Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

14 ročná Mirka zo Serede bojuje s rakovinou

24

Pre rodinu Čmaradových zo Serede tento rok nebol najlepší. Dá sa povedať, že bol ten najhorší, aký doteraz prežili. Ak rodičom ochorie dieťa, urobia všetko pre jeho uzdravenie. No ak ochorie na zákernú chorobu, kde sa rodič bezmocne pozerá na svoje trpiace dieťa, je to to najhoršie čo môže celú rodinu postretnúť. A presne toto sa stalo aj u rodiny Čmaradových. Ich 14 ročná Mirka ochorela na rakovinu.

Mirku som videla len raz v živote, ked prišla so svojou mamičkou na seredonline party. No keď som sa dozvedela túto správu, nemohla som tomu uveriť. Ako mohlo toto pekné mladé dievča niečo takéto postihnúť. Žiaľ choroba si nevyberá. Či sme starí, mladí, bohatí, chudobní - všetci sme pred ňou rovní.

Pre rodinu Čmaradových táto choroba prišla ako blesk z jasného neba. Nastali dni a noci plné plaču, strachu a beznádeje. Denne si kládli otázku : prečo práve naša Mirka. No museli sa vzchopiť a bojovať. Mirka absolvovala už tretí cyklus chemoterapie, ktorú znášala naozaj zle. Chemotrapia zabíja choré bunky, ale žiaľ postihuje aj tie zdravé a to prináša mnoho nežiadúcich účinkov, ktoré vedia s chorými deťmi riadne zakývať a tým sa predlžuje ich pobyt v nemocnici. Raz sú to zapálené sliznice, inokedy zvýšené hepatálne testy, znížené leukocyty a mnoho - mnoho ďalších. Mirka trpí nechutenstvom, býva jej zle od žalúdka, je veľmi vyčerpaná a unavená. A čo je pre 14. ročnú slečnu najťažšie, nemá už vlásky. Ako vedľajší účinok chemoterapie dostala Mirka  leukopéniu.  Musela byť preložená na samostatnú izbu, aby nebola ohrozená, lebo vtedy je pre pacienta nebezpečný každý bacil, baktéria alebo infekcia. K pacientovi sa vtedy môže chodiť len s rúškou na tvári.

Mirka nedávno nastúpila na štvrtý cyklus chemoterapie, no musela ju prerušiť, nakoľko si prestala ovládať jednu stranu tela. Lekári mali podozrenie na krvácanie do mozgu, no magnetická rezonancia túto diagnozu vylúčila a jednalo sa len o nedokrvenie mozgu, čo je takisto dôsledok chemoterapie. Po infúziách sa Mirkin stav v tomto smere rýchlo zlepšil.

Aby liečenie znášala ľahšie, mamička je s ňou v nemocnici. Doma nechala manžela a druhú dcérku. Pobyt v nemocnici si musí  ale hradiť sama, takisto aj stravu. Rodina sa ocitla s jedným príjmom, preto sa ocitli v ťažkej finančnej situácii.

Našťastie majú okolo seba dobrých ľudí. Adriana Bašová, kamarátka Mirkinej mamičky, sa rozhodla tejto rodine pomôcť. Preto organizuje dobrovoľnú finančnú pomoc od občanov. Urny, kam budú môcť dobrovoľníci prispieť, boli pred notárom zapečatené. Na nich sú nalepené fotografie Mirky s mamičkou. Urny budú k dispozícii na základných školách, dobrovoľníci budú chodiť po meste a takisto bude jedna urna na Mestskom úrade v kancelárii prvého kontaktu. 27. októbra od 09:00 do 12:00 hod. bude Mirkina triedna učiteľka aj s celou triedou chodiť po uliciach Serede a oslovovať ľudí.  Nejedná sa o verejnú zbierku, ide o dar občanov mesta. Veríme, že ľudia majú dobré srdiečko. Že aj v tejto ťažkej dobe, kedy trpíme nedostatkom financií, sa nájdu takí, ktorí prispejú a pomôžu finančným darom. Každým centíkom podporíme rodinu, ktorá prežíva najťažšie chvíle života. Prispieť môžete v čase od 18.10. do 15.11.2011.

Vo videu uvidíte rozhovor s Mirkinou triednou učiteľkou, spolužiačkou, ako aj s Adrikou Bašovou, ktorá povie viac o Mirkinej chorobe ako aj o možnosti prispieť.

" Mirka, keď som písala tieto riadky, myslela som na to, že je veľmi veľa ľudí, ktorí majú v živote trápenie. Len o ich trápení málokto vie, bojujú s ním zo všetkých síl potichu. Možno aj o tebe by bez tejto reportáže vedela len tvoja rodina a okruh tvojich najbližších známych. Táto reportáž, ale môže osloviť mnohých ľudí, aby boli k svojmu zdraviu všímavejší a aby nezanedbávali kontroly. Lebo včasným diagnostikovaním choroby sa môže zabrániť tomu najhoršiemu.  Vďaka tebe si mnohí ľudia uvedomia, aké je zdravie krehké.

Ako som sa dozvedela, si veľmi silná a statočná. A možno čítaním týchto riadkov dodáš silu niekomu, kto to možno vzdáva a nemá už silu bojovať.  Myslím si, že jedným z liekov je aj myslieť pozitívne, lebo aj pozitívne myslenie pomáha liečiť. A pokiaľ viem, ty presne takto uvažuješ. A to je správne. Máš okolo seba milujúcu rodinu, ktorá drží pokope a nedovolí ani tebe, aby si sa vzdala.

Mirka, ver tomu, že každý kto uvidí túto reportáž, každý kto prispeje na tvoju liečbu, si na teba v tej chvíli pomyslí. Budú medzi nimi takí, ktorí ťa poznajú aj takí, ktorí ťa nepoznajú. Každá táto myšlienka ti dodá kúsok sily bojovať s touto chorobou. Posielame ti tú silu aj my. Aby si premohla zákernú chorobu a aby sme ťa čoskoro videli zdravú a veselú. Držíme palce ! "

---

V prípade, že rodina Čmaradových nevyužije celý vyzbieraný finančný dar, budú financie odovzdané inému onkologicky chorému detskému pacientovi. Bližšie  informácie ohľadom poskytnutia finančného daru Vám poskytne p. Adriana Bašová - 0904 274 315.

- - -

Dnes v popoludňajších hodinách za prítomnosti notára  JUDr. Michala Irskáka, poslancov  MsZ, Mirkinej učiteľky  a Adriky Bašovej   boli zapečatené  urničky na finančné dary. Tieto budú rozpečatené samozrejme opätovne v kancelárii notára a tak isto pod dohľadom verejnosti  prostredníctvom  novín. Všetkým prítomným i  JUDr. Irsákovi ďakujeme. Sme radi, že môžeme pomôcť tam, kde je pomoc potrebná.

redakcia


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
domi | 09-02-2013 12:56:52
Uprimnú sústrasť celej Mirkinej rodine chuderka malá už sa len trápila.CHcela som ísť na pohreb ale keby som ju uvidela tak...Bola som s nou na svadbe mojej rodiny sak aj jej bolo to velmi veselé dievčatko tak som plakala a modlila sa za nu SPOMíNAME TY VESELé DIEVčATKO v našom srdci ostaneš na veky PLAC
anka | 08-02-2013 11:18:13
úprimnú sústrasť
Lenka | 06-02-2013 22:41:14
Dnes zomrela..Bojovnica,nikdy na teba nezabudneme!!!
Registrovaný Adriana Bašová Adriana Bašová | 06-02-2013 22:08:16
V mene celej svojej rodiny vyjadrujem hlbokú a úprimnú sústrasť celej smútiacej rodine. Mirka, anjelik v našich spomienkach ťa uchovávame a spomíname na Teba.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-01-2012 09:14:53
... mozno bude stacit prezitat si 4 clanok od vrchu. Este stále na hlavnej strane a aj v novinkach ...
Renata | 05-01-2012 09:10:59
Ako sa má teraz ???Neviete niekto ?
anonym | 27-10-2011 12:54:17
Držíme silno palce a myslíme na Vás
Monika Járebová | 26-10-2011 00:36:08
Za celu moju rodinu Ti Mirka moja zelame rychle uzdravenie, vela sil, aby toto vsetko bolo raz pre Teba iba spomienkou, mamicke tiez vela sil,modlime sa, myslime, verime!
xxx | 25-10-2011 17:49:12
je to velka tragedia v nasom state ze nie su peniaze na ozaj chorych ludi.cigani maju zadarmo lieky ked ukazu v lekarni papier zo socialky a lekarnicka im ho potvrdi!
Ivan | 25-10-2011 12:33:53
Myslim ze tak je to spravne, ocenujem pristup, dakujem.
anonym | 24-10-2011 16:23:27
Milá Mirka prajem Ti skoré uzdravenie, cítim s rodinou Evičky,prajem veľa síl a Božej pomoci.Viera.
Adela | 23-10-2011 22:27:41
Som za pomoc,prispela som,inak sa ani neda,ale myslim si,že ranujeme to mlade srdiečko,ked to tu rozpytvavame,jej chorobu,chemoterapiu,boli tu opisane podrobne problemy,čo ju tažia.To nie je spravne,zbierka sa kona a to je podstatne a podstatne je,aby sa jej zdravotny stav zlepšil.Nechcite,aby sa dobra vec zmenila na niečo,čo jej uškodi.
Alena Beňová | 23-10-2011 20:58:59
V živote som zažila niekoľko zázrakov, jedným z nich je aj môj syn. Preto verím, že Mirka a jej rodina pozbiera veľa, veľa síl. Očividne ste obklopení láskavými a milujúcimi ľudmi. Držíme palce.





Registrovaný Juraj  Mihálik Juraj Mihálik | 23-10-2011 19:37:57
Počuj Miruška, zhrniem ti môj názor: Kašli sa na celú nemocnicu pod naspäť k nám do Serede, my ťa vyliečime... Friško utekaj odtiaľ tu je lepšie....hahaha
Janette Irsáková | 22-10-2011 15:06:00
Som nesmierne rada, že sa našiel človek, alebo skupina ľudí, ktorým nie je nešťastie druhých ľahostajné! Je to úžasná vec - zorganizovať takúto zbierku pre rodinu, ktorá to potrebuje. V týchto ťažkých časoch liečby by mala Mirka dostať všetko, čo potrebuje, aby sa jej aspoň trocha "spríjemnil" tento čas agresívnej liečby. Vtedy nemôžme pozerať na peniaze a je na nás, aby sme pomohli dieťaťu a jeho rodine prejsť týmto ťažkým obdobím.Prajem Mirke aby sa čo najskôr uzdravila a venovala sa svojim záľubám a hrám, nech choroba zostane len spomienkou.
M. | 22-10-2011 13:02:32
Aj tu sa osvedčilo, že platí stáre známe "v núdzi poznáš priateľa", Evka chráňte si takéto úžasné priateľstvo,pretože dokázať urobiť takú vec vie len skutočný priateľ.. Želám Vám i vašej dcérke aby ste prekonali toto hrozné obdobie a aby sa Mirka čo najskôr vyzdravela a vaša rodinka bola opäť šťastná.
Juraj Mihálik | 22-10-2011 08:07:30
Presne tak, Mirka nie že bola úspešnou žiačkou, dobrou kamarátkou a bla bla...ona stále ešte je a ešte aj veľmi dlho bude....len tak pre zaujímavosť
Registrovaný Adriana Bašová Adriana Bašová | 21-10-2011 22:56:39
Elenka G.
ospravedlňujeme sa Mirke aj Evke za to že sa vo videu použili min.čas. Nebudem ospravedlňovať naše chyby,Evke sme to už vysvetlili, myslím že to tu bolo už aj uvedené, ale viete, niektoré veci človek urobí tak, že si prípadne vzniknuté "chyby" ani neuvedomuje. Samozrejme Mirka je stále žiačkou 8.triedy ZŠ P.O.Hviezdoslava.Kamaráti a spolužiaci čakajú ,kedy sa konečne bude môcť vrátiť medzi nich rovnako, ako sa Mirka teší na nich a svoju triednu p.uč.
Elena G. | 21-10-2011 21:36:48
Mirke úprimne držím palce a prajem jej skoré uzdravenie i keď ju osobne nepoznám.

len malá poznámka, prečo o nej hovoríte v minulom čase????
4.B. trieda | 20-10-2011 19:23:32
Ahoj Mirka, všetci keď sme sa to dozvedeli viem že sme boli moc sklamaný. Ale my 4.B ti verne držíme palce nech sa skoro uzdravíš.
Juraj - Mirke... | 20-10-2011 15:18:30
Ale keby veľmi chceš tak sa ozvy.....veľmi rád pokecám....keby si náhodou chodila na azet tak tam este niekedy som.....
Juraj Mihálik | 20-10-2011 15:16:02
Žila bohu na fb nechodím, prepáč nemám náladu tam chodiť ani čas...Ale želám ti skoré uzdravenie....Dúfam že čoskoro si v Seredi a vidíme sa.....
Robo Horvath | 20-10-2011 12:32:33
Aj v tomto videu je niečo poučné. Dnes už s rakovinou sme bojovali alebo bojujeme skoro v každej rodine.Držím palce.

http://www.auria.sk/blog/nova-germanska-medicina
Gersonova terapia | 20-10-2011 04:59:52
branislavp1@yahoo.com
anonym | 20-10-2011 04:58:47
branislavp1@yahoo.com
anonym | 20-10-2011 04:57:01
Informujte sa prosim o Gersonovej terapii,rakovinove ochorenia su nic ine ako toxicita a deficita.Ak je telo toxicke ako sa potom da vyliecit este viac toxickymi
chemoterapiami?Moja matka zomrela na nasledky z uzivania chemoterapii.
Ludsky imunitny system je schopny sa vyliecit takmer z kazdej choroby samo ak mu dodate ziviny ktore na to potrebuje.Viac sa dozviete z Gersonovej terapie.
Ak mate neake dotazy,mozem poskytnut informacie o tejto terapii,vo february tohto roku som sa zucastnil 4-dnoveho kurzu v Gersonovej institucii v San Diegu.Su dve Gersonove kliniky na svete,jedna v madarsku a druha v mexiku.
Vela stastia
Eva Cmaradova | 19-10-2011 23:21:59
Drahi priatelia-znami i neznami. Som naozaj dojata a dakujem vsetkym za prejavenu podporu. Velmi si to vazime a to pisem aj za Mirku. Tieto dva dni sa citila lepsie, ako keby dostala novu energiu. To je asi zadostucinenie za predosle tyzdne,ktore boli dost tazke. Tento stvrty cyklus zvladame na treti pokus. Vzdy nastala nejaka komplikacia ale vdaka nasej skvelej p. doktorke,ktora musela hladat vzdy dalsiu alternativu, to zvladneme. Je okolo nas skvely tim ludi,ktorym plne doverujeme. A v neposlednom rade Mirkina spolubojovnicka Julka,ktora od prveho dna na onkologii je nasou poradkynou a dobrou priatelkou aj s jej skvelou maminkou. Julka ma to iste ochorenie ako Mirka ale je o velky krok v liecbe dalej. Raz vam o tom porozpravam,pretoze to je na dlho. Dakujeme vsetkym dobrym ludom.
Saška | 19-10-2011 20:49:44
Mirku som spoznala vďaka jej sestry chodievali spolu niekedy von a bola milá,vtipná a nechcela nikomu zle takému dobrému dievčaťu sa toto stalo!? Najprv som tomu nemohla uveriť.Z jej sestrou Veronikou chodím do školy a viem že všetko o tom ako o Mirke hovoríme tak jej to je určite nepríjemné jej rodina určite trpí.Chcela by som aby bola Mirka zdravá aby mohla opäť behať a tak ďalej.Keby Mirke pomohlo aj modré z neba ja to urobím.Síce mám len 10 rokov ale strašne smutno ako trpí.Aj ja som musela byť v nemocnici kvoli zlomenej nohe a kvôli tomu že som sa raz nevedela nadýchnuť.Ale ja neľutujem seba, ale ju <3 je mi ľúto.... :'( zo skorým uzdravením praje Alexandra Buchová zo 4.B máme ťa v srdcoch...<3 <3 <3
Mirka-Jurkovi | 19-10-2011 19:57:11
momentalne sa citim ditim dobre, chvala bohu :) ved pošli tvoj facebook pokecame ;)
Registrovaný Adriana Bašová Adriana Bašová | 19-10-2011 19:36:31
Ak mám správe informácie Mirka práve v týchto dňoch podstupuje 4 chemoterapiu. Je hospitalizovaná v nemocnici na Kramároch,sú dni keď sa cíti dobre a sú dni keď...
Juraj MIhálik | 19-10-2011 19:28:46
Ako je vlastne teraz Mirke? Pomáha jej tá chemoterapia? Je jej lepšie, horšie, zabralo jej to? Ako je vlastne na tom?
Kristinka K. | 19-10-2011 17:56:45
Mirka, najlepsia sestranica. ty vies co ti napisem...ty si dieva, ktore ma vzdy usmev na tvari.to je dolezite, ale to vies. Ty si pomohla mne, ked som potrebovala, hlavne tvojim usmevom a smiechom. To bol pre mna liek:) A chcem aby si vedela, ze s usmevom to pojde lahsie, len nezabudaj ze pri tebe stojime a aj na zbierku ktoru zorganizovala P.Basova urcite prispejem. Drzim palceky, vydrz to, ty to zvladnes, verim tomu.
Peťa | 19-10-2011 17:18:12
Miruška...Držím ti strašne moc palce vo všetkých liečeniach , operáciach a ja verím , že to dopadne najlepšie ako sa to len dá! V škole mi strašne chýbaš ...a tento článok a video ma rozplakali , (a ty vieš , že keď sa rozplačem stojí to za to)aj keď som vedela , čo ti je .Miruš , len sa drž , do zbierky 10000percentne prispejem a babička tiež ,veľmi ti drží palce a pozdravuje ťa! A pani Evka , želám vám veľa síl , statočnosti a nádeje , pretože Mirka tento boj určite vyhrá!Pozdravuje vás aj Domuška a vlastne celá rodina Dubayová.....
rod.Voltemarova a Kavicka | 19-10-2011 16:29:23
Nepoznala som po priezvisku pani Cmaradovu,ale ked som uvidela fotku,slzy sa mi same kotulali dolu tvarou.Tato mila pani sa mi starala /samozrejme,okrem inych zlatych zamestnankyn/o mojho vnucika Matejka v jaslickach.Nechcela som verit,ze tento tazky udel je prave dany ich rodine,jej krasnej dcerke....Pani Evicka,drzte sa ,vela sil na zvladnutie vsetkeho,co je pred Vami,Vam a hlavne Mirke prajeme!
anonym | 19-10-2011 15:54:25
Miri, drž sa ! Všetci vieme že život je boj no toto je hotova vojna ale ty si silná a ty to zvládneš. Všetci ti držíme palce. Táto správa nás zaskočila no veríme že ťa opeť uvydíme s úsmevom na tváry ako si mala zvykom.
deniska | 19-10-2011 14:06:01
mirka moja sestranicka.strasne ti drzim palceky.pri tomto clanku ked som ho citala som neudrzala slzy. Chcem aby bolo vsetko take ako pred tym. Ja takisto prispejem ale do ruk tvojej mamicky.mam ta strasne rada
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-10-2011 12:53:41
Ucelom pri pecateni urniciek bolo odstranit akekolvek pochybnosti o pripadnom zneuziti vyzbieranych penazi od darcov. Noviny sa podujali pribeh priniest sirokej verejnosti po zvazeni vsetkych pre a proti, moznych rizik, ohlasov od obcanov a spolocne sme zhodnotlili, ze pomoct nie je pravom ale takmer povinnostou. Zaroven vsak vsetci chceme dosiahnut maximalnu transparentnost ako v zbierani tak vyuziti penazi na konkretnu vec. Nechceme dopustit stav, kedy by niekto mohol mat akekolvek pochybnosti o danej veci. To je dovod, preco podpisy pritomnych na urnickach. Je to aktivita obcianky mesta v sulade s OZ a mame za to, ze poslanci voleni obcanmi dostatocne vysokym poctom hlasov su dostatocnou zarukou serioznosti aj v tomto pripade. S doverou obcanov sa nehodno zahravat. A dovera v pomoc v nudzi je mimoriadne dolezita nielen dnes, ale aj pre buducnost.
Elena Lukáčová | 19-10-2011 11:01:38
Mirka srdečne zdravím Teba aj maminku,želám Vám Veľa sily na prekonanie tejto zákernej choroby. Pevne verím, že tento boj vyhráte.
Rodina Žemlová | 19-10-2011 10:40:34
Milá Evka a Mirka. Sme veľmi smutní z toho čo prežívate.Človek si v tom dnešnom zhone ani neuvedomí čo sa môže znenazdajky prihodiť. Zastaví sa až keď to príde, ale napriek tomu musí pokračovať ďalej a veriť v lepšiu budúcnosť.My Vám a hlavne Mirke prajeme úžasnú silu ktorú budete potrebovať, pevné nervy a veľa trpezlivosti. Držíme palce a skoré uzdravenie. Dovidenia......
anonym | 19-10-2011 09:16:47
Urcite aktivita si zasluzi obdiv a uctu.Ja prispejem prostrednictvom "Dobreho anjela". Len nechapem aku vahu maju na "pokladnickach" podpisy poslancov mesta ???
KIKA | 19-10-2011 08:15:25
TREBA BOJOVAT A VSETKO BUDE DOBRE A HLAVNE JE VERIT AJ KED JE TO NIEKEDY DOST ZLE ALE JA VERIM ZE SA Z TOHO DOSTANES A PRAJEM VELA VELA SIL.A UZ SA TESIM AKO SI SPOLU ZAZUMBUJEME POSIELAM VELKU PUSINU.........
Jakub Šalmík | 18-10-2011 22:30:30
Ti, ktori nie ste zo Serede, a chcete prispiet mozete tak urobit cez Dobreho aniela, kde sa da priamo Mirke prispiet. (reakcia na niektory z komentarov).
tereza slahučková | 18-10-2011 22:24:51
...osobne poznam cloveka, ktory vo svojich dvanastich rokoch ochorel na osteosarkom a uz 25 rokov sa tesi pevnemu zdraviu. verim, ze aj mirka zabojuje a vsetko dobre dopadne, prajem celej rodinke vela sil a keby ste cokolvek potrebovali, staci sa ohlasit.
Helena B. | 18-10-2011 20:40:39
Evicka velmi Vam drzim palce a casto na vas myslim, prajem vam velmi vela sil hlavne Mirke.
Beatrica Baničová | 18-10-2011 20:12:27
Evička, Mirka, cítime s Vami, držíme Vám palce a veríme, že to všetko dobre dopadne. Prajeme Vám veľa sily, energie a božej pomoci, ktorá je v týchto chvíľach potrebná.
Eva Mrvová | 18-10-2011 19:29:52
Veľmi Vám držím palce a modlím sa za Mirku aby vydržala a vyhrala tento boj.
Rodina Himpánová | 18-10-2011 19:13:38
Mirka, celá naša rodina Ti držíme palce, prajeme Ti veľa síl a trpezlivosti, vydrž a zvíťazíš. Evička, veľmi veľa psychických síl lebo ťa Mirka veľmi potrebuje pri sebe. Držte sa a vidíme sa čím skôr doma.
Registrovaný Adriana Bašová Adriana Bašová | 18-10-2011 19:01:26
Evka, Mirka chcem Vám odovzdať pozdravy od strašne veľa ľudí ktorých tu nechcem menovať, pretože sa bojím po tom veľkom počte telefonátov čo mám ,aby som na niekoho nezabudla..Skutočne na Vás myslí takmer celá Sereď. Všetkým ďakujem za povzbudzujúce telefonáty, za príspevky, proste za všetko. A vy dievky, buďte statočné!
Juraj Mihálik | 18-10-2011 18:46:18
Je to strašné, je mi do plaču keď si to čítam. Mirka je jedna super krásna, rozumná baba a...no proste neviem ani čo mám napísať na túto strašnú situáciu...Prispejem jej určite aj keby som mal minúť posledný cent lebo ju veľmi dobre poznám a držím jej palce aby sa z toho dostala.....
Zuzana Šalmíková | 18-10-2011 18:30:07
Až neskôr som si uvedomila, že pri rozhovore som používala minulý čas,ale v tom rýchlom slede udalostí som na to vôbec namyslela, odpovedala som len na položenú otázku. Nebola som vôbec pripravená na takúto situáciu. Samozrejme. Miruška je a bude stále naším slniečkom, našou statočnou bojovníčkou.
anonym | 18-10-2011 17:14:11
Mirka evka držte sa prajem Vám skoré uzdravenie.
anonym | 18-10-2011 17:14:01
Mirka,drzím ti palce a prajem ti čo najskoršie uzdravenie.
5.N trieda | 18-10-2011 17:12:15
Ahoj Mirka prajeme ti aby si sa čo najskôr uzdravila a aby si už celá šťastná chodila po našej škole pretože dvere do školy sú a budú pre teba vždy otvorené.

Trieda 5.N
Mirke | 18-10-2011 17:11:29
Milá Mirka,želáme tebe aj tvojej rodine veľa,veľa síl pri boji s tvojou chorobou. Nech ťa neopúšta dobrá nálada a pozitívne myšlienky.Všetci prispievame dobrovoľnou sumou a dúfame,že aj tá bude krôčkom ku tvojmu vyliečeniu. Myslíme na teba a držíme ti všetci palce! S láskou 8.A Zš Hviezdoslava
anonym | 18-10-2011 17:04:56
Mirka drž sa!Prajem ti veľa veľa síl!Budem ti držať palce tebe aj celej tvojej rodine aby ste tento boj s touto chorobou úspešne vyhrali
Linda | 18-10-2011 16:38:23
Ivetka mate pravdu ale,ja ako nestranny obcan to neviem a myslim,ze aj ostatni.Je moznost prispiet aj na ucet,nakolko nebyvam v Seredi.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 18-10-2011 16:22:19
Linda - rozhovor bol vedený preto slovíčkom " bola ", nakoľko má Mirka individuálny študijný plán a školu osobne momentálne nenavštevuje.
Linda | 18-10-2011 16:10:51
Prajem Mirke skoré uzdravenie,nech sa čím skor vrati do skoly a k svojej rodine.Trosku ma zarazilo natocene video kde pani ucitelka vravela o Mirke,ze bola dobra ziacka a kamaratka,ze Mirka bola dobra kamaratka. Prosim nepouzivajte slova BOLA ked ona je. Dakujem
Registrovaný Eva Čmaradová Eva Čmaradová | 18-10-2011 16:08:44
V mene Mirky aj v mene svojom vám všetkým ďakujem za podporu.
anonym | 18-10-2011 15:20:11
želam skore uzdravenie a Mirka ver prosim...
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 18-10-2011 15:04:04
Prajem veľa, veľa síl, optimizmu a na nič zlé nemyslieť!!!
Lenka | 18-10-2011 14:30:58
Mirka , držím ti palce nach sa čo najskôr uzdravíš .. ;)
sofi | 18-10-2011 13:18:58
dúfame že sa z tejto zákernej choroby vyliečiš držíme ti palce...
Alena Šišová | 18-10-2011 12:45:26
Milá Mirka a Evička, veľmi na Vás myslím a modlím sa za Vás. Z celého srdca prajem Mirke skoré uzdravenie a celej rodine veľa síl.
mery4141@azet.sk | 18-10-2011 10:19:25
AJOJ Mirka a mila MAMICKA EVKA prajeme vam vela sil.Velmi Vam prajeme aby ste ten boj vyhrali.Drzte sa,Drzime palceky a zelame skore uzdravenie.
anonym | 18-10-2011 09:45:36
mohli by ste zriadit ucet na ktory by sme poslali peniaze ti, co sme cely den mimo sered a nemozeme ist prispiet osobne
Registrovaný Monika Majková Monika Majková | 18-10-2011 09:36:29
Mirka, želám ti veľa síl a energie v boji s touto ťažkou chorobou a teším sa, ako nám s radosťou a úsmevom na tvári oznámiš, že si tento boj vyhrala a si zdravá. Taktiež zdravím rodičov a želám im veľa trpezlivosti. Veľmi ti držím palce :) Neboj sa, všetko dobre dopadne.
Mirke | 18-10-2011 09:09:31
Mirka, aj s dcérou Adelkou na Teba myslíme a veríme, že to všetko prekonáš a budeš zdravá. Zo srdca to Tebe aj Tvojej mamičke želáme. Veľa síl. Drž sa Mirka. A ešte veľa veľa lásky. :)
anonym | 18-10-2011 09:01:30
Milá Mirka a maminka Evka , prajem Vam hlavne vela síl .Velmi Vám prajem aby ste ten boj vyhrali .Držte sa !
Registrovaný Katarína Jakubcová Katarína Jakubcová | 18-10-2011 08:55:52
Mirka, viem že teraz ti do smiechu asi nie je, ale neboj sa všetko dobre dopadne a ty si zase sadneš s kamarátmi do lavice, alebo si spravíte krásnu prechádzku. Držíme ti všetky palce čo doma máme a určite všetko vyjde tak ako má :-)
Držíme vám všetkým palce a želáme skoré uzdravenie
anonym | 18-10-2011 07:51:09
ODPORUCAM pozriet si stranku www.badatel.sk
je vedena lekarom.
anonym | 18-10-2011 07:47:41
Milá Mirka, posielam Vám tooony bezpodmienečnej lásky :-))) A aj nejaké tie korunky vybavíme!!! :-)))
anonym | 18-10-2011 07:31:11
dakujem za moznost prispiet a aspon touto formou zdielat Mirkin tazky boj, ktory by deti rozhodne nemali ani poznat
anonym | 18-10-2011 07:25:28
Mirka, držím Ti palce...veľmi veľmi moooc, aby si tej hnusnej rakovine ukázala "co proto"...
Mirka | 18-10-2011 00:37:46
ale to neni zly napaad
karol | 18-10-2011 00:24:54
verim ,ze onedlho tu Mirka sama napise pribeh ako vyhrala svoj velky boj a porazila tu debilnu rakovinu.
strasne, drzim palce
Mirka | 18-10-2011 00:06:27
Keď už sa tu tak vo veľkom ďakuje asi by bolo celkom fajn, keby som poďakovala aj ja.....Ďakujem každemu, kto si len prečital tento članok a už len to, že vie, že tato choroba existuje...a že existuje aj u detí...takže Ďakujem ;)) velmi mi pomahate aj týmto
Zuzana Šalmíková | 17-10-2011 22:24:13
Aj ja chcem poďakovať všetkým,ktorí tak ľudsky zareagovali.Všetci rodičia na ZŠ P.O.Hviezdoslava budu prostredníctvom listu oboznámení s Mirkinou situáciou zajtra. Verím, že spoločnými silami sa nám táto dobrá vec podarí a pomôžeme aspoň takýmto spôsobom ťažko skúšanej rodine.
Majka | 17-10-2011 22:10:19
Navštívte aj Obchodnu akadémiu,pani riaditelka je velmi dobrý,sucitný človek,určite niečo podnikne.Vela síl Vám všetkým želám.
Registrovaný Adriana Bašová Adriana Bašová | 17-10-2011 22:02:19
V mene Mirky a v mene jej rodiny Vám ďakujem za povzbudivé slová a ochotu pomôcť. Jedna urnička sa už v tejto chvíli nachádza aj na ZŠ Juraja Fándlyho a druhá na ZŠ P.O.Hviezdoslava. Ak by ste chceli a mali možnosť prispieť prostredníctvom svojich detí navštevujúcich tieto ZŠ-je to jedna z možností, ako prispieť na pomoc tejto rodine. Ďalšia -tretia je na MU-v kancelárii prvého kontaktu a jednu nosím teraz ja so sebou ,takže ak ma stretnete hoci aj v obchode ,môžete ma kľudne ohlásiť. Celkovo sú v obehu 4 urničky zapecatene v pritomnosti notara a poslancov MsZ..Ďakujem
Vojto | 17-10-2011 21:44:37
Držím palce nech to dobre dopadne. Určite prispejem nejakov sumou dúfam že to zvládne
Juro | 17-10-2011 21:31:03
Doporucujem obratit sa aj na system Dobry Anjel, urcite pomozu aj vam, prispievam tam uz niekolko rokov, ale urcite prispejem aj priamo vam. Vela sil vam zelam!
lacko | 17-10-2011 20:54:35
kokos..14 rokov..
igg72 | 17-10-2011 20:24:03
Urcite prispejem. Drzim palce Mirke a mamine vela sil prajem
marek | 17-10-2011 20:22:31
Je velmi smutne ze si bolest a utrpenie vybera mnoho ludi ktori si to nezasluzia....sucitim s rodinou,a uprimne drzim palce!
Jarmila Tomášková | 17-10-2011 20:07:21
Tu su asi akekolvek slova zbytocne...Verim tomu,ze to Mirka zvladne,aj ked z vlastnej skusenosti viem,ze bojovat s rakovinou je velmi tazke.Drzim palce celej rodine...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign