Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako ďalej Mestský bytový podnik ?

24

Tibor Krajčovič |  Dňa 23.7.2013 od 18,00 hod prebehlo mimoplánované mestské zastupiteľstvo ohľadom Mestského bytového podniku Sereď (MsBP). Dočasný konateľ spoločnosti Ing. Martin Káčer predostrel poslancom 3 možné alternatívy ďalšieho postupu v majetkových ako aj rozhodovacích právomociach MsBP s cieľom modernizovať MsBP ako aj o možných zdrojoch investícií do podniku:

1.  alternatíva PREDAJ MsBP – všetci zúčastnení jednohlasne zamietli

2. alternatíva – NÁJOM MsBP – ako povedal p. Káčer – všetko sú to len teórie, kým nepríde konkrétna ponuka. A na to je vypísané a už realizovateľné Verejné ponukové konanie (VPK), na ktoré sa prihlásili veľké spoločnosti a aj zaplatili požadovanú kauciu.

3. alternatíva – ZOSTAŤ s nami vymenovaným konateľom MsBP. Touto alternatívou sa budeme  zaoberať – ale až po ponukách od uchádzačov vo VPK aby sme ju mali s čím porovnávať. Nik ju zatiaľ nezavrhol a uvidíme čo bude po otvorení obálok na komisii vybranej zastupiteľstvom. Rozhodujúce slovo však bude mať až zastupiteľstvo konané dňa 19.9.2013

 

      Poslanci zatiaľ schválili len zámer. Zámer – aby sme vedeli ako na tom sme a aký záujem je o tepelné hospodárstvo a správu bytov v Seredi a kto nám čo môže ponúknuť v investíciách, know-how atď. Navyše vo VPK v bode B – odsek 5 sa jasne píše: „Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené návrhy a ukončiť súťaž ako neúspešnú, alebo zrušiť súťaž. Túto skutočnosť ihneď oznámi záujemcom a uverejní spôsobom, ktorým vyhlásil podmienky súťaže...“ takže – nik o ničom ešte nerozhodol a až podľa kritérií, ktoré poslanci schválili – sa bude rozhodovať ako ďalej. Úspešný uchádzať musí mať oprávnenie podnikať v danej oblasti a musí mať samozrejme dostatočné podporné referencie.

 

Tu sú vypísané hodnotiace kritériá komisie:

·podnikateľský zámer a koncepciu rozvoja teplárenských aktivít – úspora nákladov,

·garanciu a prístup k stanoveniu ceny za teplo – aby malo mesto dosah na výšku ceny tepla

·výšku investícií v € bez DPH – čo najviac investícií, ktoré po nájme ostanú mestu

·celkovú výšku finančného príjmu pre vyhlasovateľa – dodatočný ročný nájom mestu,

·dodatočné prínosy k rozvoju mesta – do kultúry, športu a iným organizáciám v Seredi

·riešenie pre správu bytov a garancie pokrytia možných rizík a strát zo správy bytov

Takže podľa kritérií je jasne vidno, že viacero aspektov bude zohrávať rolu pri vyberaní najlepšej ponuky od možného investora. Ak by sme tento zámer neschválili – nevedeli by sme o týchto možnostiach.

 

Aj keď bolo na uvedenom zastupiteľstve viac ako je zvykom obyvateľov mesta – nik neprejavil záujem spýtať sa k uvedenému bodu konateľa spoločnosti na čokoľvek.

 

 

zdroj: mesto Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Horvath :( | 17-08-2013 14:01:00
http://www.topky.sk/cl/100535/1358778/OLaNO-prichadza-s-dalsou-novelou--Toto-vymysleli-pre-starostov
Svedok Ficivov | 16-08-2013 11:43:14
Veru tak presne ako Ficovo bratstvo.
Jozef | 16-08-2013 10:38:10
ale zas na druhu stranu, niektori nie su hodni viac ako ta jedna papuca.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-08-2013 10:36:29
Deniska a Dano - aj s manzelkou chodime uplne ku vsetkym volbam v historii a - volime. Odkedy mame maleho, tak je s nami, od perinky.

Prave preto si dovolim vyzadovat od volenych zastupcov pracu, realne zastupovanie a presadzovanie mnou prezentovanych zaujmov v prospech vacsiny, dovolim si pytat sa ich verejne na vsetko co ma zaujima a ak nefunguju, kritizovat ich - zase verejne.

Prispeli sme tym, cim sme ako obcania prispiet mali. A urobim vsetko pre to, aby som pokazenych ci nefungujucich poslancov mohol aj reklamovat. Tak ako papuce od cinana za jedno Euro. Oni voleni zastupcovia nas totizto soja predsa len o nieco viac, ako Euro.
denisa | 16-08-2013 10:16:38
Robo, je mi jasne ze moj hlas siel inemu zlodejovi,avsak zislo by sa na tej budove urobit prievan a vyhnat tu starinu, zatuchlinu co tam sedi a uvitat nieco nove...pripadne ked to nejde po dobrom, tak palicami..
Robo Horvath :( | 16-08-2013 09:28:26
Ked chcete predat tak predajte ale dajte moznost sa obyvatelom rozhodnut a to alternativne sa aj odpojit ak nebude spokojnost.

No Denisa ked si nevolila to mensie zlo tak si prispela k tomu väcsiemu zlu lebo si vlastne percentualne polepsila a teda dala hlas kazdej strane. A teraz sa nam smeju.
Stranicke rabovacky je momentalne najlepsi biznis. Najlepsia buduca volba bude asi nestranickost teda osobnost, co ma aspon chrbtovu kost :)
anonym | 16-08-2013 08:59:56
Treba voliť nové strany a hotovo. Nie osvedčených zlodejov, ktorí vás znova a znova opijú rožkom pred voľbami.
denisa | 16-08-2013 08:23:29
Uplne suhlasim s "obcan"...ved tam ani nie je koho v tom parlamente volit...tiez som posledne dva razy nebola..lebo sa mi nikoho nazor, recicky,klamstva v narodnej zrade nepacia...chcete povedat ze mam hlas dat frickovi, alebo mojsejovej???to je uz co za volby???ci madarom, aleno kdhkom, komunistom ???pre mna 30rocneho cloveka tam na tom kopci nikto pozitivny nesedi, tak naco ist dat hlas, ked neviem komu...
Obcan | 16-08-2013 08:16:15
Hadat sa nebudem,uznavam,vsetci mame vo svojom nazore pravdu.
Ale najviac sa priklanam k : daniel | 16-08-2013 04:07:30
Seredski poslanci sa musia riadit zakonmi.
Tie zakony sa robia v tej najvyssej politike.
V nej boli (su) roky Meciar,Dzurinda,Fico.
Zastupcovia tzv.lavice aj pravice.
Kto z nich urobil pre ludi nieco ze mozu povedat-ano,volil som,som rad ze aj dobre.
Hm ?
Ved oni sa na narod uplne vysrali !!!
Ak by bol co len jeden priklad politika co pracuje pre ludi,tak volit ma zmysel.
Ale za 20r aby sa nenasiel ANI JEDEN ???
Nech sa nikto nehneva,ale nech si volia naivni co si myslia ze nieco zmenia.
Ano,nemam pravo potom nadavat,ale ako som pisal,ani si nebudem vycitat dalsieho zlodeja.
A dam obe ruky do ohna ze ten co pride zase,tak bude hrabat,len sa bude prasit !
V Cechach kedysi ked uz si nemohli pomoct,tak spravili defenestraciu,az vtedy dostali pani strach.
Alebo ako pisal daniel - vytiahnut zagoliere a par ich obesit na lampach,pripadne ako ste pisal Vy p.Majko pripad s Caucescom - rychly sud a uz stal pri stene.
My sa tu hrame na demokraciu,ale ta tu neni.
Par vyvolenych si spravilo zakony a ti pod nimi si ich troska prisposobia a su vysmiaty.
Na urovni regionov je to krasne vydiet na priklade toho sopornianskeho blba.
Miestny ho chceli uz 2x zosadit a dalej sa im smeje do ksichtu.
A potom obcan chod volit !
Ale jasne,nabuduce to uz vyjde.
Nabuduce.
Kedy ?
hombre | 16-08-2013 07:47:28
Občan, Daniel,...Trochu uvažujte. V Seredi je až 13 z 19-tich poslancov vzastupiteľstve min. tri volebné obdobia po sebe. A možno i viac. Je to dostatočne dlhá doba na to, aby sa prejavili. Ja tvrdím, že na to aby sa prejavili kto sú, stačí aj jedno volebné obdobie. A ako sa ukázalo, sú stále tam. Prečo? Lebo voliči ktorí sa rozhodli pristúpiť k urne sa ani nesnažia dozvedieť, ako ten ich kandidát pracoval. resp. ako hájil ich záujmy či plnil sľuby. Jednoducho povedané, zvíťazia emócie nad rozumom. A výsledok je taký, aký kritizujete v diskusii. Čudujete sa? Ja nie.
daniel | 16-08-2013 04:07:30
Ja tým prašivým politikom neverím ani to čo dýchajú! A keď sa do vlády dostanú ďalší-noví,budú takisto hrabať len pre seba ako tí pred nimi. To by chcelo urobiť niečo radikálne: vytiahnuť ich z toho parlamentu za goliere a zopár z nich obesiť na stlpe verejného osvetlenia!
Tí po nich by si veľmi rýchle rozmysleli čo a ako budú robiť. Takto si robia čo chcú,chráni ich imunita a zákony ktoré si vymysleli iba oni sami vhodné len pre nich.
Politika je špinavosť a ja to podporovať nebudem!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-08-2013 03:01:44
daniel | 16-08-2013 02:38:26 | - ty este nechrapes? Neboj sa, rozumni ludia nazory menia a zmenis aj ty. Ked budes chciet dosiahnut zmenu!!
daniel | 16-08-2013 02:38:26
Miloš ja sa prikláňam k Občanovi. Vždy som poctivo chodil voliť,ale na posledných voľbách som nebol a už nikdy v živote na nijaké nepôjdem!
Načo?
Nič sa tým nezmení. Len čo si skazím deň. Ďakujem,nechcem!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-08-2013 01:53:43
Obcan | 16-08-2013 00:00:12 | - to co tvrdite o rybacke v den volieb a teda ignorovani samotnych volieb, by malo realne opodstatnenie vtedy, keby ste svojim postojom nedaôli hlas nikomu, resp. by ste vedeli akokolvek tymto ovplyvnit vysledok volieb v neprospech tych, ktori si podla Vas halsy nezasluzia.

Dovolim si vyslovit nazor, ze ti, ktorym skutocne o nieco konkretne ide, si svojich volicov zabezpecia a im vyhovuje Vasa neucast vo volbach.

Takze vlastne tym, ze zene donesiete do hrnca rybu, im vyborne pomozete. Minimalne tym, ze nebudu musiet Vas hlas proti vyvazovat hlasmi inymi.

Inak povedane, nevolenim si chystame pascu na dalsie volebne obdobie a kedze volicska zakladna sa roky zial velmi nemeni, skor iba vymiera, tak sa nemusime potom cudovat, ze od revolucie su pri moci tie iste ksichty.

A to nielen vo velkej politike, ale aj v mestach a v dedinach.

Hladajte tvare s minulostou, zeroioznych ludi sa snazte presvedcit aby isli kandidovat a mladych, aby isli volit - svoju buducnost.

A snazte sa verejne zaviazat kandidatov k slubom, ktore im nasledne mozete denne otrepavat o pomylenu gebulu, ked ich nebudu plnit. Minimalne ich znemoznite tak, ze sa budu hanbit chodit po dedine.

Vsetka legislativa je zial robena tymi, ktri si ju robili pre seba a tak, aby ich ohrozovala co najmenej.

Slusny clovek prijme aj tvrde zakony a nepotrebuje kvora na referendum prakticky nesplnitelne.
Slusny clovek ked vidi, ze je na ostaru, radsej ide do prdele sam. A to nemam na mysli nikoho konkretneho, hovorim vseobecne o politike.

Zubami nechtami sa tam drzi iba ten, kto ma na to sakra vazne dovody.

Dolezite je nenechat sa oblbnut ludmi, ktori z hustiny vylezu dva mesiace pred volbami, oblbuju a slubuju nesplnitelne nezmysly, no prezentovane tak, ze sa obycajnemu cloveku velmi dobre pocuvaju.

Ubezpecujem Vas, ze zmena z hora nedojde nikdy. Ti, ktori by ju totiz mali realizovat, by si sami pilili konar pod prdelou. A to logicky robit nebudu.
Zmena moze prist jedine zdola. Od nas obycajnych ludi, z ktorych vacsina v den volieb bude mat prioritu n ie ryby, kino, okopavanie rajcin, kosenie travy, sedenie v krcme ci pri telke, ale tych par minut venovat mysleniu a nasledne rozhodovaniu o buducnosti nas vsetkych.
Obcan | 16-08-2013 00:00:12
Ria 15.08.2013 | 15-08-2013 22:21:11

Uplny suhlas !

Najlepsie su na tom tie kecy,ze nesed doma a pod volit,mas moznost rozhodnut :-)))

Uz skoro stvrtstorocie sa tocia ludia,ktori vravia ze my sme ti pravi a ked sa tam dostanu tak ...

Ale samozrejme uz isto-istotne nabuduce pridu ti co spravia pre obcana prve-posledne ...

Cha-cha-cha,zasmiali sa zbrojnosi !

Mam ist volit a potom si trieskat hlavu ze ako som dosadil dalsieho zlodeja ?

Dakujem,radsej pojdem na ryby,alebo vyuzijem cas lepsim sposobom.

Ale samozrejme ze mozno teraz by to uz iste vyslo !
A tak stale dokolecka-dokola...

Inak to s tym sopornianskym (ani neviem ako takeho cloveka nazvat)je krasny priklad fungovania zakonov v praxi:
Obcan-volic az na poslednom mieste...
Ria 15.08.2013 | 15-08-2013 22:21:11
Chceme vedieť kde reklamovať poslanca? Nikde, lebo ho chráni
tzv.zákon /viď Šoporňa/. Tí sú tam zabetónovaní 20 rokov a s nimi nepohne ani pár koňov. Keď sa budú blížiť voľby, to bude sľubov, až sa im bude z huby prášiť. Ale skutek, utek. Veľmi rýchlo na predvolebné sľuby zabudnú. Ale ryba smrdí od hlavy. Vidíme to aj vo vláde a v parlamente. Keď si pozriete návrh rozpočtu na rok 2014, oči vám asi vypadnú. Minister kde má rozpočet kresať tam ho navyšuje, a opačne. Dáva svojím súkmeňovcom. Však potrebuje aj pre p.prezidenta a ostatných politikov na ich súkromné výdavky.Nech čokoľvek urobia nikto neporuší zákon. Ale aký? Vôbec aj nejaký zákon existuje? A keď, tak pre koho? Keď sa niekto sťažuje, tak povieme: čo si pomôžeme? Slováci sú jeden z najhlúpejších národov. Nie sme holubičí národ, ale baraný, lebo necháme s nami robiť čo sa im zachce. Už je tu stredoveké otrokárstvo. Niekedy pracovalo veľa robotníkov na málo pánov, teraz je to opačne - málo robotníkov na veľa samozvaných pánov.Keď sa tento národ čo najskôr nespamätá, bude tu mesačná krajina, lebo čo dokážu je len na úkor prírody a všetko čo bolo vybudované búrať a ničiť. Preto volebné hárky sú také, že nevolíte ľudí, ale komplet politcké strany a potom si tam dajú koho oni chcú.A tak to aj vyzerá. Patent na rozum dáva polická strana.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-08-2013 10:59:44
perlička | 15-08-2013 10:41:07 | - takto dopadnu ti, ktori si prisposobuju fakty tak, ako im to v danej chvili vyhovuje. Zial, v politike to nie je az tak vynimocne, i ked ten nas pripad je predsa len urcitym unikatom.

Upravu nazorov poznanim novych faktov pripustam a povazujem za spravnu, no otocenie sa o 180 stupnov a obhajovanie predtym odsudzovaneho rovnako inteznivne a verejne - to chce fakt zaludok.

SOL ma po rokoch tvorenia archivu skutocne moznost cim dalej, tym kvalitnejsie pracovat s archivom a to ako publikovanym, tak tym, ktory na publikovanie este len caka.

Jednoducho je potrebne pocitat s tym, ze ludia maju pravo vediet, ako sa dusa voleneho funkcionara vyvija od kandidatury na voleny post, cez stravenie dovery danej "Sprostym" ludom, az po niekolkorocne posobenie vo funkcii.

Aj toto je dovod, preco ludia maju chodit k volbam a preco si nemaju nechat brnkat po nose dlhsie, ako je slusne...

Ked si u cinskeho obchodnika kupite papuce za 1 Euro, mate pravo zo zakona ich 2 roky reklamovat. Ked prestanu fungovat, rozpadnu sa ci inak pokazia a pod.

Ked prestane fungovat poslanec, pokazi sa ci sklame, alebo jednoducho nebude konat v sulade s "navodom na pouzitie" - chap volebny program a sluby, mame pravo reklamovat? Ak ano, kde?

Takze: - Pan poslanec, kde Vas mozem reklamovat?
Jozef | 15-08-2013 10:48:25
to nie je zart,

prvy odsek je zo zapisnice a druhy tu:

http://www.seredonline.sk/clanky/msz-schvalilo-upravu-poriadku-odmenovania-aj-navrh-komisie-verejneho-poriadku-1/
perlička | 15-08-2013 10:41:07
to je fakt jeho vlastné vyjadrenie? to si niekto nespravil srandu? dúfam, že áno lebo ten pán by tam nemal sedieť ako inventár. To toto má kontrolovať mbp a byť pri riadení mesta? Nerobte si žarty prosím. Je to nemiestne.
Jozef | 15-08-2013 08:14:40
Milos, ako reakcia na Tvoj prispevok slova mojho oblbenca:
"Bc. Veselický
-
Niekoľko rokov mal možnosť počuť a vidieť predkladané výsledky predchádzajúceho konateľa . Nebol dôvod pochybovať o predkladaných informáciách o hospodárení MsBP predchádzajúceho konateľa. Z predloženého materiálu, ktorý je predložený na rokovanie MsZ vyplýva, že sa naakumulovali nedostatky za niekoľko rokov. Evidované pohľadávky sú cca
100 tis. €" (zapisnica z MsZ 23.7.)

zeby sudruhovia nieco v sprave nasho majetku zanedbali?

a pre zopakovanie este jedna perla z archivu:

"Ľubomír Veselický | 24-04-2010 13:05:47
Zaujímavá otázka. Čo sa mieni robiť? No čo? No ono by sa určite malo! Určite by bolo treba. Nie bolo. Ono je treba! Ale keď treba, tak by sa to naozaj malo! Lebo keď sa to nebude robiť, čo potom? Veď je to dosť závažná vec. A čo potom takýto občania. Budú uistení v tom, že oni naozaj nič nemusia. Ale veď by mali! To je fakt na viac ako jednu otázočku. Fak by aj mňa zaujímalo, čo sa s tým mieni robiť. Ani nie tak kto, lebo to už je jedno. Najmä v prípade, že to niekto bude. Hlavné že to nebudem ja sám."
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-08-2013 17:40:00
Peter pre Majko | 14-08-2013 15:20:05 | - Peter, ak sa dozvie obcan, ze niekde mohlo prist k spachaniu TC, je povinny oznamit to prislusnym organom.

Ak sa statutar mesta dozvie, ze mohlo dojst k nehospodarnemu nakladaniu s majetkom mesta, plati to iste s tym rozdielom, ze si ani len neviem predstavit, neriesit vec pravnou cestou. Nejde totizto o sukromny majetok, ale o majetok mesta - nas vsetkych. Preto si myslim, ze robit v takychto pripoadoch "hrubu ciaru" a pozerat sa do budocnosti - to jednoducho nejde. Vidim to tak, ze bud k niecomu doslo a je nevyhnutne to riesit a vyvodit zodpovednost, alebo k nicomu nedoslo a tade nie je potrebne nic. To ale prehodme list papiera a potom sa nezapodievajme somarinami...
...hmmmmmm, preco ale potom ta strasna sprava a tie reci okolo? - asi idem na caffeee...
Peter pre Majko | 14-08-2013 15:20:05
Múdro,múdro a poprosil by som Vás o zverejnenie nejakých opatrení voči bývalému šéfovi MsBP!Dúfam,že sa to nejako zosobní tie škody čo napáchal aj s tými arogantnými príbuznými čo si tam zamestnal!Treba kuť železo pokiaľ je horúce!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-08-2013 10:50:59
Ivan Sklenár | 13-08-2013 21:18:26 | - dakujem za informaciu, no uprimne - nezaujima ma.

Domaham sa ako obcan svojho prava v mediu, ktore ako obcan platim. Nie v mediu sukromnom, nie tam, kde si vydavatel moze robit co chce.

Pan Veselicky OSOBNE oznamil termin uzavierky pre verejnost - ja to mam zafixovane v pamati po 20. v mesiaci pre mesiac nasledujuci. Myslim, ze to je 23.

Ziadna zmena, posunutie uzavierky neboli verejne vopred avizovane, tak povazujem tento termin za platny a uplatnim si svoje pravo aj v dalsom clanku, ktory pripravujem.

Mozno to bude pre niekoho nepochopitelne, ale prave o tom to cele je. Ak niekto zacne svojvolne hybat niecim, co mu nepatri a to v neprospech skutocnych vlastnikov - inak sa to zrozumitelne napisat neda - tak sa dostavame do stadia, ze za nazov Sered, bude potrebne dopisat spol. s r.o..

MESTO nie je SUKROMNA FIRMA !!
Robo Horvath :( | 14-08-2013 09:33:54
Toto je asi tema ktora ma ostat tabu pre platiace obyvatelstvo ale zato dotaznik KINA toje bomba a podstatna tema.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 13-08-2013 21:18:26
No p. Majko, musíte sa asi poponáhľať s tým požiadaním, lebo 7.8.13 bol už urobený výber článkov do septembrového čísla SN, ktoré vyjde predčasne už v auguste. Téma "ďalšie smerovanie MsB" je pre mnohých občanov mesta natoľko aktuálna a závažná, že by vydavateľ SN mal na túto skutočnosť zareagovať a vytlačiť Vami avizovaný článok aj za cenu, že bude niektorý z už vybraných článkov presunutý do ďalšieho čísla SN.
citajte listy vlastnictva | 13-08-2013 21:15:54
Klucom k majetku obcanov mesta je napr aj to co mate na liste vlastnictva - tzv "záložné právo v zmysle § 15 zákona č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 182/1993 Z. z.“)" co znamena ze bytovy podnik ma plne pravo vam predat byt ak im nezaplatite to co budu chciet. Toto bude take vypalnictvo ze seredska mafia je oproti tomuto banda amaterov.
Ria 12.08.2013 | 13-08-2013 20:50:52
Tí, čo prešli k inému správcovi, mali na vykurovaní preplatky,
naopak my máme každý rok pomerne vysoké nedoplatky /až na niektoré výnimky/. Podobne aj so zateplovaním. Tým, ktorým dodavateľa zabezpečil MsBP mali to o mnoho predražené, ako tí
ktorí si to vybavovali sami. Preto môj osobný názor je ten, že
čím viac subjektov sa bude podielať na tomto probléme, tým horšie, lebo zodpovednosť za nejaké zlyhanie sa budú posúvať z jedného na druhého a v konečnom dôsledku nebude vinníka /ako to v našej spoločnosti chodí/ a v konečnom dôsledku to okrem ďalšej spoločnosti zaplatíme my.A život pôjde ďalej.
pre p. kurbela | 13-08-2013 20:32:21
vy ste ten spravny clovek p. kurbel vy dobre viete co vsetko je za tym len este ste to vsetko nepovedal. a ten obcan mam pocit ze to je jeden v poslancov co sa tam tak angazuje nebudem ho menovat . Ani mne to nie je jasne a zrozumitelne ako pise. Obycajnym ludom to treba povedat obycajne ako to robite vy. dakujeme dobre to tam dodr....Potom treba pozriet aj do kolektivnej zmluvy a na vsetky vyhody a volna co tam cerpali a na platy na bytovom lebo su vysoko nad priemer
Pavol Kurbel | 13-08-2013 20:07:18
pre občan
O akej hystérii to hovoríte. Ja som chcel, aby obyvatelia mesta, ktorých sa to týka, boli informovaní o tom, čo sa s nimi chystá a aby sa mali možnosť k tomu vyjadriť. Je na tom niečo zlé? Ak áno, povedzte konkrétne čo. A že príde k zvýšeniu cien po vstupe súkromného investora, to predsa povedal aj pán Káčer. A ako vidíte, máte možnosť sa k tomu vyjadriť aj vy. Ak s tým máte problém, alebo si myslíte, že len vy sa môžete k tomu vyjadriť a najlepšie bude, ak nikto okrem vás nebude vedieť čo sa chystá, tak je to úbohosť.
Robo Horvath :( | 13-08-2013 19:08:58
No chyba mi tam este jedna klauzula a to je podpora a sanca slobodnej volby obyvatelov cinziakov ako celku mat moznost alternativneho riesenia vykurovania a zasobou TUV v pripade ich rozhodnutia. Len takto sa da spekulantov udrzat na uzde pred zvysovanim a zdieranim obyvatelov.
jaja | 13-08-2013 18:57:59
a čo čaká pána Ača,ktorý s úsmevom po Seredi kráča?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2013 18:16:45
občan | 13-08-2013 17:46:43 | - zaujimavy komentar, vlastne ako vsetky predosle. On zamestnanec mesta si ani iny velmi dovolit nemoze, ze?

Prietelu, urobim pokus. My sme v sukromnom mediu dali moznost protistrane a Ivetka prevzala clanok z mestskeho media.

Aby si ludia mali moznost urobit nazor.

O niekolko dni bude uzavierka SN tlacenej podoby- poziadam o uverejnenie nasho clanku tam. Noooo, uvidime, ci si za spolocne peniaze budu mat moznost urobit nazor aj ostatni obyvatelia mesta ;-) Co Vy na to?
anon | 13-08-2013 17:49:23
.... a kto bude riešiť problémy bežnych vlastníkov a zle vypočítané zateplovanie a nemalé presunuté peniaze z tepla do neviem kam ........ zasa len ošklbať a ošklbať obyčajnych ľudí
občan | 13-08-2013 17:46:43
pán Kurbel, načo bola dobrá tá hystéria, ked po prečítaní tohto článku je to jasné a zrozumiteľné?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign