Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Bolo nám s vami dobre – ďakujeme za Vašu priazeň" - odkazuje cestujúcim Radim Jančura

159

RegioJet |MM|   Milí cestujúci,

dovoľte mi, aby som vám predovšetkým poďakoval za to, že ste na trase Bratislava – Košice a späť využívali služby vlakov RegioJet. Verím, že ste s nami boli spokojní a ostanete nám verní aj naďalej pri cestách vlakom i autobusom. 

Dlžím vám vysvetlenie, prečo sme nútení odísť zo zmienenej trasy Bratislava–Košice.

Prapôvodnú príčinu je treba hľadať v tzv. „Ficových“ zľavách pre sociálne skupiny. Tieto zľavy rozdelili Slovákov na tých šťastných, ktorý bývajú pri železnici a tých, ktorí majú smolu, pretože musia chodiť do školy autobusom a cestovné si platiť zo svojho. Áno, väčšina stredoškolských študentov chodí do školy autobusom, nie vlakom. Vlak prevažuje len na dlhších tratiach, napríklad pri cestách na vysokú školu. Politik, ktorému ide o skutočnú pomoc a nie populizmus, by to urobil inak: Navýšil by dôchodky pre tých, ktorí to potrebujú najviac, a zvýšil by rodičovský príspevok, aby sa mohol každý slobodne rozhodnúť, či si kúpi lístok na vlak, alebo chleba.

„Ficove“ zľavy sú teda geograficky diskriminačné. Na najdôležitejšej trati z Košíc do Bratislavy tieto zľavy rozdelili vlaky na spoje „pre chudobných a pre bohatých“. Prečo by študent alebo senior nemal mať právo ísť z Košíc do Bratislavy expresným vlakom IC RegioJet alebo IC ZSSK? Táto vláda klame, keď hovorí, že štát musel navýšiť dotácie. Právo cestovať aj rýchlymi vlakmi IC by nestálo ani euro navyše!

Pamätáte si slovné úlohy zo základnej školy? Tu je jedna jednoduchá, ktorá jasne ukazuje, že nediskriminačné zľavy by naozaj neznamenali vyššie náklady pre štát. Naopak.



Test: Ste múdrejší než slovenskí politici?

Predstavme si, že v rýchliku R 602 Marlenka (ide o 6.08 z Košíc) cestuje plný vagón študentov, detí a seniorov, ktorí idú úplne zadarmo. Tržby sú tu teda 0 eur, celkové náklady na tento vozeň na jednu jazdu z Košíc do Bratislavy sú napr. 400 eur.

ZSSK na tomto vagóne je teda v strate 400 eur a podľa zmluvy so štátom dostane stratu 400 eur zaplatenú formou dotácie.

Teraz si predstavte, že tento vozeň odpojíme od rýchlika Marlenka a pripojíme k novému vlaku IC ZSSK 510 (ide o niečo neskôr – o 7.31 z Košíc). Týmto vagónom pôjdu zadarmo tí istí cestujúci, t. j. študenti, deti a seniori.

Otázky:
1) Aké náklady má tento vagón pripojený k vlaku IC ZSSK na rovnakej trase Košice – Bratislava? Zanedbajme cenu vody, ktorá je max. 15 centov.
2) Aké by mal mať tento vagón dotácie od štátu, ak cestovné všetkých cestujúcich bolo 0 eur?
3) Aký je vplyv na štátny rozpočet, ak bolo umožnené cestovať seniorom, študentom a deťom aj v rýchlych vlakoch IC?
4) Aký by to malo vplyv na študentov a seniorov?

Odpovede:
1) Ten istý vagón má stále rovnaké náklady. Je jedno, či ho z Košíc do Bratislavy vezie rýchlik, alebo vlak IC ZSSK, náklady sú teda 400 eur.
2) Dotácie = náklady mínus tržby = 400 € - 0 € = 400 €
3) Vplyv na štátny rozpočet – žiadny. Ak by sa skrátili 10 – 13-vozňové rýchliky a o rovnaký počet vagónov by sa predĺžili 5-vozňové vlaky IC ZSSK, vplyv na štátny rozpočet by bol nulový.
4) Študenti a seniori ušetria viac ako hodinu cesty. Aj ich čas je cenný. Už by neexistovali vlaky pre chudobných a bohatých, ale len pomalé a expresné vlaky.



Samozrejme, táto slovná úloha platí aj pre prípad, keď by vagón so študentmi a seniormi viezol IC RegioJet, ktorý ma navyše nižšie náklady (!!!).

Rozumeli ste tomuto testu? Ak áno, potom ste múdrejší než politici, ktorí riadia Slovensko a mali by ste ísť do politiky :-). Slováci by sa mali určite lepšie.

Základná úloha štátu je zaistiť spravodlivé podmienky nielen pre podnikateľov, ale aj pre svojich občanov. A to je dôvod, prečo sme sa rozhodli odísť z tejto trate. Nie je možné ekonomicky dlhodobo koexistovať pri štátnom dopravcovi, ktorý má politickú úlohu prevádzkovať niečo, čo bude navždy stratové. Vlaky IC ZSSK boli v strate 22 rokov, a to aj v čase, keď neexistoval ani RegioJet, ani „Ficove“ zľavy.

Bolo nám s vami dobre. Slovenská vláda sa zubami-nechtami bráni súťažiť prevádzkovanie dotovaných vlakov na ostatných tratiach. Európska únia trvá na súťažiach, ktoré sú povinné, pretože sú prospešné hlavne pre zákazníkov a daňových poplatníkov. Vďaka súťažiam sa znížia potreby financovania zo strany štátu o 20 – 30 % a zvýši sa kvalita. Táto vláda ako jeden muž chce chrániť monopol ZSSK, pretože je to ideálna firma, v ktorej si politici môžu robiť svoje kšefty. Pre štát nevýhodná zmluva garantuje ZSSK, že jej bude zo štátnych peňazí zaplatená akákoľvek strata, ktorú ZSSK a politici, ktorí ju úkolujú, vygenerujú. Je to viac ako 250 miliónov eur a každým rokom táto suma rastie.

Milí cestujúci, ďakujem vám za vašu priazeň. RegioJet bude aj naďalej prevádzkovať vlaky z Košíc do Prahy (už čoskoro pridáme aj tretí pár spojov) a z Bratislavy do Prahy. Nezabudnite aj na autobusy na vnútroštátnych linkách, ale aj do Viedne a celej Európy.

Nedostali sme od štátu jediné euro, naopak, každý rok sme odviedli do štátnej pokladnice 7 miliónov eur na poplatkoch a daniach. Zamestnávame stovky Slovákov a v roku 2016 s nami na Slovensku cestovalo viac ako 4 milióny cestujúcich. Boli sme pre Slovensko prínosom. Neboli sme vždy ideálnym dopravcom, ale verím, že naše služby boli lepšie, a že vám čas na našej palube utekal rýchlejšie a príjemnejšie.

Ak budete mať čokoľvek na srdci, neváhajte a pošlite mi SMS na môj mobilný telefón: (+420) 603 446 680.

Ak sa vám nepáči predvolebná veta Andreja Danka: „Žlté vlaky a autobusy musia preč“, neváhajte, napíšte mu tiež, čo si o tom myslíte. Pána Danka si platíte zo svojich daní, je to de facto váš zamestnanec, je morálnou povinnosťou vami plateného politika na vašu slušnú SMS odpovedať. Jeho mobilný telefón je: 0903 246 446. V parlamente má na odpovede času dosť.

Ďakujem vám ešte raz a ostávam s pozdravom

Radim Jančura, majiteľ RegioJet a STUDENT AGENCY


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2017 10:15:57
občan | 22-01-2017 01:05:21 | - pochvalte sa, co mozete Vy, ked o mne tvrdite nezmysly.

Ako v Sintave, tak v Soporni a nielen tam, LEN ZIADAME volenych zastupcov o vysvetlovanie svojich kkrokov obcanom tak, ako im to uklada zakon.

Kopirujeme ich osobne vyjadrenia a pripominame im, co kedy napisali, podpisali, povedali a slubili obcanom a co nedodrziavaju.

Davame im moznost vyjadrit sa bez cenzury - moznost, ktoru ani jeden z nich obcanom dokonca ani za ich vlastne peniaze nedava.

A ja osobne v jasne vymedzenych materialoch vyjadrujem svoj obciansky nazor na dianie v samospravach.

Mate k tomu vyhrady, viete svoje tvrdenie preukazat aj faktami, alebo len mutite vodu, lebo Vam napr. nevyhovuju otazky dotykajuce sa konania volenych zastupcov?
občan | 22-01-2017 01:05:21
Pán majko vy tu idete hovoriť o vytrhávaní slov z kontextu ? Vy môžete dávať z toho lekcie v Šoporni, Šintave,Seredi a na okolitých planétach.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-01-2017 15:48:24
Peter | 21-01-2017 15:07:58 | - potvrdil ste, ze nemate zaujem k text a myslienku, ale o svoje konstrukcie. S tym ja nic neurobim. Ani robit nechcem.

Peter | 21-01-2017 15:07:58
Je tam napísané žobráci zadarmo.Ak by tam bolo iba žobráci dalo by sa to chápať vo všeobecnosti.Takéto slovné spojenie je cieľené.Tí žobráci možno nemajú na cestu po Ukrajine a sú vdační za tie vlaky zadarmo.Vy mňa uraziť nemôžete ,ale zastávať sa arogantného podnikateľa na úkor ľudí čo vybudovali tie železnice ukazuje Váš charakter.Tvrdý podnikateľ.....
gulak | 21-01-2017 14:23:37
Cestujuci zadarmo..hrdi zobraci? Silne slova..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-01-2017 13:26:10
Peter | 21-01-2017 13:13:07 | - zacnite s hodnotenim od seba. Som zvedavy, ako Vam vyjde, ked z troch odstavcov vytrhnete jednine slovo z kontextu a popisete ho podla svojich predstav.

Napriek tomu ja Vas hodnotit nebudem.
Peter | 21-01-2017 13:13:07
Zadarmo cestujú iba študenti a dôchodcovia.Pán Majko žobráci?Vy musíte byť strašne z niečoho frustrovaný.Trocha rešpektu by nezaškodilo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-01-2017 20:32:03
seredan | 20-01-2017 20:16:44 | - a nas cestujuci sa vrati do stareho dobreho sociku s osratymi kozenkovymi sedadlami vo voznoch, nafucanymi sprievodcami a v nich hrdymi zobrakmi cestujucimi zadarmo...

Presne ako zvierata. Spokojni s hodenou obzratou kostou a pomyjamy, ktore boli urcene prasatam, no vzhladom na primitivnost myslenia niektorych zaostalych Slovakov namiesto v chlieve skoncili v ich tanieroch...

To sa musia \"politici\" valat v slzach od smiechu...
seredan | 20-01-2017 20:16:44
papa Jančura. Skus ist so svojim zltym vlackom do rakuska :D
Obcan | 20-01-2017 19:29:30
Uz sa v tom stracam-nevravel Jancura pred zrusenim IC vlakov ze ked ich nezrusia budu sa sudit a Slovensko bude platit odskodne ?
Teraz ich opatovne zaviedli a neako lahko vypratal bojisko.
Nieje svaty,ale aj bolsevici,naposledy vsetci povyznamenavany ako keby sa zucastnili vojnoveho tazenia cez pol sveta,ukazuju co su za zac a je to sila ked clovek vidi ze sa nikam nehneme,lepsie povedane to Svajciarsko je stale v nedohladne.
Ale na druhu stranu zase zverejnit niekoho cislo,to je tiez ubohe.
To ukazuje na cloveka ze ako obchodny partner nemoze mat absolutne ziadnu doveru,lebo ak sa nepohodne,tak zacne vytahovat zakulisne veci-ako maly chlapec ktoremu vezmu loptu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign