Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Čo vy na to

647

Minulú nedeľu som bol svedkom malého "ťukanca" v podzemnej garáži istého nákupného centra v Bratislave. Vodič Seatu vychádzal z parkovacieho miesta, keď do neho nacúval vodič Mazdy. Jednoznačná vina vodiča Seatu. Ale keď si pozriete druhý obrázok tak také jasné to nie je.Vodič Mazdy totiž nerešpektoval dopravné značky, ktoré znamenajú "Prikázaný smer jazdy" a  cúval v protismere čo vodič Seatu samozrejme nepredpokladal a strážil si druhú stranu z ktorej prichádzajúcim vozidlám mal daí prednosť. Ak si myslíte, že vinný bol vodič Mazdy, ktorý jazdil v protismere, tak sa mýlite. Privolaní policajti totiž tvrdili, že vraj "nikde nie je napísané, že vodič nemôže cúvať v protismere a iba ak by bol otočený o 180° by porušil predpis"!!! A tak vodič Seatu dostal pokutu 40Eur a basta! Keďže mám podobnú skúsenosť ani sa tomu nedivím, veď to boli naši slovenskí policajti. Čo vy na to? 


Fotogaléria k článku:

647
Autor: Jaroslav Hrušovský

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 17-12-2012 11:21:31
Tí,čo chodia do Ba,tak dobre vedia,ako to tam funguje,ked sú policajné kontroly,tak policajti,len striehnu na autá,čo nemajú BA značku
votrelec79 | 16-12-2012 21:23:03
V Blave nie sú pravidlá ani predpisy... Každý si jazdí ako sa mu to hodí. Mám už čo to najazdené, ale do Blavy jazdím vždy s nechuťou a malou dušičkou, že kedy si to odnesú už aj "moje plechy"... Mám prejazdenú Prahu, Viedeň a mnoho veľkých miest, ale z Bratislavy mám vždy strach. A tie zelené orgány len čakajú kedy a kto v rámci zachovania vlastného života urobí nejakú chybu a vrhnú sa na vás, miesto toho, aby riešili vodičov, ktorý vás do toho dostali... Tamto je len tomu príkladom...
cepenan | 16-12-2012 08:55:02
to je pravda ze neskuseny vodic a silne auto je katastrofa ale co tak zakon ze vodic ktory nema vodicak co ja viem 5rokov nemoze mat auto silnejsia ako 100konov?je jasne ze ked si niekto sadne z 50konoveho auta do 300konoveho auta tak si neuvedomuje akou rychlostou ide lebo v silnom aute staci trocha stlacit plyn a uz letite...
anonym | 16-12-2012 06:32:56
Spravidla vodici vykonnejsich aut sposobuju nehody. Silne auto a neskuseny vodic je zla kombinacia. A ked sa k tomu prida aj arogancia, no hotova katastrofa.
p. Majko a co ten facebook
cepenan | 15-12-2012 21:23:47
preco by mal byt ten kto ma vykonne auto debil?ja mam vykonne auto a este som havariu nemal!
Platí to aj opačne, | 15-12-2012 20:48:14
čím výkonnejšie auto, tým väčší debil. :-)
pre shelley | 15-12-2012 20:06:29
a ešte dodám, že čím väčší debil, tým výkonnejšie auto.
shelley | 15-12-2012 16:28:23
Nepovažujem sa za vynikajúcu vodičku, ale keď už iné nepomôže, poteší, ak je človek: slušný, pozorný a ohľaduplný. Neohroziť a neobmedziť. Lenže to sa v našej doprave nedá. Ohrozovanie a obmedzovanie sa stalo div nie národným športom.
J.H. | 15-12-2012 11:53:49
A ešte k §22,ods.4, písm.f pre tých,ktorí ešte neboli v podzemnej garáži. Tam sa totiž neparkuje ako na ceste v RADE za sebou ale vedľa seba v boxoch, takže o cúvaní do RADU zaparkovaných vozidiel nemôže byť ani reči. Tam sa totiž NESMIE cúvať do boxov, aby vozidlo nebolo otočené výfukom k stene!To nie je môj NÁZOR,ale predpis.To možno ale neplatí pre všetkých asi ako aj cúvanie v protismere.
J.H. | 15-12-2012 11:24:11
Nie, nebol, to sa mi len tak snívalo ako video.
re:J.H. | 15-12-2012 01:21:32
Ty si tam snád bol osobne...? :-)))
J.H. | 15-12-2012 00:27:05
A kam vlastne chcel zacúvať, veď tam nie je blízko nič voľné. On môže zacúvať len priamo do toho voľného miesta a nie 20-30m dozadu. Vodič Mazdy si pravdepodobne všimol, že vodič Seatu odchádza ale až keď bol vpredu a chcel zaparkovať na jeho miesto. Lenže to sa mal s ním dohodnúť alebo ostať stáť a pustiť Mazdu pred seba a POTOM zacúvať na jeho miesto. Lenže on si to všimol neskoro a riešil to takto.
2 názor | 14-12-2012 23:57:15
Je to takto ťažko z dvoch fotiek, na ktorých aj tak nič dokopy nie je vidieť, ale vinný by v podstate mohol abyť aj jeden aj druhý, podla toho ako sa to vezme a aj podľa toho ako boli vodiči jednotlivých vozidiel jazykovo zdatný tzn, ako si vedeli obhájiť svoje konanie. Ak ten v tej Mazde povedal, že potreboval zacúvať, aby zaparkoval, tak bol zrejme mimo viny a teda to našili vodičovi Seatu...
Marián | 14-12-2012 22:11:18
aby som doplnil môj názor. Nie som dopravák, ale podľa môjho názoru bol vinníkom vodič mazdy, lebo logický vzato - porušil okrem iného aj zásady logického myslenia a body zo zákona, ktoré som nižšie uviedol.
Marián | 14-12-2012 22:08:22
Vodič nesmie pri cúvaní ohroziť ostatných účastníkov cestnej premávky.
Ak to vyžadujú okolnosti, najmä nedostatočný rozhľad, vodič je povinný zaistiť bezpečné otáčanie alebo cúvanie pomocou spôsobilej a náležite poučenej osoby.
Vodič sa nesmie otáčať a nesmie cúvať na neprehľadných alebo na inak nebezpečných miestach, na jednosmernej ceste; vodič však smie cúvať, ak je to nevyhnutne potrebné najmä na zaradenie do radu stojacich vozidiel alebo na vyjdenie z neho.
J.H.a môj názor | 14-12-2012 20:56:27
Pánovi policajtovi len toľko: asi ste si špatne pozreli obrázok č. 2, lebo ja tam nevidím žiadny rad stojacich vozidiel medzi ktoré sa chcel zaradiť alebo z nich výjsť, on si asi neskoro všimol, že vpredu nie je voľné miesto a nechcel to celé obchádzať, tak chcel sa vrátiť a cúval. Preto sa na neho nevzťahuje ods. 22, písm. f. Ináč ja ten § 22 ovládam veľmi dobre. Vaše vyjadrenie mi pripomína hovorcov (-kyne) PR, ktorí sa nimi predvádzajú vo všetkých TV staniciach u nás.
Názor | 14-12-2012 16:49:13
Myslím, že mali pravud, ked sa pozieme na ustanovenie zákona 8/2009, konkrétne toto:
§ 22
Otáčanie a cúvanie

(1) Pri otáčaní platí obdobne § 19; pri otáčaní na križovatke aj § 20.

(2) Vodič nesmie pri cúvaní ohroziť ostatných účastníkov cestnej premávky.

(3) Ak to vyžadujú okolnosti, najmä nedostatočný rozhľad, vodič je povinný zaistiť bezpečné otáčanie alebo cúvanie pomocou spôsobilej a náležite poučenej osoby.

(4) Vodič sa nesmie otáčať a nesmie cúvať

a) na neprehľadných alebo na inak nebezpečných miestach, najmä v neprehľadnej zákrute a v jej tesnej blízkosti, pred neprehľadným vrcholom stúpania cesty, na ňom a za ním,
b) na križovatke s riadenou premávkou; otáčať sa smie, ak to dovoľuje dopravná značka alebo dopravné zariadenie,
c) na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov,
d) na železničnom priecestí a v jeho tesnej blízkosti,
e) v tuneli a v jeho tesnej blízkosti,
f) na jednosmernej ceste; vodič však smie cúvať, ak je to nevyhnutne potrebné najmä na zaradenie do radu stojacich vozidiel alebo na vyjdenie z neho,
g) na moste.


V odst.4 písm f.) sa hovorí, že smie cúvať, ak je to nevyhnutne potrebné najmä na zaradenie do radu stojacich vozidiel alebo na vyjdenie z neho,

Takže mali pravdu aj podľa mna...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign