Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"A začína veľká hra o tróny zvaná “procesné pochybenia." - Radovan Bránik

Miloš MajkoDátum03. 10. 2018 10:58:32TémaAktuálne témy

Tak.

A začína veľká hra o tróny zvaná “procesné pochybenia.” Zatiaľ azda najväčší test odolnosti orgánov činných v trestnom konaní voči zlu ktoré sa rozliezlo v justícii, polícii, medzi advokátmi a čiastočne zasiahlo aj tretí sektor a médiá.

Prvý zlý signál; prevoz Mariána K. do Leopoldova bez patričného vyrozumenia jeho právnych zástupcov. K tomu dve ďalšie zatiaľ nezverejnené formálne chyby, ktoré však môžu slúžiť ako kľúče pri náhlom a verejnosťou nečakanom odchode na slobodu hlavnou bránou. Ešte nič nie je vyhraté a ešte nič neskončilo: naopak, toto je iba začiatok veľmi dlhého príbehu.

Ak sa tým dobrým podarí udržať ho za mrežami, čoskoro sa ten uvravený pán rozrozpráva tak, že zmení mapu krajiny, rozhodne nepatrí k ľuďom ktorí by sa obetovali pre iných a po prvom večierku v sprche rád povie vyšetrovateľom aj to, čo si doteraz “nepamätal.” Nie je v ňom zlomok odolnosti Černáka, ktorý mlčal 18 rokov napriek zradám kumpánov.

Ak sa však podarí dosiahnuť jeho prepustenie skôr, ako prehovorí, bude to znamenať jediné; že zlo opäť - a definitívne nadlho - zvíťazilo a OČTK už nie sú objektívne schopné plniť svoju základnú funkciu voči občanom.

Lebo takéto je to teraz zrazu jednoduché; ide o boj dobra so zlom. A akokoľvek medzi mnou a OČTK panuje aktuálne asi najväčšia kríza dôvery, akú sme kedy zažili - platí pre obe strany - prosím o silnú podporu pre ľudí ktorí sa raz nechcú pred svojimi deťmi hanbiť za to, že to nezvládli. Ešte stále si myslím že tí dobrí si nedajú tie kľúče vychmatnúť z rúk a že sa pochybení nedopúšťajú vedome a úmyselne a ak, urýchlene ich napravia. Je priveľa mocných ktorým záleží na tom, aby Marián K. mlčal. Nebolo tomu tak vždy. Naopak. Vždy boli radi keď sa rozkecal.

Nebol bezvýznamný a vždy spustil krik a pritiahol na seba pozornosť, aby si ľudia a médiá nevšímali špinavosti ktoré sa práve odohrávali niekde inde. Mal za to patričný podiel na zisku a získaval popritom kompromateriály na svojich “priateľov,” Len tak, pre istotu. Ale nebol pánom, hoci sa tak vždy túžil vidieť. Bol iba strednou triedou, stále ňou je. Kým nezačne hovoriť, budú sa snažiť mnohí ovplyvniť kohokoľvek a za akúkoľvek cenu, aby to tak ostalo naďalej a nik nedovidel o poschodie vyššie.

Keď sa ho podarí udržať tam kde je teraz dosť dlho, jeho mlčanie skončí. A potom sa prvýkrát v živote dočkáme toho, že bude Marián K. hovoriť pravdu, čistú pravdu a nič než pravdu, k tomu mu dopomáhaj prokurátor a všetci tí, ktorí sa rozhodnú neprehrať. Kľúčové je nedopustiť aby sa dostal von skôr, než sa mu otvoria ústa a rozviaže jazyk. OČTK už budú vedieť rozoznať, kedy hovorí pravdu.

A začnú padať mená a spojenia a všetko to, čo ste vždy chceli vedieť, ale mohli ste sa pýtať koľko ste chceli. A mnohých budú bolieť hlavy a nebudú im stačiť ampulky plné liekov proti bolesti. Chcieť ho vidieť za mrežami ako hlavného vinného je dôsledkom dlhoročnej účelovej manipulácie s vašou pozornosťou a ak mu niečo nechýbalo, bola to schopnosť fabulovať zrozumiteľne znejúce príbehy.

Ale kto naozaj verí, že v tom bol sám a že bol na vrchole pyramídy?

Spomínate si na nedávne zbratanie sa dvoch bývalých úhlavných nepriateľov v kauze "zmenky"? V čase keď sa bili o Markízu, používal Pavol R. ako ochranku partičku zloženú z ukrajinsky hovoriacich spoluobčanov. Ale nielen, našlo sa medzi nimi zopár Slovákov. Ten istý Pavol R. ako šéf jedinej z vtedy dostupných televízií priniesol šot z oslavy narodenín Mikuláša Černáka: na fotkách z oslavy vidno jeho "vojaka," človeka ktorý si namiesto služby vlasti vybral organizovaný zločin a neskôr predal bezpečnostným zložkám svojho šéfa výmenou za beztrestnosť. Snímky sú rozmazané, ale podvedomie podpoľancov si s nimi iste poradí. Dnes je to človek ktorému v kraji prejde všetko. A z bývalých nepriateľov sú náhle spojenci a kauze ktorá sa blíži na povrch vystupuje ako na potvoru ďalšia, doteraz neznáma "zmenka." Vyplakávanie nad nízkou cenou vraždy a jej poloamatérskym vykonaním je scestné: iba časom sa dozvieme koľko bol v skutočnosti objednávateľ ochotný zaplatiť a koľko ostalo za nechtami viacerým vrstvám sprostredkovateľov. Čo a odkedy spája Mariána R. a Miroslava S.? A ako je možné že ešte donedávna boli obaja beztrestní? A aká tichá dohoda zabezpečila doterajšiu faktickú beztrestnosť človeka, ktorého účasť na zločinoch potvrdil samotný Černák? Kto ho dodnes kryje?

Zlou správou je, že Fico a spol. ešte stále disponujú nadštandardnými informáciami zvnútra tímu. Tou dobrou je, že sa v panike zo spájania s vraždou a v snahe nahonobiť späť čoraz viac moci v priamom prenose usvedčili z napojenia vadalovcov na Úrad vlády a orgány krízového riadenia štátu (!). Ďalšou zlou správou je imunita časti občanov tejto krajiny pred akoukoľvek katastrofálnou informáciou spojenou s Ficom. V čase keď sa komentátori predháňali v tom, kto skôr stihne opísať definitívny koniec Smeru a otvárali symbolické a aj reálne šampanské som si pred pol rokom dovolil oponovať a opäť ma raz vysmiali: dívajúc sa na stúpajúce percentá voličskej podpory dodnes prakticky nedotknutej smerom dolu už ani neviem či plakať, alebo sa smiať.

https://branik.blog.sme.sk/c/…/prestante-klamat-o-ficovi.ht…

Fotka Radovana Bránika.
Fotka Radovana Bránika.
Fotka Radovana Bránika.
Zdroj: FB

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
seredan | 09-10-2018 07:56:55
Keď aj tú rakovinu Smer porazíme, ostane tu stále veľa borcov, čo ťahajú za nitky a rýchlo sa preorientujú na ďalších rozdávačov našeho majetku ako Fico a spol. Ale, treba byť pozitívny a dúfať, že až do takého obludna ako Fico, Počiatek, Kaliňák atď. sa táto smrtelná choroba nerozrastie. Snáď to už nebude rakovina, ale nejaka ľahšia choroba. A možno raz budeme aj zdraví:)
balkansky vietnamec | 08-10-2018 11:09:00
V normalnom pravnom state by bola strana Smer-Kremel zakazana ako strana porusujuca zakony SR a medzinarodne zakony.

tony | 07-10-2018 20:35:11
pre lexu.to myslis vazne o kiskovi,prestuduj si vsetko o podvodnikovi kiskovi od zalozenia jeho firmi,on dostaval pokuty este v korunach,najvyssia bola 280tis.slov.korun.dostal ju od kontrolneho uradu sr.za klamlive zmluvy ktore uzatvaralo qatro z klientmi.kiska sa udal sam ked doplatil rozdiel ktory vznikol,jeho akoze nespravnym zuctovanim.je to stary trik,ktory ja doteraz nechapem,ked na teba pridu z danoveho a ty to hned zaplatis tak nic sa nedeje.este ku kpt.DANKOVI je to cistokrvny biely kon SLAVIA CAPITAL to je tiez vplyvna financna skupina ktora sa prediera do politickeho zapasu,len si vybrali riadneho blbecka,mne sa zda,ze tie financne skupiny si vyberaju schvalne samych debilkov ktory sa daju lahko ovladat.
Pre lexu | 07-10-2018 12:00:03
Ta pochvala za komentar patrila samozrejme tebe
Mal by si ist do politiky
Si mudry clovek
Obcan | 07-10-2018 11:57:26
Posledny komentar
SUPER
Keby to pochopila vacsina Slovakov sme uz niekde
uplne inde
A nakoniec tak nam treba ked nevieme rozlisit dobro od zla
Pravdu od nepravdy Hlupost od rozumu
Az ked veci pochopime bude nam vsetkym lepsie




Pre Lexa a Seredan | 06-10-2018 17:16:32
Jeden,ako druhý,vôbec nie je medzi Vami žiaden rozdiel.Fanatici.
lexa | 06-10-2018 13:28:25
Seredan, kedže už viem, že si volič SNS, tak je mi jasné, že s tebou nemá zmysel diskutovať, voliť SNS hovorí samé za seba a je mi jasné, že rozumu za tým asi veľa nebude, tak tu môžeš spriadať tie svoje konšpirácie, len sa ťa spýtam jedno - tvoje vysnívané a milované strany Smer a SNS sú už ako dlho vo vláde? Prečo doteraz nikto z tých tvojich nenávidených nesedí v base za toľko zla, čo napáchali? Prečo nesedí Matovič, Sulík, ani Kiska? Veď tvoj robertko má pod palcom všetko od polície, cez prokuratúru, SIS aj súdy, čo mu bráni \"spravodlivo\" vyšetriť všetky tie podozrenia? A keď ta tak hrozne vytáčajú nejaké podozrenia voči týmto pravičiarom, čo hovoríš na knihu Mareka Vagoviča, Vlastnou hlavou, kde je veľmi krásne popísané, že celá strana SMER vlastne vznikla ako bábka v rukách zbohatlíkov, aby mohli cucať štátne peniaze..? TO je asi v poriadku, že pár zbohatlíkov vycucalo miliardy z rozpočtu, teda z našich peňazí, ale nejaký pozemok Kisku ťa vytáča do nepríčetna, takže buď máš veľmi nízke IQ, že miliardy nevadia, ale pár tisíc eur je smrteľný hriech, alebo si len proste klasický troll :) Tony, trošku poštuduj zaklady pravopisu a ešte mi povedz, kedy a kde bol Kiska z niečoho \"usvedčený\"? :)
seredan | 05-10-2018 11:26:34
Klamár, zlodej a zosnovateľ organizovanej zločineckej skupiny KSSmer sa chce očisťovať. Veď je to do popuku. Tento otrok oligarchov, ktorý tu už legendárnym hlasom podobným Ficovi a vybavením peňazí vlastnou hlavou pre stranu mimo oficiálneho účtovníctva začal pred 16 rokmi budovať korupčný a zlodejský systém, si myslí, že sa nejako očistí. Niečo tak skorumpované, špinavé a zhnité sa už jednoducho očistiť nedá a nemôže.Moc a popularita mu až tak zachutila, že akceptovať fakt, že skončí horšie ako zločinec Mečiar, musí byť neznesiteľná.

seredan | 04-10-2018 20:09:28
A ako to bolo vysvetlene s tym pozemkom? Co ten vas pan Kiska uviedol, ako to vysvetlil ze sa podvodom dostal k pozemku? Preco je teraz na sude ked podla Vas vsetko pekne vysvetlil? Preco sa presetruje jeho spolocnost kvoli DPH? Ak Vam stacia tie vysvetlenia k pozemku, aj odpoctom DPH ze islo len o chybu dovolim si zapochybovat o vasom vnimany reality. Nemyslim to v zlom ani nechcem urazat ale ako mozete verit tym dristom? A co sa tyka Sulika ako sa moze hrat na slusneho polityka a poza chrbat sa schadzat s ludmi ako je Kocner a spriadat plany? Toto robia slusny politici? A co sa tyka Kollara co mate na mysli? Moj nazor ze ani tento clovek neni taky cisty ako sa hra.
Seredan, | 04-10-2018 16:50:09
co sa tyka p. Kisku, nastudujte si, ako to bolo s jeho pozemkom a naslednym financovanim kampane a odpoctom DPH..uz to bolo vysvetlene niekolkokrat a na roznych veboch..dost povrchne konstatovanie..a to som voci nemu dost kriticka..co sa tyka p. Sulika, tento sa vyjadril, tiez uz poskytol stanovisko k tejto veci a ak mienite utocit, nie som jeho fanusik..co takto p. Kollar?
seredan | 03-10-2018 22:23:36
lexa, lexa no neviem neviem ci tuna takto tu demokraciu a hlavne doveru v stat vybudujeme ked budeme riesit len ludi z vlady a ostatnych zlociny prehliadat. Toto neni dobra cesta si myslim. Treba na vsetkych rovnaky meter a nie vyberat si tamtoho riesit a tamtoho nie lebo je to moj oblubenec. Lexa este vidno ze si nedozrel a realita je pre teba na mile vzdialena.
tony | 03-10-2018 19:56:50
neviem,neviem lexa,seredan nie je daleko od pravdy,s kym sa stretol kocner a este si ho aj lisiacky natocil na kameru,nebol to nahodou sulik?ten isti sulik nebol na navsteve u obcana kisku ktory je podozrivi a usvedceny s nadmerneho odpoctu dph a mnoho dalsich podvodov.pouzivajme rovnaky meter na kazdeho.
lexa | 03-10-2018 18:30:13
Klasický seredan, od veci a mimo témy, ale spokojný, že vypustil tie svoje múdrosti, ktorými nič nepovedal, gratulujem :)
seredan | 03-10-2018 14:58:14
vcelku dobry clanok, je tam aj SMER spomenuty, aj ten Fico len neviem preco tam ten Kiska neni tiez spomenuty a ten jeho perfektny obchod s pozemkom, alebo financovanie volebnej kampane, alebo odpocty DPH. Na to autor zrejme zabudol. Ale dufam ze len nahodne a nie cielene. Az ked budu aj tieto veci vysetrene, vinnik potrestany az potom sa vrati dovera v OCTK, prokuratury, sudnictvo. Dotedy veru nie.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign