Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nový riaditeľ spoločnosti SITA dal utratiť 37 psov

Iveta TóthováDátum14. 07. 2013 15:42:54TémaIné
24

Šaľa | Pred niekoľkými dňami otriasol verejnosťou otrasný čin, ktorý nenechal hádam nikoho ľahostajným. Nový riaditeľ spoločnosti SITA SLOVENSKO a.s. ŠAĽA, ktorá sa zaoberá čistením zariadení a objektov, odvozom priemyselného a komunálneho odpadu, výkupom a spracovaním druhotných surovín, dal utratiť po predchádzajúcom riaditeľovi 37 psov. Podľa našich informácií bývalý technický riaditeľ p. Gabriel Sýkora sa o psíkov staral približne 2 roky. Boli to psy zatúlané a p. Sýkora im poskytol útočisko. Ako sa ale stáva psíkovia sa rozmnožili, no naďalej zostali v areáli firmy.  Po odchode p. Sýkoru z funkcie, ho nový riaditeľ vyzval, aby psov z areálu firmy odniesol. Údajne s pomocou ďaľších ľudí oslovil okolité útulky s prosbou o pomoc pri umiestnení psíkov, no umiestniť sa mu ich nepodarilo. Všetko potrebuje svoj čas a ako vieme útulky sú plné a umiestniť psa nie je také jednoduché. Keďže p. Sýkora psíkov nechal aj naďalej v areáli firmy, nový riaditeľ privolal veternárnu  lekárku, ktorá vykonala eutanáziu 37 psom. Vraj boli psíkovia v zlom zdravotnom stave a boli agresívne. Podľa nového riaditeľa dokonca napadli zamestnancov.  To či bolo treba utratiť všetkých 37 psíkov, vrátanie šteniat je diskutabilné. Pes je totiž zviera, ktoré má cit. Dokáže s človekom prežívať strach, smútok i bolesť. Nie je len fráza, že pes je najlepší priateľ človeka.  Či eutanázia takého množstva psov bol správny krok, necháme na posúdení čitateľom.

My sme sa na názor opýtali MVDr. Radovan Bozalku - veterinárneho lekára v Seredi:

- Neviem, či skutočne prebehla konzultácia s okolitými útulkami,  OZ Tulák by ma určite informoval na situáciu, ktorá sa tam vytvorila. Veterinárna lekárka, ktorá eutanáziu vykonala tvrdí, že mali psíkovia vnútorné a vonkajšie parazity, rôzne poranenia, krívanie - to sú veci, ktoré sa dajú riešiť ak človek chce. Ďalej bolo povedané, že došlo k pohryznutiu ludí, ktorí tam pracujú, mali si vyžiadať vyjadrenie lekára, ktorý tam chodil na šetrenie ohľadom pohryznutia - ide o veterinárne osvedčenie o vyšetrení zdravotného stavu zvierat, ktoré poranilo človeka. Robia sa 3 vyšetrenia, pokiaľ by neboli, tak môžme uvažovať iba o zámere utratiť týchto psov, kvôli napadnutiu človeka. Pokiaľ by o tomto probléme vedelo aj mesto, tak by určite do tohto problému trochu aj zainteresovalo svojich ľudí.

Všetko sa dá riešiť, ale nie hneď radikálne (utratením psov), všetky choroby, ktoré veterinárna lekárka spomenula, by sa dali liečiť. No a či by boli neprispôsobiví v novom prostredí ? To neviem posúdiť, ale jedno viem, keď sa dostane pes do novej rodiny tak na 95% sa prispôsobí, keby nie tak by sa nám vracali do útulku naspäť. Ja by som to konkrétne nespravil, hľadal by som iné riešenie. Aj OZ zo Šale by im určite vedelo pomôcť. Je pravda že, za 2 dni by sa tento problém nevyriešil, ale počítam tak do 1-2 mesiacov.

 

Na ďaľší názor sme sa opýtali OZ Zatúlané psíky Šaľa ako sa na celú vec pozerajú oni:

-Situáciu so psíkmi v areáli spoločnosti SITA riešilo naše občianske združenie už pred dvoma rokmi, keď sme na vlastné náklady dali vykastrovať 7 feniek a jedného psa. Vtedy sa tam ale podla naších informácii nachádzalo 8 dospelých psíkov a 6 šteniatok (ktoré sme odobrali). Panovi Sikorovi sme ponúkli dlhodobú spoluprácu a pomoc s kastráciami a hladaním domovov, avšak o spoluprácu nejavil záujem. Odvtedy nás nikdy nekontaktoval a o skutočnom počte psov v areáli sme netušili. 

Naše občianske združenie bolo kontaktované vo velmi krátkej dobe a naozaj nebolo v našich silách situáciu tak rýchlo vyriešiť. Dokonca po 1.7. nebolo naším členkám umožnený ani vstup do aréalu kvoli nafoteniu psikov a zmapovaniu celého stavu. 
Rovnako sme neboli informovaní o konečnom termíne do kedy bolo nutné situáciu vyriešiťˇ. 
Riešenie zo strany spoločnosti SITA nás veľmi mrzí. Veríme, že tak radikálne riešenie nebolo vobec potrebné. Psíkom život už nič nevráti. 

 Ing. Michala Wollner, predseda OZ Zatúlané psíky Šaľa.

Na rôznych diskusných fórach ľudia jednoznačne tento čin odsúdili. Z množstva príspevkov uverejňujeme len úryvky niektorých z nich:

- ako moze taka spina robit veterinarku...mala by byt potrestana !!!!!!!!

- V tomto roku zacali prejavovat agresivitu???PSI SA BRANIA UTOKOM!!! to nie je len fraza...ked im ublizovali, tak sa nie je co cudovat,ze psik zautocil.

- Otrasny pristup k zivym tvorom ako zo strany firmy,tak zo strany tej zeny,ktora im mala pomoct!

- Je to HANBA!pani VETERINARKA,co Vas ucili v skole???ZIVOT ZACHRANOVAT!!LUDIA;NECHODTE k zene,ktora mieso toho,aby liecia.ZABIJA !

- Hajzli! Bojkotovala by som celu "veterinarku" aj SITU...co to je vlastne za spolocnost?? Akoze psici neadaptovatelni??? Urcite to steniatko hryzlo a trhalo ludi najviac! A ti, co ich akoze ti psici pohryzli, maju nejake potvrdenia od doktorov??

- Utulky im povedali, ze potrebuju viac casu a oni co urobili?? vsetkych ich utratili!

- SITA aj veterinarka.... Nezasluzia si nic dobre. Ako sa vola ta veterinarka? Nech sa to vsetci dozvedia. Ako moze spavat? Nemam slov, len slzy

- Neskutocne! V kolkom storoci to vlastne zijeme?! rada by som pocula vyjadrenie pani veterinarky na to, ci by sa aj ona nechala utratit keby chytila nejaku "liecitelnu" chorobu?! Ale toto jej rozhodnutie bolo zrejme vyhodnejsie - ved na zarobku to urcite dobre pocitil

- No pripadá mi,že 'Slovensko se tímto posunulo do Azie ,nebo až do Afriky

- to snad ani není možný svině doktorka a ostatní co s spolupracoval

- Pes je najlepši priatel človeka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale pre toho debila asi len odpad HAJZEL !!!!!!!!!

- Chcela by so vedieť,ktorá pani veterinárka to vykonala,je to hnus,každé zviera je predsa prevychovateľné a že utratila aj šteňatá,sviňa treba jej zobrať licenciu....

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pesi | 14-02-2016 00:36:51
v prvom rade si uvedomte jednu vec veterina je biznis v plnom rozsahu ja som psickar psi milujem ale aj eutanazia je sluzba ked sa ja rozhodnem psa utratit hoc by bol aj totalne zdravy sice by ma od toho odhovaral veterinar ale nakonec rohoduju peniaze ja mu zaplatim on to urobi a je jedno ci jeden druhy treti stvrty Nty kazdy jeden by to spravil urcite neni realne osvojit 40 psov ja mam psi staram sa fraflat ze ich utratila mal sa tam Bozalka postaviť a povedať ja ich viliečim a umiestnim a bolo by nie že o dva mesiace a dva mesiace čo firma bude stat lebo ma na dvore 40 psov? :D mozu byt radi ze zavolai veterinarku a pekne ich vikinozili ze nezobrali lopaty sekery a nepobili to hlava nehlavva alebo nepohadzali vo vreciach do vahu
jaja | 26-07-2013 16:07:24
utratenie psíka je smutná vec a myslím si že pre každého veterinára naozaj tá naposldnejšia .budú robiť maximum aby pomohli/bozalka,garaj/ved také majú poslanie.a od takejto ponuky asi dobre zaplatenej by istotne dali ruky preč.ale ako to dokázala taká mladá baba,to nechápem....mohla večer zaspať?dôvody ktré uvádzajú ni sú dôvody.ani tie malé šteniatka s nou nepohli?toľká surovosť.to naozaj s MVDr nemá nič spoločné.
re re CHA CHA CHA | 25-07-2013 09:21:53
Myslím si ,že si sa chcel pochváliť,že poznáš skratku titulu pre veterinára!Držitelia týchto titulov pracujúcich v rôznych podnikoch produkujúcich mäso a mäsových výrobkov ak sú teda mäsové nemajú právo písať si skratku pred meno?
pre:cha cha cha | 25-07-2013 09:12:47
Na prvom mieste je prácou MVDR pomáhať a zachraňovať zvieratá!
potkan kráľ | 25-07-2013 08:26:11
Našiel niekto z vyvolených prípad,aby ak niekto doma chová potkana verejne pranieroval deratizérov? A nepíšte,že to nie je to isté!
Cha cha cha | 25-07-2013 08:15:01
Ved to je súčasť jej práce vy magori!Ona to študovala a poniektorí máte možno deväť rokov základnej a pasujete sa za spasiteľov celého sveta a blízkeho okolia!BOLO TO SPRáVNE A V DANOM PRíPADE ODBORNé RIEšENIE!Nemáte ani tušenia ,koľko psov utratia v útulkoch,ale to by ste museli poznať cstu aj von z mesta a nie len na pieskovisko´á a detské ihriská venčiť svojich miláčikov!NEPITE Tú VODU Z VODOVODU ,LEBO NIEKTORíM šKODí VIAC AKO BY SA PREDPOKLADALO!
pre petra | 25-07-2013 01:37:10
V prvom rade sa musí pre klasifikovať zviera z veci na živú bytosť.Na čo veterinárka zabudla.
Pre petra | 25-07-2013 01:34:21
Jediný pokrytec si tu ty.Píšeš o jatkách a konzumuješ mäso.Je smutné že si to uvedomuješ všetko a nič pre to nerobíš.Jak sa vraví vodu káže,víno pije.Tak prestaň kázať tým čo niečo robia.Keď sa postavili za tých psov záchranári tak asi vedia prečo to robia.Spravila to dnes,spraví to aj zajtra.
Peter | 25-07-2013 01:18:56
pardon, este konecna +1

Posielam tych, ktori sa vyvrsuju na MVDr. Urcite sa tam najde zopar jedincov, ktore to pomyselne pravo hodit kamenom aj maju (ja ho nemam), ale zrovna Vy ho nemate urcite ako vacsina prispievatelov.

Ake mate systemove riesenie? Aby sa taketo nestavalo? Inak polozim otazku, ake mate systemove riesenie, aby sme sa nedostali do bodu, kedy zacina aj taketo konecne riesenie. Kde je prevencia pred represiou?
Peter | 25-07-2013 01:14:11
nie som vegan
netvrdim ze niekto obhajuje Sykoru, tvrdim ze 90% pozera na zakoncovatela osudu, ale ten retazec rozhodnuti pred tym hodnoti minimum ludi.
netvrdim, ze ked sa netrestaju jatkari, nema sa trestat MVDr, snazim sa poukazat na pokryteckost ludi ako takych. V pripade A mam taketo hodnoty, v pripade B zasa taketo. Akosi si ohybame skutocnost ako sa nam paci.
A nakoniec to hodime na niekoho ineho a budeme sa mu mstit. To tvrdia ti, ktori prispeli maximalne svojim prispevkom.
Dufam ze nezabudli poslat tie SMS do JOJky

Pre mna konecna, svoj nazor so mal moznost uviest.
pre petra | 25-07-2013 01:07:45
Jedna taká otázka:Ty zachraňuješ zvieratá keď nas všetkých posielaš to robiť.
pre petra | 25-07-2013 00:58:53
Takže ty chceš potrestať tých čo vykonávajú jatka?A kedže su neni potrestaný tak veterinárka ma odpustené?Nechápem ty si vegán alebo sa na neho hráš???Asi si pozorne nečítal FB,NR útulok chcel odtial zobrať 18 psov a tí čo chceli pomôcť nebol umožnený prístup k psom aby ich nafotili.Oni im zobrali druhú šancu na nový život.Kde si čítal že si niekto zastáva toho sykoru?Ak by si dobre čítal tak sú tam názory na doživotný zákaz chovu.
pre Pre petra | 25-07-2013 00:29:38
A co sa stava tym, ktori na jatkach kragluju zive tvory dennodenne? Alebo potlcu cely chov, lebo niektore kusy vykazuju chorobu a tym padom zabiju aj zvysnych 5000 zdravych?
pomylena hodnota zivota, o zivot ako taky tu nejde, lebo je rovnaky ci moj, tvoj, jeho, onoho alebo vinnej musky.
Podstata problemu je, ze clovek prevzal zodpovednost za tie tvory tym, kam ich doviedol kde boli v case eutanazie. A cele to ma poriesit nejaka MVDr podla vasich predstav? Preco teda nezdielate rovnake predstavy pri hore spomenutom zabijani na jatkach? Alebo o tom dotycnom povodcovi problemu?
Opakujem, zajtra chodte do OZ Tulak a nie len tam a urobte to, aby potom nejaky MVDr nemusel urobit to, co urobil len preto, lebo su ludia ze sposobuju to co sposobuju.

S tym spomenutym Svajciarskom to bola trefa.

dodatok,
ak by sa utratilo 5 psov, to je znesitelnejsie cislo? Ak by to bol jeden ci dva, ani tu o tom nikto nestekne. Spytajte sa kazdeho MVDr, kolkych psov, maciek usmrtil a boli zdravi. Aj tych tu spominanych.
Pre petra | 25-07-2013 00:04:49
A pre takých ľudí jak je veterinárka sa dejú veci čo si tu napísal.Tak sa uvedom koho si zastávaš.
Peter | 24-07-2013 23:57:13
Precital som si komentare na FB a vacsinu tunak, ktohovie ci by ste hodili kamenom.
Co mala MVDr spravit, spravit to co navrhujete chodte spravit prave Vy a hned zajtra v OZ Tulak. Preco nejaky p. Sykora dovolil to, co sa nakoniec riesilo eutanaziou. Kto je navine? asi p. Sykora. Skoda ze neexistuje trestnopravna zodpovednost za taketo ciny. A vlastne aj keby existovala, Sykora by niekde sedel ale ci by to zachranilo psy si netrufam odhadnut.

Mimotoho, kolko sviniek, kraviek, konikov, husi, kacic a sliepok zomrelo len preto, ze si chceme pochutnat? A to nehovorim ze uspanim a v spanku ako chudaci psy. Ani nechcite vidiet ako to bezi na jatkach.
Dokazali by ste zabit vlastnorucne svinku a rozporcovat ju? Aha, ona je na to chovana, a pritom ma vacsiu inteligenciu ako pes.
Kolko ludi dnes zomrelo pre hlad a smad?
Kolko ludi dnes zomrelo rukou niekoho ineho?
A kto im pomohol? Aha, o tom nevieme, to nas nepali.
Ste v podstate stastni ludia ze tu mozete pisat to co pisete, aj ja.
PS: doma mame psika z utulku

dodatok,
kolki ste dnes poslali SMS do JOJ do Vyhuleni?
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 24-07-2013 23:52:31
s MVDr. Bozalkom máme aj my len tie najlepšie skúsenosti. Je veľmi milý a citlivý nielen k zvieratám ale aj k majiteľom. Pred mesiacom nám operoval psíka a videl aký som mala o psíka strach, pretože už má 10 rokov. Ale vedel nás upokojiť a odviedol skvelú prácu. Pomáha OZ Tulák s nájdenými zvieratami a verte mi, je ich veľmi veľa. Len predminulý víkend bolo nájdených 5 psíkov. Sám poskytol domov túlavému psíkovi. Neustále plná čakáreň svedčí o jeho odbornosti a naozaj k nemu chodia aj z cudzích miest.

mimi - nevhodným spôsobom odsudzujete jedného doktora a zároveň obhajujete dotyčnú doktorku. Nepoznám ju ale diskusia na fcb je tak neskutočne tvrdá a kritická, že sa to až zle číta. Prečo sa jej nikto nezastal ak je taká skvelá ? Ale my sme noviny, my nesúdime, len prinášame informáciu. Pani doktorke sme navrhli možnosť vyjadriť sa, obhájiť svoj čin. No zatiaľ vyjadrenie odmietla. Oslovila som mailom aj spoločnosť SITA, aby nám preposlali jej vyjadrenie kolujúce po fcb a aj svoje vyjadrenie, no zatiaľ neodpovedali. Ak nejakú odpoveď dostaneme, určite ju uverejníme.
pre MIMI | 24-07-2013 23:15:11
Kvôli tomu že ľudia uprednostňujú "drahých" čistokrvných psov sú plné útulky. Keby ste napísali že ste si adoptovala psíka z útulku, možno by tento komentár vyznel lepšie. Kvôli takým ako ste vy musia byť nečistokrvný psi utrácaní a profitujú množiteľia, ktorým ide len o biznis. MVDr. Šípová ešte len cikala do piesku, keď pán Bozalka už ošetroval zvieratá. Žiadne dlhé roky, ale pokiaľ si spomínam tak licenciu na prax má možno tak rok aj niečo. Potom sa dala dokopy s jednou veterinárkou od Garaja a veľmi rýchlo to skončilo. Ktovie prečo... Pán Bozalka by toto NIKDY neurobil. Preto že má rád zvieratá, že ich zachraňuje, je členom OZ TULÁK... Možno je niekedy trochu nervózny, ale to sme všetci keď máme veľa práce. Tvárite sa ako milovníčka zvierat a ako im pomáhate ? Kúpite deťom drahého psa a ešte sa tým chválite. Drahých psov si ľudia kupujú, aby ukázali ostatným že na to majú peniaze, nie lásku k zvieratám. Pán Bozalka má adoptovaného najdúcha, tak sa doňho nenavážajte, neurážajte ho, nepodceňujte za jeho zovňajšok. Možno keby ste sem dali svoju fotku celého tela mohli by sme rozšíriť debatu ... Jediný veterinári, ktorý tu zachraňujú sú Bozalka s Garajom a Peťa od Garaja. Žiadna Šípová ani nikto iný. K názvu Svet psov by si mohla pridať slovíčko "druhý" a bolo by to výstižnejšie. Inak si nemôžem vysvetliť konanie majiteľa strihacieho salónu, petshopu a veterinára dokopy. Nič neospravedlní jej konanie ani keby to bola svorka divých vlkov. Nikto ste tých psov nevideli, nevideli ste ako sa chovajú. Papier znesie všetko. Žiadny pes sa nebude chovať dobre k človeku, keď z neho cíti nenávisť a zlo ! Bolo treba zavolať profesionálneho kynológa, ten by najlepšie posúdil či sa dajú adaptovať alebo nie. Keby to neurobila Šípová, možno by to urobil iný (ale určite nie Bozalka), ale ten kto to urobil si musí byť vedomý aj následkov v podobe zlej reklamy a búrlivých diskusií. Takže mala najprv rozmýšľať a až potom konať ! Možno si uvedomí, že peniaze nie sú všetko, pretože zadarmo to určite nerobila.
Gitka | 24-07-2013 23:10:31
pani Mimi - nech sa páči vyjadrenie pani veterinárky - nakomplet aj s gramatickými chybami

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=535277439842908&set=a.532753110095341.1073741836.253059094731412&type=1&theater
Pre všetkých fanúšikov slečny | 24-07-2013 22:48:54
Možno oblbne pár ludí,ale veterinárnu spoločnosť nie.Pochybujem zuzana že máš v priateloch nejakého bývaleho spolužiaka alebo veterinára.Jedine takého čo si môžte podať ruku.Lebo tí ozaj veterinári sa postavili proti tebe.
Pre zuzanku | 24-07-2013 22:29:24
mimi či vlastne zuzana:-) Bozalka neutratil 37 psov.A ešte jedna otázka: Čo ti spravili 1 dňové šteniatká??????????
anonym | 24-07-2013 22:09:04
MIMI a spol - podľa mňa ste určite vy sama tá doktorka alebo jej rodina a píšete si tu anonymnú obhajobu. Neodškriepite to. A neotierajte si hubu o Bozalku. Je to odborník a má veľký cit k zvieratám. Preto k nemu chodia aj zo vzdialených miest. Stačí pozrieť na autá pred ordináciou. Vždy má plno. Máme len dobré skúsenosti s ním. To, že nejaká Zuzana zachráni raz za rok nejakého najdúcha z nej nerobí dobru doktorku. Veď musí pomôcť, nemôže ho pred očami toho čo ho našiel usmrtiť predsa. Ale koľko nájdených psov denno denne Bozalka zadarmo ošetrí to už neviete, že ? Spýtajte sa OZ Tulák. Mal som česť vidieť doktorku v " akcii " a žiadny cit nemala.
Inak v celom prípade vyplávali na povrch nové skutočnosti. Pochválte sa pani doktorka. Vlastne netreba, na facebooku je všetko povedané. Diskusia tam je dostatočná reklama na Vás.
pre mimi | 24-07-2013 21:17:59
presne si to trafila mimi,ked pan veterinar pracoval s p.Garajom, nevedel do pat napocitat a zrazu rozdava rady a vie vyriesit kazdy problem, bohuzial len v teoretickej rovine. zuzanu (veterinarku) poznam naozaj dlhe roky,cit pre zvierata jej moze p.veterinar len tisko zavidiet.
MIMI | 24-07-2013 20:38:34
tak priatelia takto. ja mam psa, ma pat rokov, je to cistokrvny pes s papiermi a stal ma nemale peniaze.kupila som ho deckam, ale ako to byva ostala starost na mna. je to moj treti syn. chodila som s nim k bozalkovi a to je cisty debilko co sa tyka nazorov, alebo toho ako smrdi od potu, alebo toho, ako sa chova k psom. aspon k mojmu. bez zaujmu bez nejakych komentarov, co s nim mam robit co nemam, len pichne a dalsi prosim. zacala som chodit k uvedenej pani veterinarke a poviem vam len tolko, ze tu klientelu ktoru mala, tu aj mat bude. nakolko to, co tu dristane za nepricetnosti a k tomu keby aspon spisovne spravne, si piste doma na chladnicku a tam si to citajte a hovorte si, aki sme frejeri dokazali sme zase niekomu dobre dat po frnaku. kazdy kto k nej chodi vie, aky ma vztah k zvieratam ako sa stara a ako zachranuje inych psov len preto, ze ini majitelia si psov nedrzia na voditkach a hromadne trhaju po meste psa ktoreho stretnu. to uz nikto nevidi pravda ? ja za mojho psa platim 35ojro mestu. je cipovany, odcervovany, ockovany. nie raz som mestskym policajtom odniesla tulaveho psa a ti ma poslali prec ze kam ho oni maju dat. nie raz pomahala samotna veterinarka s umiestnenim. ti co sa maju starat o svojich psov, ti sa nestaraju, ale na tych si hubu neotvorite. za nimi nejdete preco nemate psov na voditku preco ich neockujete. ale veterinarku chcete kompromitovat. byt na jej mieste, tak ako vy ju tak laskavo a krasne titulujete, ja by som vas s laskou poslala jedine tak do riti./a pan akoze doktor bozalka, keby bol zmiereny s tym ze je odbornik a ma stale tu istu klientelu ktora mu neodisla prave k uvedenej lekarke, tak aspon z kolegionality, by pisal aspon neurcito nie dehonestujuco. silno si asi mysli ze tym si znovu nalaka ludi aby k nemu chodili. nebudu. moze pisat ci hovorit o nej co chce. za neho uz jeho praca prehovorila. /
aj to je riešenie | 22-07-2013 21:34:31
- vraj existujú osady, kde psíka vždy prijmú a priam zbožňujú
- a všetci budú spokojní ( aj tí, čo chcú aby noví majitelia psíka obľubovali, aj tí, ktorí sa chcú psíka zbaviť)
zvedavý | 20-07-2013 21:10:21
uprednostňovať psa pred človekom je choré,ešte raz je choré............
anonym | 20-07-2013 08:36:01
Koľko záchrancov sa tu objavilo. Keby niekomu z vás ponúkli 37 zbesnených psov na záchranu ako by ste reagovali? Za počítačom sú všetci zhrození z konania veterinárky, ale ako by ste sa zachovali v danej situácii vy?
halali | 19-07-2013 13:59:27
akym pravom tu osocujete p. veterinarku,nikoho z vas nezaujima preco vznikla tato situacia so psikmi vo firme SITA,p. Sykoru tu ospevujete ako panaboha,ale nikto sa nepyta ako je mozne,ze dovolil tym zvieratam sa nekontrolovatelne rozmnozovat,ja si myslim,ze za celu situaciu moze a mal by byt osocovany p. Sykora,preco sa nepostaral o kastraciu zvierat,nechodil s nimi k veterinarovi na prehliadky,neposkytol im dostatocnu veterinarnu starostlivost?Mna skor zaujima za co im cele 2 roky kupoval krmivo,ked firma mu na tento ucel nevytriedila financie, krmil ich z vlastneho vrecka?na sto percent som presavedcena ze nie!ak bol taky psickar za akeho ho vy oznacejete,preco si psikov nezobral domov?a k tej eutanazii psikov len tolko,ze vzdy musia byt dodrzane urcite postupy ci pri eutanazii ci ide o cloveka alebo o zviera a som presvedcena ze ich p. doktorka na 100 percnt dodrzala.Podla vas by bolo efektivnejsie a lepsie pre psikov aby skapali od hladu a nevyhovujucich podmienkach?myslim ze nie,tak sa tu nesudte inych.p.doktorke veterinarke by ste sa mali ospravedlnit.....a p. MVDr. Bozalka keby je v jej situacii tak by jednal tak isto
Pre veterinárka | 19-07-2013 09:05:57
Mala dobrý job!Za peniaze sú aj lipy choré,aj psi chorí.Ale nikto nechce ,alebo nevidí,že celá spoločnosť a tento systém je "chorý".P.S. nikdy by som si nemyslel,že taká mladá veterinárka je toho schopná.Pri tom sama chová psov.
Veterinárka | 18-07-2013 21:27:25
sa volá ZUZANA ŠÍPOVÁ-SVET PSOV-dobrý názov,nie?!!!
Pre zvedavý | 17-07-2013 22:40:12
Čím je človek lepší od zvieraťa (psa)? Človek je najhorší tvor na tejto planéte.Zviera nerobí nič zákerné,nič podlé(nemusím menovať čo všetko človek robí, čoho je schopný),vidíme to denne.A psi najviac slúžia človeku.Zaslúžia si niečo viac od nás.Pred viac ako polstoročím,môj triedny učiteľ nás učil,že nadávať človeku zvieracími menami,ubližujeme tým zvieratám.A ja si to pamätám vyše päťdesiat rokov!Za túlavých psov je zodpovedný "človek"!
Adamko pre Evku | 16-07-2013 19:49:49
Evka tu nejde o počet veterinárov,al že oni sú kompetentní utratiť zviera!Alebo ešte poľovníci ale to asi nie!
shelley | 16-07-2013 16:58:05
K psom: je to smutné, ale dnešná doba je zlá. Kto ich bude živiť? Máte na to peniaze? Prečo sa nepostaral predošlý
riadteľ? Ten je zodpovedný za to, nový iba riešil jeho nemohúcnosť. Teraz sa tu bude každý prpežehnávať a oči prevracať. K tým bezdomovcom : dievčina slušne predáva NotaBene, riadne zaregistrovaná, má snahu zarobiť si. Kúpila som si od nej časopis, aj som ju trošku podporila.
Jozef | 16-07-2013 14:53:57
Asi si ma zle pochopil. Toto som netvrdil.
Len som sa skusil vzit do pozicie toho riaditela.
Pokial je moznost zachrany akehokolvek zvierata, som za. Ale nie za kazdu cenu.
Precitaj si moj prvy prispevok k tomuto clanku.
zvedavý | 16-07-2013 14:47:36
pre Jozef 16.7.2013
súhlasím s názorom.
Uprednostňovať psa pred človekom je úplne choré.
Jozef | 16-07-2013 08:38:23
Teraz na chvilu zabudnem, ze som milovnik zvierat a skusim sa pozriet na situaciu ocami p. riaditela.
Po areali, kde zamestnavam ludi sa mi potuluje svorka psov. Je ich 37, mozno viac. Su medzi nimi steniatka a pri nich samozrejme matky. Matky, ktore nie su vycvicene ale skor dive. Tieto si brania svoje mlade. Napadaju zamestnancov, alebo ich inak obtazuju.Riaditel spolocnosti ma v prvom rade zodpovednost za bezpecnost svojich pracovnikov a nie tych 37 psov.
Co spravim? Utulky su preplnene, zvierata nik nechce....
Tak spravim to co sa da.
A to je eutanazia.
A kym sa niekto zacne rozculovat, tak si uvedomte, ze 37 psov veterinarne osetrit, dat do karanteny, kastrovat, ocipovat a nasledne kdesi umiestnit a potom krmit, nie je to iste, ako si kupit plysaka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2013 00:03:37
pre alik | 15-07-2013 23:52:24 | - suhlasim.
pre alik | 15-07-2013 23:52:24
alik | 15-07-2013 22:31:55 Mimi stojí reálne na zemi...som sa pobavil. Typické chovanie arogantného človeka. Ja už toho psa nechcem, dám ho utratiť.... Útulky sú preplnené, ktovie prečo... lebo uprednostňujeme čistokrvné zvieratá pred krížencami...lebo si zaobstaráme psa pre seba, alebo dieťa za vysvedčenie a nevieme, čo to obnáša, tak ho jednoducho potom drbneme do útulku, lebo nechceme kastrovať zvieratá lebo "je to proti prírode" ... a kopec ďalších príčin. Viete koľko je v Seredi množiteľov ? Viete koľko zvierat adoptoval OZ Tulák /ak neviete, tak za dva roky asi 150/. Neviete o tejto problematike ani prd, tak nekomentujte. Vy nemáte podľa mňa ani jedno zviera, tak neohovárajte tých super uvedomelých humanistov, ktorý ich majú doma desiatky... Reálne riešenia nebudú, pokiaľ budú zákony o ochrane zvierat také aké sú, pokiaľ bude regionálna veterinárna správa riešiť prípady podľa "vlastného pohľadu" , pokiaľ budeme brať krížencov ako nejaký odpad, pokiaľ budeme podporovať množiteľov tým, že si kúpime "čistokrvného psa" bez rodokmeňu... Prečo sú v rakúsku alebo švajčiarsku prázdne útulky ? Nie preto že tam utrácajú, ale preto, lebo sú tam iné zákony a hlavne uvedomelí ľudia, čo tu asi nie sú... Inak, je nás tu už tuším 6 miliárd... nie sme tak trochu premnožený ?
Obcan | 15-07-2013 22:53:06
pre mimi | 15-07-2013 22:10:16

Neda mi nezareagovat na tych ,,bezdomovcov,,
Nieje pravda ze by sa NIKTO nezastavil,neprispel.
Jedna sa o mlady par,tusim su to Rumuni.
Chalan stava pred Billou a slecna pred Kauflandom.
On robil (teda podla vlastnych slov) na stavbe,kde ho samozrejme nevyplatili a aby mali na prezitie,tak predavaju Nota Bene.
Na rozdiel od seredskych vagusakov nepohorsuju svojim spravanim a zovnajskom ludi,neobtazuju,nespavaju pod mostom a neprepijaju peniaze,ale si za to platia ubytovnu.
Nebudem ich hodnotit,na to nemam pravo,ale radsej podporim ich ako tu seredsku pakaz roztahanu celym mestom po lavickach a parkoch !
Takisto ich podporilo uz viac ludi,aj ked ste nikoho nevidel,chalan preda tak 4-6 casopisov za den,dievca neviem,ta je takej tichsej povahy.
Malo ludi,ale viac ako nikto...
Inak teraz ma napadlo ze by mozno podporilo aj viac ludi,ale starsia generacia ich vnima mozno ako jehovistov co tiez stoja s casopismi,preto sa ani nepristavia,vela ludi nevie co je za projekt Nota Bene.
Osobne som podporil a podporujem aj ine cinnosti v ramci svojich moznosti,ale ako vacsina ludi co chce pomahat,radsej to robim anonymne,mne staci ten pocit ze som aspon trocha pomohol,obdiv ludi za to nepotrebujem.
Len niekedy je smutne ako strasne sa ludia dokazu medzi sebou spravat navzajom a ten nemy tvor aj za malickost vie prejavit velku vdacnost...
Evka | 15-07-2013 22:48:30
Ja mam doma fenku z utulku,a kedze sa mi jej 2 mesiace nepodarilo zohnat novy domov ( brata som predtym umiestnila za 17 dni ), tak ostala u mna natrvalo a hned po prvom harani bola kastrovana.Kebyze nezijem v byte,ale v dome,uz tam mam urcite viac psov z ulice a hladam im intenzivne nove domovy,pomaham OZ TUlak ako mozem.Sala sa vyjadrila,ze nevedeli nic o tejto situacii,kedze pred dvoma rokmi im tam fenky kastrovali,zrejme tam prichyili nove a tie sa mnozili.To je o uvedomeni sa ludi, ze takymto situaciam predideme jedien kastraciami,nie utracanim. Kazda fenka a aj pes krizenca by mali byt kastrovane a kludne aj cistokrve psy, pokial len nie su s Pp a nechodia na vystavy. Adamko-ja som vas koment nepochopila:((Tu v Seredi je urcite este je
den veterinar,ktory by bez vycitiek utratil zdraveho psa.
alik | 15-07-2013 22:31:55
mimi stoji realne na zemi,preco su tie utulky ku....va stale preplnene? preco ti humanisti super uvedomeli si ich neosvoja?len prazdne reci,ale realne riesenie nikde.VSAK BY SA TO DALO RIESIT,to su uz otrepane frazy,lenze asi to naozaj neslo riesit ked to trvalo dva roky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2013 22:13:50
pre mimi | 15-07-2013 22:10:16 | - mam obavy, ze Vase slova skor pochopi niektory z havkacov z utulku ako ten, komu ste ich adresovali...

Zial...
pre mimi | 15-07-2013 22:10:16
všetkých, ktorý ku krákajú o peniazoch pre spoločnosť a o využití pre bezdomovcov a neviem koho, sa pýtam. Koľko ste VY prispeli na túto dobročinnosť, od koľkých bezdomovcov ste si kúpili Notabene, stávajú aj pred Kauflandom. Za tú dobu som nevidel NIKOHO okrem seba, kto takémuto človeku dá aspoň pár centov. Založte si občianske združenie, žobrite od mesta, od ľudí, pomáhajte tým, ktorý to podľa vás potrebujú. Vypnite počítače, prestante vypisovať nezmyselné komentáre a robte niečo UŽITOČNÉ. A hlavne prestante kydať na tých, ktorý niečo robia pre bezbranné zvieratá. Pomôžem zvieraťu aj človeku keď to potrebuje. Mimi zamysli sa nad svojim životom, skús porozmýšlať na čo si na tomto svete, načo si dostal/a dar žiť na tejto krásnej planéte ZEM, na ktorej majú právo žiť všetci, aj zvieratá nie len ľudia. Alebo ty nemáš rád/a /rada/ život ? Veď ten je len jeden. Aj tie zvieratá to tak cítia. Ale veď na to časom prídeš, roky ubehnú ako nič a zrazu zistíš, že tvoj život sa blíži ku koncu... Aký to bude pocit ? ŽI A NECHAJ ŽIŤ...
Adamko pre Evku | 15-07-2013 17:32:46
Ale,ked práve ten veterinár je ten jediný a jedinečný!či?
mimi | 15-07-2013 17:26:03
utracat by sa malo este viacej v utulkoch a nie pytat dotecie od mesta a zobrat od ludi. a usetrene peniaze a hodiny prace vyuzit ovela prospesnejsie pre spolocnost
riešenie ? | 15-07-2013 17:13:05
Každý koho sa to netýka má kopec riešení. Osobne si myslím, že ak tie psy takto žili dva roky, začali sa riadiť pravidlami svorky a teda sa stali nebezpečnými pre svoje okolie. Skúste si predstaviť situáciu, že by sa im bolo podarilo ujsť....čo by sa asi dialo v meste?
Peter | 15-07-2013 16:54:42
Jeden by neveril,ako sme tu všetci uvedomelí a humanizmus nemá konca kraja,samozrejme iba vtedy ak sa to bytostne nedotýka ani jedného z nás!Ono to bude si pokrytectvo,iné mi z toho nevychádza!Ked cigáni demonštrovali za lepšie životné podmienky a prácu,tak jeden rozhorčený podnikateľ ukázal na mladého cigána a ponúkol mu prácu!Prekvapený demonštrant,za lepšie bývanie a prácu neveriacky krútil hlavou okolo seba a spýtal sa,prečo ja?Aké odlišné veci a koľko majú spoločného!
Evka | 15-07-2013 16:01:02
Toto otriaslo kazdym,kto miluje psov :(veterinarka je znama, myslim, ze tymto stratila vela zvieracich pacientov,napriek tomu ju nejakym sposobom chapem:preplnene utulky,denne vyhodene psy,stenata pohodene kdekade,tulave kotne fenky,neochotaludi poskytovat docasne opatery:(...a este tychto 37 psikov:(( vsetko sa vsak da poriesit,ked sa CHCE a v orvom rade ja by som nemala srdce ani zaludok pichnut zdravemu zvieratu smrt do zily :(a to by nemal mat ani veterinar
smutný | 15-07-2013 15:58:28
som,ale z reakcií niektorích prispievateľov na SOL ohľadom tohto článku!Tak ako je podľa niektorích tisíc dôvodov na neutratenie,tak je aj tisíc dôvodov na utratenie!ROZUMNé riešenie neposkytol ale nikto!Len plno rečí o hyenizme a láske ku svojim miláčikom ale o starostlivosť a lásku a ošetrovanie ,liečenie,krmenie a veľa dalších poviností ohladom takej nekontrolovateľnej smečky už pomlčali!Psíčkari chodte do útulkov a starajte sa len o desať psov!Tam žijú psy pod psiu úroven ,to už nechce nikto vydieť!Radšej týrať hladom a chorobami,ako bezbolestne utratiť?Verím,že keby ste si chceli tých psov pobrať domov,tak by ich nikto nemusel utratiť,ale to asi nie,že?
smutný | 15-07-2013 14:55:29
Je mi z toho všetkého zle a obracia sa mi žalúdok. Mali sme krásneho amerického psa. Bol to náš rodinný príslušník. Mal sedemnásť rokov, keď som ho pred dvomi rokmi musel poslať do psačieho nebíčka. Ale tak, že o tom vôbec nevedel. Rok som nad mojim miláčikom neuveriteľne smútil.Keď som doma oznámil, že náš domáci šéf už nežije týždeň všetci plakali.
Nechápem, ako veterinárna lekárska utratí toľko psíkov a absolútne to s ňou nepohne. Teda nechcel som byť nikdy pacient tej MVDr .
XXXXXXXXXXX | 15-07-2013 14:43:16
p.doktora Bozalku nechajte na pokoji nesahate mu ani po clenky a zarucene by ich neutreatil, veterinar totizto lieci a nie usmrcuje.
hafo | 15-07-2013 00:38:28
bozalka aky ste mudry,tu sa jedna o 37 psov a nie o jedneho.mali ste mu ich priniest pred ambulanciu asi by vam usmev skysol.
Jozef | 14-07-2013 21:15:51
O tomto pripade som uz pocul.
A pre tych, ktori sa strasne pohorsuju mam len jednu otazku:
Kolko zvierat z ulice mate doma????
Viem aka je situacia v mestach a obciach.
Len pre ilustraciu. Nasi "Tulaci" maju maciatkovo a vsetky mozne docasky pre tulavych psikov a macky kapacitne preplnene. Peniaze na vystavbu novych utulkov nie su. Co s nimi? Kam ich umiestnit.
My ludia sme si ich "ochocili" a tym sme prevzali za nich zodpovednost. Je na nas, aby sa mali dobre. A je to nasa chyba, ked nejaka veterinarka rozhodne o eutanazii viacerych hafikov. My ludia ich mnozime a sme lakomi ich dat kastrovat a streilizovat, lebo to stoji prachy.
Ale ked sa stane nieco taketo ako tu, tak mame plno reci, o tom, ake je to nehumanne.A kym ma odsudite, tak vedzte - v nasej rodine za posledne roky mame 5 kociciek a dvoch psov z ulice. A zrovna teraz nam pribudlo maciatko, ktore som dal veterinarne osetrit a hladame mu novy domov.
A vsetky zvierata su v pravy cas sterilizovane alebo kastrovane.
A este jedna otazka: kedy sa zacne posudzovat zivy tvor ako zivy tvor a nie vec????

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign