Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Albánsko - krajina, o ktorej je potrebné vedieť viac

200

Leto a sezóna dovoleniek sa blíži. Najvyšší čas zabezpečiť si pobyt tam, kde očakávame relax a načerpanie nových síl do práce.

Opätovne sa pravdepodobne väčšina Slovákov chtivých mora vyberie do Chorvátska, Turecka, Talianska, či Španielska. Možno ale stojí za úvahu vyskúšať niečo úplne nové. Turisticky ešte natoľko neprebádané, možno trošku aj dobrodužné - hlavne z počutia tých, ktorí tak isto iba počuli...

Čo nám o Albánsku hovoria turistickí sprievodcovia?

Z pohľadu histórie Albánska by sa mohlo zdať, že táto európska destinácia je ako stvorená pre dobrodruhov. Toto prirovnanie už dávno zapadlo prachom. V súčasnosti Albánsko predstavuje bezpečnú krajinu, ktorá intenzívne rozvíja cestovný ruch a buduje turistické strediská s kvalitnými hotelmi nielen na pobreží Jadranského a Iónskeho mora, ale aj vo vnútrozemí (napr. v Albánskych Alpách). V tejto balkánskej krajine sa nachádza až 427 kilometrov morských pobreží, z toho približne 200 kilometrov tvorí od hraníc s Čiernou Horou po Vlorský záliv práve obľúbené jadranské pobrežie. Jadranské pobrežie s krásnymi piesočnatými plážami ponúka okrem kúpania a vodných športov i množstvo kultúrnych a historických pamiatok, na ktorých zanechali svoju pečať Gréci, Rimania, Byzantínci, Illýri či Turci. Na malom priestore tu nájdete stredoveké moslimské mešity i ortodoxné grécke kostolíky. Albánske pobrežie sa vyznačuje typicky stredomorskou klímou, teplými a suchými letami a vlhkými zimami.

Albánsko a jeho krásu turisti iba objavujú. Páčia sa im hlavne piesočnaté pláže, ktoré v Chorvátsku uvidia len zriedkavo. Páči sa im štýl života, ktorý je od toho nášho iný. Prispôsobený podnebiu a histórii, s ktorou sa krajina naozaj môže pochváliť.

Preto už len vážne porozmýšľať, či to práve tento rok neskúsiť južnejšie. S dopravou a ostatnými službami  CK  ALBANIA TRAVEL. Ide o špecialistu na Albánsko, ktorý sa nám rozhodol predstaviť Albánsko aj na expedícii, ktorú ešte pred samotnou sezónou vykonáme. Informácie samozrejme naši čitatelia budú mať takpovediac "z prvej ruky".

Viac informácií o možnosti dovolenkovania v Albánsku nájdete tu:   http://albaniatravel.sk/sk/albansko/


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel

200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel

200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel

200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel
200
Autor: Foto: Albania travel

200
Autor: Foto: Albania travel

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
korausova katka | 24-10-2016 16:06:22
Bol niekdo r.2016 autom v Albansku pri mori?nám to nevyšlo,chceme ísť r.2017, len potrebujeme vedieť,či sa niečo zmenilo v cestnej sieti,dialnice,poplatky,atď.cestu poznáme jednu aj druhú/Ba-Alb./
EvaEvisko | 23-08-2014 14:39:46
V pondelok rano 25.8.2014 odlietame prave do Tirany a nasledne do Durres. Velmi sa tesim na dovolenku tam, toto bol moj sen vidiet Albansko a Tiranu, a nikto a nic ma neodhovori.
Peter | 27-07-2014 19:38:29
v piatok som sa vrátil z dovolenky vo v Albánsku vo Velipoje a bol som prekvapený čistotou mesta, ponukou služieb a cenami, ktoré boli nižšie ako v Bulharsku. Ubytovanie pre dvoch na 10 dní 150.- € v hoteli a parkovaním v objekte, strava nie je problém včade sú stánky reštaurácie, obchody. Na námestí je zábavný park s kolotočmi a zábavou pre deti. Išli sme autom cez Maďarsko, HR, BiH, MN a Albánsko. Cesty boli dobré až na výnimku od Brodu /BiH/ 20km po hranicu z MN. Nová cesta je z hraníc BiH/Alb. do Shokderu. Benzín v Alb stojí cca 1,2 €, piza 500 Lek -1 € ˇ- 140Lek.paradajky paprika 80 Lek.Odporúčam ísť bez CK, ubytovanie nie je problém nájsť, je tam toho strašne veľa a v dobrých cenách.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-06-2014 21:49:07
Ano, evidentne niektori diskutujuci presne pochopili, co ako je a preco tak tomu je.

Kedze sme pripraveni urobit z cesty pol hodinovy film a chceme vidiet miesta ako Pristina, Kosovska Mitrovica, Srebrenica a pod., musime mat prehlad o stave od ludi, ktori to poznaju dokonale.
S dietatom nebudem nechavat na nahodu uplne nic, okrem vsetkeho. ;-)
Ale vazne - jasne ze ideme uplne individualne. Dokonca okrem uz spomenuteho Albanska nemame dohodnute ani len ubytovanie. Niet dovod - vsade je tolko izieb a jedla v ponuke, az to predavaju. ;-)

Prave v Albansku mame slubenych domacich ludi, ktori nam ukazu to, co bezny turista vidi tazko, resp. by trvalo najst dlho. Naozaj nemam zaujem vidiet to, co uvidi clovek ako turista.

Nakolko prave v Albansku pri mori si chceme chvilu oddychnut (maly more miluje), vyskusame aj ubytko, ktore realne CK predava vo svojej ponuke.

Uputala ma aj cena - uznajte s dopravou za tie prachy fakt nemate ani Oravu, alebo v reklame spomenutu Domasu... Ako to vyzera na mieste, sa docitate po navrate.

My vsak ideme svojim autom a teda budeme testovat. ;-)

A co sa tyka niekym spomenuteho individualneho cestovania - ano, zostavam pri nom, pretoze ziadna CK nedokaze na mojich expediciach individualne vyhoviet ci uz v HKG, USA, Azii alebo inde.
anonym | 11-06-2014 21:20:17
Jediny dovod preco by som naozaj isiel do Albanska je to ze v 68 ked nas napadli rusi tak Albanci na protest vystupili z Varsavskej zmluvy. Inac tu dovolenku si predstavujem ze sa tam budem citit skoro ako doma. Drogy a mafia akurat ta voda je tam cista..
Obcan | 11-06-2014 20:46:28
Ze je to reklama na cestovku,to je jasne.
Preco nie,ked si to zaplatila.
Ale nemyslim zeby p.Majko zmenil nazor a dal sa na hromadne zajazdy busom,pochopil som to tak ze s rodinou absolvuje danu cestu po Balkane-cestovka je ako sa pise specialista na Albansko,ale on spomina aj ine krajiny,takze mi to vychadza na sukromnu expediciu.
A co sa tyka doporucovania zajazdov tak asi preto ze nie kazdy je takej povahy ze pojde niekam len tak na vlastnu past.
Vela ludi voli nieco kde je skoro vsetko organizovane a ked teda by sa niekto rozhodol pre Albansko,tak dal sem doporucenie.
Ja osobne ked niekam idem,tak tiez si prejdem aj miesta kde turisti moc nechodia,nastudujem si nieco na nete a sam si naplanujem co kde a kedy chcem vidiet.
Ale mnoho ludi ma radsej ked nema starosti a velka vacsina slovakov voli skor oddychovy relax pobyt pri mori ako neaky poznavaci zajazd s aktivitou.
fajn | 11-06-2014 16:43:42
Nuž ja som teraz v rozpakoch.Pán Majko zmenil názor?Na stránke SOL dlhu dobu tvrdil "ako cestovať nezávisle od CK individuálne lacno a spolahlivo a to s celou rodinou vrátane malých detí ako to urobil on.Nenechať sa okrádať CK .Aby si každý určil kde kedy a ako dlho bude za svoje peniaze dovolenkovať.Nuž ale teším sa na informácie z prvej ruky.Príjemnu ničím nerušenu cestu s CK.Teším sa na rady ako cestovať nezávisle.Ved SOL nie je žiadny bulvár ktorý ovláda reklama.
anonym | 11-06-2014 16:33:02
Pán Majko, pokiaľ ste ten nadpis myslel v súvislosti s pripravovanou cestou, tak v tom prípade to je potrebné. Len sa to nedalo z toho kontextu vytušiť. Asi tak.
gulak | 11-06-2014 15:38:05
Je zaujímavé,že ked prídete do moslimskej krajiny,tak musíte(ak chcete prežiť)rešpektovať ich zákony,ale ked prídu nositelia moslimskej viery do kresťanskej krajiny,chvíľu su ticho,ale potom začínajú provokovať-vadí im vianočný stromček,ženy chcú nosiť hidzab,burku,či iné zahalenia-si myslím,že tato viera do Europy napatrí a takisto tam nepatrí ani Albánsko...
onanym | 11-06-2014 11:36:26
Minuly rok som uvazoval o dovolenke v tejto krajine. Myslim, ze netreba mat obavy. Len ma desila cesta busom. Teraz som videl aj ponuky leteckych zajazdov a vypada to zaujimavo. Proste, moslimskejsia verzia Chorvatska...
geco | 11-06-2014 08:28:01
jasne, ze to je reklama na cestovku, ale je to jedno, mozes tam ist aj sam...ja som isiel ryanairom z bratislavy do milana za 40 eur a milano-tirana za 114 eur, urcite to albansko odporucam...v albansku nie je nic take, ako sme o tom citali...centrum tirany je velmi pekne, vynovene, primorske mestecko durres je tiez velmi pekne, akurat ubytko som cakal, ze bude lacnejsie, ale zas cez cestovku to vyjde urcite lacnejsie
fajn | 11-06-2014 07:29:47
Nuž ako reklama na nemenovanu cestovku.Kto chce pochopí kto nie nemusí.Ja som takto pochopil zmysel článku.Možem sa mýliť,nie som jeho autorom.
pre lubo | 10-06-2014 22:01:36
ale isteže,môžeš si aj v Saudskej Arábii počas ramadánu na ulici pochutnávať v tričku so šesťcípou hviezdou na grilovanom bravčovom kolene,zapíjať ho fľašou whisky a listovať si pritom Hustler :-D
otázne je či sa aj vrátiš domov/nie po častiach/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2014 21:51:41
Chvila volneho casu mi umoznuje kratko sa vratit k slovicku "potrebne".
Skutocne to je tak, ako som napisal. Ten, kto sa tuto krajinu nechysta ani len obist plavbou ôpo mori, vlastne nemusi uplne nic. Ten, kto nou chce napr. tranzitovat, by "mal", no a ja, kedze sa tam s manzelkou a dietatom realne onedlho chystam a to nielen tam, ale aj do Kosova, Macedonie, Ciernej Hory a Bosny a Hercegoviny, "musim".
Kedze ideme individualne a chceme z expedicie pripravit asi pol hodinovy film, je pytanie sa, zistovanie a pripava normalnou cinnostou a teda u mna to je fakt nevyhnutne.

Samozrejme, ze sa to da povedat obecne.

Pisana komunikacia ma vela nevyhod, no aj niektore nesporne vyhody oproti komunikacii verbalnej.

Jednou z nevyhod je tazke vysvetlenie uplne vsetkych suvislosti a vazieb. Vela zostava na citatelovi a niekedy sa moze stat, ze prave ten nepochopi, pochopit nevie, alebo nechce... ;-)
Lubo | 10-06-2014 20:47:09
Mozem si tam dat tricko zo znakom srbska?
skusenost | 10-06-2014 20:40:48
Vnutrozemie neodporucam pre velku miestnu chudobu ktora je rizikom okradnutia. Pobrezie je uz viac chranene policiou a samotne hotely sa snazia zabezpecit ochranu hosti a ich majetku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2014 18:14:41
Mozeme pouzit viac slov: zaujimave, vhodne, dolezite, nevyhnutne atd. Zalezi od toho, v akom kontexte slovne spojenie pouzijeme.
anonym | 10-06-2014 17:58:40
Prečo potrebné? Nie napríklad vhodné?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign