Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Aj toto je možné v našej samospráve. Zosmiešnil sa občan alebo úradník?

Miloš MajkoDátum27. 05. 2014 10:39:45TémaINFOSLOBODA
200

Stále väčšie odtŕhanie a izolácia samosprávy od občanov sa stávajú problémom našej krajiny. Človek by očakával, že štvrťstoročie od revolúcie bude úradník úplne prirodzene chápať na čo je vo svojom úrade, aké má svoje práva, ale aj povinnosti voči občanom. Zatiaľ to však vyzerá tak, že svoje práva a povinnosti na základe intenzívne šírenej osvety nezávislých médií začínajú správne chápať a využívať hlavne občania.

Je stále častejším javom nahrávanie komunikácie s úradníkmi, policajtami, či volenými funkcionármi občanmi, a to hlavne z dôvodu, že občania sú bezdôvodne posielaní z miesta na miesto aj pri vybavovaní mnohokrát tých najjednoduchších záležitostí. Či je to už z nezlalosti úradníka alebo jeho snahy zbaviť sa občana ťažko povedať, v každom prípade náklady nesie vždy samotný občan a to minimálne dvojnásobne. Prvý krát tie svoje vlastné a následne náklady spôsobené zamestnávaním neschopných, arogantných, neochotných prípadne sofistikovane vychcaných úradníkov.

Pravdepodobne veľmi sledovanou kauzou sa stane snaha občianky vystupujúcej pod menom Lia Airová, ktorá sa rozhodla na Ružinovskom úrade zistiť úplne jednoduchú informáciu - ako úrad nakladá s daňami vybranými za psov. Rozhovor s úradníkmi sa rozhodla natočiť na mobilný telefón, čo okamžite spôsobilo vážnu nevôľu zo strany úradníkov a vyústenie situácie až do jej v podstate vyhodenia z úradu. Na mieste je otázka či niekto ponesie zodpovednosť za takéto správanie sa úradníka voči občanovi, ktorý skutočne má právo zaznamenať si všetko čo sa týka konania vo verejnej budove minimálne v rozsahu jeho veci.

Ako je vidieť na videozázname vyhotovenom a zverejnenom samotnou občiankou, úradníčka síce nepoznala svoje práva a povinnosti, no napriek tomu rezolútne odmietala vyhotovenie záznamu, ktorý občianka nahrávala na svoj mobil. Rozmýšľam, k čomu asi musí prísť v našej spoločnosti, aby úradníci platení z daní nás občanov naozaj občanom poskytovali servis a službu v rozsahu, ktorý si predplácame nielen v daniach ale aj v rôznych poplatkoch a odvodoch. Rozmýšľam, kedy si úradníci uvedomia, že občan v podstate úradníka pre svoj život nepotrebuje, ale úradník bez občana stratí opodstatnenie.

Ide o problematiku, ktorá bola vyslovene podceňovaná plné štvrťstoročie a byrokrat držiaci pečiatku tak získal pocit neobmedzenej moci nad občanom, čo je vážnym problémom, ktorého vyriešenie je v moci náš všetkých. Stačí len rozmýšľať a trvať na svojich právach všade tam kde sú systematicky a postupne občanovi uberané.

 

Video: zdroj: youtube.com so súhlasom autorky


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Mária Malaníková | 12-06-2014 13:56:44
Pán dôchodca, tu išlo o to ako sa úradníci správajú k ľuďom ktorí prídu na úrad a majú otázky. Úradníci mali odpovedať a nie odmietať kameru. Keby úradníci odpovedali ako vy teraz tak by sme videli, milé usmievavé tváre, ktoré nám takú základnú vec povedia s úsmevom a my ako občania odchádzame z úradu spokojní .
Pozitívna reakcia nás inšpiruje tiež jednať pozitívne. Ak sa náš deň začne s úsmevom a pozitívnou reakciou, tak aj my jednáme s úsmevom.
Mária Malaníková | 12-06-2014 13:46:30
Neznalosť práva človeka neospravedlňuje, to často počujem. Ale mal niekto z nás v škole hodiny základov práva? Ľudia si od nepamäti uvedomovali svoje základné práva intuitívne cez skúsenosti.Naši predkovia si znalosti odovzdávali ústnym podaním z generácie na generáciu. Učili svoje deti, lebo právo bolo súčasťou každodenného života. Z celej tejto diskusie vidieť, že generácia si dnes neuvedomuje ani tie nepísané základné ľudské práva, alebo že vôbec nejaké práva človek má. Preto je najvyšší čas zvýšiť gramotnosť aj v oblasti základov práva a začať vysvetľovať právo už na základných školách.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-05-2014 00:36:31
Anonym | 30-05-2014 21:11:04 | - necakam ospravedlnenie, ani ziadne uznanie.

Tesi ma, ze niektori citatelia si vsimli vyvoj diskusie a rozmyslaju.
Ti, ktori pochybovali - necitim potrebu si vymyslat a kedze vsetko pisem pod svojim menom, rozmyslam, co verejne napisem. Ked nieco napisem, stojim si za tym a mam to odkonzultovane s odbornikmi, pripadne vychadzam z vlastnych skusenosti.
Netvrdim, ze sa napriek tomu nemozem zmylit. Mylit sa je ludske a kto nieco robi, ten aj pokazi. No nedovolil by som si tvrdit uplny nezmysel a vyhlasovat ho za fakt podlozeny legislativou.

Velmi vela ludi trpi uplnym nedostatkom znalosti zo zakladneho prava, ktore potrebuje kazdy z nas pouzivat v beznom zivote. Asi pripravime nejake materialy k tejto vaznej problematike a prinesieme ich maximalne pristupnou formou.
Anonym | 30-05-2014 21:11:04
Ospravedlni sa niekto uz p.Majkovi lebo mal pravdu.
enonym | 28-05-2014 22:34:19
"občania sú bezdôvodne posielaní z miesta na miesto aj pri vybavovaní mnohokrát tých najjednoduchších záležitostí." Ako by to z oka vypadlo, seredskému úradu. Ešte tu chýba, že "tvárenie sa úradnikov, že niesú doma v čase služby".
Robo Horvath | 28-05-2014 17:14:12
Pred kamerou žiadna ochota a odpoved na taku stupidnost ako je dan za psov ktorou mesta a obce len ožobračujú svojich obyvatelov,ale zato len kontrola na obyvatelov ci platia za svojich psikov tu diskriminačnú daň a to hlavne za psa na rod.dome. Prečo sa plati za psa a nie ostatne zvierata chovane v domacnostiach? Preco sa za psa vôbec niečo platí? Chapem pokutu za neodpratanie si exkrementov po svojich psikoch a som za to aby boli pokuty niekolko nasobne vyššie lebo inak tu čistota po psikoch nebude ale platit dan za psa,ako za niečo co je tu prirodou dane a služi to obyvatelom ci uz pri samote alebo strazeni nasho majetku je choré a vidim že uradnikom aj neprijemne co i len odpovedat pred kamerou na to co obyvatelov zaujima. Obyvatelia su na verejnom priestore pod kameramy 24 hod nonstop a nemaju problem ale niekto na uradoch zrazu ano? Treba im dat výpoved a na urad prace s nimi.
Jozef | 28-05-2014 14:47:02
ciastocne mas pravdu. S tym zverejnenim videa, kedze si smeraci v parlamente presadili, ze od 01.2013 sa taketo video nesmie zverejnit. To, ale bolo v suvislosti s danovymi kontrolami , ktore si natacal M. Dano.
Aj ked o takomto "zakone" odbornici v prave hovoria, ze je protiustavny. V Cesku uz takyto vyrok ustavneho sudu je, u nas sa to caka.
Ale to natacanie si statnych a verejnych uradnikov je plne mozne a nepostihnutelne.
Jednoducho to musia strpiet.
dodatok | 28-05-2014 14:39:54
Tak,rekapitulacia.Ja sa vzdy pokusam o komentovanie povodneho clanku,v tomto pripade to bolo video.Mila pani autorka sa vzdala moznosti natacania v urade,ked vyhlasila,ze robi reportaz pre ludi,a ze ma na to pravo.Mala by pravo,keby si dany problem dokumentovala pre svoju potrebu
Ale aj to je problematicke pretoze je tu otazka,je uradnicka verejnou osobou? A diskutovat s nou o minulych 23 rokov,ake boli,alebo neboli transparentne je smiesne.Samozrejme ze uradnici,by mali byt zdvorili,napomocni a mat snahu Vam pomoct.Ja ked idem na urad,tak sa snazim pre svoj problem' nieco vybavit a nemavam tam hned kamerou.AZ potom,ked vidim,ze moja zdvorilost nikam nevediem,tak siahnem k inym opatreniam.Toto vsetko nie je problem Demokratie,ale ludskeho spolunazivania.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 12:11:18
pre pana Majka | 28-05-2014 11:26:23 | - vzdavam sa. Poradte sa s niekym, koho pedagogicke schopnosti su ucinnejsie.
pre pana Majka | 28-05-2014 11:26:23
Odpoved ste dal sam v bode3.A o moju chapavost nemusite mat obavu,ta funguje dobre.
pre dôchodca | 28-05-2014 10:56:26
keby som sedel ja osobne na mieste úradníčky a nevedel by som úplne presne odpovedať,aspoň by som dal odpoveď,že príjem z dane za psa je príjmom v kapitole rozpočtu PRÍJMY a príslušný rozpočet mesta je zverejnený na oficiálnej stránke mesta a na druhú otázku podľa čoho sa vyberá daň za psa by som odpovedal,že výška dane bola schválená zastupiteľstvom vo VZN-ku tom a tom dňa toho a toho.A ak neviem bližšie odpovedať tak detailnejšie informácie zodpovieme v zmysle infozákona v zákonnej lehote.
Ale nechytím hneď nervy a pomaly sa tam so stránkou pobijem :-D
daniel | 28-05-2014 10:54:13
Neviem čo to tu vlastne riešite. Tiež nemám veľmi rád úradníčky,ale to sú tiež len ľudia. Sedia v kanceláriách celé dni a musia sa tam dohadovať a vysvetľovať s veľakrát nepríjemnými ľuďmi. Sa ani nečudujem že tiež toho majú plné zuby. Ja keď niečo vybavujem,tak podebatujem,posrandujem,aj tej úradníčke to padne lepšie,hneď je vysmiata a svet je oveľa krajší! Pekný deň!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 10:53:58
Odpoved je jednoducha - skoda ze sa Vam nechce najst si ju:

Ustava Slovenskej republiky

Čl.2

(1) Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.

(2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

(3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá.

- - -

Niektore veci mozno niekto chape tazsie, preto vo vseobecnosti v state plati - CO NIE JE TAJNE, TO JE VEREJNE.

A este podrobnejsie:

Ak úradník vykonáva svoju právomoc, občan má právo nahrávať si priebeh tohto úradného konania. Tak tomu je aj na sude - tu vsak sudca musi video zaznam povolit. Audio zaznam povolovat nemusi.

- - -

Aj Vy ste skalopevne tvrdili nieco ine. Poucte teda nas, na zaklade akych zakonov ste pre svoje tvrdenia nadobudli take presvedcenie.

Dakujem.
dôchodca | 28-05-2014 10:35:22
pre Miloš Majko 27-O5-2014 23:36:37 23:44.01
Pán Majko, kedže evidentne väčšina diskutujúcich nepochopila podstatu veci, vysvetlite nám, ako by ste na mieste úradníčky postupoval Vy, keby ste dostal od občianky tú istú otázku a samozrejme podložte svoj postoj príslušným zákonom, aby nám bolo teda jasné, ako sa má na úradoch správne postupovať aj napriek tej skutočnosti, že od úradníka je požadovaná odpoveď nesúvisiaca s jeho kompetenciou. Za všetkých, ktorí nepochopili podstatu veci dakujem za odpoveď.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 10:27:06
pre pana Majka | 28-05-2014 10:22:14 | - rozlisujte - obcan a uradnik. V osobnom zivote to je pomerne jedno. Tu je v tom vsak zasadny rozdiel.

Odporucam precitat si Ustavu SR.
pre pana Majka | 28-05-2014 10:22:14
Mozete si ma nahravat ako chcete a kolko chcete,ale musim Vam to dovolit.A ked ma nahravate ,bez mojho suhlasu,mozno Vam to nemozem zakazat,ale aky to ma vlastne zmysel?To nie je potom komunikacia.Podla spravnosti,by potom muselo byt nahravanie obojstranne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 10:11:49
dodatok | 28-05-2014 10:04:26 | - precitajte si svoje prispevky postupne za sebou.

Slovensko nie je vynimkou medzi civilizovanymi krajinami.

Slovensko je vynimkou chapanim ludi, chorym vysvetlovanim si prav a povinnosti - ludmi, hladanim vsetkych moznych vynimiek v legislative, odmietanim standardov a chcenim vyhod uplne vsade.

Vy odpovedzte obcanom na otazku: - aky zakon obcanovi kontrolu verejnej moci zakazuje!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 10:06:23
Je smutne, ba az tragicke, kolko diskutujucich bez akehokolvek preverenia si pravnych podkladov tvrdi ako fakt, ze nahravat uradnika obcan nesmie. Dokonca su tu ludia, ktori tvrdia, ze este pred vstupom do kancelarie, si musi na to vypytat suhlas.

Pytam sa uz asi treti alebo stvrty krat:

- ktory zakon obcanovi zakazuje nahravat konanie spojene s vykonom statnej moci?

Aku maju Vase tvrdenia oporu v platnej legislative SR a EU?

Priatelia, zacnime konecne respektovat zakony, nekomplikujme veci tam, kde su neskutocne jednoduche. Nehladajme strasiakov tam, kde nie su.

Ziaden uradnik ani voleny funkcionar nesmie mat pocit nadradenosti voci obcanovi a ak chce pracovat na urade a poberat benefiny vytvorene ich pracou, musi strpiet aj verejnu kontrolu!

Nepredpokladam, ze niektory obcan je zvedavy na uces ci sminky uradnicky.

Je vsak pravdou, ze rozcitany roman ci casopis na stole uradnika o niecom svedci. A tiez podklad dokazujuci zlu instrukciu od uradnika v momente, ked ma nasledky znasat obcan, nie je na zahodenie... ;-)

Uz roky tvrdim, ze zakladne pravne vedomie by malo byt detom vstepovane od malicka. Nemali by sme v state tolko oviec, ktore nasledne svojimi primitivnymi postojmi likviduju aj ludi rozumnych a trvajucich len na dodrziavani ich prav.
dodatok | 28-05-2014 10:04:26
Ja som polozil otazku,nikdo mi na nu nevedel odpovedat.Preto sa pytam este raz,smie sa natacat bez povolenia,alebo nie?Keby to tak bolo,tak by Slovensko bolo vynimkou.To by sa dalo potom zneuzivat jedna radost.
pre pre dodatok | 28-05-2014 09:22:08
A?To je snád normálne,nie?Asi si sa nedostal do styku s úradníkom vôbec neznalým svoje povinnosti.Ešte stále je nespočetné množstvo úradníkov čo si myslia že ak tam prídeš tak ich tým obťažuješ!Ale to je vedľajšie,otázka bola či je dovolené robiť záznam z takejto návštevy úradu!
pre"pre dodatok" | 28-05-2014 08:31:48
Zato, že som vo verejnej budove, na verejnom úrade, a komunikujem s jeho úradníčkou, vždy sa chovám slušne a aj dostávam slušnú odpoveď a ak mi nepostačí pýtam sa ďalej, komunikácia je vždy slušná. Ak niekto si myslí, že demokracia je o "rozcapovaný huby" na úradníčky potom nech sa nediví"že ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva".
pre dodatok | 28-05-2014 07:57:40
Verejná správa,verejná budova,úradníčka pracujúca pre verejnosť platená z verejných peňazí ,potrebuješ ešte nejaký príklad prečo na mieste pre verejnosť môžeš verejne natáčať?Prestaňme sa báť nejakých úradníčkov a nie oni sú pánmi situácie ale verejnosť!Mne mnohokrát stačí ak vytiahnem telefon z vrecka a upozorním že pre lepšie pochopenie si to nahrám a nikto nikdy nenamietal a mal som pocit že som pánom situácie!
dodatok | 28-05-2014 06:58:13
Jednalo sa tu hlavne o natacanie,je to asi pravny problem,moze SA bez povolenia natacat?Je pod pojmom poskytovania informacii,skryty AJ narok na natacanie?
pre pani Radimakovu | 28-05-2014 06:49:58
So vsetkym,co ste napisala mozem len suhlasit,ale ak sa jedna o tento konkretny pripad,tak skutocne nevidim ziadnu nesrovlanost v pocinani uradnicky.Ak mi nieco na tom videu neuslo.
Registrovaný Oľga Radimáková Oľga Radimáková | 28-05-2014 06:08:15
Musím sa pridať k názoru p.Majka, a pre ostatných ešte dodávam. Už ste sa určite dakedy stretli s neochotou alebo nekompetentnostou úradníkov možno vám klamali, alebo vás posielali od jedného úradníka k druhému. Ak ste nespokojný s ich prácou, tak jediná vaša možnosť ako im dokázať ich chybu, alebo poukázať na problém a urobiť tak krok s úspešnému vyriešeniu, tak najjednoduchšou cestou je vyhotoviť si obrazový aj zvukový záznam. Jednoducho si ich natočiť na kameru.

Úradníci samozrejme zo zvyku nechcú aby sa niečo o nich zverejňovalo a myslia si že sa môžu brániť zákonom na ochranu osobnosti. Avšak nevedie že ako osoby verejne činné musia strpieť zvýšenú kontrolu zo strany občanov.


Preto moja rada znie: Použite na nich túto jednoznačnú formulku, na ktorú vám nemôžu nijak oponovať.
"Výkon úradníkov nie je prejavom osobnej povahy, sú to osoby verejne činné, preto musia pri výkone strpieť zvýšenú kontrolu verejnosti. Ako aj vyhotovenie obrazového a zvukového záznamu. Vyhotovovať záznamy pri výkone verejnej moci nie je v rozpore s predpismi. A preto nemáte žiadnu moc zakázať mi vyhotovovať tento záznam. Ďalšia debata o tom, je zanedbávanie vašich pracovných povinností a bol by som rád, keby ste sa venovali tomu, kôli čomu som prišiel. "
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-05-2014 23:44:01
Evidentne vacsina diskutujucich nepochopila podstatu veci. Nejde o samotny poplatok za psa. Ide o postoj uradnicky.

- - -


Moj nazor na dan za psa: - preco zrovna za psa? Preco nie za macku, papagaja, kona, kravu, prasa, sliepku?
Mnohe mesta tento nezmysel opustili.

Ked uz su na mesta tak pazravi, jediny narok na plnu sumu vybranych poplatkov maju ti, ktori ich nasledne vedia vlozit do zachrany opustenych a tyranych zvierat. To som tvrdil pred 6 rokmi a tvrdim to stale.
Je uplne chrapunske, ked peniaze zaplatene obcanmi za psov kompetentni minu na cokolvek ine. To je moj nazor.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-05-2014 23:36:37
zaujímavé | 27-05-2014 18:28:19 | - uz som sa to pytal jedneho z diskutujucich, no urobim to aj vo Vasom pripade:

- to co tvrdite ako fakt viete podlozit aj zakonmi, alebo si to len myslite?
bodrik | 27-05-2014 21:10:58
ja by som vám dal 40€,aspoň 1000€ na činziaku kto chce mať psa.výťahy pooštávané,všade nasraté a to nehovorím,ked začne o pol noci zavýjať.akurát včera som išiel po chodniku a susedov pes veľky ako hroch začal šťat v strede chodníka, pýtam sa ako to uprace on len mikol plecami je jasné že sa to nedá upratať.
dôchodca | 27-05-2014 20:08:49
pre Lia Airová
Čudujem sa, že pri Vašom vzdelaní ste nepochopila rozdiel v platbách za psíkov na dedine a v meste. Tak len jeden príklad, na dedine si venčím psa na svojom pozemku a za odvoz jeho extrementov si platím. Vy chodíte venčiť psa na verejné priestranstvá a jeho extrementy nechávate v kontajneroch, ktoré musí aj niekto vyprázdňovať a Vás to nestojí absolútne nič. Alebo ste toho názoru, že za odvoz takéhoto odpadu budú platiť všetci občania? Taktiež za pozemok, na ktorom venčím doma psa platím daň, takže čo vlastne chcete porovnávať?
anonym | 27-05-2014 19:38:46
Pani, písal som to nižšie a napíšem to znova. Prečo si myslíte, že Vám na MsÚ v Ružinove budú vysvetľovať prečo sa na dedine platí 5 € a na meste za rovnakého psa 40 €? Prečo by Vám mali vysvetľovať výšku poplatku, ktorý schválilo nejaké obecné zastupiteľstvo na dedine, resp. rozdiel v poplatkoch? Čo s tým v Ružinove majú? Tie otázky nie sú otázky v zmysle zákona č. 211/2000 Z. z. a preto sa nečudujte, že Vám ich niekto zodpovie. Prosím Vás pýtajte sa na veci, ktoré patria do kompetencie MsÚ Ružinov, na veci, o ktorých sa tam rozhoduje, ale nie na poplatky v nejakej dedine. Inak ja by som Vám vedek odpovedať, prečo sa platí 40 €. Pretože tak to je stanovené vo VZN. Stačí taká odpoveď?
Lia Airova | 27-05-2014 19:27:29
Ďakujem všetkým za príspevky)stále čakám, že ten rozdiel medzi poplatkom za psíka v meste čo je 40eur a na dedine 5eur mi niekto vysvetlíte) Vysvetlili ste mi už všeličo, ale prečo to tak je ešte nikto nevysvetlil) Zajtra teda musím ísť na ten MU, aby mi to vysvetlili a teda pôjdem aj za poslancami a opýtam sa ich a urobím aj videjka) a dám Vám všetkým vedieť PREČO)ja žasnem, že Vám to je jedno koľko sa platí, ale asi máte dosť vysoké príjmy na všetky slovenské poplatky tak potom Vás chápem) Prajem pekný dník a dovidenia)))
Lia Airova | 27-05-2014 19:00:47
Pozdravujem) ďakujem Vám za vyjadrenie) Ja som sa len začudovala) keď mi kamarátka z dediny hovorila že oni platia 5 eur)takže za malého yoršírika v Ba platím 40 eur a za toho istého na dedine 5 eur) Prečo? viete mi to vysvetliť? Ak áno, vysvetlite a ja sa tam už na ten úrad nemusím ísť viac pýtať)
Ja som ochotná pripustiť, že MU má nejaké náklady na správu psíkov)ale nejde mi stále do hlavy, že cenovo sú takto neporovnateľné) to akoby som v meste napríklad za plyn platila viac a na dedine menej) či????????????
anonym | 27-05-2014 18:47:46
Nespochybňujem právo na informácie a ani sa nechcem vyjadrovať k tejto občianke, ale keby sa aspoň trošku počúvala čo hovorí. Tak ona na MsÚ v Ružinove žiada zodpovedať otázku prečo je na dedine iný poplatok ako v meste? Citujem "v mestách je to ináč, na dedine ináč. Chcem vedieť ten rozdiel, kto by mi to vysvetlil?" To čo je? Vie vôbec čo chce? Čo chce vysvetliť? Ona chce vedieť prečo na nejakej dedine nie sú nádoby na biologický odpad a na MsÚ v Ružinove jej to má niekto vysvetliť? To čo je? Kto sa má na MsÚ v Ružinove vyjadrovať k tomu, že na nejakej dedine nie je nádoba na bio odpad? Vysvetlí mi nejaký kritik v tejto diskusii prečo by mali v Ružinove odpovedať za nejakú dedinku? Kto sa zosmiešnil?
no comment | 27-05-2014 18:38:25
tá pani má právo vyštudované a nevie určité základné veci, takže je to pani, ktorá nemá čo robiť. Úradníčky správne reagovali, svoju tvár pre občanov neukázala, aby vedeli, komu majú zaďakovať, aby po 23 rokoch vyriešila jedna osoba - priam smiešne, ona môže kontrolovať, tá pani patrí niekde inde, ale nie na úrad
káder pre zaujímave | 27-05-2014 18:34:54
http://www.noviny.sk/c/slovensko/nakrucanie-uradnikov-obcania-maju-na-to-pravo a predstav si ze sito moze natacat absolutne v pohode:D pozri si video
zaujímavé | 27-05-2014 18:28:19
úradníčka správne reagovala, skôr, než vstupovala do miestnosti, je povinná sa spýtať, či môže natáčať, v žiadnom prípade si nesmie dovoliť bez jej súhlasu natáčať, prečo sa neukázala. Chcela sa informovať len na psíkov, tá pani zrejme nevie, čo všetko financuje mesto. To snáď nie je pravda, čo si všetko dovoľujú ľudia. Pracovníčka úradu jednala správne. Tú izoláciu čo spomína tá pani, nech to rieši na vláde a nie na úrade.
gulak | 27-05-2014 17:39:43
No,tiež by ma zaujímalo,ako by to dopadlo,keby tak p.Majko-len tak neohlasene prišiel s kamerou na MsU-napr.niektorý piatok okolo 13h-ked je vonku príjemných 39stupňov a natočil počet ešte pracujúcich úradníčok-myslím si,že by dostal-bud Pulitzerovú cenu,alebo modré pod oko...
Zosmiešnil sa občan | 27-05-2014 16:26:47
Pokiaľ som to dobre pochopila, ani ta občianka nemala problém s úradníkmi, len chcela mať zodpovedanú otázku, čo sa deje s peniazmi, ktoré mesto vyzbiera na dani za psa. Vy pán Majko, ako komunikujete s mestom? Vždy cez emaily. Veď choďte aj Vy s kamerou na úrad a pýtajte sa priamo napr. p. Veselického. By ma zaujímalo, že ako by to dopadlo. Prečo to Vy, ako novinár nerobíte, ked máte nato právo? Ďakujem za odpoveď
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-05-2014 15:41:01
Zosmiešnil sa občan | 27-05-2014 15:18:13 | - mimoriadne zaujimava uvaha.

Problemom je, ze neriesime, ci to je, alebo nieje uradnicke prijemne. Alebo, ci by to bolo prijemne niekomu inemu.
Ak to uradnicke prijemne nieje, moze sa zamestnat ako krajcirka, upratovacka, ci vrcholova manazerka (ak na to ma) v ktorejkolvek sukromnej firme. Opakujem a zdoraznujem SUKROMNEJ FIRME. Tam ju nebude mat pravo kontrolovat ziaden obcan, okrem jej sefa. ;-) Lebo ju ziaden obcan nebude platit.

Pochopili ste teraz, preco obcan ma pravo na urcite konanie napriek tomu, ze to niekomu nie je prijemne? ;-) Dakujem za odpoved.

- - -
Co sa tyka MsU v Seredi, zatial s uradnikmi problem nemam a preto necitim potrebu konat podobne.

j.r.nem | 27-05-2014 15:33:20
Uradnicka jednala absoluten kotektne,spravne obcianku odkazala na tlacove oddelenie.Ziadny uradnik nemoze mat prehlad o tom,ako sa naklada s financiami.Uradnici pracuju tiez na zaklade pracovnych zmluv.A natacat a filmovat na urade,lebo to je jedno kde,na to potrbujete povolenie.o
Zosmiešnil sa občan | 27-05-2014 15:18:13
Bolo to dosť trápne. Som zvedavá, či by sa to páčilo tej občanke, keby sedela na mieste úradníčky. A keby sa našli aspoň ďalší piati, čo by ju každý deň nahrávali. Pán Majko, urobte aj Vy takúto reportáž na Mestskom úrade, nech sa trošku pobavíme. Čo Vy nato?
dôchodca | 27-05-2014 15:12:49
pre Miloš Majko
Neviem aký zákon oprávňuje uvedenú občianku, aby od úradníkov požadovala vysvetlenie prečo je tak schválené znenie VZN. Úradník ju môže akurát informovať o znení schváleného VZN a nič na veci nemení ani demokracia. Ani v jednom doterajšom príspevku som nespochybnil povinnosť úradníka informovať občana, poukazujem len na formuláciu otázky, na ktorú nevie úradník kompetentne odpovedať, nakoľko nie je tvorcom VZN, ale len jeho vykonávateľom, čo je holým faktom, ktorý nepotrebuje byť podložený žiadnym zákonom.
pre:dôchodca | 27-05-2014 15:06:47
načo sú tam potom úradníčky?!To s každou otázkou treba naháňať poslanca?SMIEŠNE!A poslanec Vás pošle späť za úradníčkou!Vymýšľate kolotoč,kde by sa občan-volič pravdu nikdy nedozvedel...od čerta k ďáblovi...
Registrovaný Oľga Radimáková Oľga Radimáková | 27-05-2014 14:57:33
pre: dôchodca.Takže každý občan ktorý platí dane za psíka má podla vás a pani úradníčky zaplatiť si právnika, ktorý si naštuduje zákony, či má právo vedieť, kam idú jej dane, a vyhladávať poslancov k vôli takejto otázke? To snád nemyslíte vážne!!!. Ved kam idú peniaze by malo byť dostupne zverejnené a úradníčka, ktorá to má na starosti by snád mala vedieť informovať , ak sa k tým údajom občan nemôže dopátrať inak.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-05-2014 14:51:10
dôchodca | 27-05-2014 14:34:36 | - to co pisete aj viete a mate podlozene zakonom, alebo si len myslite (zelate) ze tak je?
seredan | 27-05-2014 14:49:21
demokracia neexistuje. Je to bachorka pre osprostenie ludi. Demokracia ani nikdy nebola. Vzdy aj za demokratickymi volbami sa nachadza skupina ludi, ktory tahaju spagatiky. A pravo na informacie uz vobec nefunguje. Den co den nas media krmia vymyslami, prifarbenymi vecami, ktore maju vyhovovat skupine ludi. Poprosim neobhajujte tu demokraciu, lebo to je velmy zvrateny system.
dôchodca | 27-05-2014 14:34:36
pre Miloš Majko
To, že demokracia priniesla PRAVO NA INFORMACIE svojím príspevkom som nespochybnil, len som poukázal na tú skutočnosť, že dotazovanie občianky, prečo sú tam také poplatky a na dedine sú iné, by jej zodpovedne vysvetlili poslanci, ktorí toto VZN schválili. Pracovníci úradu sú len vykonávatelia tohto nariadenia, ktorí nezodpovedajú za jeho obsah a plnia si len povinnosti vyplývajúce im z pracovnej zmluvy, resp. pracovnej náplne. A čo sa týka natáčania, tak iba z ich súhlasom.
pre:dôchodca | 27-05-2014 14:28:43
Nezdá sa Vám,že aj odpovedať občanom je v ich pracovnej náplni.Hádam ste jeden zo zastupiteľstva,keď si ich tak obhajujete!Ste úplne trapný,takto sa vyjadrovať!
Jozef | 27-05-2014 14:07:25
pre dochodcu - dokazujete, ze ste obdarovany.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-05-2014 14:03:29
dôchodca | 27-05-2014 13:57:40 | - demokracia priniesla PRAVO NA INFORMACIE a pravo na spolurozhodovanie o pouziti verejnych financnych zdrojov. Zaroven umoznila kontrolu pouzitia tychto zdrojov tvorenych obcanmi.

Mate iny nazor?
dôchodca | 27-05-2014 13:57:40
pre Jozef 27-05-2014 13:40:24
Typická reakcia demokrata, ktorý v 70 rokoch vypadol z tej diery a si myslí, že demokracia otvára hubu dokorán.Ale aj sprostosť je dar boží!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-05-2014 13:43:34
dôchodca | 27-05-2014 13:15:17 | - nemyslim si, ze problem bol v polozenej otazke.

Problem bol v odhaleni neznalosti nie obcianky, ale urdadnicok, ktore jednoducho nezvladli situaciu. Obcianka mala a ma pravo zaznamenat si vsetko, co sa na urade minimalne v jej veci deje. Uradnici musia strpiet zaznamenavanie a jej v podstate vyhodenie z uradu je velmi zlou vizitkou pre urad samotny.
Jozef | 27-05-2014 13:40:24
...niektori dochodcovia, ktori v riti dieru nemaju, zostali zapeceni v 70. rokoch a myslia si stale, ze uradnik, ktoreho si platime je boh.
Tak radsej na kridlach rozvijajuceho sa socializmu sklapnu opatky a cusia.
dôchodca | 27-05-2014 13:15:17
Tá občianka - demokratka, ktorá sa pochválila právnickým vzdelaním, by mohla vedieť, že na otázky, ktoré kládla výkonným pracovníkom na Ružinovskom úrade, by dostala fundovanú odpoveď od volených zástupcov, ktorých ako tvrdí si zvolila, keby sa zúčastnila ich zasadnutia, na ktorých sa takéto VZN schvaľujú na základe prednesených návrhov. Pýtam sa, kedy si majú pracovníci plniť svoje pracovné povinnosti, keď by sa mali denne zaoberať takýmito stránkami, ktoré si myslia, že keď majú v riti dieru už sú najmúdrejší a lietajú na krídlach demokracie, a pritom majú pomýlené dojmy a pojmy. Odporúčam občianke pod menom Lia Airová, aby sa zúčastnila najbližšieho zasadnutia zastupiteľstva, a tu sa od svojich volených zástupcov dožadovala odpovedí na svoje otázky a nechala pracovníkov úradu plniť si svoje pracovné povinnosti.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign