Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ďalšie auto do rána bez kolies?

Miloš MajkoDátum10. 04. 2011 19:46:00TémaAktuálne témy
200

V dnešnej redakčnej pošte sme našli e-mail  a fotografie ďalšieho auta, ktoré pravdepodobne pričinením zlodejov skončilo bez kolies.  Text e-mailu čitateľa uverejňujeme bez korektúr a zmien.

- - -

Asi sa majiteľ ráno nepoteší ked toto uvidí ,nedalo mi nevšimnúť si takúto vec ked som sa dnes ráno vracal z nočnej smeny...Ale ved sme zvyknutý,stále žijeme v bezpečnom meste ...
človek si dva krát asi premyslí či si kúpi nové auto...ale inak škoda reči ! Spišiak asi nestíha.

S.H.

- - -

Nemôžeme nepripomenúť fakt, že kriminalita bola, je a v každej spoločnosti aj bude vždy. Otázkou však je jej intenzita a zasahovanie do života bežných občanov. Tento druh krádeží neodstráni ani prezident PZ a žiaľ pravdepodobne ani bežné hliadkovanie policajtov. Dokážu však pomôcť občania svojou všímavosťou a nie ignorovaním okolitého diania a to aj vtedy, keď sa ich na prvý pohľad netýka. Ono sa nás všetkých totiž viac menej týka všetko. Demontáž kolies z auta a následne ich krádež  predsa netrvá minútu. Je dosť pravdepodobné, že pri spozorovaní takejto činnosti a správnej reakcii občana, by majiteľ auta kolesá ešte stále mal.   Dnes niekto totiž ukradol kolesá z auta susedovi, zajtra ich môže ukradnúť mne. To je pohľad na veci, ktorý môže  pomôcť v odhaľovaní  a tým potláčaní bežnej kriminality. Okamžité nahlásenie podozrivého konania  POLÍCII na verejnom pristranstve môže uchrániť hodnoty jednotlivcov alebo nás všetkých.

Telefónne čísla:   Mestská  polícia:   159       PZ SR:  158

Z vlastnej praxe potvrdzujem, že žiaden telefonát na tiesňovú linku neostal zo strany  polície bez odozvy.

Ak má niekto inú skúsenosť, je nevyhnutné okamžite konať. Poznáme predsa funkčné mechanizmy, ktoré  svojvoľne benevolentné konanie policajtou dokážu vyšetriť a následne sankcionovať.

To však naozaj musí v prvom rade jestvovať snaha občana. 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Sandra Tibenska Sandra Tibenska | 09-02-2012 12:59:09
Rovnake miesto len ine auto Seredskí DEMENTI a hajzly neospravedlnujem sa za vulgarizus lebo inak sa im ani nedá povedat! Ja osobne sa by som za to strielala nie volala POliciu ktora povie len podame trestne oznámenie na neznámeho páchatela. Najblizsie ak uvidim niekoho pri svojom aute postaram sa o to aby ho ani policajti uz nenasli.BANDA PRASIVA SEREDSKA 5-korunova
Igor Lehocký | 14-04-2011 11:45:13
Anonym 20:58:44, to čo ste uviedol vôbec nie je pravidlom, že by svedok bol vypočúvaný viac krát. Stáva sa to, ale vždy to záleží na kvalite vyšetrovateľa, či je nutné dopĺňať ešte nejaké okolnosti, na ktoré sa policajt nespýtal pri prvom výsluchu, alebo k novým okolnostiam, ktoré vyjdú najavo neskôr. Ešte raz, stať sa to môže, ale nie je to pravidlom. Okrem toho ako svedok máte právo žiadať, aby ste bol vypočutý bez udania Vašich osobných údajov, napr. ako utajený svedok, ak si takýto výsluch odôvodníte. Inak máte právo aj odmietnuť vypovedať.
Váš príspevok v snahe sčasti dezinformovať je presne takého charakteru, ako keď v TV niektorí redaktori nazývajú niektorých svedkov udavačmi. Čo už. V štáte, ktorého obyvatelia sú označení ako národ podvodníkov a tunelárov to inak ani byť nemôže. Takýto obraz o sebe tvoria mnohí z nás. Ale väčšinou sú to "malí a hlúpi" Slováci.
anonym | 13-04-2011 20:58:44
Len pripomínám, že po vašej výpovedi budete ešte vypočúvaný asi dva až trikrát a to nepočítám u súdu. Nedajbože keď sa nedostavíte k pojednávaniu. A čo potom páchatelia, ktorý sa zoznamujú ze spisom a zistia si o vás čo potrebujú. Po tom všetkom budem určite volat a hrdo sa hlásit k tomu, že som niečo videl.
Igor Lehocký | 12-04-2011 10:32:23
Svedecká výpoveď je na usvedčenie páchateľa najsilnejší dôkaz, je to priamy dôkaz a jediné, čo štát požaduje od svedkov je občianska statočnosť a splnenie si občianskej povinnosti v prospech poškodeného, svojho suseda, spoluobyvateľa. Nechcem sa púšťať do trestného konania z hľadiska dôkazov, to by bolo dlhé a únavné, ale nie len svedecké výpovede sú dôkazom o spáchaní priestupku alebo trestného činu, ale v zásade platí, že iba cez poznatky je možné sa dopracovať k osobe páchateľa, no a poznatok je informácia od ľudí. Na celom svete to tak funguje a potom platí,že vyspelý národ má vyspelú políciu a tá rovnica je až neskutočne jednoduchá.
anonym | 12-04-2011 09:50:00
Pan Lehocky, nemam nejaku zlu skusenost s policiou, len ma trochu mrzi, ze aj napriek tomu, ze sme najbezpecnejsim mestom na Slovensku policia ma problem zastavit tuto "kolesovu seriu". Nie som taky zbehly v zakonoch ako Vy a ani nemam chut studovat niekolko sto stranove pravnicke vyplody, som len prosty obcan, ktory chce byt v bezpeci, chce mat dobre fungujucu a spolahlivu policiu tak ako by to malo byt samozrejmostou. Naozaj vidim, ze Vy ste clovek skuseny a aj velmi vzdelany, pride mi vsak trosku zvlastne to co ste napisal, ze bez svedectva su policjati bezmocni. Neviem nie som odobronik, ale z vasich vyjadreni mi vyplynulo, ze ked nejaky vagabund vykradne v noci zahradnu chatku pri kolene a nik ho pri tom neuvidi tak vlastne toho pachatela policia nikdy nechyti a poskodeny akurat moze plakat ako prisiel o svoj majetok. Nezda sa Vam to tak trosku malo? To policajti fakt nemaju ine moznosti iba tie svedectva?
Igor Lehocký | 12-04-2011 09:31:05
Anonym 09:14:57, myslím, že by bolo dobré odložiť hnev voči policajtom, možno pre nejakú zlú skúsenosť z minulosti. Veď predsa musíte vedieť, že policajti nemôžu byť všade. Sereď má rozlohu 30,454 km2, tak skúste povedať, koľko policajtov by malo slúžiť na OO PZ a v MsP, keby mali byť všade. To proste nie je možné. Ľahostajnosť, nezáujem a nevšímavosť obyvateľov mesta, to je voda na mlyn pre zlodejov, ktorí takéto poznanie využívajú na 100%. Nič iného v tom nie je. Pochopenie vzťahu občan a polícia je základ a v prípade, že sa niekto stane poškodeným, zákon mu dáva celú plejádu možností, ako napr.kontrolovať prácu policajta, iba je nutné využívať všetky práva poškodeného.
anonym | 12-04-2011 09:14:57
Pan Lehocky zialbohu musim podakovat, ze ste potvrdil moje slova. Cize pachatelov musia dolapit obcania, pokial ich obcan neuvidi, policia nema sancu, ziadnu ved, preco by aj mala. Takze v podstate by v Seredi mohol na miesto policie fungovat taky automat kde by sa len nahlasovali svedecke vypovede a potom by prisli policajti z Galanty a Trnavy a tych "zlych" by pochytali. Smaozrejme, ze ten automat je zart. Ale je na zamyslenie, ako je mozne, ze policia nema sancu proti nejakym "kolieskarom" bez obcanov, prepacte ale pre mna to je naozaj tragicky smiesne.
Igor Lehocký | 12-04-2011 08:56:53
Chcel by som veriť tomu, že už sa snáď nikdy nestane to, že tomu, kto oznámi na políciu akýkoľvek incident, vzápätí za 5 minút zavolá hlavný aktér a začne sa vyhrážať oznamovateľovi. Ak by sa takéto niečo stalo v budúcnosti, hneď to treba zverejniť, ale hneď, nie je problém zistiť, ktorý policajt by takto informoval zlodeja!
Inak je potrebné pochopiť, že polícia bez svedeckých výpovedí nemá šancu na úspech, pokiaľ sama neprichytí páchateľov pri čine alebo bezprostredne po ňom aj s odcudzenými vecami. Aká je šanca prichytiť zlodeja na mieste asi každý vie, že je to otázka šťastia a náhody. Teda ak nepomôžeme polícii, nepomôže ani ona poškodeným, to sú proste spojené nádoby.
anonym | 12-04-2011 08:39:08
Neviem, tento clanok po tom co napisal pan Sokolo akosi "vyprchal". Ludia "to" nahlasili (o com bol cely clanok ako ludia skoro nic neohlasuju), MsP pachatelov sice nechytila ale aspon "vystrasila" a kolesa zostali (za co davam MsP palec hore!). Teraz sa pytam co dalej? A myslim, ze to mal na mysli aj autor e-mailu, dokedy tu bude vycinat tento "kolesovy/puklicovy gang"? Ci mame ich chytit mi obcania a nahlasit to na policiu? Alebo policajti zacnu po nich patrat aj sami?
anonym | 12-04-2011 08:02:02
... a zase si nikto nič nevšimol, však...
Seredan 33 | 11-04-2011 22:51:31
Dnes napriklad zmizli na parkovisku za Lavazzou na vsetkych autach znacky Skoda puklice a to okolo 13:00! Tu uz ani cez den su auta neni v bezpeci.
seredan001 | 11-04-2011 22:29:48
najvacsi podiel na miznuti kolies v Seredi maju cigani, tusim ti z cukrovarskej. uz som na nich volal 2x policiu
re: odmena | 11-04-2011 21:38:17
Už to tu v minulosti bolo, ale k ničomu to neviedlo...
motivacia | 11-04-2011 21:08:52
Ludi k roznym veciam vedie rozna motivacia, mnohoktrat je to najma financna. Preco Sered nemotivuje ludi k nahlaseniu takych cinov nejakou financnou motivaciou? Napr. 33E za uspesne dolapenie pachatela? Sam prispejem 100E, ak bude nieco take vyhlasene a hned mame vyriesene 3 pripady. Mnoho ludi v noci nespi a veci vidia, len tzv. verejna guraz je u nas velmi potlacena. Mimo ineho: Obdivujem cloveka, ktory nahlasil pocinanie Romov na zastavke, preco neurobit zo Serede mesto, kam sa ludia opat radi vratia a hovoria o nom s hrdostou.
Igor Lehocký | 11-04-2011 14:28:31
Anonym, nadriadený nie je na to, aby sa páčil podriadeným...no. Možno z hľadiska ľudského je možné s takýmto jednoduchým názorom súhlasiť. Z hľadiska profesného, alebo pracovno právneho už to tak celkom neplatí v slovíčku "páčiť sa". Záleží na predstave pojmu páčiť sa podriadeným. Najmä v štátnych organizáciách súvisiacich s činnosťou polície obecne a je jedno či štátnej, alebo ako poriadkového útvaru obce, v zásade musí byť nadriadený voči svojim podriadeným odbornou a morálnou autoritou! Ak to tak nie je, nikdy takýto útvar nesplní svoju funkciu na 100% alebo nadpriemerne. Nikdy!!!
anonym | 11-04-2011 13:41:07
Keby podriadení boli spokojní s nadriadením, potom by asi nebolo niečo v poriadku. Nadriadený nie je na to, aby sa páčil podriadeným.
seredan1 | 11-04-2011 12:02:08
re občan: občan ako zamestnanec MsP nie si spokojný s vedením MsP preto, že sa ti asi stupilo na otlak! ako viem boli zamestnancom MsP zakázané nosiť súkromné telefonáty!! začali sa nahrávať všetky telef.hovory, podľa nových informácií Vám boli zakúpené presnosné GPS zariadenia na pešiu obhliadku a ešte do vozidiel boli namontované kamery!!!! Bomba vec!! Teraz po tomto chápem že ste neni spokojní s vedením. V našej firme ked zavádzali podobné kontroly sme neboli ani my spokojí, ale čas ukázal. Policajti ked majú takúto kontrolu sú samozrejme pobúrení, že si nemôžu robiť čo chcú, cez službu si vybavovať súkromné veci, nechodiť pešo, zyšívať sa kde sa dá a pod.........
Obcan | 11-04-2011 11:28:56
Pretoze robi nezmyselne veci niekedy az nepochopitelne nie su s nim spokojny zamestnanci a ani ja. Zachoval sa voci mne neferovo.
anonym | 11-04-2011 11:14:16
Prečo by tam nemal byť, aký je s ním problém, šak urobili dobrú robotu
Obcan | 11-04-2011 11:09:41
Este ze mame Mestsku policiu. Bolo by dobre keby sa kompetentny zamysleli ci nahodou neni chyba vo vedeni. Podla mojho usudku tam nacelnik nema co robit.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-04-2011 08:55:31
Jednoznacne plus spolupraci obcan-MP.
Napriek apatii mnohych ludi je vidiet, ze nie vsetci obcania su lahostajni a ze ohlasenie protipravneho konania na policiu moze mat aj kladne vysledky.
Peter Sokol | 11-04-2011 07:59:28
v tomto prípade občan mesta spolupracoval s MsP a kedže ráno o 3,05 hod. videl ako dvaja mladíci kradnú tie kolesá oznámil vec na MsP. Hliadka MsP bola na mieste do 2 min., ale nakoľko už pri oznamovaní veci boli páchatelia na odchode, hliadka dotyčné osoby nespozorovala. Odcudzené kolesá boli hliadkou nájdené za kotolňou a odovzdané majiteľke.
anonym | 11-04-2011 06:51:32
Podton clanku mi pride ako keby za to, ze boli ukradnute kolesa na aute mohli obcania, ktori nestoja 24 hodin pri okne a nesleduju co sa deje v okoli ich pribitkov. Prepacte ale kolko ludi je povedzme o tretej rano hore a kontroluje parkovisko pred domom? Samozrejme, ze stane sa ze niekto nevie spat a vidi co sa deje ale tiez si myslim, ze by taky clovek policiu zavolal. Nemyslime si, ze ludia v Seredi su na tom az tak zle, ze nevolaju policiu aj ked vidia taketo evidentne veci, v tomto pripade jednoducho mali zlodeji stastie (alebo boli natolko schopni), ze ich nik nevidel. A to, ze citatel kritizuje policiu? Ved preco aj nie, nebol to prvy pripad kedy sa v Seredi ukradli kolesa, Sered zas nie je take obrovske mesto aby policajti nezistili kto to robi, kazdy kazdeho pozna a pri troche snahy by tych ludi co to robia do dvoch tyzdnov dostali.
anonym | 10-04-2011 22:44:56
oznamenie neostalo bez povsimnutia,len z vlastnej skusenosti to vacsinou trva cca. 20 minut.hovorim teraz o mp

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign