Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tentokrát sa diskusia kandidátov na post primátora v SOL nekoná. Tomčányi žiadosť média ignoroval.

200

Aj pred komunálnymi voľbami  2014 vaše médium  dodržalo tradíciu a rovnocenne dalo možnosť všetkým kandidátom na volené funkcie v samospráve prezentovať občanom - voličom svoje volebné programy.

Tak, ako pred štyrmi rokmi, aj teraz sme mali záujem vyhotoviť diskusiu medzi kandidátmi na post primátora mesta  Sereď. Oslovili sme oboch kandiátov - Martina Tomčányiho a Jaroslava Trojáka.

Kandidát Tomčányi , súčasný primátor sa pri osobnom  rozhovore vyjadril, že o diskusiu s protikandidátom záujem nemá a na  SOL je ochotný poskytnúť rozhovor iba v prípade, ak ho s ním bude robiť sl. Ivetka Tóthová a v priestoroch MsÚ, nie v štúdiu SOL. 

Osobne som mal pocit, že primátor nezávislosť a majetkové pomery v médiu stále nechce prijať  ako fakt a  snaží sa k médiu pristupovať obdobne, ako pristupuje k SN a regionálnej televízii  od mesta už dve volebné obdobia bez akéhokoľvek výberového konania a transparentnej súťaže poberá  finančné dotácie.

Jaroslav Troják pozvanie do diskusie prijal.

Primátora mesta a kandidáta Tomčányiho sme oslovili aj nasledovných e-mailom:

From:Milos Majko [mailto:majko@majko.sk]
Sent: Friday, November 07, 2014 12:08 AM
To: primator@sered.sk
Cc: viceprimator@sered.sk; prednosta@sered.sk; info@sered.sk; seredonline@seredonline.sk
Subject: Ponuka rozhovoru vo veci kandidatury

Dobry den pan primator  Ing. Martin Tomcanyi,

v suvislosti  s Vasou kandidaturou na post primatora mesta  Sered  v komunalnych volbach  2014, si dovolujeme Vas poziadat o ucast v diskusnej relacii  - dueli s Vasim protikandidatom   Jaroslavom Trojakom. (podobne ako pred 4 rokmi)

Diskusiu mame zaujem  uskutocnit  v studiu  SOL v termine  od soboty 08. 11. 2014 do utorka  11.11. 2014  - vyhovujuci termin vieme dohodnut e-mailom.

Okruh otazok – predstavy o smerovani mesta  Sered pocas 4 rokov nasledujuceho volebneho obdobia. Doba trvania – cca 1,5 hodiny. Diskusia verejná do naplnenia kapacity (24 ludi) studia.

Po tejto diskusii planujeme s Vami osobne urobit samostatny rozhovor, v ktorom mame zaujem  zhodnotit Vase posobenie na poste primatora mesta za uplynule 4 roky sucasneho volebneho obdobia. Predpokladana doba trvania rozhovoru – cca 30 min.

Pan primator, nepochybne uznate, ze funkcia ktoru zastavate a na ktoru opätovne kandidujete je najvyznamnejsou v meste a obcania maju pravo dostat sa k informaciam  tykajucich sa nielen sucasneho volebneho obdobia, ale aj Vasich zamerov v obdobi nasledujucom.

O prijati nasej ponuky nepochybujeme, kedze ste ako pred volbami minulymi, tak pocas ostatnych rokov tvrdili verejne, ze s komunikaciou a odpovedanim na otazky nemate problem.

Vam vyhovujuci termin v niektorom zo  4 navrhnutych dni prosime oznamit  e-mailom v piatok 07.11.2014  do 16.00, aby sme boli schopni zabezpecit  nevyhnutne podmienky pre natacanie a nasledne spracovanie relacii.

Dakuejme.

S uctou za citatelov  SeredOnLine.sk a divakov 24TV, Milos Majko

Primátor Martin Tomčányi na našu  oficiálnu e-mailovú žiadosť  o účasť v diskusii nereagoval.

- - -

Pred niečo viac ako mesiacom  poslanec   MsZ  Pavol Kurbel uverejnil dva články týkajúce sa predaja mestského majetku - budovy  bývalej MŠ (vychádzam z publikovaných informácií) , v ktorých sa meno primátora Tomčányiho v súvislosti s výkonom ako   v minulosti  jeho poslaneckého, tak v súčasnosti primátorského mandátu  dosť intenzívne spomína. Článok nájdete tu: http://www.seredonline.sk/clanky/ako-sme-predali-budovu-alebo-preco-sa-vsetkym-zaujemcom-neuslo-miesto-v-skolke/

a pokračovanie k nemu:  http://www.seredonline.sk/clanky/ako-sme-predali-budovu-dokazy-alebo-nech-si-usudok-urobi-kazdy-sam/

Mali sme záujem verejnosť informovať objektívne, preto sme primátora oslovili so žiadosťou o rozhovor a vyjadrenie. Nájdete tu: http://www.seredonline.sk/clanky/primator-mesta-martin-tomcanyi-odpovede-na-otazky-zistuje/

za dôležité z mailu povaýjem toto:  "Vám oznamujem, že skutočnosti týkajúce sa objektu, ktorý mimochodom nikdy škôlkou nebol, zisťujeme."  a ďalej  "Po preverení všetkých skutočností týkajúcich sa tohto nekorektného článku Vás budeme informovať."

Dodávam, že primátor  nám svoju reakciu nezaslal doteraz a  informácie zisťuje už  cez  40 dní. My sme ich zistili v priebehu 10 minút a to nahliadnutím do archívu  oficiálnej stránky mesta  Sereď.

- - -

Poslanec Kurbel  pred nedávnom  uverejnil ďalšie dva články týkajúce sa ďalšieho nakladania s majetkom mesta:  http://www.seredonline.sk/clanky/zmluva-o-prenajme-mestskeho-bytoveho-podniku-msbp/  a článok druhý:  http://www.seredonline.sk/clanky/ako-zaujimavo-sme-postupovali-pri-tvorbe-zmluvy-o-prenajme-mestskeho-bytoveho-podniku-sered-msbp/  .

Aj v tomto prípade sme o vyjadrenie sa k obsahu pozostávajúceho zo závažných informácií týkajúcich sa majetku mesta požiadali primátora Tomčányiho:   http://www.seredonline.sk/clanky/vyjadrenie-primatora-mesta-ing-martina-tomcanyiho-k-clanku-poslanca-msz-pavla-kurbela/  

Odpísal, že je v súčasnosti pracovne vyťažený. Dodnes žiaľ nenašiel chvíľu, aby občanom vysvetlil, ako to z jeho pohľadu s prenájmom opätovne mestského majetku je.


- - -

Následne asi pred týždňom, sa čitatelia  SOL primátora mesta pýtali, ako to je s rodinkárstvom pri zamestnávaní na MsU a v iných inštitúciách mesta. Článok je tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/pan-primator-na-slovicko-prosim/  . Doteraz primátor mesta na e-mailom občanom ani médiu  - neodpovedal.

- - -

Prečo sa tomu venujem takto podrobne? Nuž preto, lebo politika a komunálna obzvlášť, je o komunikácii, komunikáciii a komunikácii. Tak to vlastne pred voľbami napísal a hovoril (vlastne aj po voľbách) aj samotný dnešný primátor  Martin Tomčányi. 

Osobne sa prezentoval ako človek, ktorému komunikácia s občanmi skutočne leží na srdci. Nájdete napr. tu:  http://az-europe.eu/sk/13121-novy-primator-mesta-ing-martin-tomcanyi/n  alebo tu:  http://www.regiononline.sk/clanky/kandidat-c-7-1/

a samozrejme v mnohých rozhovorch z dávnejšieho obdobia na  SOL. Tu radšej citujem: "Čo považujem za nutné presadiť spolu s poslancami, zamestnancami, občanmi? 1. spoluprácu s firmami, podnikateľskými subjektami, komunikácia, komunikácia a komunikácia..."

Nebudem zbytočne komentovať, prinášam fakty podložené článkami, e-mailami a fotografiami. Nemám nič proti žiadnemu z kandidátov, no zastávam názor, že  výlučne komunikáciou je možné spoločnosť hýbať dopredu. Vo svojich predvolebných vyjadreniach pred 4 rokmi to tvrdil aj Martin Tomčányi.

Sú dva dni do volieb pre nastávajúce 4 roky volebného obdobia a my sme tak neskutočne chceli  o dôležitých témach života v meste s primátorom Tomčányim komunikovať...

 

Poznámka: Google zvykne pripomenúť aj naozaj staré materiály o konkrétnej osobe publikované v minulosti na nete. Podľa novej legislatívy však ponúka aj tzv. "zabudnutie",  o ktoré môže požiadať dotknutá osoba.

Pri vyhľadávaní v archíve internetu sa následne stretnete s takýmto oznamom:  "Niektoré výsledky mohli byť odstránené v rámci zákona Európskej únie o ochrane údajov.Viac informácií"


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Zdroj: Internet
200
Autor: Zdroj: Internet

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-11-2014 12:57:28
anonym | 17-11-2014 12:51:46 | - klamete - verejne klamete, do diskusie nechcel ist! Povedal, ze je ochotny ist pred kameru Ivetke a tym v podstate vlastnym monologom.

Nuz, na to, aby si kladol podmienky ci nedajboze rozhodoval o tom, co a ako bude v SOL, je maly pan. Najskor by sa museli zmenit vlastnicke vztahy k SOL.
anonym | 17-11-2014 12:51:46
p.Majko,jeden z kandidatov chcel ist do diskusie,len nechchcel mat nic spolocne s vami,ako s osobou.V tom vidim vyrazny rozdiel.Tak uz skoncite s tym ociernovanim a zavadzaanim.Sam predsa viete ako to bolo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-11-2014 12:29:39
anonym | 17-11-2014 06:13:49 | - jasne ze som slubil. Len to som nevedel, ze jeden z kandidatov sa boji ist pred kameru, mikrofon, boji diskutovat s protikandidatom a ze za viac ako 50 dni nenajde podklady, ktore mal v diskusiach vysvetlit obcanom.

Alen mate "stastie". Necelym 30 percentam ludi to nebolo treba. Ziadne vysvetlovanie - takze ste o nic vlastne nedosli.

Zase Vas aj trosku zarmutim - pride cas, kedy vysvetlovat bude treba. Takze, my tu v Seredi to mame len tak trosku "posunute".
anonym | 17-11-2014 06:13:49
Je trápne to vaše sústavné vyplakávanie. Slubili ste pred volbami ankety, prieskum ako budu ludia hlasovať, rádiorelácie, diskusie.,rozhovory.
Okrem ponúkaných v podstate nezvoliteľných kandidátov ktorí si to platia veľká slabota. Vaše problémy s vedením mesta si neventilujte v každom článku, lebo to pôsobi zle a odpudivo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-11-2014 02:38:55
anonym | 16-11-2014 22:10:52 | - nie, nemusim. Rad som prispel k Vasej slobode slova, kedze vedenie mesta nase peniaze vyuziva na medium pre anonymnu verejnost uzatvorene, ba dokonca cenzurovane.
anonym | 16-11-2014 22:10:52
Pán Majko vy tu zase nemusíte písať kto a kedy píše pravdu. Váš názor sa nemusí zhodovať s mojim. A ďakujem, že som mohol tento príspevok napísať za vaše financie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-11-2014 14:09:37
storm | 16-11-2014 13:23:53 | - kludne sa vyzvracajte, ak Vam to pomoze. Pripadne necitajtme moje prispevky. Len mi ku*va nepiste, co mam a co nemam robit tam, kde mi to patri a co sa tyka mna. ;-)

Lebo potom je na rade otazka na Vas - ste normaly/a? ;-)

A ano, som chlap. Keby som nebol, pisal by som anonymne presne ako Vy.
storm | 16-11-2014 13:23:53
Majko uz prestante ,je mi zvas zle.Ak sem niekto napise nieco tak podavate tresne oznamenia,popripade im poviete ze sem pisu za vase peniaze.Ste uplne trapny ,vy ze ste CHLAP?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-11-2014 12:55:59
anonym | 16-11-2014 11:19:11 | - ja vyjadrujem svoj nazor - chvilku po tom, ako som dovolil a zaplatil moznost, slobodne vyjadrit Vam, ten Vas...
anonym | 16-11-2014 11:19:11
Ďakujem za postreh, že je to po prvý raz pravda z môjho pera. Vy rozhodujete o tom, kto má a kto nemá pravdu?
čitateľ | 16-11-2014 09:04:22
Štekot psov zostáva, avšak karavána ide dalej.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-11-2014 04:46:45
anonym | 16-11-2014 01:42:26 | - toto je po prvy raz uplna pravda z Vasho pera.

Odpovedanie na otazky (napr. najdenie tych podkladov ktore hlada uz asi 50 dni), by mohlo vela zmenit. Pisal som o tom v inom prispevku - taktizovanie.
anonym | 16-11-2014 01:42:26
S odstupom času sa rozhodnutie primátora ukázalo ako dobré rozhodnutie. Načo by sa pretŕčal? Veď tú voľbu mal prakticky už dávno istú. Čo bude komu sľubovať a koho oblbovať. Dal to s prehľadom. Nepotreboval k tomu žiadnu diskusiu kandidátov.
anonym | 15-11-2014 23:31:23
pre volic: aj my chceme vediet :D
volič | 15-11-2014 23:18:49
To čo bolo za chovanie p. Kurbel dnes na MsÚ ? Lomcuje sa Vami nervozita z blížiaceho sa neúspechu KDH ?
V seredi | 15-11-2014 23:04:39
vyhral Tomcanyi
Možno , ale... | 15-11-2014 21:22:11
Neviem či pán Majko maže príspevky, ktoré mu podľa Vás nevyhovujú. Dúfam, že iba tie v zmysle etickej či mravnej neslušnosti.
Že sa pán Majko vyjadruje k témam subjektívne ešte neznamená, že sa SOL riedi neobjektívne. Viem si predstaviť seba ako správcu nejakého média, že si tiež moje subjektívne názory verejne zverejním.
A opakujem, problém by podľa mňa bol, pokiaľ by to neumožnil ostatným diskutujúcim a hlavne by nezniesol kritiku na seba po jeho subjektívnych vyjadreniach. A naozaj mazal príspevky, ktoré etické zásady spľňajú.
Nemám vedomosti, že je to tak. Zatiaľ. preto hodnotím SOL pozitívne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2014 21:16:29
presné | 15-11-2014 21:10:21 | - jediny kto manipuluje je autor prispevku. Prostrednictvom seba, hovorcu a nastrcenych ludi dodiskusie. Viem to ja a vies to Ty.

Ja mam vyhodu - viem to dokazat. Ty sa len spoliehas, ze k tomu nikdy nedojde.

Ale, co ak niekedy predsa? Ustojis to? Ciselka nepustia...
presné | 15-11-2014 21:10:21
pán Majko, to o tom ohni presne vystihuje váš charakter, keď ste schopń manipulovať všetko, mažete príspevky tým ktorí s vami nesúhlasia alebo si dovolia napísať niečo ,čo sa vám nepáči. Vy sa oháňate demokraciou, vy nemáte o demokracii ani základné vedomosti.Ak v košiku je červivé jablko, treba ho vyhodiťlebo zhnijú aj ostatné. Vy potrebujete pomoc ambulantnú a dlhodobú. Aj paranoja sa dá liečiť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2014 19:03:26
gulak | 15-11-2014 16:01:55 | - v zasade plati, neumoznit jedincom byt mocnymi. Aj ohen musite uhasit na zaciatku, inak Vas spali...
pre Marek Sladký | 15-11-2014 18:56:49
Sledujúc Vaše duchaplné reakcie som presvedčený, že voliči pochopili kde je Vaše miesto ako kandidáta mestského zastupiteľstva. Kto chce kam, pomôžme mu tam.
Anonym | 15-11-2014 17:45:13
Možno nejaké prešlapy boli, ale oproti tým dobrým veciam sú zanedbateľné.Kto nič nerobí, nič nepokazí - viď Vranovič. Sereď išla za posledné 4 roky raketovo dopredu.A nič na tom nezmení štvavá kampaň na SOL.
gulak | 15-11-2014 16:01:55
Kto poukazuje na prešlapy mocných..nikde vo svete nie je obľúbený...ľudia by si mali aj spočítať o koľko viacej peňazí zaplatili do mestskej kasy za to práve končiace volebné obdobie....
anonym | 15-11-2014 15:43:37
p.Sladky,myslim si ze preve pocas tychto volieb si velmi vela ludi vytvorilo obraz o milosovi.A ten asi nie je najlepsi.Nic v zlom ,pisem len to,co pocuvam medzi ludmi.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 15-11-2014 15:35:59
Milos nekandiduje tak to nemôže byť referendum kto z koho.
No ak príde opäť niečo a mesto nebude reagovať tak Vám Miloš a SOL bude dobré. Tak ako napríklad s pitnou vodou.
ach jaj | 15-11-2014 15:15:54
pre Sereďan | 15-11-2014 14:44:28
Co to trepes. Nevidim ze by Majko kandidoval. Napriklad ja by som Majka volil.
Sereďan | 15-11-2014 14:44:28
Dnešné voľby sú súčasne aj referendom Tomčány versus Majko. Nechajme sa prekvapiť.
to je predsa | 15-11-2014 14:14:25
typické správanie sa arogantných černokňažníkov. Aj dr.Čarnogurský by o tom vedel veľa povedať, najmä ako sa nabalili jeho a jemu blíske advokátske spoločnosti najmä na štátnych energetických zákazkach. Však áno pán disodent.O a ďaľsí s ošúchanými kolenami z kostola len pokračujú v tradícii KDH.
Anonym | 15-11-2014 13:56:00
Pred chvíľou som sa vrátil z meského úradu z volieb a jak tam kričal a rozčuloval sa na takú vysokú pani v okuliaroch práve poslanec Kurbel,no strašné správanie. Som zvedavý na dôvod tej hádky, ale už len ako správanie muža voči žene to bolo neprístojné.
jozef f. | 15-11-2014 13:45:11
Pavol Kurbel | 15-11-2014 10:18:50
Veľkosť kšeftov, o ktoré sa pätolízači boja že prídu, je priamo úmerná nenávisti a zlobe, ktorú vyliali na slušných kandidátov, o ktorých vedia že sa nedajú kúpiť ani zastrašiť. .....

Pan Kurbel, vy si myslite, ze ked nebudete zvoleny je to kvoli tomuto, ze su v tom ksefty, patolizaci, utoky na slusnych kandidatov,.... ???? Ste na velkom omyle.....
Je to uplne inak, vstupte si do svedomia........
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2014 11:45:20
Nervozita.p.kurbel a majko | 15-11-2014 07:24:37 | - verim tomu ze Vas to zaujima.
Napriek tomu pred pisanim rozmyslajte, aky obsah o konkretnych ludoch zverejnite.
Neviem ako Kurbel, ale ja som v urcitych veciach dost tvrdohlavy. Znesiem vela, no to, co je za hranicou tolerancie mozete pripadne vysvetlovat na policii.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2014 11:41:33
p.Sidor | 14-11-2014 19:40:46 | - jediny kto hra vabank je Tomcanyi - ten nekandiduje ani na poslanca.
Ja nehram, ale to by bolo treba citat kandidatnu listinu, ze? A myslenie boli.

anonym | 14-11-2014 19:57:36 | - uz sa zosmiesnujete. Bez mena
to nevdadi, co? Ale aspon to je dokaz, co clovek urobi za prachy. Napise cokolvek.

AJAJAJAJAJ | 15-11-2014 11:20:02
O slušných kandidátoch píšete vy? No tak to už je najväčšia somarina, čo som kedy počul. O slušných kandidátoch niečo viem. Pár ich poznám, ale pane vy do tej kategórie nepatríte!
Anonym | 15-11-2014 11:14:03
Kurbel je synonymom arogancie,pokrytectva a nepokory.
Pavol Kurbel | 15-11-2014 10:18:50
Veľkosť kšeftov, o ktoré sa pätolízači boja že prídu, je priamo úmerná nenávisti a zlobe, ktorú vyliali na slušných kandidátov, o ktorých vedia že sa nedajú kúpiť ani zastrašiť.
anonym | 15-11-2014 08:03:21 | 15-11-2014 09:52:44
O odvolaní rozhodlo mestské zastupiteľstvo v Seredi, ktoré tajne zasadalo deň predtým, lebo nehralo im do karát že menovaný farár otvára ľudom oči a poukazuje na ich prešľapy. Na hlasovaní sa zúčastnil aj Sokol, ktorý sčítaval hlasy kedže voľba bola tajná. A ešte som sa dopočul, že za atentátom na Jana Pavla II. bol tiež pán Kurbel, lebo nechcel prísť do Serede. Takze odteraz keď sa niečo stane vo Vatikáne, tak za to je zodpovedný pán Kurbel. To si môžu myslieť len tu.
Pevná viera | 15-11-2014 09:39:42
Dúfam, že sa ľudia poučili a to satanášovo plemeno nedostane veľa hlasov.
pán Sidor prečo? | 15-11-2014 09:35:45
No prečo vypisujete proti srsti pánovi Majkovi? Potom musí byť niekoľko vašich príspevkov cenzurovaných. Mali ste to napísať tak, aby ho to neurazilo. Teraz nevieme, čím ste sa ho dotkli.
Pavol Kurbel | 15-11-2014 08:11:27
Úbožiaci, je mi vás skutočne ľúto. Keď nemáte argumenty , tak to takto vyzerá.
anonym | 15-11-2014 08:03:21
Pán poslanec Kurbel, prečo musel odísť zo Seredi farár Cibira a Ďurčo a prečo ste rozhodeńý keď sa niekto opýta?
Že sa v Seredi stále vznáša Sokolov tieň nie je pravda? Je pravda , že aj
vy osobne ste boli a stále ste proti arc. Bezákovi a za Sokola ?
Nervozita.p.kurbel a majko | 15-11-2014 07:24:37
Máte byť prečo nervný p.Kurb a Majk, lebo vraj subvencia na bezpečné mesto p.majka už je predmetom záujmu .
Rok 2011 mestá, a obce nedostali peniaze na projekty , vaše oz ano
viac ako 30 000€ teda ide o veľký peniaz
Mestá a obce nedostali vtedy na projekt kamer, sukromné OZ áno. Náhoda?
ministerstvo vnutra vtedy bolo KDH a vTrnave tiež na krajskom urade kde sa rozhodovalo nominant KDH. V Seredi priateľ KDH. A už sme tam.
Čo sa za to kúpilo?

Pavol Kurbel | 14-11-2014 21:58:03
Dajte si pozor na reči.
s. Kurbelovi | 14-11-2014 21:27:01
Po a, Nikto nie je pod tým článkom pospísaný.
b, Všetky domácnosti v Seredi ste oklamali .
c, pán Kurbel asi vám zmäkol mozog, keď si myslíte, že túto habaďúru
vám ľudia zožerú !
d, Napíšete to do tlačených novín a ospravedlníte sa na internete ?

To si ozaj myslíte že sereďčania sú stále sokolove ovečky a nevidia čo tu robia jeho pohrobkovia?
Po hlave a silno si zaslúžite aj zo Sklenárom . Takto klamať ľudí .
Pavol Kurbel | 14-11-2014 21:03:59
Tá naliehavá otázka od tej istej skupiny zaplatených prispievateľov ohľadne dotácií do športu má jednoduchú odpoveď. Len treba mať záujem ju hľadať. Autorom článku je Ing. Sklenár a obyčajnou ľudskou chybou sa stalo, že do tlačiarne odišla iná tabuľka, ako mala. ZA TO SA ING SKLENÁR OSPRAVEDLNIL v článku z 12.11.2014 a pripojil k nemu aj správnu tabuľku.
Danka | 14-11-2014 20:03:48
Ja osobne radsej zijem v meste kde sa strany hadaju - tak ako Majko s Tomcanyim alebo Kurbel so Sidorom pretoze jeden druhemu pozera na prsty a cakaju na najmensiu chybu tej druhej strany. Horsie by bolo keby spolupracovali - vtedy sa dobre kradne. Preco si myslite ze Penta skupila vsetky media???
anonym | 14-11-2014 19:57:36
Doteraz nikto nevysvetlil kto vo vašich volebných novinách pán Kurbel a Majko zodpovedá za informácie alebo presne za dezinformácie okolo dotácií na šport . Vpredu sa škerí poslanec Kurbel , vzadu novinkár Majko a pravdu, že Cosmos nedostal 7000€ ako to nejaký debil nápoky napísal nepovie nikto. To máme ísť za vami a opýtať sa zdola vás Zmeny a KDHkov čo to má znamenať? Alebo dáme do Lavazy taký vačší šlopec na myśi a odchytíme si vás jak škodnú zver . Ako ste prišli k tomuto číslu? Napíšeme všetkým klubom, či aj u nich takto ošálili ludí v Seredi. V
Volebné noviny sú velebené koniny.
zahradnik | 14-11-2014 19:50:22
Maros Sidor a Martin Tomcanyi, drzim Vam palce v nasej rodine mate hlas isty. Co sa tyka Majka, najlepsie by ste spravili keby ste ho jednoducho ignorovali, nech si hulaka kolko chce. On ma od slusneho cloveka daleko, Vas za slusnych ludi povazujem.
p.Sidor | 14-11-2014 19:40:46
P.Majko hrá vabang,ide mu o všetko.
P.Sidor
Obdivujem Vašu trpezlivosť, pretože väćšina ludí by to nevydržala a dala mu po hube. Ale aj hanba fackuje.
mna by zaujimalo | 14-11-2014 18:59:49
Dokedy to p. Majka a p. Sidora bavit. Je to vcelku vesele citanie, lepsie ako telenovenia v telke. Rad by som poziadal SOL,aby po ukonceni tejto vrucnej diskusie, vidalo knihu, ako p.Sidor pana Majka prispevkami atakival.
Pán Sidor | 14-11-2014 18:51:13
Vás štýl písania je zvláštny. Všetko píšete v odstavcoch. Však nechajte ten enter napokoji. Vyzerá to ako by ste už oslavovali víťazstvo (a to nehovorím o vašich odpovediach, škôlkari by sa od vás mohli učiť)
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 18:29:24
este jednu vec by som ta chcel poprosim

prosim nepochopil som to s tym MEMENTOM
mozes mi to este raz jednoduchsie vysvetlit?

prepac ale aj ja mam nedokonale chapanie
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 18:26:53
dakujem ti milos

mam temer slzy v ociach

jednoducho som uz pochopil
ze sa musim prisposobit tebe v SOL

a som ti nesmierne vdacny
ze si este vobec ochotny pristupit
na nejaku dohodu so mnou


dakujrm ti, skutocne si to cenim
si mi viac ako najlepsi kamarat
dakujem ti este raz
necakal som tak vela od teba

vazim si toho ze si si nikoho nepozval na pomoc
lebo to by bol moj koniec
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 18:19:02
Marián Sidor | 14-11-2014 17:08:49 | - Marian, nebojim sa toho a nebojim sa ani Bubaka, alkoholika a dalsich. Nie som totiz na nich zavisly.

Nesuhlasim vsak, aby si Ty zasadne porusil pravidlo, ktore sme si dohodli. Jednoducho v SOL sa musis prisposobit a to Ty robis nerad. Preto tie utoky na mna a snaha o znevazenie.

Marian, vaz si toho, ze nepozyvam na pomoc nikoho a ze som ochotny pristupit aj na dohodu, ktoru si navrhol, napriek tomu, ze si chces nahnat dalsie body.

Inak, je v celku mile sledovat stav, kedy sa nebojite protikandidatov, ale mojich vyjadreni (chapem, su podlozene faktami a fotografiami) na Vasu adresu a hlavne sa bojite slobodneho media SOL.

Uz to je pre normalne zmyslajuceho cloveka memento, ktore neprehliadne.

Registrovaný diskutujuci diskutujuci | 14-11-2014 18:18:05
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 17:36:45
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 17:33:57
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 17:31:51
Marián Sidor | 14-11-2014 17:08:49 | - dohodli sme sa nad ramec mojich povinnosti voci ktoremukolvek diskutujucemu na sposobe, akym sa obaja vyjadrime ku klucovym veciam.

Poslal si mi v e-maili text, ktory nezodpovedal dohode, preto som Ti odpisal, aby si skusil druhy pokus.

Volal si mi a ja som Ti oznamil, ze som na ceste do Soporne riesit urcitu situaciu. Dohodli sme sa, ze po mojom navrate si k tomu sadnem a dotiahneme to.

Ty si tuto informaciu ZNEUZIL a pravdepodobne vo viere ze nebudem mat moznost reagovat, zacal si spamovat vsetky clanky svojim jednostrannym vyjadrenim.

Marian, HANBA Ti! Nemam problem, ked sa handrkujeme v clankoch na to zameranych.

Ty si sa vsak znil k tomu, ze svoje nezmyselne jednostranne vyjadrenie vkladas pod clanky o detoch, materskych skolach, a dokonca pod najnovsi clanok o stretnuti predstavitelov minuleho rezimu pri pamatniku Zelazna opona.

Marian, cakal som vselico, no toto si prehnal. Prehnal si to - ide o Tvoje nazory a zacal si sa kopirovat spravanie vedebia mesta - VSETKO MOZEM lebo som to JA.

Marian - nemozes! Objednal si si reklamu a tu si si uverejnil.

Osobne Ti davam poslednu sancu - ospravedlnit sa citatelom SOL a mne osobne za Tvoje nepristojne spravanie sa a pockat na moj navrat domov tak, ako sme boli dohodnuti.

Povedal som Ti do telefonu, ze mam hodne prace a urcujem si priority.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 17:30:44
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 17:28:09
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 14-11-2014 17:26:09
pan Sidor opäť veľké písmena? To nie je slušne, ale tu ide skôr o to aby ste rozoznal svoje príspevky. Ďalej otázku ste mohli položiť začiatkom týždňa, lebo teraz odpoveďou by ste si zbierali hlasy.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 17:20:28
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 17:14:46
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 17:08:49
MILOS
BOJIS SA ZVEREJNIT TO CO SOM NAPISAL
NECH OBCANIA ROZHODNU CI SOM PORUSIL MORATORIUM
NIE TY
A KED CHCES TAK MI ZABLOKUJ AJ PRISTUP

VED TO NEBUDE CENNZURA Z TVOJEJ STRANY

NEMAS ODVAHU POVEDAT ANI SVOJ NAZOR
TAK ABY SI HO MOHLI VSETCI PRECITAT
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 17:03:00
MAJKO VERSUS SIDOR | 14-11-2014 16:44:15 | - Marian Sidor, priatelu, vyzyvam Ta verejne, dodrzuj pravidla, ktore sme stanovili pre obdobie 48 hodin pred volbami.

Ziadam Ta, zby si nespamoval diskusie. Uz Ti bol zablokovany moznost publikovat clanky pocas moratoria, lebo si porusil pravidla. Teraz som Ti bol nuteny stiahnut 2 prispevky, o ktorych uverejneni sme sa dohodli za urcitych podmienok.

Marian, dodrz to, lebo zazijes tu ostudu, ze budes prvy clovek v historii media, ktory bude mat zablokovany pristu do neho UPLNE.
Pavol Kurbel | 14-11-2014 16:54:04
Pán Sidor, len Vám pripomínam, čo ste mi počas nášho rozhovoru na zastupiteľstve povedal. A síce, že keby sa jednalo o váš majetok, tak by ste tú zmluvu nepodpísal. Dúfam, že to ako čestný človek nepopriete.
gulak | 14-11-2014 16:52:11
Píšete tu,že podnik bol v katostrofálnom finančnom stave..tak prečo potom mesto nepodalo trestné oznámenie na bývalého konateľa..
Registrovaný MAJKO VERSUS SIDOR MAJKO VERSUS SIDOR | 14-11-2014 16:44:15
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Pavol Kurbel | 14-11-2014 16:42:05
Zmluva o prenájme bola podpísaná myslím v polovičke novembra. Čo takého veľkého urobil súkromný investor za jeden a pol mesiaca, že podľa dolu uvedenej správy ktorú vypracoval Ing. Káčer bol MsBP v dobrom stave?
Alebo neviete čítať?
Tých pár zaplatených ľudí, čo tu neustále vypisuje tieto nezmysly si môže písať čo chce. Ľudia nie sú blbí a vedia čítať. Robíte chybu, keď ich podceňujete. No a teraz nech napíše odpoveď ďalší, vedľa vás sediaci kolega.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 16:41:56
PAN KURBEL
POTREBUJETE AZ TAKY "VYPLACH ZALUDKA"
AKO SPRAVIL PRE VAS CITATEL PODO MNOU

TO STE NEMOHLI FEROVO A JASNE PRIST NA DUEL
PRED KAMEROU
STE SKUTOCNE TAK ......... CLOVEK
KTORY POTREBUJE ............... ABY SI TO UVEDOMIL

MENIM SI MOJ NAZOR NA VAS K HORSIEMU

MARIAN SIDOR
pán Kurbel, demagóg | 14-11-2014 16:28:39
Ste majster v klamaní a zavádzaní ľudí . Vy dobre viete o to , že počas roku 2013 už bežali racionalizačné opatrenia a kroky vďaka pŕáci ing Káčera . a to , že tento človek zachránil MsBP pred krachom, nadstavil ďaľšie smerovanie podniku ktorého jedinou možnosťou rozvoja je strategick´ partner je fakt. Založenie spoločnej firmy Energetika malo pozitívny dopad na možnosť uchádzať sa o dotácie z EÚ , čo bez vkladu kapitálul a mozgoveho potencialu odborníkov nebolo možné.Podmienka mesta a poslancov bola nezvyšiť cenu tepla pre obyvateľov Serede, vybudujú sa nové rozvody tepla a mesto bude mať rozhodovaciu právomoc v dozornej rade. 4 zo 6 členov DR sú za mesto.
Všetky postupy a výber é konania prebehli transparentne za účasti poslancov MsZ. a všetky zmluvy boli zverejnené na webe. Že vy si niečo myslíte a úmyselne nepoviete celú pravdu je tragédia pre obyvateľov , ktorí vás volili.
Ak si ani neviete prečítať materiál k tejto záležitosti a hráte sa na odborníka v tepelnom hospodárstve, na právnika i ekonóma je to hrozné . Ste človek , podozrievavý a konfliktný od prírody a to sa vám vráti. Vás nezaujíma problém a pravda a riešenia v prospech ľudí ale zlo. ak chcete pravdu, zistite si stav v akom to bolo a čo sa urobilo, kontaktujte pracovníka zo sereďanov ktorí tam pracujú. Potom nenapíšete bludy a nezmysly ani sem ani do žiadneho iného periodika. Mojja úcta. sereďan.
Pavol Kurbel | 14-11-2014 16:26:46
Na žiadnych iných kandidátov ako na kandidátov za KDH a Zmena Zdola, sa nevylialo toľko nenávisti a špiny. Asi je to tým, že tí, ktorým ide o ich špinavý biznis sa boja, že títo kandidáti by sa nedali ani kúpiť a ani zastrašiť. A preto musia na nich špiniť, len aby sa nestali poslancami a oni mohli nerušene pokračovať vo svojich biznisoch.
Tibor | 14-11-2014 16:16:17
Pripájam sa k príspevku podomnou a ešte pripomeniem, že aj pred vyše 2000 rokmi tu bol tiež jeden taký podobný človek. Jedol a hodoval s ostatnými podielal sa s nimi na všetkýh akciách a nakoniec sklamal a zradil najbližších. Viete o kom píšem? Jeho meno bolo Judáš!
volič | 14-11-2014 16:10:01
Keď sa aj za ostatné štyri roky o niečo zhoršilo hospodárenie mesta, ale sa aspoň aj mnoho vybudovalo, čo je viditeľné. Stále je mesto na výbornom 10 mieste v hospodárení, čo potvrdil aj rating, a pritom sa robí pre občanov veľa, ako nikdy predtým. Je mi jasné koho volím. Pán Troják už bol poslancom a čo dokázal vybaviť-urobiť pre Hornočepeňanov ?
jozef f. | 14-11-2014 15:59:26
Pan Kurbel, po tych Vasich vystupoch na poslednom zastupitelstve 11.11. musim povedat, ze ste jeden zly, zly a hlavne zakerny clovek... Aspon trosku si to uvedomujete ????
Iba balamutite ludom hlavy...
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 14-11-2014 15:55:11
Vy by ste na nás útočili aj keby sme boli akoalícia RVHP a OECB, lebo niekomu proste vadí, že by mohol niekto vymeniť ich zadky v zastupiteľstve. Ale raz ten čas príde. Či to bude teraz alebo o 4 roky. Len aby potom nebolo neskoro. (Nepíšem teraz o nás, lebo je tu teraz viac nových tvári aj mimo koalície)
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 14-11-2014 15:44:57
Na základe prosby p. Kurbela sem prikladám úvodnú stranu Výročnej správy MbP Sereď:

---

Vážení vlastníci, klienti a obchodní partneri, zamestnanci,

Rok 2013 znamenal pre Mestský bytový podnik Sereď rok výrazných zmien. Tieto zmeny boli
nevyhnutné nakoľko spoločnosť zaostávala vo viacerých parametroch a nedokázala sa prispôsobiť meniacim sa podmienkam a požiadavkám trhu. Spoločnosť zaostávala v oblastiach ako je riadenie, kde nefungoval kompetenčný model, organizačná
štruktúra nevyhovovala požiadavkám spoločnosti a znižovala sa produktivitu práca. Druhým
negatívnym aspektom bola zaostalosť v oblasti informačných technológií, kde software nebol schopný reagovať na rýchlo sa meniacu situáciu, taktiež nedostatočná znalosť v tejto oblasti zhoršovali celú situáciu. Závažným finančným aspektom kritického stavu bolo finančné plánovanie a evidencia.

Celková investícia do geotermu a kogeneračnej jednotky prestavovala 1,80 mil. EUR, pričom úver predstavoval 1,182 mil. EUR. Tento nesúlad medzi finančnou potrebou a zdrojmi spôsobil krátkodobú finančnú nelikvidnosť spoločnosti a nemožnosť reinvestovať prostriedky do udržiavania existujúcich aktív spoločnosti. Taktiež spojenie tepelného hospodárstva s podnikaním v oblasti správy bytov a nebytových priestorov sa ukázal ako dávno prekonaný a v dnešnej dobe prinášal viac problémov a rizík ako prínosu.

Po vykonaní analýz sme za podpory vedenia mesta začali relizovať ozdravné kroky, medzi ktoré patrilo: zvýšenie produktivity práce zavedením novej organizačnej štruktúry a postupné
prispôsobovanie ako aj akumulácia funkcií a kompetencií, čím sa nám podarilo znížiť stav
zamestancov (vzhľadom na dĺžku výpovednej doby sa časť prejaví až v budúcom roku 2014). Prekonali sme nedostatok financií prostredníctvom splátkového kalendára s hlavným dodávateľom a následným kontokorentným úverom. Prerokovali sa hlavné zmluvy s dodavateľmi plynu a elektrickej energie, pri obidvoch sa dosiahlo zníženie ceny. Spustili sme kompexnú obnovu IT štruktúry a prirpavili implementáciu moderných softwarových riešení. Taktiež sa podarilo zrealizovať odčlenenie správy bytov a nebytových priestorov, ako aj odčlenenie evidencie spravovaných objektov a MsBP Sereď. Avšak aj keď sme predpokladali dosiahnutie týchto krátkodobých cieľov, museli sme zároveň vyriešiť dlhodobú stratégiu rozvoja MsBP Sereď a zásobovania a distribúciu tepla v meste. Preto sme
v roku 2013 zrealizovali výber strategického partnera, ktorému sme prenajali aktíva MsBP Sereď.

Hlavným cieľom bolo zabezpečiť investície do obnovy a rozvoja teplárenských aktív pri čo najmenšom tlaku na cenu. Kedže tieto ciele sú protichodné, bude to vyžadovať veľkú mieru profesionality a opatrnosti. Profesionalitu veríme, že prinesie strategický partner, ktorý má bohaté skúsenosti s obnovou teplárenských aktív, a opatrnosť zabezpečí kontrola kde si mesto ponechalo rozhodovacie právomoci v kľúčových oblastiach.

Pred nami stojí náročný rok 2014, kde bude treba dotiahnuť všetky naštartované zmeny a pripraviť komplexný plán obnovy, rozvoja a zefektívnenia centrálneho zásobovania teplom. Verím, že tím ktorí vytvorili zamestnanci, mesto a strategický partner dosiahnu stanovené ciele a odberatelia nižšiu cenu a kvalitnejšie služby.

Zároveň chcem využiť túto príležitosť a opätovne sa úprimne poďakovať za odvedenú prácu všetkým členom tímu a zamestnancom MsBP Sereď, predstaviteľom mesta a samozrejme naším klientom a externým spolupracovníkom.
pánovi Danielovi | 14-11-2014 15:19:20
Je stupídne, čo tu v Seredi KDH , SOL a Zmena zdola urobili. Úplnaá samovražda pre kandidátov tejto koalície. Spojenie ktoré nosí zlo ešte nikdy nevyhralo .A Troják čo chodí po bytoch a domoch a hovorí že nič sa tu nerobí a on to ide meniťˇ . Ostuda. Toto je koaličný potenciál jak ked KDH ci postavili proti Kiskovi Hrušovského . Bez súdnosti .
gulak | 14-11-2014 15:14:04
Tak,ako v novembri 89. ľudia našli svoju moc na ulici a pomohli terajším politikom k moci...tak týchto politikov moci zbaví zase,len ulica..
Pavol Kurbel | 14-11-2014 15:07:12
Ak slušní ľudia nepôjdu voliť, tak potom tak nám treba.
Pred chvíľou ma slečna Tóthová pod iným článkom upozornila, že, VÝROČNÁ SPRÁVA O STAVE MSBP ZA ROK 2013 bola na SOL uverejnená 26.7.2013
Prečítajte si ju, a zhodnoťte sami, v akom stave bol MsBP. Ak vám ani toto neotvorí oči a je vám jedno, čo sa udialo s MsBP, tak potom naozaj nemá význam v tomto meste niečo robiť. Veď sme sedeli na teplom prameni, ktorí nám takmer zadarmo mohol vyhrievať byty a vodu. A my sme to prenajali.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 15:02:16
gulak | 14-11-2014 14:46:37 | - v takom pripade znovu zvitazi MLCIACA VACSINA a ja horny banner ktory platim z vlastnych penazi v prospech demokracie predam na reklamu beznej firme, ktora sa rozhodne oslovit zakaznikov.

Preco? Lebo uznam, ze ludia sa chcu mat tak, ako sa maju. Chsu, aby mali media platene z nasich dani zablokovane pre slobodnu diskusiu a chcu, aby v nich bola CENZURA.

Preto, lebo obcan nepochopil, o com je demokracia a o com je SOL.

A preto, lebo civilizovana spolocnost nemoze fungovat vtedy, ked slusni, schopni, nezavisli, ti, ktori nie su odkazani na mestsky rozpocet a nekorumpovatelni zostanu doma.
gulak | 14-11-2014 14:46:37
Presne tak..tiež som nechcel ísť voliť,ale pôjdem a takisto by mali ísť voliť všetci ľudia,ktorí nie sú spokojní s terajším vedením mesta...lenže asi to dopadne tak,že pravoverní nášmu cisárovi pôjdu voliť všetci a tí nespokojenci zostanú doma,lebo sú lenivý zo svojho času obetovať pár minút na vyjadrenie svojej nespokojnosti..
daniel | 14-11-2014 14:35:34
Pán Kurbel osobne sa s Vami nepoznám,ale máte pravdu. Chodil som voliť 20.rokov a zaprisahal som sa že tentokrát už nepôjdem. No čosi mi hovorí len choď!
ako je to s hospodárením mesta | 14-11-2014 14:35:02
Sereď
Hodnotenie finančného zdravia (2010 - 2013)
Celkové finančné zdravie 5,4 / 6

výborné finančné zdravie +


Zložky finančného zdravia


Základná bilancia i

2,3


Dlhová služba i

5,9


Celkový dlh i

6,0


Záväzky aspoň 60 dní po splatnosti i

6,0


Okamžitá likvidita i

6,0

Hlavné indikátory (2013)
+Základná bilancia

-6,8 %



+Dlhová služba

0,7 %



+Celkový dlh

0,0 %



+Záväzky aspoň 60 dní po splatnosti

0,0 %



+Okamžitá likvidita

444,4 %



Ostatné indikátory (2013)
+Bilancia bežného účtu

4,1 %



+Bilancia kapitálového účtu

-183,2 %



+Záväzky po splatnosti k príjmom

0,0 %



+Čistý majetok

401,0 %



+Pohotová likvidita

477,7 %



+Úvery od ŠFRB k príjmom

17,1 %

Indikátory na obyvateľa (2013)
+Základná bilancia na obyvateľa

-34 €



+Celkový dlh na obyvateľa

0 €



+Čistý majetok na obyvateľa

1 859 €



+Výsledok hospodárenia na obyvateľa

-66 €

Vstupné finančné ukazovatele
Príjmy a výdavky (2013)
+Bežné príjmy

8 042 565 €

+Kapitálové príjmy

496 570 €

+Bežné výdavky

7 710 298 €

+Kapitálové výdavky

1 406 228 €

Záväzky a pohľadávky (2013)
+Záväzky po splatnosti

0 €

+Záväzky aspoň 60 dní po splatnosti

0 €

+Krátkodobé pohľadávky

179 185 €

+Dlhodobé záväzky

1 379 674 €

+Krátkodobé záväzky

539 077 €

Úvery a účty (2013)
+Úvery od ŠFRB

1 334 020 €

+Neobežný majetok

28 951 515 €

+Finančné účty

2 395 758 €

+Bankové úvery a výpomoci

0 €

+Výdavky na splácanie istiny

38 168 €

+Úrokové splátky

19 613 €

Ostatné (2013)
+Počet obyvateľov k začiatku roka

16 839

+Výsledok hospodárenia

-1 118 752 €



Sereď
Hodnotenie finančného zdravia (2007 - 2010)
Celkové finančné zdravie 5,4 / 6

výborné finančné zdravie

Zložky finančného zdravia

Základná bilancia i

2,7

Dlhová služba i

5,9

Celkový dlh i

6,0

Záväzky aspoň 60 dní po splatnosti i

6,0

Okamžitá likvidita i

6,0

Hlavné indikátory (2010)
+Základná bilancia

7,3 %



+Dlhová služba

0,6 %



+Celkový dlh

0,3 %

+Záväzky aspoň 60 dní po splatnosti

0,0 %



+Okamžitá likvidita

536,8 %

Ostatné indikátory (2010)
+Bilancia bežného účtu

0,6 %



+Bilancia kapitálového účtu

30,1 %



+Záväzky po splatnosti k príjmom

-



+Čistý majetok

396,4 %



+Pohotová likvidita

584,9 %

+Úvery od ŠFRB k príjmom

11,5 %

Indikátory na obyvateľa (2010)
+Základná bilancia na obyvateľa

42 €



+Celkový dlh na obyvateľa

1 €



+Čistý majetok na obyvateľa

1 869 €



+Výsledok hospodárenia na obyvateľa

-13 €

Vstupné finančné ukazovatele
Príjmy a výdavky (2010)
+Bežné príjmy

7 499 003 €

+Kapitálové príjmy

2 208 788 €

+Bežné výdavky

7 453 976 €

+Kapitálové výdavky

1 544 461 €

Záväzky a pohľadávky (2010)
+Záväzky po splatnosti

-

+Záväzky aspoň 60 dní po splatnosti

0 €

+Krátkodobé pohľadávky

258 812 €

+Dlhodobé záväzky

943 249 €

+Krátkodobé záväzky

537 725 €

Úvery a účty (2010)
+Úvery od ŠFRB

920 929 €

+Neobežný majetok

28 760 981 €

+Finančné účty

2 886 524 €

+Bankové úvery a výpomoci

0 €

+Výdavky na splácanie istiny

30 136 €

+Úrokové splátky

19 092 €

Ostatné (2010)
+Počet obyvateľov k začiatku roka

16 924

+Výsledok hospodárenia

-227 142 €



---------------------------------------------------------------

Zaujimavym sa javi porovnanie niektorych ukazovatelov:


- zakladna bilancia bola v roku 2010 hodnotena na 2,7 a v roku 2013 len 2,3 cize ide o pokles o 0,4 bodu.

- okamzita likvidita bola v roku 2010 o cca 100% vyssia ako v roku 2013, cize mesto je schopne horsie splacat svoje zavazky (i ked v porovnani so zavazkami je stale na tom dobre)

- zakladna bilancia na obyvatela (tzn. prijmy - vydavky v prepocte na obyvatela mesta) boli v roku 2010 na urovni 42 € pricom v roku 2013 na urovni -34 €, cize rozdiel 76 € (o tolko sa zhorsila bilancia na obyvatela).

- vysledok hospodarenia na obyvatela mesta za zhorsil o 53 € - z -13 € v roku 2010 na - 66 € v roku 2014

- vysledok hospodarenia mesta bol v roku 2010 v sume -227 142 € a v roku 2013 -1 118 752 €, cize vysledok hospodarenia sa zhorsil o 891 610 €.

------

Co sa tyka samotneho ratingu hospodarenia mesta Sered - v roku 2013 obsadilo mesto Sered 10. priecku, co je v celoslovenskom meritku pekny uspech (a chvali sa nim aj sucasne vedenie mesta). Avsak nejde nepripomenut, ze v roku 2010 mesto obsadilo 7. poziciu, v roku 2011 dokonca 4. poziciu, v roku 2012 taktiez 4. poziciu. Cize v ostatnych styroch rokoch ide v podstate o zhorsenie hospodarenia mesta.




udaje su prevzte zo stranky: www.obce.ineko.sk



gulak | 14-11-2014 14:29:52
To,že sa tu útočí na nových kandidátov a pritom ešte nemali žiadnu možnosť dokázať svoje kvality..mi pripomína čas pred novembrom 1989...
Pavol Kurbel | 14-11-2014 14:21:01
Čítam tu tie hnusné útoky na pána Majka a je mi z nich zle.
Slušní ľudia v tomto meste majú jednu obrovskú výhodu oproti iným mestám a síce, že majú noviny, kde má prístup každý. Každý, kto sa zaregistruje môže bez cenzúry do nich napísať čo chce. A preto sú nebezpečné pre tých, ktorí dokážu využívať toto mesto. Preto sú tu tie zbesilé útoky na majiteľa novín. Noviny im nevyhovujú, lebo je na nich možné poukázať na prešľapy kohokoľvek. A to mocní nemajú radi. Často jedinou obranou bezbranných je publicita a to týmto vlkom nevyhovuje. Myslím, však že príde čas, keď si hodnotu týchto novín väčšina obyvateľov uvedomí. Až potom pochopia, čo pre nich pán Majko za svoje peniaze urobil. A čo sa týka volebných novín. Pán Majko iba z archívu poskytol články. A pritom povedal, že ak príde aj druhá strana, je ochotný ich taktiež bezplatne poskytnúť aj im.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 13:36:02
seredcan | 14-11-2014 13:34:45 | - to su volebne noviny kandidatov, nie moje.
Pozorovatell | 14-11-2014 13:35:39
Je vidieť, že nikto to nepochopil. Bijete sa tu za MT ale nikto z vás nepochopil, že Majkova úderka neexistuje. Nebol by blby aby tam dal dvoch dvadsaťročných čo nemajú šancu. Iných expertov by si našiel a nie ľudí z ulice.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 13:34:56
Pavol | 14-11-2014 13:22:51 | - nemajte obavy, vzdy pocitam s tym, ze som hromozvod a nevadi mi to.

Nekandidujem do volenej funkcie a tak som mimo boja. Tym, ze utocite nie na kandidatov ale na SOL a mna a ignorujete pravdu publikovanu a dokazanu e-mailami a fotodokmumentaciou aj od primatora dokazujete, ze SOL zase nie je az tak zanedbatelne z pohladu verejnej mienky.

Najlepsim dokazom je hned prvy prispevok v diskusii - aj sam Martin pochopil, ze toto nie je statistika, ktora sa mu z pohladu historie lichoti.
seredcan | 14-11-2014 13:34:45
Na to ze vas nezaujima kto vyhra, sa dost angazujete sa mi zda.
Tie noviny v schranke ste si tym padom mohol usetrit,
aj tak sli hned do kosa.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 13:29:56
Pozitivna kampan vs. antikampan | 14-11-2014 13:21:59 | - napisal zo Vam zrozumitelne a jasne - nesnazte sa robit raklamu na SOL, inak Vam bude zablokovany pristup do media a diskusia bude obmedzena.

Ak mate potrebu prezentovat sa za kazdu cenu, vyuzite ostatne media.
Pavol | 14-11-2014 13:22:51
p. Majko, ako už niekto písal: pod článkami sú síce mená Kurbel a Sklenár ale oni s Vami vedú dlhé konzultácie. Hľadáte spolu čo kde ešte vyšpárať na toho zlého Tomčányiho. ( a to nehovorím o článkoch písaných Vami )
A neopakujte stálo dookola, že všetky diskusné príspevky, ktoré obhajujú Tomčányiho sú jeho platení ľudia. NIE SÚ !! Ani ja nie som. Vaše ego utrpelo a neviete to predýchať. Preto argumentujete len týmto.
Ale naopak, všetky negatívne útoky na Tomčányiho píšu Vaši ľudia. Ako ich nazvali Majkova úderka.
p. Majko, primátor neodmietol komunikáciu, on a Veselický dokonca so SoL komunikujú, oni jednoducho nekomunikujú s VAMI !! pochopte to konečne. Tieto noviny ste s týmito voľbami pochovali. Oni síce budú existovať aj naďalej, ale ľudia už majú svoju mienku o Vás. A môžete sa snažiť ako chcete, svoje dobré meno ste stratili.
Stále hovoríte, že Vám o nič nejde, že vy nekandidujete. Ale ide Vám o veľa. Ide Vám o zosadenie Tomčányiho, ide Vám o to dostať do MsZ Vášho človeka, ktorého ste presvedčili, aby kandidoval. Pevne verím, že nikto z Vašich ľudí do MsZ neprejde.
Pozitivna kampan vs. antikampan | 14-11-2014 13:21:59
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 13:11:36
seredcan | 14-11-2014 12:50:27 | - Vy stale nechapete, ze ma nezaujimaju jeho preferencie, nezaujima maako dopadnu volby? Ja vysledok zhruba poznam. Je takmer jasny z toho, kto je chyteny ako zaklad volicskej zakladne. Taktika proste urobi svoje, pokym sa nezmenia pomery v pridelovani dotacii a tie nebudu pod kontrolou verejnosti, dovtedy to tak proste bude.

Mna zaujima ARCHIV. Pre buducnost, preto, aby sa trvale dalo dohladat to, ze tu je konkretna osoba, ktora nieco slubuje a ine robi.
haha | 14-11-2014 13:11:08
nezaujaté médium olé ;)
Michal | 14-11-2014 13:05:07
P.Majko mozem vedetie ako porusil prispevok Pozitivna kampan vs. antikampan pravidla diskusie???
Dakujem za odpoved.
Sereďan | 14-11-2014 12:53:07
Pán Majko, nikto vám neberie váš názor. Ale po tých všetkých urážkach, ktoré sú vo VAŠICH novinách sa ešte čudujete? Nemyslel som si, že ste taký naivný. Tomčány sa porozpráva a pomôže aj poslednému bezdomovcovi, ale prečo by mal skákať ako mu hocikto bude pískať? A keď píšem HOCIKTO, myslím aj vás. Vy ste samozvaný novinár neobjektívnych novín a on má priamy mandát od občanov. Vy ste sa o podobný mandát uchádzali vo voľbách do VÚC a výsledok? Napriek tomu, že si o sebe myslíte, že vy ste ten pravý, napriek tomu, že ste mali za sebou silné médium SOL , neuspeli ste.
Čo keby ste občas o sebe zapochybovali. Ale je to z mojej strany len výstrel do tmy, lebo ľudia typu vás, Kurbela a myslím, že vami vymysleného Roba Horvátha o sebe nezvyknú pochybovať. Jednoducho: mýlia sa VŽDY tí ostatní.
A jeden príklad „objektivity“ SOL: v Seredi bola krásna akcia POMOCNÍČEK. Zúčastnilo sa tam vyše 500 pretekárov, osobnosti, šľachetní ľudia a vy ste sa o nich ani nezmienili. K tomu niet čo dodať.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 12:52:20
anonym | 14-11-2014 12:41:01 | - ucelom media nie je presviedcat ludi, ale priniest informacie.

Z casti je misia naplnena - dokazy su v clanku. Kandidat Tomcanyi nedodrzal slub a dohody. To je vsetko. Nic viac a nic menej.

Volte jkoho chcete, te to Vase ustavne pravo. Aj ja budem.
Pozorovatel | 14-11-2014 12:52:01
V tom videu je väčšina ľudí čo im mesto dáva dotácie. Žiadny občan z ulice. Je profesionálne spravene a bolo zhodou okolnosti vydané v deň keď začalo moratórium. Mimochodom, citát v množnom čísle môže napovedať že mu záleží a aj jeho skupinke
seredcan | 14-11-2014 12:50:27
Pan majko, jedna priatelska rada.
Keby ste boli na martina dobry a robili mu pozitivnu reklamu,
to by ste videli ako by mu isli preferencie dole :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 12:50:03
Pozitivna kampan vs. antikampan | 14-11-2014 12:26:35 | - ak je tu niekto arogantny, tak jedine Vy a to tym, ze nerespektujete pravidla sukromneho media. Nie, nepatri Vam a preto zostante na FB.
Este jeden pokus o reklamu a zablokujem Vam pristup uplne.

anonym | 14-11-2014 12:41:01
P.Majko,nie som ani primátorov clovek ani s vasimi nazormi sa nestotoznujem,ale naozaj ste mali zatiahnut ručnú brzdu.Vacsina toho hnusu co tu bola popisana totiž uskodí len vám a vasim prívržencom.Tomčányimu ste tým ku podivu pomohli
nezavislost | 14-11-2014 12:31:50
No, konecne sa niekam psouvame v tejto debate, kde je tona zbytocneho balastu ;)
Takze mozem to zhrnut takto?
Stretli ste sa s priamtorom 6.11.2014 na MsU? Ano
Odpovedal na otazky, ktore boli na rovnake temy ako vo vasich emailoch? Nie
Boli tieto vyjadrenia zaznamenane? Ano/Nie?
Bol tento zaznam, resp. jeho vystup (clanok) zverejneny? Nie
Poslali ste nasledne za priblizne 8 hodin email s otazkami tematicky rovnakymi ako boli polozene na osobnom stretnuti? Ano

Je to takto ok?
Dakujem
Pozitivna kampan vs. antikampan | 14-11-2014 12:26:35
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 12:24:07
Nezavislost | 14-11-2014 12:16:54 | - nedostal som ziadne odpovede. Martin len povedal, ze pred volbami sa vyjadrovat nebude a ja som mu oznamil, ze to chcem mat v e-maili, aby nik nemohol povedat, ze je nieco prekrutene. Preto som mu e-mail poslal. NEREAGOVAL NA NEHO. Preco, sa spytajte jeho. Ja odpoved poznam.

Ohladom zamestnavania rodinnych prislusnikov na urade - v 1. rade ja som mu otazku nekladol, a v rade druhom ja viem, ze konkretne on nie je tak blby, aby zamestnal svojich blizkych. Od diskutujucich padli urcite mena.

Martin mi povedal, ze aj moja manzelka ma rodinu zamestnanu na MsU. Manzelku mam iba jednu. Prvu a verim ze aj poslednu. A pokial viem, tak tam nepracuje ziadna jej rodina. Martin si pravdepodobne pomylil jej meno za slobodna.

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 12:18:55
seredcan | 14-11-2014 12:04:07 | - osobne som Martinovi povedal niekolkokrat, ze tu nebudu vitazi a porazeni. Budu len porazeni.
Otazkou je, ci ja chcem vyhrat. Keby som mal zaujem, tak by som to tu, u seba doma riesil tak, ako to riesil Martin za nase peniaze tam, kde to ovlada. - ZIAL...

Ja sa otvorenej debaty na rozdiel od poslancov a Martina nebojim.

A cim viacej sa opakuju prispevky od ludi zavislych na Martinovi, tym lepsi prehlad ziskavam, do akej miery dokaze z ludi urobit zavislych na sebe.

Ja presadzujem samostatnost a nulove vazby - som za to, aby ludia mysleli a konali samostatne. Aby boli ekonomicky nezavisli a aby neboli odkazani na to, co tu zopar ludi predvadza.

Na veci je krasne to,ze mozu napisat cokolvek - publikovane fakty nezmenia a Martin dokazal. ze taktizuje, nechce riskovat ziadnu otazku na telo a je ochotny komunikovat iba tam, kde dostane otazky podla svojich predstav. Proste tam, kde si loajalitu mesto kupuje za nase spolocne peniaze.
Nezavislost | 14-11-2014 12:16:54
Pan Majko, trochu som sklamany z Vasej reakcie, ale ako rad hovorite aj neodpovedanie na otazky je vlastne odpoved.
Co skusam? Nic, pan Majko. Chcem len vediet kde je pravda. Dali ste clanok kde pisete, ze ste nedostal odpovede na otazky ohladne budovy na Pazitnej, MsBP a zamestnavania rodinnych prislusnikov primatora na MsU. Hned prvy diskusny prespevok je od priamtora, v ktorom tvrdi ze sa s vami 6.11. stretol a na kameru Vam odpovedal na otazky, ktore prepokladam boli tematicky rovnake ako tie v emailoch. Spytal som sa slusne bez urazok, ci ste na takomto stretnuti bol, ci Vam primator naozaj na take otazky odpovedal a ak sa robil zaznam ci je zverejeny (bude/nebude) aby sme si tie otazky a odpovede mohli pozriet/vypocut/precitat. Na stretnuti som nebol, ostatne som o nom nevedel a preto som Vam predlozil dane otazky nakolko chcem zistit kde je pravda. A preco sa do toho staram? Pan Majko vy ste ten kto sem dal verejne pristupny clanok o tom ze primator nekomunikuje, ze nodpoveda na otazky, on sem dal nasledne reakciu, ze na ne odpovedal, prepacte nemam dostatok informacii aby som vyhodnotil kto ma pravdu a kedze sa jedna o kandidata na primatora tak chcem byt informovany, koniec koncov ved vy sa hlasite o plnu informovanost obcanov mesta, tak podla mna zodpovednaie jednoduchych otazok (naozaj mi stacia odpovede ano pripadne nie)mi pomoze utvorit si nazor na tuto temu. K vasemu zaveru prispevku dodam len tolko, ukazali ste svoju inteligenciu a som rad, ze sa nehanbite za to ze opvrhujuete slusnymi diskutjucimi, ktori maju nazor iny ako vy.
seredcan | 14-11-2014 12:04:07
Ako som si precital prispevky, vyzera to tak, za majko prehral na vlastnom ihrisku. Este by ste to mohli zachranit mazanim prispevkov. Go tomcanyi go!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 11:39:36
anonym | 14-11-2014 11:30:56 | - Vasa negramotnost ma zaraza. Je to asi unikat, kedze viete anonymne polozit otazku mne (co s tym nemam uplne nic spolocne) a nie ste schopny precitat si podpis pod clankom.

To je choroba, alebo aj Vy patrite k ludom, ktori sa nemaju doma s kym bavit?
anonym | 14-11-2014 11:30:56
Pán Majko, kedy dostal Cosmos dotáciu z mesta 7311€? Kto takto zaviedol celú verejnosť a kto vydal tieto klamstvá?
Vy pán Majko? pán Sklenár? pán Kurbel? pán Gašparík? pán Herega ? pán Sladký? pani Kapustová? pan Neslušan? KTO?
Pozorovatel | 14-11-2014 11:16:52
Anonym tak ten čas už nemrhajte, a choďte už vypisovať len do SN. Aha tam sa nedá anonymne. Ale tak to chceli naši hradní pani.
Michal | 14-11-2014 10:57:09
Anonym- velku pravdu si teraz napisal...
anonym | 14-11-2014 10:51:11
Uz naozaj nestojite zato,aby sme tu mrhali s vami cas.Za primatorom si stojime a tesi ma,ze z jeho strany sme sa tu nedockali ziadnych podvratackych utokov na kohokolvek.Vy sa totiz drzite hesla " kto nie je so mnou,je proti mne " a tak sa aj spravate.
Len toľko | 14-11-2014 10:26:14
Chúďa dieťa
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 10:23:56
To hádam nie | 14-11-2014 10:18:41 | - keby som Vas chcel verejne zosmiesnit, tak by som Vam napisal, ze pyta sa novinar. Kedze to mate pomotane, tak Vam len poviem, ze si svoj cas vazim a venujem ho na miesto Vasmu vzdelavaniu svojmu dietatu. ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 10:20:46
Nateraz na zaver - som rad, ze presna statistika Martinovej NE kominukacie trafila klincek po hlavice. Sice sa nikto z vas nezmohol k ziadnej zmysluplnej reakcii k uvedenym nespochybnitelnym faktom - ved to prisl on, tvrdil on a nechal sa k tomu aj vyfotit - tak sa snazite zahmlievat.
Fakty zostanu faktami a zahmlievanie zahmlievanim.
To hádam nie | 14-11-2014 10:18:41
Novinár má problém odpovedať na otázky?
Stretli ste sa s priamtorom 6.11.2014 na MsU? Ano/Nie
Odpovedal na otazky, ktore boli na rovnake temy ako vo vasich emailoch? Ano/Nie
Boli tieto vyjadrenia zaznamenane? Ano/Nie
Bol tento zaznam, resp. jeho vystup (clanok) zverejneny? Ano/Nie
Poslali ste nasledne za priblizne 8 hodin email s otazkami tematicky rovnakymi ako boli polozene na osobnom stretnuti? Ano/Nie
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 10:16:51
anonym | 14-11-2014 06:20:42 | - aka je Vasa norma? Mate prikazane len dva prispevky za sebou, alebo to bude zaspamovane od Vas cele?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 10:14:39
anonym | 14-11-2014 06:25:34 | - Vy si uz pre Boha chodte vypit to vychladene sampanske, evidentne Vam chyba.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 10:11:48
Michal | 14-11-2014 06:56:22 | - uz ste to pisali. Nemate sa s kym doma porozpravat, ked to vsetko opakujete do diskusie?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 10:08:40
nezavislost | 14-11-2014 07:27:37 | - napiste co to skusate? Boli ste na stretnuti trvajucom tam 5 minuty? Ak nie, tak sa chodte bavit s mamickou, tam viete o com zvyknete hovorit.Starajte sa do toho, do coho vidite.
rovnako | 14-11-2014 09:44:52
budu volit Tomcanyiho aj dospelí čo dobre vidia
anonym | 14-11-2014 09:35:37
Kde su relacie z radia, preferencie jednotlivych kandidatov na poslancov a ankety medzi seredčanmi, ako to pán Majko sluboval na to červenom baneri predčasom a už zmizol?
Na gymnaziu a obchodnej akademii urobili skusobne voľby ako by volili mladi nad 15rokov
zucastnení 403
platnych 318

Trojak 60 hlasov , 18,9 %
Tomčanyi 256 hlasov. , 81,1%

Primatorom ak by volil mladí by sa stal Tomcanyi.

Pozorovatel | 14-11-2014 08:09:02
Už je to tu ako telenovela. Keď dochádzajú argumenty na p.Majka tak sa začne kopať do kandidatov KOALÍCIE ZMENA ZDOLA-DU a KDH. Tak už zložte nenávisť a v sobotu dokážte, že terajší primátor má 100% (sto percentnú) podporu ľudí, tak ako tu tvrdíte aby tu chladiacu fľašu si mohol s vami vypiť.
nezavislost | 14-11-2014 07:27:37
A stale dokola paranoja, ze sme ludia plateni priamtorom, Lubom Veselickym, zlymi poslancami :)
Tak sa vratme k podstate clanku pan Majko.
Stretli ste sa s priamtorom 6.11.2014 na MsU? Ano/Nie
Odpovedal na otazky, ktore boli na rovnake temy ako vo vasich emailoch? Ano/Nie
Boli tieto vyjadrenia zaznamenane? Ano/Nie
Bol tento zaznam, resp. jeho vystup (clanok) zverejneny? Ano/Nie
Poslali ste nasledne za priblizne 8 hodin email s otazkami tematicky rovnakymi ako boli polozene na osobnom stretnuti? Ano/Nie

Velmi by som bol rad ak by ste odpovedali, a pre istotu ja to od Vas nepozadujem ani Vam to nenariadujem iba Vas pekne prosim, dakujem ;)
Michal | 14-11-2014 06:56:22
Keby som bol na primátorovom mieste tak s p. Majkom by som neriešil nič hlavne ked je taký nezaujatý a objektívny novinár...SOL - súkromné noviny čiže tu nečkajte nič objektívne,nestranné a nezaujaté. p. Majko tu píše svoje názory a pravdy a je len na čitateloch či to príjmu alebo nie a budú viac nad vecou ako on...My sa len môžme tešiť že p. Martin Tomčanyi bude dalšie roky zveladovať Sered a p. Majko bude mať zas dalšie roky na písanie kvalitných člankov...
anonym | 14-11-2014 06:25:34
...a este nieco p.Majko.Registrujete a vnímate ako ludia stoja za primatorom? To je taka mala satisfakcia za to, co musel a musi znášat od Vas.
anonym | 14-11-2014 06:20:42
p.Majko,ved skuste uz pochopit,ze p.primator neodmietol ani Sol,ani obcanov.On odmietol VAS,s VAMI nechce mat nic spolocne.Avobec sa mu necudujem,skor by ma prekvapilo keby s vami zasadol za jeden stol.Su iste hranice,ktore by sa prekrocit nemali,co ste vy urobili uz dost davno.Nazvat pravovnikov Msu dobytkom,je trosku silna kava.Ale urcite viete co robite a hlavne preco to robite.Za seba,moju rodinu,blizkych priatelov,vam musim napisat,ze obdivujem primatora,ze to ustál /verím,ze to sampanske uz chladi/ bez toho,aby niekomu nerozbil hubu.To,co sa tu vyprodukovalo hraniči so vsetkym moznym,len nie s predvolebnou kampanou.Budte na seba hrí,aj vy,aj ta vasa uderka Kurbel a spol.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 00:22:35
a onym | 13-11-2014 22:39:59 | - o tom ojebabravani ludi sa pobavime zase niekedy osobne. Co Ty na to? ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 00:19:21
Naozaj verim, ze Vas do nepricetnosti vytaca statistika uverejnena o nedodrzani slubu primatorom voci SOL.

Ak chcete dalej preberat tuto temu - je predmetom clanku - prosim preberajte.

Ak vsak chcete nezmyselne na navsteve u mna spinit priamo doprostred obyvacky pocitajte s tym, ze budem nuteny nie oddychnut si po 3 tyzdnoch nocnych a dennych prerusenych dvomi ci tromi hodinami spanku, ale pripojit sa aktivne do diskusie.

Vazeni, to nebude dobre pre Vasho sefa. Ja o to zaujem nemam - keby som mal, uverejnoval by som to uz davnejsie. Ale ako sa hovori v tej reklame, "ked musis, tak musis..."

Opakujem, ja nekandidujem. Citatelia moje nazory a postoje poznaju 7 rokov a ja som ich nezmenil ani za Vranovica a ani za Tomcanyiho.

Pisete tu hluposti na odputanie pozornosti od podstaty clanku. Podcenujete citatelov, nie kazdy je hlupa ovca. Mnohych sa dotkne prave to, ze ich naozaj takto primitivne manipulujete.

Uvedomte si, keby mi vadili Vase komentare, zamedzil by som Vam v nich v priebehu niekolkych sekund. Nevadia mi, zvykol som si na to, co vsetko dokazu ludia, ktorym ide uplne o vsetko.

Je kratko po polnoci, takze uz vcera mi na NR zupe jeden zamestnanec na kameru pri otazkach majitela spolocnosti RegioJet povedal, ze ma rodinu. Dalej som nepotreboval nic vysvetlovat. Jasne povedal, ze mu ide o pracu.

Aj u nas je takych vela. Niektorym ide o robotu, inym o dotacie do futbalu, dalsim o teplucke miestecko a - ale ved vieme o com je rec.

Netlacte na pilu, lebo ju zlomite. ;-)
Opakovaná odpoved | 13-11-2014 23:39:32
Anonym pod článkom je niekto podpísaný , tak už čítaj. Mimochodom, ten članok vyšiel aj tu. Alebo zadávatelia tvojho textu ta na to neupozornili?
anonym | 13-11-2014 23:06:13
Vazeny mytny uradnik a kandidat na poslanca Herega!
Dal som vam nizsie otazky tykajuce sa volebnych novin ohladne clanku ktory ponima o neproporcionalnom rozdelovani financii do sportu. Mozete odpovedat alebo ste ako hluchy a slepy? Pomylit sa o dvesto percent a samozrejme smerom hore to chce silnu davku umenia.
To je jak si pomylit , slon a dron . Kedy mi odpoviete, cakam, alebo sa musite opytat ci netreba zaplatit za odpoved myto?
Pripominam vase heslo, Podla skutkov ich poznate.
Vladimír Herega | 13-11-2014 22:53:01
pre Pre HEREGU ! | 13-11-2014 19:28:50
Ak je to také klamstvo, prečo vás to tak hrozne rozhorčuje?A opýtam sa ja vás, je v poriadku, že niektorým klubom sa tu darí, že pomaly nevedia čo od volnosti a niektoré doslova prežívajú?Podla akého metra delíme financie?Podla rovných a rovnejších?Či podla toho kto v akej komisii sedí?Uvediem len 2 príklady.Klub modelárov požadoval úbohých 600 eur, no nedostali nič.Klub Taekwondo mal požiadavku na 2700 eur, dostal 690.To je čo, zalepenie očí, almužna, alebo akože dobrá vôla od zastupiteľstva? Mimo to, pod každým článkom je jeho autor.
Odo mňa posledný komentár. Adios
seredan | 13-11-2014 22:49:34
Kde je zakon ze primator ma suhlasit s vasim medium SOL ?
Novinarsku licenciu si moze vybavit kazdy chudak ako napriklad jeden predstavitel (GIN). Keby primator musel na kazdeho takto reagovat tak by nemal cas ani spat..
je len na nom ake mediu uprednostni. Ludia rozhodnu !

A ked sa tu riesia KDHaci tak je to na smiech. 20 rocne deti kandiduju... Ale pozor oni cely zivot zili v Seredi :D

a onym | 13-11-2014 22:39:59
Aj keby s zmenil majiteľ, po tomto Čo Majko, Kurbel a cele KDH urobilo, je úplne jasné že noviny padli do kategorie predajnej prostitútky politicky orientovanej na KDH.
SOL - sami ojebabreme ludí.
Zatvárame ,ale predtým ešte pošpiníme koho môžeme.
Pán majko, prečo sa mi zdá že o všeto ide najviac Vám ?
To citatel | 13-11-2014 21:54:10
O čo je lepšia koalícia Smer a SDKÚ? No predsa v tom, že potrebuju ešte 4 roky na predaj mesta.
čitateľ | 13-11-2014 21:33:35
Táto koalícia veriaci a neveriaci sa dohodla na tom, že nemôže platiť, kto do teba kameňom, ty doňho chlebom, lebo však kameňom lepšie trafíš a preto miluj blížneho svojho, ako seba samého, neplatí ani pre tých, ktorí telo Pána požívajú.
Pozorovateľ | 13-11-2014 21:22:52
Anonym | 13-11-2014 20:42:45 Si si pomýlil dobu. Kedže zasadania sú verejne tak načo by asi potreboval donášačov. Alebo chcú v novom volebnom obdobi spraviť len neverejne zasadnutia? Alebo strašne sa boja tých nováčikov, že by im preťali zlatu baňu?
anonymus | 13-11-2014 21:18:29
presne tak, súhlasím.
občan | 13-11-2014 21:13:59
Ja tiež vo svojom okolí velice často počujem, že KDH-áci urobili veľkú chybu, keď sa spojili v kampani s Majkom. Namiesto propagovania toho, čo chcú pre občanov mesta spraviť to bolo celé o tom, ako očierniť terajšie vedenie. Kto nemá čo ponúknuť, útočí.
Anonym | 13-11-2014 20:42:45
všetci kandidáti zmena zdola KDH sú majkovi ľudia, potrebuje mať vo vedení donášačov. Tieto noviny čo tu predviedli posledné dni sú ako hon na čarodejnice. Niektoré články nie sú z pera p. Majka, ale to sú hodiny konzultácie s ním a útočnými autormi. Však tie tajné stretnutia, nie sú až také tajné. Tieto noviny stratili objektivitu a jednostranné Majkove články každého otravujú. Tak strašne chce zosadiť Tomčányiho a Veselického až to unavuje. P. Tomčányi nebojte sa, sereďania stoja za Vami !!!A
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 20:14:28
ach bože | 13-11-2014 20:07:52 | - tak to som sa vazne pobavil. Vy mne v mojej obyvacke hovorite, ako sa mam ja spravat...


Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 20:10:46
Pozorovatel | 13-11-2014 19:53:36 | - ak niekto bude profitovat, tak z jednoznacne z toho ze niekomu ide o vsetko. A tych je viac.

Nove tvare su nebezpecne preto, lebo nemaju ziadne vazby a nie su prepojene na existujuci, zauzivany a vsetkym ktori vedia o com je rec aj vyhovujuci.

- - -
Lutujem ludi, ktori si nepreveria to, co im je naservirovane.
Precitajte si diskusiu - s tym dobytkom som MsU a parkovanie obhajoval. Bola to reakcia na diskutujuceho podomnou.

Ak si to Lubos zobral na seba, asi ma na to vlastny dovod a nebranim mu.

- - -

Co sa tyka akehokolvek obhajovania sa co sa tyka objektivity - prosim, preco by som to robil? Ved to nema zmysel. Momentalne tu diskutuje 11 ludi. To je uspech z celeho mesta nie? Otazkou je koho...
Takze k tej objektivite - je mi jedno co si myslite o nej vo vztahu ku mne. Ja mam v archive mozno aj cez 1000 clankov. A nejakych desat hore dole mi ne u prdele. Nie som plateny za pisanie, bavi ma to.

Vy tu kritizujete zaujatost - paradoxne pod clankom, ktory nestoji na uvahach alebo mojich nazoroch, ale vylucne na statistike, kolko krat bol Martin vyzvany a ako reagoval. Aj nereagovanie je totiz reagovanim.

Viete, aj mna by nasralo, keby som mal dva dni do volieb a niekto by mi pripomenul, ze cez 40 dni hladam informacie ktore by ma mali ocistit z urcitych podozreni vyplyvajucich z Kurbelovho clanku. A nenasralo by aj Vas, keby ste sa docitali, ze vyzyvatel info nasiel za pol hodku a to este na webe, za ktory plne zodpovedam?

Ale dost, chapem ze musite, len sa aspon dohodnite a neopakujte otazky, lebo si poviem, ze ked NEKOMUNIKUJE s obcanmi primator mesta ktory to mal vo volebnom programe - vid titulne foto - preco by som nemal ja svoj cas vyuzit pre svojho maleho syna...
volby | 13-11-2014 20:09:21
Mesto Sered ma iba 2 kandidatov na post primatora, co sa mi zda málo.Ved kto by stale čelil kritike, ohovaraniu a pod. NO nezavidim ani jednemu z nich a ten ktory bude zvoleny toho budem respektovat.
ach bože | 13-11-2014 20:07:52
už je to trápne.. Pán Majko, naučte sa chovať! alebo sa aspoň nečudujte, že sa s vami nechce už nikto baviť!!
Pozorovatel | 13-11-2014 19:53:36
anonym to nemyslite vážne o tých ľuďoch čo sa chceli spropagovať a vy napíšete že sa nevedia spropagovať. Mali urobiť zabijacku alebo guláš?. Ak si myslite že súčasným poslancom stačí len foreko tak je to úbohé. Budú profitovať zo sprostosti ľudí čo zabudli že v Seredi niektorý nič neurobili s niektorý nabalili svojich. Už teraz zatracujete nové tvare a to je smutne (najmä aj ste napísala že ste nechceli ísť voliť)
Anonym | 13-11-2014 19:35:10
Niekedy som mala seredonline rada ale to bolo este predtym ako ste pan Majko stratili sudnost. To co Vy predvadzate posledne dni aj s vasou suitou uz nema obdobu.Nechcela som ist volit ale pojdem.Aj preto aby sa tam nedostali ludia co sa nevedia spropagovat inak ale musia ociernovat terajsieho primatora.Takze dufam ze ludia sa nedaju ohlupnut a zvolia správne.
Pre HEREGU ! | 13-11-2014 19:28:50
Ste vo volebných novinách , vysvetlite ako je možné , že sú tu dezinformáci ktoré sa týkajú úplne náhodou práve dotácií športových klubov . Tabuľka je zavádzajúca, klamete vo výške dotácií pre jednotlivé kluby . Oproti skutočnosti vymyslené čísla , ktoré klamú len sa tak práši.
Otázka:
Kto vydal noviny ?
Autor príspevku ?
Zodpovedná osoba za článok ?
Môžete mi odpovedať pán kandidát ?
Vladimír Herega | 13-11-2014 17:40:04
pre Anonym | 13-11-2014 14:12:09
Nemám zapotreby niekoho obhajovať alebo protežovať, alebo sa pchať do zadku ale mám na veci vlastný názor, ktorý prezentujem.Opakujem vlastný, bo kopec anonymov, občanov a ďalších nemenovaných len poslušne odrapocú, čo im šéf doniesol na papieri.Má úcta
gulak | 13-11-2014 17:03:42
Za posledné roky sa voľby stali nástrojom na manipulovanie ľudí...dosť veľká časť voličov je znechutená správaním sa zvolených zástupcov a ignoruje voľby,čo nahráva určitej strane,či hnutiu,ktorej voliči chodia voliť..skoro povinne..a tak sa stáva,že o výsledku volieb často nerozhodujú tí,ktorí volia,ale tí,ktorí voliť neboli..možno by stálo za úvahu,či by sa nemalo voliť ísť povinne,ako to v Europe majú štáty,ako...Belgicko,Luxembursko,Grécko,či Cyprus...
obcan | 13-11-2014 17:00:06
Tak preco Vas martin nebol aktivny aj pred 20rokmi ked zacal v Seredi posobit ako poslanec, asi preto.....
nezavislost | 13-11-2014 16:55:43
Pan Majko, preapcte, ale tuna ste o priemere nehovoril, tak prosim netvrdte ze neviem citat a chapat pisanemu textu ;)
"kazdy z autorov odbavujucich sa nezmyslami sa vyjadril pod kazdym z clankov kandidatov, resp. inymi dotykajucimi sa volieb a Kurbelovych materialov - samozrejme kriticky a urazlivo"
Za dalsie, nikde netvrdim ze sa nam tu mate podriadovat, len ocakavam, ze ak tvrdite o sebe ze ste objektivny, apoliticky a nezavisly novinar (resp. neviem s ktorym Majkom sa teraz zhovaram obcan/novinar/majitel/podnikatel/koordinator projektu) tak by zodpovedanie urcitych otazok a prijem urcitej kritky by mal byt samozrejmostou, koniec koncov nikde som Vas neuazil a mojou kritikou sa snazim Vam len ozrejmit preco ma velke percento citatelov pocit ze ste zaujaty, vy mate stale pocit, ze na Vas utocim, ale bohuzial to je len Vas pocit, ktory by ste mal prehodnotit. Ano vy nam predkladate Vas nazor, potom ale to co robite nie je investigativna resp. to nie je ziadna zurnalistika su to subjektivne pocity, ktore potom urcite nie su objektivne a zaroven nezavisle, viete niekto to tu uz spomenul, ak Vy nieco napisete a ano mozu tam byt same fakty, ale ak ich naranzujete, zverejnite v konkretnom poradi, case a s urcitym umyslom neovplyvnite tym verejnu mienku? A toto je to co je koren problemu, mne nevadi ze Majko napise svoj nazor, blog na nejaku temu, mne vadi to ze sa to oznacuje ako zurnalistika, ze sa to tvari ako novinovy clanok ked to v skutocnosti s novinovym clankom a zurnalistikou ako takou nic nema, stacilo by fakt len priznat toto su moje osobne nazory, priznavam sa, mam zle skusenosti s primatorom a preto pisem stale o nom, uplne by mi to stacilo a SoL blog moze dalej fungovat ako funguje. Ci to je cele k niecomu dobre zistite za par mesiacov/rokov pan Majko sam, fandil som tomtu projektu a aj viac, a takych ludi bolo viac, bohuzial zmenilo sa to tu na blog cloveka, ktory si zaumjenil s niekym inym bojovat a tak to tu aj teraz vyzera.
Anonym | 13-11-2014 16:54:54
Kto pan Majko sa vysmieval viceprimátorovi so slovami Máš holú riť Lubo.
Archiv je sviňa, že?
Vy sa čudujete, že sa s vami baví len úradne? Nazývate ľudí z úradu dobytkom a vy máte odvahu volať ich do diskusie?
Čudujem sa , že Vám nedal ešte niekto na holú.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 16:30:45
Petra | 13-11-2014 16:24:29 | - Petra, nechcem sa Vas dotknut, no nechapete elementarny rozdiel medzi obcanom a volenym funkcionarom.

Inak - ja by som si mohol dovolit ignorovat ho, on mna nie. Mne zakon dava v konkretnej veci prava a jemu UKLADA POVINNOSTI!

A hrdost - prepacte, ale ak mate vedomost, ze niekde v zakone 369 sa nachadza, prosim napiste prislusny paragraf.

Petra, prosim, uvedte KONKRETNE, kedy a kde som ho urazil - prosim link.
Dakujem za Vasu odpoved.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 16:26:22
nezavislost | 13-11-2014 16:15:39 | - citajte presne a nefabulujte Vy. Ja som pisal o priemere.

A ja nie som voleny zastupca, takze nie som vobec povinny podriadovat sa Vam, diskutujucim ci komukolvek inemu.

Kedze Vam davam moznost slobodne sa vyjadrit, prosim, skuste ju dat aj Vy mne.

Nijako Vam nenutim svoj nazor - JA HO LEN ZVEREJNUJEM.

Je na Vas a ostatnych, ci si ho precitaju, ci vobec nieco precitaju a ako pozorne. No a zaroven co im to da. Ak nic, pripadne ich to otravuje ci zdrzuje - pytam sa, do prdele, co tu robite? Ved dnes mate tak neskutocny vyber...

Nemozem za to, ale tazko sa mi predstavuje, ze by som niekolko krat denne chodil za Martinom domov a otravoval ho s kamerou. Teda ja ani na urad! Ale ono "OBCAN" a "VOLENY ZASTUPCA" je velky rozdiel.Velmi velky rozdiel.

Nasi poslanci maju stastie, ze (znovu musim - prepacte) ja fakt NEMUSIM. Robim to len preto, lebo chcem.

Chapete rozdiel medzi tymi, ktori z nejakeho dovodu nieco musia a tymi, ktori namusia, len chcu?
Petra | 13-11-2014 16:24:29
Prečo by mal primátor chodiť do vášho súkromného média? Po tých všetkých urážkach čo tu boli uverejnené na neho, na mesto a na prácu mestských zamestnancov by som sa mu aj čudovala.
Keby niekto pourážal napríklad pani Ivetu Tóthovú, za ktorou je evidentne kopa dobrej práce, vy by ste sa s ním ešte bavil?
Možno áno, ale človek s hrdosťou nie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 16:18:11
Janka | 13-11-2014 16:13:01 | - Janka - napopak, je o com!

Presne na to mate pravo a osobne som rad, ze pojdete volit. Vobec nie je podstatne, koho budete volit. (teda aspon pre mna)

Je demokracia a keby som bol veriaci clovek, tak by som dodal ze chvala Bohu.

Nikto Vas (dufam) k nicomu nenuti. Informacii mate relativne dostatok. Dokonca vdaka SOL mozete aj slobodne a bez obav o svoju buducnost vyjadrit svoj nazor.

Ved toto sme chceli, nie? Mat moznost rozhodovat.
nezavislost | 13-11-2014 16:15:39
Pan Majko sklamem Vas ale doteraz som sa nevyjadril pod ziadnym volebnym clankom, ak to vy tak vidite podla IP adries mali by ste sa prestat spoliehat na tuto funkcionalitu.
Za dalsie, pan Majko mohli by ste prestat zit v tej Vasej bubline kde kazdy kto povie kritickeho slova na Vas ci vasich oblubencov je ihned z MsU alebo nejak napojeny na vedenie ci na "zlych" poslancov, je to velmi schizofrenicky a ciernobiely pristup, ktory by nezavisly a rozhladeny novinar nemal mat.
Paci sa mi Vasa pasaz o slobode slova, naozaj dokonale, to je presne to co tu kazdy kritizuje, vobec nie neobjektivnost, vypocitavost, zakernost, ale slobodu slova, presne to sa tu kritizuje trafili ste to na 110% :)
V dlasom odstavci ste vlastne priznal ze fabulujete, ze zoberete nejake fakty (castokrat ciastocne) a na nich si postavite nazor a nasledne napisete "nezavisly" clanok, krasne sa nam odhalujete pan Majko.
A stale som nedostal odpoved na moju otazku :)
Pan Majko priznali ste si niekedy chybu?
Janka | 13-11-2014 16:13:01
Myslím si, že za pána primátora Tomčányho , poslancov a pracovníkov Mestského úradu sú výsledky ! Niet o čom diskutovať ! Budem ich voliť znova ! Nie je o čom !
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 15:40:07
seredan | 13-11-2014 15:33:11 | 85.237.234.149 | - mozno preto, ze nie je do SOL pozyvany ako obcan, ale ako primator mesta - voleny zastupca

- ktory komunikaciu aj cez SOL SLUBIL pred minulymi volbami nielen osobne, ale aj VEREJNE

- a mozno preto, lebo on vie uplne najlepsie, ze proti nemu nemam nic. Rozporujem a upozornujem na niektore jeho kroky a konanie, ktore nehodnotim ako prospesne pre vacsinu obyvatelov mesta

- a mozno aj preto, lebo prave za tych par minut sedenia vo vestibule MsU sme si povedali (tak ako aj predtym vela krat) aj pravdu a nazory na podstatne veci

- viete, v zasade je dobre vyjadrovat sa k tomu, v com ma clovek prehlad a aspon ako tak pozna pozadie...

Ale kludne pokracujte, ucime sa cely zivot...
seredan | 13-11-2014 15:33:11
Ja len nechapem preco by mal primator povinost sa zucastnit v SOL ?
Kazdy obcan ma pravo zhodnotit ci mu medium vyhovuje alebo nie. To potom kazdy kto si zalozi stranku bude volat kandidatov na r
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 15:26:00
Po mimoriadne zaujimavej a pre mna poucnej tlacovke RegioJetu v Nitre a vyzdvihnuti novej fotoknihy z letnej expedicie po Balkane, sa bavim nad niektorymi prispevkami pod mojim nevinnym clankom, ktory je vlastne len statistikou.

Podobnou, aku urobil Sklenar o neucasti poslanca Tomcanyiho na dolezitych hlasovaniach pocas uplynuleho volebneho obdobia.

Tesi ma, ze mozem napisat nasledovne:

- jeden autor prispevkov na moju osobu, sa len pod tymto clankom vyjadril priemerne 3x

- kazdy z autorov odbavujucich sa nezmyslami sa vyjadril pod kazdym z clankov kandidatov, resp. inymi dotykajucimi sa volieb a Kurbelovych materialov - samozrejme kriticky a urazlivo

- nik okrem Bohdana Ternenyiho a Mareka Sladkeho nenasiel odvahu podpisat sa - Vy musite byt vaznymi "oblubencami" poslancov a vedenia mesta, kedze na novinach kritizuju prave anonymov ;-) - alebo Vas vlastne obetovali? ;_)))))

- to, ako vehementne sa snazite diskutovat pod tymto clankom mi uplne dokonale dokazuje to, co som za posledne obdobie pocul uz vlastne viac krat a od viacerych ludi aj z prostredia blizkeho vedeniu mesta a poslancom - nemate strach z protikandidatov, ale zo SLOBODY SLOVA a teda zo SOL a jeho podstaty

- som rad, ze si mozem dovolit - na rozdiel od Vas - byt na strane tych, ktori sa nehanbia za svoje nazory, su ochotni a schopni prezentovat ich a pocor! - nikomu nic nevnucujem. Akurat sa Vam divim, ze ich tak hltate. To mi dava novu silu pripravovat Vam nove a nove citanie ;-)

- som rad, ze si mozem dovolit - na rozdiel od sucanych volenych funkcionarov mesta - pod svojimi clankami OTVORENU DISKUSIU. Ze si mozem dovolit nemat strach postavit sa svojimi nazormi a konanim pred ludi a to napriek tomu, ze nekandidujem.

Priatelia, prosim, pokracujte. Dnes je to na moj ucet! ;-)
Rad sa dozviem kto je s kym a ake ma na to dovody.

(to Vas asi nenapadlo, ze? ;-)
media = sila | 13-11-2014 15:21:36
vlastnit, cize ovladat media v dnesnej dobe znamena mat obrovsku moc.
Zivy priklad - v CZ Babis, na SK Penta a dalsi...
Michal | 13-11-2014 14:32:01
Anonym mate moj suhlas...presne napisane...
Anonym | 13-11-2014 14:12:09
p. Majko , ja sa ani nečudujem, že primátor odmietol s Vami diskusiu. Pri Vašom spôsobe komunikácie s ľuďmi a najmä s vedením mesta je mi niekedy na vracanie. A ako dobre čítam, on neodmietol komunikáciu ani neodmietol SoL, odmietol len VÁS. týmto prosím majkovu úderku, aby ho bezhlavo neobhajovala, ale najprv rozmýšľala ( Jozef, Horváth, Herega, Sklenár, Sladký, Kurbrel ) . okrem toho, ako Sklenár napísal nepravdu v článku o kaštieli, ktorý bol podľa neho neprávom uverejnneý, tak aj Kurbeľ podľa mňa napísal len polovičnú pravdu o MsBP. P. Tomčányi, klobúk dole pred Vašou trpezlivosťou. Náš hlas máte istý
Pavol Kurbel | 13-11-2014 13:39:58
pre tých, ktorí si myslia, že počas moratória sa nič nesmie.
Citujem z volebného zákona.
Paragraf 30
1, Volebná kampaň(ďalej len kampaň)je činnosť politickej strany, nezávislého kandidáta, prípadne ďalších subjektov zameraná na podporu alebo slúžiaca na prospech kandidujúcej politickej strany alebo nezávislého kandidáta vrátane inzercie alebo reklamy prostredníctvom rozhlasového a televízneho vysielania podľa odseku 4, hromadných informačných prostriedkov, 5aa)plagátov alebo iných nosičov informácií
2, Kampaň začína 17 dní a končí 48 hodín pred začiatkom volieb. Vedenie kampane mimo určeného času je zakázané

11, V ČASE 48 HODÍN PRED ZAČATÍM VOLIEB JE ZAKÁZANÉ V ROZHLASOVOM A TELEVÍZNOM VYSIELANÍ V HROMADNÝCH INFORMAČNÝCH PROSTRIEDKOCH, V BUDOVÁCH KDE SÍDLIA OKRSKOVÉ VOLEBNÉ KOMISIE A V ICH BEZPROSTREDNOM OKOLÍ VYSIELAŤ ALEBO ZVEREJŇOVAŤ INFORMÁCIE O POLITICKÝCH STRANÁCH A NEZÁVISLÝCH KANDIDÁTOCH V ICH PROSPECH ALEBO V ICH NEPROSPECH SLOVOM, PÍSMOM, ZVUKOM ALEBO OBRAZOM.
Takže ak dobre čítam, pán Majko nič neporušuje. Neporušujú to ani bilbordy, letáky ani nič podobné. Je predsa nemyslitelné, aby niekto išiel strhávať či prelepovať bilbordy letáky a podobné veci.

pozorovatel | 13-11-2014 13:07:02
je pravda, ze sa budu zajtra obcania na omsi modlit za to,aby sa kandidati KDH, Zmena zdola a Demokraticku uniu nestali poslancami, lebo sa dozvedeli, ze preco musel odist farár
sereďan | 13-11-2014 12:59:11
Bohdan Terneny | 13-11-2014 11:51:45: A bildboardy rozvešané po celom meste s primátorovou tvárou sú už odstránené? Čo to tárate za nezmysly?
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 13-11-2014 12:50:51
Moratórium je, ale kandidát sa nesmie sám propagovať. To by sa musela stiahnuť aj propagácia z FB a ako niekto poznamenal, tak aj postŕhať plagáty po meste. Zákon totižto je na figu spracovaný, kedže sme si aj sami mohli všimnúť, za kampaň začala už v lete. (Vid bilboardy vo väčších mestách)
obyvatel | 13-11-2014 12:32:56
Prosim vas chodte po meste a strhajte vseetko co je kampan.
Este aj facebookom sa dnes masiruju hlavy videom Martina.
Ked som si to pozrel tak ma naplo,ze o co tu niekomu ide a kam sme sa to dopracovali.
Michal | 13-11-2014 12:26:47
A prosim ospravedlnte tie moje preklepy z mobilu sa pise horsie...
Michal | 13-11-2014 12:24:43
Pre Marek Sladky... Pan Sladky ale ved nikto sa tu do p.Majka nenavaza my iba vyjadrujeme svoj nazor chapem ue sa najdu ludia ktory to beru inak:-) co sa tyka kandidatury p.Majka osobne si myslim ue on velmi dobre vie preco nekandiduje... to uz by ta ,,nestrannost a objektivita'' ktora tu jasne na SOL panouje uz uplne stratila zmysel... len tolko ktomu... a k tomu moratoriu sa uz radsej ani nevyjadrujem...
Bohdan Terneny | 13-11-2014 11:58:08
Celá otázka znie takto:
Prečo SOL aj naďalej propaguje kanditátov v inzertnej časti, keď plynie moratórium?
Bohdan Terneny | 13-11-2014 11:51:45
Kampaň pred sobotňajšími (15.11.) komunálnymi voľbami sa skončila, plynie 48-hodinové volebné moratórium. Propagačné aktivity v prospech aj neprospech kandidátov sú až do ukončenia hlasovania zakázané.
SOL na ľavej časti v rubrike inzercia propaguje niektorých kandidátov aj napriek moratóriu.
Pán Majko pýtam sa, že prečo?
anonym | 13-11-2014 11:46:06
pre Robo Horvath.Funkcia primatora je tak casovo narocna,ze primator urcite nema cas sa "vykecavat" na seredonline,ma snad aj ine povinnosti,Koniec koncov,to poznate,nie :D ?
Jozef | 13-11-2014 11:45:44
Marek, ale to by sa ti odporni obcania mohli zacat pytat na veci, ktore neboli dohodnute.
A nedajboh este nieco chciet.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 13-11-2014 11:41:10
Sa tu navážate do Miloša ako by on kandidoval. Čakal som, že okrem tv KREA bude nejaké sedenie kandidatov na primátora aj niekde, kde by to človek mohol aj porovnať kedže miesto tejto tv mám len oznam, že program nevysiela z dôvodu zlého signálu od vysielateľa. Veď v minulosti to bolo bežné, že bola debata aj za účasti občanov.
seredcan | 13-11-2014 11:39:04
tiez podporujem m.tomcanyiho. jeho praca a praca jeho kolegov hovoria za vsetko.
to ze niektori internetovi pisalkovia sa snazia riesit problemy cez SOL a nie cez mestsky urad, hovori za ich miernu zmatenost, co sa tyka systemovych rieseni.
samozrejme si pan majko na tom vzdy zohrieva polievocku.
to ze potom pan veselicky, alebo tomcanyi ignoruju majkove vypady, hovori len za to, ze maju urcitu uroven a nechcu ist pod nu.
majkove spravanie je ozaj vela krat nevhodne a nemoze sa cudovat, ze medium ako SOL nemoze reprezentovat mesto Sered a preto su internetove Seredske Novinky.
ak som mal problem a obratil sa na mestsky urad, vzdy sa veci vyriesili.
to ze sa vodovodne potrubie nevymeni za tyzden, by malo byt svojpravnemu cloveku asi jasne, osobne som rad, ze sa na tom zacalo pracovat.
Robo Horvath | 13-11-2014 11:35:33
Je pre mna usmevne a nepochopitelne ako sa ide obhajovat nezaujem primatora ucasti komunikacie pred kamerou.
To naozaj nevidite aku silu ma strach z otazok a pred kamerou? On dobre vie ze tu uz by neboli dopredu nacukrovane a pripravene otazky jemu vyhovujuce a partajne. Ale som rad ze tvojim prispevkom Martin si nam tu potvrdil ze ta SoL zaujima a ze to tu citas co maju obyvatelia na srdci.
Pre mna to ze si odmietol verejnu komunikaciu a debatu s protikandidatom je voci nam obyvatelom nedôstojne a pri volbach si na to urcite spomeniem a moj hlas Martin nedostanes. Kauza MsBP je pre mna rozhodujuce memento !
anonym | 13-11-2014 11:28:29
Velky palec hore vsetkym, ktori napisali komentar ohladom nezavislosti Seredonline.sk!
seredanka | 13-11-2014 11:14:58
p.Tomcanyi.mate u mna palec hore.je za vami vidiet kus prace.Nasa rodina urcite bude volit pana Tomcanyiho.Mozem povedat ,ze po precitani Majkovych volebnych novin mi prislo nevolno.
Pre Majka | 13-11-2014 11:07:17
Vy ste asi z Marsu, vy sa kde pohybujete okrem Lavazzy , pretože asi nikto nemá nič iné na práci,len sa zaoberať víziami a úvahami a sedieť pri klávesnici. Na počudovanie má asi primátor anjelskú trpezlivosť, že vydržal tak dlho.
Sa pozrite čo ste písal o rádiu , výsledok?
Zo 64 kandidátov koľkí využili prezentačné balíčky vášho média?
Haló, haló budíček. A o tom sústavnom štvaní pomlčím.
Ak by som si mal objednať deštrukčnú skupinu na spoločnosťˇ ktorú treba zvnútra zlikvidovať určite sa ozvem na vaše tel. číslo.A zobral by som aj toho staršieho kandidáta čo sa ide akoby ospravedlňovať za to, že v tom plátku KDH kde poukazujú na dotáci do športu,sa NÁHODOU pomýlili . Aj o 200% . A že niekto toto bude riešiť právne , na to zoberte jed. U koľkých športových klubov ? Kto vydával tie novinky? Vzadu ste vy pán Majko ako sponzor? Ako vychovavateľ?Ako mentor? Ako čo a v mene čoho ste takto zaviedli ľudí ktorí športu fandia? Vy ste asi nikdy nešportoval, lebo by ste nemohli zverejniť takéto faciny.

OBČAN ROZHODNI !



gejza | 13-11-2014 10:52:17
stotožnenie som myslel s nezávislým pisateľom
Proste | 13-11-2014 10:51:44
Proste Majko nema rad Tomcanyiho a Tomcanyi ho ma hlboko v paži a Majko sa nemoze cez to preniest tak aspon cez JEHO web stranku mu to dava aspon najavo. A zas Tomcanyi nema rad Majka. Majko sa z toho tesi a to ze ho nema rad taktiez, dava to tu verejne najavo. A myslim si ze ani pre jedneho to neni dobra reklama a veci z minulosti tahat sem takto verejne tak si mozte zobrat lopatku a hrablicky a sup sup na pieskovisko...
gejza | 13-11-2014 10:50:51
S posledným príspevkom sa stotožňujem. Peniaze ešte nerobia novinára. Pred 25 rokmi p. Majko behal po stužkových a zbieral peniažky za kazety. Vtedy si ho nik nevšímal a neohrozoval jeho ceny. Tak začínala veľká kariéra novinára. Naopak p. Tomčányho zaujímali veci verejné. Behal s mikrofónom po meste, ešte pred nežnou revolúciou a zaujímali ho veci verejné. Nikoho nechcem urážať ani vyzvyhovať ale je medzi vami veľký rozdiel, hoci každý človek sa snaží uživiť svoju rodinu ako vie. Jedno je isté, že za každým sú výsledky a tie ľudia vidia, aj keď nečítajú tieto noviny alebo do nich nepíšu. Nevynucujte si p. Majko spôsob ako má pán primátor komunikovať s občaom, je to nesprávne a pritom ešte spomeniete aj ústavu. Všetci hladáme pravdu, hoci je len jedna a spotrebujete si všetku energiu na presviedčanie, že je to tá vaša. Ale určite nie je, som presvedčený, vždy je len čiastočná, u každého. Kto robí aj pokazí, kto nerobí nič nepokazí a kto sa štúra len v zle aj zlo plodí. Ale už dosť. Mám toho na srdci veľa ale som tolerantný.
Michal | 13-11-2014 10:34:41
SOL uz davno nie je nezaujate a nezavisle medium...chcel som to napisat az po volbach lebo tu budem urcite sfuknuty ze stojim za vedenim mesta a pod. Ale nie nestojim na nikym... je smutne citat tu stale dookola clanky od jedneho pisatela ;-) s rovnakym nadychom a podtonom vlastne s takym s akym vstupilo kdh u nas v seredi do predvolebnej kampane cize postavilo ju na tom ze bude pisat len o chybach a veciach podobnych co sa stali za sucasneho vedenia take nieco som si mohol precitat v tom obrovskom parstranovom letaku co sme mali v schranke... myslim ze stavat na tomto svoju kampan je ubohe... moj nazor... takze k jadru veci len tolko SOL uz davno nieje nezaujate a nestranne medium zial je to velmi smutne...
Nezavislost | 13-11-2014 10:17:55
Pan Majko, nezavisly, objektivny a cestny novinar nenapise len pohlad z jednej strany, prakticky vsetky Vase clanky ohladne niecoho na MsU, primaotra, niektorych poslancov vzdy napisete tak, ze clanok uverejnite bez toho aby ste cakal na reakciu, vy na nu cakate po zverejneni clanku, to je akoze objektivna zurnalistika, ze druha strana vzdy musi vzerat ze sa brani a, ze sa len ospravedlnuje? To kde takto ucia prosim Vas? A za dalsie, novinar ak si hovori nezavisly je urcita istota pre verejnost a preto by nemal verjne vystupovat raz ako obcan, raz ako novinar inkoedy ako odbornik na bezpecnost, inokedy zas odbornik na pravo a inokedy zas ako majitel sukromneho media. Cize aby sme si to ujasnili, mne nevadi, ze pisete pravdu ale piste celu pravdu a nezverejnujte clanky, temy a diskusne prispevky zamerne a ucelovo na zaklade toho ako Vam to pride v akej situaci vhodne, potom totiz tak ako som napisal pochovavate a plujete do oci nezavislosti...

PS. Pan Majko, jedna vec, dokazali ste v zivote aspon raz prekusnut to Vase obrovske ego a priznat si chybu?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 10:07:47
Martin Tomčányi | 13-11-2014 07:00:32 | - pan primator, vitaj spät medzi nami uplne beznymi ludmi tu na SOL!

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 10:02:15
Nezavislost | 13-11-2014 07:43:06 | - necitate v suvislostiach, ale nevadi.

Takze len okopirujem moju reakciu z dnesnej noci pod inym clankom na podobny nezmysel, ako ste napisli Vy:

nezávislý | 12-11-2014 20:29:54 | - nedovolil by som si brat Vam Vas nazor.

Co si vasek dovolim, je otazka: To 25 rokov po revolucii mi snad chcete zobrat moje obcianske pravo garantovane Ustavou SR?

Ja akoze podla Vas nemam pravo na vlastny nazor?

Nedokazal som snad za 7 rokov dostatocne razantne, ze SOL je nezavisle, nad vecou, nenecha sa zatiahnut do ziadnych skandalov a ze v nom maju rovnake prava a povinnosti vsetci?

Ako majitel media som nikdy a to zdoraznujem NIKDY nerozlisoval medzi ludmi, nikdy v SOL nebola cenzura v clankoch a nikdy ani nebude.

Ako obcan Majko mam vsak presne take prava a povinnosti, ako kazdy druhy - aj Vy.

Ze nerozlisujete medzi dvomi uplne odlisnymi postojmi, nie je moja chyba.

Na druhej strane chapem, ze je dost ludi v meste, ktorym moje verejne vyjadrenia k veciam verejnym prekazaju, nakolko kredit si nekupite, nevydobijete cenzurou este k tomu dokonca v cudzom mediu, ci demagogiou.

Napisal som to vela krat a este asi aj napisem - moja priorita nie je vladnut a ovladat, ale dat priestor na slobodne sirenie informacii.

a k Vam zaroven dolozim:
ak je spisanie holych faktov s linkami a PRAVDA pre Vas problemom, tak jedine Vasim.

Petang - to nie je moja otazka, resp. postreh, ale pochadzajuci z e-mailu a ja tomu hov*o rozumiem. Pytal sa obcan a ja som otazku tlmocil. A bude tomu tak este vela krat.
Problem nie je v obcanoch a ani vo mne, ale v tych, ktori uz otazku povazuju za utok!

A POZOR! "Nevystrelil som ani jeden jediny naboj." Neuverejnil som ani jednu vec, ktore mam pripravene a dokonca su pristupne, len nie spracovane - to by boli ine tance.

Asi sa pytate preco? Nuz, ja nekandidujem a necitim potrebu niehoho za kazdu cenu verejne zhovadit. Nie mojim nazorom, ale jeho verejnym vyjadrenim na kameru, pripadne dalsich na verejnosti.

Vynechajte ma zo svojich nezmyselnych uvah, lebo diskusia je otvorena nepretrzite. ;-) A na interenet sa moratorium fakt nevztahuje!
anonym | 13-11-2014 10:00:32
...a mimochodom,p.primátor,dufam,ze nejake to sampanske sa uz chladi :D
anonym | 13-11-2014 09:58:07
p.Tomcanyi to napisal dost jasne a myslim si ze aj zrozumitelne.Vy p.Majko aj s tou vasou uderkou robite vsetko mozne preto aby ste terajsie vedenie znemoznili.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 13-11-2014 08:17:10
Pán Tomčányi z titulu vašej funkcie by ste mali komunikovať s každým aj keď máte s ním osobný problém (hovorca mesta detto) a nie si dávať podmienky, že s ním áno a s ním nie. V súkromí je to iné.
Nezavislost | 13-11-2014 07:43:06
Pan Majko, ak ste vcerajsim clankom o podpore Zmena zdola doslova pochoval tu Vasu nezavislost v nazve novin tak dnesnymi clankami (petang + toto) ste sa jej vystali a vysrali na hrob, takato stvava a utocna kampan to je naozaj Vas obraz. Toto su tie Vase "naboje", ktorych mate len niekolko a musite ich vystrielat postupne, a to Vas doslova citujem. Presne toto je bohuzial Vas pristup, manipulovat, pockat, napisat len jednu stranu veci a potom sa obhajovat tym, ze ved som nenapisal nepravdu, alibizmus najhrubsieho zrna...
Jozef | 13-11-2014 07:27:50
Martin, nebolo by dobre dat do suvislosti s parkoviskom a dobytkom aj komentar, na ktory Majko reagoval?

" parkovisko? | 29-04-2014 20:31:16
tie fotky sú o parkovisku či o vyobrazení áut, ktoré tam parkujú? teraz neviem..."
Martin Tomčányi | 13-11-2014 07:00:32
Pń Majko,
očakával by som, že aspoň raz dokážete byť nezaujatý, ale ...

Chceli ste sa stretnúť, tak sme sa stretli sa na MsÚ dňa 6. 11. 2014 okolo 16 . 00hod, žiadali ste ma hovoriť na kameru vo veci p. Kurbela, rodinných príslušníkov a Trojáka.
Keď Vám jasne odpoviem a Vy ste schopný za v priebehu 8 hodín poslať zase mail s otázkami, na ktoré som Vám už odpovedal, prosím robte so sebou niečo.
Nie je to prvý krát.

Skúsim to zopakovať:
1,Otázka Kurbel a jeho výroky o predaji budovy
Pravda je taká, že po viacerých jednaniach s p. Kolárikom a spoločnom jednaní komisií legislatívnej, finančnej a podnikateľskej sa dospelo k cene 800 Sk s tým, že po 10 rokoch nájmu všetko čo vybuduje odpredá mestu za 1 Sk. Takýto návrh veľmi ťažko p.Kolárik akceptoval a aj s týmto návrhom sme išli do MsZ. Že primátor Vranovič chcel 950 Sk, je pravda ,ale p. Kurbel nepovedal zásadnú vec, že v tom prípade si Kolárik hľadá iné priestory a odchádza a nám zostane prázdna budova. Kto konal proti mestu? Ako predseda podnikateľskej komisie som tento návrh ako procedurálny dal ako záver jednania spoločnej komisie.

Kurbel povedal POLOVICU PRAVDY.

Dôkaz ako Zápisnicu zo spoločnej komisie
Vyjadrenie p. Kolárika
ZÁMERNE NEPREDLOŽIL ,SÚ K DISPOZÍCII - PREČO ,

2, Na MsÚ som nikdy nemal ani nemám zamestnanú žiadnu rodinu.

3, Postoj k Vašej osobe a k Vami moderovaných relácií vnímajte v kontexte s Vašim výrokom v diskuii v článku ,,Časť parkoviska pred MsÚ bude slúžiť verejnosti", kde ste sa vyjadril Vy osobne:

Miloš Majko, 29. 4. 2014 o 21:31:19:
Ja to vidím tak, že v maštali je dobytok a na parkovisku autá…Vy to vidíte inak? Ak áno, pochváľte sa - rád sa naučím niečo nové.

Podľa Vášho výroku sme všetci, ktorí pracujeme v budove MsÚ dobytok. Zamestnanci, zamestnankyne, poslanci i poslankyne. Dovolím si pripomenúť, že tento ,,DOBYTOK" urobil pre mesto Sereď veľa dobrých vecí. Za týmito ľuďmi si stojím a vážim si ich.

Vy si neviete vážiť ľudí, častokrát ich urážate a preto s Vami ako osobou na Vašej úrovni nemienim komunikovať. Predpokladám, že som sa vyjadril dosť jasne a zrozumiteľne.

Nikdy som nemal a nemám problém hovoriť na kameru pre SOL so slušnými ľuďmi. Rovnako to platí aj pre ostatné médiá.


Martin Tomčányi

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign