Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Cyklotrasa očami Ivana Sklenára - porovnanie s rakúskou trasou popri Dunaji

Miloš MajkoDátum01. 06. 2012 15:25:41TémaVoľný čas
200

Výstavba cyklotrasy v Seredi konieckoncov ako všetko čo sa v meste deje, u čitateľov vyvolala rozporuplné reakcie a to sa odzrkadlilo aj v diskusii. Necítim sa byť znalcom či dokonca ani fandom cykloturistiky a už vôbec nie korčulovania. Preto si netúfam hodnotiť či je cyklotrasa dobrá alebo nie. Či vyhovuje korčuliarom, alebo im na drobnom šutri hrozí úraz. O štvorkolkách sa vyjadrovať nebudem - tie tam jednoducho nepatria.

V novinách od ich vzniku presadzujeme prezentáciu názorov najmä odborníkov . Z uvedených dôvodov sme o názor na úroveň cyklotrasy požiadali  Ivana Sklenára, ktorý je dlhoročným fanúšikom cykloturistiky a cyklotrasy pozná nielen tie Slovenské. Minulý rok prešiel na bicykli z  Passau do Bratislavy po dovolím si povedať najznámejšej cyklotrase v širokom okolí. Ivanov e-mail uverejňujeme kompletný vrátane niekoľkých fotografií, ktoré vyhrabal z bohatého archívu a predmetnej cesty.

- - -

Zdravím Vás,

Dnes som si prešiel celý úsek cyklotrasy od parkovej brány až po H.Čepeň. Okraje už vyasfaltovanej časti v ničom nezaostávajú za úrovňou známej "raatweg R1" ktorá vedie pod týmto označením z Nemecka až po Wiedeň. Rozdiel je len v šírke. Tá popri Dunaji má v priemere 3 m. Výnimku tvorí asi len úsek okolo Linca v oddychovej zóne, kde je ešte širšia. Nikde, po celej dĺžke, ktorú som absolvoval až takmer do Hainburgu, nebol ani obrubník a ani zhutnený makadan. Viď priložené obrázky. Dokonca len kúsok za Viedňou smer BA, za oddychovou časťou, ani značenie a ani kvalita povrchu nezodpovedali tomu čo bolo po Viedeň. Miestami to bol len zvalcovaný drobný makadan s prašným povrchom. Šírka, ktorá je postavená u nás na hrádzi,myslím že plne postačuje ako pre cyklistov tak aj pre korčuliarov. Namiesto mnohých nevhodných komentárov, by bolo lepšie porozmýšľať o tom, ako to potiahnuť o cca 1,5 km až po Šúrovce.Chodník, ktorý vedie od kaplnky do H.Čepeňa popri ceste smer Šúrovce, má sotva 1,5 m a postačuje!

Prikladám foto, čo som povyťahoval z cesty minulý rok. Môžete ich pripojiť k ostatným obrázkom.
P.S. obrubník bol len v samotnom Passau v miestach kde vedie cyklotrasa bezprostredne vedľa št. cesty. Inak nikde.
SI

- - -

Pánovi Sklenárovi ďakujeme za názor, ktorý vzhľadom k jeho skúsenostiam môžeme považovať za dostatočné vodítko vo vzťahu k cykloturistike.

Či bol vhodný drobný makadam na okraje novovybudovaného asfaltového povrchu je vzhľadom na bezpečnosť korčuliarov  ťažko povedať. Osobne si myslím, že nie. Pri zrovnaní okrajov by možno! stačilo dosypať  okraje hlinou a vysiať tam trávu. Aj v prípade pádu či vybehnutia z asfaltu by následky asi boli menšie. Ale to je na vysvetlovaní kompetentných. Napríklad projektanta. Možno nemá malé deti a možno si len neuvedomil, na čo všetko bude asfalt využívaný.

V každom prípade by včasná komunikácia investora  (teda nás všetkých)  v zastúpení  mestom  Sereď (jeho vedením)  so širokou verejnosťou mohla odhaliť prípadné nedostatky vopred a konečnú realizáciu diela prispôsobiť predstavám a potrebám väčšiny občanov. Tak, ako nakoniec vo všetkých prípadoch, ktorým sa  SOL už venovali.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: (C) Ivan Sklenár
200
Autor: Foto: (C) Ivan Sklenár
200
Autor: Foto: (C) Ivan Sklenár


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
sawubona | 04-06-2012 13:08:22
Veľmi som sa tešila na tento úsek cyklodráhy. Takmer denne jazdím do Čepeňa na bicykli a toto je super. Včera sme trasu vyskúšali, ale musím sa pridať k tým, ktorým sa nepáčia kamienky na okrajoch. Boli fakt roztrúsené po celej trase, niekde menej, niekde viac. A myslím si, že je to trocha problém nielen pre korčuliarov, ale aj pre bicykle. Kamienky sú ostré a defekt je tu raz dva. A potom pôjdem kus pešo.
jozo f, | 04-06-2012 07:47:15
No mohlo by a tu aj napisat trosku z "historie" ako vznikla myslienka cyklodrahy na hradzi,ako bol pripraveny projekt a tak... Aby ludia vedeli ze to zacalo este v minulom volebnom obdobi,nech zasluhy a pochvaly neznu len ti funkcionari, ktori su momentalne na radnici. Ale to je vo viacerych veciach... Mnoho aktivit ich priprava, vybavovanie papierov, financii trva niekedy dlhsie ako si ludia myslia. Tak to bolo a je s priemyselnym parkom namestim,..a pod.
tomas | 03-06-2012 23:13:42
Podľa mňa je to dobre urobené. Dá sa tam dobre behať, korčulovať a bicyklovať. Je to tam úplne v pohode. A komu sa to nepáči, tak nech tam nejde a hotovo!
občan11 | 03-06-2012 19:38:17
tí čo často sem prispievajú sa pasujú za všemožných, že všetko čo oni kritizujú musí byť ako oni povedia. Nebudem menovať, však sa poznáte. ja som prešiel niekoľko krát úsek po hrádzi, a poviem že je to urobené super. Pre našu hrádzu je šírka 2 metre ideálna. Kritici, čo nenapíšete na vodohospodársku správu, že stanovili šírku 2 metre, ale pindáte na mesto? Mňa udivuje, že sa ešte nesťažujete na to, že na novom asfalte sú popadané listy a tie môžu vadiť korčuliarom. Kritici, ked sa korčulujete po meste po ceste, tá je pozametaná? tam nie sú kamienky? Z takýchto vaších bulvár príspevkov mi je na grc.
občan | 01-06-2012 22:52:10
1,V telese hrádze asi 30 cm pod povrchom na strane od mesta ide diaľkový kábel.
2,Šírka koruny hrádze v Passau sa nemôže porovnávať so Sereďou,je podstatne širšia.Je to dobré a tešíme sa že konečne to je.Všetci čo sú za tým - nedajte sa znechutiť pár idiotmi.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 01-06-2012 21:41:39
Osobne hovorim, KONECNE! Ak sa chce, chyba sa viem najst na vsetkom a nikdy sa nezavdaacia svojim konanim vsetkym. Myslim, ze vela ludi zo Stredneho a Horneho Cepena budu radi aj za tuto cyklotrasu a uz budu moct ist bezpecnejsie do mesta. Osobne si myslim, ze by to bolo asi lepsie aj bez toho makadamu po krajoch, ale asi si treba dat pozor na korculiach. Napriek tolkej kritike verim tomu, ze pocas pekneho pocasia bude pekny natresk.
cepenan | 01-06-2012 21:41:21
Pre shelley.moja zlata aspom bud trocha objektivna!za 23rokov sa v meste co spravilo?jedna cyklodraha.kaufland.lidl.bila.chodnik v cepeni.meander ktori je prazdny!a cela sered zije v bytoch a domoch postavenych za tych zlych komunistov
anonym | 01-06-2012 20:58:09
teraz su vo vlade
shelley | 01-06-2012 20:53:00
Keby sa to urobilo na okrajoch s hlinou tak ako píše pán Sklenár, tak by tu zase niektorí poukazovali na to, že makadam niekto rozkradol, a preto ostala iba hlina! Nie?
My musíme ešte aspoň 50 rokov doháňať ten "prehnitý kapitalizmus" ako sa nám to onehdy snažili vtĺkať do hláv naši marxisti-leninisti...ozaj, a kde sú teraz?
seredan | 01-06-2012 20:31:57
Včera som sa bol na hrádzi pobicyklovať, veľmi sa mi nová cyklotrasa páči a už sa neviem dočkať, kedy bude hotová.
Konečne sa v Seredi niečo deje pre ľudí a nehĺadá sa, ako sa to nedá, ale hľadajú sa možnosti, aby sa veci pohli dopredu.
Výsledkom je aj cyklotrasa z ktorej mám veľkú radosť.
Obcan | 01-06-2012 18:37:02
anonym | 01-06-2012 18:02:14

Nikto nevravi ze mesto nema snahu a kazdy to iste oceni ALE ked uz je rec o tom rozpocte-co branilo mestu aby ked nema teraz peniaze na celu trasu,urobilo tento rok polovicku a buduci rok dalsiu ???
O nic tu neslo len o to aby to bolo trocha sirsie a neboli tam tie sutre,len obycajna hlina s travou !
Tak kde bol problem ?!
Ked uz je tu rec o tej rakuskej cyklotrase,minuly rok sme pracovali v neakej obci (nazov presne uz neviem,ale bola to oblast Melku,alebo Kremsu)a hned za cestou bolo nieco ako tu Tytes a na nom vyasfaltovana tato cyklotrasa (par metrov odtial sa plavili velke vyletne lode-tam to povodiu nevadi ???),tiez nemala obrubniky,ale ten asfalt si dovolim tvrdit ze tam vydrzi este desatrocia,sirka bola taka ze by tam preslo v pohode auto (ked nam nakladiak nalozeny materialom siel skladat rukou dole matros,tak dokonca na kusok krajom zasiel a neskutocne-nic sa nestalo,tu ked by siel krajom s kolesom len prazdny,tak to rozlame jak oplatku-bolo to na urovni obce,to ako to je niekde medzi mestami sa nebudem hadat,niekto tu pisal ze je tam len uhutneny makadam,naozaj to neviem,ale ISTE viem ze vsetko pozdlz obce bolo podstivo spravene)co o tomto zufalstve tu sa neda tvrdit.
A niekde od toho Kremsu sme jazdili naspat smerom na Linz,takze niekedy sme kopirovali tuto trasu,niekedy nie,no co som videl sa neda porovnavat !
A nech sa nikto neohradza tym ze to je Rakusko a toto SR !
Ak mame malo,robme teda menej,ale kvalitne,nic ine !
Vsak je to nove chodte sa tam pozriet-niekde je asfaltu dost a niekde ze keby niekomu utiekli z domu sliepky,tak to tam rozhrabu !!!
Tymto este raz nemam nic proti tomu sefovi,on sa iste drzal len planov,ale ak niekto mysli ze to tam vydrzi roky,tak to bude sklamany.
anonym | 01-06-2012 18:02:14
Každý hľadá len chyby, nie aby bol rád, že sa niečo v Seredi dľa možností pre obyvateľov a hlavne mládež urobilo.Už tu je vidieť, že mesto sa snaží v rámci svojho rozpočtu všeličo robiť, ale neprajníci a kritizéri sa vždy nájdu. Ľahko je kritizovať, očierňovať, len ťažko je niečo k spokojnosti všetkých robiť. Mne sa cyklotrasa páči a konečne je.
Ivan | 01-06-2012 17:30:24
mne sa zdá že pri týchto diskusiách každý hladá len to čo tam nemá byt ,a ako budete reagovat ked tam miesto štvorkoliek budú pást zvieratá??????
Jaroslav Matejička | 01-06-2012 17:15:00
ako môžeme porovnávať Sereď s Rakúskom... a presne u nás je hlavný problém to že ten štrk bude zachvíľku po celom asfalte a korčuliari sa môžu, ľudovo povedané, "strčiť"...
Ivan Sklenár | 01-06-2012 16:36:01
Z vlastnej skúsenosti ale aj z iných dostupných materiálov viem, že žiadne motorové vozidlo tam prístup nemá!! A predsa, pri Linci som práve prechádzal okolo jedného pána, ktorému okoloidúci poskytovali prvú pomoc. A o chvíľu na to sa proti mne hnala RZP-čka aj s policajtom na motorke vpredu. Ale také výnimky sa akceptujú!
mňa by len zaujímalo | 01-06-2012 15:54:14
či sa aj po tej rakúskej cyklotrase s okrajmi vysypanými makadamom preháňajú štvorkolky a motorky,lebo po tej seredskej sa na 100% budú a tie kamene budú po mesiaci aj viete kde...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-06-2012 15:44:31
Venujte sa téme.
JAAA | 01-06-2012 15:32:29
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign