Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Daruj krv - zachrániš život

Iveta TóthováDátum21. 03. 2013 17:10:50TémaIné
24

V utorok 26. marca od 8:00 môžete prísť na Mestský úrad v Seredi darovať krv. Kvôli registrácií je potrebné prísť medzi 8:00 a 10:00. Príďte podporiť dobrú vec.

V prípade záujmu sa môžete registrovať emailom na oz.mladasered@gmail.com. Do predmetu napíšte "Darovanie krvi" a ako text napíšte svoje meno a dátum narodenia.

Ďakujeme a tešíme sa na vás spolu s ľ
uďmi z NTS Trnava.

 

zdroj: mesto Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
obcan mesta sered | 23-03-2013 12:19:49
seredan-je mi ta naozaj UPRIMNE LUTO.
seredan | 23-03-2013 12:16:33
pre občana mesta sereď! Takých mudrlantov ako si ty nas..... do rána za kýbel! Písal som že nie vlastnou vinou ma vyradili z evidencie! Nauč sa čítať! Treba ti asi doliať rozum do hlavy...
obcan mesta sered | 23-03-2013 11:54:45
seredan-ty si myslis,ze keby ta chytila nejaka chronicka choroba,ktora si vyzaduje celozivotnu liecbu,alebo nejaka komplikovana operacia,pripadne potrebny cely rad operacii,tak ze by tych tvojich par šupov z tvojich odvodov stacilo?????????????To,ze si sa nebol zaregistrovat na UPSVaR pocas tvojej nezamestnanosti je tvoja hlupost,boli by odvody za teba platene...Nikomu nic zle neprajem,ale takymto sebcom primitivnym jak si ty by som doprial,ze keby sa ti dalo colen trosku rozumu doliat do tvojej hlavy,tak nech ti ho tam naleju cim skor tym lepsie.Si sebecky a neprajny a to sa ti raz vrati.Nikto nikoho nenuti chodit darovat krv,je to na baze dobrovolnosti.Ty musis byt velmi nestastny vo svojom zivote,ked sa takto negativisticky prezentujes.My chodime darovat krv pravidelne uz cez 10 rokov.A ked cakas na odber a pocujes jak sestricky zhanaju pre male babatko krv skupiny 0 negativ,ktorej je nedostatok a ty vies ze mozes pomoct je to fakt pocit na nezaplatenie.
Obcan | 23-03-2013 08:22:07
V Rakusku platia za plazmu,ak sa nemylim...
Ten odber je dlhsi a davaju za neho okolo 20 eur,kedze podla EU ma byt darovanie zadarmo,tak je to na ,,preplatenie cestovneho,,
Aby sa to vyplatilo,tak by muselo ist plne auto,ale osobne by som nesiel ani za dvojnasobok.
Je zaujimave ako sa argumentuje humannostou darovania krvi,ze to ma clovek robit len z presvedcenie,ale na druhej strane sa s nou veselo obchoduje.
Nepotrebujem aby mi platili,ale vela veci v minulosti (nielen v zdravotnictve) bolo nastavenych velmi dobre a zrazu v tej nasej ,,demokracii,, uz to treba rychlo rusit.
Ked podla EU s krvou nieje eticke obchodovat,tak nech to robia aj poistovne za pekne modre oci !
Nevravim calovat peniaze darcovi na ruku,ale kedysi bolo za kazde darovanie moznost si odpocitat 2000 sk z danoveho zakladu,v den darovania volno z prace (dajte pol litra a chodte makat,chore a pritom ma zamestnavatel vyhodu ze ma zdraveho zamestnanca.
Komu toto vadilo ???
Politici z dnesnej doby spravili dobu materialnu a vraj je tu teraz ,,dravy kapitalizmus,, a na druhej strane sa cuduju ze im ubudaju darcovia...
Ale vsak nevadi-dovezieme.
To vravel aj jeden pan po revolucii,ze naco pestovat plodiny,ved dovezieme...
A veru vozime- sr.cky !
Realita | 23-03-2013 08:04:58
Seredan, darovat krv za peniaze mozes ist do Rakuska, nikto ti nebrani. Tato akcia je urcena pre tych ktory chcu pomoct.
seredan | 23-03-2013 06:35:26
Pre : hmmmmmm! Ty si dobre prízemný! Nevidíš ako nás tu všade okrádajú? Pladím zdravotnej poisťovni,platím nemocenské (to už vlastne platím dvakrát tej istej inštitúcii) a keď idem náhodou raz do roka pre niečo doktorke,tak tam platím zasa(to už je tretí krát)!Minulý rok som bol dva mesiace nezamestnaný a nie vlastnou vinou neevidovaný a hneď si za to zdravotná poisťovňa vyúčtovala 100.evri. Pekné nie? A ešte mám dať krv zadarmo? Všade vo svete sa za to pltí,len tu by to chceli zadarmo. Nechcem na tom zbohatnúť,ale nech si to zaplatia za toľké peniaze čo od nás vydrankali na to určite majú. Alebo nech si tú krv kúpia v zahraničí! Môj názor
elena | 22-03-2013 23:18:39
bola som pred mesiacom po 15ty raz takze nic
hmmmmmm | 22-03-2013 21:00:42
Este dobre,ze existuju aj ludia,ktori nemaju take prizemne zmyslanie ako seredan,krv je nenahraditelna a vsetci ludia,ktori chodia darovat krv si zasluzia obdiv.Je jasne,ze nie vsetci mozu darovat krv,ci uz zo zdravotnych dovodov,alebo by aj mohli ale to jednoducho neriesia.Nikto nikoho nenuti.Ono aj nizke IQ je v urcitom smere diagnoza,takze plne chapem vyroky seredana.Kto ma blizkych a ma ich rad urcite teraz pochopi vyznam darovania krvi.Aj ked ju dnes nepotrebujem ja,alebo nikto z mojich blizkych,zajtra to moze byt uplne inac.
Jaro | 22-03-2013 20:03:21
ja chodim darovat krev bez ohledu co se kde deje bud jdu nebo nejdu nikdo nikoho nenuti je to kazdeho dobrovolna vec netreba resit komentare ci je to spravne nebo ne je na kazdem z nas ci pujde nebo ne
seredan | 22-03-2013 16:57:21
A just nedám! Myslím si o tom svoje. Howgh-dohovoril som
pre darca | 22-03-2013 16:26:41
krv mozes darovat aj v Trnave v nemocnici A.Zarnova-to je nemocnica nedaleko zeleznicnej stanice-my tam chodime pravidelne kazde 3 mesiace,sestricky su tam velmi mile,odbery robia kazdy prac.den od 7-mej zhruba do 11-tej,ide to tam rychlo....
obyvatel mesta sered | 22-03-2013 14:58:42
seredan-raz pride na psa mraz a potom budes rad,ze sa vsetci nespravaju tak primitivne a sebecky ako ty a krv darovat idu.Je mi ta luto.....
seredan | 22-03-2013 13:08:41
Ešte nikdy som v nemocnici nebol. Marodujem raz do roka s nejakou bežnou chrípkou a len stále platím!!! To čo som si doteraz zaplatil,si myslím že už bohato stačí aj na komplikovanú operáciu. (ktorej sa dúfam nedožijem.)
pre seredan | 22-03-2013 13:03:28
Tak Tebe sa nezdá, že dlžobu máš zaplatiť okamžite, ale keby Ťa kleplo, zdravotnú pomoc by si očakával okamžite! Čo tak keby si trocha potom počkal, však len Ty nepotrebuješ okažitú pomoc a ešte máš voči zdravotníctvu dlžobu.To Tvoje ošetrenie a prípadný pobyt v nemocnici majú platiť z účtov tých, ktorí
sú zodpovednejší ako Ty?
seredan | 22-03-2013 10:29:02
Je to síce pekné že tá krv pomôže niekomu inému,ale naše zdravotníctvo je nenásytný moloch! A preto im nedarujem nič! Nedávno mi poslali pozdrav že z minulého roku mám nedoplatok 100.evri. A vraj okamžite zaplaťte! Si myslia že ľudia nevedia čo robiť s peniazmi? A ešte chcú krv zadarmo! Tak to teda nie!!!
Jozef | 22-03-2013 10:24:23
NsP Sv. Lukáša Galanta. Darovanie krvi je možné každodenne.
Dobrovoľným darcom krvi môže byť každý zdravý človek vo veku od 18 do 60 rokov, ale:

jeho hmotnosť musí byť vyššia ako 50 kg u ženy, 60 kg u muža
nesmie mať teieto ochorenia: syfilis, žltačku- aj prekonanú, tuberkolózu, maláriu, ochorenia srdca, nádorové ochorenie, infekčnú mononukleózu, duševnú chorobu, ťažkú alergiu, vysoký tlak stupňa II a III, žalúdočné a dvanástnikové vredy v akútnom štádiu, AIDS a niektoré ďaľšie
po veľkej operácii treba čakať rok, po menšom operačnom výkone pol roka
ženy môžu užívať hormonálnu antikoncepciu
nemôžu darovať krv počas menštruácie, počas tehotenstva, ani počas dojčenia

Popri týchto uvedených skutočnostiach môžete mať aj iné symptómy alebo ochorenia, ktoré hematológ posúdi a vysvetlí Vám, či môžete byť darcom krvi.

Darovanie krvi je možné každý deň od 7:00 do 10:00, veľký odberový deň je Piatok.
darca | 22-03-2013 10:15:25
Vzhladom na to, ze uvazujem darovat krv, chcem sa spytat, kde sa darovat krv okrem spomenuteho datumu (okolie Sered). Pridem, sadnem, absolvujem vysetrenie, "odpustim" a idem -)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign