Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Skrášlime svoje mesto - časť 7

62 Návrh - vizualizácia.

Dnes by som Vám rad predstavil posledný z návrhov, ktoré som spracoval v súvislosti z výzvou Skrášlime svoje mesto.

 

Lavička pod stromom

Vytvoriť v aleji stromov aj priestor na sedenie, ak sa jedná o nie príliš široký chodník je často veľmi náročné. Priestoru nie je nazvyš a preto prichádzam s pomerne jednoduchým riešením. Vytvoriť sedenie okolo jestvujúcich stromov. Tým využijeme priestor, ktorý už aj tak zaberá mreža v dlažbe. Jednoduchá konštrukcia z joklových profilov je opláštená drevom, pre príjemnejší pocit na sedenie a taktiež aj pre symbiózu so stromom. Drevené opláštenie lavičky je perforované, čím sa nezabraňuje prenikaniu dažďovej vody ku koreňom stromu, navyše ho konštrukcia lavičky chráni pred poškodením.

 

Predchádzajúce časti:

http://www.seredonline.sk/clanky/skraslime-svoje-mesto-cast-1/

http://www.seredonline.sk/clanky/skraslime-svoje-mesto-cast-2/

http://www.seredonline.sk/clanky/skraslime-svoje-mesto-cast-3/

http://www.seredonline.sk/clanky/skraslime-svoje-mesto-cast-4/

http://www.seredonline.sk/clanky/skraslime-svoje-mesto-cast-5/

http://www.seredonline.sk/clanky/skraslime-svoje-mesto-cast-6/


Fotogaléria k článku:

62 Pôdorys a rez.
Autor: Miro Motyčák
Popis: Pôdorys a rez.
62 Návrh - vizualizácia.
Autor: Miro Motyčák
Popis: Návrh - vizualizácia.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
občan | 14-03-2012 19:18:18
no neviem kto tam bude sedieť keď je to asi pol metra od cesty ale okej... cigáni majú nové miesto odkiaľ môžu vykrykovať na ženy...
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 12-03-2012 18:48:26
@monika: Ako sa pisal uz nizsie, jedna sa hlavne o navrh principu riesenia sedenia. Vobec sa nemusi urobit v danom mieste ako na vizualizacii. Ale verim, ze tam kde sa Vam zda byt rusna premavka, pre ineho to moze byt zaujimave miesto na posedenie. :)
monika | 12-03-2012 16:53:26
Nápad dobrý, ale absolutne sa mi nepáči sedieť pri premávke...keby to je v nejakej tichšej oblasti tak už by to bolo lepšie...ale takto je to oničom, podľa môjho názoru:)
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 12-03-2012 16:50:27
@Obcan:
Priemer kmenov som nepremeriaval, ale otvor som nechal 50cm, co mi prislo, ze by mohlo postacovat na niekolko rokov. Kedze tieto stromy uz prilis nerastu. Navyse sa jedna skor o navrh principu, ako finalne riesenie. Cize nieje problem otvor pripadne upravit podla potrieb.
Co sa tyka nejakych dalsich navrhov z mojej dielne. Mal som viacero napadov, ktore som mal len tak pocmarane uz davnejsie a do tejto vyzvy som rozpracoval iba 7, lebo mi uz aj to cislo dostatocne a realita ukazala, ze na vitazstvo v sutazi stacilo urobit navrh jeden. :) Ale urcite casom este nieco pribudne, ked bude viac casu a chut predstavit ludom nieco dalsie.
Obcan | 12-03-2012 15:58:15
Napad dobry,zaujimavy...
Trocha by mi vadilo sediet niekde kde je premavka rovno ,,pod nosom,, ale niekomu to zas nemusi vadit.
Skor by som sa chcel spytat ako by sa riesila ta mreza,kedze ma otvor s neakou rezervou,ale stromi rastu a neskor sa kmen ,,zarezie,, do zeleza,ako niekedy vidno stromi s vrastenymi dratmi...
A takisto suhlas,ze lepsie sa sedi na lavicke s operadlom.

Inak,podla citania je to vraj posledny projekt co ste navrhol.
Zaujimalo by ma ci by ste niekedy len tak sukromne este prispel neakymi navrhmi na SOL ?
Je jasne ze to zabera dost casu a hlavne za tvrdu ,,vatikansku menu,, ale za opytanie nic nedam :-)))
Pekny den.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 12-03-2012 15:44:39
@kolega:
Dakujem, pan kolega. Tiez som uz par rokov popri skole spolupraocval s viacerymi architektonickymi ateliermi, takze musim s Vami plne suhlasit. A myslim, ze celkom viem filtrovat konstruktivnu kritiku od takeho prvoplanoveho kritizovania vsetkeho uz len z principu. Urazky viem zobrat s nadhladom a nejak sa prilis nimi nezaoberat. Vela hodin svojho volna som obetoval tymto navrhom a som rad, ked to ludia ocenia. A myslim, ze vacsina ludi oceni aspon tu snahu, aj ked sa im nepaci vysledok. A neocenia to hlavne ti, co nic podobne nikdy neurobili a nevedia co to obnasa.
kolega | 12-03-2012 12:31:16
Zo skúseností z praxe: v 1.etape sa pripraví návrh čo väčšinou na ľudí s nižšou inteligenčnou a kultúrnou úrovňou pôsobí provokačne ako zdroj neutíchajúcej kritiky a posudzovania, odsudzovania až zneváženie autora len zato, že vôbec dýcha...Vďaka zopár osvieteným a odvážnym sa možno podarí nápad zrealizovať. Ale to už ostáva z neho iba torzo, paškvil, pretože na Slovensku je každý majster...A sme vo fáze, keď autor je už nepriateľ ľudu, ktorý sa opovážil vôbec niečo spraviť. Kritika je dobrá vec, pokiaľ je SLUŠNÁ, konštruktívna a má snahu veci pomôcť, nie len povedať do vetra vlastný názor.Autorovi návrhov ďakujem už len za to, že vlastnú tvorivosť nasmeroval pre vytvorenie vecí, ktoré môžu byť pre iných obohatením a prínosom. Nevzdávajte to, sú ľudia, ktorí to chápu a vážia si to.
Adela | 12-03-2012 10:50:47
Len treba počitat aj s neakym košom na odpadky,lebo ked sa tam bude sedavat,tak tam bude smetisko
Adela | 12-03-2012 10:41:12
No toto sa mi celkom pači
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 12-03-2012 09:55:38
@shelley:
Akosi neviem pochopit princip, preco vzdy niekto musi hladat dovody, preco nezmenit veci. Teraz nikde v meste nebudu nove lavicky, lebo co ak tam budu sediet cigani?? Nebudeme robit detske ihriska, lebo co ak tam budu v noci fetaci?? Nebudeme stavat nove budovy, lebo co ak im niekto postrieka fasadu?? Radsej nerobme nic, aby to niekto nahodou potom nezneuzil?? Taky paranoidne zmyslanie mi pride kontraproduktivne a braniace samotnemu rozvoju. Mam pocit, ako by sa tym principom riadili predchadzajuce vedenia mesta.

@sawubona: Dobrá pripomienka. Tiez som pôvodne uvažoval nad nejakým operadlom, len som už nechcel, aby bol okolo kmeňov toľko konštrukcii. Ale je pravda, ze na sedenie je pohodlnejsie operadlo, len som chcel uprednostnit pohodlie stromu, pred pohodlim samotneho cloveka. Predsa len tie stromy su vo vacsine pripadov starsie, ako ludia , co si chcu sadnut do ich tiena.

@fanusikovia kruhu:
Kludne by to mohlo mat tvar kruhu. Ale principom celeho navrhu bolo, aby lavicka zaberala miesto tej mreze v dlazbe okolo stromu. Tym padom by bolo trochu nelogicke, aby nad stvorcovou zakladnou bola hmota v tvare valca. To je skor taka kompozicna zasada, ktoru si mozno vela ludi najprv neuvedomuje, ale keby to bolo zhotovene, tak by si to kazdy podvedome vsimol. Prave preto to ma hranaty tvar a prave pre ten stvorec v dlazbe je aj lavicka v tvare stvorca. Ale dakujem aj tak za nazory a pripomienky. :)
kruh | 12-03-2012 07:25:13
tiez si myslim, ze skorej kruhove
shelley | 12-03-2012 06:52:10
Pripomínam pre mladších, že v minulosti boli odstránené lavičky z priestoru ako je stánok PNS pri križovatke smerom k OD Progres, lebo sa na nich celý deň vyvaľovali seredskí cigáni a miesto sa takmer stalo nebezpečným pre okoloidúcich. No ale tuto by asi nesedeli, či áno?
ivana | 11-03-2012 17:05:15
toto je super napad, tiez by sa mi ale pacil viac tvar kruhu - nech sa deti nepoudieraju. nieco podobne ale kovove je pred vchodom do obchodnych priestorov vedla kina
romca | 11-03-2012 16:44:29
nebol by krajsi tvar kruhu?a samozrejme aj upravit na opretie
sawubona | 11-03-2012 14:35:18
Toto je super, ale jedna pripomienka. Na lavičkách, kde sa nedá oprieť sa veľmi zle sedí. Myslím, že toto by sa dalo upraviť aj na opretie. Veľmi pekné návrhy, Ing.Motyčák, palec hore

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign