Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bude v Seredi multifunkčná športová hala, alebo si občania mesta len utrú ústa ako po dobrom obede ale s prázdnym bruchom?

24

Zúčastnil som sa mimoriadneho MsZ, ktoré sa konalo 29.1.13 o 18:00, ako nezainteresovaný občan. Jeho nosná téma bola vybudovanie multifunkčnej športovej haly na ul. Garbiarská. Niektoré základné informácie o tomto zamýšľanom projekte bolo možné získať už z materiálu, ktorý bol spracovaný a predložený poslancom na toto mimoriadne zastupiteľstvo. Avšak až z vystúpenia predstaviteľa potenciálneho investora p. Danišku bolo možné urobiť si trochu komplexnejší obraz o celom zámere. Z jeho vystúpenia tam prítomní poslanci (18) ale aj zopár občanov mesta sa mohli dozvedieť, že zamýšľaná investícia by dosahovala sumu približne 3 mil. €. Nie je to málo. Zvlášť nie v tejto dobe hospodárskej recesie. V  informáciách, ktoré v rozprave na túto tému odzneli, bolo spomenuté aj to, že je možné na tento účel získať dotáciu 1 mil. € z grantov EÚ. Sú to peniaze pohodené na chodníku, len sa je treba po ne zohnúť a zdvihnúť ich. Z ohlasov vo verejnej diskusii na SoL na túto tému bolo zrejmé, že väčšina diskutujúcich si osvojila tento zámer a podporuje ho. Preto bolo zaujímavé vypočuť si názory našich volených zástupcov, ktoré odzneli v diskusii. Celý priebeh si bude možné pozrieť na videu v inom článku. Avšak za rozhodujúci považujem vystúpenie p. poslanca arch. Krála, ktorý predložený zámer (vybudovať spomenutú multifunkčnú halu) posúdil pozitívne, nie však samotné miesto, teda v lokalite ul. Garbiarská. Pritom sa opieral o stanovisko odbornej komisie pre rozvoj mesta a ŽP (RMaŽP). Viď priložený videozáznam. Je pre mňa dosť zarážajúca skutočnosť, že komisia vydala stanovisko bez náležitého zohľadnenia dopadov (malusy ale aj bonusy získané od nezávislého posudzovateľa), ktoré by táto hala priniesla pre občanov CELÉHO mesta a nie len jednej jeho časti. Z predneseného stanoviska som usúdil, že členovia komisie nevychádzali z vypracovaných analýz, ktoré by nemali pri posudzovaní a pred vydaním skutočne odborného stanoviska chýbať. Inak je to viac o emóciách ako o ráciu!! Nechcem ďalej polemizovať o iných tam spomenutých alternatívach, lebo by som sa dopustil rovnakej chyby, akú spravila komisia RMaŽP. Tam spomenuté alternatívy sa mali posudzovať postupom, ktorý komisia neuplatnila. Neobstojí ani argument, že celá záležitosť je v časovej tiesni práve pre možnosť získať 1 mil. € z grantov. Zastávam názor, že ak by sa postupovalo v danej veci trochu zodpovednejšie, stačilo požiadať o posun termínu (7-10dní) pre vypracovanie stanoviska ktoré by zohľadňovalo všetky vplyvy a dopady na predmetnú vec, čo by investor asi akceptoval a zároveň by sa vytvoril priestor pre poznanie názorov občanov. O to viac mrzí skutočnosť, že tento postup si neosvojila väčšina poslancov, ktorí hlasovali proti a urobili tomuto mestu a jeho občanom, hlavne mladšej generácii, medvediu službu. 

P.S. Výsledok hlasovania zo včerjšieho dňa je tu:

 http://www.sered.sk/data/2_samosprava/volene_organy/hlasovanie_poslancov/20130129/index.xml


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-02-2013 10:08:38
obcan | 04-02-2013 06:11:28 | - hodnota toho oznamu sa v plnej parade ukazala na reakciach obcanov pritomnych na zastupitelstve. Nasledny vysledok hlasovania poslancov pozname.

Zial, "dufam,že raz sa to určite zmení | 04-02-2013 09:53:54 |" ma pravdu. Vedenie mesta totalne podcenilo komunikaciu s obcanmi - v tomto pripade evidentne aj so samotnymi poslancami. V pripade obcanov to novinka nieje a v pripade poslancov sa "nieco pokazilo". Co, uz bolo nacrtnute a urcite sa dozvieme viac.

Za najpodstatnejsie vsak povazujem skutocne komunikaciu prave so samotnymi dotknutymi obcanmi. A na tych sa z vysoka vys.......
dufam,že raz sa to určite zmení | 04-02-2013 09:53:54
Ja viem,tu na SOL sa to hodí len pred voľbami inak to nemá zmysel. O tomto zámere vedelo vedenie mesta už minimálne pol roka dopredu,tak nechápem prečo sa to nezačalo komunikovať
s obyvateľmi už skôr. Tak by to bolo určite serióznejšie voči obyvateľom.
Ale nie,niekto je mooc arogantný a považuje takýto postup za niečo geniálne v tomto meste a obyvateľov má za ovce,ktoré cíce bľačia ale podstatné je, že sa dajú dojiť.
obcan | 04-02-2013 06:11:28
velka chybicka 23.1.2013 to bolo pre obcanov oznamene na uradnej tabulu a na stranke mesta ked pravdu tak celu ale na seredonline sa to vzdy nehodi
dufam,že raz sa to určite zmení | 03-02-2013 23:48:46
Presne tak. Zabúdate na obyvateľov. A to je vaša veľká chyba.
Chcete a rozhodujete o nich bez nich.A tu máte výsledok vašej práce. Dúfam že to bude dostatočné ponaučenie pre vás.
A že už konečne prehodnotíte tento váš spôsob komunikácie.
Je to na škodu mesta a dobrej veci. Treba vedieť prijať aj slušnú a vecnú kritiku obyvateľov ktorá môže znamenať posun.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2013 23:07:53
Pre dúfam | 03-02-2013 23:02:38 | - mala chybicka. Akosi ste zabudli na obcanov. A ti maju moznost velmi vazne zamiesat karty. V tomto smere zial prakticky nulova aktivita.
Pre dúfam | 03-02-2013 23:02:38
Ty mudrlantko, ako sa dá rýchlejšie zvolať k zámeru stavby haly poslancov a zastupitelstvo , keď to musí 7 dní vopred v zmysle zákona visieť na úradnej tabuli? Dňa 21.1.2013 bolo stretnutie na Msu s investorom a 29.1. 2013 bol zámer predstavený na mimoriadnom verejnom zastupitelstve.
dufam,že raz sa to určite zmení | 03-02-2013 22:18:46
a že primátor,prednosta a poslanci tu už konečne začnú s obyvateľmi komunikovať,informovať,prezentovať ich názory,plány,zámery. Bolo by už skutočne načase sa zapojiť do tejto komunikácie.Bude to posun pre naše mesto.
raz sa to určite zmení | 03-02-2013 20:45:38
súhlasím, primátor je človek rozhľadený a určite si dobre premyslel celý projekt a zvážil jeho realizáciu. Spolu s poslancami mal v úmysle podporiť rodiny v meste. Treba sa mu za to poďakovať. Treba tiež vyzdvihnúť snahu prednostu MsÚ, o aktívne využívanie voľného času našej mládeže. Sám aktívne s mládežou na športovom poli pracuje a preto mu nie je osud našich detí a mladých ľudí ľahostajný. Stále hovoríme o rodine, je to málo. Rodinu treba podporiť aj tým, že sa bude môcť stretnúť nielen pri televízore, pri nákupoch v obchode, ale aj v priestore, kde môže zrelaxovať, nabrať energiu a pookriať. Škoda, že návrh podporilo iba 6 osôb, za čo im patrí moja a verím, že aj naša vďaka. A nakoniec patrí poďakovanie ľuďom, ktorí nemyslia iba na seba. Darí sa im a tak chcú pomôcť i nám ostatným. S takýmto prístupom sa predsa stretávame aj inde. Škoda, že sa s ich návrhom, ktorý bol hodnotený veľmi pozitívne jedným z poslancov, (vidieť na videu)nestotožnili aj viacerí...
Robo Horvath | 03-02-2013 19:08:46
Pre: obcan | 03-02-2013 06:48:17
pravdepodobne si ten najpracovitejsi a najinformovanejsi obcan tohoto mesta, tak informuj obyvatelov. Ja budem rad na rozdiel od teba.
obcan | 03-02-2013 06:48:17
tváris sa ako informovany, ale o veci vies velmi malo, tak trusis mudrosti, moc pises a nic nerobis
Robo Horvath | 02-02-2013 23:14:09
pre: 01-02-2013 23:39:53
"Skoro ku všetkému máš potrebu písať . Prečítaj si volačo o fondoch z EÚ a podmienkach "

Nechces mi zakazat tu pisat? A mas pocit ze niekde v podmienkach fondoch EU je napisane ze mesto ma dat niekomu majetok v hodnote niekolko milionov zadarmo a to este tak rafinovane ze dokonca by nemusel ani platit dane za tento majetok?

pre: obcan | 02-02-2013 07:26:57
"ludia na Cukrovarskej majú byty v osobnom vlastnictve, horvathovi sa to tára o stavbe na pozemku cukrovaru, ked nerozmysla kam s tymi ludmi"

Obycajny clovek ak nezaplati nejaku splatku 100 euro tak ma na krku exekutora co mu je schopny zobrat byt alebo dom a vôbec to nikoho netrapi.
A ludia na Cukrovarskej dlzia mestu za vodu asi 60 000 eur.
To znamena ze mesto to cez exekuciu malo mat uz davno v sprave a mat tento problem vybyvanych bytov pod kontrolou.
A potom pokracovat tak ako som pisal na Kasarenskej. Samozrejme ze by to nebol jednoduchy ale vdacny proces pre celu Sered.
obcan | 02-02-2013 07:26:57
ludia na Cukrovarskej majú byty v osobnom vlastnictve, horvathovi sa to tára o stavbe na pozemku cukrovaru, ked nerozmysla kam s tymi ludmi
Pre Roba Horvátha | 01-02-2013 23:39:53
Geniálne riešenie. Toto by nedal dokopy ani da Vinci s Edisonom.Prečítaš si niekedy po sebe aké kofotiny tu vypisuješ? Skoro ku všetkému máš potrebu písať . Prečítaj si volačo o fondoch z EÚ a podmienkach a potom
vypisuj.
Robo Horvath | 01-02-2013 21:40:45
Pre: lolofon | 01-02-2013 19:05:25
A preco mna?
Ja mam na to svoj nazor a respektujem obyvatelov co tam byvaju. Ja som navrhol riesenie pre spokojnost celej Serede a pravdepodobne aj investora ale to by bol pre mesto narocnejsi proces ale oto potom vdacnejsi.
Len sa treba nad mojim navrhom zamysliet.


Ako zamer haly to je urcite fajn a tiez to schvalujem, ale ten postup je katastrofa. A ze zadarmo, no tak to uz je sice sikovnost investora ale vrchol a neschopnost mesta ale asi niekto vie preco.Mesto malo v prvom rade informovat obyvatelov a to hlavne vedla byvajucich o moznom zamere nakolko v prvom rade sa to bude týkat ich a maju tam ich majetok ako susedia.
A az potom sa malo pokracovat v predstavovani projektu a nie opacne a obyvatelov postavit pred hotovu vec. Takto sa to uz skratka nerobi. A to ze za 1 euro je trestu hodne nakolko mesto z toho bude mat velke nic, ako z predaja tak aj na dani. A to je sila ak takto niekto rozhoduje.
Oni to spravia lebo to potrebuju skrz ich technologiu v niklovke len to treba rozumne dotiahnut a nie sit horucou ihlou.
Podla mna je na to najlepsie miesto ciganske geto oproti cukrovaru. Pozemok je cukrovaru a ten by urcite bol ustretovy k odpredaju. Parkovisko by bolo mozne doriesit okrem okrajoveho aj za hradzou. Mesto by mohlo podat pomocnu ruku formou prebudovania a vybavenia socialnych bytov na kasarenskej od vojska vybavenim bezodplatnym prevodom niektorej pre vojsko nepotrebnej ubytovne kde by sa prestahovali cigani do slusneho socialneho byvania kde by samozrejme platili tak ako vsetci v tomto meste.

Verim ze taketo riesenie by naslo podporu celeho mesta a mesto sa zbaví tohoto vredu a investor bude asi tiez spokojny nakolko to je na hlavnej lokalite v centre a bude to mat blizsie k materskej prevadzke.
lolofon | 01-02-2013 19:05:25
Navrhujem pana Roba Horvatha za garanta peticie.
ondro | 01-02-2013 17:56:44
podpisujem tu peticiu
obcan | 01-02-2013 17:56:00
aj ja som za spisanie peticie
gulak | 01-02-2013 17:25:32
Na Slovensku otváraju -diskont predajnu z Afriky-tak oslovte tu firmu a je to-budu tam predávať použitý textil,čo nosil nejaký neger-to je istota-ala Ficko
filip | 01-02-2013 16:49:07
https://www.facebook.com/groups/501222096594752/
eush | 01-02-2013 14:27:27
Som tiez za SPISANIE PETICIE, kto je za novu halu v nasom meste (KONECNE!!!!!! UZ TU MALA DAVNO STAT!!!)
anonym | 01-02-2013 11:50:39
Jozef | 01-02-2013 09:37:27, máš dobré informácie. Na mimoriadnom zasadaní 29.1. táto informácia skutočne odznela a tiež aj to, že záujem o prenájom odmietla aj obchod. spoločnosť JEDNOTA a + ešte niekto(?). Katolícka charita je tam asi len pre výšku nájomného. Ak sa nemýlim tak to činí okolo 80 €. Do tej zastrčenej diery nikto nepôjde a bude to tak až pokým statik potvrdí, že stavba je staticky narušená. Keď sa toho mesto chce naozaj zbaviť, nech to ponúkne za to symbolické 1€/rok komukoľvek a môže tam ten podnikania chtivý jedinec začať míňať peniaze. Možno mu zopár občanov z s podporou Garbiarska pomôžu.
Jozef | 01-02-2013 09:37:27
p. Kurbel, neplanoval ktosi, kedysi, (cca pred rokom), nastahovat na Garbiarsku postu?
Myslim, ze bola aj vykonana obhliadka - Martin zo zastupcom posty.
Pavol Kurbel | 31-01-2013 22:30:01
pre sociálny typ
A preto, že je vážne narušená statika, miesto mama centra tam mesto umiestnilo katolícku charitu, čo sa tam stará o bezdomovcov.
socialny typ | 31-01-2013 22:09:18
mozno preto zo skoly islo mama centrum prec.
anonym | 31-01-2013 21:16:22
Niektorí poslanci sú odborníci na všetko, stačí im jeden pohľad a posúdia statiku akejkoľvek budovy. Záleží len od toho koho záujmy práve obhajujú. Je to zgerba. Mesto si protirečí, pretože na jednej strane sa vyskytne informácia o vážnom narušení statiky a na strane druhej tam ešte nedávno bolo mama centrum. Vtedy to asi nevadilo. Niektorí ľudia pri tom lobovaní asi už naozaj strácajú zdravý rozum.
Garbiarska | 31-01-2013 19:37:55
Pre Pavol Kurbel | 31-01-2013 18:57:34

Pán Kurbel mám pocit, že niekto nemanipuloval len s poslancami, ale s celou verejnosťou t.j. občanmi tohto mesta, nakoľko už v pondelok mesto zverejnilo informáciu tohto charakteru. V pondelok pod iným článkom na SOL som v obsiahlom diskusnom príspevku na toto poukazoval a vlastne som cez SOL vyzval mesto, ak má, aby zverejnilo odborné posúdenie tejto stavby, že je skutočne v takom stave ako tvrdí.
Myslím, že teraz nejde vôbec o to, či hala bude stáť na Garbiarskej, alebo v inej lokalite. Ide o princíp transparentnosti a serióznosti jednania s občanmi. Takto to u nás začína a konečným výsledkom je stav v akom sa nie naše mesto, ale celá republika nachádza.
Ivan Sklenár | 31-01-2013 19:08:30
Pán Klokner, uznávam, že Vaše úvahy o využívaní odpadového tepla na vykurovanie nejakej časti bytového fondu mesta kde je zavedený centrálny rozvod tepla majú svoje racio , ktoré sa dá uplatniť bezbolestne v nejakej učebnici. Aby sa Vaša myšlienka dala uplatniť aj v praxi, je treba mať podstatne viac vstupných informácií, než má ktokoľvek z nás. Preto zaoberať sa ďalej touto myšlienkou považujem tak trochu za zcestné. A tak nám zostáva len jedna istota (okrem tých, čo nám sľúbil s. predseda vlády), a síce že investor to má asi dobre prešpekulované hlavne po ekonomickej stránke, čo sa mu najviac vyplatí. A nazdávam sa že sa zhodneme v názore, že vybudovanie nejakého športového centra, ktoré bude slúžiť verejnosti nie len zo Seredi ale aj z bližšieho okolia, bude pre mesto a všetkých jeho obyvateľov väčším prínosom, ako tlačenie lacného tepla do zastaralých tepelných sietí, ktoré užíva istá úzka skupina obyvateľov mesta. Voči tej väčšine by to ani nebolo moc korektné.
Pavol Kurbel | 31-01-2013 18:57:34
pre Garbiarska
Keď som im to na zasadnutí zastupiteľstva povedal, tak už tvrdili, že to nepovedali. Pritom, práve pre toto tvrdenie som tam zavolal statika. Takže načo mená. Veď aj " tak to nie je pravda" Pritom to všetci počuli. Jeden je z vedenia mesta a druhý poslanec. A za ďalšie. Mám pocit, že niekto tu chcel s nami poslancami manipulovať, lebo aj v materiáloch ktoré sme dostali sa hovorí o VÁŽOM narušení statiky. To sa dá najsť aj tu na SOL

Stavebno-technický stav stavby je zlý, dlhodobo s vážnymi statickými poruchami, oprava by si vyžadovala veľké finančné prostriedky a úplná rekonštrukcia by bola nerentabilná. Preto mesto zvažuje odstránenie stavby.

Bez vedomia vedenia mesta, sa predsa veta o vážnom narušení statiky do materiálov nemohla dostať. A ak to vedenie vedelo a je to pravda, ako to, že budovu prenajíma? Veď do nedávna tam ešte bolo aj mama centrum. To teda sme ohrozovali mamičky s malými deťmi?
Garbiarska | 31-01-2013 18:33:30
Pre Pavol Kurbel | 31-01-2013 16:25:19

Ešte tak mená tých dvoch osôb zo zasadnutia školskej komisie, ktorí tvrdili, že statika budovy je v takom stave, že treba ju zbúrať. Nech verejne prezentujú svoje stanovisko, z akých podkladov vychádzali a koho záujmy vlastne obhajovali.
Peter Klokner | 31-01-2013 17:20:46
Ak je tu spomínané využívanie odpadového tepla z plánovanej prevádzky v niklovke, bolo by možno dobré vedieť, či sa neuvažovalo aj o jednoduchšej a efektívnejšej možnosti jeho využitia.
Mňa osobne napadá aj iná a z pohľadu občanov mesta pomerne atraktívnejšia možnosť a to využitie tohoto zdroja ako náhrady časti výkonu stávajúcich kotolní.

Jednak by tým získali aj spoluobčania ktorí jakživ na korčuliach nestáli a tí čo sú tak nadržaní dosahovať úspechy na ľade by ušetrili za kúrenie (teda logicky a nie podľa modelu zmýšľania MsBP) a za ušetrené by dochádzali tak ako doteraz zdokonaľoť svoj talent tam kde doteraz teda do Trnavy či HC.
gulak | 31-01-2013 17:15:35
V Seredi-nie je ani slušná reštaurácia a to,že sa po Seredi tulajú rôzne pochybné individuá-tak za to možu obidve polície-ved tu už aj malé deti vedia-kto je mafián,kto dealer a kto feťák....
Pavol Kurbel | 31-01-2013 16:25:19
Je pravdou, že budova školy na Garbiarskej je v zlom stave. Ale kto je za to zodpovedný? Vedenie mesta a my poslanci. Na školskej komisii minimálne dvaja ľudia tvrdili, že statika je v takom stave, že ju treba zbúrať a že keď ju dáme firme na halu, tak ju zbúrajú a my vlastne ušetríme.Preto som v pondelok zavolal statika a na vlastné náklady som nechal vypracovať statický posudok. Podľa statika je statika budovy v poriadku, s prihliadnutím na vek budovy a to, že sa do nej vôbec neinvestovalo. V žiadnom prípade však statika budovy nemôže byť dôvodom na búranie. Toľko vyjadrenie statika. Je pravdou, že je naozaj aj z vnútra vo veľmi zlom stave, že treba do nej investovať asi stovky tisíc eur. Myslím si však, že po oprave sa dá prenajať, alebo ju predáme a dostaneme za ňu aspon niečo. A halu postavíme na vyhovujúcejšom mieste.
dado | 31-01-2013 12:34:12
osobne by som bol za aby nejaka taka hala bola v Seredi ked uz nie pre nas tak aspon myslime na nase deti aby mohli niekam chodit vsetci tu pisete a pozerate len a len na seba ale ze by vas napadlo ze aj v Seredi moze v buducnosti niekto nase mesto zviditelnit aj inde ako v krimi novinach mne osobne je jedno z akych penazi a za akych podmienok sa to tu postavi ale nech to tu je ani lidl ani kaufland sa nikto nepytal ci ma stat tam kde je ze ludom urobili tien pred oknami na to sa uz zabudlo ale ze nejaku halu chce niekto postavit to uz kazdy ma plnu hubu
Igor | 31-01-2013 11:41:50
Smutny vysledok pre sered. Investor si vybral toto miesto z nejakeho dovodu, asi blizkost k niklovke, ak sa teraz vysmeje a pojde inde, sered ostane s dlhym nosom a dalsiou chatrajuca budovou, ktora bude pekne papkat peniaze (aka kastiel II), aspon budu mat kde fetaci travit cas, tomu sa vravi zober loptu, nie drogu.
ps: drzim palce aby sa v seredi podarilo stadion niekde postavit, ale som skor skeptik
obcan | 31-01-2013 11:39:34
Prosim vas, preberte sa, mozme byt stastni, ze sa nieco v meste buduje, aspon nieco, za komunistov sa nikto nikoho nic nepytal a stavali sa cele sidliska a nikomu nic nevadilo. Ved sa zvysi hodnota mesta, pride viac ludi, podpori sa ekonomika, pohyb penazi v meste, nechapete to, nie ? Len stale proti, proti, proti, cisto malomestiacke nazory !!! sa zobudte
Jaroslav Matejička ml. | 31-01-2013 11:25:53
Aké môže mať hala, ktorá podporí športového a kultúrneho ducha v meste mínusy preboha?
PRE nás seredanov | 31-01-2013 11:22:43
Postavte tú halu na tom volnom priestranstve oproti tým záhradkám ,smer na Niklovu hutu od Úradu prace tam za Železnyčným priecestým. Tam to tiez nie je daleko od mesta,hm ? To sú obsadené pozemky ? Opýtam sa Luda Vaškovho ten bol tiez tam. na Stretnuti.
Jozef | 31-01-2013 10:40:37
peniaze z fondu uz idu, myslim na obytny subor Dolnomajerska II. etapa. A dalsiu takuto investiciu by asi mesto nezvladlo.
pre Takto | 31-01-2013 10:30:49
s tým predražením prestavby na byty súhlasím,ale zasa mesto má oproti súkromníkovi veľkú šancu získať na byty peniaze zo ŠFRB alebo cez rôzne dotácie cez ministerstvo výstavby alebo Eurofondy
Takto | 31-01-2013 10:14:50
No pani milujem taketo uvahy, o prestavbach na byty alebo Tesco. Fakt na zasmiatie :)

Kazdy kto rekonstruoval starsi dom vie ze to vobec nie je take jednoduche ako si vsetci myslia a hlavne ak nieco prerabas nevies kde na teba vyskoci nejaky "kostlivec v skrini". Podorys budovy vobec nie je vohodny na byty to vie kazdy kto tam sa tam bol aspon raz v zivote pozriet.

A prestavba na Tesco?
Preboha to si fakt myslite, ze predajca pojde do nezmyslenje prestavby budovy takehoto podorysu?

Rekonstrukcia takejto budovy by bola niekolko nasobne drahsia ako vystavba noveho maleho obchodu Tesco Express ktory je vlastne 40 stlpov a obvodovy plast.

Ked uz teda chcete tu budovu dalej vyuzivat tak to robte realisticky. Ved v tej budove su stale priestory na prenajom a kto ich chce?
Okrem jednoho sklenara tam nie je nikto kto tam realne plati za najom. Vsetci co tam boli predtym odtial odisli a otazka za 120 bodvo znie, preco asi?
Jozef | 31-01-2013 10:12:59
Suhlasim, s tym co napisal ipad, aj ked s tym umiestnenim na Fandliho - neviem neviem. Futbalova a hlavne basketbalova loby je u nas jooo silna. Takze to asi neprejde.
Ale ako som pisal vcera - pozemok pri Meandri..
Verim, ze tatkovia mesta by to so SLS zvladli, hlavne pre tu dlzobu.
A teraz k pozemku na Garbiarskej. Verim, ze by to tam niektorým ludom vadilo, ale uprimne - budova vysoka cca ako 5 poschodovy barak, vzdialena zhruba 20-25 m od panelaku by asi moc netienila. Ale vypocitat svetlotechnicke podmienky by musel niekto iny.
Ale, ako pise ipad - nie zadarmo. Lebo darovat na 99 rokov za symbol nie je prenajom, ale dar.
A este zostava doriesit hlucnost prevadzky takej haly a presvedcit dotknutych, ze ich nebude rusit.
pre ipod | 31-01-2013 10:03:42
som rád že nápad prestavať budovu bývalej ZŠ na Garbiarskej ul.na malometrážne byty neskrzol iba v mojej hlave.Keď sa dajú prestavať aj 50 a viacročné rodinné domy,určite 20 ročná budova nie je súca iba na zbúranie.Máme v zastupiteľstve architekta aj majiteľa stavebnej firmy,určite sú dosť skúsení na to aby posúdili aj takúto možnosť.A treba spočítať po čom sa predávajú byty v Seredi za 1m2 a zrátať celkovú plochu,spočítať koľko by stála prestavba a v réžii SMS Sereď sro sa do toho pustiť.
ipad | 31-01-2013 09:45:04
Marek, kto je za to zodpovedný čo sa stalo tej budove? Kto sa o ňu nestará už roky? Je nezmysel prísť o 20-ročnú, pomerne zdravú budovu a pozemok na 99 rokov za 99€, keď sa dajú nájsť aj rovnako dobre polohované pozemky na ktorých žiadna budova nestojí (ako p. Kurbel písal, napr. v areáli ZŠ Fándlyho). Je rozumné že to poslanci na prvý krát neschválili, je to veľký záväzok a je potrebné nájsť skutočne riešenie na 99 rokov. Ľudia zostali sklamaní, ale NIE v zastupiteľstve neznamenalo NIE choďte preč, znamenalo Áno, ale ináč.

A čo s budovou na Garbiarskej? Dá sa využiť buď na bývanie (ale dúfam že slušných ľudí, neviem ktorá múdra hlava vymyslela ubytovať bezdomovcov, feťákov a iné ľudské trosky do obytného bloku ), príp. ponúknuť objekt Tescu, ktoré má formát obchodu (Express) presne na veľkosť tej parcely (viď. Sládkovičovo), a do dopravy zainvestujú tiež radi.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 31-01-2013 09:14:32
tak nám treba. ja byvam na Garbiarskej a hned oproti mam predmetnu budovu, kde maju noclaharen bezdomovci a kde vymienaju striekacky a nesmieme zabudnut, ze budova sluzi este na odvolenie. radsej by som bol, keby tu vyrastla multifunkcna hala, ako sa pozerat, ze sa sem stahuju individua z celej Serede. No a teraz nam tu ostane budova, ktora sa mozno coskoro bude podobat na kastiel.
klasik | 31-01-2013 07:49:55
keby to postavili na fandlyho, na tom velkom ihrisku na skole. tam chodia akurat tak pumaci hrat v nedelu futbal a obcas tam niekto beha do kolecka. a mal by som to tam aj blizsie a na garbiarskej nech sa teda pozeraju na schatralu skolu so spokojnostou, ako tam opadava omietka...kazdy dostane svoje a kazdy bude spokojny...podme do toho...
pozorovateľ | 31-01-2013 06:18:46
Skôr či neskôr, v tomto, alebo v inom volebnom období tú bývalú školu bude musieť mesto predať ako nadbytočný majetok predať. Teraz bola šanca mesta ovplyvniť kupujúceho, čo tam bude stáť. Keď to mesto bude chcieť predať trhovo, tak už ťažko ovplyvní investora. Táto šanca sa za presne stanovených zmluvných podmienok na výstavbu haly už nebude opakovať. Tú halu nám v dobrom mohli závidieť široko-ďaleko. Zostanú len spomienky, pachuť a ďalšie poleno pod nohy primátora. /určite najlepšieho v "novej dobe".
občan z Garbiarskej | 31-01-2013 00:44:32
mala by sa spisat minimalne peticia kdo je za a kdo je proti tej hale ja byvam na Garbiarskej a nijako mi nevadi planovany projekt!!!!!!!!!! praveze naopak som z neho nadčeny ale ked mi niekdo povie : ze nebude vidiet z balkona alebo sa bude citit ztiestnený tak je to dost smutne...mysli te na deti a na mladez ktora by privitala takuto možnost športovat
Pavol Kurbel | 30-01-2013 21:16:31
Pre garbiarska
Investor podľa môjho názoru musel jednať s Martinom. Veď to je predsa samozrejmé. Nebude predsa jednať s upratovačkou. A to, že jednal s Martinom, považujem za samozrejmé a správne. Primátor predsa oficiáne zastupuje mesto navonok.
Garbiarska | 30-01-2013 20:45:18
Ďakujem pán Kurbel, že ste otvorene naznačil Vašu čiastočne potvrdenú domnienku, že jednania s niekym zastupujúcim mesto Sereď a investorom prebiehali s najväčšou pravdepodobnosťou už oveľa skôr ako to investor verejne deklaruje. Vaše vyjadrenie, tiež plne podporuje môj názor, že aj nové parkovisko vybudované z mestských finančných prostriedkov v areáli bývalej ZŠ na ul. Garbiarskej bolo budované tak, že sa s ním rátalo ako s parkoviskom pre halu. Písal som o tom už včera pod iným článkom.
pre Filipa | 30-01-2013 20:38:02
si nejako zle informovany, ziadni obcania umely travnik nezrusili, ten sa stavat ide teraz na jar je to v seredskych novinkach na nete v clanku o investiciach mesta. skor to bude naopak, ak si clovek pozrie hlasovanie (nie+zdrzal sa) tak sa skor fotbalisticky poslanci boja ze by prisiel do mesta slovensky sport cislo jedna a zobral im dotacie. kto vie pocitat do pat (autobusko, sidlisko, cyklotrasa, potencionalne vodna cesta, nedaleky termalny vrt, kusok od statnej cesty, kusok od rekreacnej zony p. Majka ... atd.) tak vie ze vymyslene hlasovanie pana poslanca co tentokrat nic neprojektoval (chvala bohu pre sered ocividne smola pre investora) o akomsi suhlase s akymsi zamerom o ktorom tam ale zaujem hlasovat investor nemal bolo len alibizmom, lepsiu lokalitu mu nikto neponukne... vlastne ano, dajme im teda stadion skf usetrime 400000 za umely travnik, 70000 tisic rocne na dotacie, neviem kolko tisic za energie, mozno by ani tribunu nezburali a ten co minule polial ten travnik zieravinou si ten sucasny moze odniest na zahradu :)
Pavol Kurbel | 30-01-2013 20:20:31
Bol som jeden z tých, čo hlasovali proti hale v tejto lokalite. Neviem prečo si niekto myslí, že tým, že sa neschválila hala na Garbiarskej, tak určite nebude. Ja som presvedčený že bude. Prečo by mala stáť na mieste mestskej budovy, ktorú treba zbúrať? Prečo by veľkému množstvu ľudí mala znepríjemňovať prostredie a život, keď sú aj iné riešenia. Myslím si, že ak investor chcel stavať halu, mal jednať úplne inak. Predovšetkým mal transparentne rokovať s obyvateľmi mesta a to najmä dotknutej časti. Dvadsiateho prvého bolo vraj prvé oficiálne rokovanie na pôde mesta. A v ten istý deň bol predstavený zámer aj štúdia. Keď sa kolega Peter Rampašek pýtal pána Daniška, či pred týmto termínom boli NEJAKÉ rokovania s vedením mesta, dostal vyhýbavú odpoveď , oficiálne nie. To znamená že boli. A som presvedčený, že rokovania prebiehali už v októbri či novembri. Veď tu na SOL aj niekto napísal, že tam videl ako tam pobehujú a zameriavajú. A tlačiť poslancov tým, že je tu termín do marca či apríla lebo po tomto termíne nebude možné získať zdroje z fondov, tiež nie je šťastné. Považujem to za formu vydierania. S chladnou hlavou treba robiť zmluvy. A nie pod tlakom. Zase uzavreme zmluvu typu MEANDER, kde mesto ťahá za kratší koniec? Toto nie je zmluva za 2 eurá. A k tomu miestu. Dnes my syn hovoril, že podľa mapy zistil, že v areály Fándliho školy by tá hala kľudne mohla stáť. Veľkosťou to tam vojde. Ak bude na ovály, nebude nikomu vadiť. Ak ak by predsa, tak podstatne menšiemu počtu ľudí, ako na Garbiarskej.
tttt | 30-01-2013 19:34:30
Filip ja to vitam ale v inej lokalite pozri si video staci si len vybrat a nikoho nebudu otravovat a za opicami sme kvoli niektorim poslancom
filip | 30-01-2013 19:28:06
tttt kvoli takym ako ty sme stale za opicami...
tttt | 30-01-2013 19:21:12
a Filip zober aj Ivana
tttt | 30-01-2013 19:19:49
pre Filip tak sa prestahuj do Bratislavi
ivan | 30-01-2013 19:10:58
vsetkym co boli proti prajem aby im zmizli na autach kolesa a pod od ludi co enbduu mat co robit.a nazor ze tam bude hluk??odstahujte sa do cepena alebo na dedinu kde budete v kludne moct pocuvat rozhlas. sme v meste.pozrite sa do inych miest ale tii co su proti asi v zivote zo serede paty nevytiahli ....
gulak | 30-01-2013 17:54:01
Blahoslavení duchom-kto Vám- dnes urobí,alebo postaví niečo zadarmo-čo ste osprosteli od toho Vášho frcka-na západe je v každom meste nejaká hala a mladí ľudia tam taktiež pijú,fajčia,berú drogy-aleluja
Anna | 30-01-2013 17:51:18
Velka skoda:( preto, ze niekomu by vadil urcitu dobu ruch a hluk vozidiel na stavbe a pod. ako som citala v komentaroch pod predchadzajucim clankom....! tak teda nerobme komplikovane veci, nerodme deti lebo aj nie je prijemne, nerobme nic!!! dovidiet iba na koniec svojho nosa a dalej nie, tak to dopadlo :(
kovy | 30-01-2013 17:26:30
pre Hala /V globále máš pravdu.Ale možno s toho množstva mladých,ktorí vyrastajú od detstva v Seredi,možno tretina by sa netúlala po baroch,nezačlenila by sa do skupiny,kde sa pije alkohol a fajčí,kde sa berú ľahké ,alebo ťažké drogy,ale by sa venovala športu.A myslím,že aj tisícka mladých ľudí,ktorí by športovali a nerobili po uliciach zlotu je na Sereď pekné číslo.A som presvedčený,že by ich bolo určite viac.A to nehovorím o dospelých,lebo ak mladý človek nešportuje-nevybíja si energiu správnym a zdravím spôsobom,určite ju odventiluje inak,/podľa toho ,aké sú možnosti v meste !/
filip | 30-01-2013 17:26:09
toto sa uz neda ani komentovat co sa deje v tomto meste...par jedincov prekazilo vystavbu umeleho travnika, nadavaju na dokoncovanie Sokolovne, ze oni to platit nebudu zo svojich dani...teraz niekto chce postavit sportovu halu zadarmo a ani to sa nepaci...BUDICEK!!!...tym co sa nepaci situacia s parkovanim na Garbiarskej nech si pozru plany haly, kde je vidiet ze sa zrusi tych 10 miest pozdlzneho parkovania a vzikne nove parkovisko...tak nech sa sportove haly nestavaju ani v Bratislave ani v Prahe ani nikde, lebo aj tam je problem s parkovanim...nechajme to chatrat a nech tam nase deti chodia fetovat, nech sa paci...pocul som ze obyvatelia spominanej ulice spisali peticiu, tak by som rad vedel dovod aspon od jedneho zainteresovaneho obcana...
uz davno | 30-01-2013 17:15:44
mala byt v seredi prijata nejaka vyhlaska , ktora by podobne haly, obchody a priemysel sustredovala az za kolaje . a nie prehustovat sered.
celkom realne by som si tuto halu vedel predstavit za titesom vedla kasarni ...
za najvacsiu pixovinu povazuem stavbu telocvicne vedla kostola v centre mesta. otras
Hala | 30-01-2013 17:10:01
Takmer v každom diskusnom príspevku sa diskutujúci odvolávajú na objektívnu skutočnosť drogovej scény v Seredi. Dovolím si svoj skromný názor, že žiadna hala túto problematiku neodstráni, ani nezníži. Všetci vieme, že ide o celo spoločenský negatívny jav, ktorý si vyžaduje dlhodobé systémové opatrenia. Takmer všetci vieme kto v tejto oblasti v Seredi podniká, bohatne a systematicky, ale isto sa z týchto osôb stávajú ctení občania, ktorí skupujú pozemky, nehnuteľnosti, naoko vyvíjajú podnikateľskú, aby tak legalizovali svoje nekalé príjmi. S vypočítavosťou im vlastnou sa účelovo zapájajú do charity, sponzorstva, pomoci a pod. Sme všetci viac menej k tomu tolerantní a nevšímavý vrátane štátnych orgánov, ktorých úlohou je v tejto oblasti pôsobiť. Ak si myslíte, že toto jedna športová hala zmení, tak môj názor je iný.
kovy | 30-01-2013 16:53:35
A preto v Seredi nebude nikdy nič,lebo stále sa nájdu "múdri"ľudia ,keď nie z Garbiarskej,tak s Fándlyho,alebo s Jesenského,Trnavskej,Cukrovarskej,alebo na to konkrétne miesto bude mať zálusk niektorý s poslancov,a tak to pôjde stále dokola a v Seredi nebude okrem feťákov a ožranov nikto,lebo aj te chlapec,alebo dievča,čo by sa chceli športovo vyžiť,musia skôr ,či neskôr skončiť niekde v bare,alebo v pube,v horšom prípade na odvykačke.Čím chcete dosiahnuť,aby mladí ľudia neodchádzali zo Serede preč?,že postavíte Liedl?Vďaka páni poslanci.
pre p. Sklenára | 30-01-2013 16:36:14
pán Sklenár v Seredi je viac možností na stavbu haly,kde sú väčšie pozemky, kde by prípadná stavba neobmedzovala život obyvateľov v tej danej lokalite.Neviem aké bonusy máte na mysli pre obyvateľov Garbiarskej ul., mohli ste ich vymenovať, aby sme to pochopili čo považujete za bonusy. Mám pocit, že na Garbiarskej ste boli len s prstom na mape - príďte sa pozrieť na súčasné možnosti v doprave a v parkovaní. Súhlasím s predošlým komentárom.
Robo Horvath | 30-01-2013 16:26:21
Ano aj priestor Tekomu by mohol pasovat na tu halu ale priestor ciganskeho geta na cukrovarskej je lepsi a jednou ranou zabijete dve muchy. A v meste bude poriadok a bez potkanov. Skuste nad mojim navrhom porozmyslat. Inak sa tohoto vredu v centre mesta nikdy nezbavime.
Ivan Sklenár | 30-01-2013 16:25:11
Pán(i) "Hala". Asi nebudem ďaleko od pravdy, ak poviem, že ste z Garbiarskej. V tom prípade asi nemá veľký zmysel s Vami diskutovať. Ale predsa. Areál Polikliniky na ktorý poukazujete, ale najmä jeho bezprostredné okolie trpí dosť veľkým problémom, ktorým sú miestne komunikácie. Tie neumožňujú tam minúť sa ani dvom osobným vozidlám. Ja by som im ten návrh aj kľudne dal, ale čo na to investor? Asi ste slabo informovaný(á), ale tá lokalita na Garbiarskej nebola vybraná celkom náhodne. Na výrobu ľadovej plochy sa dá práve využiť odpadné teplo z prevádzky depolymerizačnej linky, ktorú investor bude onedlho prevádzkovať v priestoroch poblíž bývalej NH. Pre neho by bolo asi ideálne postaviť tú halu práve tam. Len kto by tú lokalitu z mesta navštevoval? Vy ano?
Hala | 30-01-2013 15:52:51
Pán Sklenár nič nebráni tomu, aby ste podal na MÚ návrh, aby bola táto hala postavená pred Vašim domom a to na mestskom pozemku v areáli Polikliniky Sereď kde je dostatok priestoru. Tento priestor je najmenej v jeho zadnej časti tak veľký ako investorom vybratý pozemok bývalej ZŠ na ul. Garbiarskej. Vyhovuje?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign