Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Cesta v mestskom parku je dokončená: VIDEO

Iveta TóthováDátum27. 07. 2013 14:00:02TémaIné
24

Cesta v mestskom parku, vedúca od Parkovej ulice po amfiteáter je dokončená.  Už chýbajú len drobné úpravy a tým bude prvá etapa rekonštrukčných prác ukončená. Viac informácií v priloženom videu.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 01-08-2013 12:47:06
Milos, poznas to o tom hrachu a stene?
A este: pod fotku novej skvelej, palec-hore, vymakanej cesty daj tu fotku z chodniku v skolke, mimochodom, ktorej zriadovatelom je mesto.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-08-2013 12:42:56
Občan | 01-08-2013 10:29:17 | - az napadne intenzivne z pozicie anonyma systematicky kritizujete inych obcanov z necinnosti a kritizovania.

"4,Nepomôcť, neprispieť, neurobiť,ale pííísať od monitoru - to je ČO ?"

-napisali ste nieco, co by malo skutocnu hodnotu jedine v momente, keby namiesto anonym stalo nad Vasim prispevkom Vase meno a priezvisko.

V takom pripade by totiz citatel mal moznost vediet, kto je ten co sa pyta ostatnych - co urobil ZADARMO pre VEREJNOST prave ON?

Vase meno tam nie je. Teda ja si dovolim odpovedat Vam uplne za seba:

- to je pravo kazdeho obcana. Mesto ako take (teda my vsetci), vedenie mesta a poslanci MsZ si akukolvek aktivitu zo strany obcanov vykonavanu ZADARMO musia zasluzit.
Vsetci sa na chod mesta skladame danami, ktore po cely aktivny zivot platime.
Chcme mat kontrolu nad ich vyuzivanim a nad smerovanim mesta. A chceme, aby verejne zdroje boli vyuzivane v prospech vacsiny obyvatelov mesta. No a nasledne, ak funguje jedna strana, tak moze fungovat aj ta druha.

Takze, obcan uz z pravidla dal a stale dava. Ma pravo aj ocakavat.

Ste ochotny takto pod vlastnym menom napisat svoj nazor aj Vy?
Alebo len - "pííísať od monitoru"...
zett | 01-08-2013 12:27:37
súhlasím, aj ja sa tesim z vykonaných prác
Občan | 01-08-2013 10:29:17
O kaštieľ sa uchádzala cirkev a chcela ho dostať do svojho majetku, nedalo sa roky s tým pohnúť'.

1, Pamiatkový úrad pred cca 25 rokmi dal vysťahovať všetky aktivity , že bude prebiehať výskum.

2, Roky dochádzalo k devastácii , krádežiam .

3, Ak by väčšina ľudí pristúpila ku parku ako niektorí predrečníci, tak by v parku doteraz nebolo nič.Ihrisko, chodníky ,lavičky, WC, cesta , ohrada. Čo nevidíte , čo sa urobilo?

4,Nepomôcť, neprispieť, neurobiť,ale pííísať od monitoru - to je ČO ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-08-2013 01:37:16
anonym | 31-07-2013 21:10:02 | - asi Vas prekvapim svojou uprimnostou, no nebudem v tejto veci vymyslat uplne nic.

Preco?

1. robim na inych projektoch, do ktorych roky davam peniaze, cas a energiu. Su to projekty verejnoprospesne a vidim v nich realne vysledky. (Bezpecne mesto, SOL a ine media)

2. pre kastiel nepohnem prstom okrem propagacie vsetkych aktivit, ktore mu pomozu a vsetkych ludi a zaujmovych zdruzeni, ktore na tom pracuju. Vazim si pracu kazdeho nadcenca, nakolko presne viem, co obnasa.

3. nie som ochotny urobit nic dovtedy, pokym konkretne osoby ked uz nebudu niest osobnu trestnopravnu ci hmotnu zpdpovednost za jeho sucasny stav, tak aspon pokym nebudu vetejne oznacene a poslancami MsZ nebudu verejne "odsudene" za to, ako po dlhe desatrocia zanedbavali svoje povinnosti vo vztahu k majetku nas vsetkych. Opakujem - OSOBNU ZODPOVEDNOST minimalne moralnu.

4. na rozdiel od inych, ja nie som plateny za to, aby som taketo veci robil. V zasade sa snazim robit to, co ma bavi, v com vidim zmysel a o com som presvedceny, ze pomaha sirokej verejnosti.

5. iba niekolko rokov po revolucii som robil material o kastieli, ktory mal byt predlozeny velvyslanectvam za ucelom preda ja kastiela. V tom case bol odhad investicie do kastiela vo vyske ak sa nemylim pol az tri stvrte miliardy Sk. Navratnost - NIKDY!

6. som za skulturnenie parku a jeho vyuzivanie obyvatelmi mesta. Prve clanky pojednavajuce o tom najdete v archive SOL a su stare okolo 5 rokov.

7. osobne neuznavam stav, kedy z verejnych zdrojov su ucelovo podporovani neschopni a systematicky su likvidovani schopni a uspesni. Mam svoje limity - hlavne moralne, za ktore nie som ochotny ist a to v uplne nicom. Toto sa priamo netyka kastiela.

- - -

Mrzi ma, ze ste schopny ucelovo o niekom konkretnom napisat, ze nic nerobi. Necham Vas v tom, nakolko Vasa retorika je podobna tym, ktori necakaju argumenty, no systematicky pracuju na dezinformovani verejnosti.
Ja nastastie nie som odkazany Vam nieco dokazovat. Rad som vsak vo chvilke casu po navrate z cesty aspon trosku poodhalil svoj postoj k veci verejnej.
Robo Horvath :) | 31-07-2013 21:48:06
Pre: anonym | 31-07-2013 21:34:39
netreba im nic ukazovat ale treba ich co najskor vymenit,pokial nestihnu predat aj svoju mater.
anonym | 31-07-2013 21:34:39
hombre | 31-07-2013 21:22:58
ked to oni nevedia, tak im to treba ukázať ;)
hombre | 31-07-2013 21:22:58
anonymovi 31-07-2013 21:10:02: Na vymýšľanie tu máme predovšetkým zamestnancov magistrátu. A o.i. je tu aj celý rad poslancov ktorí sú v MsZ tri a viac volebných období po sebe. Tí s takými ambíciami kandidovali. Tam nasmerujte svoje otázky!
anonym | 31-07-2013 21:10:02
p. Majko - vy sa len pýtať viete a nič konkrétneho urobiť neviete. Radšej niečo vymyslite konkrétne ako by sa dal kaštieľ využiť, pomaly rekonštruovať a hlavne kde nato zobrať peniaze. Myslím, že by Vám mnohí boli povďační... viacerými silami by šlo jednoduchšie ;-)
gulak | 29-07-2013 18:56:25
No tvrdenie niektorých---oných----,že urobenie cesty do neznáma-je starostlivosť o pamiatky-je fakt choré,ba priam debilné a ešte tu budú primátorové úderky balamutiť ľudí-že palec hore a pod.žvásty.Seredskí poslaneckí dinosauri-umožnili zdevastovanie kaštiela a jeho okolia-ved aj terajší primátor a jeho pravoverní sa dlhé roky vyhrievali v mestskom zastupiteľstve a prd urobili na záchranu pamiatok..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-07-2013 17:00:00
anonym | 29-07-2013 15:15:12 | - ano, som za opravovanie historickych pamiatok.

Nepatrim medzi najstarsich obcanov mesta a osobne si velmi dobre pamatam, ze pred necelym stvrt storocim bol kastiel v plnej prevadzke vo vsetkych kridlach. O nieco skor kruzky pre deti, ludova skola umenia mestska kniznica.
Nasledne stahovanie sa inde a chatranie. Pod "dohladom" poslancov MsZ, prveho, druheho, tretieho a zase druheho primatora mesta. Niektori z poslancov prezili vo funkciach vsetkych menovanych primatorov.

Pytam sa teda verejne, kto je za sucasny stav kastiela zodpovedny? A pytam sa dalej, tiez verejne - ani v tomto pripade niet zaujmu najst vinnika za sucasny stav verejneho majetku? Nechal by niektory z poslancov MsZ (aj sucasny primator medzi nich od revolucie patril) ci primatorov takto schatrat svoj dom?

Preco nikdy nebola, nieje a vyzera to tak, ze ani nebude voci ziadnemu volenemu funkcionarovi ci uradnikovi vyvodena zodpovednost za taketo fatalne zlyhania v sprave veci verejnych a teda v plneni si svojich povinnosti?

Kedy konecne bude nastoleny stav, ze voleny funkcionar o zodpovednosti nebude iba naprazdno tliachat, ale ponesie ju aj realne?
anonym | 29-07-2013 15:15:12
opakujem znova : historické pamiatky treba chrániť a zveľaďovať. Všade vo svete to tak je. Aj p. Majko to musí uznať. Ani vo svete sú neni ulice v poriadku a predsa pamiatky opravujú. A turisti ich chodia obdivovať. A ako je vidieť z nasledujúceho článku, mesto aj cesty opravuje. Nie je dôvod všetko kritizovať.
stefan | 29-07-2013 14:47:04
Ano paci sa mi to..a som rad, ze Sered napreduje aj ked pomali ale predsa!!dakujem...
Anonym | 29-07-2013 14:36:25
Cesta je pekná a konečne po ŕokoch vidno zmeny pre obyvatelov Serede.A stále kritizujúci sú korením,aby proces obnovy nezastavill.
Obcan | 28-07-2013 21:41:29
super | 28-07-2013 20:50:01

...stale casto krat tecie zakalena...

No,ja si myslim ze uz len to ze robi to,aby CASTO krat netiekla zakalena je dost.
Co robite vy preto aby netiekla casto krat zakalena ?
Co ak nabuduce nepotecie vobec ?
Ved ked sa neda pit,ani v nej prat tak je zbytocne aby neaka tiekla,nie ?
A co ak nabuduce smetiari neodvezu bordel ?
Nahadze sa pod okna ako na Luniku ?
Co ak pridu vypadky elektriky ?
Predkovia zili v jaskyniach,to je dokazane,takze teda vlastne ani tu elektriku netreba.
Co tak spongiove rozky,alebo suchy chleba za plnu cenu ?
Ved zjest sa daju,iste by ste nic nenamietal a rad to zaplatil,ze ?
Jasne,slovacisko skloni hlavu nech ho po nej tresnu a pripadne ked uz bude skloneny,tak aj kopnu do riti.
To by sa par ludom pekne pacilo !
Hlavne najst dovod preco to nejde a obhajovat ho.
Treba uz aby konecne kompetentni pochopili ze ak si zakaznik za nieco plati,tak ma dostat to za co si plati !
super | 28-07-2013 20:50:01
super to vyzerá, mesto pekne napreduje a hlavne s parkom treba tiež niečo robiť, čím ďalej tým viac tam chodia normálny ludia sa poprechádzať. palec hore pre mesto! :)

p. Majko od vás som ešte nič pozitívne nevidel a zatial ste pre mesto nič neurobili okrem velkého haló ohladne vody, ktorá aj tak stále často krát tečie zakalená...
raťafák plachta | 28-07-2013 16:27:14
Ono je to ťažké..keď sa nič nerobí je zle, keď sa niečo spraví tiež je zle, lebo sa nespravilo niečo iné...park dlhé roky chátral, konečne začína ožívať a skultúrňovať, využívajú ho a budú využívať všetky generácie...toto je podľa všetkého len jeden z prvých krokov z plánovanej obnovy tohto dlho zanedbávaného miesta...
Pre Robo Horvath | 28-07-2013 15:42:38
Asi na tej ulici nebyvate, ked frflete, ale ten retarder tam ma svoj ucel..KED sa tam premavaju nejaki debili autom minimalne 120 km/h, tak to tam asi na nieco je dobre nie? Skoda ze sa tam obcas nepostavia policajti, uz by mali na pokutach vybrane pekne peniaze..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-07-2013 13:57:43
anonym | 28-07-2013 13:48:54 | - nezijem a neplatim dane v Galante a teda nezaujima ma, ako konaju v Galante.

Zijem, platim dane a volim svojich zastupcov v Seredi. Preto riesim nakladanie s verejnymi zdrojmi tu.
anonym | 28-07-2013 13:48:54
podľa mňa hist. pamiatky treba ochraňovať a zvelaďovať. Pozrite si Galantu. Ani tam sú ulice neni v poriadku a predsa kaštieľ rekonštruujú. Táto cesta je pekná a postupne rekonštrukcia bude pokračovať. Počula som, že koncom augusta tam bude koncert a remeselníci. Takže to sa len uvidí, ako je fajn že tá cesta je tam.
seredan | 28-07-2013 12:24:56
suhlas s p. Majkom. Treba ine veci riesit a nie cestu v parku, ktora nikde nevedie. Teda vedie k rozpadnutemu amfiku a kastielu.
MICEH | 28-07-2013 11:47:08
ja som si loto podal a nebudem sa predsa delit.
a
zamok a kastiel su dve rozdielne stavby, jasne definovane :D
Robo Horvath :( | 28-07-2013 11:21:31
Urcite by som skor uvital, uz ked to platime, opravene cesty a chodniky v meste aby boli bezpecnejsie a kde si okrem ineho dennodenne nicime svoje auta. Ale foto zamkovej dlazby bude asi super na predvolebnom letaku. Ale co na tom ze mesto mame tankodrom.
A ten retarder par dni na ul. Frana Krala a potom presun dalej na ul. Krasnu bolo co? Len suchy nacvik za nase peniaze? A ten ktoremu sta to dali pred dom bude urcite super nadšeny. Neviem ci to tam je vobec nutne davat,lebo ta cesta je uz tiez tak rozdrbana ze viac ako 50kou sa tam ani neda ist. Ale ak to tam byvajuci ludia chcu tak potom budis.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-07-2013 03:54:42
Naozaj pekna cesta. Vlastne najkrajsia v meste.

Bola by to vsak ospravedlnitelna alebo inak povedane vyborna investicia platena z verejnych zdrojov za predpokladu, keby v MS deti nemali chodniky taketo:

http://www.seredonline.sk/clanky/ako-teda-vyzeraju-priority-nami-volenych-zastupcov/

pripadne vtedy, ked by cesty na sidliskach na ktorych byvaju stovky obyvatelov a denne ich pouzivaju, neboli taketo:

http://www.seredonline.sk/clanky/ked-hovorim-o-prioritach-tak-mam-na-mysli-napriklad-toto/

O tejto ceste "od nikial nikam" sme pisali niekolko krat. Napriklad aj tu:

http://www.seredonline.sk/clanky/nazor-obcana-pre-koho-ideme-naliat-miliony-a-robit-novu-zamkovu-cestu/

- - -

POZOR! Podporujem kazdu aktivitu z verejnych zdrojov, ktora ma logiku, je opodstatnena a bude sluzit vacsine obyvatelov mesta, pripadne jeho navstevnikom.

Tuto investiciu ja osobne povazujem za sucasneho stavu ostatnych ciest v meste a chodnikov napr. uz v spomenutych Materskych skolach za uplne nevhodnu, neopodstatnenu a moj nazor je, ze peniaze investovane z verejnych financnych zdrojov mali byt prioritne pouzite uplne inde. Tam, kde to potrebuju stovky ci tisice ludi a to denne.
daniel | 28-07-2013 00:39:18
Pre MICEH. Očuj kámo,ty si nejaký moc chytrý. Keď už tak všetko vieš,nechceš mi poslať čísla na LOTO?
pre MICEH od seredana | 28-07-2013 00:13:36
to ze slovencin nieco rozlisuje neznamena ze to je nieco ine, architektovnicky a historicky je to uplne to iste, nazov kastiel je z talianska, zamok je z nemecka, preto kludne moze byt seredsky kastiel so zamockym parkom a svoje patvary si niektori mozu strcit alebo polozit si ich hned vedla seredcana
MICEH | 27-07-2013 23:54:29
zase blbnete ludi s tym zamockym parkom? Slovnik slovenskeho jazyka rozlisuje pojem zamok a kastiel. a v seredi je kastiel. a teda park sa ma volat - kastielsky park . http://i.imgur.com/8TBO0nG.jpg
Johnny | 27-07-2013 21:29:38
Pekne to urobili, už ostáva len nejaké rozumné využitie kaštieľa aby na seba zarábal.. :)
shelley | 27-07-2013 15:37:29
Páči sa mi to, dúfajme, že celý ten areál bude skoro dokončený a bude slúžiť občanom mesta. Palec hore!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign