Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

... sa čudujem, že Slováci ešte tolerujú súčasný stav - 1. časť

Miloš MajkoDátum02. 12. 2013 16:59:01TémaTak to vidím ja...
200

Presne ako každý rok o tomto čase, aj  tento som mal možnosť poobzerať sa trošku po svete a porovnávať. Život inde so životom u nás. Ceny bežných potravín, služieb, benzínu, nafty či obyčajnej kávy hneď v niekoľkých štátoch v rámci  EÚ, i mimo nej.

Najskôr – a to si neodpustím, musím skonštatovať, že sa naozaj obyčajným, radovým Slovákom  čudujem, že ešte nie sú v uliciach a nedomáhajú sa svojich práv na – už žiaľ iba normálne prežitie. Úmyselne nehovorím o slušnom živote. Ten je o inom a nemôže vychádzať z predpokladov existencie niekoho  (okrem bezdomovcov a žobrákov) z napríklad  200 Eur mesačne v braní ohľadu na ceny s prepočtom voči príjmu a to aj priemernému v našej krajine.

Po viac ako  2500 km prejdených  cez Rakúsko, Taliansko,  Francúzsko, Monaco autom a následne  dve Grécke destinácie, jednu Tureckú, a tri dve Izraelské  (Palestínu spomínať veľmi nebudem, lebo s tou sa porovnávať v cenách fakt nemôžeme)  musím povedať, že existencia  bežných ľudí je oveľa jednoduchšia už úplne všade. A to sme sa pýtali domácich, porovnávali a fakt reálne zvažovali, čo je tam dobre a u nás zle.

V prvom rade ekvivalent -  Taliansko, Francúzsko, Grécko – štáty rovnako ako my, členovia  EÚ. Platy sú u nás nižšie, ako u nich snáď najnižšie dôchodky. A náklady na život väčšinou nižšie, maximálne porovnateľlné. Bežné ceny v obchodoch a v kaviarňach už aj v rekreačných strediskách a vo vychýrených dovolenkových destináciách maximálne vyrovnané s tými u nás bežnými na najposlednejších a najzapadnutejších dedinách. Ako je to možné?

Turecko bolo, je a ak nevstúpi ne  EÚ aj zostane príkladom úplne iným. Prežiť sa dá fakt za pár peňazí a to aj na strave z fast foodov a reštaurácií. Tovar bežnej spotreby stále za oveľa nižšie ceny ako obdobný, resp. ten istý tovar u nás.

Izrael – kaviarne stále lacnejšie a mali sme pocit, že ceny klesli aj voči posledným dvom rokom. Tu sme veľmi nemali šancu existovať úplne individuálne, takže porovnávanie by mohlo byť skreslené.

Najviac však zaujme  Grécko a Taliansko. Preč sú tie časy, kedy bolo  Slovensko lacnejšie. A to do  Grékov stále  EÚ vrátane našich už pomaly žobrajúcich občanov stále majú liať miliardy  Eur.  Vo Francúzsku a to v najbohatšej časti  Azúrového pobrežia, teda na  riviére, je ešte aj nafta lacnejšia a to nie zanedbateľne. Nie som žgrloš, ale  cez  20 Centov na liter  na nádrži urobí   10 Eur, čo považujem za zaujímavé percento. Ako je to možné?

V Monackom  Monte Carle  v mimoriadne slušnej kaviarni  od najslávnejšieho kasína vzdialenej asi  120 m (teda v úplnom centre), espresso či čaj o 20 % lacnejšie, ako v Seredi, a až o 75 % lacnejšie, ako v kaviarňach nákupných centier Bratislavy. Hrozné počúvať?

No a teraz to najdôležitejšie – parkovanie. To som si všímal už aj v tak exponovaných lokalitách, ako  San Marino či centrum  Ríma. Parkovanie v podzemnej garáži  pod hlavným námestím  Monte Carla, asi  100 m od najznámejšieho Casina Monte Carlo a v podstate vedľa hotela  Paris -   2.40 Eura za prvú hodinu a každú ďalšiu  1 Euro!! 

Podobne v Benátkach na  Piazza di Roma, teda cca  50 metrov od vstupu do historického mesta – 26, resp.  29 Eur na deň. Tu žiaľ nie je parkovanie na kratšiu dobu, takže 2 hodiny vychádzajú draho. Ale to len v Benátkach  kde chápem, že ťažko počítajú s idiotmi, ktorí sa idú navečerať do pizzerie priamo do  Benátok a strávia tam iba necelé dve hodiny. Pri dlhšom parkovaní tak vychádza hodina na niečo viac ako  Euro. Kto nechce zaplatiť ani toľko, môže byť menej pohodlný a ísť parkovať na vzdialenejšie záchytné parkovisko  Tronchetto. 

Vedel by som pochopiť cenu v Monte Carle, San Marine či v už spomenutých Benátkach  aj vo výške tri  Eurá na hodinu. Ide o svetovo vychytené top destinácie, no čo v Bratislave  ospravedlňuje  tri až č a pol Eura na hodinu, to teda nepochopím...

V Talianskej  Civitavecchii v potravinách veľké balenia naozaj kvalitných bombónov za  99  centov až 1.19  Eura. V nižších cenách ako u nás snáď všetky potraviny. Pýtam sa – dokedy to vydržia už v podstate bez preháňania zbedačení  Slováci?

Aby som bol naozaj maximálne objektívny, ceny štandardných nehnuteľností a bytov sú na  Slovensku stále  v nižších cenách, no tie štandardné sú v panelákoch, v ktorých by v mnohých krajinách boli byty dosť pravdepodobne nepredajné vôbec, alebo by slúžili ako ubytovne pre sociálne odkázaných.

V Európskej únii medzi jednotlivými krajinami existujú neskutočné rozdiely. Euro je však rovnaké, má rovnaký kurz voči  USD a ostatným menám, len jeho reálna hodnota v peňaženkách  občanov inde a tých našich je rozdielna.

Euro bol výborný nápad, no reálne a bez krutých zásahov politikov nemá šancu prežiť v tak rozdielnych ekonomikách a za tak rozdielnych podmienok, ako sú v jednotlivých krajinách Únie.

Kým totiž jedna bežná rodina v jednej krajine s rovnakou bankovkou  prežije bez starostí, podobná rodina v inom štáte a s inými reálnymi príjmami (a výdavkami), sa za rovnakú čiastku sotva naje, čo nemôže byť cieľom a preferovanými hodnotami súčasnej  spoločnosti. 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pravda | 10-12-2014 14:52:19
Vystupenie z EU je po prve nerealne a ak by sa to udialo, tak by sme isli - s nasimi politikmi a obcanmi co ich volia, jednoznacne smerom k Bielorusku.

NESLI ,lebo tam si nedovolia politici okradat ludi ako u nas, pozrite si niekedy Bielorusku tel. , ako tam Lukasenko obracia politikov ,ktory su v podozrivy z nekalej cinnosti.
Socialny farizej | 10-12-2014 11:02:02
Veru tak, staci sa pozriet na obyatelov socialnych a najomnych bytov .Podla tych aut co tam su zaparkovane tak vsetci vyzeraju ze su chudobny nepracujuci dochodcovia,osoby tazko zdravotne postihnut a invalidny dochodcovia.
gulak | 09-12-2014 14:44:50
Prečo to Slováci tolerujú,,lebo tolerujú,že robia za almužnu,niektorí možno aj zadarmo...stačí,ked sú traja zamestnanci a už sa málokedy dohodnú..tak ako by sa mohlo niekoľko 100 000 ľudí dohodnúť...ked sledujete štrajky na západe...tak vidíte,že tie štrajky schaľujú aj takí ľudia,čo sa ich to netýka..a viete prečo,lebo možno,za nejaký čas budú štrajkovať aj títo ľudia..na západe totiž ľudia stále nezabudli,že v jednote je sila..u nás po r.1989..ľudia na to zabudli..
john | 09-12-2014 14:12:15
ale aku vysoku skolu???
anonym | 12-12-2013 07:42:04
http://www.youtube.com/watch?v=sQC375vGj9Q&sns=em
anonym | 11-12-2013 20:51:48
Myslim ze Dzurindovu vladu preskocila iba vlada Ivety Radicovej zial iba kratko. Hoci sa kradlo za kazdej vlady ale za Dzurindu sa zilo najlepsie. Nechapem preco si tak odsrali Gorilu ked je evidentne ze za nich sa vysetrovala. Preco Fico stopol pokracovanie odpocuvani a aj vysetrovanie? Ved je uz 7-my rok najsilnejsi muz Slovenska, ma pod sebou sefa policie aj sudy a nikto nebol odsudeny???
anonym | 11-12-2013 14:48:57
Ktora vlada za poslednych 22 rokov urobila aspon nieco pre Slovensko? Ja si dovolim tvrdit, ze jedine Dzurindova.

Prednim taky meciar 600 mld sekera, zo zebrakov sa stali velkopodnikatelia. Smer ZSSR, izolacia v Europe. Stat patriaci mafii a potkanom.

Dzurinda to cele otocil. Slovensko sa dostalo do EU, NATO. Platime Eurom. Ozdravil banky (ano platili sme za ne zial z dalsich privatizovanych podnikov, inak to neslo, ale tie dzurindom sprivatizovane su vsetky zdrave a produkuju zisk, platia dane a zo ziskanych penazi sa vyplatila meciarova sekera!). Nastupili reformy, prislo kopec investorov, znizila sa nezamestnanos, znizili sa dane, jednotna 19%, obrovsky ekonomicky rast (slovensky tiger)

No asi sme smerovali nie spravnym smerom, povedali si ofcania a pre istotu si zvolili tlchubu bolsevika fica. Co to prinieslo? Zvysena orientacia na vychod, kolesika, pora, sirokeho..., zvysovanie nezamestnanosti, rozkradanie verejnych financii, tendre pre majitelov strany SMER SD, najvyssi dlh v historii slovenska, takmer ziadne investicie, zvysenie dani a odvodov, rusenie ekonomickych reforiem, zakony proti triednemu nepriatelovi tj zamestnanycm, malym a strednym podnikatelom ..... a uz sa mi nechce pisat. To je to, co vedia narobit plnohubi bolsevici!

občan | 05-12-2013 11:32:26
Osobne nie som vôbec spokojný so situáciou na Slovensku. Z vlastnej skúsenosti vám môžem povedať, že som vyštudoval vysokú školu, žiadna soc. práca a podobne, no keď som si hľadal prácu ponúkli mi 440 € v čistom a kamarátke dokonca len 320 €. Tak mi povedzte, oplatí sa tu vôbec študovať, keď toľko isto zarobí niekto pri páse so základnou školou. Banánová republika.
vážiť slová | 05-12-2013 10:28:00
Ale to len v Benátkach kde chápem, že ťažko počítajú s idiotmi, ktorí sa idú navečerať do pizzerie priamo do Benátok a strávia tam iba necelé dve hodiny. S IDIOTMI?
Myslím si, že je kopec ľudí, ktorí okolo Benátok prechádzajú (napr. smerom na juh) a preto sa tam aj zastavia, oddýchnu, pozrú mesto a možno aj skočia na pizzu. Nemáte právo súdiť takto v článku týchto ľudí a označovať ich tak ako sa Vám to podarilo. Aj tam totiž vidieť mentalitu slovákov a ich inteligenciu pán Majko
gulak | 04-12-2013 16:56:17
No,podľa mna,že cigoši nechodia do škôl,je fajn vec,ešte k tomu by som do cigánských osád každý den dokotúlal zo 2 stolitrové sudy toulenu,alebo acetonu,nech si trošku spestria život...
pre hombre | 04-12-2013 12:02:14
Dobre, vystizne. Slovensko je v srackach. Politici skacu okolo unie a my mame velke H. A budu porovnavat s tym, ze niekde v afrike su na tom horsie, lebo nejaky kmen tam nema ani elektriku. Nasich politikov by som odstihal za vlastizradu a za hospodarsky, ekonomicky a moralny upadok.
hombre | 04-12-2013 09:38:57
Ešte niečo pre Zuza| 03-12-2013 23:57:34 : Nahliadol som dnes do novín a vyberám z jedného článku, ktorý patrí do segmentu školstvo. Ide o dve učiteľky z Dobšinej, ktoré nad rámec svojich povinností a svojho mizerného platu sa rozhodli niečo urobiť so zlým stavom tamojších žiakov z rómskej komunity: "„Minister školstva zavesil na web Úradu vlády odpoveď, bol u nás na otvorení nového školského roka, osobne sa s nami stretol, prisľúbil pomoc. Ale to je asi tak všetko.“.... „Popritom sme sa spolu intenzívne venovali otvoreniu nášho centra. Nemohli sme už ďalej čakať.“
Dlhodobé zanedbávanie problémov zo strany štátu, hádzanie zodpovednosti na plecia učiteľov a rastúca byrokracia vedú podľa učiteliek k prehlbovaniu priepasti medzi menšinou a väčšinou.
Vravia, že nepripravenosť detí na vyučovanie, zanedbaná hygiena, výživa a výchova vedú k rastúcej agresivite žiakov, sexuálnemu obťažovaniu spolužiačok i učiteliek a zvyšujúcej sa pôrodnosti dievčat.
„Jedna naša žiačka otehotnela, keď mala štrnásť. V pätnástich porodila prvé dieťa, keď mala necelých šestnásť, otehotnela druhýkrát. Vtedy sme si povedali, že to takto ďalej nejde,“ spomína jedna z učiteliek.
Obrovské percento budúcich školákov nedokáže udržať v ruke ceruzku, odkresliť vodorovnú či zvislú čiaru, nepoznajú farby, tvary, nevedia po slovensky, ich slovná zásoba v rodnom jazyku je úbohá. Podľa učiteliek len tretina detí z chudobných rodín prichádza do školy zaškolených.
Čítajte viac: http://romovia.sme.sk/c/7027451/emotivny-list-politikmi-nepohol-ucitelky-otvaraju-centrum-samy.html#ixzz2mUb0EZ00
Zuza, a myslíte si že v zdravotníctve, justícii či podnikateľskom prostredí je to lepšie?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2013 09:36:08
Co sa tyka mnohych sprav, ludia este zial nie su nauceni porovnavat media. Cim bude horsie, tym viac sprav bude pribudat s ukazovanim, ako zle sa maju inde. Je to propaganda a skoro denne jej celime aj v meste dokonca na SOL. U nas je smutne len to, ze za jej sirenie su platene media a dokonca je plateny clovek nami vsetkymi. Media su nevyhnutne navladnutie uplne vsade, aj tam, kde sa vladne macetami. Preto ti, ktori chceu ovladat ludi, nemaju radi nezavisle media, systematicky ich likviduju a opacne, podporuju tie media, ktore su v ohlupovani ludi napomocne.
Davy nie je mozne bez vplyvu na media ovladat. Protestujuci z namesti v sucasnej by Vam vedeli rozpravat svoje...
hombre | 04-12-2013 09:17:40
Zuza | 03-12-2013 23:57:34, tá info z rádia má asi takú výpovednú hodnotu, ako keď v našom rozhlase či TV uverejnia info o tom že na Slovensku si cigáni stavajú obydlia a búrajú svoje staré chatrče. Jedna aj druhá správa je pravdivá. Ale platí to o majoritnej časti Slovenských cigáňov, alebo len o tých Letanoviec? Tak nejako je to aj v tom Anglicku.
Patto | 04-12-2013 09:09:24
Nic by som nepovedal na neucast v EU, keby sme boli na urovni Svajciarska alebo Norska - ze si vieme poradit aj sami a lepsie. Lenze nasa mentalita a financna gramotnost je neskutocne zalostna. Idealne pre zlodejov, ktori tu vyhravaju volby, a ktori nas chcu hermeticky uzavriet a okradat. Vsak, pan premier...

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2013 04:02:34
Zuza | 03-12-2013 23:57:34 | - porovnavat je potrebne (ba nevyhnutne) porovnatelne.
Zuza | 03-12-2013 23:57:34
Dnes hovorili v rozhlase, že v Londýne, resp. v Anglicku sa dôchodcovia chodia zohrievať do nákupných centier, lebo nemajú financie na kúrenie a vo svojich domácnostiach mrznú. A nielen oni...aj ľudia, čo síce robia, ale zarábajú málo....vraj to bude čoskoro až tretina domácností v Anglicku...tam sme chvalabohu ešte nedospeli, takže nie všetko je na tomto našom Slovensku len zlé....a vychvaľovať tie talianske, rakúske a iné destinácie....hm, no dobre, keď sa tam niekomu páči, to je v poriadku, ale veľa vecí sa porovnávať nedá
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-12-2013 20:51:56
Momentalne sa vraciame zo zahranicnej cesty. Aktualne sme sa zastavili navecerat na Taliansko - Rakuskych hraniciach v Alpach, v mestecku Tarvisio.
Kvalitna pizza v hoteli asi 50 m od 3 prave zasnezovanych vlekov asi kilometer dlhych v cene, za ktoru sa u nas nenajeme ani v dedinskej pizzerii. Prave preto kazdy, kto ma na to, ide lyzovat do Rakuska a ten kto na to nema, alebo si mysli ze vie o com to je, ide do Tatier, ktore ZIAL zacinaju byt ovela drahsie ako vychytene letoviska Alp.

To su tie porovnania z praxe. Ale kludne rieste od stola. ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-12-2013 20:27:02
Niekedy sa fakt bavim na prispevkoch, ktorych autori ani z daleka nepochopili jeho podstatu.

Vystupenie z EU je po prve nerealne a ak by sa to udialo, tak by sme isli - s nasimi politikmi a obcanmi co ich volia, jednoznacne smerom k Bielorusku.

Problem Slovenska je v jeho velkosti, mozno aj vo falosnej hrdosti, ktora zacina pri hokeji a konci pri prvej sanci dostat sa k peniazom nehladiac na nasledky pre svoje okolie.
Je to o mladych ludoch, ktori z vychodu odidu do Bratislavy a po studiu najradsej zabudnu na dedinu, z ktorej pochadzaju. Namiesto dovezenia vzdelania a novej krvi napr. v podnikani domov, kazdy hrdy vychodniar sa rad ulepi inde. A to nehovorim o tych, ktori idu do zahranicia. Jasne, ze sikovny clovek sa uchyti - otazkou je, ci sa Vasi znami aj pochvalia, z coho tam ziju, kolko makaju, v kolkych robotach aby prezili.
Problemom nasej krajiny su presne sko to napisal jeden diskutujuci, nasi ludia, nie sikmooki ci kapitalisticki majitelia fabrik.
Problemo su politici - Vami voleni ludia, ktori aj pre vlastny profit rozpredali najlukrativnejsie mestske a obecne pozemky, ktori boli schopni a ochotni do centier nasich miest schvalit hangare zahranicnych retazcov.
Problemom su nasi vlastni ludia, ktori podnikatelov apriori povazuju za zlodejov - nerozlisuju medzi podnikatelom a podnikavcom.
A problemom je kazdy, ktor kasle na spravu veci verejnych. To, ze sa o rozkradanie nasich obci, miest a statu nezaujimate, resp. to ignorujete neznamena, ze to nejestvuje.

Slovensko moze dakovat dvom vladam M.Dzurindu (tiez ho nemusim, lebo nevedel kedy je cas ist do dochodku), ze krajinu dostal do EU, NATO a pripravil na prijatie Eura. Ze nas vratil do civilizacie, lebo nech sa na to pozerame akokolvek, boli sme fakt na najlepsej ceste stat sa stredoeuropskym ekvivalentom Bieloruska alebo Severnej Korei.

Keby Slovensko nemalo Euro, Slovenska Koruna by mala hodnotu snad byvalej Talianskej Liry.

Napriek tomu tvrdim, ze Euro je udrzatelne nie ekonomicky, ale politickymi rozhodnutiami, lebo je najlepsoi variantou pre vsetkych a hlavne pre silnych, ktori rozkazuju.

Co sa tyka pokusov o urazky zo strany niektorych diskutujuchich, uz ste si mohli vsimnut, ze ma to obchadza. Nemam problem prijat argumenty zalozene na faktoch, tie vsak vzdy akosi absentuju. Ale aj o tom su Slovaci.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-12-2013 20:03:04
anonym | 02-12-2013 19:48:58 | - plne suhlasim.
anonym | 03-12-2013 16:55:01
vystupenie z EU sa rovna obcianskej vojne 30000 studuje v CR, dasie tisice v EU a zamestnanych v EU je koľko? 500tisic ?700tisic? ich nuteny navrat by sa rovnal narodnej katastrofe.
Vystupenie z EU? | 03-12-2013 16:00:31
Ak by sme neboli v EU, už neexistujeme.Viď ukrajina, presne to isté by bolo aj tu. Len vďaka tomu tu máme demokratúru, ak by sme chceli niečo viac mohli by sme mať aj demokraciu a mohli by sme sa mať aj dobre, ale to nechceme,iba o tom hovoríme, viď volebná účasť. Treba si všimnúť ako čelný predstavitelia tohto štátu,premier,prezident sa nevyjadrujú k dianu na Ukrajine, už je tam generálny štrajk a naša krajina nepovedala oficialne ani slovo, treba si všimnúť aj utajovanu návštevu USA, vyjadrovanie sa k opačnému toku plynu na Ukrajinu,pre finančné skupiny by bolo idealne smerovanie smerom na východ a čo najsilnejšie obmedzenie ovčanov.Ak by sme neboli v EU máme tu viac miliardárov a ešte viac chudoby, ak by sme vystúpili z EU,predpokladám, že počet ovčanov nám tu klesne o jeden milion. Z toho 80% by bolo produkčnej vrstvy.
Marek | 03-12-2013 15:20:35
Všetkým priaznivcom východu - odporúčam sa prejsť náhodnou dedinkou v Západnej Európe a porozprávať sa s miestnymi ľuďmi (trebárs o počasí, je to jedno). Potom to isté v náhodnej dedinke v Rusku. Hádajte, kde budete cítiť, že sa ľuďom žije lepšie?

Tak sem nepíšte, aby sme vystúpili z EU. To, že my na Slovensku máme totálny bordel nie je vina EU, ale naša. A zaplať pánboh že sme v EU, ináč by si tá naša mafia z nás robila už úplne dojné kravy (aj keď dnešným schváľením daňových licencií - neviem, neviem).
gulak | 03-12-2013 15:09:02
Neviem,prečo tu niektorí píšu,že Slováci sú blbí národ-Vy,čo tu píšete,že treba niečo robiť-tak robte-vytiahnite,do ulíc státisice ľudí a politici začnú mať stiahnutú prdel-nedá sa to? Tak potom tu,len píšete samé žvásty.....ved aj hlavný článok,je len populistický žvást-ktorý porovnáva neporovnateľné...
dnes ďalšia rana istoty | 03-12-2013 14:51:21
Poslanci schválili daňové licencie, začnú v roku 2015.
Neplatca DPH s tržbami do 500.000 eur tak bude platiť 480 eur, platca dane s tržbami do 500.000 eur bude platiť 960 eur a pre subjekty s tržbami nad 500.000 eur MF stanovilo výšku daňovej licencie na 2880 eur.

Ovce možno bľačia od šťastia čo sa to precedovi zasa podarilo,ale aby to pre nich neskončilo ako v tom vtipe:
stretnu sa dvaja podnikatelia:

-serus Joži ako to ide ?!
-ále Feri nedarí sa, nemám na výplaty ...
-veď ani ja nie a stále mi chodia do práce .
-počuj tu Feri a nemali by sme od zamestnancov vyberať vstupné ?
hombre | 03-12-2013 11:53:49
Nejako podobne ako "anonym | 03-12-2013 09:51:06" to vidím aj ja. Za čias "slávnej" Mečiarovej éry vzniklo plno univerzít, z ktorých väčšina produkuje nepoužiteľných absolventov či už potrebami spoločnosti (právnici, mgr. sociálnej práce, politológovia či rôzní "ekonómovia") ale aj dosiahnutou úrovňou vzdelania. Tá išla za ostatné roky prudko dolu. Postarali sa o to rôzne súkromné "univerzity" typu Sládkovičovskej. Tá pôvodne slúžila ako škola pre vzdelávanie ROH-ckych funkcionárov. Stačí pripomenúť, že medzi prvými 500 univerzitami na svete sa neumiestnila ani jedna zo Slovenska! A takýchto absolventov je výrazná väčšina zo všetkých, čo ukončili štúdium. Spomenuté profesie sú tie, ktoré neprodukujú hodnoty, iba z vyprodukovaného žijú. Takže niet sa čo čudovať v akom stave sa nachádza spoločnosť.
pre mino | 03-12-2013 11:51:21
on je, len sa tvari, ze je priatel a ze chce pomoct. Skutocnost je vsak uplne ina. Stale budeme pre nich ta spodina, ktora na nich robi, alebo ktora stravi II. triedu.
mino | 03-12-2013 11:09:14
zase hladas vonkajsieho nepriatela?
pre: anonym | 03-12-2013 09:51:06 | 03-12-2013 09:57:07
...velmi dobra otazka - tito ludia (inteligentni) su uz na to "pristari" aby do niecoho takeho isli. Mladsie generacie vymenovanych skupin, su (cest vynimkam) vystudovani na "novodobych" univerzitach, kde nejaku prilis velku inteligenciu netreba. Chcel som tym povedat, za aj ako narod sme "osprosteli" vplyvom politiky USA a zapadu.
J.R.Nem. | 03-12-2013 09:55:22
Je niekedy skutocne zarazajuce,ako sa vsetko miesa dohromady,trh,stat,hospodarstvo a ceny.Trh urcuje ceny,s vynimkou zivotne dolezitych resortov,do tych moze stat zasiahnut. Do spotrebytelskych cien asi tazko,iba ak by ich dotoval.Stat by mal vytvarat podmienky,aby sa darilo hospodarstvu.A SLovensko bez EU,to moze ziadat len niekto kto nema o veci ani sajnu.Podla mna Slovensko velmi skoro prijalo Euro a tym padom nema moznost pomocov vlastnej meny kompenzovat vyvoz ci dovoz.Ale spät to uz nejde,v ziadnom pripade.
anonym | 03-12-2013 09:51:06
Ja sa len pytam kde je ta slovenska inteligencia ,ktora by mala upozornovat na stav tejto spolocnosti a burcovat ludi ,aby si otvorili oci. Kde su ti pani vedci, novinarska obec, pravnici, vysokoskolsky pedagogovia a cela inteligencia tohto naroda? Tu ma napada len vyrok anglickeho filantropa :
najvacsimi zastancami otroctva nie su samotni otrokari, ale privilegovani otroci.
pre poriadok | 03-12-2013 08:13:02
V prvom rade navrhujem zvysit tresty za delikty (hocijake), alebo zaviest odtinanie prstov pri kradezi alebo tahanie lanom po meste. V druhom rade vratit policii dolezitost a pravomoci (na co nosia obusky, ked ich nemozu pouzivat?). Znizit odvody, dane a strane druhej, sprisnit dohlad nad ich vyberanim a ten, kto bude chciet odr...vat - vratit sa na zaciatok tohoto clanku -). Myslim si, ze takto nejako by to mohlo zacat.
...este som zabudol na sudcov - rozbit rodinkarcenie na sudoch, nezamestnat blizkeho na rovnakej a takto dolezitej institucie, co by som nechal na odporucanie SIS. Co vy na to?
Vystupenie z EU | 03-12-2013 08:03:54
EU nie je take peklo ako si mnohi myslia. EU je dobry projekt aj ked s mnohymi chybami. Ak si proti EU tak ok - vystupme. Vies co sa stane? Desattisice studentov co studuju v Cechach sa vratia domov. Vratia sa aj stotisice ludi z Ciech, Rakuska, Nemecka, Britanie a Irska. A ver tomu ze po par dnoch zitia v tomto Ficostane radsej zacnu obciansku vojnu.
rita99 | 03-12-2013 08:01:03
no tak voda tuna na tomto obrázku je ešte nádhernej farby na rozdiel od tej aká tiekla mne a moja suseda bola na tom ešte horšie,nehovoriac o tom,že aj teplá voda meria niekedy u mňa len 35°C,vraj kvôli mojim neustálym telefonátom boli nútení kúpiť teplomer,ale keď zistili že je to naozaj tak a vodu nemám dostatočne teplú ani na sprchovanie,vec sa vyriešila na pár dní a bolo to tu znova,čiže stále volačky a pátračky po tom kto je za toto vôbec zodpovedný.Vždy sa to stávalo na víkend keď sme sa nemali na koho obrátiť a šetrili na tom,že sme sa museli zmierit s tým čo máme...kúpila som umývačku lebo nebolo možné riad odmasiť a umyť ako sa patrí,,teplá voda,, jednoducho stále netiekla,preto ju nebolo možné ani riediť studenou,čiže stále sa točili hodiny len na teplej vode...zhrozila som sa ked prišlo vyúčtovanie...pravdupovediac problém trvá dodnes...nie tak často ale je...a ,,on za to nemôže,,...citujem dotyčného keď som sa ozvala zase tento víkend,ja už fakt neviem na koho sa obrátiť...
slovaci | 03-12-2013 06:57:29
boli vzdy sprosti narod...zial bohu
slovaci | 03-12-2013 06:57:28
boli vzdy sprosti narod...zial bohu
toto nech sa šíri Slovenskom | 02-12-2013 22:10:32
http://link.azet.sk/?w=1&link=http%3A//www.extra.cz/tohle-video-se-zacina-sirit-celym-slovenskem-vyzva-k-revoluci-a-zabijeni-politiku
príspevok | 02-12-2013 21:32:12
Asi každému je to známe, že do EÚ nás prijali nie ako rovnocenných partnerov, ale aby nám zničili naše hospodárstvo, kládli na nás nezmyselné požiadavky, ktoré oni neplnia a potom aby sme boli nútení dovážať ich produkty. Boli sme sebestační, my sme nepotreboli si zničiť najúrodnejšiu pôdu stavaním automobiliek. Všetko sme zničili čo sa len dalo-vrátane prírody. Že je nezamestnanosť? Koľko ľudí pracovalo v poľnohopodárstve, v potravinárskom priemysle...? Že príde zahraničný investor? Nakoľko? Kým sa nenabalí a potom odíde a po sebe zanechá spúšť. Dostávajú dotáciu od nás a zisky si posielajú domov. Tak sa u nás hospodári. A to nie je všetko. Čo naši politici? Ako riadia náš štát. Len ho zadlžujú a oni si štedro nadeľujú. A tých povymyšľaných a nezmyseľných inštitúcii. Tie nás stoja pekný balík peňazí. Potom všetci majú okrem tých čo robia.
Pre hrdy obcan SR | 02-12-2013 20:57:38
To ze ste hrdy slovak je chvalihodne,no ucty,hypoteku a hlad mozno aj Vasich deti to nenasyti...........
To nam je potom narodna hrdost viete na co?!Ale budis!Proti gustu ziaden disputat!!!
anonym | 02-12-2013 19:48:58
Seredan - primitív, svoje si nedáme a cudzie nechceme. Oni nekonolizujú už 60 rokov, ceny sú dnešné.

Momentálne to vidím tak, že v rybníku je málo kaprov a veľa šťúk. Fico v mene štátu loví viac a viac (zvýšené dane a poplatky) takže kaprov v rybníku bude menej. Ten, čo je v bežnej krajine podnikateľ, u nás bude loviť čoraz menšie kapre alebo len žaby.

Riešenie je zníženie daní a odvodov, podpora podnikania (nie cez nezmyselné dotácie, ale zjednodušením zákonov a uľahčením podnikania - v ČR bez pokladne, u nás za 3 roky 2 druhy pokladní). Skresaním výdavku štátu - štát má byť minimálny a nie tisícky neproduktívnych ľudí v každom okrese. Toto už bežný človek nedokáže uniesť. Je mi veľmi ľúto, že neprešla daňovo-odvodová reforma SASky - proste DPH by išla o 2% hore, a zrušia sa zdravotné odvody - aj ten s minimálnou mzdou alebo živnostník by mal o 50€ mesačne v peňaženke viac.
jaja | 02-12-2013 19:25:35
do riti na čo si hrdý?
Je to normalne. | 02-12-2013 19:19:12
Pán Majko,neobjavili ste ameriku,každý o tom vie kto precestuje europu.Prečo je to tak?Jednoducho náš národ je prostý,jednoduchý národ. Nikdy nebudeme voči niečomu vytrvalo protestovať. Nám čo dajú a povedia to je. Treba povedať aj to, že na západe majú reálnu demokraciu, my máme demokratúru,rozdiel je v podnikatelskom prostredí,my máme zapatých viac protiústavných obmedzovačov, nikomu sa nechce podnikať, nie je realna konkurencia asi v ničom.Spravte si prieskum koľko % mladých do 30-rokov rozmýšla o začatí podnikania, prakticky nikto,okrem tích, ktorí pokračujú v práci svojich rodičov.
Seredan | 02-12-2013 19:13:08
Porovnavat kolonizatorske staty ktore pozabijali viac ludi ako v druhej svetovej nieje spravne. To ze niekto prosperuje vdaka tomu ze v minulosti zabijal a kradol majetok inym ludom neznamena ze slovensko je horsie. Mozno nemam taky mesacny zarobok ako na zapade ale som hrdy obcan slovenskej republiky.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign