Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Boj RegioJetu o linku do Bratislavy za 2 Eurá - čo na to hovoria cestujúci?

200

Banská Bystrica |  Nitra |  Trnava |  Bratislava |   Takto má vyzerať trasa novej a v súčasnosti najmodernejšej autobusovej linky  v republike. Prevádzkovať ju chce  česká spoločnosť  RegioJet, s ktorou majú už niekoľko rokov kladné skúsenosti cestujúci na trase z  Dunajskej Stredy  do Bratislavy. Na tejto trase premávajú vlakové spojenia zabezpečované modernými súpravami a výborným servisom.

Práve už spomenutý výborný servis v kombinácii s dobrou cenou - napr. Z Nitry do Bratislavy za  2 Eurá - a chuť cestujúcich prepravovať najmodernejším autobusom v Čechách a na Slovensku, naštartoval kompetentných, ktorí spoločnosti  RegioJet takpovediac hádžu pod nohy polená.

Radim Jančura dokonca neváha používať aj spojenie - korupcia na úradoch, presadzovanie záujmov lobistických skupín, či bránenie slobodnému podnikaniu.

Prsty v problémoch RegioJetu s vybavením potrebných povolení na prevádzku linky majú mať úrady v Nitre a to nielen VÚC, ale aj Mestský úrad.

Pre objektivitu podaných informácií nebudeme teoretizovať a radšej prinášame obsiahly materiál  z tlačovej konferencie  RegioJetu konanej pred MsÚ v Nitre a následne mimoriadne zaujímavé a poučné putovanie  Radima Jančuru  po úradoch, ktorých zamestnanci majú zastávať záujmy nás občanov. Aj v kvalite cestovania a cene za tieto služby.

Zastávajú? Posúďte sami...

- - -

Vo video reportáži prinášame pohľad podnikateľa na konanie úradov a úradníkov na plnenie si povinností. Aj v tomto materiáli je vidieť, ako hliadka mestskej polície dokáže z klasickej tuctovej tlačovky urobiť top materiál a ako ešte stále platí, že vrátnik môže byť dôležitejší ako šéf úradu. Nuž a prístup hovorkyne úradu, jej profesionalita a prístup k občanom - to je už len taká perlička na torte, ktorú upiekli pravdepodobne "kuchari" neveľmi sa zaujímajúci o pohodlie občanov denne dochádzajúcich do práce a odvádzajúcich dane aj na ich platy.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 21-11-2014 17:12:56
České dráhy za požičanie 40 starých vozňov a 5 starých lokomotív(do konca roka )inkasujú denne 200 000 čekých korún...to je fakt super kšeft..a la Smer..
abcd | 21-11-2014 11:00:54
Na jednej strane sa tu ide objhajovat dumpovanie cien na druhej strane aj na tejto stranke sa pisalo o tom akym problemom slovenska je to, ze skrachovana srocka nezaplati svoje dlhy nikdy, a moze zacat podnikat znovu. Potom je naozaj otazne ci pristup ist vyrazne pod cenu a cakat, ze polozim konkurenciu a nasledne zvysim cenu na rentabilnu mieru je ten spravny postup ako by sa malo podnikat. Toto je ralita SA a RegioJet-u. Regio Jet je damy a pani v cechcach v strate, spustili boj na zeleznici, pomohli zvyseniu kvality a urcitej liberalizacii trhu, suhlasim, na druhej strane to co robi Jancura v mediach a ako sa sprava a vystupuje je bohuzial viac nez arogantne.
K linke Bratislava - Komarno
To je ukazka velmi zaujimavych nahod.
Trat bola dana bez sutaze RegioJetu, stat si rok predtym objednal u ZSSK ovela menej spojov ako neskor u RegioJetu, pred zaciatkom prevadzky RegioJetu na tejto trati, trat stat zrekonstruoval (postavil aj tie parkoviska pri staniciach) a nasledne RegioJet 3 mesiace jazdil s vacsimi jednotkami a potom nechal na trati tie mensie, ktore tam jazdia doteraz. Realitou je, ze vlaky su sice pekne ale preplnene, dokonca v spicke na niektorych staniciach/zastavkach je uz takmer nemozne ani nastupit. RegioJet napriek tomuto stavu spoje neposilni pridanim dalsej jednotky ci voznu, pretoze to nema zaplatene. A ano tato trat je dotovana statom, ak by na nej mal RegioJet jazdit komercne , bez dotacie v zivote tam nepojde, staci sa pozriet na priklady z Ciech kde si sukromnici mysleli ako oni uzivia chod lokaly a msueli cih zachranovat neskor tie zle statne CD. Nehovoriac o tom, ze RegioJet na tejto trati porusuje predpisy platne pre vsetkych dopravcov na sieti ZSR no aj tak jazdia dalej bez odobratia licencie, zda sa ze poznaju spravnych ludi. Tak ako to tu bolo napisane nizssie kazda minca ma dve strany
Robo Horvath | 21-11-2014 10:35:10
Nemusis ani citat staci ked budes len pocuvat video co tu pre obyvatelov urobil Majko a pocuvaj pozorne asi po 3minute
Robo Horvath | 21-11-2014 10:26:21
Podla mna si spatne cital lebo chceli robit aj Sered ale kraj mal voci tomu pripomienky. Takze sme o tuto moznost prisli. A nie RegioJet položi konkurenciu ale prave Fico a jeho rozhodnutie dat zadarmo dopravu len ŽSR a nie aj busom, co je pre obyvatelstvo co jazdi žsr dobre, ale pomohol len žsr lebo oni si to od statu vyfakturuju poctivo a za kazdeho jedneho cestujuceho, ale viacero dopravcov busov skrachuje lebo im Fico nepreplati nic. A RegioJet nam presto vsetko ponukol cestovat lacnejsie a komfortnejsie a uradnik z pozicie nie rozumu a na prospech obyvatelstva, ale z pozicie moci, klientelizmu ci korupcie rozhodol tak ako vyhovuje jemu.
banr | 21-11-2014 06:46:07
Ja som tiez cital, ze cez Sered to nepojde, takze obcania Serede o toto neprisli, skor naopak, z mojho sebeckeho pohladu ked skrachuju kvoli tomu tie firmy, ktore chodia aj cez Sered, tak zo Serede bude menej busov do BA.
Obcan | 20-11-2014 20:04:29
Tu uplne plati pravidlo ze kazda minca ma dve strany.
Sluzby spolocnosti Studentagency som vyuzil mnohokrat a mozem myslim nezavisle porovnat uroven a cenu sluzieb.
Co sa tyka tej urovne tak latku Jancura postavil hodne vysoko-kto cestoval zltymi busmi vie o com je rec.
Porovnavat s normalnymi linkami to vobec nejde.
Uz len tym vnutornym vybavenim busov,stevardkami,ci sluzbami.
Ako minus je malo priestoru pre nohy na dlhsie cestovanie,ale to je dan za cenu listka-viac ludi,lacnejsi listok.
Potom je tu teda ta cena.
Aj ta je fajn,len tu kritizuju Jancuru tym ze ma v oblube na zacinajuce trasy,alebo vytazene trasy podliezat ceny,hovori sa tomu aj ,,dumpingove,,.
Uz niekolkokrat sa tak dostal do potyciek s dopravcami.
Napr,sa teraz nieco pisalo o tom ze budu jazdit vlakmi Kosice-Praha za 9e (aj ked teda len cez tyzden).
Tu sa ukazuje aka je fajn konkurencia,lebo aj statne zeleznice a aj jeden sukromnik chcu zlacnovat ceny listkov a teda to je pre zakaznika len dobre.
Len tu ide o to ze ci nejde o tolko kritizovany tah zbavit sa konkurencie a potom nasadit cenu hore.
Ale tu treba povedat zase to,ze aj keby sa dostala ta cena hore,tak kvalita sluzieb to vyrovna.
Kto cestoval niekedy starymi rychlikmi tak by vedel porovnat :-)
Tu je ale aj dalsia vec ktorou neprajnici Jancuru argumentuju-ze berie len tie vytazene trate,ale trate kde je to slabe nechce.
Vzal trat Ba-Komarno,to bolo pre zeleznice stratove,ale on dostava mensiu dotaciu ako mali oni (uspora pre stat) a co som mal moznost vidiet,tak vlaky na urovni,hlavne ta cistota,sluzby OK,dokonca sa vybudovali pri trati zachytne parkoviska-proste dostal tych ludi do vlakov.
Nemozno mu upriet ze je podnikatel a chce zarobit,vybudoval firmu prakticky z nicoho,dal cestovaniu iny rozmer a aj ked su veci pri ktorych sa nesprava ako matka Tereza,myslim ze sancu by mal dostat,lebo len konkurencia prinesie posun vpred (vid skostnatele zeleznice SR).
Inak neviem ci by sa to dotykalo,ako niekto nizsie pisal,aj priamo Serede,lebo podla mojho nazoru to ma,zjednodusene povedane zalozene na tom ze do velkych busov ktore toci v kratkych inetrvaloch ,,natlaci,, co najviac ludi.
A kym Karosy a pod busy maju kapacitu okolo 45-55 ludi,tak jeho busy beru okolo 90-velke trojnapravove a s nimi myslim ze by mal problem sa tu na busovom tocit-hlavne teda v casoch dopr.spiciek,aj ked to pre zrucneho sofera problem nieje,no podla mna je mu lepsie tocit BB-NR-BA po dialnici,tak ako ma kostru podnikania Praha-Brno,kde jazdi ak sa nemylim kazdu pol hodinu.
Ale opakujem-podla mna u Jancuru plusy prevazuju nad minusmi.
Anton z Oravy | 20-11-2014 18:35:20
Ja len fandím takémuto fantastickému projektu. Nebojte sa a bojujte s tou úradníckou hydrou.
jopo Patan | 20-11-2014 18:08:06
Správna kritika i keď ihneď neprinesie svoje ovocie ale aspoň otvára ľudom oči.Správne p. Horváth a len tak ďalej.
Robo Horvath | 19-11-2014 22:49:45
A este ked si spomeniem ze vdaka rozhodnutiam o toto prisli aj obyvatelia nasho mesta tak to uz asi nepotrebuje ani komentar ci kritiku ale rovno nezamestnanost toho uradnika moci.
Robo Horvath | 19-11-2014 22:30:11
Ja kritizujem skoro všetko, v každej diskusii?
To urcite nie. Kritizujem len tam ked vidim ze nieco ide proti prudu. A to ked niekto ponuka obyvatelstvu lacnejsi komfort k zivotu a dokonca zamestnava slovenske dievcata a uradnik z pozicie moci a klientelizmu ci korupcie mu to koplikuje a dokonca asi este aj protizakonne tak to je proti prudu. A je uplne jedno v akom rezorte pracujem. Ale pre vasu spokojnost,nepracujem v rezorte co si platia obyvatelia obce,mesta,okresu,kraja ci statu. Neraz som si preskakal trnistu cestu v nejednom urade a hlavne s aroganciou v nom.
Verte ze nie je horsieho ponizenia pre obycajneho cloveka co sa len snazi svojou pracou uzivit seba a svoju rodinu a ked viete a poznate uradnika co si nevie opravit ani len vlastne WC svojou neschopnostou ale zato vie ako vam moze skomplikovat a riadit vas vlastny zivot. A pritom si ani neuvedomuje ze prave tí ludia sa mu skladaju na jeho blahobyt teda lahsi zivot.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-11-2014 21:49:50
anonym | 19-11-2014 21:20:05 | - ma pravdu, alebo sa myli?
anonym | 19-11-2014 21:20:05
Pán Horváth v akom rezorte pracujete,keď kritizujete skoro všetko, v každej diskusii?
Robo Horvath | 19-11-2014 20:38:23
Naco by uradnik co ma plat niekolko tisic euro pomohol svojim rozhodnutim obyvatelom aby mohli mat lahsi zivot v podobe lacnejsieho a komfortnejsieho cestovania za pracou ci rodinou kde by namiesto 4 eura platil 2eura.
Je to sila co si volime a ako nam riadia zivot.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign