Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

A tam, kde to je o väčšine, nepomôže ani Kotleba...

Miloš MajkoDátum02. 12. 2013 17:11:31TémaAktuálne témy

Na tému Kotleba a voľby do VÚC toho ako politici, tak voliči napísali viac, ako dosť. A to samozrejme nielen na  SOL, ale vo všetkých médiách. Priznám sa, že ma dosť baví sledovať to možno niekedy ani nehrané prekvapenie až s nepochopiteľnou otázkou – ako sa to vlastne mohlo stať?

Čudujem sa, že sa to pýta aj jedna aj druhá strana, i keď tej zloženej dnes už z „politikov“ sa čudujem podstatne viac. Takouto primitívnou otázkou totiž len stále intenzívnejšie dávajú najavo nám obyčajným občanom, ako dlho a ako strašne  sú odtrhnutí od reality všedných dní.

Naozaj výborný názor do diskusie práve na  SOL priniesol jeden diskutujúci:

Dobrý názor | 29-11-2013 12:54:07

Nedávno som sa vrátil z Etiópie, ktorá je jednou z najchudobnejších krajín sveta. A predsa som tam nič také desivé, ako sú niektoré rómske osady, za celý čas nevidel. Dediniek, v ktorých ľudia žijú oveľa chudobnejšie a ťažšie než naši Rómovia, sú tam tisíce. Sociálne dávky sú pre ich obyvateľov neznámym pojmom, rovnako ako prídavky na deti. Každý sa musí postarať sám o seba, a ak je starý či chorý, tak sa o neho musia postarať jeho deti.

Ten najväčší rozdiel je však v tom, že v etiópskej dedine, či už je vysoko v chladných horách kdesi na severe, alebo na teplom juhu, sa ľudia nebrodia v kopách špiny, okolie obydlí nie je zahnusené ľudskými exkrementmi a chatrče, postavené zväčša z obyčajného prútia a omietnuté hlinou pomiešanou s plevami, sú rovnako ako ich okolie pomerne čisté.

A takmer všetci stále pracujú. Buď sa starajú o kozy či kravy, alebo o políčka, ktoré obrábajú ako v stredoveku, pomocou dreveného pluhu, ťahaného ľudskou silou. Neposedávajú pri kartách a pri fľaške pálenky a nenadávajú na zlý sociálny systém, ktorý im dáva málo peňazí na živobytie. Ženy a deti vláčia do osady vyťaté stromy, aby bolo na čom variť a čím kúriť, no zároveň vysádzajú nové stromy, pretože dobre vedia, že keby všetky vyťali, tak by už nemali drevo.

Spoliehať sa na to, že im tie stromy vysadia bieli, priveľmi nemôžu. Pretože žiadni bieli tam nie sú. Ešte aj títo na pohľad zaostalí dedinčania vedia, že odpadky treba zakopať, aby sa im nerozkladali v dedine. Nikomu z nich ani len nenapadne ísť na potrebu rovno pri chatrči. A ukradnúť čosi niekomu inému sa odváži málokto. Keď ho prichytia, chlapi ho poriadne zmlátia a potom ťahajú na povraze po dedine, aby každý videl, ako dopadne ten, kto si prisvojí cudziu vec. Či by však bolo u nás na takéto výchovné lekcie dostatok motúzov…

Pre tých, ktorým cestovanie nie je cudzie, nie je cudzie ani to, čo je uvedené vyššie. Väčšina ľudí sa však nezamýšľa nad skutočnou podstatou problému a veci hodnotia naozaj povrchne.

Nie sú dobré jednoduché riešenia zložitých problémov – uviedol som už viac krát a mnohí ľudia to nepochopili preto, lebo problém fakt nepoznajú dobre.

V tomto som naozaj vo vážnej výhode. Napriek tomu, že ma nielen od sociálnych prípadov, ale aj od asociálov a cigánov už 14 rokov delí iba vlastný  3 metrový múr, snažím sa byť nad vecou a nehodnotiť ich spôsob života emotívne a zaujate. Jednoducho ho vnímam ako ťažkú a krutú realitu a to nielen z pohľadu nás, zatiaľ väčšiny, ale aj z pohľadu ich. Ono každou sociálnou  dávkou a každým finančným či iným príspevkom poskytnutým im bez nároku na jeho zaslúženie si, ubližujeme hlavne im. Že sa ochudobňujeme sami a na úkor  väčšinou lenivých vychcaných  veľa krát prísavníkov  okrádame ešte aj naše deti, je naša chyba, resp. zjednodušovanie si práce kompetentných úradníkov.

My však likvidujeme elementárne základy ľudskosti v nich samotných. Človek je totiž človekom hlavne preto, lebo tvorí. Podľa svojich vedomostí a zručností. Stačí však vyjsť na ulicu a poobzerať sa okolo seba. Odpoveď na otázku, čo vidí u niektorých skupín ľudí aj u nás v  Seredi, si môže dať každý sám. Na Trnavskej obzvlášť. A to netreba žiadne zvláštne pozorovacie schopnosti. 80 % štandardnej vzorky obyvateľov mesta, sa na autá a životný štýl niektorých sociálnych prípadov nezmôžu za celý život. Dovolím si povedať, že 95 % bežných obyvateľov mesta v herni či kasíne ruletu ešte nehralo, resp. nemá na to, aby podobné podniky navštevovalo. A to si v duchu predstavte, akým podnikom sa v meste za posledné roky darí. Krútite hlavou? Nuž, máte na to dôvod. Aj to je totiž  dôležitým meradlom úrovne mesta a podnikateľského prostredia v ňom.

Každým zadara rozdaným  centom stále viac deformujeme myslenie nielen už starých poberateľov dávok, ale čo je najhoršie, aj ich detí, ba dnes už aj vnúčat.

Vo väčšine prípadov mladí Rómovia nikdy nevideli nikoho z rodiny pracovať, no s peniazmi problémy nemajú. Nemienim sa zamýšľať nad tým, odkiaľ sústavne peniaze majú – to je úlohou dobre platených úradníkov a kompetentných zložiek  MV a  MF. Dokonca v tomto článku nemienim ani navrhovať nejaké konkrétne riešenia. Aj za túto prácu totiž takmer štvrť storočie berú nepredstaviteľné peniaze ministerskí úradníci, splnomocnenci vlád, mimovládky a ďalší ľudia, ktorí sa úspešne vyhýbajú prijímaniu konkrétnych systémových riešení problému, ktorý nám už žiaľ cez hlavy prerástol. 

Ústava  SR zakazuje negatívnu, ale aj pozitívnu diskrimináciu. Ako to však je v praxi?

Ekonomika a sociálny systém nielen maličkatého  Slovenska kolabuje. Premiér  Veľkej Británie jasne naznačil, ako si predstavujú nevyhnutnú reformu sociálneho systému v tejto ostrovnej krajine. Niektorí  Rómovia už dokázali, čo dokážu. Už v minulosti sa im podarilo pre susedných Čechov zaviesť vízovú povinnosť pri cestách do  Kanady, zmobilizovať imigračné úrady vo Veľkej Británii, v niektorých severských krajinách, problémy majú Taliani, Francúzi...

Jednoducho je potrebné dlhodobé skúsenosti prijať ako fakt a zariadiť sa podľa toho. A to systematicky, bez emócií a bez obviňovania kohokoľvek z rasizmu či iných nezmyslov. Môže byť považovaný za rasistu ten, kto chce rovnoprávnosť a popiera akúkoľvek diskrimináciu?

Politici všetkých vlád bez výnimky o Rómskej problematike síce veľa hovorili, no prijímanie  skutočne účinných opatrení odsúvali na inokedy. A milióny určené práve na riešenie nelichotivej situácie hlavne v osadách  sa kotúľali do nenávratna...

Maximálne ak sa podarilo vybudovanie bytov či domčekov pre  Rómske rodiny, z ktorých mnohé ich stihli  „vybývať“  (rozumej zničiť, rozkradnúť, vyplieniť, či zariadenie rozpredať) skôr, ako normálny človek ojazdí svoje auto. Inak, aj to jednoduché rozdávanie bytov považujem za veľmi zjednodušené riešenie problémov Rómov, nech by sa nachádzali  v akejkoľvek situácii. Aj tu sa totiž logicky dostávame do situácie, kedy každá mladá rodina má právo pýtať sa – prečo nie  my? Prečo sa práve my musíme zadĺžiť hypotékou na 30 rokov (teda na celý život), makať ako somári a trpieť len preto, že sme sa narodili rodičom nepatriacim do marginalizovanej menšiny? A koniec koncov, kto spôsobil onú marginalizáciu? Snáď tí súčasní 25 roční mladí ľudia, ktorí sú po celý život nútení platiť stále sa zvyšujúce odvody napriek tomu, že kalkulačka nepustí a každý z nich si vypočíta, že na ich dôchodky už nebude jednoducho mať kto robiť?

Briti plánujú priškrtiť. Priškrcuje už aj vláda  Róberta Fica. Do akých rozmerov, ešte uvidíme. Čo však po tom, keď vyschnú príjmy týždenne nabiehajúce na účty z Británie? Síce sa uvoľní miesto pri bankomate neďaleko bývalej Lavazzy, no z niečoho žiť bude treba a to sa už v plnej paráde ukáže nulový vzťah k práci a zvyk dostávať sa k nemalému pravidelnému finančnému príjmu z rôznych dávok a benefitov. Že by práca? Kto si to vie reálne predstaviť?

Kotleba je hlasom, nie riešením. Riešením, tým skutočným a definitívnym je zákony rovnako a pre každého bez výnimky. Dodržiavanie elementárnych pravidiel fungovania spoločnosti, plnenie si povinností kompetentných úradníkov. Žiadne invalidné dôchodky na základe úplatkov, žiadne zvýhodňovanie na základe farby pokožky či príslušnosti k rase, náboženskému vyznaniu, alebo politickému  presvedčeniu. To čo dostane dieťa susedove, musí aj moje. To, čo dostane rodina jedna, musí i druhá – ak ovšem splní kritériá, ktoré znovu nesmú zohľadňovať vyššie uvedené diskriminačné  odchylky.  

Zákony a pravidlá máme. Za ich nedodržiavanie zodpovedajú konkrétni ľudia. Pokým si lekár, policajt, úradník či volený funkcionár  dovolí  konať proti zákonnom krajiny, proti etike či možno aj za peniaze robiť rozdiely medzi ľuďmi, dovtedy poriadok v krajine nebude. A tam, kde to je o väčšine, nepomôže ani Kotleba...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
nina | 06-12-2013 22:04:31
Pan Kotleba je jeden inteligentny clovek a drzim mu palce nech mu Pan Boh pomaha nech uz konecne aj ludia tejto krajiny co dru vo fabrikach na styri smeny nech si mozu aspon elektrinu zaplatit zatu svoju drinu bohuzial je to pravda
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2013 07:47:58
anonym | 05-12-2013 07:24:04 | - ano, vela krat. A mozno ani netusite, ako casto prichadzam na to, ako strasne mate pravdu. Vela raz aj na vlastnej kozi.

Zakony vsak tvoria ludia - poslanci NR SR. Kto ich do NR SR zvolil? Nie nahodou samotni volici? Kto ich nekontroloval a 24 rokov voliz znovu a znovu? Oni sami?

Aj u nas v diskusii citam o tom, aki sprosti su ludia, ktori volili Fica, na druhej strane Dzurindu a na tretej niekoho ineho.

Nikdy by som si nedovolil povedat, ze nejaky volic je sprosty za to, ze volil niekoho. LEBO VOLIL!!

Sprosty a lahostajny nielen voci sebe, ale aj voci svojim detom a vlastne voci vyvoju spolocnosti do buducnosti je kazdy ten, KTO NEVOLIL.

Tak vznika stav, ktory tu mame. Ak pride volit zo 100% opravnenych volicov iba 50% (a to je u nas vynimocne) a niekto ziska 40% hlasov, tak ho vlastne volilo ani nie 25 % volicov. Takze 75% ho nevolilo, no on vladne a to VACSINOU! Toto je ta moc obcana - kazdeho z nas v praxi.
Vo volbach do VUC doslo volit necelych 20% volicov, takze vladnut 100 percentam, bude vlastne JEDNA DESATINA. Prislo silne jadro stran, ktore s nim pocitaju a maju ho vzdy a vo vsetkych volbach iste. Takze je zrejme, ze silnym stranam vlastne vyhovuje nizka ucast. Robil snad okrem SOL niekto reklamu volbam? Jasne ze nie! Cim viac volicov, tym by sa totiz sily podstatnejsie preskupili. Nik zo silnych vsak neratal s tym, ze sa tolko ludi doslova na volby vse*ie a vysledok bude az tak tragicky.

Je to vsak demokraticke, lebo vacsina dala prednost TV, pocitacovej hre ci svojim zalubam. Za 15 min casu zo 4 rokov kazdeho kto nevolil, bude pravidla okresu robit 7 poslancov, ktori sa cez prestavky rozpravaju tak, ze im Slovaci nerozumeju. Nemam fakt nic proti Madarom, no ako jasny dokaz demokracie v praxi to je vyborny priklad.

To je mozno obsiahlejsia, no jasna odpoved na to, kto tvori pravidla, pre koho ich tvori a preco su pre vacsinu uplne na ....
anonym | 05-12-2013 07:24:04
Pán Majko píšete tu opakovane o prisnom dodrziavani zakonov. Ale rozmýšľal ste niekedy, ze práve tieto naše zákony su povedané mierne na pi..ču?
Seeker | 04-12-2013 21:09:44
Vsetci beriete do papule p. Kotlebu !!! si uvedomte ze sme sa kvoli Ficovi, Dzurindovi im podobnym hajzlom dostali do poriadnych sraciek..... Alebo sme uz zabudli? Ze mame najvysie platy v EU? Bezkorupcna politika? Kvalitne sudnictva? Mam pokracovat? Hawk.....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2013 18:18:11
gulak | 04-12-2013 17:20:00 | - prisne dodrziavanie zakonov aj vo veci romskej problematiky a zakaz pozitivnej i negativnej diskriminacie povazujete za scifi?
gulak | 04-12-2013 17:20:00
p.Majko-tak,ako desatoro Kotlebových,tak aj Vaše niektoré príspevky su v rámci sci-fi-a niektoré národnosti potrebujú diktátora,vidíme to v niektorých arabských krajinách,kde po páde diktátora,je väčší bordel a každodenne tam zomiera väčšie množstvo ľudí a to platí aj o cigánoch,pokiaľ nebudú mať nad sebou prísny režim,tak ich väčšinou zločinecké konanie sa bude neustále zvyšovať,beztrestne rúbali drevo v -slovenskom raji-dokonca to bolo v tv -v priamom vysielaní a žiadni politik sa k tomu nevyjadril,nekonal,ale ked si doma v záhrade vypílite vlastný strom,tak by Vám hned chceli napariť pokutu-bohužial je dnes taká doba,že toto etnikum,je štátom chránené-je to politika EU-Europa ustupuje-moslimom,černochom,aziatom,cigošom-je to asi koniec zdravého rozumu v EU a aj začiatok konca vlády bielej rasy...
čitateľ | 04-12-2013 13:57:56
Zhruba pred týždňom bola v TV LUX diskúsia k problematike extrémizmu a dosiahnutému úspechu Kotlebu vo voľbách VÚC, na ktorej túto problematiku rozoberali vládny splnomocnenec pre cigánskú otázku Polák, rím. kat. farár Vadtkerti a analytik Baránek. Škoda, že prispievatelia túto debatu nevideli, resp. nepočuli názory týchto diskutérov, čo by zrejme usmernilo ich jednostranné názory.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2013 13:03:38
anonym | 04-12-2013 12:58:21 | - ani som neozakaval konkretnejsiu odpoved.
Je vystizna, priama, presna, plne vysvetlujuca kazdemu citatelovi vsetko, co vysvetlit ma. Viac urcite netreba. ... a revolta sa zacala! ;-)
anonym | 04-12-2013 12:58:21
kto chce pochopi, kto nie, asi potrebuje kaviarenske kecy, vykecavat sa o nicom a tvarit sa dolezito
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2013 12:25:11
anonym | 04-12-2013 11:51:01 | - prehliadnem zbytocne nezmysly vo Vasom prispevku a dokonca sj to, odkial, resp. ako je vlozeny.
Skuste specifikovat toto:

"tak ako inde v normanych demokratickych krajinach,ktore su aj v EU,vacsina veci je uz davno vymyslená"

- vo konkretne mate na mysli vo vztahu k clanku?
anonym | 04-12-2013 11:51:01
ako riesit? tak ako inde v normanych demokratickych krajinach,ktore su aj v EU,vacsina veci je uz davno vymyslená, netreba vykopavat otvorene dvere nejakymi kaviarenskymi kecami pseudointelektualov+červenej ficoluzy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2013 11:23:57
anonym | 04-12-2013 11:07:41 | - priatelu, pomenovat problem je jedna vec a rieist ho je vec druha.

Ano, je dobre, ze su v spolocnosti ludia, ktori problemy pomenovat vedia. V krajine vsak nie je iba problem, ktory jasne a zrozumitelne pomenovava (neriesi) prave on.

Je potrebne vidiet ovela zo sirsa celu problematiku, pretoze napr. ta pre Kotlebu najpopularnejsia je najlepsie riesitelna doslednym dodrziavanim zakonov.
anonym | 04-12-2013 11:22:44
Desatoro fica je ten najvacsii podvod v SR, nespnil absolutne nic, akurát viac ludi odchadza do zahranicia a je este vacsia chudoba a nezamestnanost!
anonym | 04-12-2013 11:07:41
Prave Kotleba ma najvacsiu sancu uspiet hlavne z dovodu, ze je iny a neboji sa veci jasne pomenovat. Nehanbi sa zato, ze 1939 sme tu mali Slovensky stat a svojho prezidenta /ktoreho sme si napokon v justicaku aj obesili/. Vie pomenovat, ze sme si nechali dejiny napisat vitazmi svetojej vojny aby sme nahodou nemali byt naco hrdy a z toho prameni aj nasa posranost postavit sa voci comukolvek. Preto som toho nazoru, ze p.Kotleba je prvym krokom vpred.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2013 10:02:14
desatoro Kotlebových | 02-12-2013 22:13:32 | - zaujimavy program. Nie ze by sa niektore body necitali dobre. Skuste si vsak kazdy v duchu predstavit v praxi. Nemozem za to, no ako tak sa mi to podarilo s tymi najmenej podstatnymi. Niektore body by nasu malu krajinu v podstate ihned uvrhli rovno medzi krajiny rozvojove a okamzita izolacia by nas uplne zlikvidovala. A co je uplne nastrasnejsie (pre nas), nik velky by si to ani nevsimol. Obist nas realne, totizto znamena tak minimalne naklady, ze by sme onedlho boli fakticky vymazani z mapy Europy.

Povedane inak, aplikacia tohto vsetkeho je mozna vylucne v totalitnom rezime s cisto diktatorskym rezimom.

A pritom staci tak malo. Ludia musia trvat na dodrziavani zakonov vsetkymi rovnako. Ziadne zvyhodnovanie skupin obyvatelov, ziadne zbytocne administrativne prekazky v zivote ludi a v podnikani.

Sme sucastou Europy v ktorej ked nezostaneme, nebudeme zaujimavy ani len pre Ukrajinu. S 5 milionmi obyvatelov, kde sa tituly na vysokych skolach de facto kupuju, kde pracuje a realne tvori snad necela patina ludi a zo statu zije uz snad vacsina, dieru do sveta neurobime. Sme jedno stredne velke mesto - poctom obyvatelov sme ani urovni chudobnej favely v Rio de Janeiro.

Cim skor si uvedomime kde je sila nasej krajiny, tym lepsie. Teda, mam na mysli, cim skor si to uvedomi vacsina ludi. Lebo politici a majitelia financnych skupin si to uvedomili uz davno.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-12-2013 19:59:42
Obcan | 02-12-2013 21:37:22 | - sa spytajte, co za tych a po tych 24 rokoch ludia urobili s tymi politikmi, ktori nic neurobili...

Kotleba neurobi nic zasadne. Ziaden jedinec neurobi nic v nefungujucom, resp. umyselne znefunkcnovanom systeme.

Vsetko je na ludoch. Na nikom inom.
anonym | 03-12-2013 17:21:22
Pekné, ale nepoužiteľné.
pre desatero Kotlebovych | 03-12-2013 09:07:20
A vsetci budeme zit dokial nezomrieme,pekna rozpravka,ale bohuzial velmi naivna.
desatoro Kotlebových | 02-12-2013 22:13:32

Donútime politikov niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia tak, aby vysoká politika viac nebola najorganizovanejšou a najzločineckejšou profesiou. Zavedieme trestný postih politikov a vysokých štátnych úradníkov za zneužitie právomoci, a to aj z nedbanlivosti. Prijmeme súhrn účinných zákonov na preukazovanie pôvodu majetku a prešetríme privatizáciu. Rozkradnutý majetok navrátime do vlastníctva štátu.
Cestu k prosperite vidíme v rozumnom hospodárení a nie v neustálom zvyšovaní daní. Prehodnotíme štátne výdavky s cieľom prijať vyrovnaný štátny rozpočet. Sociálnu politiku postavíme na princípe zásluhovosti a odstránime zvýhodňovanie nielen cigánskych príživníkov pred slušnými ľuďmi. Parazitom, ktorí odmietnu pracovať, nedáme vôbec nič - žiadne domy, dávky, ani príspevky.
Platy politikov a vysokých štátnych úradníkov stanovíme v závislosti od minimálnej mzdy. Počet poslancov NR SR znížime zo súčasných 150 na 100 a poslaneckú imunitu obmedzíme len na politickú činnosť. Zrušíme funkcie splnomocnencov vlády a financovanie politických strán zo štátneho rozpočtu.
Všetkým umožníme pracovať. Nezamestnaných zapojíme aj do prác, ktoré doteraz predražene vykonávali súkromné firmy (výstavba a oprava bytov, škôl, nemocníc, ciest a inej infraštruktúry). Minimálnu mzdu a najnižší dôchodok určíme v závislosti od odpracovaných rokov a náročnosti práce. Dôchodkový vek ústavným zákonom stanovíme na 60 rokov.
Založíme Domobranu a dobrovoľníkom z radov slušných ľudí dáme možnosť aktívne sa podieľať na ochrane životov a majetku seba a svojich blízkych. Rozšírime právo pri ochrane života alebo majetku použiť zbraň. Hranicu trestnej zodpovednosti znížime na 12 rokov a trestný a väzenský systém upravíme tak, aby si každý politik aj parazit dobre rozmyslel, či bude radšej poctivo pracovať alebo kradnúť, či lúpiť.
Výchovu a vzdelávanie mládeže postavíme na tradičných národných a kresťanských princípoch a h odnotách. Ochranou učiteľov ako verejných činiteľov im navrátime autoritu a dôstojnosť, a to najmä vo vzťahu k deťom zo zbohatlíckych a asociálnych rodín. Zavedieme pravidelné protidrogové testy na základných a stredných školách a zrušíme normatívne financovanie škôl.
Obnovíme potravinovú, hospodársku a energetickú sebestačnosť Slovenskej republiky. Zabránime cudzincom skupovať slovenskú pôdu a zvýšime dotácie pre slovenských poľnohospodárov a farmárov. Odstránime zvýhodňovanie zahraničných podnikateľov pred slovenskými a zavedieme zníženú sadzbu DPH na úrovni 10% na produkty slovenských výrobcov. Zvýhodníme používanie alternatívnych palív v individuálnej a hromadnej osobnej doprave.
Slovenské záujmy staviame nad diktát Bruselu a preto odmietame obmedzovanie suverenity členských štátov Európskej únie, ako aj projekt Spojených štátov Európskych. Nikdy nepodporíme euroval ani akúkoľvek inú formu štátnej pomoci súkromným bankám a nezodpovedným cudzím vládam. Znovu zavedieme slovenskú korunu. Sprísnime kontrolu nelegálneho zamestnávania cudzincov a imigračnú a vízovú politiku.
Nedopustíme narušenie územnej celistvosti Slovenskej republiky a posilníme obranyschopnosť vlasti. Presadíme vystúpenie Slovenska z teroristického paktu NATO a slovenských vojakov stiahneme z okupačných zahraničných misií. Záujemcom umožníme získať dobrovoľný vojenský výcvik.
Za manželstvo budeme vždy pokladať len zväzok muža a ženy. Slušné rodiny podporíme bezúročnými mladomanželskými pôžičkami a možnosťou získať nájomný byt. Odmietame registrované partnerstvá, adopciu detí homosexuálmi aj propagáciu sexuálnych úchyliek.


onanym | 02-12-2013 22:02:38
Mam dojem, ze sa mu nepodari nic. Politici, ktorych si ako ovecky volime, su tam podaktori pomaly 20 rokov a im tento stav proste vyhovuje. Kazdy kto vybocuje, je osocovany. Samozrejme od neho nic necakam, ale je to mozno nejaky naznak niecoho proste ineho..
Obcan | 02-12-2013 21:37:22
24 rokov mali politici moznost a pre obycajneho cloveka spravili - velke NIC !
Teraz ked je tu niekto kto za sebou nema firmy ktorym by dlzil,ktory predstavuje ako taku nadej,tak ho treba znicit,lebo sa to nehodi panom,ano presne tym panom co dlhych 24r nespravili nic pre cloveka.
S niektorymi nazormi tiez nesuhlasim,ale je tam zaklad na ktorom sa da stavat,sancu si zasluzi a je len na nom co s nou spravi...
onanym | 02-12-2013 20:13:56
Ja by som mu dal sancu. Nema zle napady. Nesuhlasim vo vsetkom, ale... Uvidime, co urobi a ake budu vysledky... Media ho odpisali uz na zaciatku, uvidime, ci opravnene
kotleba nie je len o romoch | 02-12-2013 18:50:59
jeho volba - vo vacsine pripadov - je prejav obcianskej rebelie!
biely, nie cigán | 02-12-2013 18:05:10
Ale kto iný ako pán Kotleba, veď všetci doteraz nevyriešili vôbec, ale vôbec nič. Nemyslím, že sa niečo podarí, ale je tu aspoň vízia. Riešenie asi neexistuje, skončí to úplným rozkladom majoritnej spoločnosti...
P. Kotleba je asi chabé riešenie, ale žiadne iné tu veru nevidím...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign