Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ďalšie protestné zhromaždenie v suvislosti s kauzou GORILA je zvolané na zajtra

Miloš MajkoDátum02. 02. 2012 12:55:40TémaKauza GORILA
200

Už zajtra bude v Bratislave ďalšie verejné protestné zhromaždenie, k účastni na ktorom sa hlási okolo  12 000 občanov. Podľa vyjadrenia  ministra vnútra  SR Daniela Lipšica, polícia je spolu s protestujúcimi na jednej lodi - obidvom ide o dodržiavanie zákonnosti v krajine. Protestné zhromaždenia sa budú konať aj v ďalších mestách  Slovenska. Dokonca majú byť podporené našimi občanmi žijúcimi v zahraničí, ktorí sa chcú stretnúť pred našimi zastupiteľskými úradmi.

Organizátori protestného zhromaždenia na svojej webovej stránke vydali nasledovné vyhlásenie k protestným akciám:

VÁŽENÍ PRIATELIA A ÚČASTNÍCI VŠETKÝCH NAŠICH PROTESTOV-GORILA

Absolvovali sme stretnutie so zástupcami policajných zložiek za účelom presnej inštruktáže dodržania poriadku a bezpečnosti na všetkých našich mítingoch. Ide o ochranu každého z nás, nášho spoločného i súkromného majetku a hlavne myšlienky, za ktorú všetci bojujeme. Dozvedeli sme sa, že sa medzi nás a náš pokojný protest chcú infliltrovať nežiadúce indivíduá prípadne skupinky, ktorých cieľom je pošpiniť nielen naše dobré meno, ale hlavne myšlienku spravodlivosti, pravdy, čestnosti a zákonnosti. V žiadnom prípade nechceme jednu nezákonnosť odstraňovať druhou nezákonnosťou, a preto vás všetkých podľa zákona 84/1990zb. z 27.3.1990 o zhromažďovacom práve žiadame o dodržanie nasledovných ustanovení:

§7 Povinnosti účastníkov zhromaždenia:
(1) Účastníci zhromaždenia sú povinní dbať na pokyny zvolávateľa a usporiadateľov podľa §6 a zdržať sa všetkého, čo by narušilo riadny a pokojný priebeh zhromaždenia.
(2) Po ukončení zhromaždenia sú jeho účastníci povinní pokojne sa rozísť. Ak je zhromaždenie rozpustené, sú povinní bez meškania opustiť miesto zhromaždenia. V rozchode sa im nesmie žiadnym spôsobom brániť.
(3) Účastníci zhromaždenia nesmú mať pri sebe strelné zbrane alebo výbušniny. Takisto nesmú mať pri sebe iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností alebo zo správania účastníkov usudzovať, že sa majú použiť nenásilie alebo hrozbu násilím.
(4) Účastník zhromaždenia nesmie mať svoju tvár zakrytú. Spôsobom znemožňujúcim jeho identifikáciu, ak je proti nemu vykonávaný služobný zákrok príslušníkmi Policajného zboru a príslušník Policajného zboru ho na odkrytie tváre vyzval.

V prípade, že niekto nedodrží ustanovenia §7 využijeme možnosť §6:
(3) Ak je dôvodná obava, že zhromaždenie bude rušené, môže zvolávateľ požiadať obec alebo príslušný útvar Policajného zboru, aby sa zhromaždeniu poskytla ochrana.
(4) Zvolávateľ je oprávnený vydávať priamo alebo s pomocou usporiadateľov účastníkom pokyny na zabezpečenie riadneho priebehu zhromaždenia.
(6) Ak sa zvolávateľovi po narušení pokojného priebehu zhromaždenia nepodarí zaistiť nápravu, požiada o potrebnú pomoc obec alebo útvar Policajného zboru. Môže tak urobiť tiež, ak sa účastníci po ukončení zhromaždenia pokojne nerozídu.

 

Protestné zhromaždenie budeme tak ako pred týždňom podrobne dokumentovať a prinesieme z neho reportáž.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Lukas | 07-02-2012 11:15:15
Ano boj s korupciou je hlavna tema tychto volieb a najviac s nou zatocili prave ludia ktory su najviac obvineny z korupcie a ty ktorych sa to akoze netyka to iba vyuzivaju zakony proti korupcii su napr sprisneny zakon o verejnom obstaravani a zverejnovanie vsetkych zmluv a smer sns boli proti preco asi? Hascak sa stretava z Ficom a Paskom v tajnom byte to je okey ale s Radicovou raz u nej doma to je skandal?
j.f. | 07-02-2012 08:43:58
boj s korupciou je velmi dolezity, ale kedze bojovali proti korupcii nejak pozabudli na svoju vlastnu korupciu a prave v tom je tragedia celej ich nemoralnej politiky. Teba pokutuju ked nezastaviš na stopke a oni pokradli miliony a dostavaju odstupne. Bojovali s korupciou, ale nie s tou , ktora sa tykala ich.
hranol | 07-02-2012 05:57:06
V SR je viacej štbákov ako len penta, to že fico bankuje výhradne s bystrozrakým a širokorozchodným je všeobecne známe ... gorila je len fragment toho čo sa udialo-deje-bude diať, spomeňme si na slová zaklíňaka - "za posledné roky som videl aj 5 goríl" - hmmm, takže asi tu máme len obmedzený a úzky výsek z celej tejto podarenej biznis-siete a nejaká ta godzilla sa môže veľmi rýchlo nájsť akoby náhodou aj na toho-čo zarába vlastnou hlavou - ja v podstate beriem celú gorilu ako bibliu - nemusí byť všetko od slova do slova pravda - stačí, keď vidíme tie hrubé obrysy a je nám jasné, že život na slovensku pod vedením potomkov starolubovnianskej kgb už nikdy nebude ani slušný ani spravodlivý ani normálny - bohužial
pre j.f. | 06-02-2012 20:50:37
Pozri si napr. tento blog:

http://blog.etrend.sk/miroslav-beblavy/2012/02/06/ako-nepremarnit-gorilu/

Tam su popisane realne kroky ktore urobili za rok a pol na to aby stabilizovali situaciu a znizili korupciu na minimum. Fico 10 rokov vyprava ako on zavedie zakon o preukazovani povodu majetku a 4 roky bol aj vo vlade a stale nic? Asi zistil ze podla toho zakona by mu zobrali vacsinu poslancov. Lebo Fico je najvacsia Gorila, on tam s Hascakom chodil rokovat a brat peniaze!
j.f. | 06-02-2012 13:19:44
:) to uz som tu raz cital :)
Ak by bola pravica taka idealna a urobila nieco za to obdobie co tu vladla a zvysila zivotnu uroven nie len recami, ale aj realne, urcite by som veril, ze je to ta najlepsia cesta a nemali by taky prepad u volicov ako maju a nepredbiehali by sme sa tu v ohovarani nasich naj stran. Kedze realita je ina pravica vladnut nebude, co je ale chyba len jej pretoze slubuje a po volbach urobi pravi opak. Zvysovanie cien, utahovanie opaskov, zvysovanie odvodov atd. Ja osobne budem rad na pohrebe nasej pravice.
pre: j.f. | 06-02-2012 04:51:05
..a samozrejme kauza GORILA... dobrú Colu - tak prečo nie? Dobrá chladená Cola s plátkom citrónu - a ak ju ešte servírovala pekná kočka - ako tá obdarovaná fitneska - tak kde to má chybu?
nenasiel pan Robert v spominanom byte na stoliku v obyvacke aj tie hodinky za milion?
j.f. | 05-02-2012 21:54:23
pre erich : http://www.cas.sk/clanok/216457/dzurinda-priznal-stretnutie-s-hascakom-z-penty-v-dome-u-radicovej.html
Peter Klokner | 05-02-2012 16:55:14
Pre účastník:
Vážený pane (?)nestáva sa to často a napriek tomu že ste anonym pred vašim nápadom "Klobúk dolu".
Viem si prestaviť tú medzinárodnú blamáž a morálnu diskvalifikáciu víťaza takých volieb.
Viem ale že s tými skalopevnými 30-40% nepohne absolútne nič.
Ucastnik | 05-02-2012 12:19:01
Pan Klokner, generalny strajk pocas volieb?
Peter Klokner | 05-02-2012 12:05:52
učastník:
nemôžem iné ako s vami súhlasiť.
Ale k tomu nadšeniu.....dá sa donekonečna protestovať proti niečomu nekonkrétnemu?
Nemá to víziu ani jasnú myšlienku. Nádchu nezastavíte štipcom na nose ani rakovinu konečníka jeho odrezaním.
Manifestácie sú proti zlodejom. Ktorí konkrétne to sú dajme tomu vieme z toho čo nám ponúkla Gorila. Krúžkovanie je hlúposť?
Preboha a ako chcete normálne odpálkovať z kandidátiek tých na prvých miestach ? Dá sa inak ako krúžkovaním posunúť ľudí ktorých pounáme zo svojho okolia? Ak poznáte riešenie aplikovateľné do 10.3.2012 tak šup sem s ním.
Ucastnik | 05-02-2012 11:23:04
Presne vdaka takymto nazorom premrhava Slovensko sancu na zmenu, na zmenu, ktora nas moze posunut vpred. Tu nejde o organizatorov o zle poziadavky atd. Kazdy kto sa na proteste nachadzal pocul a videl jedno, 95% zucastnenych (protestujuci, organizatori) chcu vysetrenie kauzy, odchod politikov ktory hrabu pre seba, najlepsie do basy a vytvorenie fungujuceho systemu kde korupcia nebude mat sancu. Na to netreba prepisovat ustavy, zakony ci zavadzat extremne riesenia staci aby sa zacali dodrziavat zakony ktore mame! Je vsak jasne, ze s politikmi a stranami, ktore tu mame dnes je to nemozne! Vsetci dobre vieme, ze vo vlade budu urcite SMER alebo SDKU obidve strany maju enormny zaujem zamiest kauzu pod koberec. Pokial zostaneme sediet na zadaku doma, budeme kritizovat organizatorov, namiesto toho aby sme zacali spolocne riesit poziadavky trebars aj na forum.protestgorila.sk alebo emailami s organizatormi, pripadne sa organizatormi sami staneme. Len takto sa nieco zmeni, vo volbach sa nezmeni nic, kandidatky stran SMER, KDH, SNS, SDKU, MOST a i. su postavene tak aby strana vzdy presadzovala zaujmy financnych skupin. Reci o kruzkovani su hlupe a naivne, tu pomoze len jedno, razantna akcia ludu, vyjadrenie nespokojnosti a rozprudenie celospolocenskej diskusie, ako dalej. Dospeli sme do stavu, ze takto ako to funguje teraz je neunosne, preto ludia zmenme to!
anonym | 05-02-2012 11:20:34
Gorilu nielen že nikto nevyšetrí do konca roka, ale nikto ju nevyšetrí nikdy. To je môj názor. Teraz jej majú plnú huby všetci, ale to iba z dôvodu blížiacich sa volieb. Po voľbách pôjde gorila do stratena, veď kto by išiel proti svojim..? Nebuďte naivní. Všetko sú iba farizejské reči o vyšetrení kauzy, ale ani samotní veľkohubí aktéri tomu neveria. Veď v skutočnosti to vyšetriť nechcú.
Peter Klokner | 05-02-2012 11:01:48
Erich veľmi zaujímavá otázka s pomerne jasnou výpovednou hodnotou je aj tá, prečo sa materiály s konkrétnymi podozreniami z korupcie takého rozsahu po roku 2006 nevyužili na rozbehnutie dôsledného vyšetrovania. Dzurinda ovplyvňoval, Kaliňák ofotil a archivoval (?) a pre istotu po rannej káve omylom podpísal rozhodnutie o skartovaní :-))))
Tu niekto nemá ľudí za hlupákov ale priam dementov :-)

V každom prípade súhlasím s vami, cielene živená kampaň, ignorácia časti faktov ako v médiách tak v mlčaní a zahmlievaní, zastieranie vlastného priekaku poukazovaním na iných...... ide do mierne do stratena a prestávam byť optimista.
Nejasné až naivné požiadavky demonštrantov prekvapujú. Pán Súkeník ide demonštrovať proti chudobe, iný vybiť agresiu, vešať ministrov a podobne. Ani náznak odporu voči chaosu v súdnictve, voči rozkladu tajných služieb a ich už okatému kšeftovaniu s informáciami o politikoch (ako sme na tom potom ostatní?), politizácia polície je neskutočná, kde je myšlienka odporu proti previazanosti politikov s ekonomikou, kto kritizuje že rapídne stúpa percento "nadľudí" schopných byť v parlamente, VÚC,samospráve a výkonných straníckych funkciách zároveň (prešiel som kandidátky a mám dojem že starostovia a primátori sa prosto nudia).
Poznáte vodiča autobusu ktorý je aj mechanikom v servise a predavačom vo večierke? Ja nie.

Gorila je pre mňa jasný dôkaz potreby zásadnej zmeny.
Voľby posunuté nebudú. Iba ak by sa našiel frajer ktorý nájde odvahu a využije citáciu z ústavy na návrh na podanie na Ústavný súd. Gorilu nikto nevyšetrí do konca roka. Ak aj, skôr ako padne jediný rozsudok budú asi priznané odškodnenia pre 100 politikov a Harabina za poškodenie dobrej povesti.

Prosto marazmus je taký neskutočný že to potrebuje alebo poriadny prevrat so všetkými následkami alebo vstúpenie si do svedomia politikov čo sa dá možno očakávať od politikov ktorým tieto prešľapy uberajú percentá. Očakávať ale sebareflexiu u strany, ktorá má zvyšujúce sa preferencie aj v prípade že by jedla na raňajky malé deti je absurdné.
Čiže logicky z toho vyplýva iba tá horšia možnosť a to nie je moc optimistické.
Erich | 05-02-2012 10:58:46
Gorila končí 23.5.2006. Dzurindova vláda 4.7.2006. Prečo Róbert Fico kauzu nevyriešil? Veď to mal obrovský tromf v rukách? Namiesto toho dokumenty skartovali?
J.f. | 05-02-2012 10:23:22
Problém je v tom že Dzurinda s MIklosom tam mali človeka menom ?Bubenikova a tá preberala provízie. erich nehraj sa na hlucheho a vypocuj si rozhovor s Rejdom, ktorý jasne označil kto zasahoval do vyšetrovania (Dzurinda) a koho brata vysetrovali. Opäť neobjektívne a jednostranne napísaný príspevok.
Erich | 05-02-2012 09:37:45
Demonštráciu proti Gorile nepodporujem, požiadavky demonštrantov nemajú hlavu ani pätu, navyše stádovitosť vyhrala nad rozumom. Všetky médiá hovoria o korupcii v Dzurindovej vláde - ale v Gorile Dzurinda ani Mikloš nevystupuje. Hlavnou postavou je Haščák, Malchárek, Bubeníková, Fico, Határ, Varga. Ostatní sú iba spomínaní.

Čo ak Haščák chcel iba oklamať podvodníka? Ako? Dohoda bola s Malchárkom napr. 50 mil. Sk úplatok - ale vraj sa o tom dozvedel Mikloš a požadoval polovicu. Tak mu odovzdá iba 25 mil. Sk. A Malchárek sa určite nepôjde opýtať Mikloša, či dostal zvyšok, ktorý si takto Haščák mohol nechať!

Včera v správach to dobre povedal jeden odborník. Demonštranti by mali požadovať:
- zmenu volebného systému
- zmenu zákona o referende
- prijatie zákona o lobbingu (USA sú jedinou krajinou na svete, kde sú pravidlá lobingu zakotvené v zákone)
Peter Klokner | 04-02-2012 12:43:53
pre sopornan :-)
Asi preto že sa snažia zachrániť svoje investície. Keby sme aj u nás mali 6-7 dňový pracovný týždeň, 12-16 hodinovú pracovnú dobu, tolerované zneužívanie detskej práce, 10%-ný rast HDP a biliónový previs zahraničného obchodu, tiež by sme mohli Euro zachraňovať :-)
Zlatý komunizmus :-)
Peter Klokner | 04-02-2012 12:34:45
pre Tomáš Súkenník | 02-02-2012 16:27:31
"Ja som predsa v poslednej vete písal o tom, že ľudia chcú prejaviť nespokojnosť nad zlým sociálnym systémom .. alebo si myslíte že je v našej krajine v poriadku?"
- vám realita uniká medzi prstami a to fest. Protestovať za sociálne požiadavky keď je pravicová vláda a navyše bez právomocí ????? Zmenil sa snáď nejaký dobrý zákon z dielne vlády minulej ak sú zrazu ľudia v takých katastrofálnych situáciách ? Alebo to je len blud o nejakých istotách a o dobrotivosti vlády ľudu ? Nemešká snáď takýto protest minimálne dva roky ? Kamionosti v januári 2010 dosiahli svoje, prečo ste nevyužili príležitosť hneď popri nich ?

"zrejme necestujete po slovensku, nie len rómske osady žijú v hrozných podmienkach, sú tu desatisíce ľudí a rodín bez príjmu ktoré živoria so sociálnych dávok a sú odkázaný na prežitie so dňa na deň a nehovorte že to tak nie je lebo budete klamať .."

- ano máte pravdu. Ak pominieme podstatné percento tých čo sa do tých problémov dostali preto, lebo uverili táraninám že sa o nich niekto postará tak tu existuje skupina ktorá doplatila na rôzne rany od života a skutočne je v desivej situácii. Vyriešil niekto fakt, že dnes ich zákon dáva do jedného vreca s parazitmi ktorí sú tu len na spotrebovávanie sociálnych dávok a vašej trpezlivosti a ilúzií?

Ale to posledné a podstatné je to, že ani jedna jediná požiadavka formulovaná a prednesená organizátormi protestu nie je o tom čo ste uviedli.

Len tak súkromne si myslím že ste si za tejto situácie a na základe vášho príspevky demonštráciu pomýlili.

Vašu komunikáciu na Facebook-u nesledujem, resp. ja ho nesledujem vôbec :-)
sopornan | 03-02-2012 18:59:10
mimochodom,ten hnusny prehnity komunizmus z ciny ide zachranovat,tu skvelu a dokonalu demokraciu....
Erich | 03-02-2012 18:39:30
Problémom slovenskej politiky je to, že kým na západe do politiky idú starší ľudia, ktorí v biznise už všetko dosiahli a majú dosť peňazí na kampaň, u nás sú v politike ľudia, ktorí biznis nikdy nerobili - po revolúcii iba odstránili odznak z obleku a skryli červenú knižku. Navyše peniaze na kampaň museli "zohnať vlastnou hlavou", ako hovorí hlas podobný Ficovi.

Gorila a vyšetrovačky sú tu aj preto, že iba Sulík a Matovič išli do politiky po úspechu v podnikaní (Sulík - FaxCopy, Matovič - RegionPress) a s dostatkom vlastných zdrojov - bez potreby pokračovať v zabehnutej politickej kultúre.
doporučujem super čteníčko-Gorila-po maďarsky | 03-02-2012 16:29:36
www.necenzurovane.sk/12/hungorila.html
j.f. | 03-02-2012 15:34:07
Pan Klokner rad by som spoznal tu alternativu, kedze od lava do prava je to nakazene korupciou. A nemyslim len na ludi. Ludia, ktorí pracuju si zasluzia po 22 rokoch konecne lepsie podmienky na zivot, ale nie formou zdrazovania a utahovania si opaskov. Na Slovensku alternativa neexistuje, a to ani lava a ani prava. Pravicova myslienka uznavam je lepsia, ale vo vyspelejsej ekonomike a nie na uzemi, ktore je vykalovnou bohatych statov EU. My ako stat nedokazeme ovplyvnit v ramci EU absolutne nic, a preto si myslim, ze pre nas stat je lepsia lavicova politika, ale samozrejme za predpokladu, ze stat nebudu riadit zlodejkovia.
Peter Klokner | 03-02-2012 13:39:58
pre Igor Lehocký | 02-02-2012 16:17:54
Igor iba som cítil potrebu vyvážiť tie bludy pod mojim príspevkom :-)
Gorilu som čítal, asi až moc dôsledne, dokonca plno vecí prediskutovaných so spolužiakom bývalým šéfom ÚBOK. Ja som ilúzie ani moc nestratil. Ostatne moje presvedčenie nestojí na politických osobnostiach ale myšlienkach a to je podstatný rozdiel. Na rozdiel od voličov ľavice máme my pravicoví stále alternatívu. U nich to je konečná. Spátky ni krok :-)
Registrovaný milan cehlárik ml. milan cehlárik ml. | 03-02-2012 10:46:20
Nedá mi nezareagovať. anonym | 02-02-2012 20:38:00 má v niečom pravdu. Minulý týždeň som bol na proteste aj ja. Mohol som tam byť z časových dôvodov tak hodinku. Za ten čas som sa snažil trošku odosobniť, byť nad vecou, nedať sa strhnúť a pozorovať ľudí okolo seba. Boli tam všetky vekové kategórie, ale aj mnoho takých, ktorí prišli protestovať preto, lebo sa protestuje. To je jedno proti čomu. Nech aj proti prílivu a odlivu alebo zakriveniu časopriestoru. Na pódiu sa vystriedalo niekoľko rečníkov, no za ten čas čo som tam bol jediný, ktorý hovoril skutočne k veci bol Tom Nicolson. Ostatné reči boli viacmenej šteky bez ladu a skladu. Čiže na jednej strane je fajn, že sa nejaká aktivita pozdvihla, no príde mi to trošku rozpačité. Mnohí to porovnávajú s novembrom ´89. Bavili sme sa tam o tom aj s pánom Majkom. Rozdiel mi vychádza akurát ten, že v ´89 viedli revolúciu ľudia, ktorí boli všeobecne považovaní za prirodzené autority. Bola vytvorená akási alternatíva. Keď som si dnes ráno prečítal rozhovor s Luciou Gallovou - organizátorkou protestu a videl jej predstavu o tom ako by to malo vyzerať ďalej, len som sa pousmial. Trošku utopistické. Čiže podľa mňa by sa mali postaviť jasné a reálne ciele. A hlavne vedieť načo tam dnes v tom mraze ľudia pôjdu. Uvidíme večer ako to dopadne...možno budeme múdrejší.
acta | 02-02-2012 21:43:36
http://www.zive.sk/v-prahe-sa-protestuje-proti-dohode-acta-bratislava-sa-prida-v-sobotu/sc-4-a-298900/default.aspx

http://www.zive.sk/anonymous-stoja-za-kinder-vajickami-vladne-strany-oznacili-za-vlastizradcov/sc-4-a-298895/default.aspx

neprotestuje sa len proti gorile, ale mozno casom proti este horsim veciam, nejako som to tu nezachytil
anonym | 02-02-2012 20:38:00
Nič v zlom, ale ak sa jedná o momentálne populárne protesty týkajúce sa Gorily, tak sa neprotestuje proti chudobe ani soc. situácii, ale proti prehnitému a skorumpovanému politickému systému. Finta je v tom, že 90% ľudí zúčastnených na demonštrácii v súvislosti s gorilou vlastne ani nevie o čo mu v dave ide. "Chceme niečo, ale nevieme čo". To je slogan tých, ktorí sú mimo obrazu. Úbohosťou niektorých zúčastnených je nepochopenie myšlienky týchto akcií. Minule sa chceli silou mocou dostať do NR SR a sami nevedeli načo vlastne.

Inak klobúk dole pred p. Lehockým, ako jeden z mála má objektívny pohľad na vec.
cervenu ficovi | 02-02-2012 20:25:47
www.cervenuficovi.sk

:-DDDDD

mozes kopat Ficovi pokutove kopy - skuste ho trafit medzi nohy :-DDDDDDDDDD
hranol | 02-02-2012 19:55:04
ale preco sa od roku 2006 za vlady najsocialnejsieho v gorile nepokracovalo to by bolo ine citanie....
hranol | 02-02-2012 19:54:40
ale preco sa od roku 2006 za vlady najsocialnejsieho v gorile nepokracovalo to by bolo ine citanie....
j.f. | 02-02-2012 18:45:09
Pan Lehocky palec hore :)
čo vyhnalo ľudí na námestia: | 02-02-2012 16:56:14
niekde som si prečítal peknú myšlienku:

Prí­čin sú­čas­né­ho sta­vu je pri­ve­ľa a hĺbka prob­lé­mov ta­ká veľ­ká, že jed­no­du­ché rie­še­nia nes­ta­čia. Pre­to sa asi tre­ba po­zrieť na vec z iné­ho uh­la poh­ľa­du.

Zná­ma je nap­rík­lad príl­iš­ná vir­tua­li­zá­cia eko­no­mi­ky, keď sa ob­cho­du­je s fi­nan­čný­mi pro­duk­tmi, kto­ré už ne­nad­vä­zu­jú na reál­ne to­va­ry a služ­by. Ale­bo keď o osu­de fir­my ne­roz­ho­du­jú jej sku­toč­né hod­no­ty (za­mes­tnan­ci, pro­duk­ty, ná­pa­dy, pra­cov­né na­sa­de­nie atď.), ale špe­ku­lá­cie in­ves­to­rov, oča­ká­va­nia tr­hu, zá­ku­lis­né „in­for­má­cie" a emó­cie na bur­ze (napr. bub­li­na dot com). Vý­sled­kom ta­ké­ho­to prís­tu­pu sú po­tom ban­kro­ty fi­riem a pre­púš­ťa­nie ľu­dí. Rie­še­ním by bo­lo od­vir­tua­li­zo­va­nie a náv­rat k tra­dič­nej „reál­nej" eko­no­mi­ke, čo sa však dob­ro­voľ­ne ale­bo sa­mos­pá­dom asi nes­ta­ne.

Zná­ma je aj ob­rov­ská po­la­ri­zá­cia sve­ta, keď 4 per­cen­tá po­pu­lá­cie vlas­tnia 90 per­cent sve­to­vé­ho bo­hat­stva (čís­la sa rôz­nia). Je­den z jej dôs­led­kov je stag­nu­jú­ca spot­re­ba, keď len ma­lá časť oby­va­teľ­stva pla­né­ty má pe­nia­ze na to, aby si moh­la vô­bec do­vo­liť kú­piť či v lep­šom prí­pa­de pra­vi­del­ne ob­mie­ňať elek­tro­ni­ku, auto, bý­va­nie, ob­le­če­nie atď. Kú­pys­chop­nosť oby­va­teľ­stva ne­ras­tie, trh je pre­sý­te­ný, vý­rob­né ka­pa­ci­ty sú pre­di­men­zo­va­né, ale ob­chod­né plá­ny sú nas­ta­ve­né na kon­ti­nuál­ny rast. To nie je udr­ža­teľ­ný stav. Okam­ži­té pre­roz­de­le­nie sve­to­vé­ho bo­hat­stva je asi ne­reál­ne, ho­ci som ne­dáv­no za­chy­til in­for­má­ciu o tom, že sku­pi­na mi­liar­dá­rov vy­zva­la svo­je vlá­dy o ich do­da­toč­né zda­ne­nie. Roz­dá­va­nie pe­ňa­zí by na­vy­še prob­lém asi ne­vy­rie­ši­lo a vzhľa­dom na ľud­skú men­ta­li­tu by to spô­so­bi­lo veľ­mi ve­ľa chaosu a kon­flik­tov. Chce to sys­té­mo­vé zme­ny, kto­ré si však vy­ža­du­jú dl­ho­do­bé a pos­tup­né kro­ky. Rie­še­ním by bo­la väč­šia so­li­da­ri­ta, me­nej ne­naž­ra­nos­ti zo stra­ny bo­ha­tých a fé­ro­vej­šie pre­roz­de­le­nie spo­loč­ne vy­tvo­re­ných hod­nôt. Aj v tom­to prí­pa­de je však asi naiv­né oča­ká­vať, že sa to za sú­čas­né­ho sta­vu ve­do­mia ľud­stva sta­ne dob­ro­voľ­ne ale­bo sa­mos­pá­dom.

Zná­me je aj zlé hos­po­dá­re­nie niek­to­rých vlád, kde mo­cen­ské zá­uj­my, po­li­tic­ké tla­ky či jed­no­du­cho ne­kom­pe­ten­tnosť spô­so­bi­li ob­rov­ské roz­poč­to­vé za­dl­že­nie kra­ji­ny. Naj­oka­tej­ší je zná­my prík­lad Gréc­ka, nad kto­ré­ho so­ciál­ny­mi vy­mo­že­nos­ťa­mi krú­ti hla­vou eš­te aj Ne­mec­ko či Fran­cúz­sko. Vie­me, že je jed­no­duch­šie roz­dať ľu­du so­ciál­ne „lí­zan­ky" za ce­nu zno­vuz­vo­le­nia do parla­men­tu, ale je to ne­zod­po­ved­né, krát­koz­ra­ké a ne­fé­ro­vé. Ne­zod­po­ved­né a krát­koz­ra­ké je aj štraj­ko­va­nie Gré­kov za udr­ža­nie so­ciál­ne­ho luxusu. Po­kiaľ sa nep­rij­mú hl­bo­ké sys­té­mo­vé spo­lo­čen­sko-po­li­tic­ké zme­ny, po­ži­čia­va­nie pe­ňa­zí či ume­lé udr­žia­va­nie sta­ré­ho sys­té­mu pri ži­vo­te nič ne­vy­rie­ši, iba to predĺži agó­niu.

Prí­čin sú­čas­né­ho sta­vu je via­ce­ro, ale ich spo­loč­ným me­no­va­te­ľom je člo­vek. Sme to my ľu­dia, nie niek­to cu­dzí tam ďa­le­ko ho­re. Sme to my s na­ším reb­ríč­kom hod­nôt, s na­šou úrov­ňou ve­do­mia. Z na­šich ra­dov vziš­li všet­ci tí veľ­kí špe­ku­lan­ti, pod­vod­ní­ci, ne­naž­ran­ci, kla­má­ri, ne­zod­po­ved­ní po­li­ti­ci, bez­oh­ľad­ní pod­ni­ka­te­lia. Oni len tro­chu viac vy­čnie­va­jú, le­bo bo­li ši­kov­nej­ší, ag­re­sív­nej­ší, bez­oh­ľad­nej­ší, ne­zod­po­ved­nej­ší. Ale na ich smo­lu ich viac vid­no. Ma­lé klam­stvá, pod­vo­dí­ky a špe­ku­lá­cie nás „ma­lých" ľu­dí zos­tá­va­jú skry­té, ale to nez­na­me­ná, že sa nes­ta­li a že ne­ma­jú svo­je dôs­led­ky.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 02-02-2012 16:33:57
Verte mi že tie desttisíceľudí ktorí pôjdu prejaviť svoju nespokojnosť nejdú na námestia kôli tomu aby tampotvrdzovali niečo čo je všetkým dobre známe .. že politika je prehnitá a podplatená .. to vie každý a tobol cielom prvého protestného zhromaždenia. Tu ide teraz jasné a rázne STAČILO. Tu ide o to, že ľudia chcú zmenu celého systému riadenia tohoto štátu.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 02-02-2012 16:27:31
Vážený pán Klokner.
Dovoľte mi zareagivať na Váš príspevok Peter Klokner | 02-02-2012 15:36:45 .
"Rozhodne však nezdieľam názor uvedený v podlednej vete vášho príspevku. Je úplne scestný. Tu nejde o protest proti vláde, ani o protest proti sociálnemu systému ani o protest proti katastrofálnym životným podmienkam. Tie majú možno v Nigérii, Darfúre alebo v cigánskych osadách na východe.
Priateľu tu sa jedná o protest proti potvrdeniu všeobecne známeho faktu o prepojení peňazí a politiky."
Ja som predsa v poslednej vete písal o tom, že ľudia chcú prejaviť nespokojnosť nad zlým sociálnym systémom .. alebo si myslíte že je v našej krajine v poriadku? nad katastrofánymi podmienkami v ktorých slovenský národ žije ... zrejme necestujete po slovensku, nie len rómske osady žijú v hrozných podmienkach, sú tu desatisíce ľudí a rodín bez príjmu ktoré živoria so sociálnych dávok a sú odkázaný na prežitie so dňa na deň a nehovorte že to tak nie je lebo budete klamať .. ano ešte stále sme na tom lepšie ako v afrike a hovoril som o tom, že ľudia chú vyjadriť aj svoje znechutenie nad prepojením politokov a finančných skupín. Vžiadnom z mojich príspevkov som nespomenul ľavicu, pravicu ani žiadne konkreétne mená. Nikdy som nepovedal že poďme hádzať dlažobné kocky, ak si nájdete na facebooku moje príspevky, zistíte že prosím a žiadam účastníkov aby zachovali pokoj, kľud a rozvahu a aby nijakým spôsobom nepoškodzovali, neničili a nedevastovali majetok. Prosím nevkladajte mi do úst slová ktoré som nikdy nepovedal. Ďakujem
Igor Lehocký | 02-02-2012 16:17:54
Peter, ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro...ale až teraz fakty o Ficovi a Smere? :-) Alebo si čítanie opičky odflákol.
Dnes som videl na TA3 nájazd novinárov na p. Radičovú okrem iného s otázkou, čo hovorí na vyjadrenie Penty o tom, že sa s ňou stýkali. Poprela! Dodala, že ale keď ešte nebola vo vrcholovej politike, že v jej dome sa vystriedalo tisíce návštev, známych, priateľov a aj zástupcov Penty. Na otázku, prečo z Penty chodili za ňou v čase keď ešte nebola vo vrcholovej politike nasledoval zarazený kyslý úsmev p.Radičovej a jej hovorkyňa po pár zmrazených argumentoch hneď ďakovala za otázky a ukončila rozhovor odchodom aj s Radičovou.
Ďalší dôvod pre mňa, na podklade ktorého som presvedčený o tom, že politickí vagabundi vyprodukovali za 22 rokov v tejto republike všetci bez rozdielu korupciu ako spoločenský štandard. Proste otrasné, nemám na to slov. Dávali tiež niekoľko minút priamy prenos z NR SR, Matoviča, ktorý keď išiel za kecpult, postavil pred seba heslo "Gorily patria do basy" čiernym napísané na žltom podklade, veľkými písmenami a napr. p.Hort, ktorý v tom čase viedol schôdzu parlamentu ho zosmiešňoval za jeho názory ohľadne Gorily ale aj zrušenia priestupkovej imunity. Proste otrasné a nadutí tupci žijú bohorovne v pohode v tom, že sa nič nezmení. V prípade úspešnej defenestrácie sa hlásim podržať vidly pod oknami NR SR.
Peter Klokner | 02-02-2012 15:40:52
Pitie coly v takejto priateľskej atmosfére skutočne nemôže byť trestné. Uznajte :-)

Jaroslav Haščák s osobným tajomníkom Róberta Fica Františkom Határom preberali aj financovanie strany Smer. Haščákova dobrá rada z 18. 5. 2006 znie: „Musíte mať svojho Palacku, keď to takto poviem.“ Haščák sa vypytuje, či má Smer v zahraničí založenú nejakú firmu, cez ktorú môžu prať peniaze. Határ mu na to odpovedá, že zatiaľ všetko riešia sponzorskými darmi. Ďalšie reči o financovaní strany Smeru nepotrebujú žiaden komentár: „Haščák hovorí, že Penta spolupracuje so 40 firmami v zahraničí, že budúcemu pokladníkovi Smeru môže dať kontakty, ale dotiahnuť to bude musieť on sám (pokladník Smeru). (...) Határ sa pýta ako chcel Haščák pomôcť Smeru. Haščák hovorí, že tak aby to malo význam. Hovorí, že by im dal dajme tomu 5 mil. Sk. Határ hovorí, že im Haščák pomohol aj v minulosti. Határ hovorí, že by privítal pomoc pre zamestnancov Smeru (17 zamestnancov) a pre ľudí, ktorí im pomáhajú v kampani. Ide o čierne peniaze navyše oproti oficiálnemu príjmu. Haščák hovorí, že na budúci týždeň by vedel dať dokopy aj hotovosť, ktorú by mohol Határovi odovzdať.“
Haščák hovorí, že sa má v blízkej budúcnosti stretnúť s Kaliňákom, s Brhelom (sponzor SMERu) kvôli Transpetrolu a potrebuje ešte 1-2 týždne aby vedel ako to bude zo strany SMERU voči PENTE a SDKÚ fungovať. „Fakt je taký, že my Fica financujeme 8 rokov“. „Ťažko si teraz predstaviť, že Fico vyštartuje proti nám v niečom, čo by malo trestno-právny rozmer“. . Haščák doniesol Határovi peniaze v hotovosti na financovanie volebnej kampane SMERu (v zmysle dohovoru viď stretnutie Haščák, Határ, 18.5.2006), ktoré odovzdáva Határovi -konkrétnu sumu nespomínajú. Haščák len hovorí: „Doniesol som ti tie veci, Dobre“ a vyťahuje pravdepodobne obálku (počuť šuchot). Haščák vysvetľuje Malchárkovi motívy, prečo sa PENTA angažuje v politike. Najväčším motívom je SMER, ktorý vypaľuje už v opozícii (čo bude keď sa dostane do vlády?). Haščák spomína príklad, ako Fico a Flašík požadovali od Haščáka za zrušenie tlačovej konferencie o privatizácii Paroplynového cyklu províziu. Haščák vymenúva 5 akcionárov SMERu: Juraj Široký, Vladimír Poór, Martin Glváč (Fedor Flašík), Jozef Brhel a Ivan Kiňo. Okrem Glváča a Brhela (Haščák ho ako jediného osobne nepozná) sú to všetko neschopní ľudia. Malchárek sa pýta, či Ivan Kiňo vo funkcii riaditeľa Slovenskej sporiteľne zarobil miliardu. Haščák hovorí, že menej. Na záver žiada Haščák Határa (Ficov asistent) aby Ficovi odkomunikoval Haščákov dotaz na stav v spoločnosti, ktorú Haščák píše Határovi na papier. PENTA pred cca 1 rokom pomáhala francúzskemu investorovi získať na papieri napísanú slovenskú spoločnosť. ....... Haščák chce aby Határ od Fica získal stanovisko ako to dopadlo, či to doriešil a v akom rozsahu (sumu). Határ potom môže Haščákovi oznámiť stav telefonicky (bez podrobností). Határ hovorí, že oznámi len, napr. 40 dkg salámy. ................ Haščák chce pravdepodobne zistiť, či osoba cez ktorú s Ficom vtedy komunikoval odovzdala Ficovi sumu v takej výške ako deklarovala Haščákovi (40 dkg salámy = 40 mil. Sk). ......ze by peniaze ziskane vlastnou hlavou? Határ (Ficov asistent) hovorí, že s Ficom komunikoval ohľadne kandidáta PENTY na ministra zdravotníctva, ktorého má SMER podporiť (Haščák ho na minulom stretnutí napísal Határovi na papier). Fico voči uvedenému menu nemal námietky. Fico si overoval uvedenú osobu cez svoje zdroje.
Peter Klokner | 02-02-2012 15:36:45
Pre Tomáš Súkenník
Zdieľam a podporujem vaše nadšenie a úprimne želám si aby to pokračovalo v nastolenom trende. Rozhodne však nezdieľam názor uvedený v podlednej vete vášho príspevku. Je úplne scestný. Tu nejde o protest proti vláde, ani o protest proti sociálnemu systému ani o protest proti katastrofálnym životným podmienkam. Tie majú možno v Nigérii, Darfúre alebo v cigánskych osadách na východe.
Priateľu tu sa jedná o protest proti potvrdeniu všeobecne známeho faktu o prepojení peňazí a politiky. Ľudia ktorých sme spoločne za Mečiara zakŕmili kúpónovou privatizáciou a povestnými holandskými dražbami sa vypracovali do fázy, kedy si kupujú manažment politických strán ako ligové kluby a tak ako my hráme Monopoly hrajú svoje strategické hry aj oni.
A tu skutočne nejde ani o pravicu ani ľavicu. Je to tam namočené komplet a úplne. Tu je zrazu neskutočné ticho po pěšine ak ste si to nevšimli.
Teda okrem dnešnej informácie o prefiknutých 250 miliónoch v armáde čo o nich Baška nič nevie :-)

Skúste skôr ako sa v piatok zaženiete s dlaždicou na národnú radu či Grassalkovičov palác najskôr zamyslieť nad pravým dôvodom prečo ste tam išli.
Inak dáte dôvod tým ostatným skonštatovať že ste tam boli zbytočne. A to by bola obrovská škoda, vážne.
R.S.v službách JEHO VELIČENSTVA M.K. | 02-02-2012 15:33:17
Október 2010
19.10.2010

11:32:01 Kočner: ???
11:57:08 Sulík: Nerozumiem
12:05:57 Kočner: Asi si nedostal moju vcerajsiu sms. Ako vyzera volba GP ? Uz su nejaki kandidati ?
12:07:13 Sulík: Zatial nie su ziadni, dnes je k tomu koalicna rada
12:07:12 Kočner: Ok
12:09:20 Kočner: Uzavierka je zajtra ?
12:10:21 Sulík: Ano
19:18:23 Kočner: Dlha debata…
21:04:51 Kočner: Zajtra. Dik

20.10.2010

07:49:21 Kočner: Dobre rano. Posli sms, ked mozem volat. Dik
08:30:06 Sulík: Teraz
11:18:08 Kočner: Hallo hallo. Tak ako to vyzera ? Su nejaki dalsi kandidati ? Myslim podani ? Dik vopred za info.
19:28:14 Sulík: Ja viem o trnkovi
19:29:31 Sulík: Misikovej, hrivna. Zajtra ti dam vediet presne
19:44:16 Kočner: Ok. Dik. A preco podporujete Misikovu ?
19:46:12 Sulík: To je velmi komplikovane. Dnes sa to celé vymklo z ruk .
19:47:18 Kočner: To je divna odpoved.

21.10.2010

10:35:17 Kočner: Zdravim Ta pane. Este to je vymknute ? ( z ruk)
10:41:46 Sulík: Asi pojdem v sobotu rano behat
10:41:41 Kočner: Cakam Ta
13:55:01 Sulík: Evidujem, ze si ma poziadal o stretnutie, pridem v sobotu o 9tej
13:55:06 Kočner: Dakujem pekne
16:50:00 Kočner: P.S. Myslim ze vas vsetkych hranol dobehol…

22.10.2010

18:59:10 Kočner: Zajtra mozem az o 10.00. Daj vediet. Dakujem. P.S. Ak sa Ti da, pozeraj dnes na TA3 "Tema dna”
20:11:05 Sulík: Ok. Rano napisem
20:18:31 Kočner: Teraz mi zena povedala ze cez vikend mame maliarov, takze lepsie by bolo v nedelu vecer. Bol by som Ti povdacny, keby Ti to vyslo. P.S. Mam aj nejake info k jednemu z Tvojich poslancov (vyzera to na dalsich "hajekovcov”, ale v tvrdsom podani. Pripravuju to hnedi.)
20:47:51 Sulík: V nedelu vecer mame republikovu radu. Dam vediet kde by sme sa mohli stretnut. Pls vies mi povedat koho sa to tyka?
21:02:31 Kočner: Bohuzial mojho priatela Juraja Drobu. Zistujem okolo toho viac, ale hnedaci to velmi taja. Ale ja to zistim, na to mozes vziat jed. Duro je moj priatel a majitel app v Residence hoteli.
23:10:51 Sulík: Tyka sa to jeho poradenstva pre min. Zdravotn.?

23.10.2010

06:28:54 Kočner: Neviem ci poradenstva ale tyka sa to niecoho v suvislosti okolo min. zdrav. Hovori sa o vysokych premrstenych sumach (10.000 sk za hod.)
08:18:02 Sulík: Je to 130 eur na hod. a droba tvrdi ze vsetko vie obhajit. Viem o tom asi 3 tyzdne a som prekvapeny, ze to doteraz nikto nevytiahol
08:54:44 Kočner: Dnes zistim viac
14:08:16 Sulík: Zajtra vecer mam republikovu radu. Co tak dnes ked ti odidu maliari?
14:17:14 Kočner: Ok. Dam vediet kedy odidu
14:35:36 Kočner: Robotnicka trieda dnes konci o 17.00. (uz bude cisty vzduch)
14:48:29 Kočner: Kedy by si vedel prist ?
14:50:32 Sulík: Na tu 17tu
14:54:09 Kočner: Ok
16:46:33 Kočner: Vzduch cisty
16:48:57 Sulík: 10min
16:49:31 Kočner: Prezvon ked budes na zaciatku nasej ulice
16:58:44 Sulík: Som tu

24.10.2010

09:10:19 Sulík: Ranajky zajtra?
09:15:43 Kočner: Ok. Len sa neda u mna ranajkovat lebo prerabam dom. T.j., kedze nemame kuchynu, tak mozem poskytnut len napoje. Daj cas
09:16:45 Sulík: To je ok. Pridem o 8.00

25.10.2010

07:58:36 Kočner: Ides ?
08:03:34 Sulík: Som na ceste, 5min

November 2010
2.11.2010

14:25:59 Kočner: Zdravim Ta pane. Tak holt sa nam to zajtra ukaze. O kolkej by to malo vypuknut ? Dik za odpoved.
14:33:52 Sulík: Je to predposledny bod, tak bud o 17tej alebo zajtra
14:34:09 Kočner: Zajtra myslis pozajtra ?
14:35:43 Sulík: Jasne, sorry
14:35:32 Kočner: Dakujem. A prajem Ti stastnu ruku …
3.11.2010
09:56:31 Kočner: Zmenil sa time ?
10:00:16 Sulík: Nie, bude to 11.30. Sdku zacina nervozniet.
10:06:00 Kočner: Asi budes prvy vediet vysledok tak ak Ta mozem poprosit, rad by som bol druhy. P.S. Kolko he zaregistrovanych poslancov ?
11:54:13 Kočner: ???
12:02:13 Sulík: Prave sa hlasuje. Je tu 143 poslancov ale kolki budu hlasovat sa ukaze. Dam vediet
12:02:33 Kočner: Som ako na ihlach. Dik
12:24:18 Kočner: Kua, co pocitate makove zrnka ?
12:28:42 Sulík: 70 trnka, 49 misikova, 28 hrivnak
12:34:18 Kočner: Misikova 48 alebo 49 ?
12:34:50 Kočner: A boli aj neplatne hlasy ?

4.11.2010

11:17:34 Kočner: Tak pekny dobry den. Ideme na to ? (myslim fotenie listkov)
11:19:53 Sulík: Hej
11:21:01 Kočner: Nerozumiem tymto zbytocnym hlasovaniam. Ale to asi preto, lebo nie som politik. Chvala bohu
11:27:19 Sulík: Ja hlavne nerozumiem sdku. Vcera sme mali aj koalicnu radu a aj vojnu diskusiu ale stale nechapem co to s tym janisom chcelo byt
11:39:43 Kočner: Ja to myslim chapem mozno ked pojdes behat by sme to mohli spolu rozobrat. Ale myslim ze uz aj Tebe je jasne ze to vobec nie je o Trnkovi !
12:15:54 Kočner: Uz sa hlasuje ?
13:17:54 Kočner: Hezky si mu nalozil. Skoro ho jeblo !!!
13:37:11 Sulík: To uz davno nie je o trnkovi.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 02-02-2012 14:56:26
V tejto chvíli je na sociálnej sieti v udalosti Protest Gorila II pre Bratislavu potvrdených 16630 účastníkov. Dá sa očakávať, že účastníkov protestu bude oveľa viac, na koľko nie všetci pozvaný chcú účasť potvrdiť a yúčastnia sa aj tak a taktiež sa určite na protestnom zhromaždení zúčastnia aj ľudia kotrí nie sú zaregistrovaný na SS Facebook. Predpokladá sa z účaťou 20-25 tisíc ľudí. Jedná sa o največšie protestné zhromaždenie ľudu od nežnej revolúcie z roku 1989. Spolu sa na protestoch dňa 03.02.2012 po celom slovesnku zúčastní pravdepodobne niečo okolo 40 000ľudí ktorí chcú aj takotuo formou našej vláde dať najavo nespokojnosť so zlým sociálnym systémom, katastrofálnymi podmienkami v ktorých slovenský národ žije a taktiež vysloviť ročarovanie nad prehnitosťou a skorumpovanosťou veľkej skupiny politických strán úzko prepojených na finančných žralokov.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign