Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako nezávislá pozorovateľka som sa zúčastnila jedného z výberových konaní

Iveta TóthováDátum14. 03. 2011 21:12:01TémaMestský úrad
24

Dnes som mala možnosť byť ako nezávislý pozorovateľ na výberovom konaní na MÚ na funkciu  Vedúci organizačného oddelenia.  Výberové konanie prebehlo v čase od 13:00 do 16:30 hod.  Z prihlásených 17 záujemcov sa dnešného  výberového konania zúčastnilo len 8 z nich. Komisia zasadala v zložení  :  prednosta MÚ Ing.Tibor Krajčovič, zástupca primátora Bc. Ľubomír Veselický a poslankyňa MsZ  Mgr. Marta Nemethová.

Výberové konanie začalo o  13:00 hod.  testom pozostávajúcich zo 16 otázok.  Po vyhodnotení písomných testov nasledovali osobné pohovory s každým účastníkom výberového konania osobitne, s rovnakými otázkami položenými pre každého uchádzača. 

Bola som prítomná pri všetkých úkonoch výberového konania, t.j. pri písaní testov,  ich vyhodnotení, na pohovoroch ako aj na záverečnej porade komisie, na ktorej bolo rozhodnuté, ktorý z účastníkov na  výberovom konaní  uspel.  Meno úspešného uchádzača mne neprináleží verejnosti oznamovať , verejne si však dovoľujem prehlásiť, že v tomto výberovom konaní zvíťazil uchádzač , ktorý sa i mne javil ako jednoznačne najlepší.

Správanie a jednanie pána prednostu bolo na tomto výberovom konaní korektné a na úrovni.  V prípade  ak u niektorého z uchádzačov zbadal  potenciál pre inú funkciu alebo vhodnosť pre iné zaradenie na MÚ, oznámil mu, že bude kontaktovaný.

Na záver si dovolím zdôrazniť, že výsledky môjho pozorovania sa týkajú výlučne predmetného výberového konania. Ostatných výberových  konaní som sa nezúčastnila, preto k ich pirebehu stanovisko zaujať nemôžem. Pre objektivitu uvádzam, že so žiadnym z členov komisie ani účastníkmi výberového konania nie som v príbuzenskom ani priateľskon vzťahu.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-03-2011 22:56:22
Kontakt na mna je uvedeny v novinach. Sukromny e-mail: majko@majko.sk
bbb | 18-03-2011 22:53:23
teraz myslite v ktorej konkretnej veci? Nie je dobre rozoberat tri temy naraz, to mate pravdu. Bohuzial, zajtra som v praci, niekto musi pracovat aj v sobotu :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-03-2011 22:51:05
Dakujeme, ale je vidiet, ze skutocne vo veci nemate dostatocny prehlad. Pridite zajtra na diskusiu, urcite sa najde cas porozpravat sa aj o tom, o com je pisat nie zrovna najlepsie...
rouge | 18-03-2011 22:44:30
Dakujem za objasnenie, priznam sa, ze noviny som od urciteho casu necital z dovodu jednak pragmatickeho - velmi pomaly mi nacitalo stranku vzdy, ked tu bolo viac ako 20 ludi (problem uz odstraneny), ale aj z moralneho - citat utoky medzi poslancami a medzi niektorymi zaujmovymi skupinami ma nebavilo. Takze preto moje skresane informacie.

Co sa tyka medii - ziadne medium prinasajuce spravy ci uz z regionalneho, celoslovenskeho alebo globalneho hladiska nebude nikdy nezavisle. Je to tlak, ktory posobi na samotnych autorov clankov, je to urcita subjektivita zo strany novinarov a samozrejme aj nedokonalost ich osobnosti, pretoze nikto nie je dokonaly, aby mohol objektivne hodnotit realitu :) Vidim, ze tu figuruje len reklama na urcite produkty, takze verim ze odtial vam tlaky nehrozia. Ale vzdy pride, hlavne po dlhsom case, urcita situacia, ktora vas donuti tlaku podlahnut, pretoze vam pojde o vas vlastny zaujem - vidme spravanie sa mesta voci vam vdaka minulej garniture a vas postoj k tejto veci.

Ja si media vazim, ale bohuzial niektore slovenske medialne subjekty su na tom horsie ako zle. A jedno musite uznat - regionalny webdennik si dnes vsimne malokto...ale treba cakat, mozno ten spravny "vsimac" stoji za dverami a caka na vhodnu prilezitost ;)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-03-2011 22:13:28
rouge | 18-03-2011 21:51:02 | - prehladajte archiv - dozviete sa viacej.
Strucne - dotacie sme sa dobrovolne vzdali. Dovody su jasne popisane v niektorom z predchadzajucich clankov.

Noviny de facto dotaciu nepotrebuju.Potrebuju platenu spolupracu tak, ako ju maju po dlhe roky ine media. Su projektom ako ine media, ktore s mestom spolupracuju na baze realizacie materialov informujucich verejnost. Len voci nam sa to nase mestecko prostrednictvom nami volenych zastupcov (hmmmm, co asi za tym bude?) do konca minuleho volebneho obdobia spravalo hodne macossky. To asi pre ten "konflikt zaujmov" (moderne slovka), z ktoreho mate pocit. :-)))

Tak, ako som uz davnejsie verejne prehlasil, ze som noviny neurobil preto, lebo chcem kandidovat na post primatora ci poslanca MsZ - a dodrzal som to, tak verejne vyhlasujem, ze pokym s novinami bude spajane moje meno, nikdy nepodlahnu ziadnym vplyvom jednej ci druhej pripadne inej strany, ziadnemu jednotlivcovi a vzdy budu take, ake ich citatelia poznaju od ich vzniku. Nevyhnutna ochrana a obrana nezavislosti a ferovosti novin bude svojou intenzitou samozrejme odrazom intenzity pripadnych utokov smerujucich k strate toho, co roky budujeme. Nesklamali sme doteraz a nesklameme ani v buducnosti. A akekolvek obavy a podozrenia zbytocne odcerpavaju nasu energiu, ktoru radsej chceme vlozit do rozvoja novin a novych napadov, ako noviny este viacej spojit s verejnostou.

Noviny su podnikatelskym projektom, ktory je od ich zaciatku do kazdeho centu financovany zo sukromnych financnych zdrojov. Vsetci tvorcovia novin pracuju bez naroku na akukolvek odmenu a som rad, ze tvorcov novin dobrovolna a charitativna sluzba verejnosti (a tomuto mestu) zatial neomrzela a ze k tvorbe novin pristupuju tak, ze sa za ne nemusime hanbit.

... mozno len este stale cakaju na to, ze si ich prinos k objektivnemu a promptnemu informovaniu verejnosti konecne aj niekto vsimne...
rouge | 18-03-2011 21:51:02
prepacte, asi mam zle informacie, ale mam ten pocit, ze vy sam ste tu pisal, ze vam mesto odkleplo podporu, mozno som to zle pochopil. Ja len poukazujem na mozny konflikt zaujmov, ale ak neexistuje, stahujem svoje vyjadrenie spat.

Mal som pocit z konfliktu zaujmov aj pri niektorych reportazach prave co sa mesta tykali, takze preto som napisal svoje reakcie.
Anabella | 18-03-2011 21:50:11
Pekný večer, noviny sú veľmi dobrým projektom, ja veľmi oceňujem informácie akéhokoľvek druhu o Seredi. Každý deň sem nahliadnem, ak mám voľný čas. Za nejaké posledné tri mesiace sa to stalo už mojim každodenným zvykom...
Tiež kvitujem nové nápady, ktoré tvorcovia realizujú. Klobúk dolu pred Vašou prácou. :)
Ďakujem
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-03-2011 21:45:11
rouge | 18-03-2011 21:42:47 | - ma prekvapujete. Prebehol som si vypisy s uctov - asi viete viacej ako ja. Mozete sa so mnou podelit aspon o vysku tej podpory, ktoru SOL dostalo? Pomohol by aj datum - mozno som zle sparoval financie :-)
rouge | 18-03-2011 21:42:47
Ja hovorim o (ne)zavislosti redaktora SOL, toho SOL, ktore dostalo prispevok na svoje fungovanie od mesta. Ked Iveta neberie za svoje poskytnute sluzby a cas financnu odmenu, tak to je ina vec, ale predsa len, robi tuto robotu pre SOL, ktore uz nie je take nezavisle ako sa tvari, pri vsetkej ucte k vam Milos.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-03-2011 21:36:20
Nie, urcite nie. Otazka bola polozena slusne a nemam s nou problem. Iba ste nezaregistrovali, ze som napisal - pravdepodobne. On totiz niekto musi video zostrihat, otitulkovat, uploadovat na server a pod. To su niekedy hodiny roboty a Peter s Ivetkou su riadne zamestnani a tie stovky hodin pre noviny robia skutocne zadarmo a vo svojom volnom case - povacsine v nocnych hodinach. Opacne, pri reportazach maju vlastne naklady a to napr. s presunmi a pod. Ale aj mate zaujem, radi privitame dalsich ludi, ktori su tiez nazoru, ze noviny su dobrym a pre nas vsetkych potrebnym projektom.
rouge | 18-03-2011 21:28:39
pan Majko snad v tom nevidite vase oblubene ohovaranie alebo porusenie zakona :-) lebo to uz bude na smiech
Marta Bauer | 18-03-2011 21:19:41
Každý to pochopí, že všetko sa naraz nedá. Nemusíte sa ponáhľať, pracujte len v rámci svojich možností, však nehorí. Aj tak robíte pre Sereď toho ažaž.
Ďakujeme Vám
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 18-03-2011 18:37:45
Pán Majko včera ( vo štvrtok) napísal : Jeden rozhovor uverejníme pravdepodobne dnes a druhý na základe jeho žiadosti v utorok budúci týždeň.
Videá na stránku strihá a vkladá môj brat. A nie je to také jednoduché a rýchle ako napísať článok a vložiť fotky. Peter nad strihaním videí strávi mnoho času vo svojom osobnom voľne, ktoré by mohol stráviť so svojou rodinou. Žiaľ aj toto video s rozhovorom pána prednostu sa nestihlo včera zostrihať, nakoľko bol od 7:00 v práci, poobede musel nutne ísť na služobnú cestu do Olomouca a vrátil sa domov neskoro v noci.
Ale práve som s ním telefonovala, video bude ešte dnes hotové...
Registrovaný Marta Bauer Marta Bauer | 18-03-2011 18:10:06
Dobrý večer,
tuším som to aj ja čítala, že jeden rozhovor bude tento týždeň zverejnený a druhý v utorok?
Ak sa mýlim, prepáčte p.Majko, ale zdá sa mi, že to bolo približne takto sľúbené.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-03-2011 17:40:55
a | 18-03-2011 15:18:29 - neberte to osobne, ale kedy ze to mal byt zverejneny?
a | 18-03-2011 15:18:29
p. Majko, prosím kedy bude zverejenený rozhovor s prednostom mestského úradu, ktorý mal byť zverejnený už v stredu.
anonym | 18-03-2011 13:55:03
Pre Evu: žeby dáma zo školského úradu??? Jaj, to som zvedavý, ako sa im bude dýchať v takom dusne!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-03-2011 12:04:05
rouge | 18-03-2011 11:13:40 | - ze ste nemali na mysli noviny SOL a sl. Tothovu...
rouge | 18-03-2011 11:13:40
:-) Redaktor novín, ktoré dostali fin. príspevok od mesta, dokáže byť nezávislý? To sú mi veci :)
anonym | 18-03-2011 11:02:27
Zmenilo sa vedenie mesta, ako to bude so sereďským hodovým jarmokom? Bude, nebude, počíta sa s ním?
zvedavý | 18-03-2011 10:51:30
Kde a kedy sa dozvieme mená nových vedúcich na oddeleniach?!
eva | 18-03-2011 10:23:08
pre HAHA,máte jednoznačne pravdu ,len ešte čakám či školstvo vyhrala osoba o ktorej sa hovorí už aj v meste.
Robo Horvath | 18-03-2011 08:46:31
Pre, pre HAHA | 17-03-2011 22:51:56 | 18-03-2011 08:20:40
Súhlasím s vašim názorom a máte pravdu.
anonym | 18-03-2011 08:21:41
predch. komentár nepatril HAHA ale na reakciu na príspevok 17-03-2011 22:51:56
pre HAHA | 17-03-2011 22:51:56 | 18-03-2011 08:20:40
riadne sa mýliš.tiež pracujem na úrade a na zmeny sme čakali i my, pracovníci, to mi ver. to, ako mesto vyzerá, to nie je naša chyba - to nie je chyba tých, ktorí iba vykonávajú príkazy a nič nezmôžu. je vidno,že nerozumieš chodu úradu,tak ani radšej nereaguj na články.ušetríš si písanie a nám oči. to v akom je mesto stave záviselo predovšetkým od vedenia mesta a poslancov. robím tam už dosť dlho na to, aby som to vedela posúdiť. zmeny treba, ale robiť ich s rozumom a nie odbavovať sa na tých posledných článkoch v štruktúre. ryba smrdí vždy od hlavy.
pre HAHA | 17-03-2011 22:51:56
Asi bude viac takýchto Haha,úplne náhodou pracovníkov z MsÚ,ktorí vedia že končia.Tragikomédia je to,kam sa Sereď dostala.A že sa niekto odvážil na tieto radikálne rezy je vynikajúce.Len vydržať! Nové vedenie niekomu riadne stúpilo na otlak...
anonym | 17-03-2011 21:38:21
Tiež ma zaujíma ako mesto bude pracovať v prospech svojho občana, a nie kto tam bude pracovať. Je zaujímavé čítať príspevky, ako všetci všetko vedia, akoby na MsÚ sedeli.
anonym | 17-03-2011 16:51:49
Pre Jozefa 13:38:15:
Na to prečo tak trvám na Pracovnom poriadku je jednoduchá odpoveď: Pracovný poriadok určuje či sa na miesta ďalších vedúcich pracovníkov, teda vedúcich oddelení vyhlasuje výberové konanie alebo sú vymenovaní primátorom.
anonym | 17-03-2011 16:32:59
nemyslím si, že im mal dať testy.to ani nebolo treba.veď oni nevedia,čo vlastne hľadajú.či manažera,ktorý len ukazuje ukazovákom čo majú robiť,alebo pracovníka,ktorý ovláda všetko.už len z princípu by mal prednosta zložiť funkciu.ako som počul,mal reči, že by nemal problém.ale reči sa hovoria a chlieb sa je...
pre anonym | 17-03-2011 13:27:23 | 17-03-2011 16:17:01
aj mne sa zdá,že HAHA akoby do toho videl.ale nemusí vidieť.stačí sa zaujímať a počúvať.kde inde sa sociálne oddelenie ROZKLADÁ na dvoch oddeleniach a to na školstve a organizačnom oddelení???Sereď zasa rarita.pozrite si štruktúru iných miest.Organizačné oddelenie má v náplni úplne inú agendu ako OPATROVATEĽKY, ktoré má na starosti prepytujem : nová vedúca oddelenia. Zaujíma ma, kto pôjde robiť JEJ agendu sociálnej pracovníčky...Toto miesto mala pripravené, preto sociálne rozdelili. a môže si hovoriť kto chce,čo chce.
anonym | 17-03-2011 15:47:29
Mňa ako občana viac zaujíma čo mesto urobí pre svojich občanov. Či budú vyčistené chodníky od kamienkov, opucované cesty, vyspravené výtlky,čo bude s amfiteátrom, s priestorom po vojakoch, s verejným WC, parkovaním popri hlavnej cesty a pod. Kto bude sedieť na MsÚ ako pracovník, alebo vedúci pracovník je mi ukradnuté. Pre mňa je podstatné, ako ma úradník vybaví a nie kto ma vybaví. A toto by malo byť najpodstatnejšie.
pre BB | 17-03-2011 15:23:05
toto naozaj funguje v sukromnom sektore ? :) hlavne rodinnych firmach asi ze ? :)
j.f. | 17-03-2011 15:00:53
Cele vyberove konanie bola len fraska. Zvitazili tu 2 kriteria, ale nie odbornost a znalost, ale znamosti a patolizacstvo.
BB pre HAHA | 17-03-2011 14:03:39
človeče, máš 100%nú pravdu, a bude to jasné aj teraz, keď to výberové konanie vyhrá presne tá dáma, ktorú máš na mysli:)))
len či bude dosť takých ľudí na obsadenie všetkých 4 pozícií - alebo práve preto boli vedúce funkcie zredukované?
možno by nebolo zlé ako to funguje v súkromnom sektore, že príbuzní nemôžu pracovať spolu na jednom pracovisku z dôvodu možných manipulácií
Jozef | 17-03-2011 13:38:15
anonym | 17-03-2011 13:10:11
preco tak trvas na tom prc. poriadku?
Ved to je len interny predpis zamestnavatela po dohode zo zastupcom zamestnancov. Akysi upresneny zakonnik prace rozsireny o par pravidiel.

§ 84 Zákonník práce

(1) Zamestnávateľ môže vydať pracovný poriadok po predchádzajúcom súhlase zástupcov zamestnancov, inak je neplatný.

(2) Pracovný poriadok bližšie konkretizuje v súlade s právnymi predpismi ustanovenia tohto zákona podľa osobitných podmienok zamestnávateľa.

(3) Pracovný poriadok je záväzný pre zamestnávateľa a pre všetkých jeho zamestnancov. Nadobúda účinnosť dňom, ktorý je v ňom určený, najskôr však dňom, keď bol u zamestnávateľa zverejnený.

(4) Každý zamestnanec musí byť s pracovným poriadkom oboznámený. Pracovný poriadok musí byť každému zamestnancovi prístupný.
anonym | 17-03-2011 13:27:23
Príspevok HAHA je veľmi obšírny a akosi moc do toho vidí. Mám pocit, že za príspevkom je pracovník mesta, pretože iný takto dopodrobne nemôže veci poznať a ešte k tomu vedieť kto vyhral. Čo keď všetko bolo transparentné a pochybujem, že takú chybu by spravil prednosta a otázky dal niekomu dopredu. Ja ako občan toto len konštatujem, pretože som počul z MR o výb.konaní, čítal som na stránke SOL ale informácie ako nezasvätený také podrobné ako HAHA som nikde inde neprečítal len v uvedenom príspevku.
anonym | 17-03-2011 13:15:12
Preto, lebo ani odbor školstva nemá poriadne zverejnené nič, aby sa náhodou druhí odtiaľ niečo nenaučili :))) a nie len oni, ktoré oddelenie má niečo normálne zverejnené. čo oči nevidia, srdce nebolí!
Robo Horvath | 17-03-2011 13:15:08
No podla mňa niektorý krok je do hov.a, a treba naňho upozorniť včas a nie keď už bude neskoro a budú zasra.é obidve nohy.
anonym | 17-03-2011 13:10:11
Otázka pre mestských predstaviteľov: Prečo mesto Sereď nemá zverejnený Pracovný poriadok, tak ako väčšina miest ? Je to tajný dokument ?
Jozef | 17-03-2011 13:04:25
ludi, ktori mali "iba" papier na vykon urcitej funkcie sme tu uz mali mraky. A co dokazali? Trt s makom a dva orechy.
Nechajme richtara a ludi, ktorych si vybral, aby ukazali co dokazu. Dali sme im na to 4 roky. Potom ich sudme. Zatial zacinaju. A mam pocit, ze to co robia, robia dobre. Zatial.
pre haha | 17-03-2011 12:56:45
podozrivo obšírne inofrmácie, počítam žeby opozícia z úradu :) Ale je to jedno, každý vie, kto čo dostane, veď som zvedavý na komentáre po zverejnení mien do funkcií!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-03-2011 11:47:52
Prednosta uradu uz v pondelok rano e-mailom poziadal o vyjadrenie v novinach. Navrhol termin - streda. Prirodzene, ze v stredu sme sa stretli a s panom prednostom sme natocili dva rozhovory. Jeden uverejnime pravdepodobne dnes a druhy na zaklade jeho ziadosti v utorok buduci tyzden.
Anabella | 17-03-2011 11:03:55
Ja mám pán Lehocký tiež ten pocit, preto by bolo možno namieste, keby predstavitelia SOL - pán Majko požiadali prednostu a primátora o vyjadrenie, resp. o rozhovor - jednotlivo bod po bode /podľa postupnosti ako to bolo v príspevku HAHA/ pre občanov tohto mesta.
Nechcem týmto spochybňovať kvality kandidátov, ktorí uspeli, pretože v konečnom dôsledku nás možno milo prekvapia, ale aspoň budeme aj my ostatní nezaineresovaní, ktorí nemajú až také informácie vedieť ako to vlastne je.
Ďakujem
Igor Lehocký | 17-03-2011 10:38:31
Mám taký nepríjemný pocit, že pri čítaní príspevku od HAHA, čítam na 99,9% pravdivé informácie. Škoda.
HAHA | 17-03-2011 09:58:45
To , čo nám predvádza nové vedenie mesta v súvislosti s výberovými konaniami je tragikomédia. Len človek veľmi naivný si može myslieť a veriť tomu, aké transparetné sú výberové konania v našom meste. Začnime pekne po poriadku. Už výberové konanie na prednostu bol jasný dôkaz , ako to bolo pripravené:
1. Pán dočasný prednosta sám pre seba pripravil výberové konanie , takže je jasné , že nikto iný ako on ho ani nemohol vyhrať. ( tuším okrem neho sa na ňom zúčastnil len 1 uchádzač, ale to bolo len tvz. krovie)
2. Vzhľadom na to, že už pred kom. voľbami bolo verejne známe , že keď p. Tomčányi bude primátor, tak p. Krajčovič bude prednosta , inak to dopadnúť ani nemohlo.
Potom tuším prebehlo výberové konanie na vedúceho kultúrneho domu .To vyhral nejaký pán z Trnavy a všetci sa tvária, že aké to bolo košér. V jednom príspevku p. Veselický obhajoval toto výberové konanie a tvrdil, že tohto pána nikto nepoznal a že bol jednoznačne najlepší. Je celkom možné, že ten pán bol najlepšie pripravený na výberové konanie , ale nie je pravdou, že ho nikto nepoznal. Pokiaľ viem, tak minimálne dvaja poslanci-členovia výberovej komisie sa s tým pánom poznajú veľmi dobre a tak tento pán mal veľmi dobré informácie , ako sa na výberové konanie pripraviť a mal hneď isté 2 hlasy.
Ďaľším výberovým konaním bolo školstvo. Tu jednoznačným favoritom už dávno pred začatím výb. konania bola a je istá pracovníčka MsÚ, ktorá tak isto mala oproti iným uchádzačom výhodu v tom, že presne vedela, čo bude p. prednosta od nej vyžadovať, aké jej dá otázky, aké otázky budú v teste a pod. Ďaľšou nezanedbateľnou skutočnosťou je fakt, že táto uchádzačka je príbuznou p. prednostu, takže ešte si myslíte, že mal niekto iní šancu? Veď rodina je rodina. A pre p. prednostu nie je určite problém presvedčiť členov výb. komisie o správnosti výberu.
Následne je tu výberové konanie na vedúcu organizačného oddelenia. K tomu som už raz napísal komentár , bolo to tuším 7.3.2011. Myslím, že tu sa moje predpoklady tak isto potvrdia a výberové konanie vyhrá pracovníčka MsÚ, čo teraz pracuje na sociálnom odbore . Aj keď sa na tomto výberovom zúčastnila nezávislá pozorovateľka z SOL, to na veci nič nezmenilo, akurát , že p. prednosta už nebol arogantný a dával si pozor na svoje správanie. Vedúca je už aj tak dopredu známa, nakoľko sa na jej osobe dávno dohodol p. primátor s prednostom a poistili to tým, že členkou komisie bola poslankyňa, ktorá je veľkou kamarátkou s vyššie uvedenou pracovníčkou a kandidátkou. A podklady zase pripravoval p. prednosta, takže táto pracovníčka mala určite presné informácie, ako sa na výberové konanie pripraviť. A keď máte v komisii najlepšiu kamarátku a podporu primátora,viete dopredu otázky , tak potom už nie je problém výberové konanie vyhrať, veď to by už vyhral aj dement.
Takže asi takto u nás prebiehajú výberové konania, je to jednoducho rodinkárstvo, politikárčenie a obchod. Teraz výjdu členovia komisie v ústrety prednostovi ,primátorovi, v budúcnosti im to budú musieť oni odplatiť.Je to jednoduchu biznis. Bohužiaľ, toto sa deje všade, nie len u nás v meste. Samozrejme, že teraz určitý ľudia budú vypisovať, že aké klamstvá sú v tomto príspevku a podobne, budú obhajovať prednostu a podobne. Je však zaujímavé, že p. primátor a aj p. prednosta sa dodnes k žiadnemu výberovému konaniu nevyjadrili, obaja sú ako pštrosi, vopchali hlavu do piesku a na nás občanov vystrčili s prepáčením zadok . Koľkí z Vás čitateľov si ešte myslí, že všetko je v poriadku?Je tu ešte pár takých naivných ľudí?
Peter Klokner | 16-03-2011 19:31:55
Taký nejaký blbý pocit má človek z faktu, že výberové konania majú nezávislých pozorovateľov. Ako v Bielorusku :-)
Pre korektnosť stačilo vyjadrenie prednostu k tvrdeniam p.Nádaskej. Takto zostala visieť vo vzduchu iba z prezentovaných názorov.
anonym | 16-03-2011 14:27:48
Naozaj boli transparentné všetky výberové konania? Aj tie predtým? Ako si môžeš byť istý?
anonym | 16-03-2011 13:51:31
Myslím, že ako je v článku prezentované mesto urobilo až nad rámec, aby výberové konania boli transparentné. Veď čo ešte by sme chceli, bola tam komisia za účasti poslanca, nezávislá pozorovateľka. Určite ani mesto pri výberových konaniach nemá záujem kamuflovať a vyhrať môže iba jeden. A chovanie prednostu, z dôvodu možno psychickej záťaže,stresu, ani jeden z nás nemá dobrý deň každý deň.Už je treba upustiť od všetkých invektív.
anonym | 16-03-2011 08:27:56
Žeby mal občan mať naštudovaný pracovný poriadok mesta nie je určite potrebné, ale uchádzač o funkciu vedúceho oddelenia na MsÚ by ho mal mať aspoň prečítaný. To, že nie je zverejnený na stránke mesta nie je dobré, ale neznamená to, že by bol pre uchádzača nedostupný. Ja som ho tiež nečítal a preto som sa pýtal p. Nádaskej či je v pracovnom poriadku mesta určené či sa miesta vedúcich oddelení obsadzujú výberovým konaním alebo vymenovaním. Na túto otázku však neodpovedala asi preto lebo to nevie. Výberové konanie zo zákona určite NIE JE POVINNÉ ako tvrdí p. Nádaská.
anonym | 16-03-2011 08:05:04
no ... ako zastupscovia MsZ (spominani v clanku alebo v komentaroch ako pritomni) - "na slovo vzati odbornici"!!! Ach jaj ...
Registrovaný JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská | 15-03-2011 23:57:42
pre anonym | 15-03-2011 23:16:03:
Prepáčte, zle som Vás vtedy pochopila. Žeby mal bežný občan naštudovaný pracovný poriadok zamestnancov mesta Sereď (myslím, že nie je tá interná smernica ani zverejnená), klobúk dole. Ak však vychádzame z poriadkov iných miest, skoro vždy sú výberové konania povinné.
Nikdy som netvrdila, že viem všetko. Ak ste však taký sčítaný a dokonale ovládate aj nezverejnené interné nariadenia, resp. smernice, tak vo Vašom prípade by som sa podpísala celým menom.
anonym | 15-03-2011 23:16:03
Pre p. Nádaskú:
Zákon predsa hovorí o ďalšom vedúcom zamestnancovi, v tomto prípade o vedúcom oddelenia u ktorého to určí pracovný poriadok. Vôbec nehovorím o osobitnom predpise. Nepoučujte prosím lekára o stanovení diagnózy a už vôbec nemusíte poučovať mňa. Skúste si prosím pozrieť aj pracovné poriadky iných miest na Slovensku. Niekde obsadenie miest vedúcich oddelení riešia menovaním primátorom a niekde výberovým konaním. To poučenie zjavne potrebujete. Myslím, že už na základe tohto Vášho tvrdenia výberová komisia urobila správny krok že ste nepostúpili do ďalšieho kola. Veď Vy zjavne neovládate ani Zákon o výkone práce vo verejnom záujme, ten zákon bohužiaľ neviete vyložiť Vy. S Vašimi titulmi a ambíciami je to smutné konštatovanie.
Registrovaný JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská | 15-03-2011 18:03:43
pre anonym | 15-03-2011 14:35:18 :
Osobitný právny predpis nie je Pracovný poriadok MsÚ. Nemôže byť nadradený zákonu. Prosím Vás nepoučujte ma, či je výberové konanie povinné alebo nie, ak si neviete vyložiť zákon. To akokeby som ja poúčala lekára v stanovení diagnózy..
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 15-03-2011 17:36:34
Pre "nechápem | 15-03-2011 11:28:51"! Ak máte skutočný záujem získať objektívny obraz o výberovom konaní na post riaditeľa Domu kultúry, navrhnite Vám vyhovujúci termín stretnutia, pošlite mi ho na adresu viceprimator@sered.sk a ja Vám veľmi rád preukážem postup výberovej komisie v tomto konaní.
anonym | 15-03-2011 14:58:30
mňa by len zaujímalo, či všetci boli takí dobrí, že mohli ísť na osobný pohovor? lebo v piatok sa ostatní nedostali :) áno, slúži im ku cti, že urobili výberové konanie, to je fakt. chcem veriť tomu, že je to celé myslené dobre!!!
anonym | 15-03-2011 14:35:18
Pre JUDr.Mgr. Alexandru Nádaskú:
(1) Miesto vedúceho zamestnanca, ktorý vykonáva funkciu štatutárneho orgánu u zamestnávateľa uvedeného v § 1 ods. 2, a miesto ďalšieho vedúceho zamestnanca, u ktorého to určí pracovný poriadok, sa obsadzuje na základe výsledku výberového konania, ak osobitný predpis12) neustanovuje voľbu alebo vymenovanie vedúceho zamestnanca kolektívnym orgánom.

Je v Pracovnom poriadku MsÚ určené, že miesta vedúcich zamestnancov sa obsadzujú na základe výberového konania ?
JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská | 15-03-2011 14:09:20
pre: Optimista | 15-03-2011 10:49:47
Neviem odkiaľ beriete informáciu, že na post vedúceho netreba výberové konanie. §5 zák. 552/2003 - výb. konanie je POVINNÉ.
pre optimistu | 15-03-2011 13:51:35
Ty si fakt veľký optimista. :-)
Jozef | 15-03-2011 11:59:57
naozaj nechapes.
nechápem | 15-03-2011 11:28:51
Prosím to akože v komisii sedel zamestnanec kultúrneho domu a vyberal si vedúceho??? Je to pravda?
Optimista | 15-03-2011 10:49:47
Všetci zabúdate na jednu podstatnú vec. Na obsadenie vedúcich postov na MsÚ NIE JE potrebné výberové konanie. Je to čisto v kompetencii primátora a prednostu. Mohli kľudne prijať hocikoho, známeho, neznámeho, trebárs Eskimáka. Že využili transparentnosť - výberové konanie, im slúži ku cti. Ale v Seredi u diskutujúcich to práve naopak vyvoláva emócie. Ako sa hovorí, za dobrotu na žobrotu. Čím si transparentnejší, tým si horší. To platí našťastie iba u časti čitateľov SOL. Chvalabohu sú tu aj normálni, pragmaticky rozmýšľajúci. A verím, že tých je väčšina. Howg
anonym | 15-03-2011 10:27:20
celé je to veľmi pekné, ani nič iné sme neočakávali. verím Ivetke, škoda ale, že nebola v piatok na MsÚ. Hlavne, že prednosta z toho vyšiel ako veľký čávo. Fakt dobré :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-03-2011 08:45:11
anonym | 15-03-2011 07:08:28 - je mi skutocne luto, ze je Vam luto...
V danom kontexte si dovolim pripomenut nasledovne:

- SOL za asistencie mojej ani nikoho ineho nebudu nikdy zneuzite na nic, ak zneuzitim nenazveme informovanie citatelov (ani to sa pri mentalite niektorych ludi vylucit neda)

- pravdepodobne sa nepozname a preto ospravedlnujem, ze si o nas myslite, ze sme vsetci padnuti na hlavu.
Sl. Tothova sa na sedeni zucastnila vo svojom osobnom volnom case. De facto vratane napisania clanku a vlozenia tlacovych sprav na SOL, ROL, reporter24 a dvoch novych redakcnych systemov pre noviny - teda verejnost zdarma pracovala od 12.45 do takmer pol noci. Nech je vysledok vyberoveho konania taky ci onaky, ona a ani ja z toho nemame uplne nic. Nejde nam o obhajobu ani jednej zo stran. Sl. Nadaska slobodne v novinach napisala svoj nazor, diskutujuci slobodne k veci diskutovali, my sme sa slobodne rozhodli ku kroku, ktorym sme ferovo minimalne pre predmetne konanie urobili maximum a v stredu slobodne k veci povie co uzna za vhodne prednosta uradu. Koniec koncov i Vy ste svoj nazor vyjadrili slobodne. A je na citateloch a sirokej verejnosti, ake zavery si niekedy vo stvrtok z uvedeneho urobi. Bez ovplyvnovania mojho ci kohokolvek ineho.

- na zaver si dovolim skopirovat cast vyjadrnia sl. Tothovej:
"dovolím zdôrazniť, že výsledky môjho pozorovania sa týkajú výlučne predmetného výberového konania. Ostatných výberových konaní som sa nezúčastnila, preto k ich pirebehu stanovisko zaujať nemôžem."

Myslite si, ze sme sa skutocne nechali k niecomu zneuzit? Dakujem za Vasu odpovd.
Gratulujem | 15-03-2011 07:17:20
Gratulujem tímu Seredonline.

Na tomto priklade je vidiet obrovsky prinos SOL pre Sered. To by sa dobre bacovalo na mestskom urade, keby ste SOL zatvorili!
anonym | 15-03-2011 07:08:28
Prosim vas,čo to robite.Nezapajal som sa do tych blbovin,čo sa tu piše ohladom titulov,škôl a pod,čo nebol zamer p.Dr. Je to smutne,že niekdo nechce rozumiet,čo sa tu robi.Všetko,čo pisala naznačovalo,že išlo o čavojske spravanie p .prednostu.To je jedna vec.Druha vec je,že ste sa p. Tothova za asistencie p.Majka dali zneužit na obhajobu p.prednostu.Ved je to niečo horšie ako divadlo,vy ste akože čakali,že po tom všetkom bude taky isty? Ja nie,vedel som,že bude ako medik,dokonca poďakuje učastnikom a pod.,ved mal na pripravu cele dva DNI. Je mi zo všetkeho nanič a teraz by som vam to mal vysvetliť ako cepenan,lebo ,nehnevajte sa,len ten jediny mal a ma rozum.Nepoznam ho,ale klobuk dole ako to napisal,ale vidim,že vy ste ho nepochopili.Je mi na grc.Krasny velky divadelny den vam želam a zapamätajte si,všetci sme neni blbci.Ale zrežirovane to bolo na 1.,musim uznat
anonym | 15-03-2011 06:50:56
Tiež mi to pripadá ako divadielko. Je dobré, že redaktorka SOL sa zúčastnila ako nezávislý pozorovateľ, ale v tom prípade bolo jasné dopredu to, že pán prednosta sa bude správať úctivo. Nič to však nemení na fakte, že v neprítomnosti pozorovateľov sa vie chovať aj inak.
anonym | 14-03-2011 22:54:53
pardon, uslo mi, "magistry"
uz to pochopte sedliaci ;-) | 14-03-2011 22:53:49
nazor pani doktorky magistri Nadaskej ma vahu za 3 nazory 3ch netitulovanych osob, 2ch jednotitulovanych osob, rovnocenny je len 2xtitulovana osoba
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 14-03-2011 22:33:25
pre JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská : pre úplnosť dodávam, že ja osobne som sa k žiadnym osobným údajom nedostala. Testy, ktoré som dostala k možnosti nahliadnuť, obsahovali len meno a priezvisko.
darina | 14-03-2011 22:31:44
musím súhlasiť so sl.Nádaskou, bol by v tom čert aby p.Krajčovič zopakoval chybu z piatku 11.3.2011. Určite si dal veľmi,veľmi záležať na svojom správaní voči uchadzačom o miesto. Moja známa sa totiž zúčastnila piatkového výberového konania a bola znechutená správaním, aroganciou a uražlivosťou pána prednostu. Sl. Nádaska, gratulujem, snáď ste dali príučku naším veľmi "spravodlivým a férovým" pracovníkom a poslancom MsU, ako sa správať voči uchádzačom o zamestnanie a snáď aj nádej mladým ľuďom, ktorým dajú šancu a presadiť sa.
anonym | 14-03-2011 22:19:13
Je veľmi dobré, že SOL si dali tú námahu a vyžiadali si účasť na výberovom konaní ako nestranný pozorovateľ. Možno keby SOL boli na všetkých výberových konaniach mohlo sa predísť zbytočnému osočovaniu a upodozrievaniu mesta. Dnes nakoniec ako sme sa na stránke dozvedeli boli prítomné až dve nestranné pozorovateľky, čo veľmi zvyšuje dôverohodnosť v spravodlivé konanie.
JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská | 14-03-2011 22:15:45
Zhrnula by som to asi takto: krásne divadielko. Je to smutné, že pánovi prednostovi treba najprv vysvetliť, ako sa správať k účastníkom konania.
Nie som si istá, či bol postup v súlade so zákonom 552/2003,v ktorom sa píše, že výsledok sa zverejní tak, aby bol prístupný každému uchádzačovi. Nie je tam nič o verejnosti. Takisto ochrana osobných údajov..... keď som sa uchádzala o pozíciu, posielala som na MsÚ súhlas so spracovaním osobných údajov, adresovala som ho MsÚ na čas výberového konania a nie verejnosti!!!!
Bol by v tom naozaj čert, ak by sa zopakovalo to isté čo v piatok.
Gratulujem úspešnému uchádzačovi.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 14-03-2011 21:34:10
Bola tam prítomná aj poslankyňa MsZ p. Božena Vydarená, ale nebola členka komisie. Bola tiež len ako pozorovateľka.
Robo Horvath | 14-03-2011 21:24:18
Kladiem len dve otázky .

1. Prečo tam bol len jeden zástupca MsZ ?
2. Prečo to takto nemohlo prebiehať vždy ?
lucifer | 14-03-2011 21:23:42
Myslím, že by bolo proti zdravému rozumu hádzať na otcov mesta Sereď blato a špinu, keď nezávislá pozorovateľka nám priebeh popísala.Určite sa niekto z účastníkov ozve ak by s názorom pozorovateľky nesúhlasil. Snáď to JUDr.Mgr. už nejako prežije.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign