Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Ďalšie plus" - s nejakým tým mínusom...

Miloš MajkoDátum03. 06. 2012 00:35:31TémaAktuálne témy

Ľubomír, vítam Ťa späť v kube tvorcov SOL!  Vidím, že názory občanov Ti stále nie sú ľahostajné. Ale poďme k veci.

Vo svojom príspevku píšeš: "Hovorí sa, že nie je majster ten, kto začne, ale ten kto skončí." - Nesúhlasím! Oba kroky sú rovnako dôležité. Alebo si snáď myslíš, že keby sme spolu pred 4 rokmi nezačali tvoriť  SOL, tak dnes by si mal kam písať? Teda za predpokladu, že by sa niekto iný nepriživoval na našich - výlučne našich nápadoch. Nuž, asi nie. Obaja dobre vieme, ako  aj Tvoje priame, pravdivé, neanonymné a diskusii otvorené príspevky  občanom nesmierne pomáhali orientovať sa v čase a priestore danej doby. Teda doby minulej. Tá dnešná  priniesla - žiaľ, pod Tvojimi článkami  režim diskusie pre anonymných diskutujúcich občanov uzatvorenej.

Preto podľa mňa je dôležitý nápad, jeho realizácia a  následne aj klady a zápory z toho vyplývajúce. Bez začiatku, by totiž nebol koniec. A to platí nielen v prípade cyklotrasy.

Luboš, na rozdiel od mnohých kritikov ja si myslím, že na Sereď je dráha postačujúca, no ten šuter popi nej (podľa diskusie už na nej)  fakt považujem za nešťastný. Ja  Vám ho tam odpúšťam - nekorčuľujem. Či  sa tak veľkodušne zachovajú aj rodičia detí, ktoré si na tých kamienkoch poodierajú kolienka, prípadne polámu ručičky, sa asi dozvieme neskôr.

Niečo z diskusie - aktuálne:

Kamienky | 02-06-2012 22:00:25 |

Ak je toto finalna podoba tak je to zlé.Pre korculiarov uplne nepouzitelne.Dnes som sa bola na to pozriet a kamienky boli vsade porozhadzovane.Je to velmi nestastne riesenie.

Obcan | 02-06-2012 23:45:47 |

Mate uplnu pravdu !
Znamy chcel dnes vidiet ten novy asfalt,tak sme sa teda sli previest na bicykloch.
Svoj nazor som uz povedal,zbytocne sa opakovat,to o tych kamenoch povedal aj on,presne to co vy-aj ked teda predpokladam ze sa to po krajoch este zavibruje,no nasledne trebars pri koseni travy sa zase dostanu na asfalt a kazdy kto jazdi na korculiach uz ma skusenost ake je ,,prijemne,,nabehnut aj na maly kamienok...
Je jasne ze na neakych ludi na korculiach sa nemyslelo a teda sa vzdavam a uznavam ze ako cyklotrasa je to dobre,ludia na bicykloch budu spokojni,nevravim ze si tam nezakorculujem (lepsie si rozchnapat papulu,ako skoncit niekde pod autom,no ak budem mat viac volna u mna to vyhravaju jednoznacne Kaskady.
Hadam Dolna Streda a Vahovce budu mysliet aj na to ze by sme tam mohli jazdit aj my na korculiach a aspon v ich useku to bude ,,normalne,,
Viem ze penazi nieje nazvys,ale naozaj staci pomaly na 2-3x ale poriadne,nic ine.
Mozno sa mylim,ale tusim sa spominalo ze to ma byt do konca maja hotove a ak som dobre videl od Kapustnisk az po H.Cepen je len utiahnuty obrus,ktory je uz na urcitych usekoch rozhrabany...
Ale mozno je tam iny termin dokoncenia,hadat sa nebudem.

Luboš, rozumní ľudia = rozumné diskusné príspevky. Váž si ich, sú tými, ktorí ešte nad volenými funkcionármi zrejme nezlomili palicu...

 

Už z uverejneného materiálu pána Sklenára si si určite všimol, že  SOL si napriek súčasnému stavu stále drží nad problematikou v meste nadhľad, sme objektívni a nemáme záujem o zbytočné vyhrocovanie situácie tam, kde si žiada práve zjednocovanie v prospech nás všetkých. Zdôrazňujem slovíčka "nás všetkých".

Čítam Tvoj príspevok ďalej a preto nejako nechápem nasledovné: "Spôsob komunikácie na SOL je často hodnotený ako ten najlepší zo všetkých. Obsah niektorých diskusných príspevkov ale aj v tomto prípade preukázal typický i keď pre mňa dosť nepochopiteľný postup väčšiny kritikov. Tí kladú vo svojich vstupoch rečnícke otázky, pričom by jeden trojminútový telefonát s kompetentným človekom Mestského úradu v Seredi dal na ich otázky odopoveď. Pravda, potom by už nebolo čo písať. A tak sa môžem iba domnievať, že týmto ľuďom ide viac o to, aby niečo písali, no nie o to, aby sa niečo dozvedeli."

Luboš, obaja vieme, aký dosah na verejnosť  SOL má a obaja vieme, že SOL je skutočne komunikačným kanálom s obojstranným tokom informácií.  Jediným funkčným a sledovaným. Teda,  ak znovu nedôjde k nejakému trápnemu kopírovaniu niečoho, čo pred  4 rokmi bolo odmietnuté a následne oprášené a - ale to my predsa vieme. Ak nie, stačí si vypočuť našu prezentáciu (Robo sa za mikrofónom snažil a Ty si sa vtedy vzdal šéfovania  SN. Pamätáš sa prečo?)  a v myslení by malo byť jasno.

A pripomienky kritikov? Luboš, nebolo by predsa len lepšie, keby sa jednalo o návrhy budúcich užívateľov diela? Teda návrhy, ako by si asi to dielo predstavovali tí, ktorí ho platia a v budúcnosti budú využívať? Návrhy, po prečítaní ktorých by kompetentní vedeli dielo osekať pre ľudí a nie ľudí následne osekávať tak, aby ho mohli reálne a bezpečne aj používať?

Ľuboš, keď tak nad tým rozmýšlam, nevidíš nejakú paralelu medzi cyklotrasou a tým námestím? Podľa mňa aj v jednom a aj v druhom prípade by sa veľa, veľa problémom predišlo včasnou a otvorenou komunikáciou dodávateľa - realizátora so zákazníkom. A tým nie je vedenie mesta, ale občania.

No a na záver uvádzaš:  "A to je to plus." - s tým súhlasím.  Len doplním, po celý život sa učíme komunikovať. Komunikácia nás posúva vpred vo vývoji. Komunikácia nesprávna, či dokonca žiadna, nás však výrazne brzdí. A to neškodí jedincom, ale celej spoločnosti.

V druhom príspevku diskutujúci píše: "nevravim ze si tam nezakorculujem (lepsie si rozchnapat papulu,ako skoncit niekde pod autom,no ak budem mat viac volna u mna to vyhravaju jednoznacne Kaskady.
Hadam Dolna Streda a Vahovce budu mysliet aj na to ze by sme tam mohli jazdit aj my na korculiach a aspon v ich useku to bude ,,normalne""

Sereď je mestom na prespanie, mestom, ktoré vymiera. Darí sa tu jedine snáď herniam a krčmám 4. cenovej skupiny. Neodháňajme zlými rozhodnutiami  (spôsobenými hlavne upchanými ušami tých, ktorí majú počúvanie hlasu  "z dola" v pracovnej náplni)   ľudí preč. Urobme všetko preto, aby tí z okolia hovorili - v Seredi to majú  lepšie...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
vyzera slubne? | 03-06-2012 15:03:51
keby to co sa tam robilo stalo 5 milionov sk nepoviem ani slovo. ale ten nepodarok stal 40 000 000 korun a to je hanba serede
a co sa ??? | 03-06-2012 14:32:13
Práve s takýmito blbcami ako Ty netreba strácať čas. Ani SOL ani nikto z mesta . Park na námestí sa dokončuje a vyzerá to celkom sľubne. Len tak ďalej.
anonym | 03-06-2012 13:04:41
Aký zmysel bude mať, ak sa na zajtrajšom stretnutí s občanmi bude predebatovávať cyklotrasa? Veď už je urobená a tie šutre sú už tam. Zajtra sa už nevyrieši to, aby sa tam šutre nedávali, bude to už len o vysvetľovaní. Kamene tam však už sú a aj zostanú. Načo sa zajtra bude o tom vôbec rozprávať? Rozprávať sa malo o tom predtým. Načo kecať o niečom čo sa už udialo a nie je to možné už zmeniť? Na to predsa slúžia Sereďské novinky, tie sú na také konštatovania ako stvorené.
a co sa | 03-06-2012 12:51:38
a co sa robi v nasom meste? robi sa vsetko len polovicate , namiesto toho aby sa tu spravilo nieco na ozaj celoslovenskej (europskej,svetovej) urovni.
zblbnuty ludia su tu v seredi po tolkych rokoch ale radi aj za take odflaknute projekty ako rekonstrukcia maleho parku alebo cyklotrasa na tytesi... a to si myslim ze je velmi chore, pretoze je lepsie nieco spravit raz a poriadne ako neskor zistit ze je to do neba volajuca blbost a dvakrat to preplatit zbytocne...
Anna | 03-06-2012 09:23:58
To čo sa v súčasnosti robí v našom meste sa malo robiť už veľmi dávno, Efektívne využívať európske peniaze ale aj peniaze nás občanov by malo byť úlohou kompetentných a myslím, že kompetentní to v našom meste konečne robia. ja som spokojná. Všetko sa nedá hneď, ale myslím, že máme konečne správnych ľudí na správnom mieste. Osobne mám s pánom Veselickým veľmi pozitívnu skúsenosť, keď bol veľmi ochotný sa stretnúť pri riešení problému poškodzovania nášho majetku inými občanmi. Stretnutie bolo ešte v deň mojho telefonátu. Celému vedeniu mesta držím palce, prst hore a nevzdávať sa lebo v Seredi je to ako s veternými mlynmi....
anonym | 03-06-2012 09:04:58
Výstavba cyklotrasy je v plnom prúde, čo chvalabohu bude aj dokončené. Pre cyklistov je super. Už som ju vyskúšal pokiaľ bolo hotové .Super. Kvitujem vyjadrenie p. Veselického. Všetkým nám objasnil podmienky realizácie.Dobre že sa ozval. Veď všetci aj tak nemôžeme volať kompetentného pracovníka na úrad na trojminútové rozhovory. Čo by ten pracovník za deň potom urobil? A stačil článok p. Veselického a vysvetlenie pre mnohých je dostačujúce.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-06-2012 08:57:43
občan | 03-06-2012 08:48:02 | - ale my sa cas od casu stretame. Len sa nase nazory na komunikaciu s obcanmi rozisli.
Tie moje zostali rovnake ako pred 4 rokmi. Preco jeho su ine, je otazka nie na mna. A co sa tyka cyklotrasy, v clanku som citoval korculiarov - ja som drevo. Uz som to napisal.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-06-2012 08:53:35
Ľubomír Veselický | 03-06-2012 08:42:58 - Luboš, dobre rano. Dakujem za Tvoju odpoved, no mam obavy ze vzhladom na jej vseobecnost neuspokoji nikoho a zial musim povedat, ze neuspokojila ani mna.

Idem dokumentovat cyklomaraton, takze strucne - myslis si, ze zajtra bude mat zmysel tych najpovolanejsich sa pytat, ked uz davno bolo rozhodnute, budovane a ten suter tam je? Zajtra to bude iba o vysvetlovani. Nahram to vysvetlovanie a potom videjko pustime dochramanym korculiarom. Mozno to pomoze.

Stale vsak niekde v spiku kosti mam pocit, ze moznost vyjadrit sa mali dostat prave ti korculiari pred realizaciou diela.
Ale ja viem. Vyhovoriek bude hodne. Ludia sem dali linky na viac cyklotras. Fakty. A na ziadnej sa suter nenachadza. Viem, my v Seredi sme vzdy ini. Ako sa hovori - v dobrom i v zlom...

Otazka na zaver - korculiar s menom alebo bez mena - cim sa lisi?
občan | 03-06-2012 08:48:02
Obaja páni Majko aj Veselický robíte pre mesto dobre a asi by ste sa mali stretnúť a rozprávať osobne.

Po dlhých rokoch sa v meste začalo robiť pre ľudí.To čo nešlo roky zrazu ide a je to vidieť. Držíme palce mestu i SOL.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 03-06-2012 08:42:58
Miloš! Pestrosť názorov je základom. Keby sme mali všetci na všetko rovnaký názor, tak by tu bola nuda. Nápad však ostane iba nápadom. Realizácia nápadu je podstatná. Z tejto myšlienky som vychádzal v úvode svojho príspevku. Príklad. Čo bude z nápadov na nové prvky v meste, ak nenájdeme peniaze v rozpočte na ich realizáciu a nezakomponujeme ich do plánu práce? Vo svojej reakcii narážaš na oblasť vyjadrovania sa k zámeru, či projektu. Nemusí sa mi to páčiť, ale faktom je, že schvaľovací proces každej stavby je upravený zákonom. Nie nepodstatná je skutočnosť, ktorú si vo svojej reakcii obišiel. Postavenie Povodia Váhu a jeho účasť na projekte. Subjektami boli a sú mesto Sereď a Povodie Váhu. Dielo nie je nevyhnutnosťou ale niečím naviac. Mesto v daných možnostiach ponúklo občanom 2 metre široký asfaltový chodník pre cyklistov a korčuliarov. Realizácia bola v tomto roku. A na záver niečo ku komunikácii na SOL. Výmenu informácií , keď na jednej strane je konkrétny funkcionár a na druhej v zákope zamaskovaný partizán, považujem oproti diskusii zoči-voči nielen za nekorektnú ale najmä za neefektívnu. Zajtra bude opäť stretnutie s občanmi. Ak niekto môže a má seriózny záujem, určite dostane odpovede od tých najpovolanejších na všetky svoje otázky. Aj otázky týkajúce sa novej cyklotrasy. Stačí iba prísť. No ak záujem nie je, tak jednoducho nie je. Potom ostáva iba to vyplakávanie (v lepšom prípade) alebo osočovanie (ten najčastejší spôsob) v diskusných príspevkoch.
slavka | 03-06-2012 07:43:11
Majko na hrad

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign