Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

... aby sa záchranári v poriadku vracali späť na základňu - prianie Jána Culku

Miloš MajkoDátum23. 10. 2010 23:13:14TémaZáchranári
Gabčíkovo | V sobotu 23.10.2010 v popoludňajších hodinách, bola za účasti pozvaných hostí a médií, slávnostne spustená prevádzka nových priestorov Komplexnej centrálnej záchrannej služby v Gabčíkove. Záchranári s jedenásť ročnou tradíciou neďaleko od vodného diela konečne majú moderné priestory priestory, z ktorých budú robiť výjazdy ako k živelným udalostiam, tak všade tam, kde ich pomoc obyvatelia nielen Slovenska budú potrebovať. Prítomní hostia i novinári si mohli prezrieť technické vybavenie KCZS a stretnúť sa aj so samotnými záchranármi. Pripomíname, že v novinách sme podrobne monitorovali aj poslednú významnú medzinárodnú misiu Gabčíkovských záchranárov na Haiti vrátane ich návratu. Ako na slávnosti povedal Ján Culka, želá si, aby výjazdov záchranárov bolo čo najmenej. Žiaľ, súčasné rozmary počasia napovedajú, že záchranárov - profesionálov so skúsenosťami nielen so záchranou zdravia a životov, ale aj majetku občanov budeme potrebovať stále viac. Prierez slávnostným dňom prinášame vo foto a video reportáži. Video zo slávnostného ceremoniálu prinesieme po jeho spracovaní.

Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie






























































































































































































Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 28-10-2010 19:18:54
zaujímavé komentáre plné závisti... je to smutné že dobrovoľníkom, ktorý makajú bez nároku na nejakú odmenu ešte niekto závidí... brutál, to sa môže stať vážne asi len na Slovensku... *loony*
pre zachranara | 28-10-2010 01:36:00
suhlasim stebou vo vsetkom ked niekto nechape tak nech je ticho a mozem povedat ze Janko Culka je fajn chlap a pomaha spolu z teamom vzdy a vsade a kdo ich nevidel robit tak ma smolu ja som videl fotky a verte tomu ze KCZS zachranari robili ,cerpali vodu z garazi a atd a pomahali ludom vynasat nabytok zdomov atd .pre KCZS nevsimajte si takychto ludi co vas tu iba urazaju robte si svoju pracu a by som bol zvedavy ci ti co tu pisu ci by vedeli robit co vy robite asi nie
pre zachranara | 27-10-2010 23:22:34
a kolkoze vriec s pieskom si chytil aspon do ruk a kolko vody si vycerpal ty zachranar ved ste na smiech!
záchranár KCZS | 27-10-2010 22:19:27
Tak vážený. Nech je to za nami. KCZS okrem grantov SR a dotácií peniaze na činnosť vytvára z fyzikej pracovnej činnosti členov ZS. Miesto toho aby ich použily vo svôj prospech tak ich používajú na záchranu. Možno aj Vašu. Ale poďme radom. Zbierka na pomoc Haiti bola ukončená podľa povolenia azúčtovaná na MV SR. Z výnosu boli nakúpené dezinfekčné látky a aby KCZS nemuselo míňať peniaze na prepravu tak predmetné dezin. prostriedky boli doručené na Haiti tímom prof. Krčméryho zo sv. Alžbety. Dobrovaoľná požiarna ochrana má viacero desať ročí platné hodnostné označenia a štatút o povyšovaní. (ak ste nepostrehli boli tam aj najvyšší funkcionári DPO SR/. KCZS a ani jeho spoluprcujúce zložky K-7 psovodi záchranári, Rescue-ZS, T.O.R. Prešov sa nehrajkajú. robíme len to jedno - záchranu. No a keď si nás nevidel v NZ to bolo asi preto, že si tam nebol. Ale mám aj pre Teba radu. Opýtaj sa napr. v Mani, Kmeťove, Ipelskom Sokolci atď.. No a záverom len toľko ja a moji kolegovia ktorý spolupracujeme v spomenutých org. sme na nášho Jana HRDÝ. a verte právom hrdý.
tibi | 27-10-2010 17:34:55
slovensko disponuje určitými záchrannými modulmi ktoré sú schopné nasadenia kdekoľvek a kedykoľvek podľa zadania a sú vybavený určitou technikou,profesionálny záchranári patriace pod ministerstvo vnútra a niekto tu nadštandartne vystrojí a vybaví jedno občianske združenie pričom profesionálne záchranné zložky preháňam trú biedu a hrozí im v súčasnosti škrt v financiách v rámci šetrenia. veľká škoda,že na slovensku sa hrajká na roznych pieskoviskách a neťahá sa za jeden povraz. som sklamaný z celého systému a moju dôveru začínajú rozne občianske združenia strácať a všemožné zbierky na "dobrú vec" rozčuľovať vrátane pomoci afrike kde postavená škola z fondov je prázdna rozpadáva sa nikto tam nechodí. osobne už nevydám ani cent na rozne zbierky a radšej si zoberiem dovolenku a pôjdem osobne pomôcť a osobne predám finančný obnos aj zo svojho okolia a budem mať istotu že sa dostali k adresátovi. svetu mier a našim politikom zrušiť imunitu.
jozo | 27-10-2010 16:57:38
ja som ich pri povodniach v novych zamkoch nevidel a uz vobec nie robit.
pre:tibi | 27-10-2010 13:48:00
*yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes*
tibi | 27-10-2010 13:05:28
Palo si napísal: a co vas je do toho kdo to financuje aj ta zivote to nebudete vedet to len Janko CULKA vie a + ostatny. Podľa teba mňa a nás do toho nič.Tvoj názor. Môj názor,že mám právo vedieť kam išli ako boli použité moje-naše financie ktoré sme darovali KCZS a podobným organizáciám?!Ak ma do toho nič podľa teba tak v budúcnosti už neprispejeme pre túto organizáciu a na žiadnu zbierku typu Haiti organizovanú KCZS.Verejná zbierka bola do 1.5.2010 a do dnešného dňa nie sú žiadne informácie. Ďalší poznatok z financovania.Ak dostali od štátu taktiež nás to zaujíma nakoľko sú to peniaze nás všetkých.Lepšie povedané máme právo vedieť ako boli využité naše finančné prostriedky.Moj názor.
pre Palo | 27-10-2010 06:46:04
Si si istý vo všetkom čo píšeš..?
Palo | 27-10-2010 01:42:18
nemam slov obycajna vy..bana zavist ja poznam cely KCZS team a su to fajn ludia a co vas je do toho kdo to financuje aj ta zivote to nebudete vedet to len Janko CULKA vie a + ostatny a to neviete uznat ale cest vynimkam ze boli pri povodniach na vychode potom pri Novych Zamkov boli pri povodniach patraju po nezvestnych osobach chodievali na Corgon Ligu atd a nikdy sa nedokazalo ze by bol trestne stihani a mal ist do väzenia a neverte vsetkemu co je v mediach mozu aj klamat a celemu KCZS TEAMU prajem vela zachranenych zivotov a nech ta zakladna velmi dlho vydrzi.
b | 26-10-2010 20:41:57
ja som v žiadnom predpise nenašiel že by dobrovoľná požiarna ochrana používala hodnosti .....................
hasič BA | 25-10-2010 16:25:04
čítam Vaše pripomienky. Dobre. Sloboda slova. Ale na jednu vec chcem poukázať. Som dlhoročným členom DPO SR a taktiež Hasičom. p. Culku poznám osobne a je to pre mňa cťou. Čo mám (zistené dnes) informácie je členom DPO SR cca 30 rokov. Čo sa týka jeho hodnosti má ju ako za členstvo, tak za absolvované kurzy a školenia ale aj za dlhodobé príkladné výsledky v DPO. Vyznamenania má za svoju prácu. A čo sa týka nosenia rovnošaty: DPO SR a Komplexná centrálna záchranná služba má medzi sebou uzavretú zmluvu kde DPO v jednej časti umožňuje záchranárom nosiť ich uniformy a označenia. Inak pri záchrannej službe funguje aj Dobrovoľný hasičský zbor. Podľa mojich dostupných informácií mala záchranná služba ,,vďaka neprajníkom" za posledné tri mesiace min. 4 kontroly financovania ktoré nenašli závadu. Ja neriešim jeho minulosť /ako to odznelo aj v TV spred 20 rokov/ ani jeho súčasnosť. chcem len hodnotiť jeho pôsobenie za posledných 11 rokov ako záchranára. Ja ale aj Slováci môžeme byť hrdý na takého človeka - záchranára. V danej oblasti dosiahol toľko čo nám či už dobrovoľným alebo profesným hasičom sa ani len nesníva. *yes* *yes*
tibi | 25-10-2010 12:53:27
Nikto tu p.Culku neohovára to sú fakty kde bol právoplatne odsúdený a mal vymeraný trest čiže bol uznaným vinný podľa obžaloby. p.Culka vystupuje v uniforme dobrovoľnej požiarnej ochrany rozumej dobrovoľných hasičov s dosť vysokou hodnosťou pričom predstavuje KCZS tzv.svoju jednotku ktorej je štatutárom to volako nejde dokopy. To všetko čo vidíme na fotkách to vybavenie niečo stálo a nie malé financie.Celkovo zložky zaoberajúce so záchranou stoja nemalé financie a tiež by som rád vedel kde sa vzali nakoľko takéto pokryť zo sponzorských darov je doslova nemožné. Ak to nie je tajné prečo nezverejnia tok financií príjem-výdavky ??? !!! Ak je všetko tak ako má byť podľa kostolného poriadku doprajem im ešte raz toľko a viac obetavých dobrovoľníkov.
anonym | 25-10-2010 12:46:16
Prepáčte nechcel som vás uraziť a máte pravdu pomýlil som sa. Jasné neni hriech že ste si to vygooglil.A to neplatilo vám ale pre tibi.A ešte ráz sa ospravedlňujem.Nepovedali ste naňho nič zlé.
anonym | 25-10-2010 11:33:37
Prečo si myslíte, že očierňujem p. Culku? Vygooglil som si jeho meno, no a čo? To je hriech? To môže urobiť ktokoľvek. Povedal som na neho jediné špinavé slovo? Odpovedzte mi.
Lučenec | 25-10-2010 09:50:02
Včera aj dnes som čítal Vaše vyjadrenia na KCZS a p. Culku. No krása. Okrem posledného reálneho a vecného zhodnotenia. Všetci hodnotíte len slová závisť a ohováranie. Žiaľ to je náš národ. NEZÁVIĎTE IM. však len pomáhajú - ako čítam už 10 rokov. Už snáď stačí toľko slov nenávisti a hanenia. Záchranári či už z KCZS alebo vy všetci ostatný - DRŽTE SA. Ľudmila z Lučenca A ešte na margo: ja hodnotiť môžem. Mám 62 rokov môj manžel bol 31 rokov hasičom a ja som celý život pracovala v nemocnici a na sanitke.
Pre 24.10.2010 20:56 a 21:01 | 25-10-2010 09:28:30
WWW.help team. Sk je stránka o záhranarských cestách.Tak nechápem prečo pána Culku očierňujete? prečítal som si to v Google a neni tam naňho nič také zaujímavé z čoho by ste ho mohli pošpiniť.A navyše pán Culka zachránil už mnoho ludí a životov.Dokážte že sa mýlim alebo mám pravdu vážený. :-) :-)
tibi | 24-10-2010 21:37:02
z tlače: Šéf záchranárov Culka nepôjde za krátenie dane do väzenia ČTK | 2. marca 2009 19:11 Šéf známej záchrannej služby z Gabčíkova Ján Culka dostal dvojročný podmienečný trest za krátenie dane a neoprávnené podnikanie. Rozhodol o tom trnavský krajský súd. O verdikte informoval hovorca súdu Martin Sýkora. Rozsudok je právoplatný, keďže ani jedna zo strán sa neodvolala. Culka uhral na súde ďalšiu podmienku Pavol Machovič, Pravda | 3. marca 2009 8:54 Riaditeľ Komplexnej centrálnej záchrannej brigády z Gabčíkova Ján Culka sa opäť vyhol väzeniu. Krajský súd v Trnave mu za trestné činy krátenia daní a nedovoleného podnikania vymeral podmienečný trest väzenia na dva roky s podmienečným odkladom na štyri roky. Súdy už v minulosti uznali, že Culka je podvodník, no vždy dostal len podmienečný trest.Culka podľa obžaloby niekoľko rokov podnikal v strážnej službe načierno, v čase keď vlastnil živnostenské oprávnenie zasa nepriznal všetky príjmy. Štát obral na daniach o približne 15 miliónov korún. Najznámejší slovenský záchranár, ktorý sa netají dobrými kontaktmi na najvyšších predstaviteľov polície a v minulosti pravdepodobne pracoval pre Slovenskú informačnú službu, svoju trestnú činnosť v minulosti vysvetľoval ako pomstu tajných služieb. Na slovenské súdy sa napriek tomu nemôže sťažovať. Na svojom konte má už niekoľko podmienečných trestov, každý ďalší však dostane až po tom, čo sa mu skončí predchádzajúca podmienka. viac google
anonym | 24-10-2010 21:01:39
Stačí si to meno vygoogliť a dozviete sa všeličo...
anonym | 24-10-2010 20:56:25
www.helpteam.sk
tibi | 24-10-2010 20:50:44
trocha mi nejde dokopy oblečenie ktoré má na sebe p.Culka,ktoré patrí k Dobrovoľnej Požiarnej Ochrany a vystupuje pod menom KCZS?! Trocha nejasné financovanie zložky KCZS od vlády SR keď DPO SR nepodporuje svojich hasičov,HaZZ SR pristupuje ku finančným škrtom a vystrojili sme špičkovou technikou jednu zložku o ktorej sa nič nevie a dokonca ani z ich stránky nič nedozvieme. z výpisu občianskych združení: Názov združenia Komplexná centrálna záchranná služba Sídlo združenia Gabčíkovo 4106, 930 05 Gabčíkovo, Slovenská republika IČO 37835793 Dátum vzniku 20.11.2001 Dátum zániku Dátum vstupu do likvidácie Osoby oprávnené konať v mene združenia (Fyzické osoby) * Ján Culka Oblasti činnosti * - iné zdravotnícke * - záchranári, hasiči Taktiež by som položil otázku prezidentovi HaZZ SR p.Nejedlému kde sa podeli vozidlá Iveco pre dobrovoľných hasičov,ktoré sa tak rozdávali za účasti p.Kaliňáka a je okolo nich ticho?!
Tomas | 24-10-2010 20:28:10
Hasic Sucany. Co je na otazke "kto to financuje" sproste. Ak je to pre vas sprosta otazka, tak je zaujimave ze tu na to nikto nedal odpoved. A zavidiet nemam co, kedze nie som clenom ziadneho zachr. zboru. Len ma to jednoducho zaujima. Ak to plati ten pan Culka zo svojho, prip. vedel zohnat sponzorov tak vsetka cest a gratulujem mu. Len mi to je cudne, kedze vieme v akom stave je 95% DHZ a OHZ v SR. PS: A hasic sucany nie je anonym?? Takze gratulujem k vsetkemu co ste uz dosiahli a drzim palce, nech sa vam v Sucanoch dari...
anonym 17.28 | 24-10-2010 17:51:18
No čo si taký škodoradostní neni si ti náhodou digi a skrývaš sa za anonymom.Neprekvapilo by ma to.
anonym | 24-10-2010 17:28:14
hasic sučany: to vidim uz podla tvojho vyjadrovania :-D nemam s tebov co riesit,mne si ukradnuty
hasic sučany | 24-10-2010 17:20:31
mimo reality si ty, nevieš ským si píšeš a neskrývaj sa za anoným ja som už niečo dosiahol a nie na úkor daňových poplatníkov, príď do Sučian a zbadáš tu mašinériu
anonym | 24-10-2010 11:44:07
pre hasič sučany:nezavidim a ked to bude fungovat,nech sa paci ale pytat sa hadam mozem?Skor tvoje inteligentne prispevky by si mohol skor prezentovat na smetisku evidentne si mimo realitu.
pre hasič sučany | 24-10-2010 11:10:19
Celkom sa mi páči príspevok p. Lehockého, nejaké informácie som o tomto projekte počul a tak sa nečudujem, že p. Lehocký svoj príspevok formuloval práve takto.
Igor Lehocky | 24-10-2010 10:27:26
Prajem tomuto peknemu projektu vela nadsenych a zapalenych ludi pre vec, dostatok financii a patricnu ochranu majetku nie malej hodnoty, aby z Komplexnej centralnej zachrannej sluzby po niekolkych mesiacoch uzivania,cez rozne rozkradania a nechut k udrzbe techniky, neostal iba komplex...viete, Gabcikovo je predsa len na Slovensku.
hasič sučany | 24-10-2010 09:48:56
slepá závisť a ešte aj sprosté otázky
anonym | 24-10-2010 08:09:27
to by aj mna zaujimalo,lebo ostatne zachranne zlozky maju skoro vsetky modernizacne akcie pozastavene kvoli krize ......
tomas | 24-10-2010 07:44:19
Zdravim, kto prosim vas financuje tuto KCZS? Je to sukromna organizacia?

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign