Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Charakter človeka sa prejaví v krízovej situácii - zachraňoval osádku z havarovaného vrtuľníka

Miloš MajkoDátum05. 03. 2013 16:23:00TémaLetecké nehody
200

Sereď / Vinohrady nad Váhom   |    S pánom Královičom sme sa zoznámili ešte minulý rok. Aj s rodinou bol medzi tými Královičovcami, ktorí sa pravidelne stretajú v poronde pri Váhu. A Váh nás dal dokopy znovu. Pri mimoriadne tragickej udalosti z pred dvoch dní. Pán Královič bol totiž prvým záchrancom zo strany občanov, ktorý neváhal oblečený skočiť k topiacim sa  ľuďom z vrtuľníka do chladnej vody Váhu a - pomôcť.  Do prúdu  Váhu skočil napriek tomu, že sám riskoval život. Voda o teplote sotva 4 stupne Celzia je záťažou aj pre športovcov - ľadových medveďov.  A tí pravidelne a dlhodobo svoj organizmus otužujú. 

S pánom Královičom sme sa rozprávali na kameru, no hovoriť o tých chvíľach  bolo pre neho bolestným spomínaním. Pri havárii vrtuľníka do  Váhu zahynul mladý človek. Napriek pomoci a snahe ostatných.

Telefonicky sme sa spojili aj s rodinou  Mikulincových, ktorej štyria členovia prišli na miesto tragédie o chvíľu neskôr a ani oni všetci neváhali a do studenej vody Váhu skočili pomáhať tým, ktorí  sa ocitli v ohrození života a pomoc potrebovali. Pani  Mikulincová  sa vyjadrila, že konali z presvedčenia a ani na chvíľu neváhali pomôcť.

Rozhovor s pánom Královičom prinášame.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Maros | 09-03-2013 15:35:39
vsetkym patrí vdaka a uznanie
pre Jara | 07-03-2013 10:57:56
kazdy to hovori z jeho pohladu, pan Kralovic bol na mieste ako prvy a nemoze za Mikulincovich povedat to ako to cele prezivali z ich pohladu. Pokial viem, nechceli dat rozhovor...treba si to vypocut este raz, alebo precitat.
Jaro | 07-03-2013 10:19:09
Bolo by spravodlivé, keby vedľa tohto pána sedeli aj bratia Mikulincoví, nemyslíte si? veď tam nasadili vlastný život a spomenie sa to tu len v jednej vete, opýtajte sa tých prvotných čo tam boli .. mali by im dať medajlu za statočnosť !
Jana | 07-03-2013 08:40:50
Jozef, krásne
Miroslav Štefanek | 07-03-2013 07:59:49
Pevne verím že odozva od kompetentných za tento ich čin bude adekvátna a na takej úrovni akú si tento čin zaslúži
Miroslav Štefanek | 07-03-2013 07:47:53
Slovensko je malá krajina či rozmerovo,alebo na počet obyvateľov,no má obrovské bohatstvo
ĽUDÍ
KRÁLOVIČOVÝCH A MIKULINCOVÝCH
Tento ich čin,odvaha,rozhodnosť a v neposlednom rade nezištná pomoc,riskovanie vlastného života ktorý si každý tak strážime, pri záchrane života iného človeka,je hodnota ktorá sa nedá ani vyčísliť a možno ani definovať.
Možno áno - DOBRÝ KRÁSNY ĽUDIA -
Prajem im veľa šťastia
Bez uvažovania ako,komu a prečo sa to všetko stalo prajem ešte raz všetkým zúčastneným,na tejto smutnej udalosti
Veľa šťastia....
Katka | 06-03-2013 19:27:42
Velký obdiv všetkým ktorí sa podielali na záchrane. Navrhla by som pre ních ocenenie zlatý záchranársky kríž. Pretože takáto záchrana preverí zdatnosti aj profesionálnych záchranárov.
seredan | 06-03-2013 16:43:44
klobuk dolu mate aj moj obdiv pretože neviem čo bi som spravil kebi ja toto vidim ako je to velki hrdinski čin a patri vam vdaka
Luboš | 06-03-2013 16:31:41
Vďaka Pánu Bohu, že su na svete ešte takýto ľudia.
Stokrát vďaka!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-03-2013 16:14:26
Za posledne hodiny ma viacej ludi oslovilo s tym, preco neprinasame spravy o tom, s kym a preco bola slena vo vrtulniku, neprinasame informacie z nemocnic, kde zraneni lezali a pod.

Dlhodobejsi citatelia SOL a rescueonline.sk urcite postrehli niekolko vyraznych odlisnosti medzi menovanymi mediami a tymi, u ktorych su taketo spravy standardom.

My sme ini a ini zostaneme preto, lebo ini byt chceme. SOL naozaj nevidi ako dolezite to, kto s kym spal ci sa s kym pohadal. K tragedii doslo, to nik zezvrati. Nezaujima ma zivot, vystrelky ci sukromie osadky vrtulnika. Zaujimaju ma ludia, ktori pre svoju obetavost a charakterove vlastnosti moholi byt na zozname obeti podobne, ako ten 13 rocny chlapec. Dobrovolne, preto lebo bez vahania pomohli tym, ktori pomoc naozaj potrebovali.
Podla mna nie marketingom a hlupostou ludi vytvorene hviezdicky z reality show, telenoviel ci inych nezmyslov si zaslužia pozornost verejnosti. To nie su hrdinovia, to su maketingove produkty, ktore po vycucani maxima z popularity a opozerani skoncia horsie, ako pred svojou popularizaciou.

Moj nazor je, ze ludia ako pan Kralovic ci rodina Mikulincovych su ti, ktori maju byt vzorom pre kazdeho cloveka.

Ak to mam povedat inak, tak v tiesni do ktorej sa moze dostat kazdy z nas budem dufat, ze na blizku bude prave pan Kralovic alebo niekto od Mikulincovych a to radsej, ako svetoznamy a nepochybne dobre zarabajuci herec ci ina celebrita.
Totizto v zivote su situacie, kedy sa nehra a ide sa na ostro...
charakter cloveka | 06-03-2013 15:22:33
tito ludia by mali byt nominovani na cin roka,asi by bolo viac obeti keby nebolo tychto odvaznych ludi co nevahali skocit do ladovej vody a pomoct cudzim ludom i ked ohrozovali vlastne zivoty.sklanam hlavu az k zemi a prajem vam aby ste vzdy iba takychto dobrych ludi stretavali
ONANYM | 06-03-2013 11:49:50
tomuto panovi palec hore. Aspon je vidiet, ze v Seredi neziju len narkomani, kriminalnici, ale aj slusni ludia ochotni pomahat.
Jozef | 06-03-2013 11:28:31
hombre, myslim, ze neexistuju take slova, ktorymi by sa dalo vyjadrit podakovanie a ucta k tymto ludom, ktori nevahali a pomohli.
A preto v tichej ucte skladam klobuk a dakujem.
názor | 06-03-2013 11:23:57
Čo sa stalo sa neodstane.
Všetká česť, že sa našli ľudia ochotní riskovať vlastný život na záchranu tých, ktorí s vlastným životom riskovali.
Reči sa vravia a chlieb sa je. Na toto porekadlo už len poviem, že keď blízky príbuzní vykrikovali, že zavolajú Kaliňákovi a že sa to bude inak riešiť,...

Tak pán Kaliňák by v prvom rade mal oceniť tých, ktorí boli na mieste nešťastia ako prví a poskytli pomoc s nasadením vlastného života. Za toto si zaslúžia medajlu.
A to som ešte zvedavý, ako to "niektorí" budú chcieť zamiesť pod koberec, že sa jednalo o technickú závadu. Či krv je pilotova, alebo "už" niekoho iného.
hombre | 06-03-2013 11:20:51
Tí ľudia, čo sam v danej chvíli angažovali pomôcť na živote ohrozeným trosečníkom si zaslúžia nie len moju úctu, ale aj širokej verejnosti a nepochybne od štátnej správy! Je zarážajúce, že na slová poďakovania sa za obetavý čin sa nájde za viac ako 24 hod od zverejnenia len 6!!diskutujúcich. Ale keď nejaký agresívny a nepozorný vodič rozbije pri Lidli auto, diskutujú desiatky mudrlantov...
klobuk dolu | 06-03-2013 07:44:45
klobuk dolu pred takymto hrdinskym cinom. ...a odmena??? mohla by starostka aspon dane odpustit
Ondrej | 06-03-2013 04:02:59
Keď zachráni život policajt, štát navrhuje odmenu, keď zachráni mestský policajt, mesto navrhuje odmenu. Je mi jasné, že veľa krát oprávnene, veľa chalanov z bezpečnostných a záchranných zložiek nespočetne veľa krát nasadzuje svoj krk za iných, jednoznačne si to zaslúžia, ale sú za to platený (aj keď naozaj mizerne), je to ich práca! Som naozaj zvedavý, či si niekto kompetentný všimne a uvedomí činy týchto ľudí! Obrovská úcta Vám a vďaka! Ďakujeme Vám.
Vinohradčárka | 05-03-2013 22:24:22
Všetky noviny sa naháňajú za senzáciami. Kto s kým spal, kto s kým kedy chodil a podobne.Hreje ma pri srdci,že práve seredonline nám prinášajú to,čo v živote je njdôležitejšie.Som rada,že pán Majko má priority v prezentovaní ľudí čo si našu úctu zaslúžia.Vďaka pán Královič za to,čo ste vzkonali pre iných.A vďaka seredonline za to,že sú tu pre nás.
Gratulujem | 05-03-2013 20:08:21
Toto sú skutoční hrdinovia! Klobúk dole a veľa zdravia pán Kráľovič a rodina Mikulicových. Vy ste mali byť na titulnej strane denníkov, a nie nejakí vadiaci sa herci.
Ďakujeme, že ste | 05-03-2013 20:03:01
Tak po vzhliadnutí tohto videa ma skutočne mrazilo.
Patrí Vám skutočne obdiv p. Královič ako aj rodinke Mikulincových, ktorí dokázali takto pomôcť, pričom ste riskovali svoj vlastný život.
Je to dobrý pocit, že aj takíto OBČANIA žijú v našom meste.
Este raz ĎAKUJEME, že ste.
Veľa zdravia a štastia
s nasadením | 05-03-2013 18:56:01
vlastného života s holými rukami pre záchranu iných, to sa tak často nevidí. Hlboká poklona za odvahu a ľudský rozmer ktorým disponujete p. Královič, takisto aj Vašim pomocníkom pri zachraňovaní posádky. Uvedené miesto /plytčina, výbežok pred špicom/ velmi dobre poznám z mladosti, vyrastal som tam, rapídne sa to zmenilo k horšiemu a bez Vašej pomoci by boli následky x-násobne tragickejšie. Ešte raz Vám patrí moja úcta za velkú obetavosť a čin hodný velkého človeka.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign