Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bez komentára... - alebo, inde vedia ako na to.

Miloš MajkoDátum12. 07. 2011 14:29:58TémaAktuálne témy
200

Belfast/Sereď  |    Pôvodne som naozaj chcel fotografie publikovať bez komentára. Nedá mi to však nenapísať, že niektorým krajinám závidím ich zákonodarcov. Na aktuálne problémy vedia reagovať aktuálnou a hlavne účinnou legislatívou.

V jednom z príspevkov som už spomenul, ako riešia požívanie alkoholu kýmkoľvek, teda nielen deťmi a mladistvými na verejnom priestranstve v  USA. Tam to vyriešili naozaj exepmlárne a ľudovo povedané  nese..  sa s tým.  Príklady však nájdeme aj tuto  "za rohom". Severoírsky Belfast z ktorého pochádza moja  fotografia problém s alkoholom na verejnosti vyriešil tak isto pomerne účelne. 

A sme tu my. Radšej, aby sme rázne ako mnohé krajiny sa vysporiadali s fajčením na verejnosti a v reštauračných zariadeniach a chránili tým nefajčiarov - ich prirodzenú túžbu nenechať si likvidovať vlastné zdravie arogantnými fajčiarmi -  vyprodukujeme ešte tucet pologramotných a nevykonateľných zákonov, ktoré iba ak tak  opätovne poukážu na úroveň nášho zákonodarstva.

Aby sme sa vysporiadali s tisíckami kamiónov preťažených tranzitujúcich  cez centrá miest a aobcí po komunikáciách, ktoré na toto zaťaženie nikdy neboli projektované a ani stavané,  dovtedy budeme zvolávať odborné komisie a riešiť problém, až budú cesty zničené a nebude čo zachraňovať.

A o alkoholizme  nielen mladistvých ktorý sa stal celospoločenským problémom už dávno, budeme iba meditovať tak isto ešte roky.  Hlavne že sa milióny Eur systematicky doslovne likvidujú na nezmyselné hovadiny, ktoré  občanom ak už nedonesú priamo škodu, tak minimálne nedonesú žiaden úžitok.

Pýtam sa, ako je možné, že inde  vedia na problémy účinnou legislatívou reagoivať za pár týždňov?


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 15-07-2011 21:20:06
pan majko ma pravdu to sa hovori o alkohole na verejnosti nie o strajkoch a nabozenskych otazkach žil som skoro pet rokov v belfaste a poviem vam že tabulky pomahaju lebo porusitelia tohoto zakazu dostavali obrovske pokuty a kto nemal peniažky sup do basi a niekolko dni zametal ulice alebo cistil sachty tam si nikto s fizlami nepodaval ruky tam ich brali važne nie ako tu tam chodili po belfaste pesi a dozerali na poriadok tu sa vozia a cakaju ako to dopadne cest vynimkam tý co vyvolavali sarvatky a nepokoje boli len fetaci a ožrani najprv musiš prežit potom tvrdit .
anonym | 14-07-2011 08:40:40
Alebo horiace autá na predmestí Paríža. Celkom bezný úkaz. U nás by už mobilizovali armádu. Netreba dávať za vzor niektoré krajiny s "vyspelou" demokraciou. Demokracia v niektorých krajinách je totiž o ničom. Slovensko je ešte raj oproti tomu.
j.f. | 14-07-2011 08:22:11
Budme radi, ze zijeme na Slovensku, kde sa ludia boja demonstrovat a postavit sa za svoje prava, pretoze vo vyspelych krajinach by bolo slovensko uz davno hore nohami a podobne zaberi by ste premietali na SOL. Nie je to sice o chlaste, ale.....a ludia. ktori pisu u enormnej kriminalite a podobne, skuste sa prestahovat na par rokov do anglicka a porovnajte gangy mladistvých z "mafiou" na slovensku. Padne vam sanka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-07-2011 19:21:40
Je samozrejme, ze tzv. Molotovove koktaily nie su ani lepsie a ani horsie. Su inou formou pachania protizakonnej cinnosti. Nema vsak zmysle porovnavat neporovnatelne. V Severnom Irsku su teroristicke akcie dlhodobym problemeom.

My vsak v clanku nehovorime o terorizme. Hovorime o pozivani alkoholu na verejnosti. Hovorime o tom, ze niekde to vedia a inde nie...
j.f. | 13-07-2011 08:58:08
Na jednej strane stat profituje z predaja alkoholu a je dostupny vsade a skoro kazdemu. Alkohol je droga a dovolim si tvrdit, ze prinasa obrovske nestastia a tragedie. Ved kolko deti sa nenaje len kvoli tomu, ze rodic prepije vsetko? Avsak ak tento stat z toho profituje je len logicke, ze chlastat sa bude aj na verejnosti. Cedula nevyriesi nic.
j.f. | 13-07-2011 08:52:40
Pán Majko je len otazka, co je lepsie, flasa v ruke alebo nepokoje a zhorenych 200 aut v meste. A flase tam boli, ale leteli smerom na polciu. Zostava len dufat, ze neboli vypite. :)
Registrovaný Marek Čirka Marek Čirka | 12-07-2011 23:43:21
Neviem, ci nejaka cedulka nieco vyriesi. Ak zakazu pitie z flias s alkoholom na verejnosti, tak bezdomovci a asociali ho budu pit ako v usa z papierovych sacikov. Neviem, ci by slo zakazat uplne pitie alkoholu na verejnosti. Ak si clovek nemoze dat pivo v bare na terase (je to na verejnosti), tak myslim ze to je uplna buzeracia. Ako bolo by super, ak by sa dalo dajako obmedzit bezdomovcov, ktori si popijaju cuco na verejnych lavickach, no opatrenia, ktore by boli ucinne, urcite nepodpori ziadna organizacia zastupujuce ludske prava :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-07-2011 22:15:56
Podobnych videi zo sprav o Severnom Irsku a konkretne o Belfaste je mozne najst stovky. Belfast a Severne Irsko ako celok su zname nepokojmi a nabozenskymi rozpormi. Za vsetko hovori mur, ktory oddeluje znepriatelene strany. Zial radikali su radikali. Ale v rukach alkohol nemali, ze? :-)
j.f. | 12-07-2011 21:36:15
pre seredan: belfast a realny bordel: http://jimmyshrimp.com/video/playvideo.php?video=GbJBAz8i9Iw&feature=youtube_gdata&name=East+Belfast+Riots+21%2F06%2F2011
seredan | 12-07-2011 17:50:28
p. Majko Slovensko je jeden velky bordel co sa tyka zakonov a vymahania pokut ani nehovoriac. Staci vidiet tych ozralcov co chodia po meste a parku. Ty pokutu v zivote za pitie na verejnosti nezaplatia. Z nich to nikto nevysudi. Na takych by trebalo insie opatrenia, ktore radsej pisat nebudem. Ale pritvrdit by sa v boji s alkoholom malo, je to viac nez potrebne, hlavne pri tej nasej dnesnej mladezi. Lebo ked si vypiju neni nad nich, dokonca ani smetiak nema sancu :D.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-07-2011 15:36:13
Jozef, to som sa zase preriekol... Priznavam, bol som aj v Sulekove a v Lopasove. :-)

Prave na tych "inych" spomenutych krajinach je zaujimave, ze ludia vedia o sankcii. Vedia, ze ak predpis porusia, sankcia sa naozaj dostavi. Vedia, ze zakon je vymahatelny a ze sa provokovat neoplati. Respekt pred rukou zakona je nesmierny - normalneho cloveka nanapadne zakon porusovat. Prisposobi sa a kona tak, ako ma dovolene, resp., ako nema zakazane.

Pytam sa, co brani nasim mestam aby prijali VZN zakazujuce konzumaciu alkoholickych napojov a fajcenie na verejnosti? Teda kedze vidime, ze parlament uz rok ma ine starosti ako riesit buducnost tohto naroda...

Co brani mestu Sered prijat VZN (nie v rozpore s legislativou), ktore da pravomoci policajtom konat?

No a este nakoniec, co brani obcanom domahat sa legislativy takej, ktora bude chranin ich deti?

Kedy si obcania naozaj uvedomia, ze realne je vsetko na nich. Ze ked nieco nefunguje podla nasich pradstav, treba to napravit. Pripadne aj vymenou tych, ktori zial maju ine starosti pred volbami a ine po nich...
Jozef | 12-07-2011 14:52:20
Milos, nekecaj.
Minule si sa priznal, ze najdalej od PC, si bol v Dolnych Zeleniciach, a zrazu, aha ho papluha, ze vraj Belfast.
:-))))
Či?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign