Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ďalšie s obyvateľmi neodkonzultované rozhodnutie vedenia mesta vyvolalo petíciu

200

Vyzerá to, že na obzore je ďalší problém našej samosprávy, ktorý už onedlho prinesie občanmi významne podporená petičná akcia, ktorej účelom má byť zastavenie výstavby cesty namiesto súčastného prepojovacieho širokého a bezpečného chodníka od Komenského Základnej školy po Jesenského ulicu. Stovky ľudí práve po tomto chodníku denne chodia na železničnú stanicu do a zo školy, či do a z práce. A práve tento chodník má byť prestavaný na riadnu cestnú komunikáciu, ktorá v danej lokalite významným spôsobom zvýši premávku a celkovo túto doteraz kľudnú lokalitu naruší.

Ako uviedli organizátorky petičnej akcie, ešte stále nevedia dôvody, ktoré viedli vedenie mesta k rozhodnutiu cestu práve tu realizovať. Sú priamymi dotknutými a nielen z tohto pohľadu ale i z pohľadu obyvateľov mesta sa o tomto zámere dozvedeli až vtedy, keď pracovníci jednej z realizačných firiem začali prekladať k ich múru stĺp. Do dnešného dňa dotknutých ľudí v danej lokalite nik z Mestského úradu neoslovil, nespýtal sa ich na ich stanovisko, názor, či nepožiadali ich o vyjadrenie sa k zámerom, ktoré opätovne vedenie mesta bez konzultácie s občanmi v lokalite kde bývajú vykonáva. Práve organizátorky petičnej akcie tento postup vedenia mesta natoľko nahneval, že sa rozhodli vystúpiť a nekompromisne sa domáhať svojich práv a spolurozhodovať o tom v akom meste, v akej lokalite budú i naďalej žiť. Pripomínajú vedeniu mesta, že po celý život do mestskej kasy zo svojich daní odvádzali nemalé finančné prostriedky a dnes trvajú na tom, aby tak závažné zámery akým výstavba cesty na mieste súčasného chodníka nesporne je vedenie mesta, teda aj volení zástupcovia konzultovali ešte pred realizáciu s tými, koho sa zámery bezprostredne dotýkajú.

Text petičnej akcie prebiehajúcej aj počas tohto  týždňa jasne deklaruje vôľu jeho signatárov:

Petícia proti výstavbe cesty a za zachovanie súčasného chodníka na ulici  Jesenského v Seredi

Nadštandardne široký a bezpečný spojovací chodník medzi Jesenského ulicou (Železničnou stanicou) a Komenského ulicou využívam takmer denne na chodenie do či zo školy, práce alebo na prechádzku so svojimi deťmi/vnúčatami. Vďaka tomu, že tu nejazdia autá, sa cítime bezpečne.
Zámer vedenia mesta vyhotoviť v tomto úseku cestu nebol so mnou ako občanom vopred prerokovaný, nebol/a som oboznámený/á o úmysloch vedenia mesta a nesúhlasím s realizáciou žiadnej cesty v tomto úseku ulice.
Svojim podpisom teda vyjadrujem podporu petícii, ktorá má za úlohu zastaviť akékoľvek práce smerujúce k tomu, aby po tejto ulici jazdili autá.

K dnešnému dňu organizátorky petičnej akcie na jednoduchom stolíku umiestnenom priamo na už spomenutom chodníku vyzbierali niekoľko sto podpisov.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
seredan | 19-06-2013 20:49:16
Neviem naco robit dalsiu zbytocnu cestu. Ved jedna uz je na jesenskeho, presne okolo primatora. Jedine ze by sa to jemu nepacilo, ze okolo neho chodia auta a takto chce tu dopravu presunut dalsim ludom pod okna. Robit cestu na tomto chodniku je nelogicke, zbytocne a nepotrebne. Skoda minut peniaze.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2013 23:43:19
Anonym | 18-06-2013 23:34:04 | ... povedal sudruh - meno nebude?

3 anonymne prispevky pod tromi clankami za sebou v rozmedzi asi 6 minut a rovnako utocne - nebudete mat problem rano sa pozriet do zrkadla?
Ozaj, odkial prisli instrukcie, z dovolenky? ;-)
Anonym | 18-06-2013 23:34:04
Tá súdružka ,čo dáva podpisovať petíciu stojí na mestskom pozemku .
Suhlas s vystavbou | 18-06-2013 20:32:11
Mne sa vybudovanie cestnej komunikacie a chodnika paci. Aspon ciastocne to odlahci dopravnu vytazenost 2.hej magistraly - ul. A. Hlinku.
obcan mesta sered | 18-06-2013 17:26:48
Jozef este ze tak,lebo by sa nic nestavalo,nerekonstruovalo...Ludia maju obvykle pocit ze s tym kuskom,co si kupuju si kupuju aj pravo na nedotknutelnost v okoli 300 kilometrov a maju vo zvyku absolutne s nicim nesuhlasit.
Jozef | 18-06-2013 14:58:07
...a kedze pozemky patria mestu, tak je rozhodnute.
chodník - cesta | 18-06-2013 14:41:54
človek tu vôbec nerieši chodník..nech je, nech ho postavia, vystavia, aj tak sa tí ľudia z vlaku a na vlak v jednom kuse serú po ceste, aj keď majú cez ulicu jesenského chodníky!!!! a chodia po oboch stranách cesty!!!
Miloš, presne tak som to aj myslela..na deti sa nemyslí...dospelý človek je skôr opatrný keď ide po krajnici, po chodníku, než dieťa, ktoré vybehne rýchle zo školy...naháňajú sa, utekajú, behajú kade tade...a ľahko sa môže stať že nejaké podbehne pod auto.
ja nie som proti chodníku, ja som proti tej ceste, prečo by sa to tam malo otvoriť, v okolí školy by sa predsa mal brať ohľad na nejakú zónu bez áut....to už zrovna nech je otvorený komplet prejazd od narelu, okolo komenského školy, mestských až na stanicu....tiež by so to tam veľa áut skrátilo....
PETER - ano, to je pravda, osadiť tam spomalovače, to je asi jediné účinné, kedže pri osadení značky pochybujem, že sa bude vždy dodržiavať....
pre obyvatel | 18-06-2013 14:16:32
ano chodnik uz funguje ale aj tak pol ludi sa stale j.ebe po druhej strany cesty a nie po chodniku
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2013 14:11:33
Obyvateľ | 18-06-2013 14:04:01 | -neviem, ci niekto pochybuje o chodniku po stanicu v casti ulice kde nie je. Zaregistrovali ste to?
Obyvateľ | 18-06-2013 14:04:01
Aj na Vinárskej nemohol byť chodník 20 rokov kôli pár ľuďom a 20 rokov ľudia museli chodiť po ceste . Dnes chodník funguje.
A tu ide o to isté . Ľudia nejdú na stanicu po chodníku lebo jednoducho chýba . Určite chodník bude prínos pre bezpečné mesto a ludia idúci zo stanice nepôjdu po ceste .
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2013 14:03:20
diskutér | 18-06-2013 13:48:41 | - matematika pana hovorcu je v tomto pripade vyslovene ucelova a tento druh porovnavania nie je vhodny ani len priblizne.

Skuste sa vytesovat, ze mate v byte jedineho mravceka ci chrobacika. :-) Skuste sa na odhadovany pocet spytat odbornika. Ten jeden bol totiz blby a dovolil, aby ste ho zbadali... ;-)

Podobne to funguje aj s diskusiami. Na rozdiel od pana viceprimatora, ja sice anonymne nediskutujem, no precital som desiatky tisic prispevkov a nieco o tom viem.

To vsak naozaj podstatne nie je. Ako podstatne vidim to, kolko ludi sa realne podpisalo tym dvom damam pod peticiu za zachovanie chodnika. A Racionalne vidim aj ochranu deti pri skolach a skolkach. A nielen tam.
Ti, ktori cestuju a vsimaju si ako to funguje v zahranici, vedia o com hovorim. Viac v samostatnom clanku.
Jozef | 18-06-2013 13:57:10
...ale ved pan hovorca na tento hnusny platok nechodi. Vsak tu bol najosieranejsim poslancom, ako sa sam vyjadril.
Či?
diskutér | 18-06-2013 13:48:41
Všetci, čo obhajujú prestavanie chodníka na cestu neuviedli jeden racionálny argument v prospech prestavby! A samozrejme, nereagujú na predložené vecné argumenty odporcov. Potom už len pán hovorca spočíta hlasy odporcov, podelí počtom obyvateľov a vyjde mu samozrejme zanedbateľné číslo. Viď princíp použitý v komentári ku článku I.Tóthovej z dnešného dňa o 10:42
brácho | 18-06-2013 13:42:49
Tam riešite vystavbu cesty, kde chodí milion ludí na stanicu ako keby nebolo jedno či chodník alebo cesta ale, že sa je*be polka po moste na cinter alebo na stanicu oblúkom lebo nevedia na kasarensku je*nút po*raný nadchod cez kolajnice už 10 rokov -to nie, radšej budú železnice a podvodníci do nemoty vyberat pokuty! Ešte aj ten decký domov, zase dalšia čvarga na našej ulici FTW!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2013 13:36:48
Nejde o to, ci chcu alebo nechcu mat kludnu ulicu obyvatelia. Doba sa meni a zmeny su zivot. Problem je prave to, co napisala Denisa. DETI!! Deti su vo vseobecnosti na chvoste zaujmov spolocnosti zial aj nasich radnych. BEZPECNOST prave deti v tejto lokalite by mala mat UPLNU PRIORITU. A uplne pred vsetkymi zamermi. Aj zamermi komercnymi, nech su kohokolvek.
Nenahovarajme si, ze bude mozne zabezpecit klud na ceste a pomale jazdenie! Neklamme samych seba. To jednoducho nefunguje. Kto osobne si zoberie na zodpovednost situaciu, kedy sa nejakemu dietatu nieco stane? A tych situacii bude nespocetne mnozstvo. Aj v tomto pripade plati - PREVENCIA je najlepsia a najucinnejsia metoda.
Peter | 18-06-2013 13:36:17
Inak osobne nevidím problem v tom, osadiť tam tabuľu s obmedzením rýchlosti a retardérom, aby sa tam "nelietalo" 60km...
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 18-06-2013 13:14:25
milá seredanka, ale zhluk detí je práve pri škole, to že ide jedno dve cez celé mesto je iná vec...osobne by mi to bolo jedno, kedže v tej lokalite nežijem.
bude to veľmi zaujímavé a konečne sa bude lietať hore dolu aspoň 60 po rovinke smerom od školy, ku škole :)
seredanka | 18-06-2013 10:08:37
Denisa,deti chodia do a zo skoly cez cele mesto,nielen po tejto ceste,ktora sa ma rozsirit a vedla vybudovat chodnik.Ja osobne poznam vela deti,ktore kazde rano aj poobede idu z namestia az do Komenskeho skoly.Rozsirit cestu a vybudovat vedla nej chodnik treba.Je jasne,ze ludia,co sa ich to priamo dotyka frflu,ale je to v prospech nas vsetkych.Ti ludia,co tam byvaju zabudli na jednu vec,ze ked si kupovali svoj pozemok ,nekupili si dalsich 20 hektarov okolo neho.Tesim sa,ze mesto mysli aj na ostatnych obcanov,ktori rozsirenie a sprejazdnenie cesty uvitaju.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 18-06-2013 09:41:06
ja na margo toho chodníka, keď už tak hovoríte, že ľudia budú chodiť po chodníku a nie po ceste. Tak schválne keď príde po 15-16-17h vlak chodte autom cez ulicu, pár ľudí ide po chodníku a zvyšok po ceste po oboch stranách. A to sa ani novým chodníkom nezmení...
A opätovne tam zmizne pás zelene popri domoch.
Gulag, ďakujem za semetriku....ešte budem o chvíľu aj stará bosorka...metlu už mám.

pre"občan mesta" že sa mi niečo nepáči a mám sa odsťahovať? ja tam ani nebývam, konštatujem a mám svoj názor. ak sa vám môj názor nepáči, tak ho nekomentujte! celý čas hovorím o tom, že je iracionálne aby tam bola cesta keď tadiaľ chodia deti zo školy do školy...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2013 08:14:56
Jozef | 18-06-2013 07:50:19 | - neviem, mozno nepisem dostatocne zrozumitelne. Ale niekolko krat to tam stoji.

Ked zlyha samosprava tak ako zatial pri uplne kazdom projekte zas a znovu, nemusi sa nik cudovat, ze takmer akykolvek projekt sa stretne s odporom obyvatelov. Nova hala na Garbiarskej, namestie, cesta, travnik na stadione - ten bol specialita, tam sa klamali este aj vo vedeni navzajom. Vypovede jednotlivych poslancov tomu jasne nasvedcuju.

Zaklad samospravy je byt tu pre obcanov. Na to chodim od svojej 18 tky k volbam a na to k tomu ucim svoje dieta. Volit ludi, ktori tu budu pre nas a nie sami pre seba.
Jozef | 18-06-2013 07:50:19
Obyvatelia, obcania a ini zastupcovia, Vam asi stale nedochadza to co tu Milos uz viackrat spomenul. On nebroji proti nejakej ceste, ale snazi sa Vas upozornit na dalsi pruser Vami volenych a platenych onych.
Pokial ma ta pani pravdu, ze o tom nevedeli tak sa asi niekde pocas uzemneho konania stala chyba.
Ako vlastnici dotknutych pozemkov su tiez ucastnici konania a mali byt vyzvani, aby sa vyjadrili.A to sa asi nestalo.
Su samozrejme vynimky, kedy sa od konania moze upustit, ale bolo by slusne ich aspon upozornit.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2013 23:49:28
Obcan | 17-06-2013 23:39:33 | - Vas pohlad je logicky.

Otazka vsak tkvie v tom - preco sa na nazor obyvatelov danej lokality voleni zastupcovia nepytali pred spustenim pripravnych prac, ale planuju tieto kroky vysvetlovat az teraz, ex post?

Toto ma byt fungujuca samosprava? Toto ma byt demokracia?
Obcan | 17-06-2013 23:39:33
hombre | 17-06-2013 21:52:19

Dobry napad :-)))
A kto vyzbiera viac podpisov,tak sa mesto moze podla toho zariadit-ved hlas ludu,nie ?
Tu ale ide skor o to ze dotycna pani aspon nieco robi,otazne je ci teda sympatizanti cesty postavia protipol.
Osobne myslim ze nie,aj ked im v tom nic nebrani a naozaj mozu spisovat antipeticiu a podla toho sa zariadi mesto,kedze vacsina vzdy rozhodne.
A tak je to spravodlive a malo vzdy byt.
hombre | 17-06-2013 21:52:19
Peter | 17-06-2013 21:33:44, antipetícia sa sama nespraví. Tak hurá do toho! Stačí sa len postaviť oproti tým dvom dámam na druhú stranu chodníka, alebo je to cesta? Jeden ani nevie. Aspoň si spolu budete môcť pokecať a urobiť si obraz koľkým ľudom tá cesta vyhovuje a koľkí sú proti. Priam super riešenie!
Peter | 17-06-2013 21:33:44
... najmä v Seredi.
Tiež by som chcel podpísať antipetíciu, teda chcem aby sa tam cesta aj s chodníkom vybudovala!
anonym | 17-06-2013 20:46:35
Trendom je ofrflať všetko čo sa buduje.
gulak | 17-06-2013 20:24:32
Tá Deniska je riadna semetrika
anonym | 17-06-2013 19:46:37
cesta + chodnik tam mal byt uz davno, ako tam napriklad k tym domom chodia smetiari alebo sanitka, ci poziarnici ak sa nieco stane ? som za, dobudovat sprejazdnit a odhlahcit tak dopravu v centre, chodci tam budu mat chodnik aj nadalej, tak niet o com. ak chcela mat dom mimo cesty mala si ho postavit na majeri alebo v roli ... kde sa podpisuje peticia pre nie{s)o(l)vce aby sa to tam dokoncilo ?
dodatok | 17-06-2013 18:55:27
http://zpravy.idnes.cz/rada-bezpecnosti-osn-jednomyslne-schvalila-sankce-proti-libyi-p71-/zahranicni.aspx?c=A110227_081528_zahranicni_cen

kto nevie co je bezpecnostna rada OSN, nech si zisti, ale OSN nie su len mierove misie a obrazky ako podavaju dobri ludia baliky s vodou africanom... maju vplyv na vela inych veci..
seredan | 17-06-2013 18:48:23
ci dobre, ci zle s tou cestou, iste je ze sa to malo prekonzultovat s ludmi ktory tam byvaju a ked sa to neudialo, tak potom nieco nie je v poriadku... rovnako ako sa nas ani nikto nepytal ci si prajeme na namesti slobody pamatnik OSN, najvacsej propagandistickej organizacii sveta, ktora chrani len vybranych a realizuje politiku mocnych pod zasterkou mieru a slobody.. len aby ste chapali, aj v libyi muselo najprv OSN vyhlasit ze Kaddafi "porusuje" ludske prava aby nasledne mohla byt odobrena invazia a bombardovanie, tak to chodi vzdy... pritom pravda bola v tomto pripade ako vsetci "urcite" vieme, uplne niekde inde..
Obyvateľ | 17-06-2013 17:26:56
Vy sa pýtate Ivan Sklenár načo budovať chodník?
Na to aby nedochádzalo k stretom medzi chodcami a vozidlami.
A to že ludia nepôjdu v húfe vedla seba po 4 -6 ale len na šírku nového chodníka je zrejmé .
To teraz sa nebude stavať a na pozemkoch Lorinca a oprot na pozemku p. čo organizuje petíciu sa stavať mohlo?
Ako prídu autá k týmto domom ?
obcan mesta sered | 17-06-2013 17:15:36
Na margo-IVAN SKLENAR verzus JOZKO PUCIK,JANKO MRKVICKA........A DALSICH MILION MIEN,POD KTORYMI SEM MOZETE PISAT PRISPEVKY....Nepovazujem za podstatne pisat do anonymnej diskusie svoje meno,neporusujem pravidla diskusie a ani NEVERIM ,ze meno pod ktorym pisete je vase skutocne.Za podstatny povazujem nazor k tejto teme,ktory sem napisem.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 17-06-2013 16:40:15
Zopár poznámok ku danej téme:
obcan mesta sered | 17-06-2013 14:48:35, Obyvatel | 17-06-2013 11:43:55, NESKORO | 17-06-2013 11:51:53
pán(i) diskutujúci, bolo by asi slušné, keby ste sa pri obhajovaní celej tejto záležitosti aj predstavili. Keď sa Vás na to pýtajú ľudia na úrade, tam si predsa masku anonymity nenasadzujete. Za tie roky, čo tu bývam, min. 38 r. používam túto komunikáciu na stanicu ako chodec, prípadne cyklista. Nikdy to nebola komunikácia pre autá! Až do momentu, kedy jej časť začal využívať p. Lörinc na vozenie dobytka na jeho bitúnok, vybudovaný uprostred obytnej zóny. A mesto mu to po dlhé roky potichu tolerovalo! Ešte že už s tým skončil! Keď sa vrátim k meritu veci, tak:
1.Čo zlé spravila organizátorka petície, tým že sa rozhodla predať svoj majetok (záhradu) v prospech niekoho, kto si na spomenutom pozemku postavil dom?
2.Prečo boli uprostred chodníka - cestičky osadené dva stĺpiky krátko po jej obnove? To DI len tak povolí postaviť, podľa Vás na cestu, stĺpiky, zabraňujúce pohyb motorových vozidiel?
3.Načo budovať nový chodník (podstatne užší ako je stávajúci 1,5/3 m)) keď cesta má byť len ako prístupová na stavbu?
4.Bytovka sa bude stavať(?) v prvej časti úseku chodníka od ZŠ CaM nie viac ako 65 m pritom Celá dĺžka chodníka je asi 152 m. Načo potom budovať tých takmer 90 m nového chodníka a úpravu terajšieho chodníka rozširovať ako cestu?
5.Vaše tvrdenia, skôr bláboly, o chodníku ústiacom do kruhového objazdu a potom znova o ceste,.. sú len pre tých, čo si nič nepamätajú. Odpovedzte na otázku: bola alebo nebola tesne za kruhovým objazdom na vyústení smeru na žel. stanicu dopravná značka „zákaz vjazdu všetkých vozidiel“ už od momentu ukončenia výstavby tejto komunikácie v r. 2009?
6.Jej osadenie schválil DI alebo si ju tam osadilo mesto z vlastnej vôle?
7.Pribudla pod túto značku dodatková tabuľa „Neplatí pre vozidlá MsP“ až vlani, keď vyšla na povrch ďalšia nedomyslená vec a to prístup vozidiel MsP do nového areálu?
Ku vašej obhajobe vybudovania chodníka od zákruty na Jesenského ul. až po stanicu: Okrem toho, že pás zelene pred dvomi rod. domami zmizne, sa na užívaní tohto úseku komunikácie nezmení celkom nič! Asi ste ešte nevidel(i), ako to tam vypadá, keď idú ľudia z vlaku. Tá cesta je plná od okraja po okraj, až kým sa chodci trochu „nepotrhajú“, každý podľa svojho tempa.
Srdečne Vás zdravím.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2013 15:59:43
Peter | 17-06-2013 15:03:08 | - Peter, obaja dobre vieme, ze v niektorych nazoroch sa zhodnut nemozeme. Ja nie som plateny z mesta a tak si mozem dovolit hajit zaujem obcanov. Upozornujem - neriesim samotnu cestu - riesim to, ze obyvatel mesta, obcan - volic, je ZNOVU na rade ako POSLEDNY a ten najmenej podstatny.
Nuz, vyzera to tak, ze ludia zacinaju rozmyslat a dochadza im, ze ten obycajny OBCAN - VOLIC ma aj svoje prava, neieln povinnosti. A trosku sa na*ral na to, ze je stale akosi na pokraji zaujmu volenych funkcionarov. Takze - bude to narocnejsie, ako pani radni pocitali.

A mozno sa budu ludia zaujimat aj o plany na vystavbu na tych pozemkoch, ktore su roky prazdne (vlastne plne bordelu). Uz si viem zivo predstavit argumenty typu - zariadime to, konecne pojdu prec aj bezdomovci a aj bordel. A zase bude "dovod" na oslavu u cloveka, ktory dovidi na koniec nosa. Ti ostatni s lepsim zrakom sa obzeraju uz dnes.
prioritná cesta No.I pre Sereď | 17-06-2013 15:22:06
kedysi existoval/údajne/ jeden projekt na severozápadný obchvat Serede,ktorý by výrazným spôsobom eliminoval ťažkú nákladnú dopravu cez mesto a to privádzačom od cesty z Leopoldova/Hlohovca/,ktorý by obchádzal Sereď niekde od Horného Čepeňa cez železnicu a napájal by sa na rýchlostnú R1 niekde za Trnavskou.
Tento obchvat by odklonil v podstate všetku tú kamiónovú dopravu čo zaťažuje centrum mesta ul.SNP,Čepenskú a Šulekovskú.
Ktovie či ešte k tomuto projektu existujú nejaké papiere?
Za toto by som petíciu určite podpísal.
Peter | 17-06-2013 15:03:08
Inak to čo si tí ľudia myslia, že teraz sa tam ani najbližších 100 rokov nebude nič stavať, žiadna cesta...??
Ja osobne to vítam, pretože momentálne to nie je chodník (nakoľko chodník nemôže už tu bolo spomenuté, že chodník nemôže ústiť do kruhového objazdu, ako aj značka zákaz vjazdu na chodník je potom scestná/ a navyše ak je niekto autom pri Komenského škole nebude musieť obchádzať pol mesta ak chce ísť na stanicu (exhaláty, spotreba a pod...). A navyše chodník tam predsa bude aj naďalej...
obcan mesta sered | 17-06-2013 14:48:35
Denisa,treba sa odstahovat na lazy,tam nebudu chodit ziadne huuuufy ludi na stanicu,ani zo stanice,nebudu tam jazdit auta,maximalne tam stretnete nejakeho medveda,ci lisku...Je vela neprisposobivych ludi,co im vadi vsetko a s nicim nesuhlasia.Aj na rekonstrukciu parku veeela ludi nadavalo,ze preco sa vyrubali stromy a preco sa robi taka rozsiahla rekonstrukcia,atd.,atd.. a teraz su spokojni,ako nam to vynovilo mesto,mamicky tam chodia s detmi,ludia si idu sadnut k fontane...My myslienku mesta na rozsirenie cesty vitame,keby sme sa na to pozerali vasimi ocami,tak by sme spisovali peticie na uzatvaranie ciest v celom meste,nech zijeme v tichej zone,nech nikadial nechodia auta,hufy ludi...
zvedavý | 17-06-2013 14:36:34
dva nové činžovné domy tam už stoja a postavili ich aj bez tejto cesty, teda ako? Po tomto chodníku chodí veľa, veľa študentov, robotníkov k vlaku, deti do dvoch zákl. škôl a vedenie uvažuje o ceste.... choré, celé choré....
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 17-06-2013 13:40:45
ja to pôjdem tiež podpísať a dúfam, že celé moja rodina to už podpísala...prečo by mala byť na tom mieste vybudovaná cesta? z i tak málo kľudnej ulice bude už krížom-krážom verejný prejazd od činžiakov cez domy na stanicu. Dosť čo autá parkujú na začiatku jesenského ulice pred rodinnými domami i niekoľko dní, aj na trávnikoch, dosť čo chodia kvantá ľudí hore-dolu na stanicu a zo stanice a ešte aby chodili od komenského školy krížom autá. Tam nech sa mesto stará čo s Lorinczovým bordelom, kde chodia bezďáci a feťáci, nech sa mesto stará čo s kvalitou vody, nech sa mesto stará o zefektívnenie parkovacích miest. Je pozitívum, že tam má stáť nový činžiak, že naň čaká veľá sociálne slabších rodín, ale nevidím dôvod aby tam bola urobená jednosmerka a premávka, kde chodia ako ľudia, tak aj deti.
Jozef | 17-06-2013 12:42:33
pre: Neskoro:
ked si si to uz nasiel, tak si to aj precitaj.
Jedna sa o navrh upravy CHODNIKA.....
A este, ked moze ostat v kruhovom objazde stlp, tak preco by nemohol ustit chodnik?
obcan mesta sered | 17-06-2013 12:36:24
pre NESKORO-plne s tebou suhlasim a zdielam taky isty nazor.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2013 12:01:29
Obyvatel | 17-06-2013 11:55:04 | - kludne zhrnte svoje pripomienky do jedneho prispevku.

Ja nie som plateny za vysvetlovanie. SOL iba prezentuje aktivitu obyvatelov mesta. ;-)

Nemylte si dojmy s pojmami. Vysvetlujte Vy tym, ktori sa podpisuju, preto, lebo im vysvetlene nic nebolo!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2013 11:59:32
NESKORO | 17-06-2013 11:51:53 | - mozno ze je to aj o tom, ze nie kazdy je plateny za to, ze sa stara o veci mesta.

Obcania maju na praci robit, zarabat peniaze a odovzdat z nich skoro polovicu prave na spravu veci verejnych. Ak pod spravou veci verejnych budeme chciet rozumiet nutenie ludi, aby denne sledovali vyvesnu tabulu mesta, tak mate z casti problem.

Ja to vsak vidim inak. Samosprava uplne zlyhava v komunikacii s obcanmi. Stale si vymysla metody, ktore vyhuvuju volenym funkcionarom, no prax uz dostatocne dokazala, ze vylucne im. Obyvatelom nevyhovuju, o com najlepsie predsa svedci ich nedostatocna informovanost a nizky zaujem o sposoby, ktorymi chce samosprava (aj to vacsinou jednosmerne) komunikovat s obcanmi.
Obyvatel | 17-06-2013 11:55:04
Vysvetlite vy p. Majko , ked dojde k nehode na ceste kde chodi stovky ludi na stanicu že tam chodnik nie je , lebo sa spísla petícia . Prečo sa nezaujímate ako je navrhnuté riešenie celej tejto časti dopravákmi? Vy s nimi spolupracujete . Bezpečné mesto je keď chodci chodia po chdníkoch a autá po ceste.
NESKORO | 17-06-2013 11:51:53
znovu sa tu niekto ozýva po funuse. zámer vybudovať chodník je dosť stará záležitosť. Všetko som si našiel na stránke mesta. Kto sa zaujíma o dianie v meste to môže potvrdiť. To čo obyvateľka ľudom pri stolíku vysvetluje nemá podložené pretože: tá cestička nie je žiadny chodník, len cesta, ktorá nesplna parametre obojstrannej premávky!! Ak by to bol chodník, tak nikdy nemôže ústiť do kruhového objazdu!!!! Ak by to bol chodník, policajti tam neschvália značku zákaz vjazdu vš.motor.vozidiel!!!! Vedľa tejto cestičky sa ide vybudovať nový chodník, kde pani môže so svojími vnúčatami chodiť!!!!! Ak by presadila chodník, tak svojmu susedovi a dalším ludom, ktorí tam majú pozemky zakáže vjazd do svojho domu!!!! Daná lokalita sa týka obyvateľov v nej a nie ako som bol svedkom, sa dáva podpisovať všetkým ktorí idú z vlaku do mesta!!!!????? to asi nie? Všetko nové čo sa ide budovať vadí občanom, treba sa teda vysťahovať na lazy, kde nikto nikdy nebude nič budovať, nebudú sa robiť parkoviská, cesty, a pod.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2013 11:51:44
Obyvatel | 17-06-2013 11:43:55 | - je povinnostou vedenia mesta pytat sa obyvatelov na nazory a informovat ich o planoch, co, kde a za co chce samosprava riesit. Mesto patri obyvatelom a tak je potrebne spravat sa.

Pod inym clankom obhajujete postup vodarov - myslite si, aj Vy si myslite, ze toto je cesta? Kaslat na nazory ludi a tvarit sa, ze "vsetko sa nejeko vyriesi"?

Vysvetlovat a argumentovat je potrebne dopredu. Teraz chytate "unikajucu macku za chvost"...

Vyuzivajte media seriozne na to, na co vyuzivane byt maju. Nie na propagandu a osobne zaujmy. Toto nie je o nas, ale o ludoch, ktori peticiu podpisuju a to aj preto, lebo o projekte nevedia NIC!! A teraz sa ospravedlnujem, idem sa venovat niecomu zmysluplnemu.
Obyvatel | 17-06-2013 11:43:55
Neruší sa chodník ale sa buduje nový chodník až po stanicu. Chodník tu po stanicu nikkdy nebol a ľudia desaťročia chodia po ceste na stanicu. Na jesenského chodník viditelne chýba. A že sa to niekto snaži vyriešiť podobne ako na Vinárskej je zlé?
Cesta má slúžiť dočasne na zásobovanie materiálom na stavbu 2 bytoviek na mieste starého domu oproti Hviezdoslavovej škole. Na tieto byty čaká veľa mladých rodín.
Neruši sa chodník ale bude nový chodník a cesta.
A bolo by sa treba spýtať organizátorky petície či náhodou ona nepredala časť svojej záhrady na výstavbu domu práve v tejto uličke.
A keď to isté - stavať byty pre rodiny robí niekto iný je to nemorálne?
Prečo nenapíšete úplnú pravdu ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2013 11:26:59
anonym | 17-06-2013 11:10:00 | - zavratne sa mylite. Obaja vieme preco prezentujete to co prezentujete takto.

Skuste to ist vysvetlit tym ludom, ktori podpisuju peticiu a tym obyvatelom mesta, ktori su dotknuti a dodnes s nimi Vas sef nehovoril.

Mesto nie je sukromna eserocka a obyvatelia mesta nie su telata. Nekritizujte nieco, co vidite povrchne. Obcania chcu iba to, na co maju narok.
anonym | 17-06-2013 11:10:00
Na stranke mesta to je od 2. Maja.
http://www.sered.sk/spravy/1394
Chodnik tam zostane bude mat od 1,5 do 1,75 metra, pribudne cesta a vznikne uplne novy chodnik na jesenskeho kde sa teraz chodi po ceste.
Ale ono by to chcelo torsku normalnej novinarskej prace.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign