Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Akcia a reakcia.

589

Deň 10. Marec 2012 bol pre mňa, ako pre občana Slovenskej republiky ďalším významným dňom v dejinách Slovenskej republiky. Prináležalo mi ako občanovi aj právo voliča. Mohol som sa slobodne rozhodnúť, ktorej strane dám v predčasných parlamentných voľbách svoj hlas a tak sa pričiniť o lepší zajtrajšok. 

Desiaty marec bol ale pre mňa výnimočný aj niečím iným. V tento deň sa totiž v obci v ktorej žijem malo konať aj referendum o odvolaní starostu obce.  Na parlamentné voľby som teda vykročil hneď rezko z rána a už pred siedmou som stál pred základnou školou pripravený splniť si svoju občiansku povinnosť.

Na moje prekvapenie ešte o 7:00 neboli vôbec pripravené volebné miestnosti a voľby sa tak v našej obci začali o trošku neskôr. O 7:06 obálka s mojím hlasovacím lístkom už putovala do volebnej urny. Po tomto maličkom faux-pas s nepripravenosťou volebných miestností som si chcel splniť aj svoju druhú povinnosť a to, zúčastniť sa hlasovania v referende a odpovedať tak na otázku o odvolaní starostu Mgr. Milana Vlčeka z funkcie starostu obce Šoporňa. Žiaľ, žiadne referendum sa nekonalo z dôvodu, že v prvom kroku riaditeľka školy na príkaz zriaďovateľa odmietla vyčleniť priestory pre toto referendum a v druhom kroku, starosta obce odmietol vydať úradné pečiatky potrebné na riadne označenie hlasovacích lístkov. Podľa starostu obce totiž nebolo možné referendum riadne vyhlásiť. Opieral sa o list z okresnej prokuratúry ktorá v danej veci vyjadrila svoje stanovisko. Poslanci zasa tvrdia, že si splnili všetky náležitosti týkajúcich sa petície a vyhlásenia referenda. Za poslancov a ich rozhodnutie sa kladne postavilo aj Združenie Miest a Obcí Slovenska.

Mňa ako občana už unavuje do nekonečna byť účastníkom žabomyších vojen. Nezhody medzi poslancami a starostom začínajú našu obec trieštiť a obyvateľov rozdeľovať na dva znepriatelené tábory.  Mne takáto situácia nevyhovuje, nedokážem sa s ňou stotožniť a rozhodol som sa pričiniť o vyriešenie patovej situácie v našej obci. Pán starosta sa neustále oháňa zákonmi ktoré sa musia dodržiavať a tak ja ako občan ktorý si zákony ctí, som sa rozhodol podať na neho trestné oznámenie. Ja sa totiž domnievam, že mne bolo odopreté demokratické právo sa vyjadriť v referende ktoré podľa môjho názoru pán starostu už dlhú dobu sabotoval, pokúšal sa ho zmariť a v konečnom dôsledku aj zmaril. Podľa fyzikálnych zákonov každá akcia vykoná reakciu. Trestné oznámenie ktoré som sa rozhodol podať však nebolo akciou ale bolo reakciou na vzpupnosť, vzdorovitosť, aroganciu a neovládaný pocit moci nášho starostu. Ako som mal možnosť vidieť, pod trestné oznámenie ktoré som podal sa podpísali desiatky a dokonca stovky ďalších nespokojných občanov.

Myslím, že to čo sa udialo 10 marca v našej obci sa ešte neudialo v žiadnej obci na Slovensku. Pán starosta by si mal uvedomiť, že viac ako 200 trestných oznámení je hrozivé číslo. V komunálnych voľbách získal náš pán starosta 793 hlasov od občanov. 200 trestných oznámení je  z tohto počtu viac ako 25%. Trestné oznámenia prišli určite podávať aj jeho voliči, ktorým som len tak mimochodom bol aj ja.  Som sklamaný že moja voľba sa nepotvrdila ako správna a verím, že si už konečne niekto vstúpi do svedomia a pochopí, že ho tu ľudia jednoducho nechcú.

S pozdravom Tomáš Súkenník, obyvateľ obce Šoporňa.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
dôchodca | 22-03-2012 19:59:42
Tak to je ozaj reakcia. . .a programovanie ma asi HANBA dediny,okresu,kraja,štátu??? Je to fakt nekomentovateľné taká TUPOSŤ.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 22-03-2012 19:35:20
viete o tom, že obvodný úrad zivotného prostredia má nejako zvlásť rád sopornanov??? chodíme tam na etapy ako na hodiny klavíra. Kto je naprogramovaný dals
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 12-03-2012 10:12:06
Ja by som len reagoval na vetu "Potvrdzujem, riesime s Tomasom pre sopornanov idealnejsi stav". Pevne verím, že tento stav bude urcite prinosnejsi nie len pre Šoporňanov, ale pre všetkých čitateľov SOL. Chcel by som sa aj touto cestou poďakovať celému tímu SOL za ich prácu nie len ako Šoporňan ale aj ako čitateľ dovolím si tvrdiť jedných z najobjektívnejších internetových novín na slovenskom internete. Držím palce celému tímu a pevne verím že budete aj naďalej prinášať ľuďom objektívne a nezávislé reportáže z celého regiónu.
Ďakujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2012 09:55:55
Potvrdzujem, riesime s Tomasom pre sopornanov idealnejsi stav. Zaroven opakujem a zdoraznujem - SOL poslancom OZ (aj vedeniu OU) a samozrejme ze vsetkym obcanom obce poskytlo utocisko pre slobodne vyjadrovanie nazorov, uverejnovanie stanovisk a pisanie clankov.
Pre informaciu na SOL doteraz je:

35 článkov zo Šoporne,
z toho pod menami : Macho 7 článkov, Benko 1 článok, Kabrheľová 1 článok, Kovaľ 1 článok, Súkeník 1 článok, my 24 článkov vratane OU

videá :
prvé stretnutie s poslancami v LAVAZZE 20 minut

starostovský den 1 hod. 8 minut

zastupiteľstvo 1 hod. 45 minut

rozhovory zo zastup. 10 minut

zasadnutie komisie 4 minuty

verejné zhromaždenie 48minut

ver.zhromažd. rohovory 10 minut

vyjadrenie starostu 11 minut

vyj. starostu k diskusii (pripravene na uverejnenie
) 14 minut

Erika Ščípová u starostu 17 minut

poslanci vyzývali občanov k referendu + audio 18 minut

neuskutočnené referendum 53 minut

SPOLU sa jedna cca 6 a pol hodín záznamu

Co obsahuje stovky normohodin vykonanej prace timu SOL, pouzivanie technickeho vybavenia vysoko prevyzujuceho hodnotu 50 000 Eur a ostatne naklady.

Zaroven opakujem, SeredOnLine.sk svojim obsahom, sledovanostou a vyznamom uz davno prerastlo hranice mesta. Noviny patria vsetkym slusnym ludom, ktori chcu verejnosti nieco zmysluplne povedat. SOL ma plne funkcny a otestovany redakcny system, technicke zazemie a 4 rocne skusenosti s fungovanim. 8 000 uverejnenych materialov a cez 100 000 prispevkov v diskusiach. A miliony navstev v novinach.

Urcite najdeme platformu, ktora bude zaujimava pre vsetky strany.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 12-03-2012 09:40:13
pre pre Tomáša | 12-03-2012 09:24:15 .
Ďakujem za prejavené podporu. Môžete mi veriť, že také príspevky ma neodradia. Pred malou chvíľkou som hovoril s pánom Majkom o tom, ako by sme previazali diskusné fórum a SOL. Dozvedel som sa, že sú naplánované aj rôzne fóra pre regióny a tak by podľa môjho názoru bolo zbytočné riešiť duplicitne diskusiu (pred tým ako som chcel diskusné fórum zakladať som touto informáciou nedisponoval). Budem mať s pánom Majkom ešte stretnutie, zatiaľ sme sa zhodli na tom, že by bolo zbytočné riešiť veci ktoré sú už v podstate v riešení. Taktiež som bol uistený, že Sereď online bude a je otvorená aj okolitým obciam. Svedčí o tom aj rubrika OBCE na SOL.
pre Tomáša | 12-03-2012 09:24:15
Nedajte sa odradiť takému blb.......
Veď to môže napísať len taký čo na Vás asi nemá.
Bude to veľmi dobre.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 12-03-2012 09:07:50
Apropó, ideálny stav by nastal, keby diskusia začala fungovať na oficiálnej stranke obce šoporňa. Veľmi ale uvažujem nad spustením diskusného fóra z dôvodu, že na SOL je nespočetne veľa materiálov a rozbehnutých diskusií. Nechcel by som tieto vlákna potrhať. Príspevky typu "nemáte na to" ma nerozhádžu na koľko mám za sebou niekoľko web projektov. Mám pocit, že sa už niekde v príspevkoch aj sám pán Majko vyjadril, že príspevky pod článkami na SOL sú verejné a pokiaľ neporušujú pravidlá, nevidí dôvod prečo by tu Šopornania nemohli prispievať a riešiť tu aj svoje problémy. Žiaľ nám Šoporňanom je toto právo na našich oficiálnych stránkach odopierané a tak môžeme ďakovať za možnosť komunikovať medzi sebou na SOL.
Marián | 12-03-2012 09:03:35
Peter - nepodceňuj. Ty si možno borec v inej triede.

Tomi, na SOL Obece - Šoporňa môže fungovať, tam problém nevidím. Fórum na stránke Šoporňa.eu je veľmi dobrá myšlienka tak, ako sme sa o tom rozprávali. Otázky a odpovede na starostu, obecné zastupiteľstvo, prípadné otázky na pracovníčky úradu. Bude to dobré. Držím pacle.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 12-03-2012 08:51:40
Neviem čo si predstavujete pod pojmom "nemáte na to". :D
peter | 12-03-2012 08:39:15
nemate na to.
pre Tomáša | 12-03-2012 08:28:59
To by bolo fajn. Držím Ti palce.....
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 12-03-2012 08:08:19
pre Marián | 11-03-2012 22:22:42 .
Maroško, chcel by som v priebehu týždňa. Mám ešte nejaké drobné problémy s databázou na hostingu ale už to riešim. No a samozrejme budem to musieť testnúť a nájsť ľudí, ktorý by mohli diskusiu moderovať a spravovať kedže ja sa tomu na plno z časových dôvodov venovať nemôžem. Moderovať a spravovať neznamená cenzurovať ale presne ako napr. na SOL príspevky ktoré porušia pravidlá fóra premiestniť do archívu. Ešte rozmýšľam akým spôsobom zachovať vlákno na existujúce články a príspevky na SOL, keďže SOL obsahuje ucelené materiály od vzniku celej kauzy. Bola by škoda, keby ostatný ľudia už nesledovali SOL. Diskusné fórum totiž nedokáže plnohodnotne nahradiť články na SOL. Keďže nás ale Seredčania nechcú, tak aspoň to fórum sa snáď podarí sprevádzkovať.
shelley | 12-03-2012 07:08:39
Keď včera večer dávala STV reportáže z volieb a čo sa všetko okolo toho udialo, myslela som, že bude reč aj o Šoporni. Ale STV venovala tejto obci samostatnú reportáž. Zaujímavé, väčšina spýtaných ľudí sa vyjadrila, že sú spokojní so starostom. Naozaj, alebo sa len obávali kamery?
Keď si je pán starosta taký istý svojou podporou zo strany občanov, prečo sa tak kŕčovite bráni vyjadreniu demokracie?
Lenže ako tu čítam : cca 800 hlasov, ktorí mu nič netušiac dali svoj hlas, to nie je bohviečo, ja by som sa na to veľmi nespoliehala, najmä po tom, čo tu už dlhšiu dobu predvádza. Ako manažér obce zlyhal na plnej čiare, lebo starosta má problémy riešiť, a nie ich vytvárať, má ľudí zjednocovať, a nie znepriateľovať, aj za cenu osobných ústupkov, na to má príliš vysoký plat. Ale niekde sú na tom aj horšie, spomeňte si na Žehru. Nuž, v Šoporni nepomohlo ani vysokoškolské vzdelanie pána starostu, žiaľ. A preto treba rozlišovať medzi inteligenciou a vzdelaním. Tuná slová morálka, čestnosť, etika a zdravý sedliacky rozum naozaj dostali na frak.
Marián | 11-03-2012 22:22:42
Tomi, na kedy plánuješ spostenie soporna.eu?
Marián | 11-03-2012 22:21:27
Perlí, a ešte ako len bude. Keď sa zbavíme hada, urobíme si veselicu a tam bude perliť - ale šumivé :)
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 11-03-2012 16:49:50
Šoporňa v posledných týždňoch priam perlí :)
Šoporňanka | 11-03-2012 16:42:49
Erika verím, že všetko dopadne v prospech nás občanov, a sme radi, že máme takých poslancov akých máme... bojujete za naše práva a vidím, že Vám na našej dedine záleží, tie hovadiny, čo včera p. starosta rozprával do kamery určite neoslovili našich ľudí, a ak hej, tak jedine p. Benu a p. Lipovského, ktorí sú jeho pätolízači.Ale ako si napísala, božie mlyny melú pomaly isto, a na každého raz príde a verím že aj na Vlčeka alebo tak arogantného, zlého, a falošného človeka som vo svojom živote nezažila. Takže držíme palce, vo všetkom do čoho sa poslanci pustíte.Viem, že veľa ľudí stojí za Vami:-)
jadranka | 11-03-2012 16:32:10
správne Erika sme s Vami....My občania...
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 15:24:09
včera v Šoporni skapala demokracia. Škoda že u nás neprebehli voľby v márnici, ako v jednej dedine na Slovensku, u nás by to bolo skutočne namieste. Ale, na konci bič plieska, a , kolesá božie sa točia pomaly , ale iste. A tohto sa treba držať. Občania chcú vyjadriť svoj názor v referende, my, poslanci sme povinní im toto právo zabezpečiť, urobíme pre to všetko. Je priskoro pán starosta sa usmievať, veľmi priskoro.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 11-03-2012 15:12:55
Na diskusnom fóre pre obec Šoporňa sa už pracuje. Fórum bude prevádzkované na doméne soporna.eu a postavené na systéme phpbb.
zvonar | 11-03-2012 14:55:48
Racionalni Sopornania:

co Vam brani si spravit jednoduchy web, z ktoreho sa pri rozumnej administracii moze stat dolezity zdroj informacii a prezentacia Vasich myslienok ...

a argument, ze babky internet nepouzivaju neobstoji ... oni sa k tym informaciam dostanu, ked budu chciet
Viera | 11-03-2012 14:48:15
Tomáš plne s tebou súhlasím no nakoľko som včera bola členkov volebnej okrskovej komisie som trestné oznámenie podať nemohla ale dnes som tak učinila
Obcan | 11-03-2012 14:44:26
Alebo Soporna pri Seredi :-)))
dôchodca | 11-03-2012 14:40:10
sú to noviny Sereď a blízke okolie. . . .a Sereď je predsa pri Šoporni....
ešte pre Sereď | 11-03-2012 13:14:10
Pri "demokacii" v našej Šoporni, sme vďační aj za tieto seredské noviny !!!
pre Sereď | 11-03-2012 13:05:57
Veď Šoporňa je jedinečná obec na Slovensku.Tak prečo nie?
Seredˇ | 11-03-2012 12:52:27
Zo seredských novín sa stali šopornianske noviny....

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign