Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako vidí Dobrovodského šance právnik?

Miloš MajkoDátum04. 09. 2014 13:01:15TémaAktuálne témy

Oskar dobrovodský a Družstevná ulica v Malackách. Problém, o ktorý sa zaujímali dvaja ministri Vnútra SR, snáď už všetky médiá a hlavne, bytostne sa dotýka  samotného Oskara Dobrovodského. Koľko je v republike podobných Oskarov, koľko ľudí je terorizovaných asociálnymi živlami, ktorých správanie sa hodí ak tak maximálne do voľnej prírody (štandardne niektoré aspekty videozáznamami doložené Oskarom sú blízke zvieratám).

Žiadam diskutujúcich, aby brali do úvahy fakt, že nehovoríme o žiadnej menšine či principiálne o  ľuďoch patriacich n inej národnosti či etniku. Hovoríme o asociáloch, ktorým pravdepodobne život a správanie sa na úrovni nehodnej ani stredoveku - vyhovuje.

K problému Oskara Dobrovodského sa na svojom FB profile vyjadril aj právnik  Dr. Ján Čarnogurský. Vyjadrenie prinášame v plnom znení a stojí za prečítanie...

 

Po čase dávam opäť informáciu o tom, čo sa deje v kauze Dobrovodský. Naposledy som informoval, že okresný prokurátor v Malackách zastavil trestné stíhanie pre šírenie nákazlivej ľudskej choroby a šírenie nákazlivej choroby zvierat a rastlín podľa § 164 ods. 1 Tr. zák a § 307 ods. 1 Tr. zák. zaujal stanovisko, že v danom prípade ide len o priestupok, ktorý neprejednáva súd, ale priestupkový orgán Okresného úradu. Spisy teda pôjdu na Okresný úrad Malacky. Znamená to, že Okresný úrad si bude predvolávať páchateľov – neprispôsobivých občanov z Družstevnej ulice v Malackách a asi im uloží pokutu. Okresnému úradu tým pribudne strašne veľa práce. Už predvolať páchateľov nebude jednoduché, oni sa budú vyhovárať a uložiť im pokutu za priestupok bude vyžadovať hodne administratívnej práce. Pokutu nakoniec aj tak nevymôžu, pretože páchatelia nikde nepracujú. Človeku sa chce povedať, že tak treba úradníkom, keď štátny aparát pracuje neefektívne.
Zaujímavejší je vývoj v druhej časti môjho trestného oznámenia. Obvinil som neprispôsobivých občanov z trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu, alebo k bytu alebo k nebytovému priestoru podľa § 218 ods. 1 Tr. zák. Podľa tohto ustanovenia potrestaný bude trestom odňatia slobody až na dva roky, kto neoprávnene bráni oprávnenej osobe v užívaní domu alebo bytu. Moje trestné oznámenie spočívalo v tom, že v zadnej časti spoločného dvora s neprispôsobivými občanmi má vlastný dom vdova A. R. Ona svoj dom nemôže užívať, pretože spoločný dvor až po dvere jej domu susedia zaplnili odpadkami a výkalmi, medzi ktorými sa pohybujú potkany. Po dvore pobehujú psy jej neprispôsobivých susedov bez náhubkov. Cez dvor mohla prejsť len tak, že zavolala políciu. Potkany sa rozšírili aj do jej domu. Tieto podmienky, ktoré vytvorili neprispôsobiví susedia, jej v skutočnosti bránia v užívaní domu. Poverený príslušník polície v Malackách poručík Brian Mládek následným rozhodnutím aj v tejto časti zastavil trestné stíhanie. V odôvodnení rozhodnutia sa píše, že vyhodnotením dôkaznej situácie je možné vysloviť záver, že nedošlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu. Výpovede podozrivých ako aj poškodených sú dostatočným dôkazovým materiálom na to, že skutok nevykazuje znaky trestného činu alebo priestupku.
Ako píšem vyššie, poškodená A. R. vypovedala, ako nemôže chodiť do svojho domu bez doprovodu polície, v dome pobehujú potkany a po dvore psy, dvor je plný odpadkov a výkalov. Polícia v Malackách toto nepovažuje za bránenie v užívaní domu.
Formálny problém bol v tom, že ja som pôvodne zastupoval iba Oskara Dobrovodského, čiže do vyšetrovacieho spisu som založil plnomocenstvo len od Oskara Dobrovodského. Uznesenie o zastavení trestného stíhania aj vo veci neoprávneného zásahu do práva k domu alebo k bytu mi preto vyšetrovateľ nezaslal, keďže v tejto veci už Oskar Dobrovodský nevystupoval. Až potom mi A. R. podpísala plnomocenstvo, ktoré som zaslal na políciu do Malaciek, a príslušník polície mi zaslal uznesenie o zastavení konania.
Proti zastaveniu trestného stíhania som podal sťažnosť. Teraz čakám – dúfam že aj vy čakáte – ako rozhodne okresný prokurátor v Malackách. Dostať neprispôsobivých občanov pred súd za to, ako sa správajú, je jediná zákonná cesta, ako sa s problémom vysporiadať. Ak sa to nepodarí, potom už zostáva len cesta po ktorej ide Marián Kotleba.

 

Dúfam, vlastne verím, že stále väčšina normálnych a slušných ľudí si po prečítaní tohto vyjadrenia dala otázku - komu to vlastne vyhovuje tento stav? Je normálne, aby políícia, orgán činný v trestnom konaní konal takýmto spôsobom? Dokedy budú občania krajiny tolerovať  ignorovanie práva poškodeného a dokedy budú svojou nečinnosťou riskovať eskalovanie napätia a vyostrenie problému do stavu, ktorého zvládnutie bude možno problematické, prípadne zanechá následky na jednej či druhej strane? Ponesie niekto konkrétny osobnú zodpovednosť za dlhodobé neriešenie dnes už neakceptovateľného stavu na Družstevnej v Malackách?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
sranda na koleckach | 05-09-2014 07:59:18
je mi jasne, ze do takejto situacie, by som sa dostat nechcel (mat susedov ciganov), i ked clovek nikdy nevie.
Chcel som len poukazat na to, ze preco p. Carnogursky to riesi az teraz.
Ocakaval by som, aby zasiahli statne zlozky (stat ako taky), neviem dokedy tu budeme trpiet "antirasizmus"
pozn. antirasizmus=utlacanie belokozcov -)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-09-2014 18:11:41
Nezabudam to. Ke policajt chce pripad pripravit tak, aby bol odmietnuty, urobi to. Prokurator to ma teraz.
Mam dostatok skusenosti osobnych, takze Dr. Carnogurskym spomenuty ma vobec neprekvapil...
anonym | 04-09-2014 17:01:59
Pán Majko asi zabúdate, že vyšetrovanie dozoruje prokurátor. Ten policajt robí kroky pod jeho dohľadom.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-09-2014 14:11:15
sranda na koleckach | 04-09-2014 14:02:08 | - skuste vynechat emocie a snad aj politiku.

Co vysetrovatel? Mal by takyto nazor aj vtedy, keby tych asocialov mal za susedov on sam, alebo jeho rodina?
sranda na koleckach | 04-09-2014 14:02:08
...pytam sa, preco p. Carnogursky neriesil tento problem ked bol ministrom spravodlivosti? Mal predsa ovela vecsie paky. Ide tu skutocne o snahu vyriesit tento problem s neprisposobivymi ciganmi alebo len o reklamu advokatskej kancelarie?
Na druhej strane som celkom rad, ze sa aspon nieco deje okolo toho domu p. D.
jopo Patan | 04-09-2014 13:52:53
Držím palce p. Čarnogurský ak sa Vám podarí vyriešiť tento problém tak si Vás budem nesmierne vážiť do konca môjho života. Poukazujte a pomáhajte riešiť takéto prípady, na Slovensku sa zatial nik nenašiel kto by s týmto problémom čo i len trochu pohol. Prajem Vám veľa zdaru pri odstranovaní a riešeni takýchto problémov v spoločnosti.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign