sebazaprením vydržím.
daniel | 04-02-2015 18:17:46
tomáš ja sa čudujem že ťa to stále baví vysvetľovať týmto ľuďom svoju pravdu. Oni už sú presvedčený. V niečom majú pravdu,ale my tiež !Mne stačí že som pobláznil celú širokú rodinu a už sa nevedia dočkať kedy bude sobota...
tomáš | 04-02-2015 18:07:34
j.r. nemusíte sa tlačiť tam, kde je preplnené. Pánovi realistovi z toho nemusí byť príjemne. A vy ste nejaký s prepáčením papagáj? Lebo toto čo píšete som včera počul od Krajcera. A nemienim len pre vašu potechu uvádzať aké argumenty som použil. Kto má oči číta. Napísal som tu toho už habadej.
tomáš | 04-02-2015 18:01:24
Pán pseudorealista, vy síce nižšie tvrdíte, že ste prípady zanalyzoval, no analýza má trochu iné kritériá než, že ste použil presne ten istý spôsob zisťovania, len s opačným znamienkom a iba ste našiel iné "správne" stránky o týchto udalostiach, ktorých interpretácie sú opačné. V prípade policajta Cogmana ste dokonca neuviedol zdroj vôbec, ale od ostatných požadujete tvrdé dôkazy. Zvláštny postup podobný tej diskusii na SME, z ktorej ste zrejme získal svoje "zistenia". To je, ale interpretácia proti interpretácii. Nik z nás do tých (ani iných) prípadov nemôže detailne nazrieť, čiže to musí posudzovať z novín či internetu. No čo ostáva platné, sú závery týchto (a nielen týchto) prípadov, ktoré sú podozrivo rovnaké - vyhodenie zo zamestnania za prejavenie názoru. Môže si o tom každý urobiť vlastný úsudok. V prípade Cogmana pripomínam, že výsledkom bolo jeho skutočné prepustenie za prejavenie názoru. Áno homosexualita nie je dnes vedená ako choroba. Ale nie je vedená až od roku 1993, dovtedy bola vedená v rámci kapitoly Duševné poruchy. K vylúčeniu z nej došlo pod vplyvom Americkej psychiatrickej asociácie, keď v priebehu 70.rokov aktivisti nátlakovým spôsobom prerušili niekoľko jej zasadnutí. Tomuto vylúčeniu nepredchádzala relevantná vedecká diskusia. A dnes existuje celý rad odborníkov, ktorí tento krok otvorene spochybňujú (psychoterapeut Nicolosi, sexuológ Dannecker, psychológ van den Aardweg a.i.) A aj keď pripustíme, že homosexualita nie je porucha (akože nie je), to ešte nič nehovorí o tom, že to je nejaké právo. Napr. naša ústava pozná iba práva národnostných a etnických menšín. A sme pri koreni veci - pri princípe (v právnych detailoch prípadu sa nebudem pitvať, lebo nemám tak, ako ani vy, dosť informácií). A o princíp tu ide v prvom rade. Policajt Cogman nesmel v mene "tolerancie" vyjadriť svoje presvedčenie. To je paradox! Tolerancia má pre hlásateľov tolerancie nejaké bočné, skryté významy, ktoré znamenajú možnosť, že za niektoré názory sa dáva náhubok?
Prípad Kempling je z toho istého súdka. Opäť v mene "tolerancie" obmedzovaná sloboda. Platí v našom civilizačnom priestore absolútna sloboda slova, alebo sú tu nejaké jej dvojzmyselné významy, existujú nejaké "dve" tolerancie? Akosi ste tiež odignoroval fakt, že Kemplingova konverzná terapia skutočne fungovala a homosexuála vyliečil. A k tej "pikoške" - to je nejaká diskvalifikácia, že je členom KPS, alebo sa za tým má skrývať vaša a priórna predpojatosť? Učiteľ je človek bez názorov a hodnôt? Prihliadajte tiež na to, že prípad sa odohral v krajine, kde súdny aktivizmus je už vo veľmi pokročilom štádiu a preto pribúda aj rôznych súdnych excesov. Obe jeho práva na slobodu názoru a vierovyznania boli porušené (aj keď súd rozhodol inak) opäť v mene údajnej tolerancie. Koľko takýchto súdnych omylov sme už videli. Sú skrátka pojmy, z ktorých rôzni ľudia vyvodia úplne opačné závery. Ale sú také právne formulácie, ktoré sa znásilniť nedajú. Aj o to pôjde v tomto referende.
A váš zlatý klinec, no už z toho príbehu ako ho popisujete musí byť človeku so zdravým rozumom zrejmé, prečo je toto referendum správne. Človeku je z toho čítania skrátka úzko. Presne do takých excesov a experimentov (na úkor vážnych spoločenských problémov) by sme nechceli, aby sa u nás situácia vyvinula, kde by sa naše výdobytky slobody a práva dostávali do kolíznych stavov, na ktoré doplácajú predovšetkým deti.
Mimochodom dopočul som sa, že dieťa môže mať už dokonca troch biologických rodičov. Hardcor.
K zisteniam mimovládnej organizácie Observatory on Intolerance and Discrimination against Christian in Europe ste tiež nevenoval pozornosť.
Ale ponúkam vám ďalší prípad do pozornosti. Týka sa slovenskej rodiny Sakajtovcov, ktorý medializovala JOJka, ktorým úrady odobrali v Británii pre údajné zanedbanie starostlivosti štyri deti a dve z nich putovali na adopciu mužskej homosexuálnej dvojici. KBS britským súdom adresovala nesúhlasný list. Tak sa pýtam, či existujú tieto praktiky na západe alebo neexistujú?
Čo z toho celého vyplýva? Pseudorealista ani vy ste ma nepresvedčil, lebo ste nepredkladáte relevantné dôkazy, ktoré uvedené prípady negujú, iba ste na internete našiel interpretácie udalostí, ktoré podporujú vašu optiku (ktorú ste poodhalil tou pripomienkou, že Kempling je člen Kresťanskej strany).
j.r.nem. | 04-02-2015 17:13:30
Pan Tomas,realista Vam neustale podava argumenty,a pravdive neodskriepitelnne,Vy oproti tomu,nejake bachorky z googlu,ktore su polopravdive,alebo vobec nepravdive ,teraz sa to pokusate obratit naopak.Aky argument ste doteraz uviedol?Tie argumenty na ktorych stoji referendum?Existuje len jedna otazka,lebo referendum sa nerobi len tak pre srandu kralikom.Ako pomoze referendum rodinam,a hlavne ako pomoze referendum detom.Nijak!Chcete len zakonzervovat terajsi stav.V konecnom dosledku ponukate platformu pre radikalov ,fanatikov rasistov.Dolezite je ,co vyjde na konci.
realista | 04-02-2015 17:09:47
Tomas priznavate teda ze vy, podporovatel tradicnej rodiny nemate ziadne argumenty preco hlasovat 3xAno resp. vobec organizovat toto referendum?
Mame to chapat tak, ze ste klamali ked ste hovorili o homoloby o tom ako na zapade sa deju zle veci lebo tam maju registrovane partnerstva, resp. adpocie deti homosexualmi?

Pan Kurbel, stale cakame na dokazy o:
Zastrašovanie, obviňovanie z nenávisti, pokutovanie, zatváranie, rušenie firiem a podobne.

Dakujem
tomáš | 04-02-2015 16:52:33
citatel s vaším čítaním je jeden veľký problém. Vidíte vždy len to, čo chcete vidieť. A niekedy preto nevidíte vôbec nič. "demokrat" sa začal oháňať stredovekým zabíjaním RKC, tak som ho v poznámke na okraj upozornil, že ateistické zabíjanie predviedlo neporovnateľne desivejšie divadlo. Fakty nemožno poprieť. Aby sa na to pri týchto amatérskych historických exkurzoch nezabúdalo.A vy sa nedožadujte argumentov, lebo sám sa na nijaké nezmôžete.
Realista | 04-02-2015 10:31:03
Zbytocne sklzat diskusiu smerom obvinovania z takychto veci. Podme sa venovat faktom a argumentom ktore maju ochrancovia tradicnej rodiny. Boli tu tvrdenia o homolobby, o tom ze homosexuali(pary) si budu adoptovat deti (aj ked zo zakona si nemozu), o tom ako na zapade sa deju veci ako prenasledovanie zastancov tradicnej rodiny, zatvaranie firiem, ci vaznenie ludi. Lebo toto su argumenty za "ochranu rodiny" no doposial su postavena na pseudopripadoch, ktore su prekrutene, mozete prosim dodat aspon jeden realny pripad? Dakujem
Citatel | 04-02-2015 03:22:57
Od referenda k nacizmu a komuniZmu. Došli argumenty? Ale veď na pravdu sa tažko hľadá odpoved.
tomáš | 04-02-2015 01:00:37
"demokrat" začnem odzadu, netuším akých dvoch a napísal som vám, že akú váhu dávam tvrdeniam pána kusého aj prečo. A chcem poprosiť, keby ste neťahal do témy referendových otázok stredovek či témy s ním súvisiace. Mimochodom súčet všetkých cieľavedomo zavraždených v mene dvoch ateistických totalitných ideológií par excellence (nacizmu a komunizmu) v 20.storočí dosahuje desivých 80 miliónov životov (a to im na to postačilo jedno storočie). Tak poďme smelo zas raz budovať "krásny nový svet", poďme vynájsť nové blaho, lebo táto súčasná košeľa je už pre niektorých pritesná.
demokrat | 03-02-2015 23:47:42
tomáš | 03-02-2015 23:24:18
Viete aj to že počas stredoveku až do začiatku 19.stor. sa povraždilo v mene katolíckej cirvi a JK najviac ľudí?Nevinných ľudí?Čo je na tom krásne?
To ale nie je odpoveď na moju otázku.Spomenul som p.Kusého, pretože presne pomenoval dvoch konkr. ľudí, ktorí stoja za AZR a označil ich za náb.fanatikov.A som si istý že viete velmi dobre koho tým myslel a prečo.
tomáš | 03-02-2015 23:24:18
pre tomáš: tak zase som sa netrafil do vášho vytríbeného vkusu, to ma mrzí. Nechápem ale, prečo tak tie sračky so záujmom čítate (miestami to vyzerá akoby ste vyslovene len na ne čakali, aj keď nepriznane). Ale to vás neodhováram, lebo ja si vždy váš "fundovaný" komentár rád prečítam a hlavne keď končí tak typicky ako vždy. Len tak ďalej. Pokoj v duši.
tak kto | 03-02-2015 22:36:51
tu šíri nenávisť?
http://www.sme.sk/c/7626140/kampan-sa-vyostruje-na-alianciu-utocia-bilbordmi.html
pre Tomas | 03-02-2015 22:18:28
Pan Tomas, realista Vas konkretne a korektne usvedcil ze uvadzate polopravdy,dokonca nepravdy ,no co robite Vy zase zacinate pisat sracky
tomáš | 03-02-2015 20:56:36
Páni musím uznať, že z vás srší podivná zloba. Zleteli ste sa tu na mňa ako supy (to ma teší, vidím, že som váš typ. Pán Sladký zdravím, už opäť pod svojim menom?), ale to sa nedá nič robiť. Pán citatel, na rozdiel od vás si rád veci premyslím, kým ich napíšem, aby sa mi nestalo to, čo sa stáva vám pravidelne. A v 21.storočí namietať používanie googlu?, nestrapňujte sa. Nemusíte si hneď posilňovať svoje ego, veď sa dúfam bavíme vecne. Demokrat najskôr ste písali o politológoch v množnom čísle a pritom ste mysleli jedného konkrétneho súdruha Kusého, svojho času profesora marxistickej filozofie, bývalého marxisticého apologétu a člena KSS, čo je samozrejme názor tohto konkrétneho človeka, ktorý mu neberiem, ale ktorý uvádzať ako nejaký argument ohľadom niekoho fanatizmu, je trocha prisilná káva. K tomu fanatizmu by som podotkol, že fanatizmus je veľmi zložitý jav, aby som ho odbavil v tomto priestore, ale používať ho v takýchto fantazmagorických súvislostiach, nie je nič iné ako neporozumenie z vašej strany. Islamský štát je fanatizmus, Munsterská komúna bola fanatizmus, ale používať tieto slová v tejto referendovej súvislosti, kedy sa podporovatelia referenda stávajú doslova štvancami médií a rôznych komediantov, je prosto neuveriteľné zlyhanie vedomia. Poprosím vás, neodkláňajte neustále diskusiu do bažín. Áno témy referenda sa prekrývajú v mnohom s učením cirkvi (a dúfam že jej právo zaujímať k spoločenským otázkam nejaké postoje neupierate). Áno RKC v určitej miere podporuje aktivity AZR (veď sa v otázke rodiny zbiehajú hodnoty mnohých ľudí), toto referendum, ale nie je jej aktivitou. Je to občianske referendum. Odmietam neustále konšpirácie (môžem vám odporučiť knihu s touto témou ak by ste mali záujem). Referendum podporuje aj Evanjelická či Pravoslávna cirkev a iné náboženské spoločnosti. Okrem toho ho podporuje aj množstvo jednotlivcov a sekulárnych organizácií napr. Úsmev ako dar. Rodina tu bola dávno pred cirkvou, uvedomte si to. Rodinu chrániť je povinnosťou každého človeka, ktorý má zdravý rozum. Je prinajmenšom čudné, že tá istá skupina ľudí, ktorá za iných okolností velebí občiansku participáciu, ju teraz spochybňuje. Je tiež čudné, že tí, ktorí v médiách často konštatujú, ako naša spoločnosť vymiera, teraz odmietajú konkrétnu možnosť otvorene sa rodiny zastať a podporiť tak naštartovanie pro-rodinnej politiky. A na margo toho údajného „stredovekého zmýšľania“, dosť mi tieto lacné floskule prekážajú. Ak sa stredoveku nerozumiete, nevyťahujte tieto prímery. Stredovek totiž patrí k najskvelejším epochám v dejinách filozofického a logického myslenia. Pán realista na vaše odkazy sa, ak dovolíte, pozriem extra.
Rozalia | 03-02-2015 20:32:44
Ďakujem organizátorom tejto diskusie, niečo tak vecne podane a vysvetlene s argumentáciou tak to naozaj veľmi oceňujem a ešte raz VĎAKA !!!
Sladký Marek | 03-02-2015 19:21:26
Realista pekne napísané. Palec hore
Realista | 03-02-2015 19:15:59
Tomas, zanalyzoval som Vase clanky a tak ako som tvrdil, polopravdy prekrucanie ci dokonca loz.
Pripad Grahama Cogmana, zamlcali ste (a aj clanok) podstatne informacie. Graham Cogman skutocne odmietol nosit stuzku, lenze za to ho nikto nevyhodil, vyzvu na nosenie stuzky dostal mailom od kolegu,, gaya. Cogman na to zaregoval emailom (ktory poslal vsetkym kolegom) v ktorom tvrdil, ze homosexualita je hriech a zlo. Na zaklade tohto zacali Cogmana vysetrovat na disciplinarnej komisii kde mu udelili pokutu vo vyske 14 denneho platu a upozornili aby dalej nesiril netorelantne myslienky, respektoval sexualnu orientaciiu svojho kolegu, tak ako iny koelgovia respektuju jeho volbu vierovyznania. O rok ked kolega vyzval na nosenie ruzovej stuzky Cogman znovu, aj napriek upozorneniu reagoval, dokonca poslal v emaile linku na komunitu ktora homosexualitu "lieci" (aj napriek tomu ze OSN homosexualitu ako chorobu nevedie), az na zaklade tohto druheho porusenia bol Cogman prepusteny z radov policie nakolko podla velitela nesplnal moralny a osobnostny standart prislusnikov.
Christopher Kempling - Priamo v clanku ktory ste postol je vyvratene tvrdenie ze Kemping bol perzekvovany. Kempling ucil na strednej skole a pisal clanky do miestnych novin kde sa vyjadroval ze homosexualita je hriech a prirovnaval ju k perverzii, okrem toho napisal ze svojich studentov, homosexualov, vyzyva aby prisli za nim a zacne ich "liecit" z homosexuality a moze im tak zachranit zivot. Na zaklade tychto vyjadreni bol kempling suspendovany na jeden mesiac s odovodnenim ze porusil pravidla skoly aby ako pedagog vytvaral tolerantne a anti diskiriminacne prostredie v skole (predstavte si ze ste gay a Vas ucitel vam povie aby ste sa liecili....).Kempling sa odvolal na sud kde tvrdil, ze boli porusene jeho prava o slobodnom vyjadreni nazoru a jeho pravo na slobodu vierovyznania. Sud potvrdil, ze ucitel musi splnat urcity moralny standart a v zaujme ochrany deti (to je to co chcete, ze?) musi splnat uz vyssie spominane podmienky, ktore sa vztahuju aj na jeho verejny zivot, takisto Kempling nijako nedokazal, ze boli porusene jeho prava na slobodu vierovyznania. Kempling dalej pokracoval vo verejnych vyhlaseniach a tak ho skola suspendovala na 3 mesiace nakolko Kempling opat porusil regule skoly. Nasledne v roku 2008 Kempling opustil skolu a zacal vyucovat na skole sukromnej.
Pikoska, Kempling je celnom Krestanskej politickej strany, aktivne sa chcel dostat do komunalnej politiky, ziskal vo volbach 1,16% hlasov.
Ferrin Calamita - zlaty klinec programu.
Cely Vas text je postaveny na lzi. Susana llegaron jedna z lesbickeho paru sa nechala v zahranicii umelo oplodnit a nasledne porodila dieta, jej partnerka podala oficilanu ziadost o adopciu dietata svojej partnerky. Sudca Calamita, cely tento proces, kde sa rozhodovalo o adopcii najprv natahoval byrokratickymi kluckami a nasledne dokonca chcel dat dieta biologickej (!) matke odobrat nakolko tvrdil ze by vyrastalo v prostredi hriechu. Samozrejme sa tento pripad dostal na najvyssi sud kde bol Calamita dosudeny a trestom mu je zakaz vykonavat sudcovske povolanie na 10 rokov.
http://elpais.com/diario/2008/11/26/sociedad/1227654006_850215.html
Tomas, stale ste ma nepresvedcil, tym, ze prekrucate fakty, pisete polopravdy, len utvrdzujete v nazore, ze aj ked existuje niekolko pripadov, ktore su sporne (ale take najdeme v kazdej oblasti zivota) ale defacto vyriesene v ramci standartneho prava nikde nevidim to kradnutie deti homosexualmi (ako tvrdia pani ucitelky detom skolach), zatvaranie firiem, prenasledovanie ludi, tak poprosim Vas, dajte uz konecne tie dokazy a pan Kurbel sa moze pridat stale od neho cakam na tie dokazy.
Citatel | 03-02-2015 19:10:36
Tomáš ak ti dôjdu argumenty a chceš získať čas na fundovanú odpoved tak proste odpis o jeden den neskôr. Kedze rad používaš Google tak si nájdi tých politológov a náboženských fanatikov. A kedze rad chytáš za slovka tak peníš a urážaš ak ti to niekto šplechne do ksichtu pravdu. Budem rad ak bude ponreferende a zbavíme sa tvojich až fanatických názorov.
demokrat | 03-02-2015 18:59:02
Konkr. názor na ľudí v pozadí AZR od politológa Miroslava Kusého.Ako sa ich fanatizmus prejavuje bolo najlepšie vidieť čo odznelo na kázni gréckokatolíckeho kňaza.Prepáčte ale pripomína to stredoveké zmýšlanie kde bol povolený jediný názor a pravda a to ten, čo vymyslela cirkev sama.Vy odmietate akýkolvek iný názor nato ako má rodina vyzerať ja zase odmietam aby náš život v dnešnej dobe riadila RKC.Pretože toto referendum je len dalším výsledkom ich snaženia sa o manipuláciu s luďmi.
tomáš | 03-02-2015 18:24:05
"demokrat" skús byť konkrétny, aby som vedel na čo odpovedám. Ktorí "politológovia". A tiež skús definovať pojem náboženskí fanatici a ktorí to sú a ako sa má ich fanatizmus prejavovať, aby sa tu nenarábalo s pojmami len tak halabala.
demokrat | 03-02-2015 18:04:22
tomáš | 03-02-2015 16:33:35
Pán tomáš, mám pre vás jedinú otázku.Prečo AZR odmieta akúkoľvek píslušnosť a spojitosť s RKC, keď v pozadí samotnej AZR stoja podľa politológov náboženský fanatici.Ni je to podľa vás tak trošku odrbkávanie ľudí?
pre Tomas | 03-02-2015 17:30:58
Co Ty kazdeho hned urazas,si normalny.
tomáš | 03-02-2015 16:33:35
citatel vaša domnienka svedčí o tom, na akom úbohom stupni je vaša inteligencia a v akom paranojidnom rozpoložení sa nachádzate. Provokácie vám ale nepridajú na dôležitosti.
pre peter | 03-02-2015 05:24:11
K tymto odbornikom sa ale radis aj ty.
Peter | 03-02-2015 05:07:00
Cela tato diskusia strtila podstatu!Riesia sa tu veci ktore nemaju nic spolocne s vyhlasenim referenda!Ak ma niekto potrebu dat homosexualom take prava ako heterosexualnym parom a chce nazyvat dve osby rovnakeho pohlavia rodicmi co je absolutne proti zdravemu rozumu a v prirode nevykonatelne,tak preco nechcu akceptovat prava obcanov na vyhlasenie referenda ak splni podmienky? Ci je opodstatnene alebo nie na vyhlasenie referenda maAZR pravo!Uz aby bolo po tom,lebo tolko mudrlantov,odbornikov na vsetko v Seredi je viac ako pocet obybatelov!Niektori sa pasuju za odbornikov aj v niekolkich odvetviach naraz !
Citatel | 03-02-2015 03:32:26
Tomáš čítaj. Písal som citatel a nie čitateľ. Dúfam, že autorom toho balastu čo bol v schránkach si ty. Ak áno, mal si k tomu pribaliť už vyplnené lístky aby bola istota. Ten kto to vydal musí byt iný fanatik.
tomáš | 02-02-2015 21:23:31
čitatel neviem čoho ste čitateľ, ale usudzujem, že čítanie je vaša slabá stránka. V opačnom prípade by ste museli svoje výplody niečím dokázať. Ja vaše argumenty nemôžem posúdiť, lebo žiadne nemáte a uchyľujete sa k prázdnemu táraniu do vetra.
Citatel | 02-02-2015 20:41:53
Tomáš je odchovanec hnutia ktoré ta núti prebrať jeho názor a ked sa mu to nepodarí tak ta nechá zabiť. (Ale predtým ta pouráža))Tak mi totiž pripadajú jeho argumenty. Čiže ja som lolo ale on je lietadlo.
Realista | 02-02-2015 18:10:47
Tomas my sa v podstate zhodneme, ano treba si preverit clanky a preto pre mna stranky typu hlavnespravy, magnificat, freethinker a pod. ktore castokrat uverejnia znosku nezmyslov vyvratenu hend po 2 minutach googlenia nepovazujem za relevantny zdroj informacii. Tie pripady co sa teraz aj tuna vytahuju maju zvacsa viac nez len jeden pohlad, a castokrat sa v clankoch ktore tu uverejnuju "ochrancovia" tradicnej rodiny nachadza velmi skreslene napisane to co sa v realite stalo, tak ako o tom pobodani dvoch zien v Lille nie je na internete nikde nic napisane iba na stranke franczuskej "Aliancie za rodinu". Takisto pripad zatykania v luxemburskych zahradach sa udial v jeden den a to v den kedy senat prerokovaval prave zakon o registrovanych partnerstvach a policia si davala zvyseny pozro na provokacie ktore mohli vyvolat neohlasene manifestacie a demonstracie, nakolko jedna aj druha stran vo Francuzsku castokrat pri demonstraciach pouzila silu. Netvrdim ze to bolo najstastnejsie riesenie ale je absolutny nonsens tvrdit ze vo Francuzsku su ludia prenasledovani za podporu tradicnej rodiny. K vasim clanokm sa zatial envyjadrujem, pzoirem si ich neskor a overim ale ako tvrdim, internet je plny vsetkeho mozneho od mimozemstanov, ajsterov, astara serana, yetiho, auta na vodu az po NWO a podobne veci, to ale neznamena ze vsetko ej pravda, netreba hned vsetko hltat a uverit vsetkemu, hovori sa tomu kriticke myslenie a prave preto chcem tie Vase dokazy, kludne ma zahltte clankami, ja si ich pozriem, pretoze aktualne naozaj nemam pocit ze by niekolko desiatok mojich znamych na zapade hovorilo ze im homosexuali kradnu deti alebo na nich uvalili totalitu, pocujem to vsak od ludi na Slovensku ktory zapad poznaju akurat tak z internetu...
Hrdý Slovák... Howgh | 02-02-2015 18:05:49
"To nem politika" by možno povedal László zo Susedov na otázku čo si myslí o nasledujúcom referende. A má pravdu - to nie je o politike, stranách, lavici, pravici, extrémistoch, nejakej aliancii, učiteľoch, o Ficovi, Sulíkovi atď...A podľa môjho názoru ani o homosexuáloch resp. inak orientovaných ľudí.
Je to o deťoch, našich potomkoch, a ešte nenarodených deťoch, za ktoré sme do dospelosti zodpovední my - ich rodičia - čo je pre nich najlepšie a správne.
Za 50 rokov ma nikdy nenapadlo, že príde čas a budem musieť ísť sa verejno-tajne vyjadriť čo je pre nich pre ich dobrý život najlepšie a najprirodzenejšie. Že je to otec a mama teda vlastná úplná či neúplná rodina. Že toto je hlavné a všetko ostatné, nech akokoľvek dnes moderne označované, je vedľajšie či druhoradé. A že zato nesieme zodpovednosť - pre ich dobro.
Howgh.
Nie sme však Indiáni. Ale nemá zmysel vysvetlovať vysvetlené ani zahmlené či klamlivé. Kto nechce aj tak to nepochopí.
Toto referendum je výnimočné preto, že každý resp. takmer každý tomu rozumie. A má na to nejaký názor. A každý z nás vie, či ten názor pôjde alebo nepôjde v sobotu aj vyjadriť.
To referendum nie jo o nás o dospelých aj keď v ňom rozhodujeme či vyjadrujeme názor. Je o budúcnosti našich detí.
Hrdý Slovák je len klišé ale nie všetko čo na Slovensko z vyspelej Európy prichádza je správne. Nie dobré či zlé - ale správne.
Howgh.
pre Tomas | 02-02-2015 18:05:08
Uz to zostava len na AZR na Slovensku,aby zachranila svet pred touto pliagou buzerantami,lebo nedajboze ovladnu cely svet.Ludia,len normalny zdravy rozum,nic insie nepotrebujete.Tomas ste trapny.
tomáš | 02-02-2015 17:19:02
Pôvodne som sa nechcel týmto veciam venovať, ale nemôžem už teraz o nich ani mlčať, keďže ma pán pseudorealista k tomu svojim spôsobom vyprovokoval. Takže pravda je taká pán pseudorealista, že v priestore euroamerickej civilizácie sa odohráva nové prenasledovanie v mene „tolerancie“. Náuka o tolerancii totiž, ako sa zdá, nemôže niektoré myšlienky tolerovať. Nech vás nemýli, že mnoho ľudí vám povie, že o žiadnom prenasledovaní nevie. Nestretli sme sa s bagatelizáciou aj za komunizmu? Toto prenasledovanie má už aj svojich dokumentaristov, napr. mimovládnu organizáciu „Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe". A keďže mám taký dojem, že nie ste realista, ale len nedbalý ignorant, tak predkladám hneď tri konkrétne prípady, ktoré by z vás mohli realistu urobiť.
Policajt Graham Cogman z anglického Norfolku odmietol nosiť ružovú stužku, ktorá mala podľa nadriadených vyjadrovať priazeň polície voči konanej gay-pride. Cogmana prepustili z polície. http://freethinker.co.uk/2008/11/26/norfolk-police-sack-christian-bigot/
Kanadský psychológ Christopher Kempling a učiteľ na strednej škole v Quesneli v Britskej Kolumbii písal články do miestnych novín, ktoré odporovali liberálnemu pohľadu na homosexualitu. Po viacerých suspendáciách opustil v roku 2009 školstvo. Ako psychológ bol zástancom konverznej terapie, ktorá homosexuálom pomáha zbaviť sa sexuálnej náklonnosti voči osobám rovnakého pohlavia. Takýto postoj v Kanade vedie k perzekúcii. Nič na tom nemení fakt, že je veľa osôb, ktoré konverziu úspešne podstúpili (napr. bývalý homosexuál Stephen Bannett je dnes šťastne ženatý). Podľa homoideológov totiž niečo ako "bývalý homosexuál" neexistuje a nesmie existovať, aj keď takéto prípady existujú. Orwell má na to výborné slovo "crimestop" t.j. akási ochranná hlúposť (nechápať argumentom, ak sú nepriateľské). http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Kempling
V roku 2007 rozhodoval španielsky sudca Ferrin Calamita o pridelení dvoch dcér rozvedeného manželského páru do opatery otcovi alebo matke. K rozvodu došlo potom, čo manžel zistil, že manželka žije dvojitým životom a má lesbický vzťah. Sudca Calamita rozhodoval či dcéry budú žiť s otcom alebo s dvojicou lesbičiek. Sudca zveril deti do opatery otcovi. Keďže rozhodnutie odôvodnil tým, že homosexuálne prostredie je pre deti škodlivé, začala sa jeho krížová cesta. Okamžite sa ocitol pod paľbou homoorganizácií, ktoré naňho podali žalobu. Jeho tragédia vyvrcholila v r 2009, kedy prokurátor žiadal pre Calamitu 3ročné väzenie, súd však rozhodol „iba“ o zákaze činnosti a vrátenie platu, ktorý poberal počas obdobia, kedy bol stíhaný. Tu už nešlo iba o zamestnanie, ale aj o osobnú slobodu. http://www.20minutos.es/noticia/874728/0/calamita/estrasburgo/recurso/
Pán pseudorealista, ak sa potrebujete nechať zobúdzať do skutočnej reality častejšie, tak vám rád dodám aj ďalšie prípady. Kto má oči, nech vidí, kto má uši nech počuje.
Teraz som si spomenul na jeden v celku bystrý úryvok z jednej Shakespearovej hry: "Skôr než posla zbičujete, si jeho správu radšej overte a nebičujte toho, komu by ste sa mali radšej poďakovať za to, že vás včas varoval."
pre realista | 02-02-2015 16:13:55
http://www.magnificat.sk/19161/
Realista | 02-02-2015 15:34:47
Clanok zo SME:
Co je na tom akoze poburujuce alebo zle?
To ako keby ked u nas by sa chceli vziat Rom a Beloska, splnili by vsetky zakonne podmienky a starosta by povedal, ja Vas neoddam lebo sa mi nepaci ze chcete byt spolu....

Clanok z Hlavnych sprav je nedoveryhodny, chybaju odkazy na nejake ine clanky,nasiel som clanok o zatknuti aktivistu, ktory po skonceni demonstracie dalej blokoval CHamps-Elysee a ked policia skupinu zadrzala utiekol do nedalekej pizzerie kde ho zatkli. Nasledne odmietol na polici odobrat si dna a dat si odoobrat odtlacky za co bol podla zakona potrestany, tvrdenie ze to bolo kvoli symbolom rodiny je, samozrejme pritiahnute za vlasy.
http://www.bbc.com/news/world-europe-22671572
A clanok o utoku na zeny v Lille som v anglicky pisanom webe nenasiel nic, nasiel som vsak clanok o tom ze pravicovy extremista uocil na homosexualov v Lille, tak ci nahodou sa niekto nepomylikl a zle si neico precital.
http://www.huffingtonpost.com/2013/04/21/france-anti-gay-attack_n_3125845.html

Tak poprosim dalsie dokazy a tentokrat aj nejake podlozene...
Tri krat ano | 02-02-2015 15:04:50
Naco vznikla Aliancia za rodinu?Lebo vznikla nejaka skupina,ktora ma v umysle dehonestovat pojem rodina!Vsetko ma dva poly!Preco vznikla pravica,lebo vznikla lavica a jeden druheho akosi nemusia!Naco su slobodne volby pre obcanov?Aby si mohli vybrat kto bude spravovat stat!Slobodny vyber,to je podstata volib,referenda!
Ondro | 02-02-2015 14:53:38
Pre Realista

http://www.sme.sk/c/6974810/starostovia-vo-francuzsku-nemozu-odmietnut-sobase-homosexualov.html
http://www.hlavnespravy.sk/francuzsko-ma-prveho-odsudeneho-do-vazenia-za-nosenie-symbolu-rodiny-na-obleceni/112130/
Realista | 02-02-2015 13:56:35
To ze niekto nieco povie este neznamena, ze to tak je, ja chcem dokzay, navrhy zakonov, resp. legislativy, a dokazy o tom, ze na zapade su citujem: Zastrašovanie, obviňovanie z nenávisti, pokutovanie, zatváranie, rušenie firiem a podobne.

A to, ze ludia, ktori su homosexuali chcu legislativu, ktora by riesila ich vztah aj z pravneho hladiska je podla mna uplne v poriadku, to nie su tlaky na tradicnu rodinu, bohuzial ten kto vyvija legislativnu aktivitu je ta tradicna rodina, ktora ide zakazovat nieco co uz zakazane je, ktora strasi ludi, ze ak neprejde refernedum tak male deti nam budu po nociach kradnut homosexuali, ze ak teraz neprijmeme legislativu, ktora ochrani rodiny tak zajtra nas tu homosexuali ovladnu ako komunisti, mne to pride ako absolutne zbytocne sirenie poplasnych reci a zastrasovanie verejnosti s cielom upevnit postavenie urcitej skupiny ludi v spolocnosti (a nie nie su to homosexuali).
pre realista | 02-02-2015 13:29:47
Skúste si prosím, ešte raz pozrieť video a pozorne počúvať. A nájdete tam odpovede na všetky vaše otázky - ak si ovšem vedome a tvrdohlavo pred nimi nebudete zakrývať oči a uši.... Bolo tam aj spomenuté, aké snahy už boli robené na naše zákonodarstvo v prospech registrovaných partnerstiev, boli tam aj uvedené príklady...
j.r.nem. | 02-02-2015 11:12:18
Pre pan Kurbel,ja zijem na zapade od Slovenska,jednoducho napisete,coVas napadne,alebo co sa Vam hodi.Je to proste typicke zavadzanie.
Realista | 02-02-2015 09:00:11
Pan Kurbel, dajte dokazy, ze sa zatvaraju ludia, podniky, ze su postihovani ludia s inym nazorom, dajte dokaz ze poziadavky Homosexualov na Slovensku rastu, ved na Slovensku homosexuali ziadne extra prava nemaju, tak kto zvelicuje a kto toto nafukuje? Homosexuali alebo bojovnici za tradicnu rodinu? :)
Pavol Kurbel | 02-02-2015 08:46:48
Pre realista
Prepáčte, ale kto podľa vás pukal od nervov. Ja určite nie. A čo sa týka tých komunistov. Postupne salámovou metódou ovládli média, zastrašili obyčajných ľudí, tých čo s nimi nesúhlasili pozatvárali, vytvorili atmosféru strachu a na koniec ovládli celý štát. A toto sa už pomaly deje aj v niektorých štátoch smerom na západ od nás. Zastrašovanie, obviňovanie z nenávisti, pokutovanie, zatváranie, rušenie firiem a podobne.
Realista | 02-02-2015 07:13:36
Tu bolo krasne vidiet ako to v skutocnosti je, milujuci krestania dobre, ze nepukli od nervov ked poculi, ze niekto ma iny nazor ako oni, lebo oni mozu za vsetko dobro na zemeguli :)
Uplne ma dojalo prirovnanie homosexualov ku komunistom v 45om, hlavne, ze referendum a cely tento humbuk okolo bol rozduchany prave ludmi, ktori nas chcu "chranit" ale pred cim, resp. kde su tie hrozby a kde su ti homosexuali , ktori stoja v radoch pred domovmi aby "vychovali" dalsich homosexualov :)
A este posledna myslienka na zamyslenie, stale sa hovori ze homosexuali pouzivaju salamovu metodu, a nepouzivaju tuto salamovu metodu aj nahodou tieto prokrestanske institucie?
Najprv zakazeme adpocie (de facto uz su zakazne :)), zakazme im registrovane partnerstva, zakazeme im zhromazdovat sa, zakazeme im verejne sa prezentovat, zakazeme ich..... (to som sa nechal tak trochu uniest, ale zamyslime sa, ved pan poslanec Kuffa chcel zakazovat babiku ktora vyzerala ako upir lebo "kultura smrti" ;) )
Čitateľ | 02-02-2015 06:20:02
Ak by SOL bolo celoslovenské médium, tak vtedy by prišli. Im ide o to aby to videlo čo najviac ľudí, a nie je len pár občanov. No a pán Sklenar ma najviac sklamal. Výstup proti p. Majkovi nebol vhodný a najma nepodstatný.
tomáš | 02-02-2015 01:15:32
Neprišli hlavne preto, lebo si uvedomujú, že obhajovať neobhájiteľné, je z podstaty veci veľmi zložité. Dôvod by som videl vo výstižnom výroku T.S.Eliota: "človek, ktorý Je, zatieni človeka, ktorý iba predstiera, že Je."
daniel | 02-02-2015 00:50:42
Pán Kurbel palec hore !
pre Kurbel | 02-02-2015 00:50:27
Ked je podla vas ucelom diskusie polozit niekoho na lopatky a zosmiesnit, tak je skor ukazka toho, preco by ste sa chcel zucastnit debaty s nimi. Podla mna je chybou, ze sa nezucastnila aj druha strana, ale ked som videl ten hnev v ociach pana Sklenara a ako vyletel na Majka, tak tomu by som nerad celil. Pan Kremsky vystupoval kultivovane len skoda ze viacere jeho reci nesedeli srealnym konanim AZR. A ked sa clovek co pise pre najvacsie noviny v krajine sko media nepravdivo o nich pisu tak nieco nieje v poriadku.
Pavol Kurbel | 02-02-2015 00:24:28
Ak si niekto pozrie celú reláciu a vyjadrenia pána Kremského, kultivovaný postoj a argumenty, musí mu byť jasné, prečo zástancovia homo neprišli. Veď ak by mali aspoň nejaké argumenty, mohli hovorcu Aliancie položiť na lopatky, poprípade aj zosmiešniť. Nakoľko však žiadne rozumné argumenty okrem nenávisti nemajú, nemôžu si dovoliť zúčastňovať sa žiadnych diskusií.
Pre mňa je 13 dôvodov neísť na referendum málo | 01-02-2015 21:50:27
13 dôvodov prečo "neísť" na referendum!

1. Lebo kto to kedy videl, aby o dôležitých veciach verejne rozhodovali občania v občiansky iniciovanom referende. V modernej parlamentnej demokracii o tom predsa v tichosti rozhodujú tu oligarchovia, tam vybraní vládni poradcovia z tretieho sektora. A okrem toho sme občiansky potenciál už vyčerpali zvolením občianskeho prezidenta, takže s tou občianskosťou to netreba preháňať. Jedna občianska iniciatíva za päťročnicu úplne stačí.

2. Lebo je priam nehorázne, aby v modernej demokratickej spoločnosti rozhodovala väčšina o menšine. V klasickej demokracii možno, ale v modernej demokratickej spoločnosti predsa vždy rozhoduje diskriminovaná menšina o netolerantnej väčšine.

3. Lebo ste na to nevideli reklamu na Markíze, JOJ-ke a dokonca ani v slobodnej verejnoprávnej STV-čke, takže to asi nebude také dobré, ako nové Kinder Bueno.

4. Lebo Vaši tolerantní liberálni kamaráti a známi, ktorí Vás v dobrom poznajú už dlhú dobu, by si zrazu o Vás mysleli, že ste netolerantní, patríte do stredoveku, prestali by sa s Vami kamarátiť a označili Vás za homofóba. A na ich tolerantnom názore Vám predsa strašne veľmi záleží, takže ich nesmiete sklamať.
.juraj Macko

Konzervatívny katolík - hriešnik plný vďaky...

13 dôvodov prečo neísť na referendum!
Otáčam svoj názor o 360 stupňov a ponúkam hlavne nerozhodnutým čitateľom 13 rozumných a logických dôvodov, prečo by v žiadnom, ale naozaj v žiadnom prípade, nemali ísť na referendum. Takže prečo?

1. Lebo kto to kedy videl, aby o dôležitých veciach verejne rozhodovali občania v občiansky iniciovanom referende. V modernej parlamentnej demokracii o tom predsa v tichosti rozhodujú tu oligarchovia, tam vybraní vládni poradcovia z tretieho sektora. A okrem toho sme občiansky potenciál už vyčerpali zvolením občianskeho prezidenta, takže s tou občianskosťou to netreba preháňať. Jedna občianska iniciatíva za päťročnicu úplne stačí.

2. Lebo je priam nehorázne, aby v modernej demokratickej spoločnosti rozhodovala väčšina o menšine. V klasickej demokracii možno, ale v modernej demokratickej spoločnosti predsa vždy rozhoduje diskriminovaná menšina o netolerantnej väčšine.

3. Lebo ste na to nevideli reklamu na Markíze, JOJ-ke a dokonca ani v slobodnej verejnoprávnej STV-čke, takže to asi nebude také dobré, ako nové Kinder Bueno.

4. Lebo Vaši tolerantní liberálni kamaráti a známi, ktorí Vás v dobrom poznajú už dlhú dobu, by si zrazu o Vás mysleli, že ste netolerantní, patríte do stredoveku, prestali by sa s Vami kamarátiť a označili Vás za homofóba. A na ich tolerantnom názore Vám predsa strašne veľmi záleží, takže ich nesmiete sklamať.

5. Lebo referendum je len záujmom jednej malej, 400-tisícovej skupinky fanatických fundamentalistov.

6. Lebo referendum vzbudzuje medzi ľuďmi emócie. A my by sme nemali byť príliš emotívni. Dosiahnuť stav emočnej vyrovnanosti ale nie je vôbec jednoduché. Napríklad v roku 1968 sme boli až príliš emotívni, ukľudnili nás až tanky a po pár hokejových excesoch, keď sme emotívne oslavovali víťazstvo nad ZSSR trvalo ešte pár rokov, kým sme sa emočne znormalizovali. A v 1989 sme tiež boli až príliš emotívni, ale vtedy nás žiaľ nemalo čo schladiť. Berte si príklad z takého kachličkára, toho November 1989 emočne vôbec nerozhodil alebo z čerstvého člena KSČ, ktorý si November ani nevšimol. Príliš emotívni sme boli aj v boji proti mečiarizmu a príliš emotívny je aj boj redaktorov .týždňa za tú ich pravdu v prípadoch Malinová a Cervanová, či dnešný boj proti Gorile. Mali by sa na to vykašlať, nebyť tak emotívni a zaradiť sa do znormalizovaného davu ľudí a neísť na príliš emotívne referendum. Berme si príklad z kachličkára a jeho vodcu.

7. Lebo ste kresťan a v demokratickej spoločnosti majú byť kresťania so svojimi názormi zavretí v kostole. Verejné propagovanie Vašich homofóbnych názorov by v sekulárnej spoločnosti mohlo niekoho vyrušovať (napríklad tolerantných liberálov). A vy by ste predsa nemali nikoho vyrušovať. V modernej pluralitnej spoločnosti si nemôžete len tak presadzovať tú svoju pravdu. Čo si to vôbec o sebe myslíte? A keď kresťanom nie ste, tak preto, lebo by ste tiež nemali vyrušovať, keď sa k nám prostredníctvom médií prihovára sám pokrok. A referendum pokrok vyrušuje.
8. Lebo táto téma vlastne ani nikoho nezaujíma (aj napriek tomu, že vďaka konzervatívcom rozhádala takmer celú republiku). Je nepodstatná, takže to je ďalší dôvod neísť. Je treba riešiť dôležitejšie veci, napríklad aký model mobilov letí tohto roku, kedy začína Pohoda a ako sa má pani Mojsejová.

9. Lebo nastal čas, aby sa konečne ľudstvo odvážne zbavilo predpotopného modelu rodiny. Na podobný revolučný krok si netrúfol žiaden diktátor v dejinách všetkých známych civilizácií, ale dnešní liberáli sú oveľa odvážnejší. A odvážne myšlienky treba podporovať. Referendum tieto odvážne myšlienky len brzdí.

10. Lebo kto to kedy videl, aby v modernom štáte o výchove detí rozhodovala mama a otec. Mali by ste sa inšpirovať Nórskom, kde v starostlivosti o deti pokročili oveľa ďalej ako my, a kde už dávno deti nepatria mame a otcovi, ale štátu. Je to tak asi pre nich lepšie. Štátny úradník vie predsa lepšie, čo potrebujú Vaše deti.

11. Lebo reči o prenasledovaní kresťanov a konzervatívcov (Francúzsko, Británia, Kanada...) za presadzovanie tradičnej rodiny a manželstva, sú len špinavou putinovskou propagandou partie ľudí okolo Čarnogurského a Palka. Celá tá jeho kniha o prichádajúcich levoch je len fantasmagorická konšpiračná teória, ktorú rozumný človek nemôže brať vážne. Nebojte sa, nič sa Vám nestane. Referendum vyvoláva zbytočnú paniku. Nebudú Vás v médiách cenzurovať pod rôznmi zámienkami, dovolia Vám slobodne vysloviť svoj názor. Ani dnes tak médiá nerobia, videoklipy na podporu referenda môžete sledovať vo všetkých slovenských TV a ani katolícke omše nie sú v rozhlase z ideologických dôvodov cenzúrované. Nie je žiaden dôvod si myslieť, že sa tak bude diať niekedy v ďalekej budúcnosti. Dôvod na referendum majú len paranoici.
12. Lebo Váš názor na tradičnú rodinu je extrémistický a vy by ste nemali byť extrémisti. Mali by ste zastávať moderné a vyvážené názory o homosexuálnych, polygamných a ďalších moderných modeloch rodiny. Extrémistami nie sú kultúrni revolucionári a sociálni inžinieri, ktorí chcú meniť tradičnú rodinu, na ktorej stojí naša civilizácia. Extrémistami ste práve vy. Tak sa zamyslite nad svojim extrémizmom a ignorujte aj to extrémistické referendum.

13. Lebo postoj k referendovým otázkam rozdeľuje ľudí. Klasická pluralitná spoločnosť umožňovala rôzne názory. Ale v modernej pluralitnej spoločnosti by sme nemali byť názorovo rozdelení. Musíme byť názorovo jednotní, až sa chce povedať HOMO-génni. Dnešná pluralita si vyžaduje jednotný názor. A tak nechoďme na referendum s našim odlišným názorom, nevyhraňujme sa názorovo voči liberálom, ale spoločne a jednotne kráčajme k svetlým liberálnejším zajtrajškom.
zdroj: http://www.cestaplus.sk/pisuinde/ahref/2749
ondro | 01-02-2015 21:21:23
Pán Kremský vystupoval veľmi kultivovane, ďakujem za ujasnenie niektorých názorov a argumentov aliancie.
hombre | 01-02-2015 21:08:15
"Nie je to až tak dávno, čo Poliačik (SaS) aj Fábry de facto zastávali tie isté pozície ako dnes Aliancia za rodinu."... no a dnes je to už aj polygamia aj incest! Viac tu:
https://www.lifenews.sk/node/7998
K referendu jednoducho treba ísť.
Nechápem | 01-02-2015 16:49:10
..stanovisko INAKOSTi. Keby mňa akože niekto očierňoval, zavádzal, hovoril nezmysly, či to práve nie je dôvod, aby som si to s ním vykonzultoval , využil možnosť aj pred kamerou povedať svoje argumenty.... Či to nie je tým, že oni tie argumenty nemajú?
Peter | 01-02-2015 16:18:27
Cez marihuanu a podobne nezmysli ohladom registrovanych partnerstiev si naklonilaSaS mladych,ktory vobec nepozeraju na buducnost ale ziju iba v pritomnosti!Neriesia co bude zajtra ci budu mat na stare kolena z coho zit a to Saskari vyuzili a dostali sa do parlamentu!Euforia sa rozplynula tak ako aj celaSaS,lebo postupne starneme a zakladame rodiny a uz nepotrebujeme marihuanu na diskoteky !Kto z politikov povedal ze nepojde k referendu?Treba ist a vyjadrit sa a nenechat sa ovplyvnit kadejakymi aktivistami,ktory by mali dbat hlavne na to aby take pary neboli nejak zvlast diskriminovane tak ako existuju a nie vymahat pre ne nejake zvlast privilegia ktore sa priexia zdrabemu rozumu len pre to ze niekde inde to maju!Sloboda cestovania,volneho pohybu tak nech sa paci vycestovat tam kde je lepsie!Aj v amerike cestuju za marihuanou cez cele staty tam kde je povolena!
názor | 01-02-2015 16:12:53
pre mám aj vlastný názor...
Len toľko, že p. Krajcer, ktorý založil novú politickú stranu /myslím, že sa volá SKOK-neviem presne/ skáče ako blcha z jednej strany do druhej, kde nikde neuspeje. Preto si robí ilúzie, že v tejto novej strane, keď bude podporovať registrované partnerstvo a pod. bude obdivovaný a zožne slávu. Všetko je dočasu, nič netrvá večne.
Mám aj vlastný názor na veci | 01-02-2015 16:01:24
... a nemusím preberať len to, čo mi podsúvajú nejaké médiá, hoci honosne nezú názov aj "Pravda". Sledoval som aj ja diskusiu na TAR (na ktorú naráža prispievateľ podo mnou) a pamätám si, ako A. Chromík 2x "usvedčil" D. Krajcera z jeho krátkej pamäti - ako už zabudol, že SaS a teda aj D. Krajcer, ktorý bol vtedy ešte jej členom, už mala v minulosti pokusy uzákoniť v našom štáte registrované partnerstvo.
klamanie zjavne nie je hriech | 01-02-2015 14:47:04
http://www.demagog.sk/diskusie/515/referendum-sloboda-slova-a-radikalizacia-spolocnosti

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign