Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Cez STK a EK prejde rovnako štvorročné, ako päťdesiat ročné auto

Miloš MajkoDátum08. 12. 2009 12:19:24TémaAktuálne témy
V ostatnom čase môžeme aj z diskusných príspevkov na rôznych internetových fórach sledovať, že občania oveľa citlivejšie vnímajú služby poskytované za svoje dane štátom či samosprávou mesta (obce), kde občan žije. Médiá každoročne prinášajú informáciu napríklad o tzv. "dni daňovej slobody". I tento údaj je však čiste teoretický. Každý z nás totiž platí rôzne poplatky na úradoch ako napr. poplatok za vydanie stavebného povolenia, poplatok za vydanie občianskeho preukazu, cestovného pasu, vodičského preukazu, poplatok za zaevidovanie zakúpenej zbrane, výmenu ŠPZ na aute či poplatok za psa. A práve tieto druhy poplatkov väčšinou platených v kolkových známkach alebo v hotovosti do pokladne úradu život mnohých ľudí značne predražuje. Vo výhode sú samozrejme tí, ktorí k svojmu životu takpovediac nič nepotrebujú. Sú však aj poplatky za činnosti ktoré sú síce v súlade so zákonom, no ich opodstatnenosť je prinajmenšom na zamyslenie. Ide napríklad o povinné technické a emisné kontroly vozidiel a to hlavne ich intervaly. Čo mám konkrétne na mysli? Prvý raz musia byť autom predmetné kontroly absolvované po 4 rokoch od prvého prihlásenia vodidla do evidencie. Následne potom každé dva roky. Je prirodzené, že určitá kontrola nad technickým stavom áut je nevyhnutná. Účelom kontroly by malo byť dosiahnutie stavu, aby na našich cestách bolo bezpečnejšie a jazdilo po nich menej áut v zlom technickom stave, či rovno vrakov. Emisné kontroly by zase mali zabezpečiť dodržiavanie limitov emisií vo výfukových plynoch, čím by sme mali výraznejšie prispieť k ochrane životného prostredia. Logicky by teda malo ročne byť vyradených množstvo hlavne nákladných áut, ktoré dymia tak, že sa za nimi prakticky nedá ísť. Prax je však iná. Rovnako na STK obstojí osobný Mercedes o veku štyroch rokov spĺňajúci emisné normy EURO4 ako nákladná PRAGA V3S či východonemecká IFA. Jednoducho faktom je, že rovnako kontrolám vyhovie už spomenuté auto s rokom výroby 2005 ako auto o 50 rokov staršie s koncepciou motora takmer z polovice minulého storočia. Nechcem polemizovať nad dôvodmi, no jednoznačne z toho vyplýva, že takýto stav veľa na bezpečnosti na cestách zrovna nepridáva a ani bobríka za ochranu životného prostredia čakať asi nemusíme. Jediný kto z uvedeného stavu pravideľne profituje je stanica technickej kontroly a samozrejme - štát. A občan te ten, kto to všetko "zatiahne".

Fotogaléria k článku:

 Až komicky pôsobí, keď cez  STK a EK prejde rovnako prakticky nové auto ktoré môže byť ešte dokonca v záruke ako niekedy aj viacej ako 5O rokov starý nákladiak, po naštartovaní ktorého vznikne dymová clona za ktorú by sa nemusela hanbiť ani armáda na taktickom cvičení.
Popis: Až komicky pôsobí, keď cez STK a EK prejde rovnako prakticky nové auto ktoré môže byť ešte dokonca v záruke ako niekedy aj viacej ako 5O rokov starý nákladiak, po naštartovaní ktorého vznikne dymová clona za ktorú by sa nemusela hanbiť ani armáda na taktickom cvičení.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
jojo | 09-12-2009 14:38:05
JJ presne toto aj ja vidím ako problem. Kedy ste tu naposledy videli dopravákov večer (alebo aj cez den). Tie piatkové a sobotné večery to je tu ako estráda. Inak Peter to s tým tmavým fejsom to si uplne zabil, super som sa pobavil, aj ked smiech pomedzi slzy...
seredan | 09-12-2009 14:06:14
peter to vystihol, mali by sa konecne policajti zaoberat s tymi ciganskymi autami, je ich tu kopa a urcite ani jedno neni prihlasene a o zakonnej poiste radsej ani nehovorim. Je az taky problem zavolat sem dopravakov, alebo PMJ z TT alebo NR nech ich skontroluju ked ti nasi seredsky policajty na to kaslu.
peter | 08-12-2009 20:50:35
podľa mňa by na začiatok stačilo dôsledne realizovať platné predpisy. Ak napríklad konečne nájde niekto z kompetentných odvahu a zrealizuje poctivú a neohlásenú akciu iba v seredskej diere, zrejme by nestačili všetky odťahovky na okolí. Mám na mysli šroty spravidla s českou či anglickou ešpézetkou, spravidla otlčených a poskladaných ako u kutila Tima. Ich vodičov prevažne s tmavým lakovaním fejsu a často evidentne pod vekovým prahom na získanie vodičáku nehovoriac. Stačí si po poobedňajšej smene obzrieť osadenstvo parkoviska pred Nádaského krčmou. Je to ale science-fiction pretože jednoduchšie a menej psychicky náročné je buzerovať počas dňa bežného mierne priposratého ale asertívneho spoluobčana. Vtedy totiž táto príživnícka čvarga vyspáva po lopkárskych a iných nočných ťahoch a navyše nikto z príslušníkov nestojí o možnosť ktorú im dáva neschopný štát a tou je nesmierna arogancia a hulvátstvo.
krkavec | 08-12-2009 19:32:10
ved ja netvrdim ze by to tak muselo byt (myslim tym kazdy rok), aj ked aj to ma svoje vyhody, ale ten system tu spolahlivo funguje a vermi ze DVLA (statna agentura spravujuca veci okolo aut a vodicakov)a policajti sa s tym neseru. Hocikedy aj vdaka dopravnym kamerqam si mozu skontrolovat ci to mas v poriadku alebo nie. A ked ta zastavia, tak nbez dakych reci ta vylozia s auta, pre ktore pride odtahovka a spet ho dostanes len ak zaplatis mastnu pokutu.
Krkavec | 08-12-2009 16:53:52
Uplne suhlasim s tymto clankom. Je to len dalsi priklad kocurkova na slovensku. Stat by sa mal zamysliet a zmenit cely system. napriklad tak ako je to tu v uk. Tu musi absolvovat TK, ktorej sucastou je aj emisna, auto kazdy rok. Vodic musi zaplatit 35-45 libier (zalezi od firmy a ci ste ich pravidelny zakaznik a podobne), ale vzhladom na tunajsie prijmy to nie je az tak moc. A jak to funguje? Dohodnete si termin, odtsavite auto. Technik zada udaje o vasom aute do PC ktory je prepojeny so systemom evidencie aut po celom UK, takze hned ako zada vasu spz, tak vie ake auto to je kedy bolo vyrobene a kto je majitel. Potom zacnu testy na zariadeni ktore vysledky posiela priamo spat do pc, kde este technik dopise udaje s obhliadky ktoru osobne previedol (napriklad korozia, rozbite casti a podobne) Ak splnite podmienky ktore su dane, dostanete o tom potvdenie a ak nie tak vam vytlacia podobny papier aj s popisom zavad a odporucaniami na odstranenenie inych nie tak dolezitych problemov. O tom ci ste presli alebo nie sa udaje samozrejme presunu aj do celostatnej databazi a tak policajti hocikedy vdaka kameram a systemu rozoznavaniu evidencnych cisel vedia ci mate TK alebo nie a verte ze sa s tym sprepacenim neseru a ak to nemate v poriadku, kludne vam daju odtiahnut auto aj s pred domu nakolko auto nesplnajuce TK, nemajucu poistku a nezaplatenu cestnu dan (staci len jeden s tychto dovodov) na cesty nepatri. A verte ze ziadna firma si nedovoli riskovat falsovat uvedene testy, lebo by nielenze porusila zakon, ale by prisla o pravidelny dost dobry zarobok.
Miloš Majko | 08-12-2009 20:56:01
Peter, nechcete sa venovat zaplnaniu RescueOnLine.sk clankami? Po tazkych dvoch hodinach stravenych na OO PZ ste ma skutocne Vasim prispevkom pobavili... ;-) *yes*
Miloš Majko | 08-12-2009 20:37:56
Zial niektore Vami popisane postupy, resp. ich aplikaciu v SK by musela upravovat legislativa. Predsa len - UK a SK je rozdiel. Ale postupne smerujeme (mozno by sme mohli rychlejsie) do civilizacie, a to je dolezite.
anonym | 08-12-2009 16:35:12
Výborný a hlavne pravdivý článok. Ja len dodám, že okrem štátu a stanice technickej kontroly, ktorí na tom profitujú, občas na tom profitujú aj samotní zamestnanci STK... ;-) Potom sa nestačím čudovať čo nám to jazdí po cestách a ako je možné, že to je oficiálne spôsobilé na jazdu.
Martin | 08-12-2009 13:13:12
Viete aky je rozdiel medzi 4 rocnym a 40 rocnym autom na TK a STK? Asi tak 50 eur ;)
seredan | 08-12-2009 17:59:56
krkavec myslim ze robit EK a TK kazdy rok je blbost. Zbytocne by to stalo ludi peniaze. Som za to aby vymizli vraky z ciest, ale podla mna uplne staci chodit na kontroli kazde dva roky. Len tie kontroli by mali byt realne, nie ako robia podaktory. Maju 30 rocne auto a prejde s vysledkami lepsimi ako 10 rocne. To je na zamyslenie.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign