Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Aj toto napíšte!"

Nedávno som ako novinár opisoval zážitok, ktorý sa mi stal na chodníku od Lidla smerom k Tatrabanke v Seredi. Pred rodičmi mi surovo a vulgárne vynadal asi 8-ročný chlapec, ktorého som upozornil, že jeho správanie je krajne nevhodné. Jeho rodičia ma div neopľuli a potom si ma rómske chalanisko dovolilo častovať najhrubšími výrazmi.

            Myslím si, že takmer všetci, ktorí sa na článok vyjadrili, ma pochopili. Len zhodou okolností som v noci zo stredy na štvrtok pozeral v televízii zasadanie Národnej rady Slovenskej republiky. Konečne sa tu diskutovalo o tom, že otázka rómskych obyvateľov nie je riešená, či doriešená (?) už 20 rokov. Poslanci otvorene a bez obavy, že budú napádaní za rasizmus, kritizovali sociálne zákony, podľa ktorých je pre každého Róma lepšie nepracovať, lebo ak by sa zamestnal, bude mať menšie príjmy ako sú tie zo sociálnej podpory. Opozícia navrhuje ďalší zákon. Ani sa mi nechce veriť, že by sa niečo zmenilo.

            Stretávajú ma obyvatelia Serede a vraj to mám napísať do novín. Ale čo? Nuž vraj, aby sa naši páni funkcionári, ktorí rozhodujú o sociálnych zákonoch, išli pozrieť pred poštu, kam si chodia mnohí Rómovia preberať sociálne dávky na zahraničných autách, alebo nech sa pozrú do pohostinstiev, kde sú automaty, koľko tam každý deň hrá Rómov, nehovoriac o väčších herniach, ako je napríklad herňa neďaleko Slovenskej sporiteľne. Často sem vraj prichádza veľa Rómov a so zahraničnými autami parkujú neďaleko herne. Kde na toto všetko berú peniaze, keď nepracujú, lebo nechcú? Pretože sú invalidi od narodenia! A ich správanie je niečo strašné. Zažil som to v bufete Kocka na autobusovej stanici v Seredi. Mne neznámy Róm vynadal čašníčke do kur...., svíň, gestapáčok a vyvolával ju von, že tam ju rómske baby dobijú! A to len  preto, že okamžite, keď čosi vyhral na automate, neutekala skontrolovať hrací automat a dať mu výhru v peniazoch (obsluhovala vo výčape iných hostí).

            Rómska problematika je zložitá, ale jej neriešenie sa už časovo blíži k tragédií. Pomaly nás budú Rómovia biť, napádať a osočovať len preto, že sme im nedovolili predbiehať sa na pošte, v obchode, u lekára.... Len čo otvoríme hubu, už sme rasisti.... Dúfam, že mňa z rasizmu nebude upodozrievať nikto, keď mám k niektorým Rómom aj rodinný vzťah. Faktom je aj to, že mnohí „gádžovia“ nie sú omnoho lepší ako niektorí Rómovia (poprehadzované smetné nádoby po diskotéke, porozbíjané okná, vykradnuté pivnice, porozhadzované prázdne fľaše na ulici, krádeže bicyklov, posprejované budovy a pod.).

            Ale zasa mnohí Rómovia (20-30), len čo sa ukazuje pekný deň, zasadnú v rákoši pred cukrárňou na autobusovom nádraží a kriku je tu toľko, že nepočuť poriadne ani kostolné zvony. Keď odídu na kšefty, na autobusy a prestanú na ulici predávať rôzny tovar (najmä voňavky), ostáva po nich spúšť odpadkov po zemi. Policajti by boli najradšej, keby sa im to len snívalo. Radšej za priestupky pokutujú zamestnaných ľudí a dôchodcov, kde vymôcť pokutu nie je problém.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-04-2014 22:33:31
Ciganku obtazujucu vonavkami je nutne razantne ale slusne odmietnut. Ak teda nemate chut od nej nieco kupit.
poliklinika | 07-04-2014 22:20:05
dávam do pozornosti pacientom, ktorí navštevujú polikliniku v Seredi, že sa tam pohybujú naši spoluobčania, ktorí vás veľmi rýchlo okradnú, presne toto sa udialo vo štvrtok 3.4., kde boli okradnutí dôchodcovia,
Enonym | 04-04-2014 14:45:06
..alebo abidas :D
Enonym | 04-04-2014 14:44:17
No tie vonavky tipu Hugo Bos :D
pre občan mesta | 04-04-2014 12:24:33
Vážená cestujúca, hádam nechcete, aby mestská polícia vyčlenila príslušníka, ktorý sa bude prevážať v autobusoch a zamedzovať tomu, aby Vás cigánka nepoobťažovala ponukou svojich voňaviek? Máte pomýlené dojmy a pojmy!
dotacie EU | 04-04-2014 09:21:55
niekde som pocul dovod, preco nasi politici ciganov neriesia:
vraj "niekto" berie velke dotacie z EU na "cigansku" otazku, len tie peniaze idu niekde bokom.
Vyclenil by som im nie ze byty ale kusok pola, nech si vychovaju a dopestuju, ked chcu zrat.
občan mesta | 04-04-2014 08:27:42
Článok odzrkadľuje realitu našej spoločnosti.Arogancia, kšefty, to všetko ide zhora.Mestská polícia posiela pokuty za zlé parkovanie čo vystriehnu na kamerách. Ale nechápem, že na tých istých kamerách nevidia ako cigánky otravujú občanov s ponúkaním tovaru. Posledne som išla do galanty autobusom, poobťažovala a presviedčala v autobuse všetkých,rad radom s voňavkami, až lež nevystúpila
anonoym | 04-04-2014 08:01:59
Fuj ja by som tam s nimi nežil.
Vladimír Herega | 04-04-2014 06:35:55
pre názor | 03-04-2014 21:45:13
Čo sa vymeriaceho základu týka, z ktorého sa počítajú soc. dávky, dôchodok, invalidný atd je doslova diskriminujúci ale bohužiaľ pre každého pracujúceho.Cigán, ktorý nikdy nepracoval má tieto veci rátané z priemernej mzdy.No každý, kto už stihol pracovať už len z toho čo zarobil, kde sa potom dostávame na min. dôchodky, ktoré stačia akurát tak na suchý chlieb a vodu.Ak potrebujete na lieky, lekára, nedajboh bývate sám a usíte si platiť bývanie nemáte šancu prežiť.Čo u načich utláčaných spoluobčanov nehrozí, lebo oni si byty poctivo zdemolujú a štát im musí postaviť nové, pretože Brussell nakáže a naši papaláši musia poctivo skákať.Je to choré a pomaly a isto to smeruje ku katastrofe.Pretože to skončí ako v Kosove alebo republika skrachuje už len kvôli neúmernému množstvu vyplácaných dávok.Pretože platiť existenciu cca 500000 cigáňom, je trošku drahý špás.
názor | 03-04-2014 21:45:13
Veď všetci dobre vieme, že sú špeciálne chránení zákonmi nielen u nás, ale hlavne EÚ. Sú chránení ako ako poklad, aby ich ani vietor neofúkol. Nesmiete ani slovko povedať proti ním, lebo ste rasista a ich diskriminujete. Množia sa geometrickým radom a prečo aj nie. Je to jedinečná možnosť ako prísť k peniazom a nerobiť. Viete z akého základu sa vypočítava dôchodok pracujúcemu a z akého im? Nie som rasista, lebo nikto si nevyberie rodinu do ktorej sa narodí. Ale tieto problémy pripisujem nášmu a europskému zákonodarstvu, lebo vlastne oni vnášajú túto nenávisť voči ním,lebo ich chráni ako vzácnu perlu a tých, čo na nich robia diskriminujú. Keď sa to nezmení, bude sa to len stupňovať lebo ich veľké množstvo pribúda. Len kto bude na nich robiť?
pravda | 03-04-2014 21:17:00
c.hlieb a ludia maju byt biely
--------------------------- | 03-04-2014 20:06:44
Takže súdruh, už Ste sa zobudili???? Aký Róm???? Cigáň !!!!
To je jediná skupina , ktorým tá zasratá demokracia doniesla slobodu. Nám bielym len povinnosť na nich robiť. Myslím že viete, ako by skončili v demokratickom Švajčiarsku. V lochu, až by zčernali. Alebo zbeleli? POkiaľ sa o nápravu tohto stavu nepokúsia vládni úradníci, tak aj v Seredi jesenné voľby vyhrajú Kotlebovci. Viete prečo ich budú voliť? Aby spravili s Cigáňmi poriadky. To až bude veselo. Pritom podotýkam, že nie som rasista.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign