Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Aj toto je Sereď ... AKTUALIZÁCIA - pridané fotografie

Iveta Tóthová Dátum27. 04. 2010 18:17:42TémaAktuálne témy

Včera sme priniesli článok o Černobyľe. Dnes prinášame fotoreportáž o našom " Černobyľe ". Sereďskom . Myslím si, že komentár je zbytočný.


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie










         Ktovie, či táto budova ešte na niečo slúži...
Popis: Ktovie, či táto budova ešte na niečo slúži...

 Tu mali byť fotky bývalých kasární pri Campingu. Žiaľ fotiť bez povolenia v prietoroch vojenského útvaru je zakázané. Radšej som to neriskla.
Popis: Tu mali byť fotky bývalých kasární pri Campingu. Žiaľ fotiť bez povolenia v prietoroch vojenského útvaru je zakázané. Radšej som to neriskla.




 letné kino
Popis: letné kino




 niečo malé, ale už asi zbytočné
Popis: niečo malé, ale už asi zbytočné

 kaštieľ
Popis: kaštieľ



 budova bývalého Milexu
Popis: budova bývalého Milexu




 aj cukrovar z diaľky pripomínal akoby černobyľské budovy
Popis: aj cukrovar z diaľky pripomínal akoby černobyľské budovy








 niklovka
Popis: niklovka





 budova pri Komenského škole - či z nej niečo ešte niekedy bude, nevieme.
Popis: budova pri Komenského škole - či z nej niečo ešte niekedy bude, nevieme.








 budova vedľa železničného mostu , dole pri škôlke
Popis: budova vedľa železničného mostu , dole pri škôlke










 budova bývalého mäsopriemyslu
Popis: budova bývalého mäsopriemyslu


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
nick | 30-04-2010 15:32:47
a čo téma prostitútky? či aj tie majú pritiahnuť investorov?
Robo | 02-05-2010 15:04:07
To uz tiez nieje nic nove.Dokonca uz aj v Soporni v strede dediny stoji.
Robo | 29-04-2010 21:34:50
Kastiel , asi staci, ze jeho niekdajsi majitelia boli veriaci, lebo inak to nechapem.
Denisa Némethyová | 29-04-2010 17:42:39
Ono je najhoršie, že každý človek si komentár prečíta tak svojsky. Ja som to myslela s vtipom... ;-)
kaštiel | 29-04-2010 17:29:09
Kaštiel nebol nikdy majetkom cirkvi.
pamätník | 29-04-2010 17:27:05
pre Roba 17:14 áno mal som na mysli ten príspevok,kde bolo použité slovné spojenie "zvrhlá debata",ale beriem to :-) :-) opakujem,z mojho pohľadu tá debata má hlavu,aj pätu,nevadí že sa dotkla viacerých pálčivých tém...
Robo | 29-04-2010 17:14:57
pamätnik, mate na myslite Denisin prispevok ? :-) Lebo mam dojem ako keby som tu zil iba ja nespokojny.Len sa treba zapajat do debaty. Viac hlav,viac navrhov = väčší tlak na kompetentnych
pamätník | 29-04-2010 16:44:14
myslím si,že to je dobrá debata.Niektoré príspevky trefné,k veci,správne položené otázky aj naznačené odpovede.Aj redakcia seredonline má asi z takýchto debát dobrý pocit,nikoho neurážajú,hľadajú odpovede na aktuálne otázky,ani trestné oznámenia nemusia padať,keď sa diskutujúci správajú k sebe kultúrne.Možno si zakričíme ako vo filme s Bolkom Polívkom:nová doba,nová doba :-)
Robo | 29-04-2010 16:38:48
Tymito faktormi sa prezentuju vsetky mesta a dokonca uz aj obce.S touto ponukou sa tlacime do vlaku, ale uz preplneneho. Treba ponuknut nieco zaujimave,inak budeme slapat na jednom mieste. Aj ine štaty maju daleko lepsie podmienky a presto vsetko podnikatelia presuvaju vo velkom svoj kapital do tychto rajov. Ja viem, uradnik na MsU takuto myslienku asi tazko vnima. No pockajme na hodnotenie a ???????
Johny | 29-04-2010 16:24:47
Denisa Némethyová 29-04-2010 16:21 - no, nie tisicka, ale zrejme skoro 2 : :-D :-D
Johny | 29-04-2010 16:23:43
Na Seredanov by skor dal otazku, co si myslia, ze aky maju nazor na mesto "turisti", alebo ludia z celeho Slovenska... Myslim, ze Sered zostane zafixovana (bohuzial), ako "mesto zlocinu".... Alebo ako by to nazval... No ktovie, mozno sa to volbami zmeni...
Johny | 29-04-2010 16:21:59
pre anonyma - hruba stavba stoji, to je fakt..Ale co s tou "starou"? To je problem...
Denisa Némethyová | 29-04-2010 16:21:55
:-O Dobrý deň Vážení spoluobčania...normálne sa udivujem, ako sa zvrhla debata od historických monumentálnych fotografií cez moje kandidovanie :-D až cez cirkev. Sánka mi padá na klávesnicu notebooku, ako sa vie jedna slušná debata prepracovať 3 témami...už len tou hlavnou "sexom" a nebudeme mať do tohto blogu o čom písať. Pobavilo ma, keď som napísala, že pôjdem kandidovať a pár ľudí sa mi na to ozvalo. Je pravda, že v takých vodičkách som mala skúsenosti aj keď mám len 27 rokov a Bc. Ale nebojte sa a nech sa vám kolienka netrasú, ja mám dobrý job, nebudem "bosorákovať" po meste ako ježibaba -primátorka :-D I keď nejaká tá tisícka k výplate by nebola na škodu :-D Ivetka, pekné fotky, super komentáre a naozaj výstižná a zvrhlá debata, krásny deň prajem všetkým. ;-)
anonym | 29-04-2010 15:40:05
ved v dolnej strede už je postavena nova fara
Miloš Majko | 29-04-2010 15:36:35
pre Robo 15:18 29-04-2010 15:32 - *yes* skutocne, vzdy je potrebny komplexny pohlad. Pockajme na reakcie obcanov. Ako zhodnotia mesto?
pre Robo 15:18 | 29-04-2010 15:32:52
daňové zaťaženie je len jedným z faktorov ktoré ovplyvňujú podnikateľské prostredie.Ja by som určite bral do úvahy aj:poloha-lokalita,prístupnosť/cesty,železnica,letisko/,infraštruktúra,zamestnanosť,kvalifikácia pracovnej sily,ale aj kriminalita,ekologické zaťaženie lokality,ústretovosť miestnych úradníkov a samozrejme je toho viac.Ale buďme objektívni,ako by sme ohodnotili naše mesto my ?
Robo | 29-04-2010 15:18:50
Jasnym dôkazom toho co pisem su štaty,ktore sa prezentuju ako štaty s danovym zvyhodnenim alebo rajom ak chcete, zazivaju obrovsku expanziu investorov a podnikatelov z celeho sveta. Ale taka je skutocnost a trend. Ak do takehoto vlaku nenasadneme ako prvi, tak o par rokov v nom uz nebude miesto.
Robo | 29-04-2010 14:52:55
Toto mesto nam aj s nasimi poslancami dali taky impulz, ze od noveho roku zvysili vsetky dane a vsetky poplatky co sa zvysit dali.Uz som to tu raz pisal a asi od neakeho poslanca alebo zamestnanca MsU som dostal odpoved , ze to je vporiadku, lebo aj v Galante su vyssie. Prave naopak, Sered by sa mala dostat do povedomia medzi podnikatelov ako mesto s najnizsimi danami a poplatkami. Lebo naco sem chceme prilakat podnikatelov a investorov ?????????????? Mozno na tieto fotky. *headbang* Ak budeme mat podmienky ako hoci kde inde tak Sered sa nechyta.Ked sa stym nieco naspravi, tak Sered bude len tuctove a nezaujimave mesto plne ruin,vagabundov a fetakov.
Johny | 29-04-2010 14:07:10
...ale aby sme cirkev nespinili az prilis, zvysne budovy patrili beznym obcanom, firmam, mestu, alebo podobne. Na tych fotkach je vidiet, ze Sered upada. Bohuzial je to tak. Ak si to zoberiem z primitivneho pohladu, napr. ja v Seredi nebol nakupovat uz dobre 2 roky... Naozaj, viem, ze je to malickost, ale toto mesto potrebuje novy impulz. Ale aky?! *headbang*
Johny | 29-04-2010 14:06:32
...ale aby sme cirkev nespinili az prilis, zvysne budovy patrili beznym obcanom, firmam, mestu, alebo podobne. Na tych fotkach je vidiet, ze Sered upada. Bohuzial je to tak. Ak si to zoberiem z primitivneho pohladu, napr. ja v Seredi nebol nakupovat uz dobre 2 roky... Naozaj, viem, ze je to malickost, ale toto mesto potrebuje novy impulz. Ale aky?! *headbang*
Johny | 29-04-2010 14:03:49
Jozef, viem, co tym chcete asi povedat. Myslim, ze cirkvi by pomohlo, ak by "nadbytocny" majetok predala a pripadne by postavila nieco nove, pre svoje ucely. Alebo nieco podobne. Zbytocne su potom s takymito vecami problemy...
Robo | 29-04-2010 13:56:06
Treba cirkev najprv odlucit od statu.Kto je veriaci nech prispieva na cirkev.A nech potom zacne platit cirkev dane za vsetok majetok co vlastni, tak ako platime vsetci co nieco vlastnia.Inak tu poriadok nebude ;-)
Jozef | 29-04-2010 13:42:17
zdroj: katnoviny.sk Trochu dlhe, ale je to nazor cirkvi. (nie moj,ja som za odluku) Cirkev potrebuje majetok: > na platy. Kňazi, katechéti, cirkevní zamestnanci musia z niečoho žiť. Aké však majú platy? Rozhodne nie vysoké, skôr podpriemerné; > na cirkevné školstvo. Ak má Cirkev spĺňať svoje poslanie, potrebuje ho. Navyše, demokratické spoločnosti zo zásady požadujú alternatívne školstvo. A princíp demokracie vyžaduje aj finančnú nezávislosť. Na Slovensku cirkevné školy v prevažnej miere financuje štát. No zriaďovatelia škôl vedia, koľko ich popri štátnej dotácii stojí chod týchto škôl; > na seminár. Bez kňazského dorastu sa nedá hovoriť nielen o budúcnosti Cirkvi, ale ani o Cirkvi vôbec; > na charitu. Ľudia sa v núdzi často obracajú na cirkevné inštitúcie, aby im pomohli pri ubytovaní, starostlivosti o starého, chorého a pod. Keď im nevyhovejú, povedia, že čo sme to za Cirkev, ak iba kážeme a nič konkrétne pre človeka nerobíme. Vieme, že v tejto oblasti pomáha aj štát, no nestačí to. Iste nik nepochybuje, že tu je veľmi potrebná pomoc Cirkvi; > na údržbu a opravy kostolov. Mnohé z nich sú cenným kultúrnym dedičstvom nášho ľudu. Na tie najvzácnejšie sa možno nájdu peniaze, ale čo s ostatnými? > na stavbu nových kostolov. Sídliská sa v minulosti úmyselne budovali bez chrámov. A nik z čitateľov nepochybuje, že práve tie najväčšmi potrebujú kostoly. > na evanjelizáciu cez moderné masovokomunikačné prostriedky. Vieme, koľko stojí prevádzka Rádia Lumen, zišiel by sa aj televízny kanál a mnoho iných vecí... Kde vziať peniaze? Ak budeme chudobní, ako to niekto chce, musíme prosiť. To aj robíme. Sú zbierky na charitu, na seminár, na opravu a výstavbu kostolov. Pre kňaza nie je príjemné vyhlasovať zbierky, keď vie, že prosí od tých, čo sami veľa nemajú. Je obdivuhodné, ako obetavo prispievajú naši veriaci na dobročinné a šľachetné ciele. Pristavme sa ešte pri tom, ako Cirkev získala majetky, keď nič neskonfiškovala, neznárodnila. Ako sa Cirkev na Slovensku dostala k majetku, ktorý v súčasnosti obhospodaruje? Najmä reštitúciou. Odhadujem, že je to 60 - 70 % jej majetku spred roka 1948. Ten, čo jej vrátili, bol vo veľkej miere zdevastovaný. Pritom práve Cirkev využíva svoje nehnuteľnosti pre dobro ľudu. Podľa môjho názoru Cirkvi naozaj nehrozí, že bude bohatá, lebo tá čiastka majetku, ktorú jej štát s ťažkosťami a váhavo vracia, jej sotva vystačí na prežitie a ťažko zvláda financovať to, čo som uviedol. JOZEF HRTÚS, riaditeľ Biskupského úradu v Banskej Bystrici
Johny | 29-04-2010 13:28:50
Tak dolnostredska fara je v takom stave, ze sa zrejme caka na to, kym to na niekoho nespadne. Viem, ze sa hovorilo o problemoch raz s pamiatkarmi, raz z biskupskym uradom....Naozaj neviem. Takisto, ak ste sledovali spravy, tak napr. v Hlohovci je zakladna umelecka skola takisto v totalne schatralej budove, patriacej biskupstvu. Pokial sa mylim, tak sa ospravedlnujem. Ale naco su cirkvi budovy, ktore su pred rozpadnutim, pricom "nema" prostriedky na ich opravu?! Nechcem vyryvat, ale naozaj by ma to zaujimalo. Nemali by tieto budovy patrit nam vsetkym, ked uz prispievame danami, alebo v kostoloch pri roznych zbierkach?
napad | 29-04-2010 11:50:56
Johnymu: diky za dalsi poskytnuty priklad, mozno by sa to naozaj malo nejak zverejnit, ze co sa tu deje...kvoli cirkvi chatra kastiel a nikto s tym nic nerobi napr
Johny | 29-04-2010 11:30:42
Co sa tyka cirkvi, tak sa to tyka aj fary v Dolnej Strede, ale ...nevadi... Som krestan, ale pomaly prestavam verit cirkvi, ako institucii..
napad | 29-04-2010 11:17:13
dakujem za objasnenie, ale potom by sa mala cirkev zbadat...na co su jej take majetky na svete? ked to vyhraju, predaju to niekomu, a ten niekto nebude mat ani peniaze na opravu (inak myslim ze na kastiel bude treba viac penazi ako 2,5 mil €. a cirkev by sa mala zamysliet nad sebou...kazaju ako sa mame vsetci milovat a snazit sa porozumiet druhym a pritom nam chcu zobrat kastiel, amfik, park....takze svojim OVECKAM zoberu aj poslednu nadej ako skraslit mesto a spravit z neho aspon nieco pekne....
k obnove kaštieľa | 29-04-2010 11:14:30
toto som zavesil odpoveď p.Bíra na otázku čerpania eurofondov na obnovu kaštieľa z diskusie na Mesto Sereď- inak úplne s ním súhlasím,pri nevysporiadaných majetkovo-právnych vzťahoch by to bolo obrovské riziko
pre nápad-odpoveď vo veci kaštieľa | 29-04-2010 11:04:44
RE: Obnova kaštieľa? B.Bíro Dobrý deň, Rímskokatolícka cirkev, Bratislavsko-Trnavská arcidiecéza v apríli 2006 vyzvala mesto na základe zákona č. 161/2005 Z.z. o navrátení vlastníctva k nehnuteľným veciam cirkvám a náboženským spoločnostiam o prechode vlastníctva k niektorým nehnuteľnostiam. Výzva cirkvi však neobsahovala špecifikácie nehnuteľností a neboli preukázané ani rozhodujúce skutočnosti pre vrátenie vlastníctva. Tento nedostatok výzvy cirkev neodstránila a 20. 4. 2007 podala žalobu o vydanie nehnuteľných vecí na Okresnom súde v Galante. Identifikáciu nehnuteľností doložila cirkev súdu až v roku 2008, čím vyšpecifikovala nehnuteľnosti, ktoré od mesta požaduje, okrem iného kaštieľ, park a amfiteáter. Okresný súd Galanta vydal vo veci 13. 1. 2010 rozsudok, ktorým návrh cirkvi zamietol. Napriek viacerým osobným rokovaniam primátora mesta za účasti právneho zástupcu predstaviteľmi arcidiecézy cirkev v zákonnej lehote podala proti rozsudku Okresného súdu v Galante odvolanie a rozsudok nenadobudol právoplatnosť. Súdne konanie v predmetnej veci pokračuje. Čo sa týka čerpania eurofondov, bolo mojou prvoradou úlohou pripraviť projekt na kaštieľ v súvislosti s čerpaním eurofondov. V roku 2009, presne 22. 10. 2009 sa stretla pracovná komisia pre riešenie otázok kaštieľa za účasti pánov J.Matisa a Mgr. arch R. Petroviča, poslancov a projektantov. Na tejto komisii som prezentoval výzvu ROP-3.1b-2009/02, určenú na obnovu kultúrnych pamiatok umožňujúcu čerpanie eurofondov, ktorá bola v tom čase aktuálna. Prezentoval som, že na splnenie podmienok výzvy mestom bolo, a aj v novej, pripravovanej výzve stále bude potrebné splniť dva hlavné body: 1. Vysporiadanie majetkovo-právnych vzťahov na objekt kaštieľ a 2. Vypracovanie projektovej dokumentácie. Nakoľko spor o kaštieľ trvá naďalej a možnosť čerpania eurofodov na opravu kaštieľa je časovo ohraničená, nie je možné presne určiť, či tento projekt mesto podá. Táto situácia bola konzultovaná s dvomi špecializovanými poradenskými agentúrami na čerpanie eurofondov (Centire, StarEU), ktoré mestu neodporučili podávať projekt, pokiaľ nebudú vyriešené majetkovo-právne vzťahy medzi cirkvou a mestom. Ak by tento projekt mesto podalo vo výške približne 2,49 mil. € (maximálna suma oprávnených nákladov na projekt) a po niekoľkých rokoch súd s cirkvou prehralo, muselo by všetky finančné prostriedky vrátiť EÚ a štátu. Predpokladám, že vrátenie tejto čiastky by bolo obrovským rizikom pre rozpočet mesta.
Jozef | 29-04-2010 11:00:50
napad - zabudol si na spor mesto/cirkev o vlastnictvo parku a kastiela
napad | 29-04-2010 10:57:07
pocujte, ked je debata o starych ruinach, chcete povedat, ze sa nedaju vybavit eurofondy pre mesto, aby zacalo postupne opravovat kastiel?...pekne od kridla pred afrikolou, by sa to zacalo prestavovat a postupne by sa to prestavovalo az do konca....ved eurofondy nemusia dat hned teraz 10 milionov eur...staci menej a za rok vypytat dalsie peniaze...nikto z eurofondov necerpa...Staci, aby sa poslanci rozhybali a za 3 roky budeme mat krasny park s upravenym krasnym kastielom...tymto krokom by sa vyriesil aj problem s narkomanmi v kastieli ale aj v amfiku....nedavno som isiel okolo a chalanko na skladacke si to tam praskol rovno do zili a bolo ho vidno cez plot. *loony*
Johny | 29-04-2010 09:51:03
Z takychto fotiek ma clovek dojem, ze Sered sa meni na ruiny... :-(
pre fajnšmekrov Roba a Ja/pripomína Vám to niečo?/ | 29-04-2010 09:26:28
http://www.youtube.com/watch?v=hlFYvqQGn-E
Ja | 29-04-2010 08:42:53
Robo máš pravdu, pozri koľko dôchodcov je tam zamestnaných, to zistíš keď ideš platiť dane, aj z nášho Fándlyho sídliska chodí jedna nenahraditeľná
Robo | 28-04-2010 23:33:01
Konecne dobra debata. Aj ja som toho nazoru,ze praca poslancov a niektorych pracovníkov MsU je stara a osumela jak tie objekty na fotkach.Cest vynimkám. :-(
Ľubomír Veselický | 28-04-2010 19:52:24
Timo! Čo chcete, aby sa zmenilo. Poslanci tohto zastupiteľstva definovali na začiatku svojho volebného obdobia niekoľko akcií, ktoré považovali za dôležité. To sú naše ciele. Väščšina z týchto akcií je realizovaná cez Európske sociálne fondy. Postup prác na týchto akciach kontrolujeme na každom zastupiteľstve t.j. každé dva mesiace v samostatnom bode programu.Predkladateľom správy je Mgr. P. Rampašek. Materiály zastupiteľstva sú zverejňované na webovej stránke mesta. Tak netrepte do vetra, pozrite si o čo usilujeme, a ak máte nový návrh, povedzte ho prvému poslancovi MsZ, ktorého stretnete. Ak niektorého samozrejme poznáte. Ak nie, máme na sered.sk každý svoju schránku. Teda môžete svoj návrh poslať mailom.
Iveta Tóthová | 28-04-2010 18:26:41
V diskusii aj mimo nej mi ľudia hovorili, že je ešte veľa budov, ktorých fotografie by sa hodili do tohto článku. Nuž čo by sme pre našich čitateľov neurobili. Tak som Vám ešte zopár fotografií urobila a pridala.
timo | 28-04-2010 14:25:08
k príspevku o 14.11 - pýtam sa načo sme volili poslancov, kde sú ich návrhy, kde je ich kontrola, veď ja ako občan mám malú šancu niečo meniť, na to sú tam poslanci a ansábel manažérov
Jozef | 28-04-2010 14:12:23
Edo- dom kultury? Vsak na prvomajove oslavy dohodli aj tetu Ozefu. Sice neviem kto to je, ale uz klasicky to mosi byt zazitok jak prasa. :-D
Ľubomír Veselický | 28-04-2010 14:11:04
Edo! Kto je podľa Vás senilný dedo? Čo ste pred voľbami v decembri 2006 konkrétne urobili Vy osobne, aby kandidovali vekovo mladší kandidáti? Kedy ste verejne predložili žiadosť, alebo návrh ohľadne programu Domu kultúry s výhradou o využívaní týchto priestorov na komerčné účely? Všetci jetrebisti vedia, čo je treba urobiť. Žiadny z nich ale dodnes nekonal. Zmenu na poste riaditeľa Domju kultúry môže podľa zákona a platných pravidiel urobiť iba primátor. Oslovte jeho osobne. Možno Vám aj odpovie.
Edo | 28-04-2010 13:53:34
Treba ozaj ísť voliť a aj strany by mali zvažovať a postaviť ľudí na kandidátku takých, ktorí sú životaschopní a nie senilných dedov, pretože v Seredi to potom aj tak ide, tempom stonožky. Veď vidíte čo je dnes aj s Domu kultúry, pre dorastajúcu mládež sa tam nič nerobí, budova chátra a slúži len na predajné trhy o ktorých Vás aj dva krát do týždňa informujú letáky v schránkach. Aj tam by už bola na čase zmena na vedúcom mieste
Marek Olša | 28-04-2010 13:50:08
mať primátorku namiesto primátora by bola teda radikálna zmena. Len či by sa potom primátorka nezmenila na bosorku :-D
it | 28-04-2010 13:24:41
:-* a to bude asi tak vsetko.
Ľubomír Veselický | 28-04-2010 13:09:46
Podporujem Vaše rozhodnutie! Konečne bude na poste primátora niekto sympatický. *yes* *yes* *yes*
Denisa Némethyová | 28-04-2010 12:13:50
ĽUbomír...ja to xcem skúsiť..nejaké tie roky som bola v jednej strane...a nexceli ma pustiť, ked som odtiaľ odchádzala...skúsim to za primátorku...xixiixixix
Ľubomír Veselický | 28-04-2010 12:06:14
ja 28.4-2010 11:09! A prečo to nechcete skúsiť Vy osobne? Ostať iba pri tom, že "možno" to osloví aj mladších je dosť slabá perspektíva zlepšenia.
Ľubomír Veselický | 28-04-2010 11:59:21
budíček 28.4.2010 08:25! Rana do čierneho! Trochu viac zdôraznené, ale žiaľ pravdivé. Je to naozaj o tom, koho si zvolíme do čela. 12.6.2010 sú voľby do veľkého, republikového parlamentu. Odhadujem, že sa ich zúčastní okolo 5 tisíc z celkom 14 tisíc oprávnených voličov v Seredi. A potom budú mať štyri roky plné huby reptákov.
ja_len_ja | 28-04-2010 11:44:11
podla katasterportalu vlastnia pozemky pod niklovkou v katastri dolnej stredy spolocnosti list vlastnictva 4248 - SCRAPMET s.r.o., 9 mája 33, Brezno list vlastnictva 3052 - SLOVENSKÉ CUKROVARY,s.r.o., Cukrovarská 726, Sereď, to su pozemky priamo pod tymi najznamejsimi budovami. cislo parcely, na ktorej sa nachadza cely areal je 2149/XX, skoda, ze sa neda vyhladavat len podla prveho cisla parcely (tu:2149) a vyhodilo by to vsetkych vlastnikov do zostavy, takto je "podparciel" na parcele 2149 az 72... napriklad pozemky pod kolajami 22 a 26 patria spol. CARGOfina a.s., Moyzesova 5, Bratislava, cislo LV 406.. atd atd
pre anonyma 10:42 | 28-04-2010 11:20:57
v seredy sa ždycky hovorylo:ten seredan,tý seredany :-)
ja | 28-04-2010 11:09:50
*yes* dobry clanok a diskusia k nemu na inspiraciu pre "funkciechtivych" kandidatov pre nastavajuce volebne obdobie. Mozno, ze oslovi aj mladsich a nielen tych v dochodkovom veku (kandidatov na....) pre tvorbu volebnych programov...
Denisa Némethyová | 28-04-2010 11:05:22
čo sa týka tých primátorov...tak to ani nespomínajte, to by tam potrebovalo radikálnu zmenu...lebo tie umelé úsmevy sú už otrepané a nič k nám neprinášajú, len si stále hrabkajú, nakopať ich do sráku a hotovo!!!!
anonym | 28-04-2010 10:42:13
Pán Jozef, určite nie ste sereďan, lebo taký obyvateľ neexistuje. Mám taký dojem že ste mali na mysli seredčan.
Jozef | 28-04-2010 10:22:20
Súhlasím s príspevkom "človek". Som rodený sereďan ale môžem povedať, že naše mesto nemalo v posledných rokoch šťastie na primátorov, všetko staré skonstnatelé štruktúry, ktorým sa v meste aj s ich manažérmi na úrade nechcelo nič robiť,meniť, vybavovať, premýšľať, pracovali v rámci hesla: "pane bože daj ma kde chceš len ma ticho polož a pošli dobrú výplatu aj keď sme Sereď ani o slimačí krok neposunuli vpred". V iných mestách nášho regionu to ide oveľa, oveľa lepšie lepšie.
anonym | 28-04-2010 09:32:38
Človek: *yes*
Človek | 28-04-2010 09:06:59
Súhlasím s budíčkom, najvyšší čas, aby sme sa prebrali z dlhodobej letargie. Je to naše mesto a môže vyzerať veľmi pekne - výborná poloha pri diaľnici, krásne zátišia pri Váhu, slušná zamestnanosť. Zobuďme sa a v komunálnych voľbách pošlime na odpočinok(aj keď nezaslúžený)staré štruktúry z vedenia mesta a zvoľme si mladého, ambiciózneho primátora s pozitívnym vzťahom k tomuto mestu. Verím, že budú kandidovať aj mladí, šikovní a zapálení ľudia!!! *yes*
budíček | 28-04-2010 08:25:25
keby existovala nejaká brožúrka alebo bedeker s podtitulom:Prečo obísť Sereď na 100 honov,alebo prečo neinvestovať v Seredi,tie fotky by tam pasovali ako vyšité.Samozrejme nesmel by chýbať náš preslávený lúženec,čierne skládky odpadu pri Váhu/aj tie tu boli zavesené/,pár pekných momentiek slečien pri Milexe,narkomani v areáli Kaštieľa,niektoré vykričané sereďské bary aj s osadenstvom vrátane ich dvoj a štvorkolesových tátošov parkujúcich pomaly až v obývačke,zasvinené vnútrobloky sídlisk a skoro som zabudol na našich milých poriadkumilovných,usilovných kučeravých spoluobčanov z Garbiarskej,Novomestskej,Cukrovarskej,Trnavskej ul.dobrovoľné chodiace reklamy na Hugo Boss parfémy,ďalej "ranč"za títešom kam chodia na časté návštevy chlapci z protidrogového/taký pri Galante nemajú/ a aby som nezabudol na nás občanov,všímavých,zaujímajúcich sa o dianie v meste,chodiacich na zastupiteľstvá v hojnom počte,zúčastňujúcich sa volieb do samosprávy - tak čo Sereďania zobudíme sa,alebo budeme spať ďalej ako Šípkové Ruženky,veď to je NAŠE MESTO ?!! :-) :-(
Denisa Némethyová | 28-04-2010 07:30:09
Inak ten domček, čo stojí pri Cirkevnej škole je tam údajne hrooozne dlho, ešte si ho pamätá môj otec ako malý, že tam bývala nejaká babka. Kurnik, dlhé roky je bez strechy a stále stojí, odoláva podmienkam. :-O
all | 27-04-2010 22:45:03
Ľahšie je stavať nové na najúrodnejšej pôde,ako staré zbúrať a nahradiľ novým.
Iveta Tóthová | 27-04-2010 21:29:39
Dano..tak možno už zajtra-pozajtra pridám takú "mini" ale naozaj len " mini " fotoreportáž o niečom peknom. Pekný večer aj Vám ...
anonym | 27-04-2010 21:18:42
.....Ivetka, a niečo pekné v Seredi by sa nedalo nafotiť.....troška optimizmu by sa nenašlo??? pekný večer, Dano
:P | 27-04-2010 21:05:28
hlavne že seredani nadavaju na okolite dediny jaka je to sedlač :D... nech sa kuknu na svoje "užasne" mesto. No nie mesto skor smetisko :D... v seredi su jedine tie namestia jak tak k svetu ale ostatné?... grc :-P
Marek Olša | 27-04-2010 20:31:21
tieto miesta by boli skvelé pre airsofťákov :-) ..Keby neboli tak nebezpečné
Denisa Némethyová | 27-04-2010 20:14:22
kokos, ozaj mäsopriemysel, to už ani neviem kde je...a ešte majer stojí za to, strašidelné opustené domy by stáli za to..béé na horor...idem si radšej redbulteriérku pustiť k sebe do postele, aby som sa nebála ;-)
Denisa Némethyová | 27-04-2010 20:03:19
waw...mali by sme doniesť turistov z číny a usa...a vymlátiť za takýto černobyl balík...čo vy na to...ešte by sa na tých zrúcaninách dalo vyťažiť pri vymyslených historkách :-D
Ľubomír Veselický | 27-04-2010 18:49:52
Nebolo by od veci pozrieť sa na katastri, kto je vlastníkom týchto nehnuteľností.
Iveta Tóthová | 27-04-2010 18:48:17
digi...ráno som si dala na tejto stánke do vyhľadávača slovo Niklovka...našlo mi len jeden článok s fotkami...tak som sa dnes rozhodla urobiť fotky nové...a nie len niklovky, ale aj pár iných budov, ktoré mi pripomínali fotky robené v Černobyľe.
digi | 27-04-2010 18:42:36
a teraz budeme tahat z archivu kazdy rok stare temy? :-D
seredan | 27-04-2010 18:31:13
aj byvali masopriemysel by stal za foto
seredan | 27-04-2010 18:30:13
no ta nasa niklovka je proste uzasna. Mesto mohlo robit exkurzie, pripadne prenajimat tieto priestory pre filmarov. Aspom by sa daco zarobilo na tych ruinach :)

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign