Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Chorý dôchodca čakal na časenku k lekárovi od 3.30 ráno. Absurdné? U nás (rozumej v Seredi) realita...

Miloš MajkoDátum16. 08. 2012 01:18:22TémaZdravotníctvo

V chate na  SOL sa včera objavili dva zazujímavé postrehy, ktoré sú  žiaľ zhodné  s ohlasmi občanov mesta prezentovanými aj pri osobných rozhovoroch na tému fungovania polikliniky. Príspevky prenášame do samostatného článku a dávame možnosť vyjadriť sa občanom - pacientom a voličom k téme, ktorá sa žiaľ dotýka takmer každého z  nás.

pacientka
2012-08-15 20:14:29

dnes som bola prvý krát na ortopédii prišla som o 6.30 a bola som ôsma,o 7 vyšla sestrička a rozdala 5 časeniek no zostala som v šoku ostatných vraj nestihne vyšetriť,ďalší pacienti boli objednaný.Matka s dieťatom sa rozhodla isť do Ga ja som sa objednala ak si priplatím 7e tak v oktobri ak nie tak volný termín je v decembri,podotýkam PRVY PACIENT BOL DOCHODCA S BOLAVYM KOLENOM A ČAKAL NA ČASENKU OD 3.30 RANA!!!Vedenie polikliniky spravte s tym niečo ,dokedy majú seredčania navštevovať ortopédov v okolitých mestách ked mame polikliniku tu??? Ortopéd na 2 dni v týždni je malo.

Robo Horvath
2012-08-15 23:40:24

Za tento katastrofalny stav na poliklinike vcetne pohotovosti su zodpovedni poslanci. Takze vazeni poslanci, co s tymto zalostnym stavom v nasom meste urobite, na prospech obyvatelov a vasich volicov?

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 24-08-2012 16:13:18
pre: je to tak
Uplne presne ste to vystihol-Hlinkovi a Tisovi sa podarilo udržať Slovensko-(pred Madarmi,Poliakmi a Čechmi aj za cenu,že Tisa obesili,no neobesili ho preto,že kolaboroval z Nemcami,ale preto,aby nevyzradil mena ľudí,čo zbohatli pri zhabaní židovských majetkov-ved na stránkach pamätí národa,boli mená aj seredanov,čo zhabali židovské majetky)-ale po roku 1992 sa dostali k moci banditi,čo Slovensko rozkradli,mladých ľudí vyhánaju za prácou do zahraničia,mladé rodiny sa musia zadlžovať na desiatky rokov,ked chcu slušne bývať,ale miliony pre cigánov-príživníkov sa nájdu stále-dufam,že sa už narodila generácia mladých ľudí,čo si nenechaju kydať na hlavu a banditov,uplatných politikov a inu čvargu-obesia dole hlavu zy vlastizradu
Je to tak | 24-08-2012 10:48:33
Sloboda a demokracia slovenskej postkomunistickej kleptokracie,ci je modra ,hneda alebo cevena, sa vyziva v radosti nicenia zivotov a zdravia chorych,socialne slabych a vsetkych ostatnych obcanov ktory neprivatizovali .
Tu sa prejavuje skutocna zverska tvar postkomunistov,ktori su ochotni za judassky gros nechat aj skapat postihnuteho rodaka, ktory je nechtiac odkazany na pomoc.
Je to presne take chovanie,ktore si zasluzia na seba samych a svoje rodinky ked pride ich cas.Lebo ten sa "postara" aj o gaunerov.Prajem im presne to iste,co praju chudakom,ktorych odsudili na skapinanie bez sucitu a pomoci.
Demokracia a sloboda je uplne o niecom inom.Tieto zverstva su prejavom lokalnych zlodejov narodneho majetku,bez akychkolvek moralnych zabran,ktori kompletne zlumpovali principy civilizovaneho,europskeho chovania.Sociopati Slovenska, Meciar,Carnogursky, Dzurinda,Miklos, Fico,Slota,Radicova uz zacali nicenie maleho 5 milionoveho naroda. Dalsia, nenapravitelna skoda na narode.Skoda dobrych ludi a krasnej krajiny.
KED MOZE IST MALE CHORE DIETA NA VLAKU DO TRNAVY DOCHODCA NECH IDE AJ DO PECKA FICOVY | 24-08-2012 09:07:56
neviem si overit tuto informaciu ale ked je pravdiva je to katastrofa ist z malym dietatom na Antolsku do Bratislavy v pripade vaznych problemov so zrakom,to uz je problem aj pre toho kto ma auto a kto nema- to si neviem ani predstavit,ale tu sa budu podsuvat len primitivny volici fica aby sme ich lutovali tych lutovat vobec nemienim nech si vyzeru svojho vodcu....Uz je tam piaty rok komunisticky socialny netvor
STAV NÚDZE !.. Pohotovosť (zdravotníctvo) sa rozpadla aj v TT, NR atď ! | 23-08-2012 19:45:34
Len na uvedenie do podstatne tvrdšej reality - mnohí sa tu odvolávajú na pohotovosť na okolí, takže vlastná skúsenosť:
V sobotu (cca 3 týždne dozadu) v neskorých večerných hodinách som bol nútený vyhľadať zdravotnú starostlivosť - do oka sa mi dostalo pri upratovaní niečo ostré, nešlo vypláchnuť ani zažmúriť - zavrieť oko, kt. už opuchalo a bolo krvavé.

Takže vlastné auto - a s manželkou na pohotovosť (predsa snáď len krajské mesto a nemocnica).
To nás, ale už od dverí odprevadili, že čo sa týka očnej pohotovosti, bola práve zrušená..!.
Návrh: Skúste Nitru..
Nuž sme sa už v noci vrátili domov - oko neprestávalo bolieť,
skúsim teda linka 112..
Službukonajúca bola ochotná prístup trpezlivý,
po otázkach okolo zdravotného problému navrhla Trnavu - po objasnení stavu sa teda podujala dovolať do NR.
Výsledok - s mojim problémom sa nedá ísť ani do NR, tiež patričná pohotovosť ZRUŠENÁ !.
Podotýkam, že už boli asi 2 hod. nad ránom.
Jej posledný návrh a zistenie znel - choďte do Bratislavy, Petržalka Antolská, tam by vám mohli pomôcť..
Pekne som poďakoval, že sa teda zariadime. Takže opäť pokusy svojpomocne vypláchnuť oko (nepomohlo), napokon sa manželke podarilo (pokusy - aj keď na to dobre nevidela)
nejako posunúť neznámu čiastočku a ja som mohol zažmúriť oko a zvyšok noci nejako dospať.
Na očné vyšetrenie som sa dostavil napokon až v pondelok ráno v pracovnom čase.
TAKÁTO JE REALITA!

Moja otázka - ak je už zdravotníctvo v takom stave, tak napr. očnú pohotosť na Slovensku pokrýva už len Bratislava ? a snáď na východe Košice ?
Čo ak aj tí obyvatelia Bratislavy sú na dovolenke v Tatrách, na Orave atď, ak sa vyskytne obdobný problém, čo potom ???
Mal som šťastie - bolo to "len" rezanie ostrého predmetu v oku,
čo ak sa ale horší úraz stane niekomu inému, dieťaťu, úraz oka keď pôjde o čas ?
To už rovno "vytečie" oko ?

Je to len jedna oblasť zdravotníctva, ale takto to už je na celom Slovensku, nepochybujem o iných oboroch zdravotníctva.
Tu už ide o (možno nenávratné) ohrozenie zdravotného stavu obyvateľstva.

A teraz tu máme ďalšie návrhy na zvýšenie hranice zdravotných odvodov, lekárom sa už platy dvíhajú (resp. si vybojovali),
a kde je občan ?
to že úroveň pohotovosti, rozsahu a kvality služieb sa pritom znižuje asi k tomu patrí..

Prajem príjemné prebudenie..
KED MOZE IST MALE CHORE DIETA NA VLAKU DO TRNAVY DOCHODCA NECH IDE AJ DO PECKA FICOVY | 23-08-2012 17:38:23
?Na Slovensku pod vedením 5.rokov Fica katastrofa. Nesporným faktom je, že v porovnaní s HDP sú výdavky na zdravotníctvo ako celý objem peňazí, ktorý ide do zdravotníctva, je najvyšší z celej V 4.Komunisti do systému dávajú najviac prostriedkov a efektivita je nulová-katastrofálna.
Porovnanie | 23-08-2012 12:31:40
3. "chýba porovnanie efektivity vynaložených financií do zdravotníctva"........to porovnanie vam chyba od pana Matejicku?.........inac porovnania efektivity vynalozenych prostriedkov do zdravotnictva zverejnuje OECD,WHO,EUROSTAT-pre slovensko ta efektivita je žalostna oproti CR,Polsko
Peter Klokner | 23-08-2012 12:07:44
Myslím že pán Matejička si miesto kritiky a arogancie naozaj zaslúži skôr pochvalu za odvahu, s akou sa púšťa do tykýchto diskusií a dokonca pod svojim menom. Nie každý musí súhlasiť s jeho argumnentami tobôž nie v situácii ako bola pri štrajku lekárov ale o tom je predsa diskusia a celá realita.

K jeho argumentácii o rozbehnutí biznisu v zdravotníctve mám však niekoľko laických a zásadných pripomienok.
1. chýba objektívne porovnanie konkrétnych doplatkov za lieky v súčasnosti a v období jeho ministrovania
2. chýba porovnanie aké zákonné mantinely a hlavne marže mali distribútori liekov dnes a vtedy
3. chýba porovnanie efektivity vynaložených financií do zdravotníctva
4. porovnajme čakacie doby na lekárske výkony vo VšZP vtedy a dnes
atď atď......

Jedným z hlavných argumentov proti konštatovaniu p.Matejičku je otázka, čo urobila s tak "vydrancovaným" zdravotníctvom po Zajacovi koaličná vláda Smeru za 4 (celé štyri) roky ?
Teda okrem hystérie okolo Veriteľa, čo sme niektorí so záujmom sledovali a nakoniec sa divili ako potichúčky sa v tom "megaškandále" socialisticky pokračovalo.
Čo tak zásadné plánuje ministerka Zvolenská ako bývalá vrcholná manažérka penťáckej Dôvery a dnes vrcholná odborníčka socialistickej vlády? Myslím že jej kardinálnym problémom je vysporiadať sa predovšetkým s vnútorným rozporom ak mám v tak krátkej dobe odborne pôsobiť v diametrálne úplne odlišných podmienkach.
Mne osobne to pripadá ako urobiť zo zarytého člena Greenpeace hlavného operátora vo velíne v Mochovciach.

Prečítal som si programové vyhlásenie vlády ale zdravotníctvo tam riešené (zásadne)nie je. Ak ste pán Matejička postrehol nejakú konkrétnu myšlienku, prosím opravte ma, budem vďačný.

Mimochodom ak hovoríme o kolapse zdravotníctva, kríze a hlavne nedostatku peňazí tak ma napadajú iné súvislosti.
Ak chýbajúce peniaze v Sociálnej poisťovní (či skôr v podstate v rozpočte)táto vláda kľudne šlohne ľuďom ktorí sa chceli na krutú realitu sami pripraviť, čo bráni tejto vláde pripraviť v oblasti zdravotníctva inú kampaň.
Čo sú to za dôvody, pre ktoré nepostupujeme rovnako rozhodne voči súkromným zdravotným poisťovniam ako proti DSS-kám?

Prečo nepresviedčame ľudí aby prešli dobrovoľne zo súkromných ZP do VšZP a znížili tým rapídne poistné kmene Unionu a Dôvery ????

Otázkou je prečo chce z chýbajúcich peňazí socialistická vláda za každú cenu vykúpiť (lebo zoštátnenie je povedzme si pravdu medová ko...tina pre tých najtupších sympatizantov)súkromné ZP.
A zatiaľ posledná zaujímavá a konšpiračná otázka je, kde sa v tejto téme tak záhadne stratil jeden z odborníkov naslovo vzatých pán Paška alias predseda NR SR.

Viete ja osobne nepovažujem za zlé myšlienky ľavice ako také. Podstatou môjho zásadného odporu voči dnešnej našej ľavici je krutý a nepríjemný fakt, že svojich voličov neváha zavádzať sľubotechnovými myšlienkami aj keď všade naokolo zúri krutá realita. A pri tých klamstvách a medových motúzoch sa už ani len nezapýria keď "svojich" potichu pripravujú aj o to ho...no čo majú. To ja osobne považujem na našej ľavici za horší hyenizmus ako vládu klamárky Ivety Radičovej. :-))))

Inak prajem krásny deň a ponáhľam sa silno pracovať na našich kakaovníkov a iných parazitov :-)))
ten príspevok mal ísť | 23-08-2012 08:55:00
k téme "poďme teda porovnávať"
PRAVDA NA PLNÚ HUBU pre Igor Lehocký | 23-08-2012 08:53:40
keby tí úžasní komunisti,ktorí v 89-tom prevrátili kabát,eštebáci,veksláci,podvodníci/po 1989 ÚSPEŠNÍ PÁNI PODNIKATELIA/nestihli všetko sprivatizovať/rozumej ROZKRADNÚŤ/nevyviezli všetko do daňových rajov,nevytunelovali banky a nerozobrali celú republiku,tak tu dnes máme minimálne takú životnú úroveň ako v Rakúsku alebo v Nemecku
KED MOZE IST MALE CHORE DIETA NA VLAKU DO TRNAVY DOCHODCA NECH IDE AJ DO PECKA FICOVY | 23-08-2012 01:54:15
Pán Matejička, požiadam Vás ako človeka z praxe o názor - v čom je chyba v našom zdravotníctve? Každý hovorí že v peniazoch - v Čechách sú platby za 1 pacienta nižšie ako u nás, zdravotných poisťovní majú 9, a úroveň zdravotníctva je vyššia. Prečo?
Dušan Matejička | 22-08-2012 22:15:04
...plodna debata...len ten Slovencino :)
Ked dochodca volil fica netreba ho lutovat... | 22-08-2012 22:04:11
5 rokov fica zdravotnictvo v kolabse
pre Ked dochodca volil fica ... | 22-08-2012 21:14:30
no už si sa vyjadril nabudúce zoberieme spacaky ,stany spravime gulašpárty a počkame na vyšetrenie .....ak budeme riešit psichiatricke oddelenie potom budeme radi ak prispeješ so svojimi bohatymi skusenostanmi ktore určite maš
pre keď dôchodca volil fica... | 22-08-2012 18:32:47
Vy si zaslúžite poľutovanie. Vidieť, že vám sa zdravotná starostlivosť neušla. Inak by ste boli dávno v liečebni.
Ked dochodca volil fica netreba ho lutovat... | 22-08-2012 17:59:21
a nabuduce nech tam je od polnoci aj so stanom a spacakom na umelej trave
Ing.Makoty | 22-08-2012 16:29:56
Zadal som do googlu "pro care" a toto mi vypľulo : ProCare - lekárske vyšetrenie bez čakania v sieti moderných polikliník
www.procare.sk/ZdieľaťProCare - moderná poliklinika
Tak neviem čo sa sťažujete....
Ked dochodca volil fica netreba ho lutovat... | 22-08-2012 15:46:36
...a nabuduce nech tam je od polnoci aj so stanom a spacakom na umelej trave...piaty rok tam je ludovy zabavac a majster poriadok hranaty frco a zdravotnicvo je na tom horsie aKo ceske aj polske ....Preco??? ako tu citam cesi maju 9 zdravotnych poistovni a mensie celkove platby na jedneho pacienta a cakacie doby mensie.....operacie ktore sa na slovensku ani nerobia....
pre všetkých | 22-08-2012 15:27:12
Prečo tomu KEĎ MOŽE ISŤ MALE CHORÉ... ešte nenesadili zvieracu kazajku?
KED MOZE IST MALE CHORE DIETA NA VLAKU DO TRNAVY DOCHODCA NECH IDE AJ DO PECKA FICOVY | 22-08-2012 15:10:51
zer duchodce zer
pre: pacientka | 22-08-2012 12:31:00
Nikto nepochybuje o tom,že v Seredi je poliklinika ale nejak soboty, nedele a vo večerných hodinách tam nikto nie je a auto nemá každý vždy po ruke.Pohotovosť Trnava alebo Galanta je jedno,ale v Trnave zo stanice na pohotovosť je to bližšie.
Peter | 22-08-2012 12:08:47
Tak jed do Pelhrimova obhlídní si krematorium ať víš do čoho jdeš! Požiadavku môžeš vzniesť aj osobne na strtnutí s vedením mesta ktoré sa občas koná v zasadačke!
pre pacientka | 22-08-2012 12:03:44
Niektoré mamičky si myslia,že ked idu do väčšieho alebo do drahšieho tak aj do kvalitnejšieho ha ha ha ha!Moja blízka príbuzná pracuje na urade pre dohlad nad zdravotnou starostlivosťou a čuduj svete !Trnavské zdravotníctvo vo všeobecnosti je vnímané ako najkritickejšie a medzi lekármi ako konečná stanica!Ale mamička má blažený pocit,že dietatu dáva to najlepšie!Ups
Jozef | 22-08-2012 11:59:31
Peter, a co ked uz nedoverujem ani jednemu poslancovi?
Peter | 22-08-2012 11:56:21
Aspon tu by malo mesto nejako zredukovať škody ktoré napáchalo s poliklinikou a zabezpečiť ambulanciu odborného lekára mimo polikliniky!Ak to môžu robiť menšie obce na žiadosť občanov tak morálne právo káže aj našim radným urobiť takýto počin!Len netereba čakať a uspokojiť sa s myšlienkov,že už ich voliť nebudem,lebo nebudeme voliť ani potom a potom a potom!!Treba vzniesť určitú požiadavku cez poslanca ktorému dôverujeme oficiálne a musí sa niečo robiť!
pacientka | 22-08-2012 11:50:54
pre ked male chore dieta.......nenavážajte sa do dochodcu je len obetou nefungujúceho zdravotníctva
diskusiou sme chceli poukázat na problém nato aby ludia nemuseli íst o 3.30 k lekárovi (aj by som sa bála ist sama tak skoro na polikliniku)a aj nato aby malé choré dieta nemuselo íst vlakom do TT k lekarovi ...máme predsa polikliniku tu a treba poukazat na jej nedostatky aj ked neverím že niekto z kompetentných ma záujem riešit to.
Peter | 22-08-2012 11:49:16
A vyvodiť zodpovednosť a zosobniť prípadné škody!
pre Peter | 22-08-2012 11:44:41
A je v meste ešte nejaký iný ortopéd? Ak má pacient problémy tohto druhu ťažšie sa mu behá kade tade. To nie je ako očný, zubár,...
Robo Horvath | 22-08-2012 11:31:19
pre Peter. No možno máš v niečom pravdu, ale potom je na mieste aby sa obyvatelia dožadovali konkrétnej zodpovednosti mesta za tento katastrofálny stav polikliniky v našom meste !!!
Peter pre Roba | 22-08-2012 11:11:16
Ja si myslím,že čo lepší lekár už dávno neordinuje na ústave!
Neterba sa báť a porozhliadnuť sa po lekároch roztrúsených po meste.Prístup je sto a jedno!Ked sa objednám tak to platí,ked si treba niečo priplatit tak to aj dostanem,komunikácia so sestričkou na úrovni aj po telefone.....!Nikto nespraví s poliklinikou už nič zo strany mesta,lebo ani sami nevedia aké háčiky obsahuje zmluva s Pro Care!
!!§§§!! | 22-08-2012 11:01:34
Asi máš dlh v sociálnej poisťovni,alebo v zdravotnej ked si taký podráždený pán tiežpodnikateľ!
Robo Horvath | 22-08-2012 10:56:01
Stále čakám na nejakú reakciu mesta,že ako sa pokúsi riešiť problém polikliniky. Dočkáme sa, kedy mesto pre obyvateľov spraví maximum? Teda že nebudeme musieť čakať mesiace a platiť aj zato,že chytíme na poliklinike kľučku na dverách?
KED MOZE IST MALE CHORE DIETA NA VLAKU DO TRNAVY DOCHODCA NECH IDE AJ DO PECKA FICOVY | 22-08-2012 10:52:30
CO STE NERVOZNI FICO-KOMOUSI,5 ROKOV TAM JE SOCIALNY NETVOR A ZDERAVOTNICTVO NAJHORSIE Z KRAJIN V4
Neviem | 22-08-2012 10:39:46
ale ten dôchodca nezapríčinil stav aký je!Ak áno treba ho verejne kamenovať ,linčovať ,utopiť a hodiť tigrom!Ak nie treba sa mu verejne ospravedlniť za tie urážky na jeho osobu!
Peter pre gulaka | 22-08-2012 10:32:08
Neni dávno bolo zverejnené aké miliardy sú na nedplatkoch na daniach!Kto tie nedoplatky spôsobil zamestnanci alebo živnostníci a tzv velkopodnikatelia a zamestnávatelia! BOLI žIVNOSTNíCI UPOZORNOVANí ABY SI NEPLATILI LEN MINIMáLNE ODVODY do soc. poisťovne,lebo nebudu mať ani minimálny dôchodok?BOLI!Ojebavali štát pri odvodoch a teraz chcú aby im štát doplácal na dôchodky ,lebo oni celý život pracovali!To je pekné ale aj celý život odrbávali a teraz sa im to vrátilo!Toto je taká sorta jak cigáni!Samozrejme česť výnimkám!
KED MOZE IST MALE CHORE DIETA NA VLAKU DO TRNAVY DOCHODCA NECH IDE AJ DO PECKA FICOVY | 22-08-2012 10:29:45
pre.Gulak KED TO JE TAKE JEDNODUCHE TREBA IST PODNIKAT................................................ Pan dochodca nabuduce nech tam je od polnoci aj so stanom a spacakom na umelej trave...
pre Gulak | 22-08-2012 10:22:44
prečo napr.v Škandinávii sa tamojší občania nepokúšajú neplatiť dane,
pekne to popísal na české pomery Aleš Rod:

Mezní užitek státní správy.

Je to logické. Hned v prvním semestru se vysokoškolští studenti ekonomie učí o teorii poptávky, tedy i o tzv. teorii mezního užitku. Zjednodušeně řečeno: za jednotku zboží nebo služby jsem ochoten zaplatit maximálně tolik, kolik mi právě tato jednotka přinese uspokojení (tj. mezní užitek). Lidé mají různé zájmy a potřeby, proto jsou ochotni za totožné zboží platit různé ceny, nebo odmítají za různě kvalitní zboží platit stejně. Podobně založené úvahy lze aplikovat i na statek „státní administrativa“, který povinně platíme z našich daní. Důkaz? Ačkoliv se daňová kvóta v Dánsku dlouhodobě drží na necelých 49 procentech HDP, tedy suverénně nejvýše z celé Evropy, téměř neexistuje, že by si Dáni na systém veřejných financí ve vlastní zemi stěžovali (veřejně už vůbec ne), nebo se jej dokonce snažili obcházet! S kvalitou tamní státní správy jsou totiž velmi spokojeni.
Skandinávské daně

To je ostatně charakteristické pro všechny skandinávské státy. Vysoké podíly státního přerozdělování v daných ekonomikách jsou pro daňové poplatníky stravitelné, protože za své peníze dostávají velmi kvalitní protihodnotu. Věřte nevěřte, je to skutečně tak. Když jsem se na téma daňových úniků bavil v Helsinkách s finskými daňovými poplatníky nad pivem za 7 eur (vivat spotřební daň na alkohol), dočkal jsem se vždy absolutního nepochopení, podezíravých pohledů a odpovědí typu „Jak jako daňový únik? Proč by někdo schválně neplatil daně?“, „Rodiče jsou v důchodu, to jim rovnou můžu začít krást peníze z peněženky“, „Aby někdo okrádal sám sebe? Proč proboha?“, „Klidně budu platit ještě víc, když bude třeba“ nebo „Odkud že to jsi?“.
Snaha vyhnout se dani v ČR? Ilegální, ale racionální

V České republice podobná ochota zatím nehrozí. Naopak. Narůstající četnost dotazů „A budete chtít daňový doklad“, případně „Chcete na to papír?“ při každodenních nákupech zboží či služeb všeho druhu lze brát jako ilegální, avšak ekonomicky racionální reakci daňových poplatníků na současnou situaci. Ti nejsou spokojeni s kvalitou služby státu, a proto chtějí platit méně, přestože má naše daňová kvóta dle údajů Eurostatu v pěti letech klesající trend. Toto by měli brát v úvahu zaměstnanci ministerstva financí, až budou hledat odpovědi na otázku, proč se kumulované daňové příjmy státu k červenci letošního roku zvýšily meziročně pouze o 0,8 %, ačkoliv za celý rok by plánované zvýšení daňového inkasa mělo dosáhnout momentálně těžko představitelných 6,9 %.
Jak na to? Vše vyléčí kvalita!

Potíž je v tom, že postihování daňových úniků za neodvedenou daň z kila prodaných meruněk, právě nainstalovaných okapů nebo opravené kabelky je téměř nemožné. Kde není žalobce, není soudce. Koruna ke koruně, a v rozpočtu rázem chybí miliardy. Na řešení „Nízké inkaso? Tak zvedneme daně!“ rovnou zapomeňme, zvyšování daňové zátěže celý proces daňových úniků ještě umocní (via Laffer). Co s tím? Celý problém má jediné řešení. Systematické zeštíhlování veřejné správy, zjednodušování byrokratických procesů (nikoliv zvyšování kvantity) a vpřed hledící reformní kroky musí voliče přesvědčit, že placení daní není házení peněz do kanálu. Politici, dejte se do práce! A tím nemyslím založení poslanecké komise či výboru…
KED MOZE IST MALE CHORE DIETA NA VLAKU DO TRNAVY DOCHODCA NECH IDE AJ DO PECKA FICOVY | 22-08-2012 10:22:39
a nabuduce nech tam je od polnoci aj so stanom a spacakom na umelej trave
gulak | 22-08-2012 09:35:26
Toto je odraz celej spoločnosti-som zamestnanec-čiže pravidelne platím dane,odvody a dosť ma vytáča,ked počujem podnikateľov,živnostníkov,ako sa chvália-jak vybabrali z platením daní,ako väčšinu robia na čierno,bez papierov-nakoľko však štát nevlastní skoro žiadne podniky-tak na fungovanie potrebuje dane a ked takýto zmrdi dane neplatia-tak je málo na zdravotníctvo,školstvo-vlastne na všetko a pritom títo neplatiči sa rozvážaju na milionových autách,maju postavené domy,vily-aký je vlastne rozdiel napr. medzi veľkozlodejmi alebo malými neplatičmi-žiadny-pretože-tisíce takýchto neplatičov urobí taku istu veľku zlodejinu ako ten veľkozlodej
pre ked dôchodca volil Fica.... | 22-08-2012 08:57:03
Tvoje útoky vyznievajú ako pocity silno frustrovaného človeka,urážky nepomôžu!Takže si myslím ,že debata s Tebou by bola na úrovni asi tak bývalého ministra Galka!Naučil si sa písať na klávesnici štb,Fico a hranol! Ked sa Galka pýtali na nejakú odbornejšiu tému,tak obligátna odpoved bola.ALE VY STE KRADLI lebo ste kupili drahé lyžičky na kávu!Trošička rozšíriť obzor čo ? Kto vie prečo tam ten hranol zasa je ked tebe sa to nepáči!To musí človeka priviesť do ťažkej depresie chááápem!
KED MOZE IST MALE CHORE DIETA NA VLAKU DO TRNAVY DOCHODCA NECH IDE AJ DO PECKA FICOVY | 22-08-2012 04:55:49
NECH SI DOCHODCA VYZERE ISTOTY
pre keď môže ísť malé... | 21-08-2012 21:48:18
Na psychiatrii asi nečakáte ani neplatíte, že?
KED MOZE IST MALE CHORE DIETA NA VLAKU DO TRNAVY DOCHODCA NECH IDE AJ DO PECKA FICOVY | 21-08-2012 20:54:15
A NECH SI VYZERE SVOJHO VODCU
Erich | 21-08-2012 15:45:19
Od čias Zajaca sa nikto ani nesnažil drahé a zle fungujúce zdravotníctvo reformovať. Čo je škoda, a na čo skôr či neskôr doplatíme my všetci. Svojimi životmi.
Ked dochodca volil fica netreba ho lutovat... | 21-08-2012 14:14:42
tvoje fico- stb taraniny si nechaj na schodze smeru ale vysledky fica hovoria, ze do systemu davame najviac a dostavame najmenej z krajin v-4 a hranol je tam uz 5.rok, on najmudrejsi hranaty nevie tomu zabranit...
pre pre keď dôchodca volil Fica | 21-08-2012 12:00:32
Super príspevok.
pre ked dôchodca volil Fica.... | 21-08-2012 11:45:10
Toto presne do písmenka sa aj stalo !Jeden sa snaží dlhé obdobie a ak by mali prísť výsledky príde druhý a za kurevsky krátke obdobie /lebo čas sú peniaze /dokáže rozdať kamarátom ,sympatizantom,kamarátom sympatizantov a sympatizantom kamarátov všetko do súkromných rúk lebo len čo vlastnia súkromníci a hlavne blízky našej strane je dobré!Samozrejme že je to dobré ved tam je zaručený zisk ale len pre majiteľa a ten rýchlo zabudne ,aké poslanie má zdravotníctvo a na dôchodcu treba kašlať lebo volil Fica a celý život platil on poisťovni a teraz pýta odrobinku toho čo mu zo zákona patrí!!Ešte to,to by mohol pýtať každý dôchodca a ako by k tomu prišiel majiteľ ktorý ešte neodviedol poisťovni ani sumu na vytrhnutie zubu múdrosti?
gulak | 21-08-2012 09:04:44
Ale niekedy je to čakanie fajn-včera som čakal u p.lekarky Šepánkovej na preventívnu prehliadku 4h-ale stálo to zato-bola tam prekrásna žena-mala bielu suknu a čierne tričko-no pánove tomu sa hovorí-zázrak zo Seredi
Ked dochodca volil fica netreba ho lutovat... | 21-08-2012 08:14:13
CR nie je ružové????Na Slovensku pod vedením 5.rokov Fica katastrofa. Nesporným faktom je, že v porovnaní s HDP sú výdavky na zdravotníctvo ako celý objem peňazí, ktorý ide do zdravotníctva, je najvyšší z celej V 4.Komunisti do systému dávajú najviac prostriedkov a efektivita je nulová-katastrofálna.
Dušan Matejička | 20-08-2012 19:08:12
ono to v tych cechach tiez nie je az take ruzove, ale je to naozaj stale lepsie ako u nas to mate pravda.
Oni maju ale totiz trochu ine priority ako my.Bohuzial.
Neviem co mate na mysli demagogiou ked jedina vec v tejto diskusii bol moj nazor na nasu polikliniku. A ten si myslim maju asi vsetci rovnaky.
rererere:matejicka | 20-08-2012 19:03:46
tak sa venujte tomu
co viete a nesirte demagogiu.... v ceskej repuíblike je to vsetko dostupnejsie a lacnejsie a idu presne opacnou cestou o akej pisete vy a na tlacovkach 5rokov tliacha fico ...tak potom to je demagogia.
Dušan Matejička | 20-08-2012 18:47:07
re:matejicka | 20-08-2012 18:07:31
pocujte neviem o čo Vám ide, ale uz mi neostava nic ine len sa nad Vami zasmiat. Chcel som priblizit ludom niektore fakty , ale ti ich nechcu pocut.
Ked vy mna povazujete/ ej ked pritiahnutim za vlasy/ za zavodneho lekara zo Samsungu/ bez urazky tychto lekarov/ tak Vas pozyvam do najblizsej sluzby na Klinike urazovej chirurgie a mozno sa zbadate.
Viete mne moze byt jedno ci budu nemocnice sukromne alebo nie, mozno mi bude v sukromnej lepsie...uz fakt nemam chut ani nervy psueudodiskutovat s takymi ludmi ako ste Vy. proste asi plati...zlata dobra nevedomost..
rererere:matejicka | 20-08-2012 18:33:21
Len by mi mohol "niekto" vysvetlit preco ceska republika ma nizsie naklady na obyvatela v zdravotnictve a ovela vyssiu efektivitu(dostupnejsie operacie,zakroky o ktorých sa slovakom ani nesniva a nechavaju sa operovat v cechach-ked maju stastie),ziadny komunista tam okrem Ficovho kamarata Ratha nechce vsetko statne.....aj ked cesi platia pri navsteve lekara 30koruna a majú 9 zdravotnych poisťovni....slovaci maju celkovy podiel priamych platieb vyssi ako cesi,madari aj poliaci.
pre re:matejíčka | 20-08-2012 18:11:51
čo sa snažíš dokázať,mám taký dojem že si v živote nič nedokázal a tak sa navážaš do ľudí,ktorím nesiahaš ani po päty,nemyslíš že si ty ten trápny čo sa hrá na chrobáka truhlíka"všade bol a všetko videl"
re:matejicka | 20-08-2012 18:07:31
tak zahodte tú lekarsku bohorovnost a venujte sa pacientom .....(pritiahnem to za vlasy)my pripadate ako zavodny lekar co pracuje v samsungu... a vyjadruje sa k ekonomike, k technologiam k celemu chodu fabriky...a svoje múdra púšta medzi operatorky,upratovacky a tvari sa dolezito.....a upratovacky ho zeru o operatorkach ani nehovorim ..... ved ma pravdu je doktor zo smeru ....a este je aj v centre diania...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-08-2012 17:48:20
re:matejicka | 20-08-2012 17:36:55 | - stale sa zamyslam nad tym, preco sa anonymni diskutujuci vzdy navazaju do tych, ktori v zaujme riesenia veci a poskytnutia priestoru na diskusiu su ochotni komunikovat otvorene, ferovo a pod vlastnou identitou.

Priatelu, preco sa snazite odradit od komunikacie Dr. Matejicku - ved su tu stovky, ba tisice inych, ktori na komunikaciu s verejnostou z vysoka seru. Neskusite radsej konstruktivne debatovat s vyuzitim skusenosti a videnia problematiky niekym z vnutra? Co Vy na to?
Dušan Matejička | 20-08-2012 17:42:38
sorry..malo tam, byť nepíšte a nie napíšte :)
ja Vám vôbec netvrdím že musíte s mojim názorom súhlasiť..tak sa láskavo podľa toho správajte..
...a stále si myslím že keďže som v centre diania tak niečo by som o tom mohol vedieť, ale vravím, každý má právo na názor..
Dušan Matejička | 20-08-2012 17:39:32
...aha takže zase nepodpísaný..
ako keby som povedal...venujte sa svojej robote a napíšte sem láskavo svoje názory..
kludne si ich piste a ja sa do Vas navazat nebudem..
..apropo , nekecajte do toho kolko sa ja mam venovat peciantom ked neviete o com hovorite..to si vyprosujem
re:matejicka | 20-08-2012 17:36:55
som lekár nie politik, tak sa navážajte inde.......tak sa venujte pacientom nezavadzajte ludi a netvarte sa ako "odbornik" ekonom na zdravotnictvo
Dušan Matejička | 20-08-2012 16:49:32
...a jedna posledná veta pre všetkých paranoidných arogantných pseudodiskutérov:
nemám recept na lepšie zdravotníctvi, vyjadrujem len svoj názor ako Vy všetci..
som lekár nie politik, tak sa navážajte inde..
Dušan Matejička | 20-08-2012 16:47:05
re:matejicka | 20-08-2012 16:43:13
za 1. aspon sa podpiste ked ma oznacujete za trapneho
za2. argument na co mam napisat? nerozumiem, dajte otazku odpoviem..
za3. a priori sa odmietam bavit s ludmi ktori arogantne vystupuju
za4. vasa paranoia ohladom Sumracnej sa da uspesne liecit, treba sa obratit na specialistov...pod kazdy prispevok sa podisujem..len sa vy nic nebojte
re:matejicka | 20-08-2012 16:43:13
...uz ste trapny ... nejaky argument by sa nenasiel ...aj Erich sa vas pytal a neviete odpovedat....alebo čakáte na manual zo sumračnej čo treba hovoriť a písať..ten dlhy prispevok ste sam napisal a pod svojim menom si ho aj pochvalite ...
Dušan Matejička | 20-08-2012 15:39:53
pekny prispevok...ale naozaj len jedno promila ludia vedia...ale tie zmulvy na parkovisko su nastastie zruesen..ale MR isteho poslanca nam vyrastlo na Kramaroch za par mesiacov a pomaly likviduje nase nemocnicne..ale to je skoda reci do tejto diskusie davat taketo informacie..aj tak im nikto neuveri..
Ked dochodca volil fica netreba ho lutovat... | 20-08-2012 15:16:17
stb-Smer prispevok co nehovori nic .... u susedov vCR je 9 poistovni a je to lacnejsie a dostupnejsie vacsia miera sukromnych firiem ako je to mozne???
toto je len možno 1 promile z toho,čo sa dostane na verejnosť... | 20-08-2012 14:58:34
Aké zmluvy?

V zdravotníctve neodchádzajú peniaze na pacienta, ale do súkromných rúk. Je množstvo neuveriteľných zmlúv na čokoľvek – od zdravotníckeho materiálu, liekov, služieb až po prenájmy. Nie je možné, aby napríklad riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava za účasti ministerstva zdravotníctva podpísal nevýhodnú zmluvu na prenájom parkoviska pred svojimi nemocnicami v Ružinove a Petržalke. Minister, niektorí riaditelia a na nich napojené finančné skupiny si mýlia zdravotníctvo s „dojnými kravami“.

Môžete povedať ešte viac o niektorých konkrétnych zmluvách? Lebo parkovisko je už známe...

Pri zmluvách, ktoré objavujeme, sa chytáme za hlavy. Len to, čo sa objavilo za predchádzajúci mesiac, je neuveriteľné. Okrem parkoviska napríklad nákup informačného systému zabezpečujúceho prevádzku technickej podpory softvéru na ministerstvo zdravotníctva, na ktorý dostal zákazku manžel riaditeľky kategorizačnej komisie z ministerstva. Na Kramároch boli prenajaté priestory na prevádzku súkromnej magnetickej rezonancie, pričom jej Všeobecná zdravotná poisťovňa uhrádza približne dvaapolnásobne vyššie platby než štátnej magnetickej rezonancii. Zdá sa vám to neuveriteľné? Takých zmlúv je množstvo. Tieto nevýhodné zmluvy, na ktorých participujú všetci od ministerských úradníkov cez zdravotnú poisťovňu až po vrcholových riadiacich pracovníkov, sa uzatvárajú sofistikovane. Nie v rozpore so zákonom, ale absolútne v rozpore s dobrými mravmi a morálkou. Samozrejme, že zdravotníctvo je potom podvyživené.

Tie firmy, čo tunelujú zdravotníctvo, sú blízke politikom?

Skôr rôznym finančným skupinám, nemyslím teraz len na tú najväčšiu. Tieto do zdravotníctva nedávajú žiadnu pridanú hodnotu, len parazitujú.

Dá sa parazitovanie na zdravotníctve porovnať s kauzou Gorila?

To je supergorila. Ak sa s tým hneď nevyrovnáme, zdravotníctvo neprežije.

To bude smutný príbeh slovenského zdravotníctva...

Bude, lebo pacient nedostane, čo má, o lekároch a sestrách ani nehovorím. Veď si pozrite, kto za ministrovania Uhliarika obsadil ministerstvo!

Ľudia blízki Pente?

Áno.

Čiže stále sa vytrhávajú zo zdravotníctva hrozienka, ktoré zarábajú?

Stále a viac. Nemocnica však nemôže fungovať bez svojich oddelení typu magnetická rezonancia, laboratóriá, dialýzy, patológie a ďalšie. Tie sú teraz často v súkromných rukách a ostatné oddelenia nemocníc sú nedofinancované. To sa musí zmeniť, nemocnice musia získať späť kľúčové lukratívne činnosti do svojho portfólia, inak neprežijú. Určite by prispel k zlepšeniu situácie i viacvrstvový model riadenia nemocníc s účinnejšou kontrolou nemocníc formou ustanovenia tzv. nemocničných rád.

Koľko rokov sa zdravotníctvo rúti dolu?

Minimálne desať, ale bývalý minister Zajac v ňom odštartoval tvrdý biznis, ktorý nevieme zastaviť. Takýto biznis do zdravotníctva nepatrí!
Ked dochodca volil fica netreba ho lutovat... | 20-08-2012 14:37:31
...a nabuduce nech tam je od polnoci aj so stanom a spacakom na umelej trave...piaty rok tam je ludovy zabavac a majster poriadok hranaty frco a zdravotnicvo je na tom horsie aKo ceske aj polske ....Preco??? ako tu citam cesi maju 9 zdravotnych poistovni a mensie celkove platby na jedneho pacienta a cakacie doby mensie.....operacie ktore sa na slovensku ani nerobia....Preco???
ked dochodca volil.... | 20-08-2012 13:50:44
vieš prd o našom zdravotníctve tak si tú politickú kampaň strč za klobúk.
Ked dochodca volil fica netreba ho lutovat... | 20-08-2012 11:27:04
....a nabuduce nech tam je od polnoci aj so stanom a spacakom na umelej trave...piaty rok tam je ludovy zabavac a majster poriadok hranaty frco a zdravotnicvo je na tom horsie aKo ceske aj polske ....Preco??? ako tu citam cesi maju 9 zdravotnych poistovni a mensie celkove platby na jedneho pacienta a cakacie doby mensie.....operacie ktore sa na slovensku ani nerobia....Preco???
Robo Horvath | 20-08-2012 09:18:37
Mate absolutnu pravdu a vas clanok je kruta a nechutna realita nasho mesta.Za tento stav je zodpovedne mesto a preto ma zaujima ako to bude mesto riesit k spokojnosti obyvatelov.
Kedze futbalistov aj basketbalistov uz uspokojili som zvedavy kedy uz konecne pride na rad zdravotna starostlivost v nasom meste pre nas obyvetelov.

Pani poslanci zrusili ste pohotovost,ci uz aj dôstojnu starostlivost?
pacientka | 20-08-2012 08:06:44
p.Horvath v žiadnom prípade to nie je zavádzajúci článok ,opísala som situáciu na ortopédi tak ako som ju zažila ,vyjadrilo sa tu viacero nespokojných seredanov ale stále nie nikto kompetentný ,neviem či sa dočkáme zmeny alebo či sa vobec o tom uvažuje.......
Robo Horvath | 19-08-2012 23:15:08
Treba sem dat o jedneho ortopeda viac a problem bude vyrieseny.Ludia nebudu musiet tolko cakat a objednavat sa a zbytocne platit. Ja len dufam a snazim sa uverit tomu,ze tu tuto situaciu niekto nerobi zamerne aby sa tu navodila situacia aby sa vsetci obyvatelia len objednavali a platili.

Ale stale mi tu chyba vyjadrenie a nejake buduce riesenie tych co tento stav maju na svedomi,ze ako dude tento problem rieseny na prospech obyvatelov nasho mesta a aj okolia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-08-2012 22:57:22
Stav zdravotnictva nielen v Seredi je na kritickej urovni. Napriek neustale sa zvysujucim odvodom do zdravotnej poistovne obcan denne spoznava, ze clánok Ústavy SR hovoriaci o bezplatnej zdravotnej starostlivosti je obycajnou fraskou.
Obcan plati stale a za vsetko. A bude dovtedy, pokym sa nerozhodne povedat si - dost!
pre adelu | 19-08-2012 22:53:03
predstav si že si dochodca bez auta nechceš zatažovat deti ktore idu do prace a boli ta koleno potrebuješ ist k ortopedovi čim skor nie čakat 2 cca 3 mesiace tak čo urobiš? počkaš si na časenku ale aby sa ti ušla pojdeš čim skor teda v Seredi to je o 3.30 žial.......časeniek je preto tak malo lebo ostatny pacienti su objednany a na akutne stavy nezostava čas žial...
pre Adela | 19-08-2012 22:43:22
ak budete pozorne čítať predchádzajúce príspevky a tému - tak k lekárovi išiel dôchodca o 3,30 hod. asi preto, že k tomu lekárovi zo zdravotných dôvodov musel ísť ! Nešiel tam preto, že nemôže spať alebo mu je jedno, či sedí na poliklinike alebo doma. Až budete mať problémy, tak to pochopíte. A cestovať chorému dôchodcovi asi tiež nie je jednoduché. Tu sa hovorí o mimoriadnom stave v poskytovaní zdravotnej starostlivosti v našom meste, za ktorú si mimochodom pravidelne formou odvodov platíme. A výsledok máme v uvodnom príspevku .
Adela | 19-08-2012 22:19:28
A k tomu,že niekdo čakal od pol 4,to nie je normalne,jedine že nemože spavat,tak mu bolo jedno ,kde sedi,či doma ,alebo pred poliklinikou.To by ma ani nikdy nenapadlo ist k lekarovi tak skoro,asi by som hladala inde,napr v Hlohovci
Adela | 19-08-2012 22:15:02
ale ked dal ortoped 5 časeniek,tak pochybujem,že z piatich pacientov vyžije,ani keby to riadil sam pan boh.Spytajte sa lekarov,čo maju plnu čakaren,či im to vyjde,ano vyjde.Vyriešil by to dalši ortoped,ktory by vybavil všetkych pacientov toho rozmaznaneho a doležiteho terajšiehon ortopeda
Dušan Matejička | 19-08-2012 18:37:49
..a k tomu " bohužial nás riadi ministerstvo": ide o úplne niečo iné , je to myslené na štruktúru UNB, ale to je na inú tému..
Dušan Matejička | 19-08-2012 18:29:50
Ja som ale nehovoril že Keď príde Fico to bude lepšie, takže mi nevkladajte do úst to čo nie je pravda. Vtedajšia diskusia bol úplneo niečom inom.
A ako som už hovoril, Keď ste spokojný s chodom našej polikliniky/ o tom je totiž príspevok/ tak potom je všetko v poriadku. Je to každého vec.
Peter Klokner | 19-08-2012 16:11:51
Kým je kto a za čo platený je irelevantné. Podstatné je, že pán Matejička bol nespokojný so zdravotníctvom za kakanej pravicovej vlády a v čase štrajku lekárov za lepšie podmienky pre pacientov (my hlúpejší sme si to zjednodušili na štrajk za vyššie platy) sa zasadzoval za zmeny ktoré určite poskytne nová vládna garnitúra. K zmene podľa želania došlo len akosi som vydedukoval z poznámky "ale nás bohužiaľ riadi ministerstvo" že tak ako sa dalo realisticky očakávať k žiadnej zmene nedošlo.

Pre mňa milé konštatovanie vzhľadom na "plodnú" diskusiu pod vtedajším článkom. Jeden z príkladov, že realitu neukecá ani umelec s obdarený výrečnosťou Palackého či Cicera (tým samozrejme myslím nášho aktuálneho LEN ON-a :-)))
Dušan Matejička | 19-08-2012 09:19:48
re:matejicka | 19-08-2012 07:41:51

odhalili ste ma...som plateny diskuter smeru..
re:matejicka | 19-08-2012 07:41:51
tak sa tu netvarte ako "odbornik" alebo ste plateny diskuter smeru
Dušan Matejička | 18-08-2012 12:32:24
..našu lekár s údajnym ekonomickým vzdelaním :)..
..ale nás riadi dohužiaľ ministerstvo..
Erich | 18-08-2012 11:31:18
A vašu nemocnicu riadi ekonóm alebo lekár?
Dušan Matejička | 18-08-2012 11:13:29
nie som ekonóm a naozaj nedokážem na túto otázku odpovedať, možno že tam nechce každý z finančnej kaskády až tak rýchlo zbohatnúž :)
Erich | 18-08-2012 11:09:26
Pán Matejička, požiadam Vás ako človeka z praxe o názor - v čom je chyba v našom zdravotníctve? Každý hovorí že v peniazoch - v Čechách sú platby za 1 pacienta nižšie ako u nás, zdravotných poisťovní majú 9, a úroveň zdravotníctva je vyššia. Prečo?
Dušan Matejička | 18-08-2012 10:45:31
RE:pri Ficovy je slovensko chudobnejsie a chudobnejsie | 18-08-2012 09:11:51

neberte moje meno laskavo do ust ak nemienite normalne diskutovat, Dakujem
RE:pri Ficovy je slovensko chudobnejsie a chudobnejsie | 18-08-2012 09:11:51
pan Matejicka je nepriehliadnutelny odíbornik na ekonomiku v zdravotnictve, treba sa opytat jeho.
pri Ficovy je sloensko chudbnejsie a chudobnejsie | 18-08-2012 08:55:20
preco to cechach a polsku ide, za menej penazi na pacienta lepsia starostlivost a tam kde su komunisti fico s paskom to nejde.
R.T. | 17-08-2012 23:51:54
Rad by som trochu odviedol vasu pozornost inym smerom-ako tu casto narazate - na ekonomiu. 1 vyšetrenie na odbornej ambulancii = istý počet bodov/rozumej bubákov/ , je jedno, či sú vyplácané súkromnikovi alebo ProCare. Ak denne ambulancia zarobí tresnem 100 eur, zaplatí najom, sestru, režiu/ ihly,dezinfekciu/---, licencie na PC, upratovacku a zvysok ostane lekarovi. Po regulacii platov sestier štatom-zial niekdy ostava lekarovi polozka mensia ako pre sestry. ALE NEVADI, mozu vratit licenciu, a vykaslat sa na neziskovy region./ skoda, ze aj pacienti tym prichadzaju o lekara a pomoc/. V pripade sprostredkovatela -spolocnosti vlastniacej licenciu na vykon poskytovania zdravotnej starostlivosti - je postup iny. Zaplati sa spolocnost, režia a zvysne naklady , a aby ostalo na plat zdravotnickych pracovnikov, tlacia ambulancie do systemu objednavania - to su prachy navyse. Zamestnanci su v tom nevinne. Ak nechcu chodit do prace za Vatikansku menu, ine im neostava. Ja osobne som nepokojny typ, vzdy si platim prednostne - nebudem tam vysedavat s babickami a ich klebetami. Otazko ostava - to platia tak zle, ze sem tych lekarov nevedia prilakat?
Robo Horvath | 17-08-2012 18:47:49
Nedomahajme sa platenia,lebo sa nedoplatime.Skor sa domahajme viac lekarov v nasom meste a potom sa problem vyriesi uplne sam.
pre Peter | 17-08-2012 18:39:00
Plný súhlas.
Peter pre Ericha | 17-08-2012 17:52:27
Dalo by sa so všetkým súhlasiť ,ale s tou konkurenciou súhlasiť nemôžem!Koľko tej konkurencie je ešte treba na slovensku v zdravotníctve?Poisťovní je veľa na počet obyvateľov,lekárov je veľa ?Poisťovne rušia ordinácie lebo ich je veľa,lôžka v nemocniciach,lebo ich je veľa!Mimochodom dnes vyšla info. že všetky poisťovne na slovensku sa pýšia ziskom!!Sere niekoho kompetentného ,že v Seredi ťažko chorý dôchodca ktorý celý život určite celý život ak je na dôchodku odvádzal zdravotné poistenie ako sa patrí ponižujúco a zahambujúco musí prosiť a žobrať o ošetrenie?Viac poisťovní nezabezpeči na slovensku viac operácií,ale možno ako bonus pár vyvoleným pustia pesničku na želanie alebo preplatia toaletný papier použitý v nemocnici!Nie som jediný ktorý by nedal ani cent dobrovolne zdravotným poisťovniam ak by mi to bez drzosti a proti mojrj vôli nestrhali!Nech sa vykoná cenik zákrokov a bude sa platiť v ordinácii alebo v nemocnici a nie cez tri ruky a každý je ziskový len ja som poškodený!Nebude sa vysedávať v čakárnach a nebude sa niekto stravovať liekmi!
Marián | 17-08-2012 17:41:58
pre: shelley | 17-08-2012 14:23:30 - pravda je.

pre: ivana | 17-08-2012 13:34:28 - a to sa vždy pýtam, načo platím zdravotné poistenie?! Se riem aj na preventívne prehliadky. Bol som na preventívke a aj tak neskôr zubár vypýtal za umrtvenie a plombovanie dvojkoreňového zuba 950,- Sk a ešte k tomu 20,- Sk pre "Zajaca". Vtedy som si povedal, se riem na celé zdravotníctvo - bu zera nti!
Ospravedlňujem sa za niektoré výroky, ale tej bande špinavej, čo je tam, by som na* ral do rúk a nepustil k vode!
shelley | 17-08-2012 14:23:30
Problém zdravotníctva je minimálne tak zložitý ako problém s
Cigánmi. Nevyrieši to ani divá sviňa. Za prvé nie je politická vôľa a za druhé v tomto Kocúrkove sa každé štyri roky mení koleso dejín systémo čihi-hota a namiesto odborníkov rozhodujú politicky dosadení nominanti. Tak to už rovno mohli zostať komunisti.
ivana | 17-08-2012 13:34:28
v seredi sa plati 7 eur? to je este fajn suma oproti trnave, kde platim 9,90... a to chodim s dvomi detmi, na jeden termin, ale zaplatit musim za dvoch. vybavi nas v takom limite ako jedneho dospeleho, a stoji ma to 20 eur :-( tak predpokladam, ze este moze byt aj horsie ako v seredi...
Erich | 17-08-2012 13:33:33
Ústava SR, čl. 40: "Na základe zdravotného poistenia majú občania právo na bezplatnú zdravotnú starostlivosť."

Tento článok je úplne chybný a nevykonateľný. Ten kto poskytuje zdravotnú starostlivosť sú lekári, nie štát. Štát teda zavádza otrokársky systém, v ktorom z lekárov robí otrokov. Chybu môžeme buď hľadať v lekároch - ktorí sú de facto otroci, alebo v systéme - preto treba oddeliť aj politiku, ktorá má krátkodobý charakter z pohľadu aktuálnych figúrok v systéme a systémové zlyhanie, ktoré je podstatou celej veci a problémom od samotného vzniku. To, čo potrebuje Slovensko na záchranu zdravotníctva je konkurencia. Konkurencia v poisťovacom systéme a takisto v zdravotnej starostlivosti. Jedine to môže priniesť kvalitu a nízke ceny pre spotrebiteľa.

7€ čakacie si môže vypýtať iba lekár, ktorý konkurenciu nemá. Ak by na chodbe bolo 5 rovnako dobrých lekárov, tento by ďalší mesiac neprežil.
7 euro | 17-08-2012 13:23:55
Tieto poplatky za objednanie u lekára je doslova zlegalizovana korupcia.. čo bude ďalej? Ked bude horieť, tak si objednáte za 7 e výjazd hasičov? Alebo ked váš vykradnu ta polícia vam nauctuje 7 e???? Veď je to celé choré..
anonym | 17-08-2012 13:16:48
Hehhhh,sportom k trvalej invalidite.....
anonym | 17-08-2012 11:12:05
Ale veď mesto investuje do zdravia jeho obyvateľov, nové športové haly, trávniky, ihriská = menej ľudí u ortopéda. Nehovorím o akútných stavoch, ale priznajme si koľko ľudí si za svoj zdravotný stav môže sám...
zvedava | 17-08-2012 09:04:34
vyjadrí sa k danej téme aj poliklinika? dočkáme sa niekedy zmeny ????
To jsou paradoxi | 17-08-2012 06:59:36
Len by mi mohol niekto vysvetlit preco ceska republika ma nizsie naklady na obyvatela v zdravotnictve a ovela vyssiu efektivitu(dostupnejsie operacie,zakroky o ktorých sa slovakom ani nesniva a nechavaju sa operovat v cechach-ked maju stastie),ziadny komunista tam okrem Ficovho kamarata Ratha nechce vsetko statne.....aj ked cesi platia pri navsteve lekara 30korun....slovaci maju celkovy podiel priamych platieb vyssi ako cesi,madari aj poliaci.
Anonym | 17-08-2012 01:02:56
Na ******* som videla v novinach p. byvaleho primatora Vranovica a hovoril za VUC ze v Seredi to on zariadil a treba tak isto urobit aj polikliniku v Galante aby to fungovalo.
Peter Klokner | 16-08-2012 22:57:21
So zadosťučinením konštatujem, že sa do bodky naplnili všetky odhady a kritické pripomienky, ktoré som tu vzniesol v príspevkoch v období keď páchatelia predávali polikliniku Pente a zároveň dehonestovali plány združenia lekárov ako nereálne a podobne.
Faktom je, že poliklinika je aj naďalej svojim zjavom rovnako odstrašujúcim artefaktom s prehnitým bočným schodiskom iba s tým rozdielom, že lekári ju opúšťajú ako Titanic čo však docvaklo takmer každému okrem slovutných poslancov. A ani ich to nejak extra nese....ie ako ich voličov lebo s hrošou kožou aj tak svoje hnilé zadky prepašovali do zastupiteľstva bez štipky sebareflexie.

Pán Matejička sa tu zbytočne bude navážať do súkromného kapitálu. Iba ak by nepostrehol, že bez rozdielu či súkromný alebo štátny aj tak sú všetci odborní lekári tak vysoko a sofistikovane zohratí že ako tu už bolo konštatované, ak potrebujete akútne vyšetrenie aj napriek úplne prázdnemu kalendáru navodia atmosféru totálnej vyťaženosti a nakoniec tých 7, 10 alebo aj viac Éčiek s radosťou zaplatí aj cvrček, čo si tu naťahuje tričko ako sa Fico chystá vy.....ať so súkromnými poisťovňami. A s vypätím všetkých síl je taký človek ochotný tlačiť červené súkno do očných buliev len preto aby nepriznal holý fakt, že tie súkromné to vedia lepšie.

Po proteste zdravotných sestier ktoré tak svojsky podporili lekári či SLK cez GP na Ústavnom súde aby ich vzápätí osobne podporovali si myslím že v zdravotníctve sa konečne navodil stav, kedy už nielen pacienti ale asi ani ministerstvo a zdravotníci samotní nevedia kde je sever.
Pán Matejička asi nepostrehol že sa už úplne jednoznačne rozbehol proces prehajdákania obrovských nákladov na Ficov exces s odkúpením poisťovní, pominul fakt že ministerka Zvolenská pred 2 mesiacmi sľúbila zvýšenie platieb za poistencov štátu perspektívne až na niečo okolo 5% aby dnes MF predpokladalo v rozpočte ich zníženie na 4% a podobne.

Nepripadá vám všetkým v stave keď dôchodci ako pán z článku trávia noci v čakaní na časenku príde SLK s takou úbohou ale PR akčnou paródiou ako je pripínanie odznakov o nebraní úplatkov na plášte lekárov ? Ak sa teda niektorý z nich nedostane k odznaku včas, nezažaluje niekoho za poškodenie dobrého mena a navodenie pocitu že bez odznaku je automaticky úplatkár?
A vôbec.....ako to, vážená SLK, pomôže riešiť skutočné dennodenné problémy pacientov?
Alebo položme otázku inak, ak lekári sestrám menia zmluvy a robia ich polovičnými sekretárkami, nemali dňom zmien pracovných zmlúv sestier zmiznúť z rozpisov ordinačných hodín pojmy ako "vedenie administratívy"? Nemá niekto okrem mňa tiež pocit že ak ju teda budú viesť sestry tak lekár má predpoklad vyšetriť viac pacientov?

Zatvárame.....vlastne nie my, správne by malo byť : Sú nám zatvárané oči pri pohľade na neutešený stav zdravotníctva takými hlúpymi témami že ich prepieraním strácame kontrolu nad skutočnými plánovanými zmenami, ktoré budú znamenať ISTOTY ale pre niekoho iného ako pacienta. Malý paša je spokojný a to je podstatné.
Dušan Matejička | 16-08-2012 22:07:15
nepochopil som prispevok pre mna ale fajn :)
preD.Matejicka. | 16-08-2012 21:44:45
tu pomoze iba doktor Kulka z Leopoldova. Vyliecil nas tam vsetkych.
Dušan Matejička | 16-08-2012 21:30:24
.. tak potom pardon p. Lehocký..
obcanNIKTO | 16-08-2012 21:25:40
keby bola poliklinika plne funkcna,tak by sukromni lekari nemohli zdierat ludi.Vacsina lekarov si otvorila sukr.ambulancie a konkurenciu nepotrebuje.A mesto? Toho tak trapi zdravie obyvatelov.
elton | 16-08-2012 21:03:09
Presne tak.....
Igor Lehocký | 16-08-2012 19:18:44
Pán Dušan Matejička, vôbec a ani v najmenšom som nemal na mysli Vás.
pre Peter | 16-08-2012 18:55:11
Presne. Dosť veľa závisí od "charakteru" lekárov.
Peter pre Ericha | 16-08-2012 18:33:07
To je ten problém,že sme donúteni vytvárať nehorázny zisk majiteľovi poisťovne ,a ten zakáže životne alebo existenčne dôležitú operáciu lebo su vyčerpané prostriedky?A on sa bude ukazovať v akože smotánke a v najnovšom modeli BMW?TO KDE SME?Pomali ale isto bude pribúdať Harmanovcov,lebo pravdy sa normalnym spôsobom nedovoláš!Ludia zoberú spravodlivosť do vlasných rúk!Ako niekto môže nazvať šatnový lístok s poradovým číslom časenkou?To je len orientačné číslo aby sa ludia nepozabíjali ked sestrička náhodou otvorí dvere a zavolá to výtúžené další!Načo si zaplatím 7-10eur za prednostné vyšetrenie ,ked musím čakať aj hodinu dve kým vybavia známych!Toto už je o charaktere lekárov a o peniazoch!
Dušan Matejička | 16-08-2012 17:59:54
p. Lehocký kľudne reagujte :) veď sme sa nakoniec čiastočne aj tak zhodli, táto téma teraz nie je o lekároch..je o majiteloch zariadení, som za to aby existovali aj súkromné zariadenia, len ide o to že toto je také súkromničenie na slovenský spôsob, " kúpiť, vyciciať a nič do kšeftu nevložiť" veď nech tú polikliniku vlastní aj mimozemšťan len nech to funguje..a je som len komentoval, že to jednoducho NEFUNGUJE..ak má niekto iný pocit tak prosím..pekný večer
Igor Lehocký | 16-08-2012 17:47:10
Skúsme naspäť do reality. Žiadny volený funkcionár nie je povinný si uvedomovať, na čo bol zvolený a čo je jeho poslaním, pretože ho k tomu nenúti takmer nič. V prvom rade žiadny zákon, žiadna norma, predpis. Treba si uvedomiť, že politici v tejto republike naučili každého jedného človeka rozmýšľať a konať tak, ako konajú oni sami. Ako konali, konajú a konať budú najlepšie ukázala Gorila, takže už opäť platí, že kto nekradne okráda svoju rodinu. Kto kradne ten sa prispôsobil, kto nie, je na posmech. Taká je realita.
Príspevok jedného "skalného" už radšej komentovať nebudem.
Dušan Matejička | 16-08-2012 17:37:38
...zas som si povedal, že nebudem už písať ale ešte jedna poznámka..kľudne bežte vyskúšať súkromné nemocnice trebárs v Malackách a pod. :)
Dušan Matejička | 16-08-2012 17:35:41
..ja som povedal niečo , že komunisti su dobrí a kapitalisti zlí? :) to su nejake paranoidne reakcie nie? Ja som len poukázal na hospodárenie fy. ProCare, ktorá by mala najradšej zdravých pacientov...
..a do Rakúska sa môže ísť dať operovať ktorýkoľvek, nie len prezident/ ktorý tam btw. ani operovaný nebol/ak myslíte R.S./
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-08-2012 16:11:36
marian | 16-08-2012 15:38:06 | - ... tolko pesimizmu... - neblbnite, spacham ritualnu samovrazdu a na najbliššom zastupitelstve bude oslava ;-)

Ale vazne, to neurobim. Zamyslite sa, nie kazdy clovek - poslanec, uradnik, voleny funkcionar, lekar, policajt ci podnikatel je automaticky zlodej. Jasne, vsade sa najdu aj fakt zlodeji. Ale su aj normalni a poctivi ludia, ktori mozno nechcu vystupit z radu, aby neboli biti. Preto aj tolko prispevkov (zial anonymnych) a osobnych podnetov aj z uradu. Ludia sa obzeraju a vidia. Teda ti, ktori vidiet chcu. A rozlisuju - veci spravne treba pochvalit a podporit a veci nespravne je nevyhnutne hanit a verejne kritizovat.
Nik z nas nie je triednym nepriatelom, len sme mozno o nieco skor pochopili, ze je cas, aby nami voleni zastupcovia prestali povazovat svoje posty za dozivotne (nie sme v KLDR), diktarorske (nie sme v Iraku za Saddamovych cias ci v Rumunsku za cias Nestarnuceho Nicoleeho).
Ked voleni funkcionari pochopia a priznaju si holy fakt - na co su v urade a zacnu tak konecne konat, bude vsetko lepsie. Otazkou je, ci ich rapidne neubudne. Totizto opantanie sa mocou u niektorych jedincov je obdivuhodne uz hodinu po volbach.
A ako napisal myslim Jozef, mesta, obce a krajina nemozu namiesto primatorov, starostov a predsedov vlady mat majitelov. ;-)

Je to skutocne na beznych ludoch. Na obcanoch. Na kazdom jednotlivcovi.

Lubos, ver, dejiny vzdy vyraznym sposobom menili ti, ktori nemali co stratit. Vsade. Aj v mestach. Vidis to, ti, ktori stratit maju co, drzia hubu a krok.
Erich | 16-08-2012 16:01:32
Peter, všetko musí byť v súkromných rukách, tam je to vždy kvalitnejšie. Kým lekár nebude mať priamu zodpovednosť za svojho pacienta, kým ho bude kryť štátna nemocnica, dovtedy to bude zlé. Naši prezidenti sa dávajú operovať súkromným špecialistom v Rakúsku, ale nám majú stačiť štátne nemocnice? Súkromné budú vždy kvalitnejšie, tu je iba zlý systém. Po monopolizácii a rozbití trhu zdravotného poistenia (ku ktorému nemuselo prísť ak by si protimonopolný úrad robil svoju robotu) bude ešte horšie. Buď bude mať lekár známeho vo VšZP, alebo bude bez práce. Iná alternatíva nebude a vznikne viac korupcie ako osohu.

Lekári sú obete tohto systému. Lekár má napr. zazmluvnených 20 operácií kolena ročne. Do pol roka má limit vyplytvaný, avšak príde futbalista ktorý potrebuje neodkladne operáciu. Lekár je nútený takúto operáciu vykonať (ináč by došiel o licenciu) avšak nedostane za ňu ani cent - a tam je problém nášho zdravotníctva.
marian | 16-08-2012 15:38:06
pre petra. vsetci su zlodeji
Peter | 16-08-2012 15:28:30
Tu je jasný dôkaz ako to dopadne ak sa všetko vloží do súkromných rúk! Všetko čo je v súkromných rukách je prepočítané na peniaze ato je neodvrátiteľný fakt!Povine musíte odvádzať peniaze do poisťovne ale poisťovna určí koľko môže lekár urobiť vyšetrení a navyše mu nezaplatí ani cent!Nikto nehladí na problém pacienta,ale určitý zisk je určený pre poisťovnu a ten sa nepustí!Všetci povinne prispievame na nemalé zisky určitej skupine ludí!Hurá demokracia a trhové hospodárstvo na Slovenský spôsob!Spamätajme sa už konečne a prestanme dotovať vyvolených !Kto je väčší zlodej pravica-ľavica?
Som rád ,že sa pod vedenim Smeru Slovensku darí | 16-08-2012 15:05:25
Pán Matejička by mohol este vysvetliť prečo sú kapitalisti zlí a komunisti v Smere dobrí.
Jozef | 16-08-2012 14:53:04
z rozhovoru s poslancom Kyselym.
SN 8/2008:

Viacerí účastníci a kompetentní sa odvolávajú na jednania,
ale neexistujú žiadne písomné záznamy...

Faktom je, že záznamy z jednaní sa nerobili. Ukazuje sa, že
v budúcnosti je potrebné pri akýchkoľvek zásadných rokovaniach písať zápisnice a nechať ich potvrdzovať obomi stranami.

Čím viac je nepresností v informáciách, tým viac je priestoru na dohady o tom, ako to bolo a prečo. Čo by ste ako poslanec odkázali šíriteľom týchto „zaručených správ“? Aj Vy sám môžete byť napadnutý za postoj k veci...

Poslanci konali v súlade so zákonom a v prospech občanov mesta.
Sledovali sme jeden cieľ - zlepšenie zdravotnej starostlivosti.
Nikto z poslancov, pri rozhodovaní o výbere nepolitikárčil, nikoho neosočoval, nikoho nezvýhodňoval. Každý mal rovnaké možnosti.
Niekto ich využil, niekto nie.
MARIAN | 16-08-2012 14:39:34
pany poslanci maju zabespecene co potrebovaly a co ich teraz po com, a este si aj presadia co budu chcet co myslite ze travnik sa nebude robit uz je to davno schvalene mozme si pisat co chceme to za chvilu preboli, ako ine kauzy a ide sa dalej a nic sa nedeje.
Všetci sú akosi ticho... | 16-08-2012 14:31:20
možno by bolo zaujímavé, čo na tento stav hovorí teraz...?
a kde sú ostatní poslanci ?
tak pekne sa k nám obracajú pred voľbami ? a teraz ? sú tu možno 3 veľmi aktuálne témy ? Poliklinika, umelý trávnik, VZN ? /k týmto témam spolu sa vyjadrili 3 poslanci/.
Jozef | 16-08-2012 14:22:40
p. Veselicky sa uz vyjadril. V 2008 roku.
Citujem ho nizsie o 08:23:21.
Všetci sú akosi ticho... | 16-08-2012 14:19:35
Nechodím našťastie na Polikliniku, ale keď čítam tieto príspevky - tak to je niečo hrozné. Viem, že úroveň zdravotníctva je hrozná - ale to, čo tu píšete -- je neuveriteľné. Zaujíma táto skutočnosť poslancov ? Prečo tu nevidím aspoň jedno stanovisko - názor poslanca. Ja viem, že nemusí sa vyjadrovať ku všetkým príspevkom. Ale toto je niečo mimoriadne. Zatiaľ mali odvahu len 3 poslanci /p.JUDr. Irsák,Bc.Veselický a Stareček/ vyjadriť sa k aktuálnym témam. A ostatní ? Asi v predvolebnom období s novým programom ako zlepšia napr. úroveň zdravotníctva v meste a pod. Čo na to hovoria tí, ktorí odsúhlasili prenájom firme ProCare ? Všetci sú akosi ticho....
Dušan Matejička | 16-08-2012 14:01:08
...nuz " piatakom " moc nejde o zdravie ludi..teda prepacte vobec im o to nejde..
...ale treba vsetko predat do sukromnych ruk...
trh to vyriesi...uz vyriesil...
hamba !!!!! | 16-08-2012 13:54:44
je hambou tohoto mesta ze jeho predstavitelia radsej riesia zakazky na ktorych sa da nabalit ako je travnik a rekonstrukcie ako by sa mali starat o zdravie ludi!!!!!!!!! chory clovek sa vam na pekne budovy a moderne travniky moze uplne vysrat jeho trapia vecsie problemy!!
je to mozne??? | 16-08-2012 13:41:58
Citam tie prispevky podomnou a je mi z toho vsetkeho zle..ako mohol niekto dopustit taky upadok najzakladnejsieho ludskeho prava na zdrav.starostlivost???Je to do neba volajuce...
seredan | 16-08-2012 13:31:25
ludia co sa tu vzrusujete, hlavne ze budeme mat umele ihrisko. Ved to potrebuje mesto ako sol, ved chudaci nasi futbalisti, esce by sa im nozky vykrivili keby hraju na normalnom. A pri tychto ortopedoch a stave na poliklinike kedy by im ich narovnali. Akych poslancov ste si odhlasovali takych mate. Seru na Vas, na vasu polikliniku, hlavne ze bude travnik umely.
pre Jozef | 16-08-2012 13:22:32
A to v ktorej rozprávke?
pre Mariana | 16-08-2012 13:00:21
treba si prečítať ordinačné hodiny kde chirurg pracuje do 12 hodiny, takže nediv sa, že o 14 hod tam nieje. Chodím do tejto ambulancie, kde ma vybavia bez čakania a bez poplatkov. treba vedieť ku ktorému lekárovi a kam treba chodiť. S pozdravom Jozef
Robo Horvath | 16-08-2012 11:56:56
Mesto a teda poslanci urobili fatalnu chybu hned v pociatku. Aspon do vonkajsej rekonstrukcii zateplenia budovy a vymeny okien ste mali vlozit tolko penazi co idete vlozit do nezmyselneho futbaloveho ihriska.A to by ste vlozili peniaze mesta do vsetkych obyvatelov,lebo aj futbalisti chodia k lekarom. Tento krok by zatraktivnil budovu a znizil dlhodobo nakladovost budovy. Potom by ste si mohli dovolit dat vsetkym lekarom nizke ceny najomneho za ambulancie a neboli by odtial utiekli a rozutekali sa po celom meste.Ked ste si vedeli odsuhlasit 25 rocne nizke ceny najmu v kine Nova,tak ste to mali dat aj na poliklinike lekarom.Ale v prvom rade to mal riadit clovek co uvazuje na prospech mesta a nie svojho zaujmu a vacku.Vidime do akeho stavu prinieslo polikliniku vase posledne rozhodnutie. A dopadlo to tak,ze mesto ma poloprazdnu budovu v katastrofalnom stave a v nej starostlivost o obyvatelov taku ze to nebudem ani pisat, staci to tu len citat.
Najhorsie na tom je ze tymito vasimi rozhodnutiami tu vznikol nezvratny stav pre obyvatelov nasho mesta.
Michal | 16-08-2012 11:48:49
Hlavne, že budeme mať v októbri umelý trávnik neviem akej generácie za vyše 300 000. Nebolo by lepšie ich dať do zdravotníctva? No comment.
lubo | 16-08-2012 10:43:09
Ja som zase bol minule na rontgone prsta na ruke, s rontgenom ma poslali na chirurgiu, kde som cakal tak 3 hodiny, dovnutra sa dostali asi 2 ludia, tak som to vzdal, este tak 9 ludi bolo predomnou, doteraz mam rontgon doma, ps: nevie mi to niekto pozriet? sice prst sa uz nejako zrastol ale mam ho krivy a mam tam hrcu :D

Hlavne je, ze si vybojovali vyssie platy, ale kvalita ide dolu...
anonym123 | 16-08-2012 10:32:47
ja som tiez musel zaplatit 7 eur, aby ma ortoped zobral a to som este musel byt 2 mesiace pred tym objednany, dokonca v cakarni sa dvaja ludia pobili, vsetci uz boli nervozny, no hrozne nieco ! a najlepsie na tom bolo to, ze sestricka objednala na jeden termin dvoch naraz, to je jeden velky bordel !
anonym | 16-08-2012 10:23:01
to isté je aj v okolitých mestách. čakala som od 6,30 do 16,00!!!! a až ked som sa rozkričala, že nemôžu brať len takých pacientov, ktorí si zaplatili ale aj iných, tak ma zobrali. ale ten prístup otras !
ivana | 16-08-2012 10:12:57
predtym bol v seredi ortoped z trnavy. chodila som k nemu s detmi a aj ked odisiel, chodime k nemu stale. sice neviem ake ma cez den podmienky v cakarni, pre istotu sa s detmi radsej objednavam, chodime tam poobede a necakam 4 mesiace - nanajvys dva tyzdne. ale to su take bezne kontroly u deti. keby som mala uraz, alebo nieco akutne, tak je to dost chore, ze si lekari naobjednavaju pacientov a nenechaju si miesto aj na takych, ktori nepocitaju s tym, ze budu musiet ist k lekarovi.
braňo | 16-08-2012 09:34:19
Tiež som mal podobnú skúsenosť s ortopédmi. Akútny prípad = nezáujem, teraz objednávame až na termín o najskôr dva mesiace. A to mi povedali, že mám šťastie, že už v Seredi nejaký je, lebo donedávna nebol. Myslím, že je u nás od 1.4.2011. Predtým sem chodil niekto z GA vždy vo štvrtok a ešte skôr sa chodilo do GA. Aj medzi doktormi nemajú ortopédi dobré meno, vraj oni majú biznis športovcov a na ostatných kašlú.
vdaka | 16-08-2012 09:21:40
ludia skapte hlavne nech sportovci maju skvele podmienky na skvelu prezentaciu mesta v 7mej lige kde porazili Fc Mala Maca rozdielom triedy 1:0 po penalte v 108 minute. Dakujeme pani poslanci fakt najlepsie urobili mladi ludia co z mesta nadobro odisli a nebolo ich par vacsina mojich kamosov je minimalne v bratislave cechach alebo anglicku
re.anonym | 16-08-2012 09:13:22
Bohovský príspevok k téme! Všetci vieme o čom Denisa písala a to je katastrofálny stav nášho zdravotníctva vrátane našej kliniky. Ak Vám vadí len tá prezývka, ste šťastný človek a závidím Vám vaše problemy!
Pravdou je, že to s tou očnou a ortopedickou ambulanciou je najväčšia katasrtofa už najmenej 10 rokov a žiaľ nič sa nezlepšilo ani príchodom najsamlepšieho investora ProCare ktorý pozná problémy a rieši ich. Najskôr zrušená recepcia, ktorá sa aj napriek počiatočnej kritike osvedčila (ale prečo by sme nezrušili, ak to prinesie usporu platu 2 ludí...), neskôr zrušená pohotovosť, keďže je stratová a aj pri pohľade na zdravie sa pozeráme na toto cez peniaze - choré!!!!!, očná ani ortopedická ambuliancia žiadne zlepšenie. Netvrdím, že da niektoré veci nezlepšili, napr. presťahovanie a vynovenie rehabilitácií, čakární, ale je to len strašne malý zlomok toho čo sa očakávalo a sľubovalo. Takže mal by sa nad týmto niekto zamyslieť a urobiť nápravu!!!
marian | 16-08-2012 09:02:46
to je jedno ci sa objednate prednostne,za prve beru aj 10 euro a za druhe to niekde trva tiez aj mesiac.preco pany doktory aby som ich dobre oslovil a neurazali sa nepracuju prescasy ako pracujeme my vsetci, mne to je jedno ked ma objedna aj na siestu vecer ja pridem. ony by chcely len zvisenie platu za 5 az 6 hodin, zacina o osmej obed maju hodinu a o druhej uz neny any stopy vid pan doktor plezel napriklad a takto by som ich vedel menovat desiatky, ale podla mna to je zbytocne sa rosculovat.
pacientka 2 | 16-08-2012 08:59:16
Je to viac ako hrozné. Na neurológii mi lekár predpísal nové lieky, po ktorých som mala prísť o mesiac na kontrolu. Sestrička ma ale objednala až o 4 mesiac lebo iný termín už nebol. Keď som po 4 mesiacoch prišla na kontrolu lekár neordinoval. Nikto ma neinformoval hoci mali moje t.č.a ja som prišla o 1 deň dovolenky. No a na spomínanej ortopédii sa môžem na vybratie vody z kolena za 7 eur objednať na október.
anonym | 16-08-2012 08:43:16
pokial ludia budu mat uroven ako Denisa, ine si ani nezasluzia. To je ake oslovenie "Remacka" ?! Tento narod je bohuzial hlupy a chory, a to je veru zla kombinacia:(
Jozef | 16-08-2012 08:23:21
Ľubomír Veselický 2008
...
"Podstatnou otázkou je ale to, či zdravotnícke služby budú mať pod vedením ProCare vyššiu úroveň. A o tom som presvedčený. Budúcnosť ukáže.
...
ProCare je podnikateľský subjekt a bude mať záujem získať od zdravotných poisťovní maximum. To bez lekárov nepôjde, lebo práve oni vykazujú počet a charakter poskytnutých služieb. A ProCare bude iniciátorom maximalizovať výkony lekárov. Odpovedám síce Vám, ale asi zbytočne. Vnímanie cudzích argumentov je podmienene nepredpojatosťou. Na záver položím otázku. Vám i mnohým ďalším tvrdým kritikom. Ak v novembri 2009 bude na poliklinike zreteľný kvalitatívny vzostup, kto z Vás, čo dnes tak húževnako kritizujete, prizná verejne, že to naše rozhodnutie bolo správne?"

je august 2012, zaznameli ste nejaky "vzostup"? Okrem vzostupu nasr..tych pacientov? Prosim - verejne.
denisa | 16-08-2012 08:20:52
presne tak, pokiaľ nedáte 7E tak vás vôbec nevezmú, lebo sa vyhovárajú, že berú objednaných....otázka znie: Ako sa dostane taký človek na vyšetrenia, ktorý si nemôže dať tých 7E ????
to kde sme toto??? našťastie nechodím na polikliniku k všeob. lekárom, ale čo viem z rozprávania rodiny, tak k Remáčke tiež chodia ráno o 5 si brať časenky a niekedy sa im újdu už vysoké čísla a aj to berie celé doobedie súrne prípady!!!! Nie je na čase meniť lekárov? Veď to nie je možné aby takto zametali s ľudmi, alebo dávali diagnozy od dvier, keď sám pacient sa pošle na vyšetrenia a sám pacient povie lekárke aby mu predpísala lieky na diagnozu, ktorú si určil sám...sa môžeme hanbiť že máme také Nekorupčné zdravotníctvo...ešte na drzovky si budú lepiť tie nálepky, že neberú úplatky a pritom keď im niečo podstrčíte si s úsmevom zoberú...z toho mi vyplíva, že k lekáro asi ani nechodiť!!!
ivana | 16-08-2012 08:14:01
a to nie je len u ortopeda... znama mala zapalene oko, volne dostupne kvapky nepomahali a u ocnej sedela cele doobedie a nevzali ju, lebo brali len objednanych... to uz je teda vrchol! nedajboze ochoriet a nebyt objednany...
Seredˇ | 16-08-2012 06:54:52
Bola som svedkom,ked pacient potreboval vyšetrenie u ortopéda,je AUGUST a sestrička mu navrhla termín DECEMBER.je to uplne na hlavu...
PlavaM | 16-08-2012 05:33:32
S dcérkami chodím k ortopédovi kvôli chrbátiku už 5 rokov, vždy sa musím objednať za 7, pretože nemôžem čakať v čakárni s tak malými deťmi od skorého rána,aby som dostala časenku, vtedy mali 1 a 5 rokov, nikto na ich vek nepozeral a chodíme do GA, takže všade to je rovnaké...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign