Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Chudobný občan = chudobný štát

Miloš MajkoDátum27. 10. 2014 10:42:05TémaTak to vidím ja...
200

Štatistiky prinášajú rôzne údaje týkajúce sa hospodárstva Slovenskej republiky a ekonomickej situácie jej občanov. Stovky tisíc ľudí sa čudujú, kde sa v nich berie cez 800,- Eur vysoká priemerná mesačná mzda, keď väčšina zamestnancov domov reálne nosí v dobrom prípade 5 stoviek, v tom horšom, nie však v ojedinelom minimálnu mzdu.

V posledných dňoch sa minister Richter nechal počuť ako sa Slovensku výborne darí a že nezamestnanosť opätovne klesla. Možno až 40% ľudí mu aj uverí, keďže mnohí stále nechápu, aké je jednoduché štatisticky znížiť nezamestnanosť - ak bude záujem aj o 50%, stačí na to vytvoriť nové pravidlá, ktoré potrebný počet uchádzačov z evidencie pracovného úradu jednoducho vyradia.

V posledných dňoch sa pochválila aj vláda, že ušetrili toľko aby bola povolená dlhová brzda a budúci rok mohli míňať viac. Zabudli však dodať, že ušetrili nie na sebe, ale na občanoch, no míňanie smerom k občanom už také isté nie je. Presne, ako v poslednom populistickom kroku pre dopravu vlakmi zadarmo pre vybrané skupiny občanov. Aj tu totiž nie je informácia tak úplne kompletná. Železnice sú aj vďaka neschopnému managementu permanentne v strate a akákoľvek súčasným spôsobom cielená 100%-ná zľava znamená jednoducho pozitívnu diskrimináciu. Povedané zjednodušene, zhruba jedna polovica obyvateľov bude cestovať zadarmo, čo zaplatí polovica druhá.

Mám pocit, že náš národ je manipulovateľný najjednoduchšie. Minimálne zo všetkých okolitých. Jedna vláda za druhou mu nakladá na chrbát úsporné balíčky a on znáša plaziac sa v chudobe s pokorou a odhodlaním za každú cenu držať hubu, aby nestratil ten posledný žvanec, ktorý mu ešte zostáva na prežitie.

Dnes si hovoríme, že sme vyspelá krajina v srdci Európy, len iná oveľa relálnejšia štatistika hovorí niečo iné. Minulý týždeň uverejnený graf Eurostatu v jasnej nahote ukázal z čoho vlastne na Slovensku musí väčšina občanov žiť. Priemerná čistá mzda je napr. v Grécku asi 2x taká vysoká ako na Slovensku, v Taliansku pomaly 3x taká vysoká, vo Francúzku, Nemecku, Rakúsku skoro 4x väčšia, Luxembursku dokonca dosahuje výšku 3 100,- Eur a vo Švajčiarsku skoro 5 000,- Eur. Ešte aj v susednom Česku je o stovku vyššia a o pár šestákov menej si v čistom domov odnášajú akurát Poliaci a Maďari. V porovnaní s tými prvými menovanými sme v tak neskutočnej nevýhode, až by to nemalo byť potrebné vysvetľovať. Euro máme totiž rovnaké a ceny v mnohých prípadoch vyššie ako v spomenutých krajinách, ktoré sú členmi Eurozóny.

Tak toto je teda realita na Slovensku.

V minulých dňoch si pre šou zložené aj z veľavravných vtipov o cestovaní na železnici mnohí ľudia nevšimli aj druhú stránku mince. A to, mnohé úpravy v daňových zákonoch a iných pravidlách, ktoré opätovne dajú väčšine drobných podnikateľov poriadnu po papuli. Vyzerá to tak, že na Slovensku opätovne platí, čím horšie tým lepšie.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
dôchodca | 02-11-2014 21:24:27
80% ludi v tomto state preziva a to je hanba statu a vsetkych vlad.
Dôchodkyňa | 02-11-2014 14:59:27
Marek Sladký,pred akými voľbami nám treba zalepiť oči?Ešte sme sa ani raz neodviezli vlakom a už máš komentár na úrovni kohúta v kuríne.To,že sme poctivo platili dane 40 a viac rokov,za čo máme 270eur.dôchodky,ani slovo.Nemusíš sa báť,dôchodci cestovať nebudú,nakoľko budú vlaky preplnené študentmi a to je ako dobytok.Viem o čom píšem,mala som tú česť pár krát.50%dôchodcov nevládze,no a zvysných 50%sa udupať nedá.Tak sa ukľudni a spokojne spi,idú voľby,sústreď sa sľuby.Pekný deň..
Nuž .. | 31-10-2014 19:56:01
..bližšie voľby ako kabát.
daniel | 31-10-2014 06:48:51
Skvelé!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2014 04:04:23
Vlaky zadarmo pre zhruba polovicu obyvatelov = pozitivna diskriminacia, ktora je tak skodliva, ze si to vacsina ludi ani len nevie predstavit.

Namiesto systematickeho procesu zvysovania prijmov obcanov a teda zvysovania zivotnej urovne, sa vlada rozhodla ist cestou ozobracovania nielen podnikatelov ale tym vsetkych ludi a nasledne im dava drobnu naplast, ktoru aj tak zalepia vsetci obcania.

Je to uplne nesystemove a az priehladne populisticke riesenie.

Sme na chvoste civilizovanej Europy a takto tam aj dalej zostaneme.
Pre Jr nem | 30-10-2014 21:56:24
Kašlite na vymožiteľnosť práva - "vymohli" ste si vlaky zadarmo. A ja Vám prispejem. Cez HDP tejto republiky Vám vypočítam, koľko Vám na Váš výlet z mojich daní prispejem. A nemusíte mi to ani vrátiť.
pre gulák | 30-10-2014 13:48:13
Jasné že máme a nie len taký , predsa máme aj more :D
gulak | 29-10-2014 16:34:29
Ale nie je to s nami až tak zlé...ved napr. si môžeme dovoliť..taliansky týždeň..škoda,že len v Lidli..
j.r.nem. | 29-10-2014 07:45:34
Vasej otazke celkom nerozumiem!
pre JR nem | 28-10-2014 19:33:45
Kto môže za vymožiteľnosť práva by ste v úcte k Vašim rokom mohol vedieť.
gulak | 28-10-2014 13:10:27
Pekn napísané,že treba ísť voliť...ale koho..najprv by sa mal vyčistiť ten Augiášov chliev...honesne nazývaný parlament..pokiaľ zlodejskí,nečestní,korupční politici nebudú pozatváraní na doživotie,pokiaľ im nebude skonfiškovaní majetok,pokiaľ finačníci nebudú defenestrovaní...dovtedy na Slovensku nebude poriadok,avšak,že sa toto niekedy stane je zatiaľ čisté sci-fi...to by najprv musela začať nejaká celosvetová revolúcia a kedže bohatí ľudia nemajú záujem o revolúciu,musí to urobiť chudoba,ale tej by musela pomôcť nejaká mimozemská ľod..menom Aurora..
j.r.nem. | 28-10-2014 13:07:26
Bol som teraz na Slovensku,tolko a takych drahych aut v Nemecku nevidiet.Mozno za sucasny stav moze 20 Prozent vlada,ale 80procent Vasi podnikatelia,lebo to co som pocul ,robia si z ich zamestnancami co chcu.Samozrejme cest vynimkam.
Idioti sú to | 28-10-2014 13:01:47
Neviem načo sme sa velice trhali za eurom ! To nás dosť položilo na kolená - myslím obyčajné rodiny s deťmi. Ale šak kam by sme sa nestrčili? Berieme všetko čo nám ponúknu ,,zadarmo,, ale na dôsledky nemyslíme. Vyše polovica Slovákov mesačne živorý - ostatný sú politici s veeeľmi pekný,i platmi a zbohatlíci. Čiže tá priemerný mzda sa asi počíta z platov naších poslancov ,,tých najmenej,, platených. Potom by možno mohli prísť na tú ich mesačnú sumu že 800E . Pretože realita úplne ale úplne inde. A to nevravím čo dostáva 50r chlap ktorý zostane dlhšie na PN. Pošlu mu smiešnych 120E. Vynikajúco sa dá z toho prežiť celý mesiac,čoby nie? Strašne by som priala našim zákonodarcom ,aby si skúsili prežiť aspon 2 mesiace z tých platov alebo príspevkov ktoré dostávame my obyčajný ľudia,alebo nedaj bože ZŤP ľudia. Nech by sa ukázali ako by platili účty a všetko ostatné - ako by prežili. Keby som mala jedno želanie tak by som ho minula na toto. Nech by sa nám predviedli a čo by hovorili potom ,keby si to skúsili na vlastnej koži. Lebo takto sa im velice ľahko vraví a počíta že šak jako nám je dobre ked maju krásne mesačné platy zato že si podrichmu na rokovaní, alebo sa hraju s mobilmi! Idioti obyčajný
A za koho kope | 27-10-2014 20:16:17
dnešný mančaft ? Dzurinda je už dávno na dôchodku.
Jozef | 27-10-2014 20:15:46
no jasne, a este spomen ako Havel zrusil zbrojny priemysel a Carnogursky druzstva. A uz budes kompletny.

"Quo vadis SVK ?" - to napisal az prilis jasne a pravdivo.
Mozno ked sa ten mech krumpiel zozere...
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 27-10-2014 20:13:53
realita | 27-10-2014 20:10:27 praveze odovzdali kluce Ficovi a on to doraza. Po Meciarovi to rozkrada dalsi bolsevik.
realita | 27-10-2014 20:10:27
Dzurinda s Miklosom odovzdali kolonizatorom kluce od majetku slovenskeho naroda. Dzurinda kopal za ameriku a miklos za zapadne korporacie. Tato dvojka znicila svk na min. 100 rokov. To uz ani smer neprekona

Cestovanie | 27-10-2014 19:40:36
No jeden kladny bod tu predsa mame: Bezdomovci sa možu zadarmo rozvažat od Zahorskej Vsi až po Sninu. Takže ich už asi riesit nebudeme. Kde im bude lepsie ako vo vykurenych vagonoch ? &
Quo vadis SVK ? | 27-10-2014 19:35:20
Dokedy tu budete žalostiť nad tým ako nám Nemecko či okolité vyspelé krajiny ubližujú a kto nás kolonizuje? Slováci boli a ešte sú pracovitý a šikovný národ. Prečo si však volia takých vládcov, ktorí neskrývane a trúfalo zdierajú práve tých pracovitých a šikovných? DPH mali a mohli znížiť, fiasko s ESO-m, Váhostav, jedna zdr. poisťovňa, vlaky zadarmo pre tých čo neprodukujú atď atď atď...
Facka za fackou tým, čo tento štát živia. Zostáva si len myslieť, že pracujúci nemajú čas na voľby. A k voľbám chodia práve tí - neprodukujúci. A to sa vie.
Nezostane nič iné len odhodiť vercajch, zamknúť kancelárie a ísť voliť ... a všetci. A zmeniť to.
Niekto povedal, že Slovák sa nepohne kým má v pivnici mech krumpiel. Kam kráčaš Slovensko?

daniel | 27-10-2014 19:04:38
Marián! Ale ako som písal,zákony tohto štátu platia iba pre chudobných! Pánom politikom sa nestane nič!
Marián | 27-10-2014 18:54:04
Dávno som sa vyjadril, že čo nedokázal Hitler, dokáže Merkelová. Bývaly východny blok bude tak či onak patriť Nemecku. Nemá zmysel sa o tejto vykorisťovateľskej únii vyjadrovať. Naši páni politici skáču skôr a robia rozhodnutia mnoho krát v neprospech vlastných ľudí, vlastného štátu a tak ma napadlo - nie je to vlastizrada?

/§ 311 VLASTIZRADA - Občan Slovenskej republiky, ktorý v spojení s cudzou mocou alebo s cudzím činiteľom spácha trestný čin úkladov proti Slovenskej republike, teroru, záškodníctva alebo sabotáže, potrestá sa odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie/
realita | 27-10-2014 18:32:07
Zas zahmlievanie.
Porovnavat svk so zapadom je uz hlupe cim dalej tym viac. My nikdy nebudeme na urovni nemecka alebo fr. Karty uz davno boli rozdane. My sme kolonia velkych zapadnych statov. Sme ich lacna pracovna sila.
Nemaju zaujem aby svk ekonomicky rastlo a keby aj narastlo tak nas hned aj uzemia.
Eu je len o nemecku,fr, anglicku. ( taliansko a spanielsko uz hraju druhe husle.
Jedine z vychodnych statov vybehlo polsko ktore cely cas cakalo na svoju prilezitost aby zabojovalo o mozensky stat v europe. Je si vedome ze svojou rozlohou moze napodobnit nemecko.
Ukrajina je uz jasna kolonia zapadu kde budu ludia montovat za pasom pre zapadny trh za par eur. A usa zas o kusok blyzsie k rusku. Klasicka spolupraca usa a eu.

Treba si precitat knihu byvaleho nemeckeho ministra kde pise o kolonizacii byvaleho vychodneho bloku nemeckom
anonym | 27-10-2014 17:50:27
gulak správne. Ceny služieb sú na úrovni západu, takže pre podnikateľa na Slovensku by nemal byť problém zaplatiť zamestnanca porovnateľne napr. s Rakúskom.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 27-10-2014 16:28:37
Žiaľ tým 70-80% prežívajúcim stačí dať krátko pred voľbami pár drobných a sľúbiť hory-doly aby sa im zahmlilo od blahobytu. A tento kolobeh ide dokola každé voľby.
dôchodca | 27-10-2014 16:00:24
Poblém je v tom,ze 70-80% ludi tu prezivaa zial uvedomuju si to len ti prezivajuci a nie ti co by si to mali uvedomovat. A prezivajuci sklonia este viac chrbat,lebo keby nesklonili tak mozu ist a zo 64 E sa zit neda.
gulak | 27-10-2014 14:59:24
Nakoľko väčšina zamestnancov pracuje v súkromnom sektore,tak títo páni podnikatelia môžu dať svojim zamestnancom minimálnu mzdu takú istú,aká je Rakúsku,či v Nemecku a pod.
Stačí,sa pozrieť do Rakúska a tam nevidíte toľko nových drahých áut,ako u nás a asi preto je tam minimálna mzda vyššia,ako u nás...
klamári | 27-10-2014 14:39:53
Klamú, až sa im z huby práši. Štatistický úrad vykáže to, čo potrebujú. Teraz potrebujú vykázať koľko ušetrili, lebo im sa zvyšuje mzda podľa HDP, dôchodcom dôchodok podľa inflácii, čo znamená, že si poriadne zase prilepšia. Ale Slováci sú najsprostejší národ na svete. To platí: malý dvor a veľký bič. Mal by sa tento národ spamätať a urobiť s nimi poriadok.
daniel | 27-10-2014 13:15:57
Tento štát a politici tu nie sú pre ľudí aby im slúžili,ale naopak! Aj zákony sú iba pre chudobných,bohatých sa netýkajú. Ale to už všetci vieme. Otázka znie : čo s tým? Asi nič! Slováci si nechajú skákať aj po hlavách! Škoda rečí
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 27-10-2014 11:58:51
Žiaľ bohu, nie je občan ako občan. Peniaze z rozpočtu tečú len do rovnakých vrecák. Stačí sa pozrieť do zdravotníctva. Už niekoľko rokov sa snažia urobiť elektronickú kartu eHealt, ktoré spoja lekárov, nemocnice, zdrav. poisťovne a lekárne. Doteraz tam bolo nasypaných 40 miliónov € a k dnešnému dňu systém nielen nefunguje ale ani nevedia kedy bude funkčný. Nemenovaná sukr. zdravotná poisťovňa tento systém má už v praxi a stál je len 1 milión €. Potom, že štát nemá na nič. A cestovanie zdarma je tiež práčka na to, aby vytiahla železnice z krachu bez toho aby občania nechceli už potrestať neschopných manažérov, ktorý sú väčšinou dosadení po straníckej línii. Ale dôchodcom treba pred voľbami zalepiť oči.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign