Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako život v meste vnímate vy?

Miloš MajkoDátum05. 04. 2014 18:46:00TémaAktuálne témy

Stále viac ľudí nás kontaktuje so podnetmi a sťažnosťami, ktoré sa týkajú úplne bežného života v meste. Témy bezpečnosť, predaj drog snáď v každom činžiaku na sídlisku, pohľad na jediný prosperujúci biznis - herne. A s tým spojení aj zákazníci. Stále viac ľudí si všíma klientelu, ktorá si aj v dnešnej dobe môže dovoliť v herniach sedieť celý deň a následne sadnúť do luxusného auta, ktoré si po celý život pracujúci človek dovoliť nemôže.

Čím viac musia ľudia hladieť na každé Euro, tým viac sa pýtajú, dokedy takýto stav bude zo strany kompetentných orgánov trpený. Každý z nás má vlastné oči a pozná dianie vo svojom činžiaku, v lokalite, kde býva. Ako život v meste vnímate vy?

Vyjadrite sa v diskusii, ktorá bude podkladom k súhrnnému materiálu o našom meste a živote v ňom. Poznatky a podnety aj od vás môžu byť podkladom, ktorý spracujeme a dáme na vyjadrenie kompetentným orgánom a voleným zástupcom nielen v našom meste.

Ďakujeme za vaše názory.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 09-04-2014 10:56:23
Myslím si ,že v každom meste na Slovensku je to podobné,ako v Seredi-papaláši si dohadzujú kšeftíky a na obyčajných ľudí z vysoka S.E.R.U-nezabudnite ich potom zase zvoliť...
TINA | 08-04-2014 20:23:27
Na garbiarskej byvala skola.za nou rastie hotova osada z bezdakmi,slapkami,drogistami.pustit dieta same hrat sa riziko nikto nevie co sa stane.a ked nie tam za hradzou rastie dalsia osada.nemozte sa bez strachu kto s tych vysokych krikov vybehne.najlepsie su slapky v 8mesiaci tehotenstva.vsade same psie hovna,cigami ktory zaberu decke ihriska ze ich tak znicia.ze su nepouzitelne.no hruza a des.
Silvia R. | 07-04-2014 12:56:18
V komentaroch toho je napisane dost, a priznavam, z velkej casti pravda. Ale nevnimam vsetko negativne.
Pristahovala som sa do Serede pred par rokmi a nie vsetky zmeny su mi proti srtsti.

Co sa farby bytoviek tyka, chapem ze bolo mozne vyriesit to viac esteticky. Ale pamatate si ako tie bytovky vyzerali predtym? Opadane, zalepene... Je pravda ze teraz tu mame skalu domov v farbach od hrachovej polevky po marhulovo-vanilkovu zmrzlinu, no aj male zlepsenie je pre mna zlepsenim.

Bezpecnost v meste rozhodne nie je dokonala, ale uvedomme si, ze aj bezny clovek k nej vie dopomoct. Bohuzial pretrvava nazor, ze policii sa neda verit, a ak clovek vidi nelegalnu cinnost, da klapky na oci a usi, ale 112tku nevytoci - vacsinou zo strachu ze sa mu bude niekto mstit ci uz na blizkych, na majetku atd.

Mrzi ma vsak jedna vec. Sered je uz v takom stadiu, ze aj slusny, poctivy clovek, ktory mozno zaraba viac ako ini, je oznacovany za mafiana, podvodnika a podobne, pricom s takymito ludmi nema nic spolocne.

Este by som sa rada spytala, ci niekto nema informaciu alebo nejaky poznatok ako je to vlastne s dvorom na poliklinike. Cele dni tam parkuju auta po travniku - uz to vlastne ani nie je travnik ale tankodrom, pricom minuly tyzden ked tam zamestnanec kosil, obchadzal auta, ktore ked poobede odisli, ostali pod nimi nepokosene miesta. Aspon firma ktora sidli v byvalej lekarni si urobila parkovacie miesta - to chvalim. Ale panom doktorom je asi za tazko prejst o 20 metrov viac z parkoviska.
Enonym | 07-04-2014 03:51:31
stavby | 05-04-2014 22:33:17

Bohužial, musím ti dať na vedomie, že aj ten chodník patrí zmrzlinárne. Aj keby to tam ohradil celé, tak sa možeš ísť posrať nič stým ty nespravíš. Ahoj
Obcianka | 06-04-2014 17:10:26
Pre anonym: som mlada zena a odisla som zo serede byvat prec ale mam tu rodinu za ktorou chodim cize odist sa uplne neda
ehmm | 06-04-2014 11:19:33
presne tak...herna na každom rohu,čínsky obchod detto...darí sa tu týmto dvom inštitúciam výborne...bordelu a špiny je tiež dosť po meste...bezdákov chlastajúcich hocokde po lavičkách lacné čúčo a vykrikujúcich po ľudoch tiež....deficit detských ihrísk a odpadkových košov nehovoriac!!!!napr. Park pažitná má jeden smetný kôš,cestou od križovatky po žel.stanicu sú až dva!!!!!nasraté od psov po chodníkoch,divé mačky na každom sídlisku!!!!!je tu toho mnoho,to by sa musel chodiť v jednom kuse iba sťažovať...je to tu smutné a úbohé...
Vladimír Herega | 06-04-2014 10:49:05
Všetci bývať preč nepôjdu ale pri tomto tempe vývoja a najmä jeho smerovaním, tu bude čoraz menej mladých ľudí.A potom aj studňa, z ktorej si tak páni v zastupiteľstve štedro nadeľujú začne vysychať.Mesto sa síce buduje aj napreduje (veľmi pomaly), ale projekty, ktoré sa tu tak horlivo realizujú a stoja nás státisíce by mali byť zamerané na zlepšenie kvality života pre väčšinu obyvateľov, nie na biznys pre pár vyvolených.
tiež občianka | 06-04-2014 10:32:18
Treba objektívne pripustiť, že mesto sa isto (aj keď sa nám niekedy zdá, že pomaly) buduje a napreduje. A čo sa týka našej menšiny, ktorá celý deň vysedáva v herniach, potom si sadne do drahých áut a ide si na poštu pre podporu - myslím, že ani polícia s nimi nič neurobí, pretože náš sociálny systém je tak nastavený, že sú "chráneným druhom" v našom štáte.
anonym | 06-04-2014 10:04:45
Choďte všetci bývať inde, prídete na iné myšlienky.
Obcianka | 06-04-2014 09:52:15
Progres - tie reklamy .... Uff hnus
Jednota - hruza v strede mesta
Hutnik - ani nehovoriac
Mlademu cloveku (okrem slapiek a fetakov) toto mesto nema co ponuknut a vlastne ani roznym vekovym kategoriam
Ale tato problematika je tu uz davno, stale sa o tom hovori dookola a nic sa nedeje....
Horsie su podla mna na tom uz len ciganske osady
seredcan | 06-04-2014 09:00:09
ako tu uz bolo spominane, farebnost barakov je zalostna. ak by pana architetka niekto obvinil ze ma schizofreniu, nemohol by sa ani trosku hnevat. taky disharmonicky gulas moze navrhnut asi iba 2 rocne dieta, ked pred neho postavite 10 otvorenych plechoviek s roznymi farbami a poviete mu a teraz sa vyblazni.
vidím to | 06-04-2014 00:57:47
na kuklačov, troška dať pupky do pozoru, myslim herne, lebo toto nepochopím,,, a vieme ako to chodí,,, Napr. Progres nová herna Admirál, to ako dojde jeden social, hodí socku, dojde druhý a vyhrá 10 nasobok, a odflekuju na Méďaku, šťastný ja blchy, nechapem toto
Vladimír Herega | 06-04-2014 00:37:04
Ak by sa život v meste točil iba okolo futbalu a basketbalu, tak Sereď by potom bola špičková.Lenže človek potrebuje pre život aj niečo viac.A práve to niečo viac akoby tuná stále chýbalo.Máme super futbalový klub aj štadión - teda aspoň podľa vynakladaných financií určite ale iné športy tu doslova prežívajú.Resp. dotácie na ne sa rozdeľujú podľa toho, koľko fandov jednotlivých športov sedí v zastupiteľtve.No život nie je len šport.Máme tu "modernú"kliniku, kde je veľký problém nájsť odborného lekára, ktorý tu vydrží dlhšie než pár mesiacov, resp., ktorý by pracoval každý deň a na vyšetrenia by sa nečakalo týždne, či mesiace.To, že tu nie je ani lekárska pohotovosť, je pre 17000 mesto hanba.Máme tu kultúrnu historickú pamiatku, ktorú kompetentný už odsúdili na zánik, pretože nie je nijaká snaha o jej zachovanie, resp. aspoň o jej časť.Mesto, ktoré má pod sebou geotermálne pramene a nedokáže ich nijak využiť, tak sorry ale to je už vážne niečo.Či sa len čaká, na vhodnú príležitosť aby sa na tom zase dakto dobre napakoval?Máme tu predražené projekty, ale zároveň aj najdrahšie škôlky v okolí.Zodpovedá tomu aj ich vybavenosť a kvalita?Mnohí rodičia by sa nad tým len pousmiali.A v neposlednom rade bezpečnosť nášho mesta, ktorá už tak dlho kríva.Samozrejme toto nie je vinou vedenia mesta, ale môžu sa pričiniť o jej zníženie.Lenže pokým tu bude MP riešiť hlavne odhodené vajgle a psíčkarov, tak sa nijakého zázraku nedočkáme.Nemajú síce kompetencie ako štátna polícia, no môžu aktívne napomáhať, pri znižovaní kriminality.A netreba veľa, len chcieť a hlavne nemať večne "otočené kamery naopak."Bola by veľmi zujímavá štatistika,koľko trestných činov sa podarilo odhaliť vďaka super kamerám, na správnych miestach.Veľa ľudí si zase povie, ach tí veční kritici a rýpači.Lenže ako mladý človek vnímam pokrok mesta trochu inak.Pokrok mesta nie je len nové námestie, "predražená športová hala", druholigový mančaft ale najmä občianska vybavenosť, kvalita vzdelávania, daňové zaťaženie, dostupnosť lekárov a predovšetkým bezpečnosť.Mám veľa priateľov a známych, ktorí sa radšej rozhodli odísť zo Serede, pretože im nemala čo ponúknuť.A je to veľmi smutné, pretože kde ubúda mladých ľudí, tam začne stagnovať aj život.
obyvatel | 05-04-2014 23:09:24
Pokial dobre viem tak ten cinsky mur pri tej stavbe robia tie huste a vysoke stromy co su pri tej stavbe. Ta stavba je tusim vzdialena 8m od tej bytovky a ma len dve podlazia. A pokial viem tak vdaka tej stavbe tam asi nemaju vyhlad na kamiony a benzinku ale ten aj tak nemali kvoli stromom ale zato im to odhlucnilo byvanie a celkovy hluk a prach od tej strany.
stavby | 05-04-2014 22:33:17
Pozrite sa ako vyzerá výstavba v našom meste? Ako vyzerá hlavná ulica? Keď príde niekto do Serede a opýta sa vás na nejaký obchod na svetelnej križovatke, musíte ho tam zaviesť, lebo od Hutníka vidíte len MÚ. Jeden dom je vpredu, druhý vzadu...Jedna pani, ktorá tu bola na návšteve povedala, že takú neusporiadanú ulicu ešte nikde nevidela, lebo sa nevedela zorietovať.-Ale hlavne, ako je to možné, že niekto vydá stavebné povolenie na stavbu vysokého objektu priamo pred oknami obytného domu ? Jedná sa o stavbu na Cukrovarskej ulici pri benzínke. Dala by som tam bývať toho, kto to stavebné povolenie vydal a tiež majiteľa stavby. Akú hodnotu teraz majú tie byty? Keby ich niekto chcel predať, kto ho kúpi, keď má pre oknami čínsky múr?Inak sa to nedá pomenovať ako zvrátenosť. A vôbec. Ako vyzerá námestie -kamenné námestie.Chodník do Lídla zatarasený zmrzlinárom a tiež tou ohradou čo pripomína výbeh pre kone. Treba tam kľučkovať. A o farebnosti zateplených činžiakov radšej ani nehovorím. Tam sa pán architekt "vyřadil". Každý kúsok zeme sa zastavuje, ale na detské ihriská na sídliskách sa nepočíta. A ešte mnoho iných vecí.
obcan | 05-04-2014 20:02:06
raz ako som tak v nedelu isiel na aute na cukrovarskej ulici kde byvaju romovia zamestnanec kauflandu tlacil z ich dvora nakupne kosiky a chcel by som vidiet keby som si ja tlacil kosik z nakupom domov co by so mnou policia narobila.
obcan | 05-04-2014 19:39:41
co sa tyka predaja drog, je jasne ze spi policia a to je cely problem. byvame v podstate na dedine a kazdy vie o kazdom co robi v tomto biznise, takze je to iba o necinosti policie. behom jedneho dna mozu zbalit 50% tychto chlapcov rovno so zbozim v kabelke.
obcan | 05-04-2014 19:35:18
mne hlavne vadi bordel po meste, v parkoch, pri vahu.... ti dvaja vo vestach s karu co behaju po meste to zjavne nestihaju.
tu vidim obrovske rezervy a cinnost mesta hodnotim v tomto smere tak na 5%.
Tomas | 05-04-2014 18:56:54
je to pravda v herniach od rana do vecera vysedavaju romovia pred ich socialnymi bytmi stoja drahe auta a ja robim od rana do vecera a to si nemozem dovolit

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign