Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

COSTA PACIFICA - iná spoločnosť, iná loď - prečo neskúsiť konkurenciu za poznaním a relaxom v Stredozemi? - časť 2. - Grécko, Turecko - cestou do Izraela

200

Nalodenie sa do výletnej lode  Costa Pacifica  bolo  organizované trošku inak, ako u spoločnosti  MSC. Hlavné rozdiely sme spozorovali už pri check ine. Žiadne veľké zdržovanie sa v odbavovacej hale terminálu. Čo najskôr bezpečnostná kontrola pasažierov a nástup do lode. Aj keď procedúra trvala relatívne dlho, zdalo sa nám, že všetko bolo trošku šikovnejšie ako u konkurenčnej spoločnosti.

Očakávali sme identifikačné karty, ktoré sme dostali u MSC ešte na pevnine. Tieto sme však u Costy nedostali až po kajutu. Pri vstupe do lode každého pasažiera identifikovali podľa dokladov – cestovné pasy nám odobrali s tým, že nám budú vrátené deň pred záverečným vylodením sa v Savone.

Pri vstupe do lode do mobilného zariadenia pracovník Security  našítal čiarkový kód s údajmi každého pasažiera z palubného lístka a týmto zariadením urobil fotografiu. Následné automatické priradenie foto k menu samotným systémom je pochopiteľné a jednoduché. Jasné, že údaje sa načítajú aj cez neskôr pridelenú identifikačnú kartu s čiarkovým kódom.

Hneď po nastúpení do lode sme sa nemuseli nijako zdržovať na recepcii. Kajuty sme mali otvorené a na posteli úhľadne uložené identifikačné karty vystavené na meno, rescue karty potrebné k evidencii absolvovania cvičného poplachu  a Deniska čakal plastový náramok na ruku s už vypísaným číslom kajuty a detská záchranná vesta.

Hneď po ubytovaní sme sa ako obyčajne prešli po hlavných a najdôležitejších priestoroch lode. Prvú sme navštívili otvorenú palubu lode, ktorá sa však z dôvodu prekrytia bazénu javila ako úplne nehostinná, malá a loď tak výrazne pripomínala skôr trajekt či nákladnú loď prevážajúcu uhlie, ako luxusnú výletnú  loď . Prvý dojem je dôležitý, no v tomto prípade nechcem klamať, i keď objektívne musím povedať, že aj sychravé počasie v Savone k dobrému pocitu neprospelo.

Ďalším dôležitým prvkom v porovnávaní boli tiež skúsenosti z MSC ORCHESTRY  a MSC DIVINY. Lode sú však inak koncipované a hlavne  MSC DIVINA svojou triedou a teda pochopiteľne aj úrovňou a veľkosťou hodne  COSTA PACIFICU  prekonáva.

Prvé jedlo po nalodení sme si dali v samoobslužnej reštaurácii, kde sme následne chodili aj na raňajky (ak sme vládali)  a na obedy (ak sme sa nerozhodli ísť na obed servírovaný).

Večera na úrovni zložená snáď z 8 či 10 chodov, kde by si mal vybrať naozaj asi každý. Aj reštaurácie sú však riešené úplne inak.  New York My Way sú dvomi hlavnými, v ktorých sú večere podávané. Obe reštaurácie sa nachádzajú na troch poschodiach, čo síce zväčšilo ich kapacitu, no ubralo na pestrosti vybavenia a odlišnosti snáď   7 reštaurácií  práve na  už spomenutých lodiach spoločnosti  MSC. 

Prvý deň po vyplávaní na trasu do  Izraela sme strávili na lodi. Naozaj zlé daždívé  počasie a tým nemožnosť tráviť čas na otvorenej palube, hlavne deťom kompenzovali kryté bazény. Do víriviek žiaľ deti majú vstup zakázaný.

Práve na trase ku  gréckym ostrovom, sme po prvý raz počas našich plavieb boli svedkami núdzového odklonenia lode k pobrežiu  talianskej Sicílie. Kapitán palubným rozhlasom v 6 rečiach nechal vyhlásiť oznam, v ktorom cestujúcich informoval o svojom rozhodnutí požiadať  o asistenciu a pomoc taliansku pobrežnú stráž   Coast Guard  z Palerma.

COSTA PAACIFICA  asi dve hodiny po vyhlásení oznamu priplávala na dohľad k pobrežiu  Sicílie a znížila rýchlosť na minimum. K lodi priplávala loď pobrežnej stráže mimo  iné s lekárskou osádkou a po krátkej komunikácii s vedením Costy a lekárom, na svoju palubu na nosidlách preložili  jednu osobu ktorá si vyžiadala evakuáciu z lode  v sprievode staršieho pána  a po nevyhnutných manévroch odplávali smerom do prístavu  Palermo.

Následne  COSTA CONCORDIA  nabrala kurz do  Gréckeho  Katakolonu.

Ďalšiu noc na lodi sme využili jej spoznávaním a posedením v kaviarňach.

Dominantným a reprezentačným priestorom  COSTA PACIFICA  je kaviareň s recepciou a hlavnými výťahmi. Ide v podstate o otvorený priestor od  tretej paluby až po  12, teda po samotný vrch lode  v danej časti lode. Interiér je riešený v štýle hudobných nástrojov, resp. hudobných nôt a ako na väčšine lodí vyzdobený ornamentami.  Dominantnou je stena za pianom, ktorá slúži na pohyb štyroch presklených a do priestoru vysunutých výťahov. Ako pohľad na pohybujúce sa osvetlené výťahy, tak pohľad z nich na kaviareň a hlavnú lodmú halu sú zaujímavé.  Musím však priznať, že časť výzdoby na mňa pôsobila rušivo až gýčovo. Architekt ale určite vedel, akú časť klientely v danej dobe  (rok 2009)  oslovuje. Myslím si, že v súčasnej dobe dekorácie a v podstate všetky interiery  podobných lodí riešia trošku inak. Podstatne decentnejšie.

Treba úprimne priznať, že základnú klientelu týchto výletných lodí hlavne v Európe a hlavne mimo letnú turistickú sezónu, tvoria väčšinou starší ľudia až dôchodcovia a to prevažne z Nemecka, Rakúska, Talianska, Francúzska, Španielska a štátov Beneluxu. Mladí ľudia by nepochybne viac prijali interier viac jednoduchý a moderný.

Ani na  COSTA PACIFICA  nechýba to, čo pre mnohých ľudí je prioritou zábavy nielen na dovolenkách. Casino sa aj na tejto lodi rozbieha po opustení teritoriálnych vôd krajiny, kde loď počas dňa kotví. Následne dôchodcovia za hracími automatmi, Black Jackom či ruletou trávia dlhé hodiny a to až do skorého rána.

Kaplnka s malým oltárom a niekoľkými lavicami je bežnou súčasťou lode tak, ako knižnica či miestnosť na kartové hry.

Detský kútik využil  Denisko takmer každý deň, hlavne však počas dní strávených na mori. Profesionálne vyškolený personál  zvláda venovanie sa deťom naozaj množstva národností a vekových kategórií a to aj bez znalosti ich materinskej reči a opačne. Detská komunikácia nepozná prekážky.  :-)   Škoda len, že vonkajšie priestory vyhradené pre deti boli počas celej plavby uzatvorené, časť z atrakcií rozobraná a na kraji priestoru vyhradeného deťom, boli uskladnené acetylenové a kyslíkové fľaše  od autogénových súprav.

Grécky prístav  Katakolon je pre pasažierov lode netúžiacich po fakultatívnych výletoch situovaný dobre, resp.  COSTA PACIFICA kotvila iba cca  100 m od centra malebného gréckeho mestečka - vlastne na začiatku obchodnej ulice. Priamo na pobreží prístavu sme na celé popoludnie mali k dispozícii ulicu plnú obchodíkov  a desiatky kaviarní s pripojením na  WiFi.

Viem si predstaviť, čo domácim obchodníkom a ostrovnému turistickému ruchu prinesie pol dňové kotvenie výletnej lode s tromi tisíckami turistov na palube...

Za ďalšiu noc a pol den sa  COSTA PACIFICA presunula do  starovekého gréckeho prístavu  PIREUS s výhodnými výletmi hlavne do  ATHÉN.

My sme voľný čas na pevnine využili na návštevu pravoslávneho kostola, maličkej časti neskutočne rozľahlého historického  mesta a ako inak – kaviarničky, v ktorej nás zabilo pravé  grécke Frapé z kávy tak horkej, že nám nestačil všetok cukor ktorý bol na stolíku k dispozícii  pre hostí na celý deň.  :-)   Ale také má Frapé byť a po nastúpení na palubu lode pokračujeme už v tradičných kaviarňových presíčkach.

Treťou zástavkou na pevnine je Turecké historické  veľkomesto  Izmir. Žiaľ aj toto mesto nás víta upršaným počasím. Ešte pred desiatou hodinou doobeda si hneď v prístave berieme taxi a necháme sa odviezť do historickej často mesta na bazár, ktorý známy  Istanbulský  Grand Bazar pripomína nielen tovarom a spôsobom jeho predaja, ale aj historickou budovou, v ktorej je jeho veľká časť situovaná.

Aspoň na niekoľko hodín si vychutnávame originálnu atmosféru  Orientu a znovu si uvedomujeme, akú významnú úlohu Orient, známa Hodvábna cesta a vôbec  Turecko  v minulosti zohrala, ale  stále zohráva  nielen v európskom  biznise.

Niekoľko krát si sadáme do typických tureckých kaviarničiek na klasický  Turkish Tea – čaj, ktorý u nás staré mamy dávajú kurencom, no zo štýlových pohárikov pri tamojšej atmosfére chutí úplne inak ako doma.

V poslednej kaviarničke sa nám prihovára jej majiteľ, ktorý sa chváli patentom na jeho kávu a ponúka nám ju. Po prezretí si fotografií na stenách, banneroch s jeho podobizňou a hlavne ozajstným certifikátom  Tureckého patentového úradu, si predsa len jednu kávu dávam. Nepopieram, je výborná a to napriek tomu, že ide o klasického  „Turka“, t.j. na naše pomery zalievanú kávu, akú som nepil aspoň 20 rokov. Káva je tak silná, že v ten večer z bezpečnostných dôvodov na lodi ďalšiu nepijem...

Majiteľovi kaviarne dávam vizitku s odznakom  reporter24 a vysvetľujem, kde nájde fotografie z jeho kaviarne. Ihneď si odznak dáva na vestu v ktorej osobne šéfuje ale aj obsluhuje a hrdo sa s ním prechádza pomedzi hostí. Verím, že ho nosí doteraz... ;-)

Takže ak v budúcnosti navštívite  historický bazár v Izmire a fúzatému pánovi na bunde zbadáte biely kruhový odznak s logom média vedzte,  že jeho káva je fakt dobrá, silná a že ide o pána obchodnílka patrične hrdého na svoju značku a meno. Odporúčame...

Neviem či to je jedlom alebo inými vplyvmi, no asi hodinu po vyplávaní z tureckého  Izmiru, kapitán v 6 rečiach prostredníctvom lodného rozhlasu znovu vyhlasuje emergency stav lode a že z bezpečnostných dôvodov požiadal  o asistenciu Grécku pobrežnú stráž   Helvetic - Greek Coast Guard  a už cítime, ako má  COSTA PACIFICA zaradený spätný chod, čo spôsobuje rýchle zastavenie  takmer  300 m dlhej výletnej lode.

Priamo od večere beriem kameru a smerujem na ľavobok tretej paluby, odkiaľ  záchrannú operáciu sledujem ako v televízore. Grécki záchranári na palubu lode  z COSTA PACIFICA  prekladajú  jedného pasažiera a rýchlo svoju loď odtláčajú od Costy a smerujú do najbližšieho prístavu, v ktorom na pacienta bez pochýb už čaká ambulancia. 

Následne z lodného rozhlasu kapitán necháva vyhlásiť ubezpečenie, že záchranná operácia prebehla úspešne a loď pokračuje vo svojom kurze plavby. Nastáva noc a ďalší deň strávime na otvorenom mori.

27. november trávime na lodi pri plavbe  Stredozemným morom k brehom  Izraela. Cez deň  sa Denisko s Monikou kúpe v krytom bazéne a teplejšie počasie pomaly vyháňa na otvorené paluby aj viac pasažierov.

COSTA PACIFICA sa zlepšujúcim sa počasím južne od európskej pevniny  konečne začína podobať na výletnú loď plnú relaxujúcich ľudí smerujúcich do  Svätej zeme za poznaním či dobrodružstvom.

Krátko popoludní sa po poschodiach striedame v divadle, kde je na pódiu zriadený dočasný konzulát štátu  Izrael. K pracovníkom imigračného sediacim pred zástavkami Židovského štátu postupujeme jednotlivo. Na imigračných dokumentoch s už dotlačenými údajmi z našich pasov  spoločnosťou   Costa Crocierre  pribúda razítko. Na rozdiel od  obdobnej situácie na  lodiach MSC, tentokrát sme uvádzaní ako občania  SVK. Pri MSC sme do Izraela vstupovali ako občania Panamy. Žiaľ do cestovných pasov nám znovu nepribude pečiatka Izraela, čo nás fakt mrzí.

Na monitoroch sledujeme, že sme južne podplávali  Cyprus a k večeru sa blížime k brehom Blízkeho východu. Po celý deň prakticky nestretáme žiadne lode, čo je v takto frekventovanom priestore  Stredozemného mora zvláštne. Dokazuje to, ako je more rozľahlé a ako sú trasy osobných výletných lodí izolované od miest pôsobenia vojnových lodí, ktorých vzhľadom na situáciu na Blízkom východe musí v oblasti hliadkovať veľa.

Obedujeme pečené prasa a ešte kúsok nejakého stehna. Podľa veľkosti asi zo slona. Klobásky (ak je ich tak možné nazvať) s našimi dobrotami nemajú spoločné okrem čreva v ktorom je obsah natlačený nič – rozmýšľam, ako by sa všetci zalizovali, keby sa dostali k našim dobrým hurečkám, domácim klobáskam, či kvalitnej cigánskej...

Večera ako obyčajne pre nenažrancov asi10 chodová. Neviem či je to niekto schopný zožrať, no my počet chodov obmedzujeme pocitom zväčšujúceho sa bachora a stále tesnejších nohavíc. Skúsenosti z minulých plavieb sú neúprosné - 2 až 4 kilá za dva týždne navyše, nie sú problém získať.

V noci ideme do niekoľkých kaviarní a vtierame sa na recepciu, kde už na pohľad nemáme čo robiť. Pribúdajúci dôstojníci a následne kontrolovaný vchod do jednej z kaviarní nám dávajú tušiť, že sme na nejakej súkromnej oslave. Radšej sa vytrácame do spoločných priestorov s tým, že aj tak ideme spať skôr ako obyčajne. Oslavuje sa štátny sviatok  USA a tomu je vybraná aj klientela.

V palubných novinách totiž čítame, že ak chceme zajtra absolvovat zaplatený fakultatívny výlet z  Izraelského Ashdodu  do Jeruzalema a Betlehema, musíme byť na 5 palube už o  7:15 ráno, čo v prípade potreby raňajkovať znamená vstávať už pred šiestou. A to po niekoľko dňovom leňošení nebude sranda.

Pred spaním ideme s Deniskom ešte na palubu a v tablete kontrolujeme pozíciu lode cez  GPS. Škoda že nemáme stiahnuté podrobné mapy schopné pracovať v režime  off line, teda bez netu. Vyzerá to tak, že v budúcnosti sa bez online pripojenia na  internet ani nevy......... .

Zaspávame niečo pred polnocou s tým, že sa ráno prebudíme vo Svätej Zemi.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Onanym | 21-10-2018 14:39:20
Nic v zlom... Typicka slovac. Kto ma, ide, kto nema, nech sa lutuje. Nieje vsetko o prachoch a hlavne tarat "ti z 300 € na to nemajú"... No nemajú, ale nemajú sa za potreny k tomu vyjadrovať... A dik report. Kazda info sa hodi :)
Jozef | 24-04-2014 18:44:02
ale to je to, o com pisem - podpise iny.
anonym | 24-04-2014 18:38:36
Ono to nie je také jednoduché ako píšeš. Nepodpíšeš ty, podpíše iný. A zrazu zistíš, že nemáš ani tých 250 € na prežitie. Je to na dlhšiu debatu.
Jozef | 24-04-2014 18:16:07
co je na tom ubohe?
Nastupis do zamestnania, podpises zmluvu a tym suhlasis z platom.
Viem kolko platim za byt v Seredi. S el. a nejakym tel. + net ma to vyjde cca 250 eciek.
a to som este nejedol a neobliekol sa.
Kto ma prinuti podpisat zmluvu na 300? Ved z toho sa neda.
O tom bola ta moja poznamka. Vzdy je to o dohode - zmluve.
Pokial s tym nesuhlasim, tak idem inde.
Pokial s tym ludia suhlasia, tak by bol zamestnavatel blb, aby dal viac. O tom to je.
anonym | 24-04-2014 18:00:07
Jozef, dosť úbohé. Ja nepatrím síce medzi tých, ktorí zarobia 300 €, ale toto napísať by som si nedovolil. Trocha ohľaduplnosti by nezaškodilo.
pre Jozef | 24-04-2014 12:33:36
čítam váš komentár a mám pocit, že je to skôr sarkazmus.
nie každý si môže dovoliť žiť na vysokej nohe. ak skončíte ako ja, budete "dovolenkovať u babky na humne" a potom zmeníte pohľad na svet. svet vám bude u riti. budete rád, že vôbec ste.
prajem pekný deň.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-04-2014 20:59:26
nič v zlom, ale | 23-04-2014 19:55:34 | - neberiem Vam Vas pohlad na zivot, vlastne na urcitu formu prezivania.

Cudujem sa len, ze este takito ludia nie su v uliciach s vidlami v rukach. Osobne ich podporim - verejne slubujem !!
Jozef | 23-04-2014 20:34:00
Nic v zlom, ale pokial sa upises firme za 300 eciek, tak sa nestazuj, ze zarobis len 300.
A potom dovolenkuj u babky na humne. A popri tom, spoznavaj krasy Slovenska.
nič v zlom, ale | 23-04-2014 19:55:34
na slovenku je veľa pekných miest, kde sa dajú stráviť chvíle odchychu, pohody či relaxu...
mám "rád" ľudí, ktorí sa pochvália tým, že čo všetko precestovali, kde strávili týždne dovolenky, ... kde a aká kávička je v padove či v benátkach, ...
...ale slovensko nepoznajú!

a tí, čo ťažko zarobia 300,- € sú radi, že majú z čoho zaplatiť činžu, aby neprišli o strechu nad hlavou.
verte, že takí ľudia majú úplné iné starosti, ako šúpať krumple v chorvátsku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-04-2014 18:05:34
pre nič v zlom, ale | 23-04-2014 17:44:36 | - pod jednotlivymi castami z inych plavieb sme to uz rozoberali. Ide naozaj iba o rozhodnutie, ci ist inde, ako do Chorvatska. Totiz pri vsetkych nakladoch - treba zratat aj kurence a kruple ktore veziete na "dovolenku" - to si manzelka fakt oddychne a zrelaxuje, ked este aj tam ich musi supat - Vas takato dovolenka vyjde na podobnu cenu. Nasinec aby ukludnil sam seba, niektore naklady radsej prehliada a tvari sa, ze nie su.

Pokial viem, Kamil s rodinou sa rozhodoval, na aku dovolenku v dany rok pojdu. Rozhodli sa pre tuto a rozhodli sa dobre.

Pre tych, ktori fakt zarobia 300 Eur v hrubom, naozaj nie je toto spravny tip na dovolenku. Ale pre nich ani Orava, ba dokonca ani Tatry, ak nechcu spat pod sirakom...

Zase na rovinu - ist od kazdorocneho stanu pri Vahu do 5 ***** plavajuceho hotela s navstevou Grecka, Turecka, Spanielska ci Izraela alebo Marockej Casablanky - tiez nepovazujem za tu najspravnejsiu volbu...

Vsetko ma svoju koncovu klientelu. Mne osobne je fakt jedno, kto kde a ako stravi volny cas. Ja to robim takto a som spokojny. Ked ma niekto chut urobit to podobne, nemam problem poradit. Ale nemam nic ani proti tym, ktori su poslednych 40 rokov svojho zivota pri Vahu aj spolu so svojimi detmi spokojni...

Cestopisy nie su o chvaleni sa - chvalit by sa totiz mohli aj nasi Seredski poslanci, z ktorych niektori cestuju za 18 000 Eur tri tyzdne ;-), len to nezverejnia, lebo by ste im nabuduce dali hov*o a nie svoj hlas vo volbach.

Ja vo svojich materialoch prinasam podnety na cestovanie co najvyhodnejsie a najlacnejsie. Cestujem tak cely zivot a videl som kus sveta. Mozem si dovolit zobrat aj svoje dieta a to nielen v Europe, ale aj do Azie, USA ci inde.

Je to skutocne na kazdom jednotlivcovi...
anonym | 23-04-2014 17:46:23
A z čoho? Napíš nám.
pre nič v zlom, ale | 23-04-2014 17:44:36
ani on to nemá z platu policajta.
nič v zlom, ale | 23-04-2014 17:29:09
tí čo zarobia 300 € v čistom sa môžu odhodlávať koľko chcú. :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2014 20:41:05
Desiatky ludi zo Slovenska mi uz telefonovalia chceli poradit, ako lacno a vyhodne cestovat po svete - viaceri sa k nam uz pridali.

Cestovanie (nie klasicka dovolenka v Chorvatsku) naozaj dava cloveku vazny rozhlad. Naozaj to nie je o peniazoch - cestovat sa da aj lacno, len sa treba odhodlat. ;-)
Obcan | 22-04-2014 20:28:16
V dost vela cestovkach v Nemecku a Rakusku je mozne tieto vylety lodami kupit -v obch.retazcoch,mavaju tie katalogy pri dverach-naju svoje ako keby cestovky a tiez sa mi zdali niekedy tie ceny nizke (co potom skopcakom ? )Samozrejme ze je rozdiel v cene vnutorna kabina,alebo vonkajsia kabina s balkonom-asi 2 nasobok,ale nasincovi to je myslim jedno a ako spominal p.Majko,cele to predrazuje skor doprava na miesto nalodenia ako samotna plavba.
Treba vystihnut termin,aj ked u nas sa to stale berie ako luxus nedostupny obyc.ludom,tak je to naozaj zalezitost par stoviek a kto chce pocas roka nieco nasetri.
Staci uz len chciet :-)
ďakujem 22-04-2014 15:06:47// | 22-04-2014 19:47:01
Ďakujem za odpoveď.
Kamil | 22-04-2014 19:16:51
Skutočne takáto dovolenka sa dá spraviť do 1500 €, viac nás to ako rodinu (2+2) nevyšlo. Jedná sa o plavbu mimo hlavnej turistickej sezóny. Pripomínam, že išlo o plavbu 12 dní s plným servisom, preplávali sme viac ako 3600 km a prešli sme 5 krajín. Plný servis znamená, že all inclusive na nejakom dobrom hoteli značne zaostáva.
Majka | 22-04-2014 19:02:52
Veľmi rada som si prečítala pokračovanie a...wau!Skutočne nádhera.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2014 17:37:34
Stalo nas to uplne rovnako - o naklady na cestu, teda pohonne hmoty, dialnicne poplatky a parkovne sme sa delili na polovicu. Isli sme autom nasim, za ktore sme samozrejme amortizaciu neuctovali.

2 deti boli v cene dospelych - Kamil mal o nieco viac (o jedno dieta) akurat pri fakultativnom vylete do Jeruzalema a Betlehema.

Z mojej strany odhad - asi 1500 Eur - komplet.
Cele to predrazuju prave vysoke naklady na dopravu. Predsa len 2600 km je dost...
otázka pre Kamila | 22-04-2014 15:06:47
Na výlete si bol s manželkou a deťmi. Koľko Vás stál kompletný výlet? Myslím tým dopravu na miesto, poplatky, nejaká réžia, servis služieb, ...
Hľadal som na nete a z tých oplatkov som popletený. Tak sa pýtam otázkou, 2 + 2, spolu suma...?
Kamil | 21-04-2014 21:37:20
Ďakujem za pripomenutie a oživenie krásnych dovolenkových chvíľ strávených na lodi s Tvojou rodinou. Bolo super a odporúčam každému, hoci aj menej skúsenému dovolenkárovi.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign