Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Cesta k zrušeniu amorálnych Mečiarových amnestií je otvorená

Miloš MajkoDátum30. 03. 2017 23:28:53TémaAktuálne témy

Poslanci NR SR dnes po mnohých rokoch urobili vážny posun k zrušeniu tzv. Mečiarovych amnestií. Amnestie ešte ale zrušené de jure nie sú. Poslanci svojim hlasovaním totiž rozhodli, že bude treba urobiť dva kroky: najprv bude musieť parlament  amnestie zrušiť a následne toto zrušenie ešte posúdi Ústavný súd. Znamená to teda, že  ÚS môže zrušenie amnestií aj zablokovať. Pravdepodobne by isšlo o definitívne riešenie, resp. minimálne ďalšia generácia či dve by sa k podobnému kroku neodhodlali.  Poslanci NR SR teda neprijali  podstatne jednoduchšie riešenie navrhované poslancom  NR SR  Jánom Budajom, kedy mohli amnestie jednorazovo a definitívne zrušiť ústavným zákonom, čo je pri takto vážnom a historickom rozhodnutí na škodu.  Napriek tomu vyjadrujeme presvedčenie, že Mečiarove amnestie sa vo finále zrušiť podarí.

O samotnom akte zrušenia amnestií budú poslanci  NR SR  rozhodovať pravdepodobne už na budúci týždeň.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 30-06-2017 13:48:53
Ked sa na to pozriem realisticky..tak od r.1993 sa skoro každy politik spreveneril slubu,ktorý skladal pri nastupe do parlamentu..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-06-2017 07:55:46
https://www.tyzden.sk/nazory/40631/co-vy-na-to-pan-meciar/

Ústavný súd vo svojom náleze k Mečiarovym amnestiám uviedol, že tento údajný zakladateľ štátu zneužil moc a spreneveril sa sľubu, ktorý skladal pri nástupe do funkcie.
Peter | 04-04-2017 15:09:23
A to som o sebe ani nevedel,ale ked to hovoríš ty tak to bude určite pravda.Ale jedno si netrafil,alkohol nepijem žiadny a tak do krčiem nechodím.Nájdi iný termín.Napíš čo bude Budaj a spol.dalej robiť,ked dnes zrušia amnestie,komu to pomohlo,komu uškodilo,koho potrestajú a podobne.Ja tam vidím prázdno,možno u Holicu sa dozvieš viacej.
lexa | 04-04-2017 10:35:14
Si hrdý SLOVÁK a volíš politikov, ktorí túto krajinu ženú do sr*ačiek? Asi máš niečo pomýlené v hlave. Presne ako tí hrdí Slováci, ktorí volia Kotlebu, lebo má v znaku dvojkríž a oháňa sa históriou, ktorej ani sám nerozumie. Hlavne, že v reálnej politike robí presný opak toho, čo tlačí do hláv svojim ovečkám. Ešte pre upresnenie, čo znamená ten slniečkar? Aby som vedel, či sa mám zaradiť k slniečkarom alebo hrdým Slovákom ako ty.. Keď už ide o spôsob debaty, ktorý ti tak vadí, tak ty si typický príklad krčmového mudrlanta a tam to končí, lebo to ani nemalo kde začať. Počas majstrovstiev sveta v hokeji si najlepší tréner, počas futbalu si lepší ako Maradonna a vo voľnom čase filozof a politológ, ktorý všade bol, všetko vie najlepšie a všetci ostatní, čo nesúhlasia sú slniečkari, židia, vlastizradcovia, matovičovci, dzurindovi cigáni a ostatná háveď.. Daj si tabletky a porozprávaj sa s doktorom a niečom silnejšom :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-04-2017 02:43:57
Vidim, ze amnestie sa stavaju tazkou temou...
gulak | 03-04-2017 21:32:58
Politikov by malo skor zaujimat,kto nas tu pomalicky,ale iste travi dovozom pokazeneho mäsa,rychlo to vysetrit a vinnikov popravit na namestiach a ked nie popravit,tak aspon ich krmit tymto mäsom kazdy den az do konca zivota..
Peter | 03-04-2017 19:38:42
No tak na rovinu.Tvoj spôsob debaty sa až moc podobá na slniečkarskych debilkov a tým to celé začína a končí.Skús pozrieť do archívu kedy som písal koho volím.Ja som Slovák a som na to hrdý,ty si usmiaty slniečkar s pod úroveň každého Slováka.Je mi úprimne ľúto ľudí ako si ty.Vyhľadávaš konflikty a u mňa nepochodíš.Zajtra má byť opäť slniečko tak sa usmievaj.
lexa | 03-04-2017 19:22:43
Fúúúha, tak nie že by tvoje príspevky nesvedčili samé za seba o tvojej inteligencii, ale oháňať sa tu tým, že ty jediný máš pravdu a všetci okolo su teliatka a ovečky s klapkami na očiach a jedným dychom sa pochváliť, že volíš SNS... domysli si, ty inteleguán :) Myslím, že najväčšie hviezdy tvojej obľúbenej strany, páni Slota a Danko, sú presne ukážkou voličskej základne, hlavne že sa tu ideš hrať na intelektuála a tvoju stranu reprezentoval v minulosti primitívny opilec, ktorý mesto Žilina zadĺžil na sto rokov a opraty prebral totálny blbeček, ktorého rodina priviedla do krachu a dlhov nejaké tie štátne podniky. Ale áno, my sme tie hlúpe ovečky s klapkami na očiach... Ach bože, mohol si už pred rokom napísať, že volíš stabilne len SNS a koľko diskusií sme si mohli ušetriť..
Peter | 03-04-2017 16:08:27
Lexa daj si dolu klapky z očí.Ty mňa ani neurazíš a ani nenaserieš.Takých tlčikov stretávam denne na stovky a viem čo sú to za demokratov.Ešte raz a naposledy,volím SNS od revolúcie do dnešného dňa a ak by si mal trolilinka inteligencie a hrdosti,vedel by si prečo ľudia volia SNS.To že volíš teda ak máš volebné právo každý raz iného podľa sľubov a predvolebných igelitiek s balonikmi a tu sa hráš na demokrata najväčšieho na svete a ako sa hovorí kade veter tade plášť svedčí o tvojej osobnosti.Domysli si si čo.
lexa | 02-04-2017 23:36:11
Fúha, seredan a Peter si tu pritakávajú a mudrujú. Klasická situácia, že všetci vedia hov*o a vy dvaja ste lietadlo... Keď sú všetci takí sprostí, prečo nám to nevysvetlíte chlapci? Pravicový zlepenec ako budúca vláda je to, čoho sa bojíte, ale aktuálna vláda pokrytcov a zlodejov je v poriadku, nie? Teraz sa tu hrajú na spravodlivých, lebo natočili nejaký film o únose spred 20 rokov. Zrušiť mečiarove amnestie bude asi podobný úspech tejto vlády, ako keď minulý rok kaliho polícia rozbila dunajsko-stredskú mafiu, ktorá tu pôsobila asi tiež tých 15-20 rokov dozadu.. Takže gratulujem páni, a keď vytiahnete hlavy z ficovej riti a prebudíte sa do reality, asi budete trocha smutní, ale taký je život.. Len škoda toho, že Matovič nosí tričko do parlamentu a dáva si tam horalky na desiatu, to sú zase životné problémy. Hrozný psychopat, že?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-04-2017 23:11:06
Prenosné Majko | 02-04-2017 12:02:35 | - tak ako, teda, predstavite sa nam pod clankom, kde anonymne tvrdite vyzne veci na konkretnych ludi?

Co je s Vami, zase sa hanbite za svoje meno? Ved ste uz hovoril, ze sa nemusite, ci situacia sa znovu zmenila?

A to, co som napisal, som nevymyslel ja, nieje to z mojej hlavy - vymysleli a do legislativy to zakotvili ovela mudrejsi ako som ja. Ja sa len rad ucim - lebo NEmusim. A to mozete aj Vy.

Inak, chystam sa do Nemecka - dame stretko? Budem mat pri sebe kameru - mozete citatelom sol povedat vela, vela zaujimaveho. ;-)
máte pravdu p. Majko | 02-04-2017 22:06:59
Ved už som písal že vdaka takým čo minule volili Mečiara, čo teraz už vedia že HZDS boli všetko zločinci. Teraz volia Fica a preto nám tu vládne SMER
Prenosné Majko | 02-04-2017 12:02:35
To je ono,Vy múdry ja sprostý.Prajem Vám pekný deň.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-04-2017 11:36:26
Hallo | 02-04-2017 11:16:00 | - v prvom rade parlament a vlada su dva rozdielne pojmy.

Ujasnite si pravomoci. Ustavny sud posudzuje zakony.
Ustavny sud nie je nad ustavnou vycsinou NR SR. Ustavna vacsina NR SR totiz dokaze vela - napr. aj zrusit Ustavny sud.

Mate zasadne medzery v prave, no nerobte si z toho nic. V takom stave je 99% naroda... - a tak to potom v krajine vyzera.
Hallo | 02-04-2017 11:16:00
Objavujú sa tu názory,že ústavný súd sa dá obísť,a to len preto,že sú tam niektorí sudcovia,ktorí sú zaujatý.Prosim Vás pekne,začínate si vymýšľať nové pravidlá demokracie!Všade na svete je to tak parlament schváli zákon,a v konečnej inštanciou sa dá napadnúť žalobou u ústavného súdu a nijak inak.Keby to tak nebolo,mohla by si každá vláda ústavu prispôsobovať podľa seba.Je to veľmi nebezpečné.Zrusenie amnestii je správna vec,ale je to predovšetkým právna vec,lebo žijeme v právnom štáte.
Peter | 02-04-2017 09:26:44
Občan,ty si živý príklad.Ustava zaručuje aj tebe slobodne sa vyjadriť aj o tom o čom nemáš ani šajnu.No ale ak si niekto zmyslí,že občan bude držať hubu a zatrhne ti to zmenením ústavy,lebo mu lezú na nervy tvoje premúdrelé názory o ničom,tak potom možno pochopíš o čom je reč.Seredan má pravdu.
občan | 31-03-2017 22:29:42
seredan ty si ruský trol, daj sa liečiť, mufty, lexion a gusto v base to je len začiatok a dotýka sa nas to ako nič predtým
seredan | 31-03-2017 21:10:44
ved to ze s ustavou sa tu naraba ako neby to bola hracka. za 5 rokov tu moze byt pravicovy zlepenec kde bude 6 stran a 6 vodcov ako Kollar, Matovic a podobne individua ktori si zmyslia ze zmenia dalsi bod ustavy a to ten najdolezitejsi. Čl. 12
1) Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.

Jednoducho si ho pozmenia ako sa im bude chciet. Mysliet si ze niekomu zalezi na meciarovich amnestiach po 20 rokoch ktore sa nikoho nedotýkajú len su spomienkou krivdy tak ako je to v kazdom state. (USA) - vyzabijali a ukradli podu indianom. A vyhlasuje tam volaky senator aby ju vratili indianom lebo je to temne obdobie ameriky ? To len na SVK sa tu hrame na nieco co nieje.
občan | 31-03-2017 19:31:14
Trolovia ale sa trápite, čo vám dych dochádza, aké amnestie, to je slang. Bavíme sa tu o milosti a zákaze vyšetrovania. Zákaz vyšetrovania nebol ten vôl opravnený dať a omilostiť môže až rozsudok. Rozsudok nepadol,lebo sa našiel vôľ čo to zastavil s odvolaním sa na iného voľa.

Hra je tu však iná, dá sa predpokladať so 100% istotou, že komunistická gubernia na čele s Bašternákom zahrala divadlo, zahrala sa s opozíciou a ústavný súd rozhodne veľmi rýchlo, že NIE! A tým je to skončené, jediné čoho sa boja, je to či budú lietať dlažobné kocky na námestiach, ale tie ešte nikdy nelietali, takže dá sa čakať že ani teraz nebudú.


Peter | 31-03-2017 18:06:33
Tak, že si nemôžem byť istý tým čo mi zaručuje ústava.A je tvorená na základe slobody.Ustava zaručuje,ale ako vidno zaručuje len ak to niekomu vyhovuje a na svoj osobný prospech sa neštítia ústavu zmeniť,ako to vyhovuje im.Toho sa treba báť.Tieto pretrásané amnestie či morálne alebo nemorálne sú predsa nezrušiteľné,je to právo prezidenta a aj zastupujúceho,teda odjakživa boli až doteraz.Ak chceli poslanci urobiť nápravu,aby sa také niečo neopakovalo,tak mali vymyslieť nový systém udeľovania amnestií.Obmedzujú slobodu slova,nevšimol si si?A ak by chcel niekto spáchať taký hrozný čin ako sa opisuje v médiách na sopľavého Kováča,tak ho dodnes hľadajú v Ukrajinskej tajge a nie 5km za hranicami v Rakúsku.Ale podstata toho celého je že to všetko riadi bývalý štbák,to je na tom to najhoršie.A rečičky o nevedomosti spolupráce a podobné cha cha cha aj v Leopoldove sedia všetci nevinný.
otázka | 31-03-2017 16:25:39
Peter a ako tento akt ohrozil vašu slobodu?
Peter | 31-03-2017 14:57:16
O domovníkovi vieme dávno,len teraz to niekomu neprekáža a budú ho ešte aj obhajovať a hájiť.Nie dvojaký ale trojaký meter je na slovensku.To nikomu nevadí,že sa prekrúca ústava tak ako píska štbák?Demokrati kričte,je ohrozená sloboda všetkých na Slovensku!!!!!Pomaly ale isto.
ranxon | 31-03-2017 13:28:57
http://www.extraplus.sk/clanok/budajova-temna-minulost
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-03-2017 11:02:40
NEzrusili.
seredan | 31-03-2017 11:01:15
Smer, SNS, MOST sa zapisu do historie ako vlada ktora zrusila meciarove amnestie.
zapise sa to do ucebnic prava.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign