Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Čo sa nepodarilo komunistom za 40 rokov, zvládli v Seredi jediným VZN-kom

24

Sereď    Nepochybne dobrý úmysel viedol poslancov  MsZ k opätovnému prijatiu  VZN   "o zákaze požívania alkoholických nápojov na
území mesta Sereď" . Cieľom každého slušného človeka je, aby sa na verejných priestranstvách nepovaľovali opilci, aby napríklad bezdomovci nepožívali alkohol v parku či na námestí a následne nechrápali po lavičkách. Nepochybne dobrým úmyslom bolo opätovne prijať  VZN, ktoré tí  istí poslanci iba pred nedávnom na základe protestu prokurátora zrušili.

Už pri uverejnení schváleného   VZN na  SOL    http://www.seredonline.sk/clanky/vzn-12013-o-zakaze-pozivania-alkoholickych-napojov-na-uzemi-mesta-sered/    sa objavili poznámky diskutujúcich, ktorí sa pýtali, či niekto návrh odkonzultoval s Pavlom Pachníkom, ktorý do dnešného dňa upozornil  na rozpory s platnými zákonmi a  Ústavou  SR v prípade  viac ako  1200  VZN  schválených poslancami  MsZ a OZ v našich obciach.  Ja osobne som si dovolil na tieto poznámky reagovať nasledovne:

"Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-03-2013 17:02:14 |
Podla mojich skusenosti, pan Pachnik chodi na SOL v nocnych hodinach. Verte, ze jemu volat nie je potrebne.

Ak ste mali na mysli volat mu v suvislosti s prave prijatym VZN-kom, tak to dufam nie je potrebne. Na predchadzajuce VZN ko dal podnet na prokuraturu a prokurator konstatoval, ze bolo protizakonne. MsZ prijalo VZNko nove, upravene. Pracovali na nom nepochybne najlepsi odbornici v meste, ktori uz musia poznat preco su VZNka Pachnikom napadane. Naozaj si neviem predstavit legislativno pravnu komisiu, ktora po druhy raz schvali protizakonne VZNko. Neviem si predstavit primatora mesta, ktory podpise protizakonne VZNko. Verme nami volenym zastupcom, nebudme vo vsetkom az tak negativne naladeni. Raz sa chyby moze dopustit kazdy z nas a z pravidla sa aj dopusti. Po druhy raz hlavne po konkretnych upozorneniach urcite chybu urobi iba uplny blbec."

Ako je vidieť z uvedeného, aj ja sa snažím stále veriť v to lepšie a logicky pochopiteľnejšie...

V tejto časti článku sa nebudem venovať inému, ako jednému mimoriadne dôležitému bodu predmetného  VZN.

Aby nedošlo k nesprávnej interpretácii  či zámene pojmov s dojmami - citujem:

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Sereď
č. 1/2013 zo dňa 26.2.2013
o zákaze požívania alkoholických nápojov na
území mesta Sereď

Schválené MsZ v Seredi dňa: 26.2.2013
Účinnosť od: 15.3.2013

§ 2
Základné pojmy

1) Alkoholickými nápojmi podľa zákona sú liehoviny, destiláty, víno, pivo a iné nápoje, ktoré obsahujú viac
ako 0,75 objemového percent  alkoholu.

§ 3
Zákaz požívania alkoholických nápojov
1) Požívanie alkoholických nápojov je zakázané :

d) v priestoroch a areáloch miest určených na vykonávanie náboženských obradov a vo vzdialenosti do
50m od nich, a to denne od 06,00 hod. do 04,00 hod. nasledujúceho dňa.

2) Zákaz uvedený v odseku 1 sa nevzťahuje na :
a) letné terasy a sezónne posedenia, ktoré tvoria súčasť prevádzkarní reštauračných a pohostinských
zariadení, kaviarní, čajovní a barov,
b) prevádzkarne reštaurácií, pohostinských zariadení vrátane herní, barov, k
aviarní a čajovní,
c) verejné podujatia organizované mestom alebo na organizovaní, ktorých sa mesto podieľa, dni a
priestory Seredského hodového jarmoku, dni a priestory Vianočných trhov, prvý a posledný kalendárny deň príslušného roka.

§ 5
Protiprávne konanie
1)Priestupku proti verejnému poriadku podľa § 48 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších
predpisov
(ďalej len „zákon o priestupkoch“) sa dopustí ten, kto poruší povinnosti ustanovené týmto nariadením, ak sa takým konaním ohrozí alebo naruší verejný poriadok. Za tento priestupok možno uložiť pokutu do 33 Eur.

 

Aj úplnému laikovi musí byť z tejto striktne danej formulácie jasné, že zákaz požívania alkoholických nápojov sa týka aj priestorov napríklad kostola a žiaľ aj  samotného duchovného, ktorý predmetnú bohoslužbu vykonáva. Nepochybujem o tom, že sa hneď teraz nájdu ľudia, ktorí budú tvrdiť, že jeho sa to predsa netýka. Vzniknú polemiky o tom, či a koľko vína vypije. Dokonca aj či je to víno čisté alebo riedené. Prosím, v záujme ctenia si zákonov tejto krajiny  a tolerantného prístupu ku samotným veriacim k danej veci, nepokúšajme sa vysvetľovať nevysvetliteľné a ospravedlňovať neospravedlniteľné. 

VZN vo svojich paragrafoch hovorí jednoznačne a ak sa uchýlime k rôznym výkladom ich znenia a domýšľaniu si čo by ako byť malo a čo ako bolo myslené, dostaneme sa do stavu, v akom sa nachádza celá naša krajina. Práve preto, lebo máme legislatívu takú, akú máme a práve preto, že aj túto legislatívu si každý človek, právnik, prokurátor či sudca vysvetľuje tak, ako sa mu zrovna hodí.  Zvykne sa hovoriť, "co je psáno, to je dáno". A ani v tomto prípade text nepustí. Predmetné  VZN v podstate znemožnilo duchovným v našom kostole plnohodnotne slúžiť omše.

Ešte raz - nik nepochybuje o dobrom zámere, nik netvrdí, že dekan našej farnosti musí zmeniť cez  2000  rokov staré pravidlá pri slúžení sv. omše. Faktom však je, že litera  VZN prijatého našimi volenými zástupcami de jure zakázala v kostole  bohoslužby. Znamená to teda, že vo  VZNkom vymedzenom priestore nemôže alkohol požívať nik a v žiadnom množstve, hoci to vo vzťahu ku slúženiu sv. omše vyznieva akokoľvek absurdne!

Vhodným prirovnaním  je tehotnosť - žena je buď tehotná, alebo nie je. Tak trošku nie je možné...

Iinformáciou pre tých, ktorí budú upozornenie na túto anomáliu považovať za provokáciu, útok na poslancov či primátora mesta, za hľadanie senzácií či čokoľvek iné nech je, že právny stav navodený od piatka  prijatým  VZN  máme odkonzultovaný s dvomi advokátskymi kanceláriami, dvomi na sebe nezávislými duchovnými  dnes už odborníkom na tvorbu  VZN  Pavlom Pachníkom.

Pavol Pachník  v deň účinnosti predmetného  VZN   podal podnet na Okresnú prokuratúru v Galante. Samotné  VZN má  4 strany formátu  A4 + titulka s erbom mesta  Sereď. Vydôvodnenie protizákonnosti  predmetného  VZN má  22 strán.

Takže na záver ešte raz - nik nespochybňuje dobrý úmysel. Prečo však vedenie  mesta a poslanci  MsZ neprijali  ponúknuté konzultácie  a po druhý raz schválili absolútny nezmysel, vedia iba oni samotní. Ak už akceptujeme fakt, že ani za takéto fatálne zlyhania de facto  ani poslanci  MsZ ani  vedenie mesta nenesie zodpovednosť, resp. dosť pravdepodobne nebude nik potrestaný,   spomeňme si aspoň na logiku, etickú stránku ich konania a úctu nielen voči  Ústave  SR, zákonom krajiny, ale aj samotným občanom.

 - - -

Návod na použitie:

V Slovenskej republike v súčasnosti žiaľ nie je v platnosti žiaden zákon, ktorý by umožňoval zakázať  požívanie alkoholu na verejných priestranstvách. Znamená to teda, že s prihliadnutím na  článok  Ústavy  SR  "čo nie je zakázané je dovolené", nie je možné aby ani samospráva v podzákonnej norme upravila požívanie alhoholu vo  VZN.

Samotné  VZN vo svojich paragrafoch ešte niekoľko krát upravuje povinnosti občanov nad rámec zákonov  SR. Ale to je už kapitola pre  Pavla Pachníka, resp. prokurátora. 

- - -

Riešenie:

Všeobecne je o mne známe, že alkohol nepijem a ani nefajčím. Takže  z môjho pohľadu teda za vhodné považujem zakázanie  požívania alkoholu a fajčenia všade na verejných priestranstvách. Ale v súlade s Ústavou  SR a platnými zákonmi. To by však museli poslanci  NR SR cítiť potrebu venovať sa konečne aj problémom, ktoré trápia obyčajných ľudí - ich voličov.

Nuž a na záver žiaľ iba konštatovanie - čo sa nepodarilo komunistom  za  40 rokov, zvládli v Seredi jediným VZN-kom...

 


Priložené súbory k článku:



Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
JANE | 24-03-2014 18:02:45
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
nazor | 21-03-2013 21:00:03
OK sorry že som si dovolil povedať svoj názor, beriem späť, iba vy ste tí mudrí a tí jediní, ktorí to možu komentovať a písať nazor...
Ešte raz prepáčte.

Vychádzal som z tohto prispevku:
Kódex kánonického práva

3. článok
OBRADY A CEREMÓNIE EUCHARISTICKÉHO SLÁVENIA


Kán. 924 - § 1. Najsvätejšia eucharistická obeta sa musí prinášať z chleba a vína, do ktorého treba primiešať trocha vody.
Karol | 21-03-2013 20:42:16
RE: názor | 21-03-2013 16:42:01
omšové víno podľa kákonického práva nie je možné riediť vodou, to je krv ježiša - to tu trepeš trošku a ešte trošku sa dá tak na vecku
hombre | 21-03-2013 19:27:15
to: názor | 21-03-2013 16:42:01, súdiac podľa tvojho komentára, pustil si sa do komentovania niečoho, čomu vôbec nerozumieš! A to nie je moc rozumné! Preto zostaň aj naďalej zvedavý, a celkom určite sa dozvieš ako to dopadne a potom komentuj. Využi ten čas na to, aby si zmúdrel. Vôbec ti to neuškodí.
názor | 21-03-2013 16:42:01
Inu už to tu bolo spomenute, že to víno má duchovný zriedená vodou. Má potom toto víno objemové percento alkoholu také, aby ho bolo možné v zmysle zákona resp. VZN považovať za alkohol...? Ak nie potom sa nejedná o alkohol. nápoj v zmysle týchto právnych noriem a je po probleme... A ak sa ešte dohodnú že toto víno p.farár bude riediť ešte o trošku viac vodou, tak si myslím, že sa dopracujeme k tomuto záveru.
Inak som zvedavý ako dopadne protest prokurátora, teda ak nejaký bude, či sa to ponechá nech rozhodne súd..
A ešte som zvedavý, že keby sa toto jedno ustanovenie zmenilo tak aby bolo v súlade s platnou legislatívou, čo si zas potom nájde Pachník... Lebo zatial je to len v tej rovine, že jediny problem VZN sú "ožierajúci" si duchovní.. prepáčte ten expresívny výraz, ale nič iné ma nenapadlo v súvislosti s tou konzumáciou malého dúšku zriedeného vína farárom v kostole...
Jeronimkovi | 21-03-2013 14:34:08
Prijmi konečne sirup na hlavu a snáď sa ti rozbrieždi a pochopíš rozdiel medzi obradom v svätostánku a pitím alkoholických nápojov .
Jozef | 21-03-2013 14:25:33
Ty brdo, ale si mu to nandal.
Ale s tym popolom opatrne, lebo sa objavi VZN o dovoze a odvoze popola a sa nedoplatime. Ale zas Sita bude v poho.
jeronimo | 21-03-2013 13:23:19
RE: Pre jeronima | 21-03-2013 07:54:07
Beriem a súhlasím stebou :Ty si úplný retard. beriem som úplný retard, ale potom ty si asi s klapkami na očiach a obhajuješ neobhájiteľné, pretože pliesť kánonické právo s podzákonnou normou môže len hlupák tvojho rangu ktorý tomu nerozumie a ktorý takú normu podzákonnú odobril už si sejmy tie klapky , a nasyp si konečne sto ton popola na hlavu, vyjdi z ulity a povedz verejne o sebe že si okot ..
Prečítaj si kanonické právo sám ja hol nemusím čítať to bolo povinnou skúškou pre mňa, a ak ideš tu poukazovať na niečo čo nemá nič spoločné s tým čo previedli na MsZ sereď že schválili zákaz !! ešte raz zákaz !! ešte raz zákaz požívani alkoholu v božom stánku , tak to sa fest , teda fest teda fest teda fest teda fest , sa mi zasekla ihla , sekli !!! priznaj si to vicemajster a potom ukážeše že nie si retard a nasyp si popol na hlavu ja nemusím ja som nič neprijímal to si prijímal ty .
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-03-2013 10:44:05
Pre jeronima | 21-03-2013 07:54:07 | - diskutujuci pod Vami ma zial - opakujem a zdoraznujem ZIALA - pravdu, nech svoj prispevok napisal ako napisal.
Pred rozhovorom s viceprimatorom, sme text VZN konzultovali s duchovnymi i advokatmi. Akekolvek zlahcovanie obsahu predmetneho bodu VZN a vyhovaranie sa je mimoriadne zlou vizitkou vedenia mesta. VZN o zakaze alkoholu bolo poslancami mesta prijate a primatorom mesta podpisane po druhy raz (raz uz prokurator dal protest pre jeho nezakonnost) VZN, ktore je zjavne a to aj z pohladu laika protiustavne.
Od schvalenia tohto VZN je to dost velky problem pre tych, ktori takuto hlupost mohli navrhnut a schvalit. Myslim si, ze dost jednoznacne i ked ludovo sa vyjadrila jedna pani pre TV Markiza v ankete.

Moze sa snazit este ktokolvek spochybnovat poukazanie na tento zavazny nedostatok, moze sa snazit zosmiesnovat - stale sa jedna iba ucelove o pokusy odvratit pozornost mimo skutocny problem.
Pre jeronima | 21-03-2013 07:54:07
Ty si úplný retard. Prečítaj si kanonické právo. Čo sa nepodarí bulváru za roky to sa tu dá vykonať ihneď. Z takýchto retardných teórií musí začať hovoriť aj nemý a zaťuká si na čelo.Že farár pri obrade požíva alkohol a že v Seredi je znemožnené vykonávať obrady . Že si to nikto z veriacich nevšimol ...Blbý človek za to nemôže.
jeronimo | 20-03-2013 21:48:54
RE: Anonym | 20-03-2013 15:48:11
Počúvaj viceprimátor bakalarovský pred rokom si trepal *ujoviny v majkovej tv nevedel si pochopiť ako je možné že tam sa dá a tam sa nedá, ved vieš o čo ide, , dnes ukazuješ aký si *lúpy a trepeš dve na štyri, zúčastnil si sa na *lúpom, vzn a teraz obhajuješ neobhájiteľné a vykladáš že tu niekto prikladá k ústam času, nebuď trapný nikto ani neprikladá a dokonca ani farar neprikladá, vždy vypije spýtaj sa ho tak tu neptrep zeler do hláv ľuďom, ak si podpísal hluposť bolo by dobré sa opsravedlniť nasypať si dve tony popola na hlavu a nie tvrdiť nezmysly ako dnes v markíze, že si to tak nemyslel , nikoho nezaujíma čo to tu plodíš, každého zaujíma ako sa snažíš obhájiť neobhájiteľné a robiš čim Dalej tym viac zo seba okota .. je to také ťažké aby si si nasypal desať ton popola nahlavu ?
seredan | 20-03-2013 21:17:18
Teda vy ale máte starosti !!!
to sa už nedá čítať,niektoré príspevky | 20-03-2013 21:05:36
Kódex kánonického práva

3. článok
OBRADY A CEREMÓNIE EUCHARISTICKÉHO SLÁVENIA


Kán. 924 - § 1. Najsvätejšia eucharistická obeta sa musí prinášať z chleba a vína, do ktorého treba primiešať trocha vody.
§ 2. Chlieb musí byť čisto pšeničný a nedávno upečený, tak aby nebolo nijaké nebezpečenstvo pokazenia.
§ 3. Víno musí byť prírodné z plodov viniča a nepokazené.
Kán. 925 - Sväté prijímanie sa má udeľovať len pod podobou chleba alebo podľa normy liturgických zákonov pod obojím spôsobom; avšak v prípade nevyhnutnosti aj len pod podobou vína.

celý kódex:http://www.farabrehy.sk/Portals/farabrehy/Dokumenty/Codex_iuris_canonici.pdf
1234 | 20-03-2013 20:01:00
Anonymovi. Ako je mozne, že je omsa skoro kazdy den?
anonym | 20-03-2013 17:39:02
"Predmetné VZN v podstate znemožnilo duchovným v našom kostole plnohodnotne slúžiť omše.".

Toto si mi zdá, jemne povedané, prehnané.
Anonym | 20-03-2013 15:48:11
Farár pije z čaše alkoholické nápoje? Pohoršuje verejnosť?
To sa nedá vyprodukovať len tak . Čo ste sa odtrhli , čo tu riešite ?
Úvahy a analýza pitia v kostole A LA SEREĎ. Farár prikladá formálne k ústam čašu počas obradu. Článok a komentáre sú absurdné .
Občan | 20-03-2013 13:32:48
pre ringostar treba si pozorne vypočuť celú diskuziu p. viceprimátora, ak budeš mať čisté uši, budeš to počuť.
herold | 19-03-2013 19:55:37
RE: Krv božia | 19-03-2013 16:45:14
a ty si kde čítal toto ? A pán Majko asi nebude myslieť tú svoju vetu, provokatívne umiestnenú "akože" čitateľom niekam pod článok do komentára - prečo toto VZN nikto nekonzultoval s pánom Pachníkom. Pachníka ti všetci považujú za pána boha, no zdá sa mi, že v jeho znalosti končia na konci zákona o obecnom zriadení....
to je tu aj napísané ? a ako vieš že jeho znalosti končia na konci záona o obecnom zriadení ?
človeče ty Pachnikovi nesiahaš ani po kotníky, čo ani do pol kotníkov , alebo sa mi zdá že ani do tej polovic e, to je ozaj priveľa .
kasandra | 19-03-2013 19:50:43
RE: Krv božia | 19-03-2013 16:45:14
a ty vôbec poznáš pachnika alebo vieš o §om aspoň niečo, či len si chceš kopnúť? do akého iného zákona sa chceš pozerať ?A keď už tak sa pozrite do iného zákona, ktorý upravuje percentáže alkoholu a čo je teda v tomto prípade považované za víno. Možno tam omšový mok nepatrí... veď daj sem ten zákon aby sme sa mohli všetci pozrieť o čom to tu rozprávaš, zatiaľ tu je len jeden zákon ktorý hovorí o víne ako o álkohole či ty si si urobil nejaký doma, zákon ktorý je len pre teba ? som vôbec zvedavá či niečo napíšeš
gulak | 19-03-2013 16:46:33
Ved je to jednoduché,ako facka-pánom podnikateľom,chodí do podnikov,menej a menej ľudí,tak si ich chcú nahnať takýmto spôsobom
Krv božia | 19-03-2013 16:45:14
Veď to je to, čo požíva pán farárko pri omši ;)))
A keď už tak sa pozrite do iného zákona, ktorý upravuje percentáže alkoholu a čo je teda v tomto prípade považované za víno. Možno tam omšový mok nepatrí...

A pán Majko asi nebude myslieť tú svoju vetu, provokatívne umiestnenú "akože" čitateľom niekam pod článok do komentára - prečo toto VZN nikto nekonzultoval s pánom Pachníkom. Pachníka ti všetci považujú za pána boha, no zdá sa mi, že v jeho znalosti končia na konci zákona o obecnom zriadení....
Jozef | 19-03-2013 11:41:06
Dakujem vsetkym.
A pre p. povereneho mytologa: nekritizujem selektivne, paranoju nemam, a tiez sa s Vami pytam: V ci prospech?
A dovolim si parafrazovat Vase slova:

Tvorba meststkych VZN -principy - „ktoré sa prejavujú vývojom logicky skĺbeného systému bludov. Bludy nie sú neskutočné, logicky do seba zapadajú, avšak východiská z nich sú nesprávne.
Či?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-03-2013 10:43:13
JOZEF, vsetko najlepsie a nevycerpatelny archiv slavnych vyrokov slavnych ludi zo slavnej doby!!!
marian | 19-03-2013 10:37:36
vsetko najlepsie jozefom
Registrovaný Soňa Košťálová Soňa Košťálová | 19-03-2013 10:32:27
Priatelia...
tento komnent je hlavne pre tých, ktorý nevedia kde je kľučka na kostole a majú len nejaké poznatky, niečoho...
Tu vôbec nejde ani tak o to, že či sa víno premieňa na krv, alebo je to iba víno... Ide predsa o to, že kto je MsZ mesta Sereď, aby určovalo cirkvi kde má a kde nemá používať alkohol na ich pozemku?
Veď cirkev tiež nekafre mestu do jeho majetkov, čo na ňom môže a čo nie...
hombre | 19-03-2013 10:21:49
to anonym | 19-03-2013 08:44:45: niekedy je lepšie byť ticho, ako vypisovať somariny. Kostol a aj priľahlá záhrada je na cirkevnom pozemku, ale je verejne prístupná každému. Nikto, kto navštevuje pravidelne alebo len sporadicky kostol a bohoslužby v ňom, sa nemusí preukazovať príslušnosťou ku cirkvi.
to anonym | 19-03-2013 09:01:21: áno, je to tak. A podobných "odborníkov" mesto zamestnáva aj na iných útvaroch. Napr. pre investičný rozvoj a výstavbu mesta
to JUDr isti | 19-03-2013 03:20:54: dobre si to vystihol. Ale takéto "svine z Augiášovho chlieva" sú rozlezené po celom Slovensku
slovak... | 19-03-2013 09:51:49
Jozef...a to nehovorim uz o tom, ze v tom vymedzenom okruhu je aj Hubert, v ktorom sa degustuje aj kristova krv, aj ohniva voda :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-03-2013 09:04:19
anonym | 19-03-2013 08:44:45 | - to viete, alebo si to myslite?
anonym | 19-03-2013 09:01:21
Divím sa aká je úroveň právnikov mesta. To nie je vizitka primátora,viceprimátora, ani referenta, ale právnikov (dúfam, že ich mesto zamestnáva) a legislatívno právnej komisie.
anonym | 19-03-2013 08:44:45
hmmm jasne je tam uvedene, ze zakaz plati len na verejne pristupnych miestach. tam kde stoji farar a vykonava ritualy to je verejne pristupne alebo vyhradene presne urcenym osobam ? ... kedze to nie je husitsky kostol tak vpredu kde je to verejne pristupne sa vino nepije ... a viem si celkom dobre predstavit ze tato "zakazana" lokalita je tam preto lebo o to poziadala cirkev aby nemala pred kostolom, v zahrade a okoli opilcov
pre Miloš Majko-na margo tej tehotnej ženy | 19-03-2013 08:35:31
inak,je taká perlička v Zákonníku práce,tam je definícia tehotnej zamestnankyne nasledovná:

Tehotná zamestnankyňa na účely Zákonníka práce je zamestnankyňa, ktorá svojho zamestnávateľa písomne informovala o svojom stave a predložila o tom lekárske potvrdenie (§ 40 ods. 6 ZP).

Čiže,kým zamestnankyňa voči zamestnávateľovi neurobí kroky,o ktorých hovorí dané ustanovenie,je síce tehotná,ale v zmysle Zákonníka práce ju zamestnávateľ za tehotnú NEPOVAŽUJE :D
Jozef | 19-03-2013 08:10:53
takze podme do dosledkov dodrziavat § 3 1/d):

najkratsia vzdialenost od kostolnych schodov po budovu MsU je cca 31 m. Hranica 50 m konci niekde na dvore uradu, alebo v priestoroch vlavo od vstupnej haly.

Odovzdavanie oceneni, vitanie ofic. navstev mesta, privitanie novorodencov, sobasenie atd. atd.
Toto vsetko su akcie, pri ktorych sa predpoklada aspon symbolicky pripitok.
A teraz, vazeni otcovia mesta a hlavne Vy, p. povereny mytolog: budete dodrziavat VZN, alebo nie?
Bude MsP, ochotna, ked Vas pri tom popijani nahlasim prist a Vas pokutovat?
Pretoze vo Vsich rukach sa ta casa vina nepremeni na Kristovu krv. Furt to bude len alkohol.
Či?
Pre Roba H. | 19-03-2013 06:47:46
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 19-03-2013 05:09:35
Poslanci mesta nech sa ataraju ci je pokosena trava,ci su vsade sipy a ciste ulice,ci su vysipane smeti a nech sa nestaraju do slobod jednotlivca!!!!Kde budem pit a fajcit je moja vec a nie.vec poslancov!!!!!Ked tym niekomu budem ublizovat alebo ho tym pohorsovat,je tu policia a ta to bude riesit.Nech mesto ziadne zakony ani nariadenia nevydava,samy sme avedkom ze co vyda,to odpoveda kvalite ich samych
JUDr isti | 19-03-2013 03:20:54
Tak moment,nie všetci z titulom JUDr. sú neznalí práva. Spýtajte sa ich ako študovali. Jedni ako zaslúžilí členovia strany po jednoročnej robotníckej škole v Trnave, ale usilovní boľševici, predtým vyznavači pána Boba. Ďaľší za klobásy a salámi od Šišáka a za bravčové polky zo Šale, šampanské od Kyselého z vinárskych, ktorému iné neostávalo len tie pijavice nadájať.Ale toto sa týka nielen
JUDr-istov ale aj pán inžinier-istov. Čomu sa dokonale naučili to je pažravosť prerastajúca do nenažranosti a v nepochopení základných atribútov práva. Právo dokázali len zdegenerovať do súčasnej podoby. Im to samozrejme vyhovuje a v prípade návratu socíku ale aj gardistov by okamžite vytiahli červené alebo hnedé košele.
A začali by opäť stúpať na výslnie.Pokiaľ nám bude takáto zostava vládnuť a rozkazovať náša budúcnosť je jasná - smer riť.
A kto si tých Judr-istov a Ing-inieristov volí za poslancov?
No predsa Vy občania mesta Sereď. Takže ak chcete dosiahnúť nejakú zmenu tak recept je jasný.
A podotýkam, tento článok na netýka žiadnym doktorov a inžinierov riadne študujúcich na dennom a diaľkovom štúdiu/ ktorí krvopotne ale statočne vyštudovali techniké smery a treba ich pilnosť len obdivovať/ ale tých ktorí za boľševikov v pohode zvládali stranícku prácu, aj normálnu prácu......., aj štúdium a zároveň výstavbu rodinných domov, súčastne návštevu vinárskych, Šišáka, a čo ja viem akých podnikov v Seredi.A chcete tie mená aj s podrobným popisom odslúžených omší v kostole, následne uvedomelej straníckej práce v prospech KSČ a náhleho porevolučného zvratu nie je problém. Pokiaľ takýchto podľa mňa parazitov neodstánite v riadenia na vidieku a mestách, nikdy nemôžete očakávať že na Slovensku bude normálne. V ABSURDISTANE totiž normálne byť nemôže a treba to zmeniť.
Sú to stovky a stovky JUDr- istov a RSDr-istov, ktorí tie tituly používajú neoprávnene, zákon ich zrušil, avšak absolventom bývalých boľševických pofidérnych škôl to nevadí.Viete koľko ľudí sa s takýmito diplomami dostalo na funkcie na ministerstvách a zabezpečujú si také dôchodky o ktorých bežne pracujúci nemajú ani predstavu ? A o ich platoch ani radšej nehovorím.A pritom nesplnili základný predpoklad. Vysokoškolské vzdelania.Toto sú tie pijavice, ktoré sa boja demokratických zmien, pretože prídu o svoje ideály. Teda presnejšie o korytá.
Pán Pachník a čo na toto poviete Vy?
aj tak nestíham | 19-03-2013 02:45:09
Možno že šťastie pre Slovensko. AJ keď nepochybne máte pravdu.Potom Vás budem považovať za prínos pre Slovensko a budem Vás aj voliť za prezidenta keď zrušíte jeden z podľa mňa nádorov súdnictva. Jeden súd v Košiciach a funkciu fúhrera na jednom súde v Bratislave.Tie právne vojny na úrovni mesta a dediny sú len sračkami v porovnaní z tými dvomi nádržami......
seredská jachta | 19-03-2013 01:31:50
no tak to vidim ako to je ozaj no co uz aj oni su ludia a oni len skusaju, do keckemetu vsak u sukromnika by vas vsetkych z toh uradu kopli do prdele az by te mali mnodre zadky a vy tam ešte beriete za také handry a štiny peniaze ze tam nikto nemá chrbtovu kosť tak to je super platená štátna sro acoctizmus na tomto svete to tu ozaj bolo lepsie za totača, prtože aspon clovek videl ale tu uz ani nevidi brrrr chce sa mi grcať idem
1234 | 19-03-2013 00:53:57
Tusim sa tu formuje nove zastupitelstvo. Tak som zvedavy kolki budu kandidovat. Mudrlanti na kandidtku! Ukazte sa!
ringostar | 18-03-2013 23:47:40
RE : Občan | 18-03-2013 23:03:06
Tak som sa dozvedel, že keď ani naša ústava nie je dokonalá, netreba ju dodržiavať vo VZN-ke. Apropo, pán viceprimátor, stačilo Milošovi povedať, že kňaz víno premení na krv Ježiša Krista a už potom neporušuje VZN, lebo nepije alkohol, jednoduché, že?!
Pridať komentár

Tak ty si sa tu vyznamenal, ty by si ozaj nemal prispievať pretože z tvojho príspevku je jasné že nerozumieš ani sám sebe to si kde videl - ústava nie je dokonalá, netreba ju dodržiavať vo VZN-ke ako sa to dá dodržiavať ústava vo vzn ? môžeš to zadefinovať ? sa mi zdá že ty si určite z úradu len neviem či nie si z kancelárie č. 3
Pavol Pachník | 18-03-2013 23:42:52
K samotnému vido vyjadreniu sa pána viceprimátora a jeho zľahčovaniu situácie pri prijímaní podzákonných noriem a tiež "úsmevov" že niekto tu che robiť senzácie a "brízganie" na moju osobu len toľko:

Pripravujem - komentár "rozbor" k celkovému vyjadreniu pána viceprimátora, aby som nevyznel ako ten čo si chce za každú cenu IBA "rafnúť" po krku niekoho v seredi. Tu vôbec nejde o to aby som išiel po niekom, a skákal niekomu po krku, tu ide o to, že pán viceprimátor vo svojom 40 minútovom "exkluzívnom" vyjadrení, rozpráva samé antagonistické vyjadrenia a protirečí si jednou vetou proti druhej , nemám teraz čas, ale v čo najkratšej dobe to tu zavesím celíé vyjadrenia postupne k tomu čo povedal pán viceprimátor sa vyjadrím. Nenechám si brízgať na hlavu len preto, že niekto povie niečo, čomu nerozumie poukazuje na mňa ako toho kto chce za každú cenu sekať, a vlastne on ako viceprimátor to chce zásadným spôsobm zľahčovať !!
Bude to tu určite čo najskôr, robím čo môžem, ale aj ja potrebujem niekedy vypnúť, pán Majko vie že makám každý deň do tretej do rána , a aj tak nestíham
Robo Horvath | 18-03-2013 23:25:30
Skor by mesto a poslanci mali riesit podstatnejsi problem ako toto. Napr. co keby ste riesili uz konecne to nechutne a zdraviu skodlive autobusove parkovisko v centre mesta? Parkuje tam 20 aj viac autobusov.Darmo sa tu prezentujete parkom a detskym ihriskom ked vedla je mestom tolerovany smogovy bordel. To vas neserie pan Veselicky a spol?
Ivan Sklenár | 18-03-2013 23:16:37
Na prácu predkladateľa(ľov) tohoto VZN možno použiť len jedno slovo: BABRÁCTVO. Myslím, že vo vzťahu k výkonu Bohoslužobných obradov by stačilo definovať, že toto nariadenie sa na tieto priestory NEVZŤAHUJE! Teraz to, čo mámena stole len dokazuje, že text pripravoval človek, pre ktorého sú tieto otázky absolútne cudzie. Ak by sa lapsusu takýchto rozmerov vo vzťahu k veriacim,dopustili niekde, kde praktizujú Islám, z radnice nezostane ani kameň na kameni.. Preto sa mi javí za nenáležité a maximálne trápne obhajovať tento právny paškvil, ako je to zaznamenané na videu.
Občan | 18-03-2013 23:03:06
Tak som sa dozvedel, že keď ani naša ústava nie je dokonalá, netreba ju dodržiavať vo VZN-ke. Apropo, pán viceprimátor, stačilo Milošovi povedať, že kňaz víno premení na krv Ježiša Krista a už potom neporušuje VZN, lebo nepije alkohol, jednoduché, že?!
Registrovaný Soňa Košťálová Soňa Košťálová | 18-03-2013 22:21:18
No ved som sa opýtala že koho to napadlo a z koho hlavy vyšlo? Či to bol nejaký 1,2,3 zúfalci a ostatný nečítali čo podpisovali, alebo to podpísali všetci vedome pri plnom zmysle - toto je potom asi to horšie...
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 18-03-2013 22:10:16
Jakoze koho to napadlo?Ved pod dielom su podpisany,.......ako mozu takyto ludia zastavat.taketo funkcie?A vlastne.naco to vobec vymyslaju?Ved to je.taka.zbytocnost.ako oni samy.To si dokazuju svoju dolezitost alebo aby ludia videli ze pre mesto co vsetko robia?.......:-) :-) :-) Smiesne a trapne!!!!
Milan | 18-03-2013 22:01:39
Ja doverujem vedeniu mesta ved maju na to pravnikov a raz im to uz tusim zrusili neverim ze by sa nepoucili a urobili znova chybu toto hadam neni mozne no uvidim co na to povie prokurator. Ak im to znova zrusia tak poniektori JUDR by sa mali zamysliet na svojou dalsou karierov a vyvodit dosledky. V sukromnej firme je bezny zvyk ze pravnici su okamzite prepusteni pretoze raz sa moze pomylit kazdy ale opakovane nieco urobit zle je uz velky rpuser.
Registrovaný Soňa Košťálová Soňa Košťálová | 18-03-2013 21:48:55
Ale istéééééééééé... Cirkev má málo toho doma, tak jej ešte treba naložiť... to koho napadlo, alebo z koho hlavy vyšlo zakazovať cirkvi na jej vlastnom majetku, pozemku určovať pravidlá??? Akože halóóó, zobudte sa! Neviem či mám plakať viac nad tým, že dane z môjho platu idú na darebákov, ktorý nič nerobia - nejdem konkretizovať, alebo na takýchto čo robia - ale somariny!
Naozaj na tom Slovensku - ak by hlúposť kvitala - tak Slovensko je botanická záhrada!
Kamil | 18-03-2013 21:45:39
Strápnenie sa v priamom prenose.
Teraz sa im vypomstila poslanecká hrdosť. To je také ponižujúce osloviť Pachníka.
Pacho vy ste frajer, vy by ste mal byť milionár s Vašimi vedomosťami. Schováte za klobúk hociakého najlepšieho právnika v okrese. Držím palce v práci s tou našou slovenskou legislatívou a prajem veľa zdravia.
Dotaz | 18-03-2013 18:59:33
Čo ak tam pije iba sirupovu vodu červenu...??? Aj potom je to v rozpore?
a co je toto ? | 18-03-2013 18:58:40
§ 2
(2) Obce môžu vo svojich územných obvodoch alebo
v určitých častiach svojho územného obvodu obmedziť
alebo zakázať v určitých hodinách alebo dňoch predaj,
podávanie alebo požívanie alkoholických nápojov v zariadeniach spoločného stravovania, v predajniach potravín
alebo na iných verejne prístupných miestach.
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 18-03-2013 18:57:21
Z jednej strany kazdy hovori o slobode a s druhej strany same zakazy.Co je to za slobodu ked ma niekto neustale obmedzuje kde budem a kde nebudem fajcit,kde budem pit a podobne?Ved len kolko na verejnosti stretame opilcov alebo kolky spavaju na lavickach s trojku v zile?Dalsi nezmyselny zakaz ktory nic neriesi.Ani komunisti nemali tolko zakazov co demokrati ktory o slobode zial len rozpravaju.Mne zase skodia vyfukove plyny z aut,treba to zakazat,...dalej mi vadi hluk mestkeho rozhlasu a vyzvananie kostolnej veze,zakazat a takto by som mohol pokracovat donekonecna.Najlepsie by bolo vsetko zakazat,povymyslat kopec nezmyselnych zakonov abpokutovat,nech stat alebo mesto naplni kasu :-)
seredan | 18-03-2013 18:38:11
robite s toho tragediu, riesite uplne nepodstatne veci, koho uz len zaujima ci farar pije, alebo nepije. Kazdy to ma u prdele :)
kamelot | 18-03-2013 18:25:47
nemám slov som onemel . čo včul ?
maia sun | 18-03-2013 17:52:57
... neverím vlastným ušiam.... neverím vlastným očiam...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign