Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako vyzerá realita poslední znovu pochopili politici

Miloš MajkoDátum30. 10. 2015 09:57:26TémaTak to vidím ja...
200

Téme migrantov som sa naposledy venoval pred niečo viac ako mesiacom. Ešte bolo teplo a ešte predstaviteľka nemeckej vlády Merkelová desiatky

tisíc imigrantov vítala s otvorenou náručou a presviedčala všetkých naokolo ako je to tak dobre, ako to inak nemôže byť.

V tom čase som  mimo iné napísal. Citujem:

"Je smutné, že politici a úradníci EÚ nie sú schopní pochopiť, že nie všetko sa dá riešiť teoretickými papierovými reguláciami. Téma migrantov je predsalen o niečo odlišná od určovania tvaru uhoriek, veľkosti rajčín, či regulácie výšky poplatkov za roamingové hovory mobilných operátorov."

Máme koniec októbra a migrantom naučeným žiť nielen v subsaharskej Afrike ale aj na blízkom východe začína byť zima. Stále viac informácií prichádza zo severských krajín o odmietaní imigrantov byť sústreďovaní tam, kde je zima - problémom je, že na severe Európy je v zime zima vždy, dokonca aj na naše pomery veľakrát aj počas leta.

Medzičasom Maďari dostavali svoj plot, Rakúsko ohlásilo postavenie vlastného, samotní Nemci vyhlásili, že migrantov neúspešne žiadajúcich o azyl budú do ich krajín deportovať lietadlami - na tom som sa pobavil naozaj špeciálne - a teraz pani Merkelová dostala dokonca ultimátum zo strany Bavorska. Jednoducho tak vysoká imigrácia nie je akceptovateľná a nie je ju možné v súčasnej dobe zvládnuť bezpečne ako pre domácich ľudí tak samotných imigrantov.

K čomu teda došlo?

Otvorená pozvánka Merkelovej na prijatie neobmedzeného množstva imigrantov zo Sýrie spôsobila neskutočnú imigračnú vlnu, ktorou dosiahli akurát problémy v samotnom Nemecku no neporovnateľne väčšie v krajinách, cez ktoré imigranti prechádzali. Konkrétne na Balkáne je možné hovoriť o rozsiahlej humanitárnej kríze. Na túto primitívnu, nepremyslenú a chorú politiku žiaľ najviac doplácajú samotní imigranti, ktorí mnohokrát s deťmi na rukách a pešo prechádzajú vzdialenosti, ktoré bežný Slovák počas roka neprejde autom a to v cudzej zemi, s vidinou lepšieho života. Ten sa však nekoná, práve opačne, vysoké percento, ak nie väčšina z nich sa sklamane bude musieť vrátiť späť odkiaľ prišli. S návratom to však také jednoduché nebude, nakoľko sprostredkovatelia a pašeráci imigrantov veľakrát vyžmýkali o veľké mnohokrát požičané peniaze a ak doteraz tam kde boli mali aspoň niečo, po návrate sa môže stať, že budú ešte väčšími chudákmi a deprimovanými ľuďmi ako pred falošnou solidaritou od reality odtrhnutých politikov.

Vo svojich predchádzajúcich príspevkoch som jasne a zrozumiteľne písal, že v princípe nie som proti imigrantom, musia byť ale dodržiavané základné pravidlá s ohľadom na bezpečnosť a nesmú do Schengenského priestoru vchádzať po desiatkach tisíc, bez dokladov a vstupných víz. Hovoril som o nevyhnutnosti riešenia tohto problému nie v Nemecku, Rakúsku, Maďarsku či krajinách Balkánu, ale najlepšie v krajinách odkiaľ sa migranti vydávajú na cestu, no najneskôr tam, kde vstúpia na pôdu prvej krajiny EÚ. Pýtam sa, ako je možné, že takto základné veci dlhé mesiace neboli schopní pochopiť mimoriadne dobre platení a bezpečnostnými zložkami informovaní politici, pýtam sa, ako je možné, že napriek blížiacej sa zime pozývali stovky tisíc migrantov na cestu neporovnateľnú so žiadnou púťou, ba dokonca ťažko porovnateľnú s presunmi bežných ľudí za vzdialenými dovolenkovými destináciami počas leta?

Politici dostali Európu do stavu, kedy sa začínajú búriť už nielen vlastní ľudia, ale aj samotní migranti. Keď sa búria v stovkách, je možné prejavy nevôle eliminovať bezpečnostnými zložkami. Pri desiatkach tisíc ľudí idúcich na základe pozvánky a tým v podstate aj politickej objednávky, no v nedôstojných podmienkach a bez istoty normálnej budúcnosti sa väčšia vzbura, či odpor zvládnuť bude dať ťažko aj tvrdšími prostriedkami. Áno, ozbrojené armádne zložky budú schopné potlačiť akýkoľvek prostest a odpor. Znovu je však na mieste otázka. Toto snáď bolo účelom a takto si majú pamätať Európu stotisíce ľudí, ktorí v nej hľadali lepší život?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 09-11-2015 21:07:37
Neviem,co je hlupe na tvrdeni,ze EU je,len obycajny vazal USA..a toto,co sa sem vali,je cista kolonizacia EU..to s vojnovymi utecencami je,len zamienka..a este jedna poznamka..len clovek mdleho rozumu mozu pozadovat nejake relevatne priklady..ze Ficiak je velke zlo pre Slovensko...asi ten pytajuci sa nezije na Slovensku..skor by som chcel,len jeden priklad,kde Ficiakova vlada..zlepsila zivotne podmienky obycajnych ludi..
anonym | 09-11-2015 17:56:57
toto nedá žiadna televízia


http://www.mojevideo.sk/video/258f0/v_zahranici_sme_boli_vieme_ako_migracia_vyzera_%28polsko%29.html
pre Sered | 01-11-2015 19:23:23
Ze to vsetko trpite,urob peticiu a vystupte z EU,ked ti tak vadi nejaka babka od sporaka,vsetci si oddychnu aj Ty a aj ta babka.Boze moj,odkial sa berie tolko hluposti.
Pre anonym | 01-11-2015 13:33:48
Daj jeden relevantny priklad k svojmu tvrdeniu!Preco trosinku neporozmyslas pokial nieco napises!Vrha to spatne svetlo na teba!Poprosim bez\'urazok a osobnych invektiv!Nieco rozumne z vlasnej hlavy ak to bude mozne,ak nie tak sa aspon neopic po platenich provokateroch co sa za tri eura nechaju zneuzivat v prospech niekoho ineho!Cena nie je pevna!
anonym | 31-10-2015 19:24:05
Fico a podobni komunisti su rovnake zlo az nie vacsie ako utecenci,len o fic.zumpe sa novinari boja pisat
jopo Patan | 31-10-2015 16:58:52
Ukazuje sa, že ten Fico mal pravdu ako zabezpečiť hranice EU a ako zabrániť prílevu utečencov do EU. Napriek tomu z neho urobili takmer zločinca a nacionalistu. Nemecko a Merkla nech teraz riešia vzniknutú situáciu z utečencami.Však ich pozývali do krajiny.
Otvorena diskusia | 31-10-2015 12:27:31
Mozno trochu od veci - ale ma to suvis napriec celym portalom:
Naposledy, ked tu bol clanok o utecencoch a slobodna diskusia,
nejaky slobodo(slabo)myselny to u zneuzil - zrejme hack s automatizovanym zapisom do diskusii,
trvajuci niekolko hodin, dosledkom bol zakaz prispievania diskusii v kategorii \"Vsetci\".
Mozno prave to bolo motivaciou dotycneho...

Treba ocenit toto medium, kedze v dnesnej dobe sa stava takmer ostrovom slobodnej diskusie.
Vdaka nej sa doplna mozaika informacii, bez ktorej by (nielen)tento priestor bol ochudobneny.
Nezavisle od dovodov, pre ktore su mnohe prispevky anonymne.
Drzim palce - aby toto medium obstalo s moznostou slobodnej (aj anonymnej) diskusie.
Tlaky sa budu len stupnovat. Disidentov slobody slova - paradoxne aj na (slobodnom?) zapade (Assange, Snowden) len pribuda..
Preto je dolezite udrzat uroven kulturnej diskusie - aj ked treba zmazat prispevky vulgarne, vyzyvajuce na priame nasilie,
ale ponechat aj ked kontroverzne, ine, \"politicky nekorektne\",\"ideologicky zavadne\" a pod.
Bude treba vsak aj technicky zabezpecit portal proti (napr.uz spominanemu) zneuzitiu a znefunkcneniu.
(Da sa roznymi sposobmi - kontrolou poctu prispevku z danej IP, opakovanym obsahom atd, moznosti je viac)
\"Pravdolaskari a slnieckari\" to budu totiz skusat po dobrom i zlom.
Európan | 31-10-2015 11:35:15
K príspevku sered | 30-10-2015 12:02:17 doplním len vyjadrenie šéfa F1 B. Eccelstoneho : Pán Putin v Rusku len stráca čas. Mal by viesť Európu, pretože to nikto nerobí!
daniel | 30-10-2015 12:39:48
Miloš pekne a zrozumiteľne si to napísal. Kto ti to diktoval?
russ | 30-10-2015 12:17:53
suhlasim s autorom a tiez musim upozornit na fakt, ze europoslanci su len darmozraci, ktori v zivote nepocitovali ziadnu krizu. Nevuiem preco tam volime takychto ludi, ale to plati aj v komunalnej politike.
Smejem sa, ze az ked rusko zacalo akotak upratovat v Syrii, prekvapivo sa pridavaju aj USA.
Pytam sa, preco tam NATO neslo robit poriadky ihned po zacati uteceneckej krizy resp. ked zacal IS vystrkovat rozky?
Teraz je uz fakt dost neskoro. Hlavne ma trapia tie deti migrantov - aj tu sa prejavuje neskutocna nezodpovednost ich rodicov - preco neostanu s detmi v prvej mierovej krajine? Preco? ...lebo si tiez tak trochu myslim, ze cela tato kriza je niekym paradne organizovana ako utok na Europu zacinajuc Nemeckom
sered | 30-10-2015 12:02:17
Eu nema vedenie. A to co predvadza babka od sporaka menom Merkel je ciste blaznovstvo. Ale tu nejde len o migraciu ale o celkovom vedeni eu. Naposledy som cital reportaz ako bruselski uradnici ani len nevedeli ze volaky schengen existuje a ked aj vedeli tak nevedeli v akych krajinach. To je tak ked ludia ziju v strede vesmiru.
Eu chyba vodca ktory by nebol babkou usa. Bohuzial sme len babkou a koloniou Usa a Velkej Britanii. Nemecko si ide svoje v mene ekonomiky a to je vsetko. Madarsko a uz aj poloaci pochopili ze cesta myslenia ze budeme na urovni nemecka je fatamorgana...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign