Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Budú autodopravcovia znovu štrajkovať?

Miloš MajkoDátum09. 02. 2014 23:56:11TémaAktuálne témy

Nitra    |   Dnes sa v Nitre uskutočnilo regionalne stretnutie autodopravcov. Po búrlivom rokovaní, sme dali priestor vedeniu organizácie vyjadriť sa na kameru.

Prinášame aj tlačovú správu, ktorú pri tejto príležitosti vydali.

 

Dnes bolo regionálne stretnutie autodopravcov v Nitre Členovia sa zhodli že súčasný stav je neúnosný a su pripravení na ostrý štrajk ako pred rokmi na Rožňavskej v Bratislave Považujeme za neakceptovateľné spoplatnenie intravilanov ktoré nie je nikde v Európe Taktiez sme nespokojní s novou legislatívou ktora je pre Slovenskych autodopravcov likvidacna Vyzývame všetkých autodopravcov Slovenska k zjednoteniu sa za naše oprávnene požiadavky

 

 


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Obcan | 04-03-2014 15:33:59
pre občan | 04-03-2014 12:49:16

Ak ste trosku pobehal Slovensko iste viete ze su lokality kde v okruhu desiatok kilometrov o zeleznici do dnesneho dna ani nechyrovali.
OK,vlak pride na stanicu a tie markety budu zasobovat na osobakoch,pripadne neakej dodavecke.
Ani sa nestihnu tocit,proste dnes je konzumna doba a tie nakladiaky su jedina moznost.
Inak samozrejme som za zeleznicu,trebars prevoz vychod-zapad,tak to funguje uplne normalne aj v inych statoch,tu by to slo,len je tam velky tlak na ksefty, v tomto suhlasim,ale proste su lokality kde tie nakladiaky su jedina moznost.
Nezastavam sa ich,je len malo soferov co nejazdia za minimalku,vsak ma diety,nie ?
Toto su spinavosti zo strany dopravcov a vyhovorky neobstoja,ako potom preziju take spolocnosti na zapade ?
Preco tam neojebabravaju tiez ?
Ako nestranny by som fandil takemu strajku skor preto,lebo viem ze ak by to blokli a neustupili,tak im budu musiet ustupit a hadam keby videli ten uspech tak by neboli pokakani aj dalsi ludia,lebo slovac vie len vyckavat.
Na co este chcu cakat ?
Ze zarobi niekto par eur a boji sa o pracu ?
Tak nech si idu tocit volantom ti mudri a uvidime.
A presne o toto ide tym hore-udrzovat ludi v strachu a ako vidim tak zatial sa im dari.
pre občan | 04-03-2014 12:49:16
Stačí jeden strojvedúci a jeden pomocník a prevezie všetko na šupu !A za dva dni štrajkujúci zistia že nemajú zarobené ani na nájom a budú ťahať trasy na čierno aby to dohnali!A sme doma!
Obcan | 04-03-2014 12:36:36
Schvalujem ak naozaj do toho pojdu,len dufam ze sa nepokakaju ako minule a to iste aj minule ucitelia,strojvodci...
Postrasili ich a stiahli chvosty.
Chcel by som vidiet ked niekolko tisic kamionov blokne cesty-teda s vynimkou prejazdu zachr.zloziek, ako by ich donutili ukoncit to.
Ze vezmu vodicaky ?
OK,kde vezmu hned par tisic soferov ?
Na Slovensku je chyba ze ludia nevedia drzat spolu,ak budu drzat spolu konecne ti hore uvidia ze nemozu donekonecna kaslat na ludi !
Obavam sa skor ale toho ze zase prislub,rokujme,bla bla bla,aj troska postrasia a koniec,zase vsetko v starych kolajach a ,,stare dobre Slovensko,, ...
pre Jozef | 04-03-2014 11:57:26
Sakra a k nám už dorazilo 5kamionov s tovarom a 3 čakajú na naloženie!Kto zaplatí nedodanie tovaru na čas?BU BU BU a ešte raz bu bu bu!Zasa sa rozdelili na 3až štyri odborové zväzy?
Jozef | 04-03-2014 11:26:17
Únia autodopravcov Slovenska vstupuje do ostrého štrajku, ktorého súčasťou majú byť aj blokácie ciest. "Začali hodiny do ostrého štrajku, kamióny vyjdú do ulíc," vyhlásil Milan Laurinec z UNAS.

pre gulaka | 16-02-2014 19:25:59
gulak ma pravdu. Ak je najlacnejsie myto na cestach ktore s kamionmi nikdy v zivote nepocitali a najdrahsie na dialniciach ktore su na kamiony projektovane tak samozrejme kamiony jazdia po dedinskych cestach ktore krasne porozbijaju a smerackym sponzorom to vyhovuje pretoze ich potom za drahe peniaze lepia kazdy rok.
gulak | 16-02-2014 17:41:51
Ked boli diaľničné známky,tak sa kamiony netrepali po dedinách,logické-ved to mali zaplatené,teraz ked je mýtny systém,tak to obchádzajú,ako sa dá. Tak je to!!!!
pre gulak | 15-02-2014 16:04:18
Možno o tom nevieš ,ale náš mýtny systém patrí medzi najdokonalejšie!To bez nejakej nadsádzky!Pokuty sú vysoké preto,lebo zahraničným prepravcom vyhovuje zaplatiť na slovensku pokutu ako ísť cez iné susedné štáty.Pre nich je to lacnejšie ! Tak ako to je?
gulak | 14-02-2014 18:47:57
Mýto zarába,len čvarge,čo to postavila a čvarge,čo to spravuje,mali zostať klasické diaľničné známky a nijaké kamiony by neničili cesty a ľudom by nepraskali domy,neničil by sa im majetok...
celkom červený | 14-02-2014 18:15:26
Anonym,prosím ťa neurážaj nás komunistov.Opakujem komunistov a nie straníkov. To je obrovský rozdiel. A neporovnávaj nás s tou čvargou smerákov,dzurindákov, čarnogurčákov a najmä mečiarákov. To boli najväčšie a nenažraté svine aj za nás. Ale veď nie náš ÚV ich tam dal po revolúcii, ale slobodné a demokratické voľby. Tak Ti odporúčam svoj hnev obrátiť správnym SMEROM a najlepšie spravíš, keď ich nebudeš voliť. Česť práci!
korupcia smeru | 14-02-2014 08:49:56
Smer kradne a nema na udržbu rajiny, tak zdiera nevolicov smeru autodopravcov, mlade rodiny, deti, živnostníkov a kopec dalsich. Najvyssi mrakodrap na svete v Dubaji stal 1.5 miliardy dolarov, 150 kilometrov diaľnic 20 miliárd eur (28 miliard dolarov), za tu cenu sme mohli mat takmer 19 takych mrakodrapov. hmm, aspon jeden by sme mohli postavit, vsak krajina a Hranaty na to evidentne prostriedky ma.Kradnutie smeru pri teplom vzduchu to je len kvapka v mori pri rozkradani tejto smerackej boľševickej chunty.
pre ANONYM | 13-02-2014 18:46:37
Lenže vždy sa tam dostane niekto ktorému vadí platiť dane za cesty,lebo sa cíti okrádaný zo strany štátu a bez mihnutia oka zruší to čo bolo pred pol rokom zavedené a nikoho nezaujíma že to stálo miliony eur!Zrušenie drahého zavedeného a zavedenie drahého nového stojí kurevsky moc peňazí a tam idú naše dane a poplatky a na nič iné neostáva ani pre teba ani pre mňa !Keby to bolo zosobnené tomu dementovi čo šafári s peniazmi,ktoré sú naše spoločné bez štipky zdravého rozumu tak by už kopa darmožráčov sedelo v Ilave!Vybrané mýto toľko kritizované od Dzurindu a jeho prisluhovačov sa im šiklo a ani o cent neznížili cenu!To sú isté peniaze pre tých čo sú pri koryte ako tvoj pravidelný príspevok na zisk majiteľa zdravotnej poisťovne!Ak nezaplatíš do smrti ťa budú naháňať,exekuovať lebo si sa raz nezúčastnil povinne na zisku niekoho iného!NIEKOHO INEHO!!!
re pre Peter | 13-02-2014 16:42:28
No ono určite prispievajú na opravy prístupových ciest ku svojim domom a chatám v ťažko prístupnom teréne niekde v Tatrách,ktoré nadobudli vdaka ťažko pracujúcim šoférom za minimálnu mzdu a pár eur na dietach!Tak tomu verím!Ak je to také likvidačné platiť za cesty ako všade inde,tak to predsa nebudeš robiť ty ani ja a nikto kto vie narátať do päť nie?
ANONYM | 13-02-2014 07:17:22
keby smeraci pod vedenim hranateho nekradli, tie cesty a domy mohli byt zlate, uz su tam 7 rokov a ekonomika Slovenska je jedno veke zúfalstvo po vedenim komunistov.
pre Peter | 12-02-2014 20:43:50
Pravdepodobne sa zaoberali aj ničením ciest, ako aj popraskaním domov, lebo ten starý ujo vo svojom monológu cca v 2 min. 45 sek. tvrdí, že oni pripievajú na zničené cesty a popraskané domy, len akosi sa neopravuje. Len zabudol konkretizovať, komu posielajú príspevky na tie opravy.
Peter | 12-02-2014 15:45:28
Nič sa nedeje,to je len panika majiteľov veľkých prepravných spoločností zo zníženia zisku o niekoľko EUR!Nahradia ich súkromníci tak ako pri prvom štrajku!Jazdiť pre týchto zdieračov sa už aj tak neoplatí!Vozia k nám pravideľne tovar a rozprávam sa so šoférmi,súkromníci sa síce obracajú,ale ako vravia dá sa!Zamestnanci šoféri,tým je to úplne jedno a aspoň sa vytratia nepoctivci a zdierači z autodopravy!Toto nie sú moje slová ale slová šoférov!Ak by neboli spoplatnené cesty všetci v europe by jazdili cez slovensko a to by si nikto asi nechcel predstaviť!Všade v europe to berú ako normálnu vec len na slovensku ako zdieranie!Rokovali aj o popraskaných domoch pri hlavných cestách?Poskladajú sa na ich opravy,či kašľať na ostatných hlavne že mám ja?
marian | 11-02-2014 13:50:31
v prvom rade nas zacal sklbat stat.
drct | 11-02-2014 11:36:05
Problem pretazovania je v zakone. Je napisany tak, ze preco nepokutovat chudaka sofera a firmu, ktora tovar prepravuje. Bud budes vozit pretazeny, alebo nebudes robit vobec. V madarsku maju tak postaveny zakon, ze firma, ktora pretazi auto dostane pokutu. Nemozeme mat zakony pre ludi, my ich musime mat proti ludom.
Jozef | 11-02-2014 11:08:52
a mozno "im" o tych 10 rokov dojde, ze 80% tovarov je vyhodnejsie prepravovat po zeleznici.
bbbb | 11-02-2014 10:46:14
Este k tym rozbitym cestam... Prosim vas pekne, to neni len chyba pretazenych kamionov, to je chyba hlavne v ceste. Dobra cesta sa nemoze len tak rozjazdit od kamionov! Pozrite sa na donovaly, pred nedavnom tam robili cestu. Na kraji popraskana, robia sa tam vlny a rolety od brzdenia. Ked som videl ako to robia, bolo mi jasne, ze to dlho nevydrzi. Zbrusili cestu, ale kraje nespevnili, tam ostali stare volne kocky a na to natiahnu asflat. Ked neni spevnena krajnica, tak sa robia kolaje a podobne veci...
Odkial by student po skole zobral tolke peniaze na papiere? Ved to su neskutocne peniaze, nemoze sa robit hned kategoria C, musite absolvovat B kurz. Zdravotne prehliadky pred vodicakom, karta vodica, psychotesty, zdravotna prehliadka, vyhlaska, a ten novy kurz, ktory neviem ako sa vola a je pekne drahy a nanic. Tak je dost mozne, ze behom 10 rokov nebude dostatok soferov a mozno aj skor, ked vidim ako zaobchadzaju firmy so sofermi a celkovo aj s ostatnymi zamestnancami. Nie sme nic ine ako ovecky!
Obcan | 11-02-2014 10:06:01
Dobre napisane,tiez suhlasim.
A presne tak-o chvilu nebude vodicov,stari pojdu do dochodku,starsi maju rodiny a kto o nu nechce prist najde si nieco doma a ti mladi v prvom rade nemaju financie si vsetko poplatit a hlavne potom ziskat prax,lebo bez nej ich nikto nevezme.
Na to bola dobra ta vojna,pamatam,tiez mam vodicaky za ,,babku,,
Ak si myslia ze sem potom zozenu ukrajincov,turkov a podobne,tak to mozu rychlo zabudnut,lebo za tie peniaze im tu jazdit nebudu.
Ked uz ma vonku jazdit,tak sa zamestna pod zapadnou firmou,kde ma aspon oficialnu mzdu a ako-tak je aj pracovne chraneny.
Aj na stavbach si mysleli ze sa sem navali cely vychodny blok za 2-3e na hodinu a padli sanky-v Moskve ale aj v tom Kazachstane,Azerbajdzane s ktorych sa smejeme su vacsie platy ako by im dali tu,tak naco by sem sli ?
To iste aj soferi.
Len na Slovensku si myslia ako ,,preplacaju,, ludi.
Cim ? - Tou minimalnou mzdou ?
A potom chod dnes jazdit...
re Vlado | 11-02-2014 09:35:47
Vidieť, že sa vyznáš a zistil som, že napriek tomu že som laik je môj názor fakticky zhodný s tým Tvojim...
pre Vlada | 11-02-2014 08:10:24
Je to presne tak.
Registrovaný Vlado Vlado | 10-02-2014 23:49:22
Každá minca má dve strany.Na jednej strane chápem dopravcov, že sú nespokojný s rozširovaním spoplatnených úsekov a tým pádom aj zvýšeným nákladom pri podnikaní.Mýto je už takmer v každej krajine v Európe, či už sú to mýtnice alebo sa používajú palubné jednotky.Je mýto u nás drahé?V porovnaní s predošlým systémom, diaľničných známok určite.Preto je jasné, že dopravcovia sa budú všemožne brániť.Takisto je jasné, že nie každý kamión alebo nákladné vozidlo, ktoré prechádzalo dedinami, to robilo úmyselne.Netreba zabúdať, že aj tam sú rôzne firmy, obchody, ktoré potrebujú zásobovať tovarom a materiálom, potrebným na podnikanie.Preto by práve tieto vozidlá, mohli mať výraznejšiu zľavu alebo výnimku zo systému, ak sa nepohybujú po diaľnici.
No máme aj druhú stránku a tou je bohužiaľ chamtivosť niektorých dopravcov.Ruku na srdce, tí ktorí sa v doprave pohybujú roky.Koľko je takých firiem, že naozaj slušne zaplatí vodiča, že ho pod vyhrážkami neženie jazdiť cez kotúč alebo na dve karty a úmyselne tak porušovať AETR.Koľko vodičov už zažilo pod. veci ako v piatok večer alebo v sobotu ráno odstavíš ale už v nedeľu večer musíš ísť preč, na týždeň, dva, mesiac atď.??Koľko firiem preplatilo vodičovi pokutu, ak ju nedostal z vlastného pochybenia?Je ich žalostne málo.A najmä veľké firmy, ktoré najviac nariekajú nad zvyšovaním mýta a rozširovaním spoplatnených úsekov, najviac derú vodičov, pretože ich je stále dosť.Ak jeden nevládze alebo príde aj nie vlastnou vinou o papiere, nevadí, vyhodíme ho a zajtra bude druhý.No pozor, pretože aj vodičáky niečo stoja a armáda už vodičov nevychováva.Takže sa môže stať, že z vodičov nákl. vozidiel bude za chvílu nedostatkový tovar.Preto by bolo naozaj dobre, ak by sa dopravcovia zamysleli aj nad týmito vecami.Ich profit je jedna vec, no netreba zabúdať nato, že okrem svojich práv a ziskov, ktoré tak bránia, majú aj zamestnancov, ktorých slušne povedané veľká časť z nich doslova šklbe.
re obcan | 10-02-2014 19:03:52
No ved hovorim že im ide iba o zisky ani len vodičov nezaplatia...
Obcan | 10-02-2014 09:24:10
S tymi rozj.banymi cestami mate pravdu,ale myslim ze to nebude tym ze by mali obrovske zisky,ked sa snazia to obist okreskami,tym padom zas vyssie naklady na naftu,cas...
Nevravim o platoch ked kamionisti jazdia vlastne za diety.
Nic nevedia spravit poriadne,este aj vyber myta bol divny,ale co sa cudovat ked ste aj obycajna krabicka na sklo je 3x vacsia ako maju ine staty,co tam dali elektronky aby to bolo lacnejsie ?
Niaky strajk na SK este nebol,to co tu boli len pokusy zelezniciarov,ucitelov...ktorim sa povyhrazali a hned sa pos.ali.
Ja vravim,ze ked strajk,tak poriadny a hlavne vsetci drzat spolu !
Peter | 10-02-2014 08:48:07
Ešte aby som to doplnil to ich tvrdenie ako su spojenci občanov, som zvedavý koľkým z nich preplatia škody na domoch, ktoré im popraskali vďaka prejazdu ich kamionov cez dediny a mestá...!!!
Peter | 10-02-2014 08:42:37
Na jednu stranu ich chápem (nebudeme znova otvárať tému toho tendru na myto a jeho cenu je to zbytočne), ale na druhu stranu nam všetkým zničili všetky cesty 2 a 3 triedy vrátane tých v mestách a dedinách za miliony (-ardy) € - tak to bolo východisko???
Nech sa nehnevajú, ale ja mám skôr dojem, že im ide skôr o to, že sa im znižujú zisky. Veď všade naokolo sa platí mýto nielen u nás na SVK ... Alebo je u nás ďaleko najdrahšie ? Priznám sa že nemám prehľad o cenách, takže je to len môj názor nie tvrdenie.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign