Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako najjednoduchšie povedať to, čo robím, teda vodu a klímu?

Miloš MajkoDátum11. 04. 2017 10:51:13TémaPríroda

Dnes ma moji noví priatelia v Kalifornii donútili rozmýšľať, ako najjednoduchšie povedať to, čo robím, teda vodu a klímu. Tu je moja odpoveď:

"Človek považuje dažďovú vodu za odpad a preto ju vylieva do morí. S vylievanou vodou hladiny morí stúpajú a na kontinentoch menej a menej slnečnej energie a uhlíka z atmosféry spotrebujeme na fotosyntézu.

Jednoducho továreň na fotosyntézu sa nám kvôli nedostatku vody zadrháva a prehrieva a namiesto toho, aby sme továreň opravili, vyhovárame sa na výfukové plyny, ako malí chlapci, ktorých prichytia pri klamstve".

Myslíte, že je to zrozumiteľné? Alebo by Ste to vedeli vylepšiť?

Zdroj: FB, MK


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
obyvatel 1 | 19-04-2017 10:21:37
Inak po dobre zateplenom cinziaku uz centralne vykurovanie nie je treba a dokurovanim alternativou uz sa dostanete na cenu centralneho a aj nizsiu. Pokial ide cinziak pripojit na centralne vykurovanie tak sa musi dat aj odpojit. Vsetko je to o dobre postavenej zmluve. Pokial sa ludia nechaju odrbavat tak je to ich problem. Je pravda ze fico nahrava zakonne svojim konom co vecsinou vlastnia rozne teplarne po celom SK ale netreba sa dat a blizi sa cas ked im odzvonia.
Peter | 18-04-2017 20:39:49
Obyvateľ,počul si o bytovkách kde si postavili svoju kotolňu,zobrali si na to úver,vybehali úrady a nemohli sa nakoniec odpojiť od centrálneho dodávateľa tepla a teplej vody?Toto na slovensku naozaj existuje.Inak nič v zlom,dobrá myšlienka ale nie na činžiaku.Jedine ak by sa nové už takto postavili.
obyvatel 1 | 18-04-2017 19:12:32
Treba si urobit usporne opatrenia pokial sa to da a je to mozne. Lebo ceny pojdu len hore. Vlastnici bytov si kludne mozu spravit aj vlastnu studnu a podruzne rozvody do wc a kupelne. Nic im v tom nebrani len treba chciet.
Peter | 18-04-2017 18:14:15
Použiť vodu z pračky alebo umývadla do splachovača na činžiaku je reálne a bezproblémové.Ale pozrime sa na to z tohto smeru,tlačili nám do hláv aby sa šetrila elektrická energia,veľa noriem sa prijalo na úsporu vo výrobe spotrebičov miliony návodov ako ušetriť energiu,celé mnohopočetné relácie v tv a nakoniec sa ľudia naučili šetriť.OK príjemné pre peňaženku spotrebiteľov a čoho sme sa dočkali?Také obrovské a nezmyselné navýšenie ceny elektriky zo strany nenažraných distribútorov,lebo im klesli zisky,že jedného mohlo poraziť.Tomu ešte nie je koniec to bude pokračovať len nie zo dňa na deň.Zvyšovať sa bude to je stopercentne isté a takto to dopadne s každou komoditou,ktorej spotrebu a teda aj platbu môže ovplyvniť konečný spotrebiteľ.Oplatí sa prerábať strecha činžiaku a zošedivieť na úradoch a potom pri úvere na to všetko?Dal si odkaz na výrobcu sanity,ktorý rafinovane takomponoval ku svojim predraženým výrobkom ekologické nakladanie s úžitkovou vodou.Nič viac a nič menej,ide im o predaj svojich výrobkov a je im jedno či budeš splachovať vodou alebo vínom alebo špinavou vodou z pračky.
obyvatel 1 | 17-04-2017 21:42:01
Treba si uvedomit skutocnost ze as polovicu nakladov na spotrebu vody si splachujeme do hajzla.
obyvatel 1 | 17-04-2017 20:46:51
No a tu mate nieco jednoduchsie a podstatne lacnejsie co je pouzitelne pre cinziak https://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/umyvadlo-splachovanie-pouzita-voda.html
obyvatel 1 | 17-04-2017 20:37:46
Ja nemam co prehodnocovat. Ja to robim uz asi 10 rokov ze pouzivam prednostne dazdovu vodu na WC a dokonca som jedneho casu nato spotrebovaval aj sedu vodu cize vodu zo sprchy ale tam to bolo trosku komplikovanejsie s filtraciou a chemiou aby nekysla tak som od toho upustil. Ale na cinziakoch je najjednduchsie pouzivat vodu z pracky a myčky. Dazdovku je mozne zrealizovat len ked ide bytovym jadrom solo stresny zvod. Kazdy cinziak je trochu ine riesenie a treba prehodnotit moznosti napojenia. Aj tu mate nieco jednoduche a motivacne ale pre mna drahe http://voda.tzb-info.cz/zarizovaci-predmety/8126-uspora-vody-na-splachovani-v-revolucnim-reseni
Peter | 17-04-2017 18:58:31
Obyvateľ1 stále si stojíš za svojim výrokom o realizácii tvojho nápadu na panelákoch?Prvý apríl už bol,žiadny dátum vnucujúci recesiu nikde okolo.Tak čo neprehodnotíš?
gulak | 17-04-2017 18:50:55
Obyvatel..ja nemozem pomahat ludom,ved sam si napisal,ze mam skornatele mozgove bunky..
obyvatel 1 | 17-04-2017 08:55:52
gulak, ludia sa moc nechcu vzdavat svojho akoze štandartu,pohodlia urciteho maleho priestoru a pociatocnych financii. A prave to je na to potrebne. Nas jestvujuci system je zalozeny na spotrebe a nie uspore. Ale ok, ak chces daj sem tvoj email poslem ti nejake inspiracne foto a mozes zacat pomahat ludstvu.
gulak | 17-04-2017 07:50:52
Obyvatel..čo tak pomoct ludom.
obyvatel 1 | 16-04-2017 23:29:49
gulak, napis mi aspon jeden dovod preco by som to mal robit. Vies ono to je o mojom efektivnom zivotnom style vdaka ktoremu sa spravam setrne k prirode a usporne k mojej penazenke.
gulak | 16-04-2017 22:16:05
Obyvatel...tak,ked Ty nemas skosnatele bunky,tak to skus technicky zrealizovat v panelakoch..ludia Ti budu vdacny..lebo inak su Tvoje reci,len mlatenie prazdnej slamy..

Peter | 16-04-2017 07:01:34
Voľakedy dávno v roku raz dva bola daždová voda čistá a tým pádom najvhodnejšia na pranie,neobsahovala žiadne minerály a chemikálie.Nebolo treba zmäkčovadlá a predpieranie a podobné bludy.Toľko ton popolčeka čo spadne z daždovou vodou si ale vyžaduje použiť chémiu na kvázi prečistenie vody.Maximálne povolené a zdravie neohrozujúce množstvá chemických prvkov vo vode hovoria za všetko.Ale kompetentní zasa nehovoria všetko.Už nikdy nebude prírodne čistá voda a daždová už duplom nie.
obyvatel 1 | 15-04-2017 15:27:43
gulak, nemyslim si ze to je na Nobelovku ale to ze tvoje skornatene mozgove bunky uz nie su schopne takto uvazovat alebo konat neznamena ze to nie je mozne alebo ze sa to neda. Ja to mam takto urobene uz asi 10 rokov ze prednostne splachujem dazdovou vodou 3 WC A ide to nasledovne. Najskor dazdova voda, ked sa minie alebo dlhsie neprsi tak ide studnicna voda a ked sa nahodou pokazi cerpadlo tak az potom ide do WC voda z verejneho vodovodu. Je to takto urobene sice na rod. dome ale nevidim ziadny dovod aby som to nedokazal urobit aj na cinziaku. Vsetko sa da len treba nemat skornateny mozog a trosku pragmaticky rozmyslat. Samozrejme vsetko chce urcite technicke upravy.
gulak | 15-04-2017 09:44:17
Daždovu vodu použiť na splachovanie napr. v panelákoch..to je na Nobelovku..
obyvatel 1 | 14-04-2017 18:51:55
Obyvatelia na cinziakoch platia nemale peniaze ZsVS za dazdovu vodu co spadne na ich strechu a nasledne ide do konalizacie. Defakto platia za nic ale platia. Dokonca takato narazova dazdova voda im ZsVS este preplachuje usadene kanalizacie. Ale este aj zato musia obyvatelia platit. Ale ked sa chce tak sa ta dazdova voda efektivne vyuzit aspon na splachovanie alebo polievanie. Ono sa to nezda ale je to na Sered tisice m3 vody
Hallo | 14-04-2017 09:45:54
Z tohoto clanku,čo tu napísal autor som nepochopil Nič!Je možné,že to je len metafora,ale no dobre,možno mi to niekto vysvetlí.Pre pani Shelley.A čo Vám bráni robiť to isté čo Vás otec?
s.i.n. | 14-04-2017 08:57:09
shelley | 14-04-2017 05:22:48 Prepáčte, ale keď vybudoval váš otec záchytnú nádrž, tak tá voda sa naozaj ZACHYTÁVALA. A odchytávajú sa napr. zajace do sietí na polovke. Buďte vo vyjadrovaní dôsledná, tak ako v pravopise :D.
P.S.Ľudia si kedysi viac vážili dary prírody.
shelley | 14-04-2017 05:22:48
Ja viem len to, že môj otec ešte v roku raz-dva ( asi 1965) vybudoval pri dome do zeme záchytnú cisternu ( z betónu) na odchyt dažďovej vody, z ktorej sme aj prali. Lenže dnes \"moderné\" technológie s týmto nepočítajú a kto by už pral v automatickej pračke s dažďovou vodou, že?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign