Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

„HELIGÓNKA v SEREDI (NE ) BUDE“ ?

redakcia SOLDátum13. 11. 2017 19:46:12TémaRedakčná pošta

JUDr. Ladislav Skubeň |  Vážení občania, stalo sa už tradíciou, že zachovávanie kultúrneho dedičstva  našich predkov v hre na heligónku, speve a prezentácii krásnych ľudových krojov z jednotlivých regiónov v ktorých interpreti vystupujú v meste Seredi sa stalo samozrejmosťou, čoho dôkazom je aj tá skutočnosť, že 22.apríla tohto roku sa konal už 10. jubilejný ročník.

     S myšlienkou usporiadať takéto podujatie prišiel JUDr. Ladislav Skubeň – hlavný organizátor, ktorá myšlienka a zámer sa pretavili do reality a za výdatnej pomoci vtedajšieho primátora mesta Sereď Mgr. Vladimíra Vranoviča v roku 2008 usporiadal 1. ročník. Pozval špičkových ľudových umelcov zo šiestich regiónov SR, Moravy a Čiech. Toto podujatie malo veľmi veľký pozitívny ohlas u občanov a nebojím sa povedať, že si získalo aj ich srdcia. Toto kultúrne podujatie podľa znalcov z tejto oblasti sa radí medzi najlepšie, ak nie vôbec najlepšie na Slovensku čo do kvality zúčastnených účinkujúcich, choreografie a vôbec celej organizácie, ktorú výlučne zabezpečuje organizátor.

     JUDr. Skubeň,všetkých doposiaľ 10.ročníkov organizoval bez akéhokoľvek nároku na odmenu resp. poďakovanie, robil to vo svojom volne a aj v začiatkoch, do jednotlivých akcií vložil značnú časť svojich finančných prostriedkov. Zabezpečil aby  záznamy z podujatia ktoré sú zachytené na DVD boli umiestnené na internetových stránkach, ktoré si doposiaľ zhliadlo viac ako 100.000 ľudí z celého sveta. Túto kultúrnu akciu v rámci mesta Sereď za celé obdobie navštívilo viac ako 3.000 občanov. Na každé podujatie zabezpečil významných hostí ako : folklórny súbor Rosutec zo Žiliny, úžasných Detvianskych fujaristov, účastníka majstrovstiev sveta a Európy v hre na heligónku ako aj Seredský folklórny súbor Kvetoňka, ktorý vystúpil vo všetkých jeho kategóriach. Na naše podujatie prichádzali ľudia aj z ďalšieho okolia ako:Bratislava, B. Bystrica, Komárno, Myjava, Zlaté Moravce a pod.

   Organizátor sa všetkými zorganizovanými akciami počas celých 10. rokov, ako aj svojim vystupovaním po Slovensku a zahraničí významnou mierou podieľal na oživovaní a udržiavaní ľudových tradícií a popularizácii mesta Sereď. Má jedinečnú zásluhu na tom, že k našim občanom doniesol kultúrne zvyky z celého Slovenska, čím obohatil kultúrne dianie v meste Sereď a poznanie a zachovávanie krásnych tradícií našich predkov. Je nesporné, že aj týmto podujatím sa mesto Sereď zapísalo do análov, že udržuje a zachováva pre nasledovné generácie kultúrne dedičstvo našich predkov. I keď mesto Sereď žije bohatým kultúrnym životom, tak takéto podujatie tu nebolo ešte nikdy nikým zorganizované.  

     Samozrejme funkcionári mesta Sereď na čele s primátorom Ing. Martinom Tomčánim ocenili činnosť organizátora a na 10.ročníku viceprimátor Bc. Ľubomír Veselický mu odovzdal upomienkový darček a poprial mu veľa zdravia a tvorivého elánu do ďalších 10. ročníkov.

 

     Z radov občanov mesta Sereď bol podaný návrh na ocenenie organizátora za jeho doterajšiu aktívnu činnosť v kultúrnej oblasti. Predmetný návrh bol postúpený sociálnej a kultúrnej komisii pri MsZ v Seredi, ktorý zasadal dňa 26.10.2017 a ktorú komisiu tvorili nasledovní : Mgr. M. NÉMETHOVÁ ; Bc. A. DÚBRAVEC ; M.KORIČANSKÝ ; D. MATUŠKOVÁ ; E. ŠÚRY ; Bc. KARMAŽINOVÁ  a  PhDr. Z. MACUROVÁ.  Uvedení členovia svojím hlasovaním  za :0 ;  proti  7 ; (t.j. jednomyseľne) neodporúčaju udeliť ocenenie mesta Sereď (ďakovný list) organizátorovi. Toto rozhodnutie bolo predmetom rokovania na MsZ dňa 09.11.2017. Poslanci síce mohli zvrátiť predmetné rozhodnutie, ale bez problémov si ho osvojili a dvojtretinovou väčšinou ho aj potvrdili.

     Naskytuje sa tu otázka kompetentnosti sociálnej a kultúrnej komisie, keď, že ani jeden z uvedených členov v kultúrnej oblasti nepracoval a ani nepracuje, za 10.ročníkov sa organizovaného podujatia nikto nezúčastnil, čiže absolútne nemajú prehľad o akú akciu ide a je záhadou na akom základe hodnotili a čo bolo kritériom pre ich jednomyseľné zamietavé stanovisko. Ak niekto odmietne organizátora, tak je nedeliteľne s ním spojená aj jeho aktivita, čiže je jednomyseľné odmietnutie aj podujatia ktoré sa každoročne opakuje a trvá 10 rokov. Bolo by seriózne aby sa uvedená komisia verejne vyjadrila k svojmu stanovisku. Taktiež je záhadou, že poslanci MsZ o predmetnom návrhu hlasovali v tajnom hlasovaní, pričom všetky hlasovania iné boli verejné. Že by alibistický sa takto schovali a nechceli, alebo nevedeli sa otvorene vyjadriť k podujatiu, preto, že tu už išlo o podujatie.

     Vážení občania, uvedené skutočnosti Vám dávam do pozornosti aby ste mali prehľad o jednotlivých poslancoch ako vykonávajú svoje funkcie, poprípade či im dáte svoj hlas v nasledujúcich voľbách. Faktický odmietnutie tohto podujatia mi dalo na zamyslenie či to vôbec robím dobre. Na druhej strane od spústa občanov som dostal poďakovanie za moju činnosť , ktoré slová vďaky ma hnali vytvárať podujatie ešte atraktívnejšie. Rozhodol  som sa, že viacej už takéto podujatie v Seredi nebudem organizovať a je len na Vás či sa má pokračovať, alebo nie. Preto Vás prosím o Vaše stanovisko, Vaše príspevky v ktorých prejavíte svoj názor, preto, že on bude pre mňa záväzný a nie rozhodnutie nekompetentnej kultúrnej komisie, resp. poslancov MsZ bez vlastného názoru.  

     Na záver si dovolím uviesť:  Jeden významný mysliteľ povedal „ národ ktorý zaznáva kultúrne dedičstvo svojich predkov, stráca svoju identitu a prestáva byť národom „ . V Seredi sa to z hľadiska funkcionárskeho  aktívu (poslancov ) v plnej miere potvrdilo.

 

S úctou   JUDr. Ladislav Skubeň


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
nestranný | 24-11-2017 08:15:25
čítam a divím sa,že sú tu asi dvaja, zadubenci ktorí píšu pod rôznymi menami. Nikdy nič neurobili ale len rýpu ako svine na hnoji.
Heligonka bola pre ľudí, možno aj tvoji rodičia tam radi išli, ale tebe to nič nehovorí si sa zbastrčil.
Veľmi by som si prial aby to pokračovala ďalej-heligonka, nie tieto jalové reči. Ale mám vážnu obavu, keď že organizátorovi takto prajete - pritom nikto v Seredi na takéto niečo neprišiel, že budete doma čučať do trúby. Krásne ľudové tradície z celého slovenska v Seredi zaniknú.
Darmo sa nehovorí, že \"úspech sa neodpúšťa\"
anonym | 23-11-2017 21:07:45
Ak by si nebol blby, tak by si chapal, ze nie je podstatne pod koho zastitou to bolo.
pre anoným | 23-11-2017 20:58:53
a tiež tebe podobným.
Ak by ste neboli slepý a hluchý tak by ste vedeli že akcie boli poriadané v réžii DK a MsÚ a nad týmito podujatiami bral záštitu p. Primátor. To bolo vždy na plagátoch a aj prezentované na podujatiach.
Tak neviem o čom to tu zopár zadubencov so zahmlením rozumom píšu.
anonym | 23-11-2017 20:57:55
Zbytocne tu pisete o vynalozenych nakladoch. Clanok je o inom. Klobuk dole, ze to organizator taha uz 10 rokov, dava do toho energiu, volny cas a ako sa v clanku uvadza, aj svoje peniaze. Dokonca vraj to doteraz robil bez naroku na odmenu alebo podakovanie. A zrazu tu vznikne clanok, ze sa mu nedostalo ocenenia a uz je ohen na streche. Autor(ka) clanku si tym protireci. Teraz uz si niekto narokuje ocenenie?
pre anoným | 23-11-2017 20:31:24
tebe odpovedať a aj s tebou diskutovať je ako hádzať perly sviniam. Kde sa ti páči tak tam choď ty znalec folkloru. Prečo 3000.-e ja viem že to bolo 5000.-€ a aj tak to bolo málo.
Anonym | 23-11-2017 13:16:03
Tak ako je to s tou dotáciou na rok 2017, opýtajte sa Koričanského a komisie kultúry.Ak sa niekomu máli 3000€ na akciu tak tu nepleťte konšelov. V Dolnej Strede o takých peniazoch na Heligónku nechyrujú a je.
Je aspoň na takej istej úrovni.A ľudí viac a viac.A nikto za to tiež nedostal žiadnu cenu od dediny.Asi všetci ľudia nemajú tak sebecké a vysoké ego.
trocha počtov | 22-11-2017 18:25:46
pokiaľ sa týka heligonky v seredi tak som za aby bola naďalej. Teraz počítajme za 10 rokov to zhliadlo cca 3000 ľudí pritom na podujatí boli jednotlivci viac krát, tak že toto podujatie navštívili minimálne 1500ľudí.
Páni konšeli, vy ste dali posledný hvizd a ukončili ste heligonku, tak ten hvizd dostanete aj Vy a to vo voľbách, môžete smelo rátať, že cca 1500 ľudí Vím to spočíta.
človek | 22-11-2017 15:03:58
kompetentným to asi vyhovuje
čitateľ | 21-11-2017 19:17:39

čo sa čudujete Koričanský je aj na 5 str. vyfotený v krásnom článku cit, \"Koričanský podvádzal, teda zlýhal ako poslanec i ako človek \" koniec cit.
Z funcionárov mesta to nikomu nevadí lebo je významným mačkačom - povedia čo má mačkať a on mačká, majú vždy istý hlas bez názoru a odbornosti.
zvedavec | 21-11-2017 12:00:28
Táto diskusia sa zvrhla na ohováranie a špinenie, čo mi je veľmi ľúto. Samozrejme aby bola heligónka tak toto by si prialo prinajmenšom cca 300 občanov, ktorí sa zúčastnili podujatia a ja tiež.
Ja nebudem špiniť ani ohovárať ale som zvedaví:
Niekto tu písal o Koričanskom-že vraj pracovník kultúry. tento agent v kultúrnom dome síce robí ale pre seba npr.:
viem že chodí púšťať reprodukovanú hudbu na rôzne podujatia (bol som zúčastnený kde robil disk džokeja) pri debate s ním o aparatúre povedal, že to nie je jeho ale z kultúrneho domu.
Tak sa pýtam, koľko platí DK za prenájom aparatúry ? Priznáva takto získané prostriedky a platí dane ?
ASI NIE!!!!!
Tak je na mieste otázka toto je poslanec MsZ ? takáto je jeho morálka a charakter ? čo nato kompetentný ??????
Pre clovek | 20-11-2017 20:26:46
Nechajte láskavo Seredsky dixiland na pokoji.Mastne zaplatili ,a inak ste zdravý.
nika | 20-11-2017 18:00:39
preco sa nevyjadri riaditel domu kultury ved on najlepsie vie kolko eur sa dava na kulturne podujatia
človek | 20-11-2017 16:56:40
prosím Vás už konečne prestaňte s toľkými tisícami eur je to ubohé. Nejaký imbecil zavesil hovädinu a Vy sa na tom odbavujete. Keby aj to stálo toľko čo na tom ved je to pre občanov. Akcie sa poriadajú kde tisícky eur to dotuje KD. Seredský dixilend poriadal memoriál a mastne mu zato platili, lúčil sa taktiež mu mastne zaplatili. Asi to je v poriadku, že.
Anonym | 20-11-2017 12:16:44
To je jedno, či je Koričanský penzista ale ak je pravda že tá dotácia od mesta v roku 2017 bola viac ako 3 500 eur tak potom kde je objektivita?
Pre všetkých Sereďanov a funkcionárov | 19-11-2017 10:40:44
Vážení občania,
ja pochádzam a aj žijem v dedinke na rozhraní stredného a východného slovenska. V Seredi som už dávno vojančil. A keď že je naša republika malá, tak mám v Seredi príbuzných. Bol som na návšteve aj s rodinou v čase keď sa u Vás konalo podujatie Heligonka. Môžem Vám zodpovedne povedať,že u Vás to nemalo chybu,vysoká úroveň a aj obecenstvo plná sála, výborné, spievalo, tlieskalo len jedna radosť. Časť takých hráčov pozývame aj k nám, ale neprídu. Takéto podujatie je moja vášeň.
Moja rodina mi telefonovala a pri tejto príležitosti povedala aby som sa pozrel na túto stránku, že čo sa deje s heligonkou v Seredi. Prečítal som a úprimne poviem zosmutnel som, Ako sa zachovala kultúrna komisia ale aj samotní poslanci, doslova negovali toto krásne podujatie.Najviac ma zaráža to, že poniektorí občania chcú bezhlavo kalkulovať a tvrdia že to nemá cenu lebo sa mestom dotuje-nezarobí. Zodpovedne Vám prehlasujem, že pochodil som stredné a východné slovensko a vstupné na takéto akcie neprevyšuje 2.-€, aj keď malá dedina v plnom rozsahu to zabezpečuje a o mestách ani nehovorím. V hodne dedinách je vstup zadarmo. Takto si uctia tradície naších predkov aj obecní funkcionári. A verte hráčom prispejú na cestovné a aj drobný spomienkový darček, a aj občerstvenie.
Takéto podujatia organizujú jednotlivci za výdatnej pomoci miestnej samosprávy , inak to nejde. Týchto organizátorov si vysoko vážia všetci v dedine, lebo robia záslužnú a náročnú činnosť pre všetkých, zadarmo vo svojom volne a hlavne starším občanom, ale aj mladším spríjemňujú život, lebo v nich ožívajú spomienky na svojich blízkych ktorý už dávno nie sú medzi nami.
U Vás to organizuje jeden už tiež v rokoch pán, vysoko ho obdivujem že to vôbec zvláda a že takých heligónkárov a speváčky dostal k Vám do Seredi. Mali by ste mu vytvoriť podporu aj touto debatou, lebo keď skončí tak budete ochudobnení celé vaše mesto o časť ´kultúrnej historie a nie hašteriť sa a aj hanobiť.
Ano je množstvo heligonkárov, ja si všetkých vážim ale veľká väčšina je takých, že mali by sa ešte dlho učiť a nie vystupovať. Aj mi máme v obci zopár takých, ale neumožnia im vystúpiť Lebo len dobrí a výborní muzikanti Vám dajú krásny zážitok, hrajú predcízne starosvetský, citovo a nie ozembuchy, bubny a šiesti naraz robia rámus - to je ďaleko od autentických tradícií.
Všetkým občanom Seredi prajem aby sa spamätali a vytvorili podmienky aby táto už 10 ročná tradícia bola zachovaná. ( u nás to funguje už 24 rokov) a len bez urážky človek neznalí dávnych kultúrnych hodnôt môže povedať, že je to vždy rovnaké, malo by sa skončiť. Nemá pravdu piesne sa vždy menia a títo výborní interpreti môžu hrať aj 30 rokov a vždy niečo iné.
Pozdravujem Vášho organizátora, ste pane četný a tradíciam slovenského národa oddaný človek. Verím, že na budúci rok sa u Vás stretneme.
Nehovorím s pánom Bohom, ale dovidenia.
pre občana | 18-11-2017 18:15:08
pracovník DK mimo riaditeľa je penzista Koričanský, ktorý len múti vodu ale absolútne nemá žiadnu vedomosť o finaciach. je to len liftboj-ktorý lepí plagáty a pod.
Občan | 18-11-2017 16:44:01
Tak asi je klamár pracovník DK,ten to nevie koľko DK dotoval a sumu si vymyslel.Načo by to robil.Stačí sa opýtať riaditeľa ak neveríte pracovníkovi.
pre občana z Mače | 18-11-2017 15:48:38
Ty zázrak však mesto poskytlo dotáciu pre občana v danom prípade 2.66 €, preto, že bolo malé vstupné, aby mohli to pozrieť aj starší ľudia ktorí nemajú peňazí. To neboli peniaze pre organizátora Ty nechápeš, asi si nedonosený.
občan | 18-11-2017 15:22:28
ty si asi neandrtalec, kto ti takú hovädinu povedal ?- 3.000 € zobuď sa. Takúto kravinu napísala pracovníčka MsÚ pod niko nejaká Helenka, o ktorej napísali, že všetko vie, všade bola, len nie v psom zasku lebo ten ked ju uvidel tak si sadol. Tak sa nesnaž tam dostať aj ty .
Občan | 18-11-2017 13:48:14
Over si u riaditeľa DK koľko DK dávalo na jedej ročník Heligóniek a nezavádzajte.
Nie 800 ale 3000 éčiek na jeden koncert je podľa Vás málo?????
Niekto asi klame s tou dotáciou. Kto ?
pre občana | 18-11-2017 09:36:59
keď, že priemerná návštevnosť je 300 osôb, ak mesto dalo príspevok pre každého návštevníka finančnú čiastku 2.66 € čo tvorí celkom 800.-€ aj to len raz do roka. Dufam že občania tohto mesta si to v plnej mierte zaslúžia-platia dane na rozdiel od prednostu a jeho odmien.
pre občana - pokačovanie | 18-11-2017 09:31:59
2/ upomienkové predmety + ďakovný list
3/ zabezpečenie jedla
samozrejme treba brať do úvahy, že hráči majú aj doprovod -speváčky mladiství rodiča, čo tvorí ďalších cca 10 osôb.

organizátor zháňa peniaze na zabeuzpečenie
1/aby bol aj nejaký štamperlíček
2/ vínko
3/pivko
4/zakúpenie pre každého účinkujúceho 1 fl šampusu ako
dar.mesto odmietlo na tento dar poskytnúť peniaze. Túto
tradíciu zaviedol primátor p. Vranovič, keď, že máme
šampusáreň

V Seredi hráči hrajú zadarmo !!!! na iných podujatiach je ich činosť aj honorovaná - ide o špičkových muzikantov a speváčky.
Hostia :folklorny súbor Rosutec-Žilina
:detviansky fujaristi,
: majster Europy a účastník majst. sveta v hre na
heligonku
ide o ďalščích 10 osôb

Tak, že mesto sa nepretrhne - veď len takému prednostovi dali 30.000€ odmenu - začo ?
pre občana | 18-11-2017 09:17:50
s organizátorom sa poznám a niečo aj od neho viem. Pokiaľ sa týka nákladov ktoré prispieva dom kultúra na akciu, tak tieto sa pohybujú po odčítaní vstupného cca. 800.- €
V uvedená finančná čiastka predstavuje:
1/ cestovné pre cca 22 účastníkov/80% účastníkov cestuje zo vzdialenosti viac ako 500 km (tam a späť)
Občan | 17-11-2017 20:22:07
Napíšte koľko prispelo mesto na túto akciu každý rok. Nemal by. byť problém osloviť riaditeľa domu kultúry.
Pre SEREĎANA | 17-11-2017 15:53:49
Počúvaj ty zázrak svetský so ZUŠ-kou, poznáme aj vyššie štúdia ako základná umelecká škola, kde je konzervatórium? prihlás sa u organizátora a dajte duo na heligónke, budeme sa nato tešiť, Ty ľudový zabávač so znalosťou not. Bolo by dobré keby si nedrýstal a zorganizuj ty niečo - všeumelec.
pre pre Sereďana | 17-11-2017 13:57:14
A že hovorí so mňa závisť a neviem o čom hovorím? Po 48 ročnom účinkovaní vo viacerých kapelách viem o čom píšem. Všetka česť viacerým účinkujúcim i keď nepoznajú notovú osnovu a naučili sa hrať podľa sluchu. Držím im palce. Ja mám za sebou ZUŠ-ku, ak ti to niečo hovorí ale asi nič. Že? Okrem sláčikových a dychových nástrojov ovládam všetko, ako všetci muzikanti v každej poriadnej kapele.Takže nechoď tu na mňa s tým, že neviem o čom píšem a že závidím!
pre p. Majku | 17-11-2017 13:50:38
plne súhlasím z vaším názorom a dovolím si dodať,: Prečo majú právo byť členovia npr. kultúrnej a sociálnej komisie ale aj iných, len poslanci ? oni zožrali múdrosť svetskú alebo sú tam len preto aby kývali hlavami a stláčali tlačítka ako pino-kio ? (drevený panák )
Podľa môjho názoru pre takúto komisiu by sa 10 ľudí ktorý sú erudovaní v Seredi určite našlo, čím by bola zaručená objektivita a nie stranícke posluhovanie.
pre pre Sereďana | 17-11-2017 13:48:19
Nauč sa čítať ty matematik : V Seredi som bol 4 krát.Paraelne s tým som bol aj v D. Strede. Keď si si nevšimol, tak na jar to býva v Seredi a na jeseň v D. Strede. A aká závisť? Veď je to pravda! A možno máš pravdu, že by si želalo takých hostí aj viac organizátorov. Pre mňa, za mňa aj pán Skubeň nech si to aj odohrá, mne je to jedno. Ja sa chcem zabaviť, keď už som tam. V Seredi som sa už začal nudiť. Netvrdím, že po celú dobu, ale výber niektorých \"umelcov\" bol niekedy slabý. Tým som asi napísal všetko.
pre SEREĎANA | 17-11-2017 12:42:04
zvýraznil si odkiaľ pochádzaš, to nemusíš tvoje IQ si vyjadril v príspevku dokonale. Nič proti akcii v D.Strede, ale takých hostí ako chodia do Seredi by si želalo mnoho organizátorov. Daj klapky z očí dole, všetko je o osobných kontaktoch a užívaj, užívaj-homo sampiens.
pre Sereďana | 17-11-2017 12:36:22
občan ak budeš vedieť o čom hovoríš tak si zakusneš do jazyka. Len si vychutnávaj nikto ťa do Seredi nevolá. Hovorí s teba slepá závisť zloba. Tak napr. v D. Sstrede je to 3 ročník a pritom si bol aj v Seredi 4 ročníky. Akosi to podľa tvojho výpočtu nepasuje. Nebrýzgaj a vychutnávaj.
SEREĎAN | 17-11-2017 12:28:35
Bol som 4 krát na Heligonke v Seredi. Prestal som chodiť do Serede, pretože to je stará obohratá platňa. Asi to bude tým, že usporiadateľ má skutočne málo prostriedkov na zorganizovanie podujatia. No na druhej strane, musím pochváliť Luboša Šúryho starostu Dolnej Stredy. Určite budu všetci súhlasiť so mnou, že každým rokom je to vydarenejšie. Asi to bude aj tým, že sa osobne zúčastňuje týchto jesení s heligonkou! Má to vysokú úroveň a vždy je tam nejaké milé prekvapenie vo forme napr. Gorali, deti, čo skutočne spestruje kultúru. Čo vy na to? Že by to bolo o tých peniazoch? Alebo, že to má v rukách starosta? Na to nepoznám odpoveď ani ja, ale viem, že do Serede už nepôjdem a v Dolnej Strede si to pekne vychutnám!
nika | 17-11-2017 11:58:19
p.Macurova preco to chcete vysvetlovat na osobnom stretnuti ved to vysvetlite tu ked ste to uz zacali riesit aby aj ostatny vedeli ako vam kazali hlasovat proti
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-11-2017 10:04:45
Zuzana Macurová | 17-11-2017 00:00:10 | - vdaka za Vas nazor.

Niekolko krat som sa ako obcan dozadoval moznosti byt pritomny na rokovani komisie v case jej rozhodovania o veciach verejnych. A nie iba jednej a nie sam - raz nas dokonca bolo 5 a ziadali sme pisomne.

Clenovia komisie hlasovali a - neodhasovali pritomnost obcana a to ani vtedy, ked sa jednalo napr. o pridelovanie verejnych financnych zdrojov.

Komisie su platene z verejnych zrdojov.
Clenov volia ludia, ktorych volila verejnost.
Clenovia komisii rozhoduju o veciach verejnych.

ALE

nechcu byt pod verejnou kontrolou a svoje rozhodnutia su ochotni (ak vobec su) odovodnit jen osobne.

Pani Macurova, nech sa Vam to javi akokolvek, ja tvrdim, ze ide o anomaliu, ktoru mal uz davno riesit zakon, kedze moralku a uctu k obcanom u vela volenych ludi hladat uz ani netreba.

Clovek, ktory o veciach verejnych nie je schopny / nevie / nedokaze / nemoze / netrufa si / hanbi sa a pod. hovorit verejne, nema co vo volenej funkcii robit.

Ak tam je, aj vdaka nemu dochadza k NEtransparentemu riadeniu samospravy a nasledne vykonu verejnej moci. Povedane inak - ti, ktori dostali od nas moc, nasledne rozhoduju o nas bez nas.

Pani Macurova, verejne odmietam takyto system fungovania spolocnosti vytvoreny ludmi podobnych nazorov, ako mate Vy.
Jednoznacne tvrdim, ze pravo, poriadok a spravodlivost bude az vtedy, ked sa najdu v komisiach a vseobecne vo volenych funkciach dostatok ludi, ktori povedia - za svoj nazor sa nehanbim, viem ho kedykolvek odovodnit, postavit sa za neho a obcania nie som viac ako vy a kedze rozhodujem o vas, ak mate zaujem, rozhodovat budem vtedy a vtedy.

Nasledne by nebolo takychto diskusii, neboli by kauzy v meste a voleni zastupcovia by ani len nerozmyslali nad vecami, ktore si dnes voci obcanom beztrestne dovoluju.
len tak na okraj | 17-11-2017 09:38:30
Názor občanov diskutujúcich je rôzny.Je tu zopár ľudí ktorí sa len obúvajú do organizátora-ale každý robí to čo vie. Poniektorí hovoria že nič nového, zdá sa im ako by sa to opakovalo-hodnotia na základe svojho poznania.
Dovolím si poznamenať, kultúrne dedičstvo naších predkov nie je novodobá pesnička ktorá sa spieva aj na desať spôsobov. Každý region v SR s veľkou úctou zachováva zvyky naších otcov a matiek ak v piesni, krojovom oblečení tak aj v muzikálnej časti hre. Odsledoval som podujatia takéhoto charakteru a v SR sú obce, mestá ktoré z hrdosťou organizujú 20 a viac ročníkov a nikdy nik nepovedal že treba niečo nové. Samozrejme návštevníci týchto podujatí rozumejú a hlavne preciťujú prejav jednotlivých interpretov, ktorí sa snažia čo najautentickejšie zahrať , zaspievať, tak ako to bolo v dávnej minulosti-v tom je to čaro podujatia. Aj v seredi sú ľudia ktorí z radosťou sa zúčasťňovali, spievali potešili sa a vždy bola plná sála, na rozdiel od iných podujatí, zrejme folklóru rozumeli. Interpreti prezentovali vždy nové a nové piesne, samozrejme kroje zostávajú. A čo taká Lúčnica,ktorá desiatky rokov existuje, alebo program zem spieva kde špeciálne je osadenstvo výlučne z pospolitého ľudu.
Stredné a východné slovensko dá sa povedať, že je kolískou týchto krásnych tradícií. Tam kde bola veľká chudoba o to bol vrelejší vzťah človeka k človeku a aj táto ľudová tvorba bola úprimnejšia a rôznorodá. Preto aj v dnešnej dobe táto generácia z úctou zachováva ich zvyky a obyčaje. Keby takéto podujatie bolo každý mesiac tak by to bolo možno dosť, ale je to len jeden krát v roku.
Občania mesta Sereď - tu je zmeska všetkého, čiže aj veľká názorová roztrieštenosť a nepochopenie na základe nepoznania. Táto oblasť dá sa povedať že má veľmi chabe kultúrne zvyky svojich predkov, lebo silná maďarizácia v minulosti im nedávala možnosť a boli pripútaní k práci v poľnohospodarstve ale na majeroch bohatých, tak že aké tradície? Na rozdiel od stredu a východu slovenska kde boli bezmajetní - chudobní ale bohatí duchom a slobodní, preto sa aj táto ľudová tvorba rozvíjala.
Môj názor, bolo by veľkou škodou takéto podujatie ukončiť, lebo v Seredi boli doslova najlepší zo svojich regiónov, kde mali všetci interpreti vycibrený hlas a autentickú hru v ich prejave sa preciťovala pozitívna emócia čo ja ľudí chytilo za srdce a tvorili symbiózu z účinkujúcimi.
organizátor neprosí a nejaký kus papiera kde je napísané ďakujeme, veď bol krásne ocenený na 10. ročníku, ale je smutné ako to už niekto tu povedal že leží niekom v žaludku, asi len preto že sa nikto nenašiel pred ním aby takéto niečo tu zorganizoval.
Zuzana Macurová | 17-11-2017 00:00:10
Dobrý deň všetkým,
vzhľadom k tomu, že už niekoľko dní pribúdajú príspevky na tému ocenenie, napíšem Vám aj ja, p. Skubeň. Obidvaja vieme, čo znamená zorganizovať verejnú akciu. Vážim si Vašu vytrvalosť pri organizovaní tejto akcie. Myslím si, že najväčšou odmenou pre organizátora je, keď sa akcia vydarí, keď má svojich priaznivcov, ktorí odchádzajú spokojní a keď svoju spokojnosť šíria ďalej. Verím, že keď Heligónku robíte zo srdca a z presvedčenia a máte ľudí, ktorí sa na Vaše podujatie tešia, nebudete vôbec zvažovať, či s akciou skončiť. Čo sa týka môjho rozhodnutia, nezahlasovať za Vaše ocenenie, môžem Vám to zdôvodniť na osobnom stretnutí. Príjemný deň. Z. Macurová
Anonym | 16-11-2017 22:12:33
Ak je pravda že mesto,teda DK na akciu Heligónku dávalo 3000 eur,tak ako môže nejaký dementný Martin napísať o ryžovaní.
Martin | 16-11-2017 19:53:34
Vsetko je to o ekonomike. Cele mesto. Len ryzovat a ryzovat. Ako s charitou. Len ekonomika, nasi obcania ablablablabla. Ludskost, obeta, laskavost, empatia? To toto vedenie mesta nepozna. Len RYZA!
občianka | 16-11-2017 18:51:43
Bola som na troch po sebe tu spomínaných podujatiach. Bolo to pekné, páčilo sa mi, ale už stačilo. Hostia sa už opakovali, pripadalo mi podujatie skoro rovnaké, ako to, v predchádzajúcom roku. S návštevou som skončila. Čo netvrdím, že pre iného aj ďalšie ročníky neohli byť zaujímavé. Ale návštevnosť sa z roka na rok znižovala.

zbor píšťal | 14-11-2017 20:41:35
... a teraz si budu farbiť heligóny(nosy)v papuči.
Helenka | 14-11-2017 20:03:46
pracovníčka MsÚ- žehlíte si pozíciu ?
nie Sereďan | 14-11-2017 19:10:49
počas piatich ročníkov sme navštívili uvedené podujatie, bolo úžasné, účinkujúci a publikum bolo ako jedna rodina. Keď,že komisia a časť poslancov zaznávajú túto akciu, tak Vám oznamujem :nakontaktujeme sa na organizátora a budeme šťastný keď takéto vystúpenie prenesie do našej obce. Určite banovať nebude, vieme oceniť hráčov ale aj organizátora i keď on to nepožaduje.
Pre Helenka | 14-11-2017 17:40:55
Prosim vy už nič napíšte. Vy ste ten typ človeka ,co vsade bol a všetko videl,vsetko zorganizoval. Ak ukážete akciu Vami poriadanu potom sem píšte. Pekný večer
Jozef | 14-11-2017 14:57:32
tupela, mate problem s pisanym textom?
On nedupe nozickami, ze ho neocenili. Podla mna ho stve, ze zhodili akcie, ktore organizuje.
trochu inak | 14-11-2017 14:34:27
Vážení, ctihodní občania mesta Sereď.
Dufam že ste si už žlč vyliali a uvolnili ste sa. Veľmi sa Vám dobre debatovalo-kádrovalo-špinilo anonymne. Tento článok sa nachádza aj internet. stránke mesta Sereď - seredskenovinky, ale tam sa nešpiní, nehaní a ani nediskutuje, lebo sa musíte registrovať. Čiže prečo by sme raz začas nepošliapali všetko čo je dobre.
ako ináč | 14-11-2017 13:24:37
Koričanský - pracovník kultúry ? ano, predával vstupenky, nosil tovar, pre svoje účely využíval zariadenie reprobedne, lepil plagáty a pod. Nože sa opýtajte kompetentných akú akciu on vymyslel a aj zorganizoval.
p. Kasrmažínová a jej rodina p. Macurová organizujú pre detičky čo je chválihodné. Samozrejme prídu tam rodinný príbuzní vo veľkej miere sa pozrieť na svoje deti, vnúčatá a pod. Tieto dve akcie nemožno porovnávať sú diametrálne iné.
pre anoným | 14-11-2017 13:18:35
Kde ste to preboha nabrali Vy a všetci ktorí píšete že má za akciu zaplatené. Zavolajte riaditeľovi domu kultúry či mu niečo za 10. rokov zaplatil. Viete pošpiniť človeka a hlavne anonymne to je to najľahšie. Veď on sa ničoho nedožadoval , len žiadal o názor na akciu, tak že prosím nekádrujte človeka a nelejte žlč nemá to cenu. Som presvedčený, že už viac nebudete mať príčinu kádrovať.
Anonym | 14-11-2017 12:42:02
P.Skuben zrejme nema overene informacie, ze v komisii su ludia ktori nepracovali v kulture. P.! Koricansky je v Dome kultuty roky, je takmer na kazdej akcii, niektore ozvucuje. Dalej p. Karmazinova a Macurova z Mama klubu organizuju niekolko akcii do roka, ktorych navstevnost prevysuje heligonkarov. Od Mile pre mamu, lampionovy, Mikulas v kulturnom, divadelne predstavenia a pod.

P. Skuben preco hned vyhrazanie sa, ze neocenili ste ma tak koncim. Robite to pre ludi ci pre ocenenie? Obzvlast ak ako pisali nizsie ze vas navrhol rodinny prislusnik a mate za podujatie organizovane raz do roka peniaze od mesta.

Ak ludia maju zaujem o vase podujatie robte to nadalej pre nich, pre svoju radost, pre lasku k hudbe !
Pre narcis | 14-11-2017 12:32:31
Nerobí to zadarmo, má za to zaplatené ! ! !
Helenka | 14-11-2017 12:30:36
V čom nepravdivé informácie _ Povedzte aspom jednu . Heligonky sú v strate a to je pravda. nepoviem že to nie je pekná akcia ale nech si dá rok, dva prestávku. Ved on si tam pozýva svojich kamarátov, zaplati im, da im nejest, šampanské a potom oni ho pozývajú k nim na heligonky.
pre narcis | 14-11-2017 12:29:46
o akej pokore to píšeš. Nože skús to ty takto všetko zorganizovať, potom odhodím klobúk i keď ho nenosím , ale pre ten účel si ho kúpim.
pre Narcis | 14-11-2017 12:26:56
priateľu asi si zle čítal, nože prečítaj ešte raz a rozmysli si čo píšeš. Organizátor dostal ocenenie na 10.ročníku ktoré mu odovzdal viceprimátor. Osrganizátor určite nebaží po papierovom diplome inak by to 10 rokov nerobil zadarmo, ale len poukázal na kvalitu komisie a poslancov.
Darjus | 14-11-2017 12:24:36
Ano aj v Dolnej Strede organizujú taketo heligonky a nikto nepýta za to ocenenie. A pána Skubena navrhla jeho dcéra. Co vy na to pán Majko ? Robí sa to už 10rokov a ľudi je coraz menej. Stale to iste !
Sereďan | 14-11-2017 12:22:04
p.Helenka , máte úžasne nepravdivé informácie a z Vášho textu a napísaných riadkov srší nevraživosť, neprajnosť a závisť.
obyvatel 1 | 14-11-2017 11:32:26
Aha cize konkurencia, dakujem Ivetka nevedel som :)
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 14-11-2017 11:08:36
obyvatel 1 | 14-11-2017 10:16:53 - heligonkári v Dolnej Strede nie je to isté podujatie ako spomína p. Skubeň. Podujatie JESEŇ S HELIGÓNKOU v Dolnej Strede už myslím tretí rok úspešne organizujú seredskí ZETTEPÁCI. To je takmer rovnaké podujatie ale iný organizátor.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2017 11:00:01
Helenka | 14-11-2017 09:41:56 | - rozmyslam, koho nedavno komisia schvalila na udelenie ceny. Tiez organizuje kulturne akcie, tiez dostava dostacie mesta (teda obcanov), no ma vyhodu oproti ostatnym obcanom. Tato osoba je totiz jedinecna. Co Helenka, napisete nam, kto to podla Vas je?
obyvatel 1 | 14-11-2017 10:16:53
Uz len to osadenstvo komisie je zaujimave a moj nazor je ze niektore mena tam nemaju co robit, ale pre partajsku obsadenost vedenia mesta je taketo osadenstvo tejto komisie potrebne aby mohli kontrolovane rozhodovat este aj tu. Priznam sa ze som doposial nebol na takomto podujatí ale s radostou a obdivom som si ho tu na SOL kazdorocne pozrel. Myslim si ze prave taketo vynimočne podujatia a s vynimočnou naladou a ucinkujucimi si zasluzia obdiv a uznanie a aj pre organizatora ze to organizuje uz tolko rocnikov prave v nasom meste a hlavne pre nasich obyvatelov. Postrehol som zmenu asi posledneho rocnika ze sa konal v Dolnej Strede co je urcite na skodu pre nase mesto. Bohuzial vidim ze v tomto meste pod sucasnym vedením uz viacero ludi nema zaujem nieco robit ci uz pre kulturu alebo celkovo rozvoj mesta. Mam pocit ze v tomto meste ide karta len partajom a podvodnikom. Je to smutne ale je to tak. Arogancia vedenia uz nabrala taku silu ze pre viacero ludi uz nema zmysel tu neustale bojovat. Mozno buducnost organizovaneho dalsieho rocnika v Trnave by dodala vasej snahe a praci vecsieho uznania a ocenenia za vasu urcite obdivuhodnú cinnost, lebo v tomto meste pod sučasným vedenim je to cesta zarubana a nedocenena.
Narcis | 14-11-2017 10:02:27
Je naozaj chvályhodné čo pán Skubeň robí v kultúrnej oblasti a zaslúži si za to uznanie. Vyvstáva mi tu však viacero otázok na zamyslenie:
1. Kto podal návrh na ocenenie ? (naozaj to bolo z radov občanov mesta, alebo z radov rodiny, čo neznamená, že rodina nemôže byť občanmi mesta).
2. Robil to pán Skubeň preto, aby bol ocenený ? (predpokladám, že nie a potom nechápem jeho reakciu)
3. Prečo vo svojej reakcii na neudelenie ocenenia nenapísal, že mesto túto akciu každý rok podporilo finančne ?

Celá jeho reakcia na to, že nedostal ocenenie mi pripadá ako keď malému chlapcovi mamička v obchode nechce kúpiť sladkosť. Chýba mi tu akákoľvek pokora. Ale to už je asi o povahových vlastnostiach človeka.
Lolo | 14-11-2017 09:49:42
Helenka nabudúce treba vypnúť CAPSLOCK lebo veľké písmená znamenajú ako keby ste kričali. A to ste hádam nechceli. A aby niekto dostal uznanie za svoju snahu, musí byť jeho niekoľkoročná práca v pluse?
Helenka | 14-11-2017 09:41:56
PAN SKUBEN NEPíšE PRAVDU. ZA KAŽDY KONCERT MAL ZAPLATENÉ .KOMISIA LEN NEODPORUčILA UDELIT CENU ! A BOLO LEN NA POSLANCOCH AKO SA ROZHODLI.A KAZDA JEHO AKCIA SKONCILA STRATOU FINACNOU 2 000 - 3000 EUR. TAK NECH PISE PRAVDU.
aj mne je to ľúto | 14-11-2017 08:41:01
Pán Skubeň, skutočne mi je ľúto, že sa Vám nedostane ocenenia, aké si právom zaslúžite.Naše vedenie mesta sa do jeho análov zapíše určite čiernymi písmenami a to tým ako naložili s majetkom nášho mesta, že vyhnali z neho slušnú kultúru (a nemyslím len tú aroganciu a moc, ktorá rastie na sile v jeho vystupovaní voči všetkým občanom, ktorí ani nie že majú na niečo iný názor, len sa proste chcú niečo opýtať, ale celkovo všetku kultúru), možno už navždy pochovali kaštiel, a vyháňajú z našho mesta aj ľudskosť (ich rozhodnutie o ukončení pôsobenia charity). Mne osobne z rúk takýchto ľudí by ocenenie ani \"nechutilo\". Môj obdiv a obdiv celej mojej rodiny a všetkých blízkych priateľov určite máte.
Nehnevajte sa, že píšem anonymne, ale moja skúsenosť s vedením tohto mesta je taká, že kdekoľvek som sa osobne ozval alebo opýtal, v celej ich hrubej a arogantnej sile mi to niekoľkonásobne vrátili. To, že sa takéto niečo v našom meste deje, sme na vine všetci tí, ktorí sme neprišli k urnám, keď sme si mohli voliť svojich poslancov. A tak ich lobby potom o všetkom rozhodlaa rozhoduje ako oni chcú. Veď keď si pozriete nejaký záznam zo zastupiteľstva, tak sú tam aj takí, ktorí nevystupujú v diskusiách, nepodávajú žiadne návrhy, nemajú žiadne faktické pripomienky, proste sedia tam len preto, aby zahlasovali ako treba. Šírte túto svoju skúsenosť, aby sa naše obyvateľstvo zmobilizovalo na budúci rok a uvedomilo si, že je to naozaj v jeho rukách, že toto všetko môžu zmeniť.
A prosím, nevzdávajte sa šíriť kultúru v našom meste. Veď vidíte, ako to všetci potrebujeme.
Ešte raz môj hlboký obdiv a úcta voči Vám.
Ivan Sklenár | 13-11-2017 21:43:33
p. Skubeň, Vy sa asi v živote zaobídete bez ocenenia, ktoré diletantská komisia zamietla. Nepoznám pozadie celej tejto tragikomickej situácie, ktorá sa tu nastavila. Je úplne evidentné, že niekomu \"ležíte v žalúdku\". Aj samotný spôsob hlasovania dáva tušiť, že to, čo píšem, nie je ďaleko od pravdy. Treba poznamenať, že toto nie je jediná komisia, ktorá takto pracuje. Keď sa spýta niekto poslancov, prečo zahlasovali za ten či onen návrh či odporučenie, zväčša sa dozviete vždy to isté: komisia tak rozhodla. A komisia nemá k dispozícii spravidla takmer žiaden seriózny argument. Mám s tým aj osobné skúsenosti. A nie som sám. V podobnom duchu postupovali \"odborníci a znalci stavebného zákona\" keď sa pripravoval pre mesto Sereď jeden dôležitý dokument, ktorý určuje jeho smerovanie na dlhé roky dopredu. Je to územný plán mesta. Nenechajte sa prosím znechutiť vo Vašom zanietení pre takú činnosť, akú ste vyvíjal. Myslím že bola zmyslu plná. A zmyslu plné veci sa robiť oplatí aj naďalej.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign