Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Chcem pečiatku, nie prácu!"

Miloš MajkoDátum30. 11. 2016 00:26:27TémaAktuálne témy
200

Takmer denne si chodím kupovať svačinu do obchodíku oproti štúdiu. Kúsok čerstvej pizze väčšinou zjem na stojáka priamo pri okne čítajúc aktuálne noviny. Malá prestávka od práce na počítači poteší...

Pred niekoľkými týždňami som sa  chctiac nechtiac stal svedkom zaujímavej komunikácie medzi  mladou ženou a vedúcou predajne. Žena si prišla "pre pečiatku", že ju nemôžu zamestnať. Možno pre mnohých ľudí nič nové, no prekvapilo ma hlavne to, že sa najskôr ani jediným slovkom nespýtala na podmienky, ktoré podnikateľ potenciálnemu zamestnancovi ponúka. Nezaujímala ju pracovná doba, výška mzdy a už v ôbec pracovné podmienky, či prípadné benefity... Išlo jej len o pečiatku. Vedúca jej trpezlivo vysvetlovala, že oni pečiatky len tak nedávajú. Po asi troj či štvor minútovom neúspešnom vysvetlovaní vedúca rezignovala. Dorazila ma ale drzosť mladej panej  trvajúcej na texte, ktorý má do tlačiva napísať pre pracovný úrad. Aby nebola vyradená z evidencie.

Dokedy asi tak ekonomika a stále menej reálne pracujúcich ľudí zvládne to množstvo povaľačov platiť za ničnerobenie?

Odvtedy som si fakt pozorne všímal oznamy vyvesené na obchodoch, reštauráciach, ale aj v novinách. Všade hľadajú čašníčky, predavačky, pomocné pracovné sily, upratovačky - teda aj profesie, na ktoré nie je potrebné žiadne špeciálne vzdelanie či odborná prax. Robiť nemá kto. A to sa čudujeme, že nás zaplavia cudzí "imigranti" prichádzajúci za prácou. Spomínam si na časy, kedy bola situácia iná. Čím to je?

V tomto článku nechcem rozoberať výšku mzdy, či robiť porovnania s Nemeckom, Rakúskom alebo inými krajinami. Chcem len poukázať na fakt, že ľudia (presne ako politici) strácajú zábrany a čo robia (nech to je čokoľvek), robia už uplne bez pretvarovania sa a maskovania, ale takpovediac na hulváta.  Divná to doba...

 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
onanym | 01-12-2016 12:08:14
LSNS je len zbierka primitivov...SaS - sklamali ma svojou urovnou, ktora klesa obcas na uroven Smeru... Koho volit?
seredan | 01-12-2016 11:07:51
to ze je to jej exmanzel ma vacsiu vypovednu informaciu ako plateny novinar ktory pise to co jeho zamestnavatel chce.

Uroven volicov. Jedna sa dostane do parlamentu so stiahnutymi nohavickami, dalsi chorobne strieda partnerky a vyraba si deti, LSNS a Matovic si robia srandu zo zidov a holokaustu s usmevom.

Obcan | 01-12-2016 00:06:50
Vazeny pan REALITA,uznavam ze niekedy kladiem zvlastne a pre dost ludi aj neprijemne otazky,no myslim ze z mojho prispevku nizssie je vidno ze na nikoho a teda ani na Vas neutocim.
Co sa tyka Vasich otazok,tak na ziadne myslienky nikam nechodim,mal som toho rozpisaneho dost,ale vymazal som to a skratim to takto-odpoved na Vase otazky je REALNA skusenost,lepsie povedane,mooooc skusenosti pri praci s ludmi s roznymi narodnostami-priamo s utecencami nie,ale iluzie si nerobim,na to aby som si mohol utvorit obraz a hlavne nazor,staci byt urcitu dobu v danej krajine.
Na zaklade skusenosti Vam mozem povedat ze cim juznejsie,tym pracovne horsie,Vase osobne skusenosti su asi ine,ale za svojim si stojim.
Kolega zazil extrem ked pracoval priamo s arabmi,alebo africanmi a to je uz naozaj na maslu.
Ja Vam Vas nazor neberiem,tak ho prosim neberte ani Vy mne.
Co sa tyka ,,spoluobcanov,, z Cukrovarskej,komentovat to nebudem,vieme ze je to zbytocne,ale ak ste narazal na ciganov celkovo,tak som zazil ciganov (ano ciganov,oni sami si tak hrdo hovorili)co makali a zarabali viac ako Vami spominanu tisicku. Ale ti boli zo Spisa a okolia,takze porovnavat tychto a tych z Cukrovarskej je sto a jedno.
A nakoniec-plateny iste niesom,hrdy vlastenec som,ale nie hrdy na SVK ako stat ale na SVK ako krasnu krajinu a co sa tyka toho hranola ten je dobry akurat tak nieco podlozit,eventualne neskor s nim este prilozit,aby bol dvojity osoh.
Ak ste myslel ineho hranola,tak z toho osoh nieje a ani nikdy ziadny nebude.
Pekny vecer,respektive rano.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2016 23:29:03
seredan | 30-11-2016 22:56:38 | - uz to, ze exmanzel o exmanzelke nieco pise, svedci o jeho inteligencii. Tak ona teda bola na prachy uz za mlada...
Ale prisiel na to az vtedy, ked ju prasi niekto iny...

Myslim si, ze su na tom uplne rovnako. Zlyhali len volici...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2016 23:16:33
seredan | 30-11-2016 22:56:38 | - starosta ma pravo na hlavickovom papieri obce s okruhlym razitkom ZA OBEC napisat cokolvek?

Ospravedlnenim Vasho tvrdenia je pozdna hodina a streda. Asi ho tam treba...
seredan | 30-11-2016 22:56:38
1. Ciganikovej manzel sam napisal na FB ze ona vzdy bola na peniaze uz ako mlade dievca. (odporucam si precitat jeho dlhy status na FB)
2. To ze starosta vyhlasil ze ma imunitu ako prezident ? A ? To niekomu vadi ? Nech si kazdy vyhlasuje co chce ma na to pravo. Pokial nieco porusi tak na to su tu adekvatne organy. Oni rozhoduju a nie obycajni ludia s plnou zaludocnou kyselinou
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2016 22:32:07
SAS a jej pohlad na obcanov | 30-11-2016 22:12:19 | - starosta Holicka zo Sintavy o sebe verejne napisal, ze ma imunitu ako prezident.

Nuz, o blaznov a poloblaznov nie je medzi volenymi zastupcami nudza.

Treba si vsak uvedomit, koho chybou je, ze su takito ludia volenymi zastupcami a ze im my davame plat z nasich penazi.

Ano, je to nasa chyba.

Otazka je, ci s tym ludia chcu nieco urobit...
utok na plateneho trolla | 30-11-2016 22:24:34
Tá Cigániková povedala toto:

“Pre ľudí, ktorí dnes zarábajú tisíce, pre tých je plat, ktorý sa poslancovi núka, smiešny. Samozrejme pre nejakého “ťuťmáka“, ktorý v živote nič nevytvoril, ktorý sa narodil so zlatou vidličkou v zadku, je to možno atraktívne. Ja by som ale chcela, aby sem chodili šikovní manažéri, ktorí budú rozhodovať o tom, ako sa v tejto krajine bude dariť,“

Mám dojem, že nemyslela bežných občanov SR, ale poslancov NRSR za SMER-SD, deti privatizárov HZDS,vďaka ktorým sme tam kde sme.

Pozdravujem na Súmračnú a Vajnorskú.
SAS a jej pohlad na obcanov | 30-11-2016 22:12:19
Ako povedala Ciganikova za stranu SAS. Kto nezaraba nad 3000 eu je tutmak.
Ked politik takto oznaci kazdeho obcana ktory nema taky prijem tak sa netreba cudovat ze ludia odmietaju pracovat.

anonym | 30-11-2016 22:06:28
Vy ste dobre naivni ak si myslite.ze utecenci budi robit.budu sa len mnozit levo to im ide najlepsie.robit nebudu lebo doteraz poriadne ani nerobili.mame dost ciganob co neeobia ani nebudu lebo nemusia.a och deti tiez nebudu lebo to vidia ze ani tatko nerobi nemusim ani ja. Treba podporovat slovensku krv aby sme sa my mnozili.len ked mame vsetco hypoteky tak to tazko ide.
REALITA | 30-11-2016 22:00:22
Váženy občan, asi ste troll. Hneď na úvod útočíte kladením zvláštnych otázok.

Kam chodite na tie myšlienky?Odkial viete aká je náročnosť nájsť medzi nimi remeselníka,robili ste u nich na personálnom? Odkial viete o ich nezáujme učiť sa reč? Čím ste merali diametrálnu odlišnosť ich mentality? A čo hovoríte na mentalitu spoluobčanov z táboriska na Cukrovarskej? Naučíme ich odborné práce za tisícku mesačne?

To je otázok čo?Hm, a aké to je jednoduché...

Mám pocit, že ste platený \"vlastenecký\" internetový hranolov troll!!!
Obcan | 30-11-2016 21:35:59
REALITA-tak Vy ste inak naivny clovek,vraj sanca v syrskych utecencoch...
To myslite tie statisice doktorov a inzinierov co prisli do Nemecka ?
Medzi nimi je tazko najst remeselnika s pracovnymi navykmi.
Mentalita diametralne odlisna od tej europskej,ale niekto sa bude snazit zaclenovat nezaclenitelnych ludi aj keby co bolo.
Utecenci medzi ktorymi dominuju mladi zdravi muzi a aj tak ziadny zaujem naucit sa rec krajiny kde ziadaju o azyl,o praci sa je zbytocne bavit.
To skor este tak pracovnici tzv.vychodneho bloku,aj ked tiez zvlastna mentalita,ale ked uz tak niekto chce platat diery,tak naozaj tymi rumunmi,juhoslovanmi,ukrajincami,ale v ziadnom pripade nie vseliakymi mohamedanmi-myslim ze zo skusenosti viem velmi dobre o com hovorim.
Proste viac ako drviva vacsina nieje zaclenitelna a schopna sa adaptovat na nase (europske) prostredie.
To su len keci slnieckarov,mimovladiek a ,,ludskopravnych,, organizacii co len vysavaju prachy kde sa da.
Pekne napisane,p.Majko-nastartovat mnozenie ludi...ono ti ludia by sa aj mnozili,ale je smutne ze prave vlady likviduju dlhodobo europsku populaciu prave tymi ekonomickymi skrtmi hlavne na mladych.
Mladi ludia ak chcu zalozit rodinu a dostojne zit,ste to dobre napisal-su zadlzeni na generacie,vsade pocut ako niet penazi a ked sem prudia davy utecencov,tak lietaju miliony a miliardy-prave tie ktore niesu pre tych nasich mladych europanov,tak sa zazracne vzdy najdu pre ludi ktorych ekonomicky a vlastne celkovy prinos pre Europu je NULA.
Toto je ale chore ale niekomu to zjavne vyhovuje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2016 21:04:48
Nieco z mojho pera z pred viac ako roka:

http://www.seredonline.sk/clanky/dobra-legislativa-je-dolezitejsia-ako-kvoty-musime-mat-moznost-vyberu/

V archive je toho hodne a aj toto:

Imigracia je podla mna nevyhnutna, dolezite ale je, aby sme si vyberali my a tzch ludi, ktori mozu byt spolocnosti prospesni. Potom sa nemusime bat podpalovania aut (teda az na Sered), rozbijania kuka nadob na uliciach ci lyncovania krestanov) a aspon z casti vyriesime akutny problem s mimoriadne zlym demografickym vyvojom.

Nasledne je nevyhnutne nastartovat \"mnozenie\" sa mladych ludi prirodzenym sposobom a to si b´vyzaduje aspon nejake socialne istoty. Nemyslim slogan a podvody, ale fakt zakladne istoty, aby sa mladi nemuseli zadlzovat na 3 zivoty a na druhej strane sa pozerat, ako politicki zmrdi tuneluju miliony az miliardy a podpisuju zmluvy nie v sulade s verejnym zaujmom.

Priatelia, tato diskusia je neskutocne cennym podkladom do relacie, ktora je na spadnutie - otazkou je, ci sa najdu aj mladi ludia, ktori su ochotni viac, ako len klepkat do kavesnice.

Vdaka za korektnu a civilizovanu diskusiu s mnozstvom nametov a nazorov tych, ktorych sa stav v spolocnosti dotyka.
gulak | 30-11-2016 20:57:45
Obyvatel..ten e shop ma aj kamennu prevadzku..a plat predavacky 1000 eur..to si prvy tvrdil Ty..a vies chvalabohu za internetovy predaj,aspon si ludia zistia,ktory obchodnik je najviac pazravy..
REALITA | 30-11-2016 20:10:40
Tie kamenné obchody to je definitívny koniec, okrem vysokošpecializovaných predajní nabitých tovarom a supermarketov zaniknú všetky, všetko vyriešia e-shopy. Preto sú také platy v tomto segmente.

Ale poďme sa baviť o inom. Zamestnanci vo výrobe, t.j. kuchár, zvarač, všetky profesia v stavebníctve, pekár, automechanik, profesionálne zamerania. Tam to vidím nasledovne: nástupný plat minimálne 1000 Eur + všetky odvody a štandardný 8-hodinový pracovný čas, podnikatelia vo výrobe si môže začať stavať ubytovne a hľadať srbov, rumunov, bulharov a ukrajincov. Zohnať profesionálnych zamestnancov bolo v posledných rokoch absolútne nemožné, jedine ho preplatiť niekomu druhému. Dnes sú už ich platy tak vysoké, že ani toto nefunguje. Šanca bola v sýrskych utečencoch, ale namiesto toho, aby sme ich prijali čo najviac ako nemci, tak my sme sa ich báli, lebo komunistický hranol si o nich vymyslel teoriu, ktorú analityk Fedor mu naordinoval na volebné víťazstvo.
Obcan | 30-11-2016 19:57:30
Kazdy ma osud vo svojich rukach a myslim ze kazdy svojpravny clovek sa vie aj sam zariadit.
Nechapem co vyplakavaju ,,podnikatelia,, vsak vacsina z nich sa ma dobre a tym co to nevychadza,tak nech to zabalia a idu makat niekde do firmy.
Preco to nespravia,ale budu radsej stale vyplakavat ?
Odpoved je jasna.
To iste aj zamestnanci-nikto nikomu nedrzi pistol u hlavy.
Nelubi sa mi,tak idem inam.
Ked sa mi nebude lubit ani tam,tak pojdem zase inam.
Treba stale skusat,pracovat na sebe,snazit sa byt lepsi ako ini v obore,predat sa a nie vyplakavat ze sa maka za 400eciek.
Vlastne sa ani tym ,,podnikatelom,, nedivim ze davaju take almuzny a hlavne ked je niekto ochotny za to v dnesnej dobe pracovat.
Len sa stazovat,to je take slovenske...
Emana | 30-11-2016 19:47:57
V mojej praxi sa často stretávam aj ja s nezamestnanými, ktorí si chodia pýtať pečiatky pre UP. Nerobí mi problém im ju dať, pretože prácu im ponúknuť nemôžem.
Myslím si, že kto si chce prácu nájsť, tak si ju nájde, kto má nárok na podporu, nech si ju užije, kto pracovať nechce, s tým nepohne ani UP.
So zbieraním pečiatok sa nič nevyrieši, možno pracovníčky majú aspon nejakú činnosť, inak to nikam nevedie.
Dokonca som sa dozvedela, že v istom podniku berú za tento úkon 5eur. Za niekoľko rokov som sa stretla s veľa žiadateľmi o pečiatku, ale nikdy ani jeden cigán, či cigánka. Tých ako preverujú, či si prácu hľadajú ?
Olga | 30-11-2016 16:58:36
ano..keby sa platilo tak aby to ludi motivovalo...neverim, že by boli na úrade práce...a presne ,ako tu písali...pracovníčky ÚP majú právomoc za každú maličkosť vyhodiť človeka...a týmto sa znižuje nezamestnanosť...celé postavené na hlavu....na Slovensku je možné aj to nemožné...takže všetko...hanba....
obyvatel | 30-11-2016 15:57:59
gulak tebe by sa pacilo keby si to v kamennom obchode kupil este lacnejsie ako na nete. Alebo max o 5 eur drahsie. A v Seredi preda jednu taku alebo podobnu povecme to je jedno 1 mozno 2 vies co nech 5 za den a to som optimista :)) Trzba uplne bezna v hrubom 25eur denne x 20dni = 500 v hrubom za mesiac. To je v hrubom a je to len polovica na plat predavacky. Inak povedane v cistom to nepokryje ani mesacne naklady na energie v tom obchode a nie to este 1000eur na plat predavacky. Chlapce toto je realita podnikania v SEREDI. V tomto meste nedokazu trzby zarobit ani na predavacku. Toto je kruta realita tohoto mesta a politiky v nom. Tak nech ta plati internet a aj vsetky odvody za teba.
onanym | 30-11-2016 14:49:45
gulak - tak tak..
gulak | 30-11-2016 14:42:40
No treba sa na to pozriet aj z inej strany..chcem si kupit urcitu vec,na nete je cena 25eur +postovne..reku dam zarobit tunajsiemu obchodnikovi,pridem sukromnikovi,ten sa tvari,akoby som chcel kupit vzorku z Mesiaca,po 5 minutach doleziteho hladania na nete mi povie cenu..49,90 eur..potom sa necudujte,ze ludia v Seredi nakupuju niekde inde..a este k tomu,ze predavacka by chcela 1000 eur..zamestnaj tam svoju zenu..a usetris..
obyvatel | 30-11-2016 13:29:19
Ono v Seredi je problem ten ze castokrat si ta predavacka na seba a stat ani nezarobi. Nakolko kupischopnost obyvatelstva je tu s kombinaciou internetoveho predaju pre mensie prevadzky nulova. Ale predavacka by chcela 1000 e plat. A kde na to vziat???
Andrea | 30-11-2016 13:24:38
Mňa tiež vyradili z upsvar...mam dve malé deti a ponúkli mi prácu na jednu smenu čiže len ranná fajn vyhovuje idem prišla som tam a vysmiali ma ze sa tam pracuje do piatej povinné nadčasy! Ber alebo odíd no musela som odísť nakoľko skolka je len do 16:30 takže si musím platiť sama zdravotnú...A čuduje sa ? Však také práce dávajú ktoré sú hodinovo totálne mimo len by ľudí zdierali !cele naše krásne Slovenko keby môžem hneď odtiaľto vypadnem!
gulak | 30-11-2016 12:01:28
Ten,kto sa cuduje tejto pani,nech tam posle pracovat svoju zenu,aby zbadal realitu..
upsvar | 30-11-2016 11:43:34
Odišiel som od zamestnávateľa, kde mi nevyhovovali podmienky a zoabchádzanie ľudí. Išiel by som si zobrať podporu na ktorú mám nárok, a za všetky dane a odvody ktoré platím si ju teda vyberiem. Podporu mám cca 600€, a úrad práce ma posiela na pracovné ponuky za 400-500eur, naozaj si myslíte že takú prácu príjmem? Úradu ide len o to aby znížil nezamestnatnosť na papieri. Ak odmietnem pracovnú ponuku som vyradený a úrad je spokojný, nezamestnanosť sa znížila keďže tam nie som evidovaný :). Ja nepotrebujem úrad aby mi hľadal prácu, pretože oni schopnú prácu nikdy nenájdu. Naozaj je smiešne že aké pracovné podmienky sa dnes dostávajú aké peniaze. Samozrejme niekto musí robiť aj takú prácu, ale chudák ledva prežije ak vôbec... A mnoho ľudí budeš radšej evidovaných na úrade, ktorí za nich platí a idú robiť na istý čas na čierno. A to, že si človek takto nenašetrí na dôchodok?, nebuďte smiešny. Dnešná generácia pôjde do dôchodku v 75 rokoch a rozhodne sa nebudem spoliehať na tento štát. :)
anonym | 30-11-2016 10:44:13
Urad prace ma zhora nakazane aby vyradovali co mohli.aj umelo pretoze potrebuju pekne cisla resp.percenta nezamesnanosti.aby sa v telke pred plebsom mohli chvalit ako sa dari tomutoo statu s nezamestnanostou.
Michal | 30-11-2016 10:40:36
Neviem kde si zobral 400, pri hrubej mzde 500€ je celkový náklad na zamestnanca 676€.
Pán Majko, možno situácia mladej ženy bola iná , ale upsvar žiada potvrdenia (pečiatky) aj od ľudí ktorí čerpajú 6 mesačnú podporu a majú na ňu riadny nárok. Upsvar má navymyslane povinne návštevy zamestnávateľov aby vás nachytali a hneď vyradili z evidencie.
onanym | 30-11-2016 10:36:17
No a sme na zaciatku problemu. Mame nenazrany stat, ktory vybera neskutocne peniaze, ale tieto peniaze v rozpocte stale miznu. Ako je to mozne? A Mladym by sa aj chcelo pracovat, ale za 400 Ecok? Ja vam neviem, ale platit hypo, ci najom, stravu, mat nedajboze deti..to fakt moze ostat clovek doma. A je fakt, ak by stat znizil odvody, dane...myslite, ze by podnikatel pridal zamestnancovi nejak?
divili by ste sa... | 30-11-2016 10:30:07
Šokujúca informácia, koľko ide z platu zamestnancovi a koľko štátu.

Koľko stojí práca za 1 euro v skutočnosti? Zamestnanec na Slovensku síce dostane euro, ale zvyšných 75 percent ide do štátnej kasy. Jednotková práca je so sociálnymi odvodmi a daňovým zaťažením 1,75 eura.

http://karierainfo.zoznam.sk/cl/1000162/1417475/Sokujuca-informacia--kolko-ide-z-platu-zamestnancovi-a-kolko-statu
jabo | 30-11-2016 10:28:03
No su mediz nami aj taki co nemaju ziadnu skolu a myslim ze taku robotu by mohli robit.lepsia minimalka ako nic.nikyo ho tam nedrzi aby tam tobil cely zivot ale kym sa nenajde nieco lepsie.lenze jebto aj tak,ze malym sa nechce robit.lebo oni za 500e nepojdu.chcu byt vsetci za pc a mat asoon tisicku.ale co on ponukne tomu zamestnavatelovi aby si tisicku zarobil?.cloveku ktory dostane 500eur plat musi zamestnavatel Okolo 400eur zaplatit statu.takze rwalne stoji zamestnanec 900eur nieb500.pretoze tento stat je nenazrany.dotacie a danove prazdniny sa davaju len veljym zahranicnym firmam ktory z nas robia otrokov.ale domacemu podnikatelovi keby len platenie socialky odpustili by pomohlo.a ano mlady
kral | 30-11-2016 10:14:50
chod ty robit za 200€
onanym | 30-11-2016 09:26:52
Osobne...Vy sa cudujete?! Neviem, ale je pravda, ze ja osobne by som sa skor spytal na plat (hoci ako odpoved by som uz poznal uz teraz). V danom obchode predpokladam, ze by slo o minimalnu mzdu. Benefity? Nebudte smiesny :) V obycajnom obchode mozete byt rad, ze ste rad a nieze benefity... Je ale pravda, ak by podnikatelia dali primerane mzdy (nie minimalky), tak ludia by mali vacsi zaujem. Takto sa asi oplati robit nacierno, alebo..nerobit vobec nic.
turboman | 30-11-2016 08:39:34
stat zoberie zamestnancovi vacsinu platu a tu papalasi rozkradnu.. tak lepsia peciatka
Miro | 30-11-2016 07:54:21
Za minimalku tým pazravym\"obchodnikom\"robiť nikto nepôjde,a dobre robia
Kiwi | 30-11-2016 05:48:27
Skúste ísť na mesiac pracovať tam,kde sú tie oznamy a bude Vám jasné,prečo ľudia zháňajú pečiatky!
to tony | 30-11-2016 05:44:19
to radšej budú poberať almužnu od štátu za ničnerobenie, že?
tony | 30-11-2016 05:35:00
Za almužnu ván nikto robit nebude.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign