Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bude z cesty na Námestí slobody pešia zóna ?

24

Prvé pracovné úkony na revitalizácii Námestia Slobody začali 12. októbra 2011. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85%  z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo Štátneho rozpočtu SR. Cieľom bolo vytvoriť centrálno - oddychovú zónu v strede mesta, ktorá bude slúžiť širokej verejnosti a zvýšiť kultúrno - turistický potenciál Serede. Začiatok revitalizácie vyvolal u obyvateľov búrlivú reakciu. Jedna časť obyvateľov bola za revitalizáciu, nakoľko sa v ešte nezrekonštruovanom parku zdržiavali väčšinou bezdomovci a oddychovali tu aj „ naši spoluobčania „. Navyše táto časť mesta nebola dostatočne osvetlená a chodníky boli v neudržiavanom stave.  Druhá časť obyvateľov nebola striktne proti revitalizácii, no bola proti vypilovaniu lipovej aleje a proti zmenšeniu zelenej plochy.

Nech už sa niekomu nové námestie páči alebo nie, faktom je, že táto časť mesta ožila. Od jeho otvorenia sa tu konalo množstvo kultúrnych podujatí, vianočné trhy, výstavy a pod.  Práve posledná akcia : Slávnostné ukončenie medzinárodného vojenského cvičenia Blond Avalanche bola tá, kde pod reportážou z tejto akcie sa niektorí majitelia nehnuteľností a podnikatelia, ktorí majú prevádzky na Námestí Slobody sťažovali na fakt, že počas niektorých akcií sa časť miestnej komunikácie uzavrie a oni sa nedostanú do svojej nehnuteľnosti resp. prevádzky. Pred začiatkom cesty sa položí zábrana, resp. tam stojí policajt a sťažovatelia musia svoje motorové vozidlo odparkovať inde a čakať pokiaľ akcia neskončí.

Naproti tomu mnoho obyvateľov Serede žiadalo vedenie mesta o vytvorenie pešej zóny na Nám. Slobody. A keďže žiadostí pribúdalo, bol tento bod programu zaradený do rokovania posledného MsZ.

Architekt  a  člen Mestského zastupiteľstva Robert  Kráľ  jednoznačne povedal, že 5 rokov zmeny oproti projektom ošetrenému režimu nemôžu byť vykonané. V tomto treba byť veľmi opatrní a priestor má mesto iba v organizácii dopravy.

Dôvodová správa predložená na MsZ bola nasledovného znenia:

Oddelenie rozvoja mesta MÚ v Seredi predkladá na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Seredi  alternatívne návrhy na riešenie zmeny organizácie dopravy na Námestí slobody.  Dôvodom sú nejednotné podnety na z menu súčasného stavu. Súčasná organizácia dopravy v území bola posudzovaná a odsúhlasená v rámci rekonštrukcie  námestia. Organizovanie rôznych podujatí na zrekonštruovanom námestí si vyžaduje v záujme nerušeného priebehu a zachovania bezpečnosti účastníkov reguláciu dopravy na nevyhnutnú dobu  na priľahlej komunikácii. Regulácia spočíva vo vylúčení pohybu vozidiel po komunikácii na  nevyhnutnú dobu, čo je sprevádzané nespokojnosťou dotknutých rezidentov.

Dôležitou skutočnosťou je to, že v území sú obchodné prevádzky a byty, do ktorých je treba  umožniť dopravnú obsluhu. V súčasnosti v záujme vylepšenia súčasnej organizácie mesto  požiadalo ODI Galanta o odsúhlasenie zmeny v dopravnom značení – umožniť odjazd z prvého parkoviska pri Delta pasáži naspäť na štátnu cestu zdvojsmernením premávky v úseku parkoviska a zakázať prejazd vozidiel, ktoré využívajú túto komunikáciu ako skratku na obídenie svetelnej  križovatky pri LIDLI.

Možných je viac alternatív riešenia zmeny dopravy v dotknutej časti Námestia slobody

Obmedzenie vjazdu na víkend

Osadenie parkovacieho automatu

Osadenie parkovacej rampy

Zakázať prejazd a otvoriť parkovisko pred býv. Slovanom pre príjazd zo strany od kostola

Ponorné stĺpiky na diaľkové ovládanie

 

Ak to zhrnieme, do projektu sa 5 rokov nesmie zasiahnuť a tak z tohto dôvodu pešia zóna nemôže byť zriadená. No problém sa dá riešiť tak, že pri každej akcii bude riadený vstup fyzickou zábranou a príslušníkom MsP, ktorý by umožnil vstup cez kritickú zónu iba tým, ktorí bývajú alebo majú prevádzky v dotyku s touto komunikáciou.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Peter pre sloboda | 28-09-2013 10:02:09
Akonáhle sa urobí niekde pešia zona,tak je to väčšinou v centre mesta!Ak sa jedná o centrum je tam spoplatnené parkovanie a nie malé,aby tam nechodili autami!Ak sa postaví nákupné centrum niekde na chotári,je tam plno,lebo parkovanie je zadarmo a občerstvenie neporovnateľne lacnejšie!Kam asi pôjdu ľudia?Preto sú námestia a centrá miest prázdne!
Andy | 27-09-2013 07:53:14
Asi blúzniš ty. Pozri si fotky z jarmoku či iných akcii. Ľudia tam kupujú cigánske, pijú pivo víno a v cukrárni na námesti či čo tam je je vždy plno. V Kauflande si pozri tie plné košíky nepotrebných vecí. To preto sú preplnené obchodné domy? To preto sú tam, lebo nemajú na elektriku a chodia si tam čítať noviny? Nájdi si lepšiu prácu alebo si doplň vzdelanie. Podľa príspevku si asi dosť veľký pesimista a teda lepšiu prácu ti nikto asi nedá. Dúfam, že nechodíš na tie akcie na námestí lebo bude ti beda. Skús sa trochu lepšie pozrieť na svet a poď medzi ľudí možno sa ti uľaví.
to nepotrebuje komentar | 26-09-2013 16:52:01
Diskutujúci "seredan | 04-06-2009 18:50:03" to vo svojom príspevku odhadol už pred viac ako 4-mi rokmi dobre. Veď posúďte čo napísal:
..kedze vidim uroven architekta ktory stoji za navrhom..tak si viem predstavit ze aj ta revitalizacia dopadne ako priestor pred jednotou alebo ine seredske nepodarky..som sklamany ze sa neurobila architektonicka sutaz..ved to namestie tam bude niekolko desatroci..tak preco by ho mal priamo robit tretotriedny architekt??
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-09-2013 16:15:01
Pisal sa MAJ roku 2009. Do pozornosti davam iba jeden lin na jeden jediny clanok z 50, v ktorych sme sa na SOL revitalizacii pesej zony venovali:

http://www.seredonline.sk/clanky/chceme-pesiu-zonu-anketa-2/

Podotykam, ze dostatocne zavcasu, pred samotnou realizaciou namestia a dostatocne intenzivne sme upozornovali na to, aby sme v meste vdaka niektory jednotlivcom nemali nieco, co uz v momente odovzdavania do uzivania nebude moderne a ucelne.
Vysledok sme videli, vidime a vidiet budu generacie po nas.

Roky tvrdim, ako dolezita je komunikacia vedenia mesta, tych ktori ovplzvnuju to, ako bude mesto vyzerat s obcanmi, konecnymi spotrebitelmi toho, co si ludia u volenych funkcionarov a projektantov platia.

Prosim, pozrite sa na clanok z pred viac ako 4 rokov. Pozrite sa na fotografiu ankety, kde hlasovali LUDIA. Ano, rozmyslajuci obcania, ktori to tu vsetko platia - nie zvieratka.

A pozrime sa na dnesne umysly, ktore logicky smeruju k pesej zone.
A pride doba, kedy bude rovnaky nazor na dalsie veci - realne a objektivne totiz dokazu veci hodnotit ibaludia, ktori su nad vecou, nie su hmotne ani inak do veci zainteresovani a ktorym ide naozaj o verejny a nie osobny profit.

SOL disponuje archivom, ktory neklame. Je tu pre kazdeho, kto chce vediet, kto je kto a kto za koho a za co kope...
pre Andy | 26-09-2013 16:11:00
prosím ťa o akých kaviarničkách,cukrárňach,hoteloch a butikoch blúzniš?Ľudia sú radi,že z tých žobráckych platov stíhajú uhradiť nájomné,plyn,vodu a elektrinu a keď im niečo navyše zostane,jediný obchod na ktorý majú je čínsky textil,resp.obuv a potraviny z Kauflandu a Lidlu.
Kaviarničky,cukrárne,hotely a butiky si môžu akurátak pozrieť v Novom čase keď sa naši politici a celebrity pretŕčajú na fotkách z luxusných výletov.
Robo Horvath :) | 26-09-2013 15:31:08
A pritom tam staci dat cedulu vjazd len pre dopravnu obsluhu.
Jozef to asi nie. A pre koho by bolo to parkovisko pred Slovanom? Len pre obsluhu :)
Treba tam dat 3krat posebe retarder a pojde tam len ten co musi.
Jozef | 26-09-2013 14:51:40
"Ak to zhrnieme, do projektu sa 5 rokov nesmie zasiahnuť a tak z tohto dôvodu pešia zóna nemôže byť zriadená"

A pritom tam staci dat cedulu vjazd len pre dopravnu obsluhu.
Andy | 26-09-2013 14:47:12
každá česká malá dedinka má pešiu zónu. A je síce pravda, že okrem kaviarničiek, hotelov, cukrární a pár módnych butikov tam nie je nič iné, ale ten ruch a ľuda, ktorí si prídu sadnúť na dobré jedlo alebo pivo či víno je veľký.či sú to mladí alebo starí ľudia je tam priestor pre každého z nich. Vjazd pre domácich sa dá riešiť povoleným vstupom. Dobre parkovať sa tam nedá aj tak roky. Do obchodov tam idete aj tak len pre potrebu nutného nákupu.
shelley | 26-09-2013 00:23:48
Tak to vyzerá, že Sereď nemá na pešiu zónu príslušné podmienky, tak ako napr. hlavná ulica v Nitre. Je to dopravne dosť preťažené, zakrižovatkované a mám obavy, že strata tohto prechodu by bola neúnosná. Však nech sa vyjadria nejakí skutoční skúsení odborníci z dopravy. Asi by bolo treba túto akciu odložiť do neurčita. Lebo tie obavy o stratu života na pešej zóne sa mi zdajú reálne. A čo sa týka akcií na námestí , treba rezidentom umožniť vjazd po predložení dokladu. Ako sa vyjadrovali i na *** ***.
sloboda | 25-09-2013 20:56:18
pesia zona = mrtvo = krach .Vo vsetkych mestach kde vyrastli pesie zony zmizol uplne zivot a zostalo prazdno.Tymto sa z miest postupne vytratil tzv. mestotvorny prvok-sulad roznych aktivit ktore spoluvytvaraju kolorit mesta spolu s obyvatelmi ktory tu ziju a tymi ktori sem za tymito aktivitami prichadzaju z okolia.Najprv odidu kupujuci a zakaznici pretoze nemaju kde zaparkovat svoje auto.Potom odidu obchodnici a zostanu len prevadzky typu herna a krcma.A to si isto nikto z nas nepraje aby to takto skoncilo.
Amen | 24-09-2013 22:47:53
Garbiarska | 24-09-2013 19:42:58: mestskí poslanci na svojom zasadaní iba dali mandát konateľom magistrátu, aby za určitých podmienok previedli budovu bývalej školy na Garbiarskej miestnej cirkvi v Seredi. To ešte dokopy nič neznamená, presnejšie reálnu podobu to naberie až potom, ako Cirkev pristúpi na ponúknuté podmienky. Môj názor na vec: bola by to pekná blbosť, keby to vzali, čím by mestu pomohli zbaviť sa dubiózneho majetku.
Makoty | 24-09-2013 20:46:41
Súhlasím s

nazor | 24-09-2013 18:59:33
pesia zona = mrtvo = krach

vid Trnava, Nitra kde mesta svojou hlupou aktivitou (parkovne 1€ na hodinu) vytlacaju zivot do nakupnych centier a obchody v centre su na pokraji krachu.
Dnes aj keď si ide cudzinaec kúpiť cigánsku o 20.00 k Aničke ,dostane pokutu,lebo nevie že na jednej stane nemôže parkovať ( o 20.00 úplná zhovadilosť...),ale kamera oproti Altisu nepustí....A takto si v Seredi žijeme ,(a odháňame zákazníkov).Bol som dva krát svedkom ako sa MSP vyrojili na mimoseredských zákazníkov.(NR a ZM...)
Garbiarska | 24-09-2013 19:42:58
Plne súhlasím s Ivanhoe | 24-09-2013 18:33:59 a nazor | 24-09-2013 18:59:33.
Mňa skôr zaujíma skutočnosť, že na septembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva poslanci schválili zámer prevodu nehnuteľného majetku – nebytové priestory a pozemok bývalej ZŠ na Garbiarskej ul. nadobúdateľovi Rímskokatolíckej cirkvi, Farnosti Sereď so zámerom vybudovať v objekte pastoračné centrum, predškolské zariadenie a vykonávať charitatívnu činnosť.
Len prednedávnom mesto investovalo nemalé finančné prostriedky do vybudovania veľmi potrebných parkovacích miest v tomto objekte, ktoré značne odľahčili parkovanie obyvateľov z okolitých činžiakov. Dnes je toto parkovisko vo večerných hodinách využívané na 100%. Pôjde mesto pri prevode tohto objektu proti svojím obyvateľom a prevedie do majetku Rímskokatolíckej cirkvi aj nedávno vybudované parkovisko, alebo sa poslanci skutočne zaujímajú o každodenné problémy občanov a parkovisko bude z prevodu vyňaté. Nedokážem si predstaviť parkovanie v tejto lokalite v prípade, ak by predmetné parkovisko, ktoré sa nachádza v objekte bývalej ZŠ na ul. Garbiarskej zaniklo.
nazor | 24-09-2013 18:59:33
pesia zona = mrtvo = krach

vid Trnava, Nitra kde mesta svojou hlupou aktivitou (parkovne 1€ na hodinu) vytlacaju zivot do nakupnych centier a obchody v centre su na pokraji krachu.
Ivanhoe | 24-09-2013 18:33:59
Obsah tohto článku a diskusia pod ním len svedčia o tom, akou "horúcou ihlou" bolo všetko šité v čase vypracovávania projektu a potom aj v schvaľovacom konaní pre realizačný projekt a akí "odborníci" v tom celom konali. Ale čo už, veď sme v Seredi, či nie?
gulak | 24-09-2013 18:19:58
Grotesná bola prva kvázi-pešia zona-pri starej lekárni-cca 30 m....
anonym | 24-09-2013 17:07:37
Pešia zóna na Nám. Slobody by bola groteskná. Pešia zóna sa hodí na dlhšie plochy. Lenže v Seredi nie je priestor, kde by zapasovala. Páči sa mi pešia zóna v Nitre, ale na to tu nie sú podmienky. Na Nám. Slobody by to bolo akosi nasilu a zbytočne.
martina | 24-09-2013 15:32:58
naco pesiu zonu? co je tam obchodak? alebo min. 30 obchodnych prevadzok? chodnikov je tam sirokych dost, dokonca su oddelene zelenou, rychlost je tam tusim 30 km/h tak naco pesia zona?
to chcete MsP zobrat štrand rychlych prachov? ked ich niekde potrebujete inde, tak nemaju cas, nepridu, su v terene a oni tot bud strazia namestie slobody, alebo kasiruju na zakaze zastavenia v tejto ulicke akoby to bola cesta strategickeho vyznamu. este ze maju ten novy kamerovy system z ktoreho nevidia, ked icm chlapi ostiavaju kandelabre, ale auta, najlepsie nie GA, tak na tie vystartuju rychlo a zbesilo. no a klasika s niektorymi miestnymi si pekne podaju ruku a vybavene dohovorom. seredske kocurkovo...
Peter | 24-09-2013 15:05:06
Prejazd zakázaný!Pri Slovane prikázaný smer jazdy v pravo!
somarina | 24-09-2013 15:01:52
Dalsia zbytocnost...pesia.a naco? Chodnik z kazdej strany, chodi sa tadial aj tak pomaly. Dost co sa tam neda parkovat pozdlzne ako predtym.na somariny to ich je. Porobit jednosmerky a bude sa dat aj lepsie parkovat.
ach jaj | 24-09-2013 14:50:40
zaujímavé, že obyvateľov priľahlého bytového domu na D. Štúra nikto nepozval. a myslím si, že sa to týka aj ich. malo by to bzť na širšiu diskusiu. je pravda, že s parkovaním tam je problém. aj keď parkovisko pri kotolni býva prázdne a radšej parkujú na parkovisku na D. Štúra, kde obyvatelia nemajú už potom kde parkovať. ale vlastnú zeleň si nezoberú a pre dkotolňu sa im kráčať nechce.
Enriko | 24-09-2013 14:09:49
A to sme ešte nezačali presadzovať cyklistickú infraštruktúru, to bude ešte zaujímavé..
Robo Horvath :) | 24-09-2013 14:08:09
V prvom rade umožniť odjazd z prvého parkoviska pri Delta pasáži naspäť na štátnu cestu.
Na zaciatok pri tej tabule tam na skusku osadte tri spomalovace za sebou a vodici si tadial prestanu skracovat cestu a pojdu tam len co musia. Uvidime ci to pomoze,ak nie tak sa to da dat bez väčších nakladov a poskodenia odstranit a potom rozmyslat co dalej.
Jozef | 24-09-2013 13:42:45
Veľkú zasadačku MsÚ zaplnilo prvý pondelok v mesiaci september približne 30 obyvateľov, ktorí sa prišli buď vyjadriť k predloženému projektu mesta alebo si priniesli svoje postrehy, nápady a pripomienky.

Väčšiu časť prítomných obyvateľov zaujímalo, čo bude zahŕňať projekt, ktorým by sa mala vyriešiť nevyhovujúca dopravná situácia v lokalite Vonkajší rad a na ul. Dionýza Štúra. Štúdia bola vypracovaná ešte v roku 2007. Ponúka riešenie v podobe rozšírenia cestnej komunikácie, počíta s vytvorením parkovacích miest formou kolmého státia, a s vybudovaním chýbajúceho chodníka od bývalého daňového úradu v smere na most.

Predložený návrh riešenia tejto situácie sa im v tomto znení vôbec nepozdával. Boja sa, že prídu o väčšiu časť zelenej plochy a preto počas spoločnej diskusie hľadali aj inú alternatívu ako to vyriešiť. Jeden z prítomných navrhol, aby bola na ulici iba jednosmerná premávka, ale to by zrejme nebolo najšťastnejšie riešenie. Nakoniec sa na tom zhodli všetci prítomní. O ďalšom postupe rozhodnú poslanci MsZ na základe stanoviska vyjadreného na stretnutí s občanmi.

„Celá akcia by si vyžiadala kompletnú rekonštrukciu okolia, čím by sa pochopiteľne narušil pomerne pokojný život obyvateľov tejto lokality. A čo sa týka úbytku zelene, tak to je diskutabilné. Stupeň vzrastu existujúcich stromov, ktoré sa tu nachádzajú už nie je vhodný vzhľadom na existujúce siete, ako elektrické a plynové rozvody. Rozrastajúce stromy momentálne viac škodia ako prinášajú úžitok. Skôr, či neskôr ich aj tak budeme musieť nahradiť novou výsadbou“, uviedol vedúci oddelenia rozvoja mesta na MsÚ v Seredi Vladimír Práznovský.

zdroj:S.N.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 24-09-2013 13:29:31
ach jaj - na posledné stretnutie s obyvateľmi boli pozvaní obyvatelia Vonkajšieho radu, kde im bol predstavený projekt opravy tejto časti komunikácie, vybudovanie chodníka, zvýšenie park. miest a pod. No tí, ktorí prišli boli proti projektu. Neviem aký bude ďalší postup, no predpokladám, že už v takom rozsahu, ako bolo v pláne oprava nebude.
ach jaj | 24-09-2013 13:14:50
riešia somariny a radšej nech vyriešia cestu na Vonkajšom rade. Hlavne, že ju vyfrézovali pred niekoľkými mesiacmi. Podklad sa drolí, jedna jama je už po členky a nikto nič nerieši
anonym | 24-09-2013 13:04:52
Vyjazd na krizovatku pri Orangi by mal mat prikazany smer odbocenia vpravo (smerom ku kostolu). Castokrat sa tam stava ze auto odbacajuce smerom na Sintavu to tam upcha pretoze musi dat prednost vsetkym.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign