Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako môže zrazu byť všetko inak. Aj v prípade odchodu Grécka z Eurozóny

Miloš MajkoDátum29. 07. 2012 21:49:52TémaEkonomika
200

Napriek tomu, že do  Grécka a ostatných krachujúcich južanských ekonomík  EÚ  naliala miliardy  Eur, dlhodobé vyhliadky Eurozóny sa nezlepšujú. Práve naopak. Ďalšie ekonomiky krachujúcich krajín na miliardy čakajú. Gréci šetriť nechcú a žiadajú výrazné zjemnenie opatrení, ktorých zavedenie bolo podmienkou poskytnutia pôžičiek. Zle. Stále zle a aj tu je vidieť, že Gréci fakt nechápu, že ich platy a dôchodky sú stále až priveľmi vysoké od tých našich a to sa na ich luxus stále máme skladať všetci.

Štrajkujú aj  Španieli. A nespokojní sú tiež Taliani. No a čo je najhoršie, spokojnými sa nedajú už dnes nazvať ani takí  Maďari, Česi a ani Slováci.  Životná úroveň u nás pre väčšinu obyvateľov klesá závratným tempom. Zvyšujú sa ceny základných komodít a zvyšujú sa aj povinné platby štátu a odvody. Zvyšujú sa náklady na život. V zdravej spoločnosti tak dôležitá stredná vrstva mizne a ľudia sa presúvajú do pásma tamer chudoby. Len horných desať tisíc si stále robí čo chce. A majú na to.

Politici rozhodli o podpore Grécka s tým, že jeho vystúpenie nie je pre Úniu prijateľné a následky vystúpením  Grécka z Eurozóny  by  boli likvidačné pre všetky krajiny  EÚ. Do Grécka - bezodnej diery napriek triezvym upozorneniam na riziká z toho plynúce a konanie  únie nezmyselné, boli naliate miliardy  Eur. Miliardy dlhov im zároveň boli odpustené. A Grécko je stále na ekonomickom spodku, len krok od skutočného krachu. Ono v podstate už skrachovalo dávno, no všetci sa tvária, že  de jure ešte nie.

Uplynuli roky, miliardy sú tam kde sú a zrazu počúvame, že ten odchod Grécka z menovej únie nie je až taký nemožný, dokonca je veľmi pravdepodobný. Pýtam sa, čo to je? To európski odborníci boli snáď sprostejší, ako my amatéri? No, asi ťažko. My amatéri sme iba nepoznali presné dôvody štedrej pomoci. Politika. Žiaľ taká, ktorá skutočne zadĺžila možno až  našich vnukov  a to pre zlé rozhodnutia politikov, finančníkov, úradníkov a z dôvodu minimalizovať straty pažravých bankérov.

To sa niekomu podniká, keď  profity berie sám a straty mu hradia milióny chudákov, nie?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 09-10-2012 14:59:03
Podľa mna rozpad EU nastane ak mocní tohto sveta sa rozhodnú založiť nejaký iný elitný spolok,ale Slovensko tam isto nebude,lebo Nemecku a Francuzsku bude vyhovovať,ak budeme mať nejaké slabšie kvázi EURO
stopEU | 09-10-2012 05:39:35
Su len dve cesty,....bud totalita v podobe celosvetovej republiky NWO,alebo konkec EU a navrat k suverenite statov a zalozit len uniu ohladom obchodu a spoluprace,kde kazdy stat bude sam rozhodovat o sebe a za seba a niest si svoje rizika ale aj uspechy.Europa neni amerika,neda sa spojit tolko odlisnych kultur a ekonomik do jednej.EU je jasnym prikladom toho,ze to nefungujeVolakedy nas ucili k laske k vlasti,ze mame byt hrdy na to kto sme,dnes za to nazyva nacionalizmus.Ked grecko odide z EU,postavi sa na nohy,ale tomu neverim ze dojde.Baroso a jemu podobny demokraticky nevoleny predstavitelia EU to nedovolia,ukazalo by to cestu totiiz aj inym
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-10-2012 03:14:10
http://spravy.pravda.sk/grecko-pojde-z-eurozony-prec-tvrdi-renomovany-nemecky-ekonom-pus-/sk_ekonomika.asp?c=A121008_115118_sk_ekonomika_p01
Igor Lehocký | 06-08-2012 14:28:26
Prečo sa ten slovenský ľud každého tak bojí ?
Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí !
Ľudia idú, ako ovce, kam ich baran vedie, ku stolu chodia vtedy, keď
je už po obede.
Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu, .. ak majú raz voľné ruky,
sami si ich zviažu.
Či to tak má byť naveky ? Niet Slovákom rady ?
Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády !

(Jonáš Záborský, 1820)

Pravda z roku 1820, platná aj o 192 rokov!! Teraz by sem nejaký hlupák mohol napísať niečo o demokracii alebo socializme.
pupino | 06-08-2012 09:56:54
Pre obcana- to mi chceš povedať, že vari niekto osobne nariadil alebo sám zlikvidoval naše poľhospodárstvo ? Ono to bolo trochu ináč. Poľnohospodárstvo si zlikvidovali ľudia sami, vlastne "vlastníci" samotných družstiev, lebo keď sa uvoľnilo "pole" tak všetci bleskovo začali vyberať z družstiev svoj predtým skonfiškovaný majetok a mysleli si, že za dve noci budú všetci bohatí a rozje...li celé poľnohospodárstvo. Lakomá slovenská chamraď rozbila naše poľnophospodárstvo, nie politici, ani nikto iný. Kto im kázal kradnúť ? Keď prestal nad nimi visieť prísny korbáč totality, zrazu všetci začali trhať čo sa len dalo. Tak teraz neplačme a nezovšeobecňujme. Berme na zodpovednosť tých pravých. Chamraď zostane chamraďou, či to bolo v roku 1948 alebo teraz. Nazývajme veci pravými menami
A.C.A.B. | 05-08-2012 13:48:58
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
stop EU | 05-08-2012 13:03:05
Tu je nazor ekonoma a dost pp lopate podany

https://www.youtube.com/watch?v=r-QKsrqjsL4&feature=youtube_gdata_player
pre:OBCAN | 05-08-2012 00:30:19
Toto je len kecanie z otaznikmi ? nejake fakty ..cisla,porovnania by neboli, alebo si len dalsi "odbornik"..... a o eu sa neboj uz tu je cca 50-60 rokov a bude tu aj dalej v akej forme neviem...si len taky slovenskorusky tankista sprichutou balkanu.....alebo si to ty lubos zo sme?....treba vystupit z unie nech sa mame dobre:D
obcan | 04-08-2012 19:15:07
Kolko je na Slovensku slovenskych firiem co stoja za rec ?
Odkial dovazame 60% potravinovej spotreby a vdaka komu bolo zlikvidovane slovenske polnohospodarstvo ?
Komu patria energeticke monopoly /plyn , elektrina/ ? Kto ich daroval za 20% ceny /a slusnu proviziu / zapadnym firmam ?
Aka ze to je firma co ked si zoberie celozavodnu dovolenku , tak sa prepadne HDP Slovenska ?
Kolko percent HDP Slovenska tvoria firmy zahranicnych investorov ?
Rury vedu cez Slovensko a komu chybal v zime plyn ?
Kto povolil a zariadil medialny odstrel vysluzilcov z SDKU-KDH ? Media vlastnene Slovakmi ?
preco nemci vyrabaju u nas auta ? Pretoze za tu istu pracovnu poziciu musia zaplatit nemcovi 5 krat tolko ! K nam si to chodia lacno vyrabat a my si to potom este od nich draho kupujeme ? To je biznis !
Znicili nam polnohospodarstvo. Oni si dotuju svojich polnohospodarov. Vysledkom je ze: Nic sa u nas nepestuje. Nic sa nechova. Nic sa nevyraba. Vsetko sa dovaza. Samozrejme ze zo zapadu.. Popripade s Ciny, cez importerov povodom so zapadnych krajin.
Zapad nas potrebuje. Potrebuju odbyt. Potrebuju zisky. Preto sa postarali aby u nas padol socializmus. Zleteli sa sem ako supi a sprivatizovali vsetko co malo hodnotu. Samozrejme ze sme teraz ako stat zadlzeny, pretoze vsetky zlatonosne sliepky sme im predali. Vsetci nasi zradcovski politici dufam za to zhiju v pekle v strasnych a nekonecnych mukach..
Potichucky sa popredavali vodarenske spolocnosti... Najma francuzom. Sa z toho este doserieme ked budeme chciet o 15 rokov pit pitnu vodu a pride nam faktura.
stop EU | 04-08-2012 18:35:31
Ja som presvedčený že toto EU kocúrkovo už dlho nevydrži. Nemá nárok.

A to som bol presvedčený "evropan". Sa nespoznávam ... Ale netvárim sa že som dokonalý. zmenil som za posledné roky svoj život radikálne, pričom postupne celkom zásadne mením svoje postoje, svetonázor. To čo bolo, už neplatí. Len reagujem na dianie ...

Evru zvoní umieračik a EU v dnešnej podobe nemá najmenšiu šancu. Pretože si to nezaslúži. Zahodili sme svoje šance a premrhali miliardy evry. Hráme hry s dôverou vlastných občanov, venujeme sa špinavým kšeftom v prospech banksterskej elity. Zabudli sme na spravodlivosť a podporujeme lenivosť a neefektívnosť. Mrháme zdrojmi. Prijímame opatrenia ktoré nemajú elementárnu logiku. Toto nemôže ani náhodou vydržať. Europa totiž už ten boj dávno prehráva ... Nedôstojné rozumného človeka, podraz na ľudoch, hanba rozumu ... Takto vidím EU. A preto už nechcem byť europan.
Europan | 04-08-2012 18:23:05
Čo urobil Dzurinda a Mikloš? Tiež predali energetické strategické vysoko ziskové podniky Slovenska talianske štátne firme, aby nás mohli zdierať neskoršími reformami a tak Taliansko malo prijmi do talianskeho štátneho rozpočtu na znižovanie talianskeho deficitu.

Všetci vieme, ako je dnes Taliansko zadlžene ,

a tak dnes nik nepochybuje, že zo strany SDKU a pána Mikloša vo vyššie uvedenom prípade šlo o vlastizradu na obyvateľstve Slovenského národa a ekonomiky Slovenska.
Europan | 04-08-2012 18:20:20
Súčasné vedenie ministerstva financií tvrdí , že Bubeníkovú (viď spis GORILA) do funkcie poradcu rady gréckeho privatizačného fondu nominoval bývalý šéf rezortu financií Ivan Mikloš. Urobil tak prostredníctvom vtedajšieho zástupcu SR v pracovnej skupine Eurogroup Martina Bruncka. Procedúra podľa MF neprebehla na úrovní vlády ani Národnej rady SR. Účelom Gréckeho rozvojového fondu je privatizácia štátneho majetku, vrátane nehnuteľností, infraštruktúry a štátom vlastnených podnikov. Má za cieľ pritiahnuť zahraničný kapitál a prispieť k obnove gréckej ekonomiky. Fond bol zriadený na obdobie šiestich rokov. Jeho členmi sú experti z ekonomickej, právnej a technickej oblasti. Čítajte viac: http://www.ta3.com/clanok/1003645/bubenikova-musi-splnat-vysoke-odborne-a-eticke-standardy.html Diagnózu pána Ivana Mikloša už dnes všetci veľmi dobre poznáme, keď predal našu energetickú štátnu akciovku talianskej štátnej akciovky transparentne bez korupcie.

S Gréckom nás klame aj pravica aj ľavica len preto, že Gréci nakúpili za 60 % svojho dlhu oko vazal NATO od Francúzska a Nemecka lode a tanky. A záväzky mlčanlivosti našich lídrov k potrebám NATO sú nám tiež známe.

Ďalší fakt, prečo nám pravica aj ľavica nechce povedať pravdu:

Grécka ekonomika patrí medzi najslabšie ekonomiky EU, čo je zapríčinené viacerými faktormi, ako napr. zlé vzťahy so susedmi, hlavne s Tureckom, kvôli ktorým fakticky stoja niektoré možné príjmy do štátneho rozpočtu, ako je napríklad ťažba ropy v Egejskom mori čiže znova sa jedná o nevyťaženú ropu, ktorá musí pripadnúť po privatizácii súkromným nadnárodným ťažobným spoločnosti Británie a USA.

Preto politický lídri v službách bankových elít a elít súkromných nadnárodných ťažobných spoločnosti na ropu Británie a USA tlačia na Grécku vládu, že keď nebudú privatizovať, tak nikdy nedostanú ďalšie pôžičky.

Grécka republika Rozloha: 131957 km2 Počet obyvateľov: 10 416 000

Podobnosť s Gréckom u nás za vlády na ministerstve financií za miništrovania Ivana Mikloša.
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 04-08-2012 16:46:29
Referendum za odchod z EU ani neni nutne,....tento umely produkt je samodestruktivny.
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 04-08-2012 16:40:25
A mozno aj dam :) Dufam ze sa ho zucastnis :) Preco si myslis ze som stbak? Zato ze mam iny nazor?Aj ty mas iny nazor a netvrdim o tebe ze si zlodej demokrat? Ak mas lepsi nazor,tak ho napis,diskutuj a skus presvedcit,......ked bude dobry,rad si ho osvojim,...ja netrvsm tvrdo na svojich nazoroch ani ho nikomu nenanucujem,...:-)
odchod z eu | 04-08-2012 16:34:29
Martin B. typicke kecy stbaka .....ved nekecaj a daj referendum za vystupenie z eu a odchod vsetkych kapitalistov zo slovenska...
Martin Blasko | 03-08-2012 23:35:48
http://www.youtube.com/watch?v=BSRN36geYXM&
Martin Blasko | 03-08-2012 23:28:16
Milos,ja si myslim ze toto co je na slovensku a v unii uz ziadne volby nenapravia.Tu je len jedna cezta a to,.....musime si to vybavyt s politikmy ala egypt,lybia.Odporucam si pozriet jeden stary beckovy film "ziju medzi namy" ,.....ten film ma 20 rokov,v tej dobe to bolo sci-fi ale dnes denna realita.To je presne o slovensku celej unii :-) :-) :-) ked najdem link,dam ho sem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-08-2012 22:46:34
pre cepenana | 03-08-2012 21:09:54 | - horsie je, ze naklady na bezny zivot sa zacinaju priblizovat tym zahranicnym a prijmy su vo vseobecnosti asi 25 % tne. V prdeli nie je chudoba, ale vacsina mladych rodin ktorych rodicia neboli zrovna HZDS pozitivni, nedostavaju k platu od korumpovanych volenych zastupcov ludi drzhubne, ci nie su inym sposobom napojeni na verejne financie.
Do pasma chudoby sa mimoriadne rychlo dostava stredna trieda - bez silnej strednej triedy bude ekonomika krajiny v hajzli uplne.
A mysliet si, ze zopar tisicov bohatych to tu vytrhne? Ti aj tak svoje miliony neminaju u nasich obchodnikov, ale zakomplexované jesitne panicky sa chvalia tym, ktora si v akom znackovom obchode minimalne vo Viedni kupila bombardaky.

Vacsina Slovakov ma bud svatu trpezlivost, alebo je poriadne sprosta. Za normalnych okolnosti a fungovania zakladneho pudu sebazachovy, by uz davno mnozstvo politikov zatrepalo nohami na stlpoch verejneho osvetlenia.

I ked to mozno znie utopisticky, staci pocuvat jednoduchu vacsinu. Generalny pruser sa blizi a dnes uz nestoji otazka ci pride, ale ake bude mat nasledky, koho zmetie, koho postavi do cela a ci veci vyriesi tak rychlo, aby vacsina nepokapala od hladu.
pre cepenana | 03-08-2012 21:09:54
cepenan ja som to teraz pozeral sak v nemecku je priemerny dochodok 1177€ a u nas je 311€ si normalny? tuto sa ma dochodca lepsie ako u nich? ked sa potopila v taliansku ta velika lod tak sa tam preco topili nemecky dochodcovia a nie nasi? navyse emigrant aby povedal ze zlaty komunisti? nevymyslas si torchu? ti si minule pisal kolko zarabas a vozis sa na bmwcku takze si bohaty takze ti nevies co od dobroty a nevadi ti ze chudoba je na kolenach?
Pavel | 03-08-2012 16:44:48
Struktura Slovenskej ekonomiky a vzdelanostna uroven je ze na80% je kazdy nahraditelny. Zamestnavatelovy je jedno ci zamestna jedneho alebo druheho,kazdy zamestnavatel bude optimalizovat za kazdych okolnosti.Optimalizovat bude aj vyplaty a neda urcite viac ako je vdanom regione mzda na danu pracovnu poziciu.
jediný | 03-08-2012 15:12:32
Takže priama umera hej?Ked budeme všetci zamestnaní tak budeme všetci zarábať nadpriemer!Moja teorie je ,že sa zníži o málo percent chudoba na slovensku!To s tými rečami o vyhodení a náhradníkoch je pre rozumného ale ozaj rozumného zamestnávateľa nereálne!To je otrepaná fráza ktorá vyvoláva usmev na tvári moderne zmýšlajuceho človeka či zamestnanec alebo zamestnávatel!Samozrejme že každý je nahraditeľný ale nie každý je nahradenia schopný!!!!
pre"cepean | 03-08-2012 14:51:22
tak chcel by som byt na kolenach jak priemerny nemecky dochodca tak to by bola parada......stryko nech si najde krajinu kde vladnu soudruzi mozno sa mu polepsi
Peter pre Ericha | 03-08-2012 14:47:19
Bol som očitým svedkom ako vo Velkom Bieli postavili nové kravíny na tu dobu najmodernejšie vybavenie a hla Prišiel ťažko prenasladovaný disident Carnogurský so svojou KDH TLUPOU a slávnostne zavrel družstvo ,rozpreedal dobytok,ved mäso privezieme spracované z EU a BEZ PRáCE!!Ani netušil v tej jeho advokátskej hlavičke akú mal pravdua bez práce zostalo podnes den min 10 percent obyvatelov slovenska!! V polnohospodárstve sme boli sebestační ale po jeho cielenom zlikvidovaní nie je ani dôvod na dotácie z EU a vlak už je v nedohladne!Tie percentá na porovnanie čo si uviedol beriem akon urážku národa!Podla Teba sme lenivejší ako česi? Máš pred sebou nejaké tabulky alebo analízu z denej tlače ale reálne si velmi daleko a nerozumieš podstate veci!
Všetci česi su ovela prešpekulovanejší ako my a Klaus je jeden z mála politikov čo sa rozumeju tomu čo študovali a ekonomia je na prvom mieste v dnešnej dobe!Nečakaju,že prídu korejci a zamestnaju 50 ludí za min. mzdu!Su sudržnejší ako slováci,či v športe,alebo pri akomkolvek prezentovaní svojej krajiny! ALE PRACOVITEJší určite nie!!!
KDH je zodpovedné za nezamestnanosť na slovensku a modlitby nám nepomôžu!
cepenan | 03-08-2012 13:10:04
pre pan blazko mame v rodine emigranta do nemecka a sam to zhodnotil ze zlaty komunisty.zije v nemecku a veru robi aj po dochodku...any tam to uz neny ruzove.hold kapitalizmus je na konci lebo to doslo tak daleko ze bohaty uz nevedia co odvolnosti a obycajny ludia su na kolenach...
Martin Blasko | 03-08-2012 12:46:10
Ja by som este k tym bytom dodal,...ze boli tu byty za cenu,ked clovdk podpisal ze u nich odrobi desat rokov.Dnes su uvery na 30 rokov za strasny urok,mlady to maju naozaj tazke!Ked porovnavame co bolo v 89 roku,treba spomenut aj co bolo v tom roku na zapade,tiez to tam nebolo take ruzove
cepenan | 03-08-2012 12:21:42
pre erich ci boli sukromne alebo najomne je uplne jedno.podstatne bolo ze mladi ludia to je 22r sa zenili a vydavali lebo mali kde lacno byvat.samozrejme ze sa rodili deti.teraz sa mladi to je 32 zenia a maju deti takze je tu 10r vypadok deti.to znamena ze pojdeme o 10r neskor do dochodku ked vobec pojdeme...
Erich | 03-08-2012 11:40:14
Porovnávaš neporovnateľné - porovnaj cenu bytov vtedy a dnešné nájomné byty (aké stavia mesto), nie súkromné. Vtedy byty neboli súkromným majetkom, dnes sú.

Navyše vtedy boli tiež byty v akcii - tzv. Akcia B - viac info: http://www.upn.gov.sk/ine/upn-hlada-pamatnikov-tzv--akcie-b/
rudla | 03-08-2012 11:24:48
Za 23 ROKOV co tu vladnu stb a komunisti nic.V Seredi duplom nic.
cepenan | 03-08-2012 11:10:23
pre erich stym favoritom si to zabil:) tak teda este jedno porovnanie ked sa mame tak dobre.priemerny zarobok 3100kcs a 3izbovy byt zadarmo alebo za 25000 co bolo 8platov.teraz plat 770e a 3izbovy byt 70000e co je len 90platov.ale sak mladi si mozu kupit fabiu a zit v nej.bratku co sa tu vybudovalo za poslednych 23r?vsetky byty su tu postavene za tych zlych komunistov a tie nove teda meander su prazdne lebo za tu cenu su nepredajne.
Erich:Never say never... | 03-08-2012 10:37:39
Jak vraví metropolita "špirituál"-za Slovenského štátu:
„Ja v tejto oblasti, ja si vážim pána prezidenta Tisu a veľmi vážim, lebo sa pamätám ako dieťa, my sme boli veľmi chudobní a keď on bol, sme boli teda na úrovni. A dokonca mám dôkazy: ktorí potom z Maďarska prešli sem, keď sa zabraté územie dostalo do Maďarska - južné Slovensko, tu bol blahobyt. Tak to hovoria oni, ktorí prišli z Maďarska sem. A ja to môžem potvrdiť ako dieťa, ako chlapec - pravda, ktorý som vnímal, lebo však som aj štvrták-tretiak, štvrták-piatak, takže už v takých rokoch človek vníma - že nič nám nechýbalo, pritom bola ale vojna...
Erich | 03-08-2012 10:05:23
Nezamestnanosť ČR: 8,1%
Nezamestnanosť SR: 14,1%

Aj preto sú v Kolíne väčšie platy. Dôvod poklesu poľnohospodárstva je iba v tom, že sme leniví. Mladá generácia chce robiť iba manažérov a voziť sa na služobných autách. A to sa v poľnohospodárstve nenosí. Ďalším veľkým problémom, ktorý nevyriešila zatiaľ žiadna vláda je tzv. pôda neznámych vlastníkov - tá pôda má vlastníkov (urbár je vedený od Márie Terézie), ale keď ju komunisti kradli (teda kolektivizovali), tak mala 1 majiteľa a dnes je tam majiteľov 50, ktorí sa nevedia alebo nechcú vysporiadať, príp. majitelia o nej nevedia alebo majú pôdu náhradnú (napr. v Seredi na tej pôde vyrástla Niklová huta).

Oproti stavu z roku 1989 sme omnoho bohatší. V roku 1989 bola cena Škody Favorit 84.600 Kčs, priemerný zárobok bol 3142 Kčs. Na Favorita išlo takmer 27 mesačných platov.
Dnes je priemerný plat 770€, Škoda Fabia stojí 8.477€ - takže stačí 11 platov. Napriek veľmi negatívnej nálade v spoločnosti musím konštatovať, že Slováci sa nikdy v histórii nemali tak dobre, ako za posledné roky.
Martin Blasko | 03-08-2012 09:37:03
P.Erich,zakon ekonomie chape aj ten krcmovy somar,ale v unii predca neexistuje volny trh ale nejaky druh socializmy,euroval,srotovne a podobne,takze zakony s citanky su mozno dobre pre studenta ale v praxi na nic.Na SK bola aj nizka nezamestnanost a akosi sme si nevsimli ze by na dvihali platy?Brusel ziada v septembry dalsie kompetencie,....Fico uz sa trase jak im ich dat,opozicia tiez az na Sulika ktory trva na referende.Tak dufam ze sa ak bude referendum pridete sa vyjadrit :-) Treba dat bruselu vsetky kompetencie.Nemozem obhajovat ani po vasom vysvetleni zahranicne investicie.To ze sa staty za nimy trhaju neni dovod zisku ale len uplatkov,ze sa popri tom nabalia aj oni a aby volici mali kde otrocit za minimalnu cenu a nemusel ich mat stat na krku,nic ine mi s toho ani nevychadza.Ja chapem,ked tu uz nic neni,ludia z niecoho zit musia a zoberu to,maju rodiny a pozicky.Ludia v Samsungu a podobnych firmach pracuju za mzdu,ktora vykrije zivotne naklady na dvs tyzdne,.....alebo preco PSA v Koline CZ ma vyssie platy ako v SK?Tiez je tam nezamestnanost,ale je tam aj to,ze tam funguju este veci,ktore na sk su uz len spomienka.To polnohospodarstvo spomenul len ako jednu vec,co sk politici dotiahli do zdarileho konca :-) Keby v USA nemali potravinovu a energeticku sebestacnost,.....bavili by sa o ohrozeni narodnej bezpecnosti,.....na slovensku ludom povedia ze stat je zly hospodar a treba to predat alebo zavriet.Co sa tyka druzstiev,tak jednotlivci su na zapade,ale u nas boli druzstva zabehnute,takze to az taka vec jednotlivca byt nemusi.Aj na zapade sedlaci pochopili ze lepsie sa hospodari ak sa daju dokopy a to niektory aj robia.Pozrime sa v akom stave bola republika po roku 89 aky sme mali dlh a zivotnu uroven a porovnajme to s tym co je dnes?Ja v tom velku zmenu nevidim a to porovnavam stav s pred 20 rokov s tymto modernym a novodobym!Podla mna predca neni ucel ist cestou zhorsovania ale presne opacnou.P.Erich,ani jednemu investorovy,ani unii na ludoch predcs nezalezi,.....dokonca ani statu,tak co si budeme nahovarat?Ak slovak nezoberie pracu za 400 euro,tak ihned ho oznacia ze sa mu nechce robit,ak nezoberu viacery,zacnu robotnikov dovazat s bieloruska :-) :-) :-) Unia je jeden velky podvod na ludi,......jak klame Fico a dalsi,tak klamu Barosso a Rampoy,.....volny pohyb a obchod sa da riesit aj zmluvou a netreba ziadne spolky ani kompetencie odovzdavat do Bruselu.
Erich | 03-08-2012 08:00:52
Pán Blasko, Vy žijete evidentne ešte v kolektivizme. Poľnohospodárstvo sa nedá zrušiť príkazom alebo zákazom, a ak si myslíte, že je to taký dobrý biznis, prečo to nezačnete robiť? Poľnohospodárstvo musia robiť jednotlivci, nie štát. Jediné čo máte pravdu, dotácie poľnohospodárom sú rádovo nižšie ako na západe (vďaka poľskému vetu sú aspoň také ako sú).

K zahraničným investíciám máte postoj krčmového somára. Na investícii sa podieľaľ aj štát, ale konečný účet je vo veľkom pluse. Vy si skutočne myslíte, že krajiny V4 sa bijú o investície preto, aby na tom prerobili? Slovensko je od vlády R. Fica nejmenej úspešná krajina V4 pri zahraničných investíciách, pretože kľúčový post riaditeľa SARIA obsadil debil z SNS, ktorý za štátne peniaze hľadal investorov v Južnej Amerike. Samozrejme, nenašiel nikoho.

Ľudia, už konečne pochopte základný zákon ekonomiky - dopyt a ponuka. Čím vyššia nezamestnanosť, tým nižšie platy, pretože zamestnávateľ môže povedať zamestnancovi, že na jeho miesto čaká 100 ľudí, tak musí prijať nižšiu mzdu. Mzdy budú rásť iba vtedy, ak sa zníži nezamestnanosť.
nenavidene investicie | 03-08-2012 05:10:13
vrcholom nenavisti slovenskych obcanov k hnusnym investorom je ich dochadzanie za pracou do nenavideneho madarska a ceska k nechutnym kapitalistom...Komárome dodávatelská firma Nokie , automobilka Suzuki v Ostrihome, Audi Hungaria v Gyori atd....Hyundai Nosovice,Panasonic Plzen,Skoda Mlada Boleslav,Toyota Kolin atd a o Prahe ani nehovorim....to komunista fico uz nic negarantuje...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-08-2012 03:43:39
Vela by vyriesila priama osobna zodpovednost uradnikov a samozrejme politikov za svoje rozhodnutia.
Martin Blasko | 02-08-2012 22:13:46
P.Erich,tak vy ste odbornik na slovovzaty :-) Co sa tyka polnkhospodarstva,tak nikde som tu nerozdavsl rozumy,ako hospodarit,evidentne vam to uslo.Spajat ranc,aquapqrk a obnovu kastiela zo Samsungom je trocha mimo!!!!!Aspon co mam ja informacie,ranc ma majitela,kastiel a aquapark tiez,co s tym ma samsung?????Samsung neprisiel investovat,ale zarabat.Ak sa tu ohanate cislamy,tam sem napiste kolko stat stala investicia do samsungu.Obchvat GA plati stat,napiste kolko mesacne stat dava dotaciu na jedno pracovne miesto a podobne,potom sa bavme o zazracnej investicii ktora dava ludom robotu!Ludia co tam pracuju su zvecsa z okolitych dedin,kde pracovali predtym sa ich opytajte,oni vam to povedia a velmi radi :-) Polnohospodarske vynosy vam neviem povedat vzhladom na to,ze tento stat polnoh.zlykvidoval,ale poviem vam otvorene,ze ak by polnohospodarstvo fungovalo ako by malo a na celom slovensku,tak vytvory viac pracovnych miest ako samsung,PSA a kia dokopy!Druzstva,polnonakupy,vykupne zeleniny a ovocia,dopravci,cukrovary,vinary,dalej obsluzne firmy ktore zabezpecuju techniku a atd.Tieto miesta by boli rozlozene po celej republike.Ukazte mi na zapade fabriky takych rozmerov ako WV,Samsung,PSA,Kia na dlzke 200 km,ako je to u nas.Polnohospodarstvo by tu bolo stale a mohlo sa rozvyjat,zamestnali by aj studentov VS,ktory by sa uplatnili v obore a podobne,to jedno suvisi s druhym nebudem to tu rozpisovat.Vy vidite len 2000 ludi rano ist do fabriky a mate pocit ze nebit samsungu 2000 lidi nema co robit.Na zapade dotuju polnohospodarov len aby ostali na vidieku a starali sa o krajinu,aj toto je uloha statu okrem vyberania vypalneho!Vy ste asi dalej ako za vasou super Galantov asi nebol.Ved chodte sa previest po SK a uvidite v akom stave je krajina,ze na dedinachziju uz len dochodci a ked vymru co?Postavime priehrady nie?To co popisujem je praca sk politikov za 20 rokov,mne to pripada ze islo z ich strany o vlastizradu,.....pretoze to robili systematicky aby dosiahli tento stav.Teraz napisem cisto spekulativnu vec,tak to tak aj berte,......niekedy sa mi zda,....ze dostali dobre uplatky aby znicili polnoh.to co tu malo tradiciu a bolo silne.Potom sa sk politici opytali toho co ich uplatil,....a co teraz s tymy ludmi?Tak nam sem poslali investorov,......tym ze znicili polnh.,tak investory ziskali lacnu pracovnu silu,....dokonca ulavy na dani a co ja viem co,.....PSA zavod,vykup pozemkov a dotacie na prac.miesta platime my!!!!!!PSA investovalo len to,ze priniesli vydychanu linku s francie,......politikom je jedno co tu po nich ostane,im ide len o prachy,moc,slavu a dolezitost.Preto nemam dovod to chvalit p.Erich.Kludne sa vyjadrite,na vase poznamky o husy a nakladaku nemienim reagovat.Ja as neurazam a ani sa vas nechcem dotknut,.....len treba poznat co tu bolo volakedy a co tu je dnes a za aku cenu to tu je.Ukoncim to Marphyho zakonom,......."Vsetko je inak bracho" :-)
Erich | 02-08-2012 09:14:44
Pracovné miesta od investorov sa nedajú nahradiť. Navyše zahraniční investori sú najväčšími platiteľmi daní v SR. Samsung vydral od štátu 28 mil. € odpustok na dani z príjmov. Rok predtým zaplatil cez 40 miliónov na DzP, kde je DPH, DzP FO - zamestnancov, cestná daň, odvody, daň z palív. Ľudia, čo vám už šibe? Veď kto poznal Galantu pred 12 rokmi, vie, že to bola najväčšia diera na Slovensku, dnes je to super mesto s aquaparkom, rančom, opraveným kaštieľom a Sereď predbehla o niekoľko dĺžok. Bez peňazí zo Samsungu by to nebolo možné! Kto dá ľuďom prácu? Včera som videl vytváranie nových pracovných podľa R. Fica - tisíce pracovných miest má vytvoriť samospráva!

Čo sa týka poľnohospodárstva - pán Blasko, na akej výmere Vy osobne hospodárite? Čo ste tento rok sadili? Ak nič, tak sa radšej k poľnohospodárstvu nevyjadrujte, pretože tomu rozumiete ako hus náklaďáku.
at si tahnou | 01-08-2012 20:02:08
legislative eu to neni jedno ani roznym dovoznym prirazkam a clam..... takze ani firmam by to nebolo jedno ....ale treba aby isli prec aj tak kazdy na tie firmy nadava .... referendum a hotovo nech si idu vykoristovat inde...frcko vlastnou hlavou zohnal uz tolko roboty ze ludia si mozu vyberat...
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 01-08-2012 19:51:21
Ked spominas vydieranie statu tak ma napadlo ze francuzky PSA chce prepustit 15000 ludi a zavriet nejake prevadzky vo francii.Holande(fr.prezident) je na nervy,chce poslat do PSA expertov aby sa pozrely na to,ci su fakt ako firma na tom tak zle.:) Uz ked preziden ide do sukromnej firmi pozerat ako na tom su,nieco napoveda :) Mne s toho vychadza len jedno,presne to vydieranie statu zo strany takychto silnych hracov ako PSA vo francii je.Ked Holande da nejaku financnu infuziu,PSA neprepusti nikoho a chvilku to este potiahne,....ked love dojdu,....tak zase bud daju infuziu,alebo budu prepustat.Nepovazujem to za spravne,.....neni to spravne voci ostatnym na trhu,.....takze v EU slobodny trh nie je,.....
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 01-08-2012 19:20:47
Odpisoval som tomu podomnou.Mne osobne je suma fuk ci odidu a ci nie,ja sam by som sa v takej firme nezamestnal,pretoze by mi ten super plat co davaju nevykril ani hypoteku :) Ja som sa ziadnej investicie co bola spomenuta nezastal.To ten pan podomno mi tu pise kolko ludi by prislo o pracu,keby sk vystupilo z EU,.....ja myslim ze tymto firmam je jedno ci sme v EU alebo nie,....
pre dalši odborník | 01-08-2012 19:03:19
To čo tlacháš za nezmysli!Rozumný dôvod si neuviedol prečo by mali odísť!Máš vôbec tušenie koľko nás stoja týto ohromní ospevovaní zamestnávatelia?Príklad Samsung a vydieranie štátu!!
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 01-08-2012 18:54:19
Tak ako plasi cirkev veriacich peklom,tak plasis aj ty a politici ludi,ze ak vystupime z unie,pridu o pracu a nastane koniec sveta,.....cize si dalsi alarmista :) Nikto tu nepisal aby firmy odisli,ked sme neboli v EU,tak pokial viem nehladovali sme a mali smebaj robotu.Ak nepride jeden,pride dalsi investor.Ked sme neboli v EU,mohol stat davat podmienky ake chcel,lenze teraz musim dodrzovat pravydlabunie co investorov akosi uz nelaka.A ked uz pisem o praci,.....je praca za 450 eur aj s nadcasmy podla teba super praca?Polnohospodarstvo stat znicil,ludia ktory v tom obore robili sa nahrnuly do miest a do fabrik,.....cely priemysel na sk je spatne rozdeleny,.....vsetko na jednom mieste,ked nepojdu auta na odbyt,mame tu masy nezamestnanych,.....potom sa snad hodia ty socialny pracovnici co produkuju nase VS.Ja netvrdim ze to vyriesim ja alebo ty,je to len diskusia a nic viac,...:)
dalsi odbornik | 01-08-2012 11:07:17
Referendum v SR vyhlasuje prezident na základe petície aspoň 350 000 občanov alebo na základe uznesenia NR SR do 30 dní od petície, resp. uznesenia NR SR. Referendum sa vykoná do 90 dní od jeho vyhlásenia........tak pome ODBORNICI zbierat podpisy za vystupenie sr z eu a odchod hnusnych kapitalistov zo slovenska samsung,kia,volkswagen,sax,peugeot,us steel,ibm...atd.atd, a pracovnici ktory pridu o pracu budu pracovat na vede a vyskume....:D :D
"chudobní" Gréci | 01-08-2012 10:04:03
hnonline.sk/c1-56847880-grek-schoval-pred-vladou-52-milionov-eur-v-zahranici
Erich | 01-08-2012 09:17:40
Pán Blasko, keď sme pri tých investoroch, čo sem dotiahli - tí investori dávajú prácu tisícom ľudí. Choďte sa pozrieť do Galanty, ako žije zo Samsungu! Volkswagen, Kia, PSA detto. Toto je jediná správna cesta. Čo sa týka tej montovne - ako si to predstavujete? Volkswagen vyrába autá od II. svetovej vojny a teraz pošle niekoho na Slovensko, niekam do Rožňavy alebo do Poltára do krčmy nech zavolá chlapov od stolov kresliť nové modely alebo vynájsť nové motory? Čo ste malý?

Najskôr musí byť vzdelanie - a naše VŠ produkujú cez 90% odpadu - rôzne sociálne práce a európske štúdiá. Kto tu má robiť ten výskum a vývoj?
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 01-08-2012 08:58:42
Referendum pokial viem organizuju politici,maju za to plat!Co sa tyka prace v zahranici,tak ja a aj mnoho dalsich sme robili v zahranici aj predtym.Unia si dala prechodne obdobie na pracu v rakusku a v nemecku 2 roky,....kolko to bolo v skutocnosti?Tusim 6 rokov!!!!!Argumenty ako prideme o pracu v zahranici a studium uz nebude zadarmo su moc lacne!!!!!!Studium nech si plati kazdy sam,je to investicia do seba sameho,preco mi danovy poplatnici mame plati studium socialnych pracovnikov,ved ich mame najviac v europe :) :) Ucel je,aby ludia pracovali doma,aby studovali doma ked uz a nie aby chodili za pracou niekam na opacny koniec europy!!!!!!O toto sa mali postarat politici!!!!!Namiesto aby zabezpecili pracu,otvorili pracovny trh EU obcanom,ktory okupiju poliaci,rumuni,bulhari a podobny,co ka za nasledok znizenia ceny prace.V U.K poliak robi za minimum o rumunuch a bulharoch ani nehovorim!!!!Treba sa pozriet aj na to,akych investorov sem politici dotiahli,....sama montazna hala.Sme pracovny tabor europy!!!!!!Na toto sa pozri predtym,ako zacnes vykrikovat o praci a studii!!!!!!Darmo mas pracu v anglicku a VS,....ked ty daju aj tam minimum a do veducej pozicie sa velmi tazko dostanes.A pracovat v zahranici a nevidiet rodinu pol roka,to teda vyhra neni bracho!!!!!!!
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 01-08-2012 08:58:26
Referendum pokial viem organizuju politici,maju za to plat!Co sa tyka prace v zahranici,tak ja a aj mnoho dalsich sme robili v zahranici aj predtym.Unia si dala prechodne obdobie na pracu v rakusku a v nemecku 2 roky,....kolko to bolo v skutocnosti?Tusim 6 rokov!!!!!Argumenty ako prideme o pracu v zahranici a studium uz nebude zadarmo su moc lacne!!!!!!Studium nech si plati kazdy sam,je to investicia do seba sameho,preco mi danovy poplatnici mame plati studium socialnych pracovnikov,ved ich mame najviac v europe :) :) Ucel je,aby ludia pracovali doma,aby studovali doma ked uz a nie aby chodili za pracou niekam na opacny koniec europy!!!!!!O toto sa mali postarat politici!!!!!Namiesto aby zabezpecili pracu,otvorili pracovny trh EU obcanom,ktory okupiju poliaci,rumuni,bulhari a podobny,co ka za nasledok znizenia ceny prace.V U.K poliak robi za minimum o rumunuch a bulharoch ani nehovorim!!!!Treba sa pozriet aj na to,akych investorov sem politici dotiahli,....sama montazna hala.Sme pracovny tabor europy!!!!!!Na toto sa pozri predtym,ako zacnes vykrikovat o praci a studii!!!!!!Darmo mas pracu v anglicku a VS,....ked ty daju aj tam minimum a do veducej pozicie sa velmi tazko dostanes.A pracovat v zahranici a nevidiet rodinu pol roka,to teda vyhra neni bracho!!!!!!!
pre.Ygor LEHtaskii | 31-07-2012 13:34:13
silny argument ...ako vzdy k veci ...tak co si neni za vystupenie sr z eu ...sprav referendum frajirek a potom sa aj so svojou drzkou postav pred ludi co dojdu o pracu v zahranici a studaci co si budu musiet zacat platit skoly v zahranici ...co mas na to alebo len kecas jak vzdy...alebo si sa uz dos..ral
Igor Lehocký | 31-07-2012 13:00:29
Kto neovláda pravopis, nech radšej ani nepíše a nech sa teší z EÚ.
pre:lehocky | 31-07-2012 12:43:39
treba iniciovat referendum a vystupit s tej nenavidenej eu....nic viac nic menej. inac tu len kecas
Igor Lehocký | 31-07-2012 12:25:04
"shelley"...správne, presne o tom je celá EÚ a aj Slovensko. Zatiaľ. Je to veľmi poučné čítanie, ale podvodníkom a zlodejom nevyhovuje jeho šírenie.
shelley | 31-07-2012 10:31:37
Dostala som nedávno mail s názvom Island - zatajované informácie. Ak sa k nemu dostanete, prečítajte si to...
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 30-07-2012 22:06:48
Erich,to bolo dobre :-) :-) Uplne si to vystihol :-) :-) Mozno ze neni treba ani politikov a ani volicov,urcite existuje aj iny system ktory by fungoval lepsie ako toto.Grecko z eurozony nepustia,pretoze odbornici hovorili,ze ak by grecko odislo,jeho ekonomika by sa velmi rychlo nastartovala a tym by ukazali cestu ostatnym statom a bolo by po celej fasistickosocialistickej EU.Cele to naozaj speje k tomu,ze bude centralna vlada,ludi budu smirovat,budu ich obmedzovat a teda bude diktatura.Eu a USA potrebuju take vlady,ktore mozu ovladat,....kto sa ovladat neda,tych nazvy diktatormy a ked nebodaj aj nejaku suroviny maju,tak tam poslu armadu.Uz sa s tym nikto netaji,....uz to hovoria otvorene,......priklad lybia,egypt,siria dalej je na rade rusko a cina.
Erich | 30-07-2012 21:28:27
James M. Buchanan, nositeľ nobelovej ceny za ekonómiu:

Krajina nepotrebuje uvedomelých politikov, stačia uvedomelí voliči.

Voliči rozhodli, že súhlasia s kradnutím Smeru, SDKÚ, KDH, aj Mostu - akurát nesúhlasia s kradnutím HZDS a SNS. Takže je asi všetko v poriadku, nie?
anonym | 30-07-2012 20:02:41
Najhoršie na tom je, že hoci kauza Gorila v plnej nahote odhalila pravú tvár politiky (pretože v politike ide predovšetkým o vlastný prospech), tí politici, ktorí roky kradli alebo kradnutie tolerovali, sa dnes postavia pred národ a bez hanby vyhlasujú, že treba šetriť, lebo nie sú peniaze. Ja sa pýtam kto za to môže? Obyčajný občan, ktorý na rozhodovanie nemá žiadny vplyv? Nie je to náhodou preto, že tento štát vedie banda tupých a neschopných hláv, ktorých rozhodnutia nás doviedli do tohto stavu? Veď vďaka politikom sme tam kde sme, nikto iný za to nemôže. A oni ešte nemajú hanby sa postaviť pred médiá a tváriť sa, že to spôsobil ktosi z Hornej Dolnej? Čo tu urobili politici od r. 1993? Kto sú vlastne ľudia, že po rokoch kradnutia ešte požívajú vážnosť a pasujú sa za nenahraditeľných? Naozaj to príde do štádia, kedy tieto prašivé zlodejské svine budú hnať z parlamentu vidlami, strieľať za behu a vešať na kandelábre?
Igor Lehocký | 30-07-2012 18:26:26
Pomaly sa blíži čas, kedy ľudia rezignujú úplne. Ktovie aký to bude mať následný vývoj, keď už nebude možné veriť nikomu z politikov - zlodejov a podvodníkov. Niekto zoberie rozum do hrsti a ako nová politická strana osloví národ témami, ako sú preukazovanie pôvodu majetku nad 200 000Eur, financovanie politických strán z vlastných príspevkov členskej základne, zdanenie platov poslancov NR SR, bez asistentov a ostatných príplatkov, poctivé určenie výšky platov starostov a primátorov podľa počtu obyvateľov, výkon priamej demokracie podobný ako napr. vo Švajčiarsku, hmotná zodpovednosť za rozhodovanie štátnych úradníkov až na úroveň obce a zmena mnohých zákonov, podľa ktorých dlžníci a tunelári ako fyzické osoby veselo podnikajú pod iným názvom firmy ďalej. Je toho žiaľ veľmi veľa, ale krok za krokom je možné vykonať nápravy. V prvom rade je potrebné otvorene a verejne hovoriť o politikoch ako o zlodejoch a podvodníkoch, ktorých praktiky v úplnej nahote odkryla kauza Gorila a rozkradnuté miliardy Eur na súkromných účtoch vrátiť do štátneho rozpočtu.
Niekto národ musí zobudiť, ale aj osloviť normálnymi a zdravými myšlienkami, ktoré je nutné premeniť na zákony v tejto skorumpovanej krajine, kde sa oplatí byť podvodníkom a tunelárom. A ešte je nutné poriadne načúvať, od koho začnú hlasy nespokojnosti, kto mnohé ozdravné zákony bude napádať a robiť všetko preto, aby zlodejina ostala legálna.
Ozdravné zákony nie sú tie, ktoré opäť chystajú podvodníci na úkor bežných ľudí tým, že zvýšia všetky možné poplatky, dane a odvody preto, aby sa im podarilo zakryť svoje vlastné rozkrádanie z minulosti. Je nutné zastaviť zlodejov a podvodníkov z NR SR, o ktorých hovorí Gorila, ktorá ich popisuje menovite alebo podľa politických strán. Niet inej cesty!
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 30-07-2012 16:43:24
Erich opoviem vam jednym clankom.Nemusite tomu verit,staci sa zamysliet :) http://dolezite.sk/Bankeri_prohlasili_uzemi_Evropy_a_Spojenych_statu_za_do_29.html
Erich | 30-07-2012 13:56:21
1. Euroval - plný súhlas, dnes už ani bežný hlupák z ulice s dokončenou základnou školou nejde za ručiteľa, my sme však nakúpili dlhopisy Grécka a Španielska - krajín, v ktorých bežný občan by po 2 dňoch makačky na Slovensku zostal zrejme na vozíčku.
2. Amerika za európske problémy nemôže. Za problémy európy môže trend sociálnej demokracie, kde šikovný má platiť viac, aby sa mali dobre aj nešikovní ľudia - čo iste uznáte, že je nezmysel. Šikovnému berieme možnosť byť ešte šikovnejším.
3. O politikoch, čo nič pre krajinu neurobili - napriek tomu sú už 20 rokov všetci stále lídri politických strán. Na vine nie sú politici, tí sú akí sú, hlavne tam už byť nemali. Na vine sú občania, že im nevystavili účty, aké si zaslúžia. Väčšina politikov v SR by si zaslúžilo aspoň obvinenie z genocídy národa - pôrodnosť klesá, podľa OSN ak bude pokračovať takýmto tempom pôrodnosť a emigrácia, v roku 2300 nás bude len 175.000!
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 30-07-2012 12:59:47
Vsetci slov.politici co hlasovali za euroval by mali byt sudeny za vlastizradu!!!!!!!Kto im dal mandat aby rozhodovali o tak vaznej veci za vsetkych???!!!!Malo byt referendum ked uz a nie ako dr.Fico hovori,"Musime si plnit domace ulohy".Kriza je umela,umelo udrziavana a to speje k svetovlade,......amici maju preo nazov NWO (New Word Order).Chcu ludi dostat uplje na dno a potom sa ludia vzdaju vsetkeho,len aby sa nejak udrzali.Ved uz teraz unia ziada vecsie a vecsie pravomoci,dokonca europsku vladu.Amerika je zdroj problemov,kam pridu len problemy vyrobaju,nasledne potom ponukaju riesenia :) Unia a ani eurozona uz neni to,co sme odhlasovali ked sme tam vstupovali.Treba okamzite vystupit z EU aj s eurozony!!!!!!!!Sladke reci o slobode a demokracii nech si politici nehaju pre seba,aka sloboda,aka demokracia????!!!!Presne sa deje to,co pisal p.Orwell v romane 1984.Doporucujem precitat.Ludia sa nehavaju len ohlupovat politikmy,ktory im budu len slubovat,....ziadny slovensky politik nic neurobil za 20 rokov pre narod,pre blaho naroda,.....vsetko co sa dalo rozkradli a predali.Ved sa pozrite v akom stave je republika,nemame dnes po 20 rokoch "demokracia a slobody" vlastnu energeticku ani potravinovu sebestacnost,.....kam to teda spejeme?Treba tu skorumpovanu bandu vyhnat,majetky im zkonfiskovat(sak aj tak je to s nakradnuteho)Moc patry do ruk ludu a nie urcitej malej skupinke aj ked akoze "demokraticky" zvolenej.Volby ak sa dobre nastavia,tak 10% obyvatelstva dokaze zvolit bandu,ktora dostane neobmedzenu moc nad celym narodom,takze aka demokraticke volby????Toto politici velmi dobre vedia a uplne im to vyhovuje.Co teda robit?????Bud ist do ulic,alebo volit ked uz stranu,ktora ma v programe vystup z EU a eurozony a NATO......
Robo Horvath | 29-07-2012 23:13:01
Celý systém a následne ekonomika ide do hajzla.Niekto si stále myslí,že zvyšovaním všetkého čo sa len dá sa niečo zachráni, ale práve naopak je to len cesta k zrýchlenému totálnemu kolapsu.Bude horšie a treba sa na to pripraviť.
co ak ... | 29-07-2012 23:05:16
Zaver je sice fikcia, ale co ak ...
http://www.youtube.com/watch?v=BEAPbmhpfZY

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign