Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako sme predali budovu – dôkazy- alebo nech si úsudok urobí každý sám.

200

 

 

Nakoľko ma pod predchádzajúcim článkom viacerí anonymní diskutujúci obvinili z klamstva, pričom neuviedli, jedinú vec v ktorej by som klamal, rozhodol som sa o zverejnenie dôkazov. Všetky dôkazy sú na internetovej stránke mesta,  www.sered.sk v sekcii samospráva , Audio záznam zo zasadnutia MZ a Hlasovania a účasť na MZ  . Prikladám záznamy z rokovaní mestského zastupiteľstva v plnom znení.  Prvá nahrávka je z rokovania  z 9.12.2008. a týka sa zmluvy o prenájme s firmou LLarik. Skutočnosti týkajúce sa článku, sú v časti nahrávky od 1 hodiny 10 minút do 1 hodiny 13 minút a potom pokračujú od 1 hodiny 22 minút po 1 hodinu 42 minút. http://www.sered.sk/uznesenia-hlasovy-zaznam

Predmetné hlasovanie, ktoré sa v článku spomína a síce procedurálny návrh poslanca Tomčányiho je taktiež na stránke mesta ako výsledok hlasovania č 5 bod 5 kontrola plnenia uznesení.

Druhá časť, ktorá sa týka predaja, je na zvukovom zázname z rokovania zo dňa 29.3.2012. Predmetné skutočnosti sú na zázname od 1 hodiny 3 minúty po 1 hodinu 40 minútu. Výsledok hlasovania o predaji, je z toho istého dňa, ako výsledok hlasovania č 8 bod č 3. (Na to, aby bolo možné nastaviť na zázname minutáž, je potrebné okno zväčšiť na celú obrazovku.) http://www.sered.sk/uznesenia-hlasovy-zaznam

V diskusii bola tiež spomenutá poslanecká kancelária pána poslanca Brocku. Prikladám Zmluvu s mestom, na základe ktorej bola predmetná kancelária zriadená. A ako to funguje? Poslanci majú na poslanecké kancelárie vyhradenú určitú sumu peňazí. Z tejto sumy si môžu zriadiť ľubovoľný počet kancelárií, nesmú však danú sumu prekročiť. Národná rada poslancovi preplatí na základe podkladov (zmluvy, faktúry a podobne) výdavky na kancelárie. Ak si dobre pamätám, prenájom bol odsúhlasený na zastupiteľstve, ktorého sa pán Brocka zúčastnil. Bolo to za sumu 210 Sk za meter štvorcový. Niekto môže povedať, že veľmi málo. Súhlasím. Treba však povedať, že každá kancelária poslanca, z ktorejkoľvek politickej strany, je kancelária zriadená vo verejnom záujme.  Nejedná sa o podnikateľskú a zárobkovú činnosť. Pre mesto by bolo dobre, keby tu mali kancelárie viacerí poslanci. K článku sa v diskusii vyjadrila aj pani Koláriková. Okrem iného napísala aj toto:

Neviem si celkom dobre predstaviť ako tam pán poslanec Brocka úradoval bez elektriky, tepla a základného vybavenia, no peniaze zo štátneho rozpočtu, teda peniaze na ktoré sa skladáme všetci, sa veselo míňali.

V prílohe je  zmluva a jedna z faktúr  s firmou LLarik, zastúpená pani Kolárikovou, ktorá dokazuje, že pani Koláriková každý mesiac pánovi Brockovi fakturovala za elektrinu a teplo vo výške viac ako 67 eur.

 

 


Priložené súbory k článku:



Fotogaléria k článku:

200
Autor: Pavol Kurbel
200
Autor: Pavol Kurbel
200
Autor: Pavol Kurbel

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Pavol Kurbel
200
Autor: Pavol Kurbel
200
Autor: Pavol Kurbel

200
Autor: Pavol Kurbel
200
Autor: Pavol Kurbel

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 22-10-2014 15:33:04
P.Kurbel tomuto uz ani vy sam nemozete uverit:-)
Pre Peter | 22-10-2014 15:13:01
Pavol Kurbel
Asi sme sa nepochopili. Ja som to hovoril vtedy, keď sa budova išla predávať, to znamená v roku 2012. A to nemusíte mať žiadnu kryštálovú guľu,stačí sa pozrieť na počet narodených detí.
Peter | 22-10-2014 14:55:42
Presne tak,nikto nikomu z nosa neuhryzne ak na rovinu povie ,ze nebudem volit toho a toho a popripoade aj preco.Taketo bsaskovanie od p.Kurbela je pod uroven.
pre pana kurbela | 22-10-2014 14:39:25
Ked ste Vy videl,alebo zmiernim to ,predpokladal,v roku 2008,ze budu chybat miesta ve 2014,tak klobuk dole.Ja nechapem,preco si nikto nechce dopustit,a jasne napisat,ja nechcem toho za starostu,ja chcem ineho a snazim sa mu pomoct.Ved o tom to cele je.Verte tomu,negativne volebne snazenie nema v buducnosti sancu.
pre pre pána Majka | 22-10-2014 14:22:55
Ako som napísal. Oslovilo ma niekoľko rodičov, ktorí chceli umiestniť dieťa do predškolského zariadenia a nedostalo sa na ich deti. Možno sa ma na to pýtali aj preto, že vedeli, že je možnosť otvoriť cirkevnú škôlku, nakoľko Martin urobil v tomto smere ústretoví krok, za čo má moje uznanie. Pýtali sa totiž aj na to, ako to so škôlkou vyzerá. Išiel som sa spýtať na mestský úrad, vedúcej školstva a dostal som odpoveď akú som zverejnil. A je fakt, že prišlo na moje slová, ktoré som pri predaji budovy, ktorá bola vybudovaná ako predškolské zariadenie povedal, že stúpa počet detí a že onedlho budeme mať nedostatok kapacít a že túto budovu budeme potrebovať. Zverejnil som fakty a to, že prišlo na moje slová. Ak je to podľa vás predvolebná kampaň, je to vaša vec.
pre pana Majka | 22-10-2014 11:26:28
Nemam absulutne nic proti panovi Kurbelovi, ci to je predvoledna kampan,alebo nie,to kazdy posudi za seba ani v tom nevidim nic neobvykleho,ja sa len cudujem,ze sa vytiahne nejaka vec z r.2008.A akej pravdy sa tu dozaduje,ved nie je ziadnym tajomstvom,ako kto hlasoval,v tejto kause.CI to ma priamy dopad na nedostatok miest ve skolke,alebo vjasliach,to je,podla mna len domienka.Ked tam boli nejake korupcne machinacie,tak to je nieco ineho.Pan Kurbel trestne oznamenie podal,co je chvalyhodne.Teraz to vytahovat,nie je to predvolebna kampan?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-10-2014 11:01:47
pre seredan | 22-10-2014 10:18:36 | - myslite si co chcete, v pripade Kurbela zverejnovanie tychto veci za volebnu kampan nepovazujem. Nerobi to prvy raz - som jedn z mala (ak nie jediny) obcan, ktory na MsZ stravil stovky hodin casu a presne viem, ako Kurbel vystupuje, co kritizuje, na co upozornuje a pod. On je taky stale - nevezie sa s ostatnymi a vie povedat nahlas svoj nazor, aj ked je sam proti vsetkym.

On v tej veci dal podnet na prokuraturu, on pracuje na dalsich vesiach a na rozdiel od inych (aj poslancov) to plati zo svojich penazi.

Vidim to tak, ze on jediny NEMUSI. On nema firmu pricucnutu na mestsky rozpocet tak, ako maju svoje firmy pricucnute ini, on sa nenechal kupit ako ini, on nezamestnava rodinu na urade ani kamaratov, kto to robia ini.

On permanentne reaguje, komunikuje s obcanmi a nedava si ziaden podmienky, CO OBCAN MUSI SPLNIT NA TO, ABY CTENY POSLANEC BOL OCHOTNY otovrit hubu a komunikovat s nim.

Kurbelovi sa nema vratit co. Ked ho ludia nezvolia, on bude mat viac casu na svoj biznis, nebude prichadzat o peniaze ktore dzga do presetrovania fakt divnych krokov pri veciach verejnych a STRATIA JEDINE OBYVATELIA MESTA.
pre seredan | 22-10-2014 10:18:36
Ja si myslim,ze ludia maju aj ine na starosti,ako odpovedat na Vase dohady konspiracie,a vneposlednej rade aj ohovarania,este k tomu ked SA pytate anonymne.Cela tato prihoda je neskutocne nafuknuta bublina,ktora k nicomu nevedie .Ludom je uplne fuk,ci ma pan Kurbel pravdu,alebo nie.Ja stale tvrdim,ze negativna volebna kampan k nicomu nevedie a vzdy sa vracia naspat.
Sereďan | 22-10-2014 09:58:57
Stále čakám na reakciu p.Kollarikovej,ktorá uviedla: ,,Potom pán poslanec Kurbel zabezpečil, že v tejto časti bola otvorená poslanecká kancelária pána poslanca Brocku, ktorá mala slúžiť ako kancelária prvého kontaktu pre občanov mesta a okolia. Neviem si celkom dobre predstaviť ako tam pán poslanec Brocka úradoval bez elektriky, tepla a základného vybavenia, no peniaze zo štátneho rozpočtu, teda peniaze na ktoré sa skladáme všetci, sa veselo míňali.,, a podľa prílohy P.Kurbela aj napriek svojej výčitke o mrhaní peňazí nás daňovníkov a znalosti o katastrofálnom technickom stave budovy, si účtovala peniaze za (podľa nej neexistujúce) energie.Tých,čo vedia zarobiť na nás daňoníkoch bude asi viac.....Len je otázka charakteru,kto ukazuje na druhých a sám čuší ako voš pod chrastou.
anonym | 20-10-2014 19:18:01
To nie su ataky,ale nazory ktore sa odlisuju od tych jeho.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-10-2014 13:42:31
anonym | 19-10-2014 13:38:14 | - su tu desiatky prispevkov, ktore atakuju Kurbela ako osobu.

Este raz a verejne - je mi jedno, kto ma pravdu. Neinklinujem ku KDH, no neda mi znovu sa opytat?

To Vam fakt nie je trapne tolko sa motat okolo jedneho cloveka a IGNOROVAT uverejnene fakty? Mytam sa, je taky problem na otazku - MA KURBEL PRAVDU odpovedat jedinym slovom ANO alebo NIE?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-10-2014 13:38:27
pánovi Majkovi | 19-10-2014 13:24:23 | - v prvom rade vdaka za pokus o konstruktivnu diskusiu.

Kurbel 20 rokov, Tomcanyi najstarsi poslanec v MsZ, teda odjakziva od revolucie. To len na upresnenie faktov.

Je mi jedno, ci ma pravdu jeden alebo druhy. Kurbel sam uverejnil podklady, faktury, zmluvy, a na mestskom webe su zaznamy.

Tomcanyi neodpovedal na ziadnu otazku. Ani na jednu.

Vas pohlad je, ze on vie, preco neodpovedal - nemusi.

Mylite sa!! Mylite sa neskutocne a to bud umyselne alebo z nevedomosti.

Tomcanyi tak, ako kazdy voleny zastupca je zo zakona povinny odpovedat obcanom na ich otazky tykajuce vykonu mandatu.

Najdite v zakone prislusny paragraf a rozmyslajte nad etikou. Viem, ze zo spravania sa volenych zastupcov obcanov vymizla takmer uplne, no jedine jej vratenim do procesu obcan-voleny funkcionar, sa mozeme posunut dopredu.

Jedine otvorena samosprava a uplne zmenenie pristupu volenych funkcionarov k obcanom je cestou, ktora moze prezit do buducnosti.

Ja tu nie som pre poslancov a Tomcanyiho! Oni su tu pre mna. Volil som ich a platim ich. Tak ako (takmer) kazdy
obcan a obyvatel mesta.

My mame svoje prava dane legislativou a oni z nej vyplyvajuce povinnosti.

Ak sa ma spolocnost pohnut dalej, musia bezni ludia pochopit ZMYSEL A UCEL SAMOSPRAVY.
anonym | 19-10-2014 13:38:14
Pan Kurbel,nie je vam smutno z toho co predvadzate a zo seba sameho? Nechce sa mi verit ze jeden veriaci clovek je schopny takto ublizovat.Obvinujete tu nejaku "uderku" ze na vas nenecha ani nitku suchu a co vsetko na vas vytiahnu pred volbami.Spomente si na minule predvolebne obdobie a teraz sa tiez nenechate zahanbit.Robite mozno chybu ked si myslite ze toto sem pise nejaky primatorov "kamarat".Medzi ludmi sa dost rozprava o tom coho vsetkeho ste schopny.Nechapem kde vy beriete tu odvahu poukazovat na nejake nekale praktiky.
anonym | 19-10-2014 13:38:01
Pan Kurbel,nie je vam smutno z toho co predvadzate a zo seba sameho? Nechce sa mi verit ze jeden veriaci clovek je schopny takto ublizovat.Obvinujete tu nejaku "uderku" ze na vas nenecha ani nitku suchu a co vsetko na vas vytiahnu pred volbami.Spomente si na minule predvolebne obdobie a teraz sa tiez nenechate zahanbit.Robite mozno chybu ked si myslite ze toto sem pise nejaky primatorov "kamarat".Medzi ludmi sa dost rozprava o tom coho vsetkeho ste schopny.Nechapem kde vy beriete tu odvahu poukazovat na nejake nekale praktiky.
pánovi Majkovi | 19-10-2014 13:24:23
Vy tu vravíte o odrovnaní ,ako by mohol primátor jediným vyjadrením Kurbela odrovnať. Vy sám dobre viete,źe podobných ,,zaručených poloprávd" z pera Kurbela a spol. je pripravených do volieb viac. A že primátor odpovie naraz na všetky je jeho voľba,asi vie prečo.
Asi pozná praktiky tohto poslanca,ktorý robí voľby KDH už 20 rokov ako sám píše.Je naozaj smutné keď toto je leader KDH. Som zvedavý aký postoj vy osobne zaujmete, keď zistíte že Kurbel zavádza ,keď sa aj tu dokáže (po právnej i etickej stránke) , že záujmy mesta hájilo vtedy 11 poslancov a nie Kurbel.
Nezdá sa vám že poslanec Kurbel je trochu nervózny ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-10-2014 12:22:59
peter | 19-10-2014 11:26:22 | - v jednoim prispevku napisete, ze Vam nevadi, ked iny upozornuje na nekale praktiky pri hospodareni s financiami a v druhom kludne napisete, ze upozornovanie na to je zalovanim.

SOL citate pravidelne a poznate teda moje nazory. Tam, kde je uverejnena dokazatelna PRAVDA, tam nie je dolezite, koho sa dotkne.

Osobne som primatora Tomcanyiho vyzval, aby odpovedaal na niekolko zasadnych otazok vychadzajucich z Kurbelovho clanku. Odpovedanim ho mohol uplne odrovnat a znemoznit. Neodpovedal. Napisal, ze odpovede hlada. Hlada co? To, co je verejne na stranke mesta? Preboha, PRECO tak neskutocne ponizuje tisice ludi? To naozaj zije v predstave, ze z pozicie voleneho zastupcu ludom on nemusi vysvetlovat sposoby jeho prace s nakladanim mestskeho majetku?

Ved ludia nechcu nic osobne, chcu len vediet, kto z dvoch na klucove posty v samosprave znovu kandidujucich obcanov mesta hovori pravdu a kto klame!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-10-2014 12:08:22
AKO SME PREDALI! | 19-10-2014 10:32:33 | - za tri dni 6 prispevkov zakerne utociacich na KDH a priamo Kurbela. Dalsie s obsahom, ze mi neda spytat sa - aka cast Vasho tela este trci von z Martinovho analu - dufam ze je to glava a ruky, lebo inak uz nebudete mat cim pisat dalsie prispevky. ;-)

Ale naozaj, to mate sluzby a na Vas vysiel vikend? Prezraadte, ako to robite? Ci jeho osvedcena metoda, cim horsie, tym lepsie?

- - -

Niekedy sa zamyslam nad tym, aky charakter musia mat ludia, co su tohto schopni. Ako neskutocne musia byt zavisli na inom, ked su schopni takto neskutocne hlboko klesnut - pred sebou. Predsa len, pred verejnostou su stale anonymami.

Kde asi tak skonci nasa spolocnost za takych 5 ci 10 rokov, ked nie su ludia schopni pod svojim menom napisat, co si myslia o volenom zastupcovi a jeho cinnosti na zaklade podkladov, ktore poskytuje povinnost zverejnovat udaje z hospodarenia samospravy, ci tych, ktore sa daju vyziadat v sulade so zakonom o slobodnom pristupe k informaciam...

Je to zle, zle a este raz zle. Ludia stracaju vlastny rozum a tak im vlastne je jedno, ci su media nezavisle, alebo ich vlastni nejaka financna skupina, ci dokonca jedna jedina osoba.

Lutujem nase deti za to, v akej pokryteckej spolocnosti plnej zakernych ludi budu musiet zit. A tak trosku si vycitam, ze v zaujme slobody slova a ctenia si demokracie tvrdo nepresadzujem to, co ludia ako Vy povazuju za uplne "normalne" - teda eliminaciu inych nazorov. Len to by ste sa v regione ani k rybam, ani k politike nemali kde vyjadrit...
peter | 19-10-2014 11:26:22
Typicke pre KDH.Vypocitavi,slizski,zakerni.Pre svoj prospech zapreda aj vlastnu stranu,hnutie alebo ako sa nazivajU.Generacia volicov KDH pomali vymiera a tak zanika postupne aj vplyv poslancov KDH.Pan Kurbel nehanbite sa vyniest na svetlo9 bozie to co by ste nikdy nemal ako clen toho spolku co bol pri tych vasich pochybnych kseftoch?Padol ste az na dno a stratili ste ste doveru medzi volicmi,lebo taketo zalovanie je na urovni sice celeho KDH ale to je na urovniznacky HZ.
AKO SME PREDALI! | 19-10-2014 10:32:33
Pekne priznané. Pán Kurbel sa priznáva aj s ostatnými poslancami, že predali budovu. NO A ČO? Veď boli a sú pri koryte, vládnu a šafária a šafárili ako chcú, tak čo tu vyťahujete staré veci. Pán Kurbel, veď keď ste niečo predali s poslancami a s primátorom, no čo sa teraz kajáte? Alebo ľutujete? Alebo nebodaj sa po ich chrbtoch teraz hrabete zasa na poslanca? Veď to je už trápne, ako sa snažíte diskreditovať svojich spolurozpredávateľov. Vy ste samozrejme nevinný, najpoctivejší a nezhovaďujte sa už.
Pavol Kurbel pre zoznam | 19-10-2014 07:49:27
Opravte si ten zoznam.
Ja som poslancom len druhé volebné obdobie.
seredan | 19-10-2014 07:04:52
Nikto nechce od primatora,aby reagoval na každy prispevok,ale aby sa vyjadril k uvedenej problematike ,ktorá bolo zverejnená na sol 13.10.2014.
Odkaz pre seredan | 18-10-2014 20:37:07 | 19-10-2014 06:16:09
Keby mal pán primátor reagovať na každého debila, tak by ani nemusel chodiť z domu do práce a len by sem odpisoval. Ja mu držím palce, že to zvláda nereagovať na hajzlíkov, čo sa o neho obtierajú a že na nich nereaguje i keď ho to možno naťahuje na stoličke pred počítačom.
Registrovaný zoznam zoznam | 18-10-2014 22:57:17
tu je zoznam poslancov, čo sú v poslaneckej funkcii v rade za sebou min. 3 a viac volebných období: B. Horváth (4), M.Irsák (4), M.Koričanský (4) R.Král (3), P. Kurbel (3), L.Kyselý (3), M.Némthová (3), P.Rampášek(4),R.Stare4ek(4),B.Vydarená(4)
Už ju konečne predajte | 18-10-2014 21:01:34
Tak dlho ju tu predávate, až ju nikto nekúpi. Alebo áno?
seredan | 18-10-2014 20:37:07
tak ci onak je ubohe ze primator sa nevie vyjadrit. Alebo lepsie povedane nechce, lebo nema cim argumentovat a vyvratit tvrdenia Kurbela. Ked kandidoval minule nemal problem sa tu otrcat aj s bakalarom. Teraz sa len skovavaju, mozno tu vypisuju anonymne alebo hraju ze sa ich nic netyka. A takyto ludia maju zastupovat obcanov? PS: ak bude daka diskusia s kandidatmi tak dufam ze pan primator konecne vysvetli tie odmeny kontrolorke. To bude prve co sa ho budem pytat.
anonym | 18-10-2014 15:43:15
Konečne už teba vymeniť tých,čo 20 rokov smradia v mestskom parlamente a nevedia odísť. Alebo niekde inde bývajú, ale, niekde inde kandidujú.Vypočítavosť. Dúfam, že ľudia správne rozhodnú, najmä tí mladší, že to nenechajú len na seniorov a tí opätovne zvolia staré známe tváre. Uvidíme, čas sa blíži.
Peter pre Pavol Kurbel | 18-10-2014 13:05:13
Prave tych dvadsat rokov,ktorymi sa obhajujete Vas diskriminuje a veli odist!Pozor nie do ineho obvodu ale z regionalnej politiky!Uz ste tam tak zakukleny a nie len Vy,ze si ani nevuete predstavit koniec politickej kariery!Nie som si isty,ale nevypustil jeden vas sukmenovec vyjadrenie ze komunisti mali dozivotne funkcie a treba to zmenit?Co tak zacat konat!
anonym | 18-10-2014 10:53:33
Anonym | 18-10-2014 09:26:25, takým úderníkom ako si ty sa hodí skôr označenie "užitočný idiot". To myslíš, že všetci čo sem chodia nevedia čítať? Kedy bol schválený predaj tej budovy, o ktorej sa tu píše? Pomôžem Ti: 29.3.2012. Ked vas v škole učili počty, asi si bol vždy chorý, že? A ešte keby si prezradil, kde si sa dočítal, že poslanec Kurbel navrhol prestavať tú budovu na škôlku. Rád by som si to prečítal.
anonym | 18-10-2014 10:06:38
Píšete, že poslanci sa pýtajú ako majú hlasovať. Ktorí sú to tí pýtajuci poslanci ? A to sa pýtajú vás?
Anonym | 18-10-2014 09:26:25
Údrerka Kurbel už niekoľko trestných oznámení podala .Na koho všetko?Pán Kurbel a jeho metódy KDH sú známe . Za každú cenu sa dostať do povedomia ľudí aj za cenu podávania skreslených informácií.
A týchto útokov zo strany KDH a Kurbela ešte do volieb bude viac, lebo účel svätí prostriedky.
Otázka?
Kedy poslanec Kurbel navrhol túto budovu prestavať na skôlku ?
Odpoveď.
V septembri 2014.
Prečo ?
Lebo idú voľby a čo na tom že sa omýlil iba o 15 rokov ?


Pavol Kurbel pre Rudo | 17-10-2014 23:48:14
Som presvedčený že SOL čítajú všetci poslanci a aj primátor. Aj tí čo tvrdia, že ich nečítajú. Niekedy je až úsmevné, keď vám povedia, že ich nečítajú a vzápätí vám povedia, aké svinstvo ten Majko zase napísal.
A ešte by som chcel k svojmu predchádzajúcemu príspevku doplniť, že očakávam aj trestné oznámenie na moju osobu, len ho treba správne načasovať, tak ako v minulosti bolo jedno podané, a teraz už len čakám, kedy s tým úderka vyjde.
Rudo | 17-10-2014 23:30:57
Jasné,že Sol sleduje aj Kurbel aj Tomčanyi veď sa jedná o ich osobu.Chcel by som poznať politika,ktorý nesleduje verejnopravne medium pokial sa jedná o jeho osobu a ešte k tomu pred volbami.
obyvatel | 17-10-2014 23:15:50
môj nazor Tomčanyi Sol čita a s vyjadrením p.Kurbela plne suhlasím.Len ma zaraža prečo sa nevyjadril k odmenam kontrolorky že by na to ešte nenastal čas.
pozorovateľ | 17-10-2014 22:46:43
Škoda, že ste ustúpili práve Vy! Nebol by problém presne odhadnúť, kto chodil na zastupiteľstvo nepripravený! Nemusím to skúmať,lebo nikomu z terajších poslancov,čo kandidujú v našom obvode hlas nedám!
Pavol Kurbel pre obyvateľ | 17-10-2014 22:39:08
Nemusíte sa báť, Martin sa bude obhajovať. Potrebuje to však presne načasovať. Počítam, že tak asi dva týždne pred voľbami sa pokúsi vysvetliť svoje stanovisko. Teraz však úderka horúčkovito pracuje na tom, aby na mňa zistila čo sa dá. Možno že sa dočítam aj toho, že nie som sereďan a preto vlastne by som ani nemal kandidovať. Budú to osobné útoky a nezostane na mne ani nitka suchá. Toho som si bol vedomí už v okamihu písania prvého článku.
Pavol Kurbel pre pozorovateľ | 17-10-2014 22:27:36
Dôvod, prečo kandidujem v inom volebnom obvode ako v minulých voľbách je veľmi jednoduchý. Keďže za viac ako 20 rokov mám skúsenosti s voľbami, nakoľko som za tieto veci v KDH v rámci nášho okresu zodpovedný, viem, že ak nejaká strana postaví v niektorom volebnom obvode napríklad 7 kandidátov a zároveň sa v tomto obvode volí len 7 poslancov, takmer so 100% istotou si môžete byť za normálnych okolností istý, že uspejú maximálne 5ti. Dôvod je jednoduchý. Ľudia sú chcú vybrať nielen podľa "straníckej príslušnosti," ale aj napríklad podľa príbuzensta, či priateľstva. V treťom volebnom obvode za koalíciu KDH a Zmena zdola, sme v tomto volebnom obvode kandidovali štyria. Tak bola aj pôvodne napísaná kandidátka. Keďže všetci sme chceli kandidovať v mieste svojho bydliska, tak som sa napokon rozhodol, že ustúpim a budem kandidovať niekde inde. A okrem toho, v tomto volebnom obvode kandiduje aj pani riaditeľka domova dôchodcov, ktorá to má podľa môjho názoru isté, takže zostávajú " voľné" len tri miesta. Nie som na poslaneckom mandáte závislí. Nemám z toho nič, len nepríjemnosti a zbytočné výdavky a to nehovorím o tom, ako ma pre moje postoje majú niektorí v zuboch. Takže komu dáte hlas je na vás. Kľudne ho dajte ľudom, ktorí prídu na zastupiteľstvo a ani nevedia čo je v programe, o čom sa bude rokovať a vypytujú sa vás, ako majú hlasovať, lebo ani nevedia o čom je reč.
pozorovateľ | 17-10-2014 21:52:28
p.Kurbel, je pravda, že ste jeden z mála hlasovali proti zmenám, čo nastali na poliklinike a proti ste boli aj keď išlo o zrušenie pohotovosti (to bolo veľké svinstvo MsÚ, nezabudli sme) , či proti zvýšeniu poplatkov za školné v MŠ, atď,,, ale nedám Vám hlas( dúfam, že nás bude viac), najmä zato, že kandidujete v inom obvode zrazu, v tom Vašom Vás majú asi plné zuby, lebo naposledy ste ledva prešli..takže špekulujete aj Vy,,,, väčšina z vás starých poslancov sa pcháte do 1.obvodu...však ste si to tak aj na zastupiteľstve odsúhlasili, aby ste mali väčšiu šancu..to je proti zdravému rozumu, z 9 staronových poslancov, kandidujúcich v 1.obvode je väčšina z iných obvodov a ten zvyšok nestojí za nič !
toto nie je môj názor-skopírované zo slobodnyvysielac.sk | 17-10-2014 20:01:31


* 48 k
* 16 k

* 48 k
* 16 k

* 48 k
* 16 k

* 48 k
* 16 k

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Práve vysielame
Ariadnina niť
téma: Irán - pokus o syntézu demokracie a náboženstva II.časť /dejiny a súčasnosť Perzie - rozprávanie z cesty po Iráne/, hosť: RNDr.Emil Páleš CSc. - vedec, predstaviteľ sofiológie, moderuje: Boris Koroni

* Program rádio
* Program klub
* Blogy
* Archív
* Obchod
* Kontakt
* Foto
* Video
* Podporte nás

Leták SV a Z&V (pdf) samolepka Leták SV a Z&V (doc)
Kresťanská politická strana KDH, najhoršia zo všetkých


Kresťanská politická strana KDH, najhoršia zo všetkých
KDH tvoria zbožní aktívni kresťania zo svätuškárskymi ksichtami. Kresťanstvo je ale démonické náboženstvo a títo ľudia najktívnejšie zo všetkých spolupracujú zo silami zla a satanom
Predseda strany Ján Figeľ človek zo svätuškárskym ksichtom má falošný doktorský titul a bola z toho veľká aféra. Hoci študoval na dopravnej škole, jeho práca bola o Európskej integrácii, tým že bola práca mimo témy, jednoducho jeho titul mu škola uznať nemala bez najmenšieho mihnutia oka!!!
Ján Figeľ je asi jediný predseda strany na svete s falošným titulom.

Zbožný kresťan Daniel Lipšic, exminister vnútra. S veľkým zápalom sľuboval, že kauzu Gorila vyšetrí a nevyšetril, otvorene klamal.
Pri vražde právnika Ernesta Valku sa bol tesne po čine, pozrieť autenticky na miesto činu. Vražda bola zámerne vyšetrená tak zle, že ani sa nevie či bol páchateľ jeden alebo dvaja. Lipšic je samozrejme za to úplne priamo zodpovedný.
Lipšic je zodpovedný za extrémne radikálnu policajnú brutalitu pri protestujúcich kauze Gorila. Taký masaker si nedovolili ani koministi. Na miesto toho, aby svojich podriadených potrestal, povedal, že to bol primeraný zásah
http://www.youtube.com/watch?v=DeAqgalCcBE

Exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik má tiež veľmi svätuškársky ksicht:
napriek práve prebiehajúcej kauze, kauze Gorila proti finančnej skupine Penta, chcel napriek mediálnym tlakom Uhliarik násilne zubami a nechtami rozkradnúť a sprivatizovať nemocnice práve spoločnosti Penta. Je ťažké pochopiť tento nekonečný cynizmus Uhliarika a zlo, ktoré je v ňom.
anonym | 17-10-2014 19:49:16
Treba vydrzat. Urcite sa obhaji :D
pre obyvatel | 17-10-2014 19:44:36
A preco by mal?Ak sa'ma niekto obhajovat,tak najprv mu treba nieco dokazat a obvinit ho z niecoho!Ak by sa zacal obhajovat,tak by to mohlo znamenat,ze citi vinu!Ak nereaguje na rozne ohovarania a ucelove stvanice pred volbami,tak to ma pevne v rukach!Nepaci sa ti to?Bohuzial je to tak!A si si isty,ze cita Sol a reci jedna babka povedala?
Ing. Štefan Sekera | 17-10-2014 19:37:03
Netreba sa chytať za slovíčko "škôlka". Stačí zapojiť logické uvažovanie a to som, žiaľ, nepostrehol ani u jedného z diskutujúcich. Tak si to zhrnieme:

- Pán Kurbel v nadpise článku neuviedol "Ako sme predali škôlku" ale "Ako sme predali budovu, alebo prečo sa všetkým záujemcom neušlo miesto v škôlke."

- O týchto dvoch skutočnostiach sa pojednáva v predmetnom článku. Nepíše sa o tom, že sa "predala škôlka", ale citujem z článku "...že sme jedno predškolské zariadenie zhruba pred dva a pol rokom ako nadbytočné..."

- Za predškolské zariadenia sa považujú aj jasle, následne rôzne stupne škôlky. Do jaslí sú prijímané prevažne deti v rozmedzí 1 - 3,5 roka (v niektorých prípadoch od 6 mesiacov, až po prijatie dieťaťa do škôlky).

- A tu sa dostávame k ďalšiemu bodu článku, citujem "...že bolo zamietnutých, ak si dobre pamätám 28 detí, ktoré ešte nedosiahli vek troch rokov."

V dnešnej dobe sú najmä mladí rodičia nútení pracovať už pred skončením materskej dovolenky, takže neprijatie do škôlky a nedostupnosť iného zariadenia, môže byť vážnym existenčným problémom. Hoc je to len na pol roka. Takže všetky tieto neprijaté deti mohli byť umiestnené do jaslí, ktoré tam dlhé roky fungovali a stačilo ich obnoviť. Veď budova mala predsa štatút predškolského zariadenia - jaslí, no nie?

Ale ako sa hovorí (trošku personifikačne) - "Kto chce Kurbela biť, palicu si nájde!"

S pozdravom, podpísaný
obyvatel | 17-10-2014 19:31:22
uderka sa ozvala a prečo sa neobhajuje Tomčanyi
Registrovaný Velebník M.T. Velebník M.T. | 17-10-2014 19:18:42
Anonym | 17-10-2014 18:30:45, anonym | 17-10-2014 18:05:06, to čo tu píšete sme tu už čítali. Ste trápní. Vymyslite si volačo inšé.
Anonym | 17-10-2014 18:30:45
Ten kto vie ako to bolo a je to poslanec Kurbel napísal len to , čo mu vyhovovalo a teraz po 6 rokoch.
Až teraz pán poslanec prišiel na to , že treba škôlku?
A tam kde nikdy nebola? Kde a kedy dal návrh na zriadenie škôlky v tejto budove? NIKDY ! Budova bola posledných asi 15 rokov prenajatá a nikdy ako škôlka neslúžila. Úbohosť.
anonym | 17-10-2014 18:05:06
Presne tak ,citatel je pozorny a odhali o co komu ide.Pan Kurbel,naozaj si myslite,ze toto co ste teraz vytiahli na p.Tomcanyho by ho malo nejak znemoznit? V mojich ociach je to skor naopak,klesli ste u mna vy.Systematicky a zufalo sa snazite odpisat primatora.Nastastie kazdemu sudnemu cloveku ktory zije a pohybuje sa v seredi,je to jasne.A najsmutnejsie na tom je to,ze to velmi dobre viete aj vy sam.Myslim si a pevne verim,ze primator volby vyhra.Povazujem vsak za viac ako nutne vymenit 90% poslancov.A vas radim medzi nich.Teraz sa tesim na prispevky typu ˇ" uderka sa ozvala".
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-10-2014 17:15:06
Citam tu mnozstvo prispevkov a nestiham sa divit, ako nekutocne sikovne vedia diskutujuci odviest pozornost od problemu - dokazov v jednej kauze v meste, k clankom a kauzam inym, ani najnemen sa mesta (toboz predmetneho clanku) nedotykajucich.

Tak strasne priehladne manipulovanie verejnej mienky - vazeni, to, ze Vam to zatial prechadza v SN neznamena, ze uspejete aj na SOl! ;-)

Tu je citatel pozorny a velmi rychlo odhali, komu o co ide.
No a nasledne sa aj taketo zufale pokusy mozu vyznamne obratit proti ich autorom, resp tomu, v koho zaujme je zahmlievanie podstaty clanku.

Takze - k veci, alebo prosim, skuste ine (podla moznosti nie to na ktore sa skladam aj ja) medium. Dakujem. ;-)
Žasnem nad KDH | 17-10-2014 15:49:36
To ste stále zaslepený? Špinavosti začali Od sameho začiatku jak sa dostala tá zgerba kdh-ácka ku korytu. Všetko rozkradnuť a porozdávať svojim rodinným príslušníkom, kamarátom a posluhovačom či miništrantom? Oni na seba nemajú nič. To aby na nich nikto nemohol poukazovať. Vodu kážu a víno piju. Ja si osobne myslím, že to aj skoro všetci vidíme, len sa každý bojí nahlas ich kritizovať.
anonym | 17-10-2014 11:25:30
BRATISLAVA (SME - beb, SITA) - Firma TV COM financujúca okresných a krajských tajomníkov KDH vraj získala v roku 1996 približne 30 miliónov korún od spoločnosti Siemens za spoluprácu na oprave verejného osvetlenia v Bratislave. Vtedajší primátor mesta Peter Kresánek bol v tom čase členom KDH, jeho námestníci a väčšina mestského zastupiteľstva bola z koalície DU-KDH-DS. Víťaza verejnej súťaže - slovenskú dcérsku spoločnosť nemeckého priemyselného koncernu Siemens - vybrala práve komisia zložená z funkcionárov mesta a poslancov zastupiteľstva. Zmluvy boli navyše uzavreté ešte pred vyhodnotením príslušnej verejnej súťaže, teda skôr, než Siemens mohol vedieť, či zákazku získal. Uviedla to včera televízia Markíza, ktorá má k dispozícii kópie zmlúv medzi Siemensom a TV COM. Majiteľ TV COM Peter Gabura odmietol celú záležitosť komentovať. Rovnako ju nekomentuje ani predstaviteľ Siemensu na Slovensku Peter Kolárik, kým si firma neoverí, či sú zmluvy pravé. Ak sa podľa Kresánka existencia zmlúv potvrdí, "je to naozaj vec na prešetrenie a trestné stíhanie". V roku 1996 vypísal bratislavský magistrát verejnú súťaž na rekonštrukciu, modernizáciu a údržbu verejného osvetlenia v hlavnom meste. Dvadsaťročný kontrakt v celkovej hodnote 1,9 miliardy korún získal v októbri toho istého roku Siemens podľa Kresánka preto, že "mesto sa rozhodlo zveriť osvetlenie Bratislavy spoľahlivému partnerovi". Podľa zmlúv, ktoré má k dispozícii TV Markíza, však existovalo nepriame finančné prepojenie medzi KDH a Siemensom. Boli ním zmluvy z júna a septembra 1996 o čiastočnom inžinieringu a marketingu celého projektu medzi Siemensom a TV COM. Podpredseda KDH V. Palko existenciu tejto zmluvy, o ktorej podľa vlastných slov počul prvýkrát, nepoprel a potvrdil platenie funkcionárov KDH z prostriedkov firmy TV COM. "Nie je na tom nič nelegálne ani nemorálne a umožnilo to KDH prežiť," povedal. Okrem toho potvrdil, že sa nezaujímal o to, odkiaľ firma TV COM berie peniaze na financovanie kresťanských demokratov.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/2208964/siemens-vraj-cez-tv-com-financoval-kdh.html#ixzz3GOPKmi3e
Anonym | 17-10-2014 11:12:05
Pán Sklenár toto nie sú zlostné útoky na pána Sokola, toto sú fakty, preto opakujem príspevok a čakám na vaše vyjadrenie:
Pán arcibiskup Ján Sokol je evidovaný vo zväzkoch ŠTB ako agent, t.j. vedomý spolupracovník ŠTB, krycie meno sokol. Viac ako štvrtina kňazov Trnavskej arcidiecézy pod vedením arcibiskupa Sokola bola tiež evidovaná v kategórii agent. A to, ako bol odpísaný pán arcibiskup Róbert Bezák hovorí o eštébackych praktikách v cirkvi ešte aj dnes.
Pipišta | 16-10-2014 23:24:28
Haloooo p.Tomčanyi,kde je to vaše slubované vyjadtenie?Znovu to dopadne ako z odmenamy kontrolorky mesta ,že nikto sa k ničomu nevyjadril. A čo by sme vlastne chceli od nášho primátora že.
Ivan Sklenár | 16-10-2014 16:50:35
Anonym | 16-10-2014 15:35:46 & Anonym | 16-10-2014 13:03:53 je to zrejme ten istý pán, jednoducho tárate! Ja som v tomto kalendárnom roku NEBOL prítomný ani na jednom MsZ a diskutovať s primátorom na túto tému ani náhodou NIE! To by som musel mať poverenie od cirkevného predstaviteľa v tejto veci konať. A na to si vystačia aj sami! Môj názor na tento "kšeft" som vyjadril v súkromnom rozhovore kompetentnému, t.j. p. dekanovi, ktorý bol a aj je jediný oprávnený rokovať s predstaviteľmi mesta. Bude tu slúžiť ešte pár dní, tak sa môžete osobne u neho presvedčiť a aj dozvedieť, prečo zástupcovia Cirkvi odstúpili od tohoto návrhu. Ja to neviem doteraz a pravdu povediac, ani ma to nezaujíma.
A svoje domienky nevydávajte za skutočnosť. Tak, ako ste to tu napísal, tak sa vyrábajú konšpirácie.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 16-10-2014 15:51:01
Anonym : len pre pripomenutie o tom ako to bolo s plánovaným predajom budovy na Garbiarskej ulici RKC som písala pred rokom tu :

http://www.seredonline.sk/clanky/poslanci-schvalili-odpredaj-budovy-na-garbiarskej-ulici-rimskokatolickej-cirkvi/

( ono tam išlo aj o zámenu pozemkov pri Sokolovni s Garbiarskou, plus v budove mala RKC vybudovať okrem škôlky aj pastoračné centrum a vykonávať charitatívnu činnosť - to je všetko v článku spomínané )

A ďalší článok o tejto budove sme uverejnili predvčerom: http://www.seredonline.sk/clanky/ake-ma-mesto-zamer-s-budovou-na-garbiarskej-ulici-/
Anonym | 16-10-2014 15:35:46
Nie je to tak dávno, tohto roku na jar na zastupiteľstve a medzi poslancami bola téma zriadenia cirkevnej škôlky na Garbiarskej ulici v bývalej škole. Pán Sklenár, primátor Tomčáni a poslanci sa bavili o odpredaji cirkvi za 1€.
Podpora bola.
Nepamätáte sa kto bol v Trnave , aby sa to neudialo, aby sa škôlka tu nerobila? Mená tých ľudí poznáte dobre a mnohí z Vás aj kandidujú a trepú o škôlke. Nepríde Vám to zvláštne?Aký je váš názor ?Poznáte mená ktoré to zahatali ?
Anonym | 16-10-2014 13:03:53
Pán Sklenár, pán arcibiskup Ján Sokol je evidovaný vo zväzkoch ŠTB ako agent, t.j. vedomý spolupracovník ŠTB, krycie meno sokol. Viac ako štvrtina kňazov Trnavskej arcidiecézy pod vedením arcibiskupa Sokola bola tiež evidovaná v kategórii agent. A to, ako bol odpísaný pán arcibiskup Róbert Bezák hovorí o eštébackych praktikách v cirkvi ešte aj dnes.
Ivan Sklenár | 16-10-2014 10:41:58
nezucastneny | 16-10-2014 10:15:52: Dobrý postreh. Ano, je tu toho popísaného veľa a aj od veci. A aj dosť zlostných útokov na P. Kurbela, J. Sokola, Cirkev, KDH, Pentu.. a kadečo iné. Len všetci títo útočníci akosi pozabudli, kto bol ich otec lebo asi nemajú riadne občianske meno. Ale to podstatné, to všetci "útočníci" obchádzajú. A tým je nevýhodný prenájom a potom aj predaj. Tak, ako bolo možné prebudovať priestory jaslí na kancelárie, tak bolo možné ich prebudovať aj na škôlku. Už len osobná česť by ma nútila zaujať stanovisko a hájiť sa. Ale p. primátorovi nestačí ani verejná výzva z novín. Prečo asi?
nezucastneny | 16-10-2014 10:15:52
Je vela veci popisanych k tejto teme a taha sa to vsetko uz dlhsiu dobu.Ked sa vsak vratim k povodnemu clanku,vychadza mi uplne jednoduchy pripad.Mestu sa nepodarilo umiestnit 28.deti do troch rokov v skolkach mesta Seredi.Pan Kurbel si spomenul,je pred6.rokmi sa predala jedna budova,ktora by mohla teraz tento stav kompenzovat,a ze terajsi starosta je za to zodpovedny,lebo hlasoval za predaj.Poucte ma,mne to pripada zvlastne.
bože,ten váš úžasný Brocka a KDH | 15-10-2014 18:48:01
Haščák:"Demokracia je „nahovno” systém. „Volič o ničom nič nevie, volič je hovno. Volič vníma iba absolútny povrch.”

13.12.2005 (Anna Bubeníková, Jaroslav Haščák)

19.12 hod. prichádzajú Jaroslav Haščák a Anna Bubeníková – členka Výkonného výboru FNM SR za SDKÚ a zároveň riaditeľka sekcie zakladateľských činnosti a výkonu práv akcionára FNM.


Haščák delí províziu za výber poradcu na dopredaj 10% akcií SSE, ZSE, VSE na burze a priame predaje zvyšných minoritných balíkov (39% akcií) SSE a VSE. Na rozdelenie je 2 mil. EUR. Iniciátorkou a realizátorkou doprivatizácie zvyšných balíkov akcií rozvodných podnikov bola Bubeníková. Haščák chcel preto 2 mil. EUR rozdeliť medzi Annu Bubeníkovu, Jozefa Juricu (riaditeľ sekcie prípravy a realizácie predajov FNM) a ministra hospodárstva Jirka Malchárka. Oslovil ho ale Igor Kucej (pokladník SDKÚ) a budú musieť niečo dať aj im. Haščák má po 20. decembri dohodnuté stretnutie s Gabrielom Palackom (pri financovaní SDKÚ je najvyšší – nad Kucejom). Presný spôsob delenia bude závisieť od tohto stretnutia. Haščák sa pýta Bubeníkovej na jej názor či majú do toho zahrnúť aj Palacku. Bubeníková povedala, že aj keď to vymysleli a zrealizovali oni (Bubeníková, Jurica, Haščák), nevedia to sami presadiť a budú sa musieť podeliť. Haščák sa pýta Bubeníkovej, či môže Palackovi
povedať, že do delenia budú zahrnutí aj funkcionári FNM (Bubeníkova, Jurica), či nemá s tým po straníckej línii problémy. Bubeníkovej je to v podstate jedno, lebo je otázne či Haščákovi Palacka uverí.

Haščák predstavuje Bubeníkovej novú koncepciu fungovania FNM. Prezidenta FNM Jozefa Kojdu odstavia od rozhodovania (vo funkcii zostane). S odstavením Kojdu súhlasil aj Palacka, ktorý konečne pochopil, že Kojda hrá na vlastné triko. Haščák dohodí Kojdovi
nejaké obchody v BAT, a.s. za asi 10 -15 mil. Sk aby Kojda nerobil problémy (viď rozhovor Haščák – Malchárek z 15.12.2005 k prezidentovi FNM Jozefovi Kojdovi). Neoficiálne má prezídium namiesto Kojdu viesť Igor Grošaft Bubeníková bude neoficiálne viesť Výkonný výbor FNM. V prezídiu FNM budú mať rozhodujúcich 5 hlasov cez Igor Grošaft (SDKÚ), Stanislav Janota (KDH) , Milan Krajniak (KDH) , František Stano (SDKÚ) a Mikuláš Kačaljak (pôvodne ANO, teraz pracuje pre Haščáka), ktorá prehlasuje zvyšných 4 členov prezídia FNM (Végh, Duray, Kojda, Plechlo). Haščák síce na rokovaní so Stanislavom
Janotom ešte presne nedohodol spoluprácu KDH (Janota, Krajniak), ale KDH je tomuto riešeniu fungovania FNM naklonené. Haščák hovorí Bubeníkovej aby išla za Igorom Grošaftom a porozprávala sa s ním o tom. S vyššie popísaným systémom fungovania FNM súhlasia aj Igor Kucej a Gabriel Palacka z SDKÚ.


19.30 hod prichádza Jirko Malchárek (odomke, vypne alarm, zapne TV) . Telefonuje s neznámym o odvolaní 2 BNO ľudí a dosadení svojich ľudí.

19.47 hod. prichádza Jaroslav Haščák.


Haščák rozpráva, že zatiaľ dal Ľubošovi Ševčíkovi pokyn na jeden obchod -súťaž na informačný systém do SE. Budú 3 záujemcovia o dodávku (SAP, Logica a ešte jedna firma). Súťaž musí vyhrať SAP za 390 mil. Sk. Spravodlivá cena je okolo 350 mil. Sk Malchárek dostane províziu 25 mil. Sk.

Haščák hovorí Malchárkovi, aby odvolal z predstavenstva SE Rapšíka a Šujanského. Malchárek hovorí, že to dnes povedal Ivanovi Miklošovi, Júliusovi Brockovi a mad’arom. Haščák hovorí Malchárkovi, aby za predsedu predstavenstva vymenoval Miroslava Pikusa (nie je v žiadnej firme prepojený na Pentu). Dali ho nedávno aj za predsedu dozornej rady SPP (ak to bude konflikt záujmov má odstúpiť z dozornej rady SPP). Namiesto Šujanského dajú Vojtecha (Štefana) Haringa. Haščák káže Malchárkovi aby zmeny vhodne komunikoval v médiách.

Malchárek chce vyjsť v ústrety Enelu v neprospech SR, za čo požaduje motiváciu 1 mld. Sk. Odovzdanie provízie má prebehnúť cez navýšenie ceny, za ktorú má Penta predať Enelu Paroplynový cyklus o 1 mld. Sk. Haščák sa obáva možnej medializácie vydierania zo strany Enelu, ktorá by Malchárka stála miesto ministra. Ešte sa nevie rozhodnúť (šance sú 50:50). Musí sa rozhodnúť dnes, resp. zajtra. V prípade realizácie by Haščák z 1 mld, Sk navyše za PPC dal väčšinu Malchárkovi, niečo SDKÚ. Nejakých 50 mil. Sk by Haščák dal aj KDH.
čitateľ | 15-10-2014 18:03:08
zastancovia Tomčanyiho môžte mi napísať čo také prevratné urobil pre toto mesto? Okrem toho,že otvoril v septembri amfiteáter čo je dosť postavené na hlavu.Koľko krát sa doteraz využil amfiteáter od jeho otvorenia? O námestí nepište nakoľko táto stavba bola schválená ešte za Vranoviča a taktiež cyklotrasa.Keď už som spomenul cyklotrasu modlime sa ,aby nebola tuhá zima,lebo na jar sa nám zrejme celá rozpadne.
Registrovaný Jaroslav Troják Jaroslav Troják | 15-10-2014 16:18:44
Pravda nepusti,človeka treba hodnotiť podla skutkov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-10-2014 14:51:15
realita | 15-10-2014 13:32:54 | - za normalnych okolnosti by som povedal, ze tomu nemozete verit ani Vy sam. Kedze poznam aj zavislost na niekom a z toho vyplyvajuce viac menej nevyhnutne konanie, tak chapem, ze mozete mat dovod aspon sa tvarit tak,ze tomu verite... ;-)

Ale k veci. Uz niekolko krat som sa verejne vyjadril - ako malokto - ze su veci, v ktorych Martina verejne podporujem. Nehanbim sa za to, aj ked nepochybujem o tom, ze niektorym ludom sa to nepaci.

Su vsak veci, s ktorymi sa nikdy nestotoznim a to verejne vycitam, upozornujem na to a tvrdim, ze urcite spravanie poslancov MsZ a vedenia mesta nie je v sulade s verejnym zaujmom. (potvrdil aj jeden poslanec na kameru)

Tvrdim, ze Martin taktizuje a to aj pri hlasovaniach v minulosti - konkretne neskor.

Tvrdim, ze veci verejne maju byt skutocne vecami verejnymi a nie len tak akoze.

Tvrdim, ze otvorenim samospravy a sprehladnenim rozhodovania, akceptovanim OZ Obcan rozhodni a jeho programu a SOL by sa mesto dostalo do uplne ineho levelu - dnes v podstate prostrednictvom dvorneho demagoga vynaklada mnozstvo energie a penazi na zakryvanie nezmyslov narobenych volenymi funkcionarmi a mozno aj uradnikmi.

Nechapem, preco si do ust beriete moje meno. Ak by som niekoho chcel znemoznit, mam na to prostriedky. Nie je to vsak v mojom zaujme a ani v zaujme mesta.

Mojou prioritou je sloboda slova - je, inak by ste sem nemohli za moje peniaze pisat Vase vymysly a skutocne otvorena samosprava s maximalnou participaciou ludi na jej riadeni. Funguje - dokazali sme to niekolko krat. Len vedenie mesta a poslanci MsZ sa tomu intenzivne brania.

Preco? Nuz, aj Vy to viete. Pozeranie sa na prsty nevonia kazdemu.

Som zvedavy, ako ste schopny spochybnit moje tvrdeni, ked najlepsim dokazom je fakt, ze nekandidujem, cim dodrziavam slub (aj ked uz je irelevantny, nakolko SOL je na OZ a nie na mne) a netusim po ovladani ludi.

Vazeny pisatel - SOL je jedinym mediom nasiroko daleko, kde sloboda slova je a vdaka mojim nekompromisnym postojom od svojho vzniku nedoslo k zmene idei, na ktorych bolo zalozene.

Akceptujem aj urcite vypady, no len do miery, ktora ma uroven.

Uz vela krat som sa verejne vyjadril - mne nejde v podstate o nic. Inym ide o vsetko. Tym je moja pozicia uplne odlisna a dnes asi niet citatela SOL, ktory by mohol povedat nieco ine a dokazat to.
realita | 15-10-2014 13:32:54
p. Majko+ Kurbel zacali ste neskoro s antikampanov voci p. Tomacanimu :D štve Vás že ho ludia maju radi a ze sa tu pohli ladovce čo? nebojte Vaše vymyslené kritizovania môžete praktizovať stále naďalej pri jeho ďalšom funkčnom období ;)
obcanovi | 15-10-2014 13:27:38
obcania alebo Ty co enma cely den co robit iba sa vrtat v niecom?degesko :D smejem sa na tebe :D
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 15-10-2014 13:17:03
6 rokov je uz pomerne dlha doba. Kazdy si vsak moze vytvorit vlastny nazor, na zaklade predostieranych faktov.
P. Kolarikova sa verejne vyjadrila za firmu LLARIK v diskusnom prispevku.
P. Kurbel verejne predlozil listiny a zvukove zaznamy z rokovania MsZ.
P. primator sa verejne vyjadril, ze sa vyjadri.

Verzia p. Kolarikovej nijak zasadne neodporuje tomu, co tvrdi p. Kurbel. Aj ked su tam nejake nezrovnalosti. Ja sa viac priklanam k verzii p. Kurbela. Jediny, kto moze priniest viac svetla/hmly je uz len p. primator. Verejne.

Nakladanie s majetkom mesta je vzdy velmi chulostiva tema. Transparentnost mala byt prvoradym zaujmom oboch stran. Archivy maju akesi tajomne caro. Pripominaju nam aj to, na co by sme najradsej zabudli.
pre seredan 2 | 15-10-2014 08:45:24
Najpriechodnejšie riešenie je, keď sa prenajímateľ a nájomca dohodnú na výške nájmu. A to sa v tomto prípade stalo, o čom svedčí zvukový záznam.
Tin Tin | 15-10-2014 08:28:44
Čakame na vyjadrenie Tomčanyiho alebo to dopadne ako s koncoročnymi odmenami kontrolorky že tichy ,hluchy a nemý.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-10-2014 08:00:11
seredan 2 | 15-10-2014 05:23:58 | - a presne tento postoj je ta manipulacia s verejnou mienkou.

Kurbel napisal niekolko faktov. Obcan a volic ma pravo na informaciu.

Tomcanyi nebol osloveny ako fyzicka osoba, ale ako voleny predstavitel mesta. Nedostal ziadne konspirativne otazky, prave naopak. Otazky vylucne k predmetnej veci, v ktorych jedinym slovom mohol potvrdit alebo vyvratit Kurbelove tvrdenia.

Otazky su tu:

http://www.seredonline.sk/clanky/primator-mesta-martin-tomcanyi-odpovede-na-otazky-zistuje/

Odpoved Tomcanyiho bola obycajnym a priehladnym taktizovanim - chapem, momentalne nastal stav, ze lepsie je verejne nehovorit nic. Ale to je jasny signal pre obcana.

Ja osobne radsej prijmem stanovisko predstavitela mesta, ako taktizovanie hodne 90 rokov, kedy sa obcan nemal ako dopatrat pravdy.

Priatelia, nechcem aby komunalna politika bola len o moci, delbe verejnych financii pre silne lobisticke skupiny, ovladani ludi a ich manipulacii za ich peniaze.
seredan 2 | 15-10-2014 05:23:58
Tomčáni sa vyjadrí, nemaj boja. Je také porekadlo že Vyčkaj času ako hus klasu seredanko. A potom sa uvidí kto je zbabelec .
Otázka, prečo toto Kurbel nezverejnil ešte v roku 2008 v čase udalosti, následne v čase predaja ale až mesiac pred voľbami v roku 2014?
Otázka, prečo hlasovalo za návrh Tomčániho 11 a len 3 boli proti ?
Nebolo to jediné možné riešenie ktoré bolo priechodné a súhlasila s ním väčšina poslancov ?






seredan | 14-10-2014 22:45:36
ludia Tomcanyi sa nevyjadri lebo je to zbabelec. Bude sa len schovavat. Ty ktory ho tu tak ospevuju ako co vybudoval su zrejme z jeho rodiny, alebo uderka z uradu ca sa trasie o miesta. Ak by mal chrbtovu kost uz by sa tu vyjadril. Ale takto len caka kym to prehrmi a vsetko sa zabudne.
anonym | 14-10-2014 22:02:54
Poslanec Kurbel si pravdu pispôsobil tak aby mohol špiniť.
Že hlasovalo 11 poslancov za a 3 proti rozmýšľa niekto prečo ? Nie je tu uvedená celá pravda a KURBEL TO VIE.
Všetko má svoj čas a aj pravda vyjde najavo. Tá skutočná a celá , NIE TÁTO KURBELOVA akože ,,PRAVDA".
pre anonym | 14-10-2014 22:01:33
Skúste sa spýtať Tomčányiho, ako to bolo s hádzaním polien pod nohy, keď bol poslancom a Vranovič primátorom. Napríklad, kto bol proti cyklotrase na Šúrovce, ktorou sa teraz tak prezentuje.
anonym | 14-10-2014 21:27:18
presne tak.primatora mame takeho,aky tu este nebol.a pri pohlade na zoznam kandidujucich poslancov zistujem ze nemam koho volit.takze to,ze p.tomcany v roku 2008 hlasoval /a nebol sam/za nieco co mozno nebolo spravne ,urcite neovplyvni moje rozhodnutie dat mu hlas vo volbach.su za nim vidiet vysledky a mesto naozaj napreduje.mozno by len mohol mat pri sebe kolegov,ktroi by mu nehadzali polena pod nohy.
anonym | 14-10-2014 21:05:49
Nech je ako chce, ale za primátorovania Ing. Tomčányiho viditeľne mesto pokročilo. Druhá vec sú poslanci. A tam by sa mal občan dobre zamyslieť komu dá hlas. Či tým istým tváram, ktoré sú tam 4 až 5 volebných období.
re: Robo | 14-10-2014 19:23:33
Robo ver tomu, že aj pokazené vajco je z vonku pekné a dobré.
anonym | 14-10-2014 19:00:17
to je teda uroven komunikacie.
Seredan | 14-10-2014 18:15:06
Tomčanyi čakáme na vysvetlenie !!!!!!!!!!!!!
Robo otázka | 14-10-2014 17:46:36
neznie kto je bez viny, ale otázka znie, prečo takto konal?
Pavol Kurbel pre Robo | 14-10-2014 17:22:43
Ďakujem za dôveru, ale je tam niekoľko kolegov, ktorý by si rovnako zaslúžili vašu dôveru.
Robo | 14-10-2014 15:06:05
Kto bez viny, nech kameňom hodí...

Všetkým je tu asi jasné, že Tomčányi v danom prípade pochybil. Pochybil ako poslanec, pochybil ako primátor a pochybí určite aj ako nový primátor...
Nie som prorok Izaiáš, ale p. Troják je Tomčányimu veľmi slabý protikandidát, takže odhadujem pomer min.70:30 hlasov pre pre Tomčányiho ...

Pán Kurbel viac energie ste mali asi vynaložiť pri hľadaní zdatného protikandidáta, minimálne už pred rokom ste ho mali verejnosti predstavovať, resp. mal sa tu prezentovať on sám, mal predložiť svoje vízie, program....

Jedinou šancou v týchto voľbách je zvoliť dobrých poslancov, ktorí by neboli primátorovi len pochlebovačnou cháskou, resp. lobby skupinkou chrániacou svoje záujmy, ale zodpovednými občanmi hájacimi záujem mesta Sereď a jeho obyvateľov.

Aj keď pán Kurbel s Vašimi "určitými" názormi nesúhlasím, považujem Vás v terajšom poslaneckom grémiu mesta Sereď za jediného človeka, ktorý si zastáva svoj poslanecký mandát svedomito a preto Vám dám opäť dôveru...
Indian | 14-10-2014 14:29:12
Važení a milí spoluobčania.Nadobudam pocit,že týmto prisluhovačom terajšieho vedenia mesta zrejme začína prihárať a boja sa o svoje miesta.Veď je uplne jedno či to bolo v roku 2000,2005 alebo 2008. Tomčányi bol v roku 2008 poslancom mesta Sereď a mal hájiť záujmy mesta a spoluobčanov,čo z uvedeného článku nie je zrejmé,že tak konal. Je načase,aby občanom vysvetlil,čo ho k tomu viedlo? Pán Tomčányi čakáme na Vašu odpoveď.
Pavol Kurbel | 14-10-2014 13:10:45
Možno vás nezaujíma rok 2008, ale mnoho iných áno. Nikto nespochybňuje to, čo Martin urobil ako primátor, faktom však je aj to, čo bolo popísané v predmetnom článku. Mám pocit, že niektorí ľudia sú ako pasažieri na Titanicu. Ten sa potápal a na palube stále tancovali. Najprv nízky nájom a potom predaj, lebo je nízky nájom. Zaujímalo by ma, kto by takto hospodáril so svojim majetkom. Som presvedčený že nikto.
anonym | 14-10-2014 12:31:25
ako predvolebna kampan je to ubohe.co urobil tomcany ako poslanec v roku 2008 ma nezaujima.zaujima ma co urobil ako primator a urobil toho dost.aj to su fakty.
nezucastneny | 14-10-2014 11:11:44
Rok 2008,to nemate nic lepsieho na primatora?Myslim si ,ze ludom je to uplne fuk za co kto hlasoval 2008 a kto ma pravdu.Skutocne je mi uplne jedno,kto bude zvoleny,ani jedneho z nich nepoznam,ale s takymito argumenty?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-10-2014 10:00:18
Realista | 14-10-2014 09:42:51 | - nekonspirujme. To nedopadne dobre. Drzme sa faktov, ktore su preukazatelne.

Neohovarajme, neutocme, neznevazujme nikoho pracu. Opakujem - nikoho!

Co hovoria fakty podlozene audiozaznamom, kopiou hlasovania v MsZ, fotokopiami uctovnych dokladov a zmluv?
Realista | 14-10-2014 09:42:51
Cele to tu je postavene na hlavu,vsetci riesia priamtora a tvaria sa ze to nie je predvolebna kampan, pritom to ze za to hlasovalo dalsich 10 poslancov tak to nikto neriesi, mimochodom to bolo v roku 2008 ale zaciname to riesit v 2014, aka to nahoda. Dalsia vec, pan Majko, Kurbel a dalsi vsetci podnikatelia, Vam by sa pacilo ak by ste boli niekde v najme za 500sk/m2 zrekonstruujete dane priestory dotiahnete to tam do stavu ze sa tam da fungovat a potom sa prenajimatel rozhodne zvysit Vam najomne na 3500sk/m2? Po tom co ste to tam poopravovali a investovali do toho? To je akoze fer? A napisu to ti isti ludia co sa stazuju, ze mesto nepodporuje podnikatelov...usmevne.
To ze sa do toho zatiahne tema skolky a deticiek, och ake mile ano pouzime tuto zbran, pretoze ved deticky, macicky a psickovia to je to co nas trapi najviac a zahra dobre na city vsak?
Samozrejme, nic nie je ciernobiele a nebudem tvrdit ze terajasie vedenie mesta je svate, ale to co vidim na strankach tohto platku je uz do neba volajuca informacna vojna v snahe o zdiskreditovanie urcitych ludi, necudujem sa , ze s vami niektori ludia uz nekomunikuju.
Ivan | 14-10-2014 08:59:14
Obdivujem tú bezprecedentnú odvahu p. Občan | 14-10-2014 07:27:23 pre ktorého nestačia žiadne archivované argumenty a nie sú to dohady. Ostatne, diskutujúci nad Vami, Miloš Majko | 14-10-2014 08:34:57 Vám to dostatočne objasnil. Ak ani to nestačí, tak asi je treba vyšetrenie u psychológa.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-10-2014 08:34:57
Občan | 14-10-2014 07:27:23 | - poslanec Kurbel napisal clanok. Tento:

http://www.seredonline.sk/clanky/ako-sme-predali-budovu-alebo-preco-sa-vsetkym-zaujemcom-neuslo-miesto-v-skolke/

Pod clankom je 101 komentarov a bol citany viac ako 3300 X.

Pokusov o jeho znevaazenie a zosmiesnenie KDH, cirkvi a vsetkeho okolo bolo pod clankom hodne. Ziadne fakty, ktore by vyvratili jeho verejne prezentovane tvrdenia.

K veci napisala jedine pani Kollarikova. Ta zverejnila udaje konkretne - napr:

" Neviem si celkom dobre predstaviť ako tam pán poslanec Brocka úradoval bez elektriky, tepla a základného vybavenia, no peniaze zo štátneho rozpočtu, teda peniaze na ktoré sa skladáme všetci, sa veselo míňali."

Zozala slavu u niektorych diskutujucich, dnes vidime ze zvyknutych prijat akukolvek informaciu bez faktov, podkladov, hlavne ze je a ze zapada do teorie, ktora mu v danom momente vyhovuje.

Boli sme ferovi a naozaj sme chceli priniest pravdu podlozenu konkretnymi podkladmi.

V zaujme pravddy a ukludnenia vasni, som osobne vyzval primatora mesta Martina Tomcanyiho, aby sa k clanku vyjadril:

http://www.seredonline.sk/clanky/primator-mesta-martin-tomcanyi-odpovede-na-otazky-zistuje/

Do dnesneho dna primator vyjadrenie nezaslal. Pravdepodobne stale zistuje, kto podal Kurbelom spomenuty proceduralny navrh na rokovani MsZ a kto ako v ddanej veci hlasoval. Skoda ze nepomohol ani nas navod, kde to najde. ;-)

Pripominam, ze prave vyjadrenie primatora mesta by bolo pre obcanov a citatelov dolezite. Prave jeho vyjadrenie mohlo okamzite Kurbelove tvrdenia ako sa ludovo hovori - "rozflakat na sr*cky."
Stale teda cakame na jeho vyjadrenie.

Ale spät k pani Kollarikovej a jej vyjadreniu.

Napisala, ze nechape, ako pan poslanec Brocka mohol v kancelarii uradovat, ked tam nemal kurenie ani elektrinu.

Pytal som sa. Ze je odbornicka a firma podnika dlho. Nespochybnujem.

No je velmi sprosta otazka, preco potom mesacne poslancovi Brockovi ona osobne fakturovala cez asi 56 Eur? Lebo na fakture pise, ze za elektrinu...
Občan | 14-10-2014 07:27:23
Praktiky KDH sú verejne známe a pred volbami budú polopravdy, neúplné informácie a všetko čím sa dá zviditelniť zverejňovať a súdiť všetkých. A tých článkov bude viac .
Čo na tom že škôlka v tejto budove nikdy nebola? Ani vo výhľade ani ju poslanec tu nikdy nenavrhol. Škôlka je vedľa roky a úplne nepravdivá je informácia o počte neumiestnených detí .Zákon hovorí jasne , len si treba príslušnú stať prečítať . ;(
občan | 14-10-2014 03:23:18
Tak a teraz to tu máme čierne na bielom a Tomčanyi keď má charakter nech to vysvetlí .Občania čakaju na vysvetlenie !!!!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-10-2014 23:01:30
Je na skodu veci, ze primator mesta Ing. Martin Tomcanyi zo svojej pozicie za tyzden nedokazal zistit, ci je tvrdenie P.Kurbela sa zaklada na pravde.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign