Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Skrášlime svoje mesto - časť 3

62 Návrh - vizualizácia.

Dnes by som Vám rád predstavil ďalši z mojich návrhov v rámci výzvy Skrášlime svoje mesto.

Digitálna pohľadnica

Snáď každé mesto chce prilákať čo možno najviac turistov a návštevníkov. A tých treba niečím zaujať. Poskytnúť im niečo, pri čom sa budú môcť odfotiť a mať aj hmatateľnú pamiatku o svojej návšteve. V minulosti si turisti na pamiatku kupovali pohľadnice. Dnes, v dobe digitálnych fotoaparátov, pohľadnice pomaly vymierajú a je to často priam nadľudský výkon zohnať si nejaké aktuálne pohľadnice. V mojom návrhu Digitálnej pohľadnice navrhujem, vytvoriť "rámik" s menom mesta a podstavcom na položenie fotoaparátu, pre prípad nastavenia samospúšte. Tento fotiaci rámik by bol mobilný a bolo by možne ho premiestniť na viaceré miesta v meste, odkiaľ sa dajú vytvoriť zaujímavé zábery na naše mesto. Ako prvé miesto navrhujem priestor pred OD Jednota, kde sa dá vyhotoviť typický pohľad, ktorý bol na viacerých starších pohľadniciach s Kostolom Sv. Jána Krstiteľa a s historickou budovou MsÚ. Taktiež by bola zaujímavá lokalita na novo-rekonštruovanom námestí, smerom na kostol, poprípade v budúcnosti v parku pred zrekonštruovaným mestským kaštieľom. 

Predchádzajúce časti:

http://www.seredonline.sk/clanky/skraslime-svoje-mesto-cast-1/

http://www.seredonline.sk/clanky/skraslime-svoje-mesto-cast-2/


Fotogaléria k článku:

62 Pôdorys a rez.
Autor: Miro Motyčák
Popis: Pôdorys a rez.
62 Návrh - vizualizácia.
Autor: Miro Motyčák
Popis: Návrh - vizualizácia.
62 Návrh - vizualizácia.
Autor: Miro Motyčák
Popis: Návrh - vizualizácia.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Adela | 12-03-2012 10:49:02
Možno by bolo pekne a pre deti zaujimave klavesky,čo sa skače po nich na zemi a vydava to zvuky,neviem,ako sa to presne nazyva.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 12-03-2012 10:48:33
@Adela:
Ako prva ste utocili vy na mna, tak sa tu teraz nehrajte na ukrivdenu. Je jasne, ze nemate ani potuchy o com hovorite. Lebo prave zaplavenie mesta vasimi "retro" prvkami by bolo tym pravym architektonickym gycom. Architektura by mala ozrkadlovat dobu a miesto svojho vzniku, aby pre dalsie generacie bola odkazom o nasej dobe. A nie vytvarat nejake retro prvky a tvarit, ze si tym uctime nasich predkov. Keby mali vsetci take spiatocnicke zmyslanie, tak by sa ziadne architektonicke smery nevyvijali, lebo by sa len kopirovali predchadzajuce obdobia. Sered o svoje historicke centrum prislo zasluhou sudruhov planovacov pred 50 rokmi. Teraz uz s tym nic neurobime. Ale tvarit sa , ze ked si treskneme na namestie nejake akoze historicke prvky, tak to zachranime, je prave tym vytvaranim architektonickych gycov, ktoreho sa tak velmi bojite.
Adela | 12-03-2012 10:46:06
Stale pišem,že mi to do mesta nesvedči,možno to iste v retro štyle by bolo ovela lepšie a krajšie,opakujem,može byt šikovny,ale bohužial v mojom oku su to gyče.V Seredi žila šlachta a myslim si,že by sa tomu mala prisposobit aj arch,inak Sered by bola nadherna ako starobile mestečko.Moj nazor a nesudte ma pre neho.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2012 10:40:14
Adela, nemozem inak, len zopakovat otazku - s cim a v akom meste (state) porovnavate navrhy, ktore architekt Motycak prezentoval? Co konkretne a kde sa Vam pacilo viacej ako jeho navrhy, resp. co by ste na ozivenie mesta Sered navrhli Vy?

Miro je sikovny, nemusite byt architektom, on to nakresli. Len treba napady. Sem s nimi...
Adela | 12-03-2012 10:34:02
p.Majko,ja neviem,prečo to beriete tak,ako beriete.Ja nie som architekt,len hadam aj ja možem vyjadrit svoj nazor,tym na nikoho neutočim,prepačte.Už som napisala,že by som si predstavovala drobnu architekturu v meste v retro štyle.To nie je nič zle.Toto sa mi zda ako pokus o niečo,čo tu sice nebolo,ale ani sem nesvedči,teda arch. gyče.Tak davat pozor,aby sme mesto nezhumpačili viacej ako je.Možno na inom mieste a v inom čase by to bol super napad,pekny den
dobry napad | 09-03-2012 09:19:51
Dobry napad, paci sa mi. Len ja by som to viac zaoblil,
aby tam nebolo tolko ostrych hran (kvoli bezpecnosti deti).
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 08-03-2012 22:51:41
@Katka:
Presne ten napis ma inspiroval na vytvorenie Infopanelu. Chcel som to spojit aj s niecim funkcnym. :)
Katka | 08-03-2012 22:01:02
super napad... nehovorim ze to iste, ale nieco podobne je aj v Amsterdame (napis I AMsterdam - ako "atrakcia" kde sa foti nespocetne mnozstvo ludi - aj to sa mi velmi pacilo :) a hoci si tiez myslim ze Sered nie je az taka "turisticka destinacia" ale napad - a vlastne vsetky vase napady su super :) len tak dalej
Blondie | 08-03-2012 17:50:21
škoda, že tu nezostal ten kábel cez bytovku - to bola atrakcia:) okamžite všetci vedeli, kde je Sereď!
Jakub Šalmík | 08-03-2012 03:02:49
Jako koncept a napad je to super aj ked nic nezvycajne. Jedine co mi vadi je pouzita farba. Predpokladam ze je to len v ramci navrhu ale aj tak ste mohli pouzit nieco jemnejsie.
A ako bolo povedane a len doplnim v nasom meste to bude chcet riadnu antivandal alternativu :)
Sered sice nie je turisticke mesto ale iba preto, ze nemame turistov cim prilakat. Ak tu bude nieco za cim sa bude oplatit chodit budu tu aj turisti a najdu opodstatnenie aj taketo panely.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-03-2012 00:16:20
Adela - v spolocnosti zarucujucej moznost slobodne vyjadrit svoj nazor skutocne mate pravo prejavit sa, i ked bojujete v nerovnom suboji. Ale to sa stava. K veci - s cim a v akom meste (state) porovnavate navrhy, ktore architekt Motycak prezentoval? Co konkretne a kde sa Vam pacilo viacej ako jeho navrhy, resp. co by ste na ozivenie mesta Sered navrhli Vy?
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 07-03-2012 23:51:06
@Adela:
Zjavne je strata casu, aby som vobec reagoval na vase zakomplexovane reakcie. Nic nepredvediete, len mate potrebu urazat. Chapem, ze niekto si nedokaze otvorit usta na ludi, tak sa musi cez nick na nete na niekoho vyvrsovat a preto sa na vas nehnevam, len je mi vas trosku luto. Pre vase dusevne zdravie, Vam preto odporucam neklikat na dalsie psotupne zverejnovane clanky s dalsimi prihlasenymi navrhmi. HOWGH Adelka.
Adela | 07-03-2012 23:44:12
Pre p.Motyčaka..ja viem,ake napady ste tym myslel a pre Ericha..to nie je ho..o?
Erich | 07-03-2012 23:39:41
Adelka, prepáčte, ale Vy ste hovno spravili. Napriek tomu kritizujete toho jediného, čo niečo navrhol. Kedy a kde môžeme vidieť Vaše návrhy?
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 07-03-2012 23:37:42
@Adela:
Mam pocit, ze mate problem chapat jednoduchy pisany text! Hovoril som o vasich skvelych napadoch, pri ktorych by tie moje "paste na oko" zbledli zavistou.
Adela | 07-03-2012 23:33:19
O akych skvelych napadov to hovorite?Myslim si,že ten stojan na fotak o všetkom hovori...päst na oko.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 07-03-2012 23:27:15
@Adela:
A ja som sa zlakol, ze ste sa stratili, aj so svojimi duchaplnymi komentarmi. Podla mna je skor skoda, ze ste aj vy nevyuzili sancu a nezapojili sa, aby ste nemuseli teraz len mlatit prazdnu slamu, namiesto ukazania svojich skvelych napadov.
Adela | 07-03-2012 23:13:32
Smejem sa,kdo že by sa v Seredi fotil?Radšej jedno riadne ihrisko pre naše detičky.Ale vidim,že v Seredi vyrastaju ozajstni umelci.
zvonar | 07-03-2012 17:28:02
celkom mile kreativne napady, aj ked na zapade pomerne bezne ... legislativne neznalo len vyslovim vlastny pocit, ze v ramci podobnych vyziev by nebolo nacim vyhlasit aj sutaz o novy nazov mesta, kedze ma pri pohlade na obrazky napadaju usmevne oralne kreacie mojich zahranicnych priatelov pri vyslovovani mena tohto mesta
ivana | 07-03-2012 12:53:02
naozaj zaujimave, ale poviem vam pravdu, ja by som si v seredi fotak na ten podstavec nepostavila... kym by som dobehla za ramik, uz by tam nemusel byt :-(
Seredan | 07-03-2012 12:45:00
Dobrý nápad, len neviem či by sa tu niekto chcel fotiť a hlavne čo fotiť
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 07-03-2012 12:44:52
@geco:
To, ze Sered nieje turistickym mestom aj napriek tomu, ze ma na to predpoklady je fakt. Ale to ci bude, zalezi len od nas, co preto spravime, aby sa to zlepsilo. Myslim si, ze pokial nebudeme mat co turisotm ponuknut, tak ani nikdy nebude. Ale treba hlavne zacat podnikat kroky na rozvoj aktivit, ktore mozu novych navstevnikov prilakat. Ale je rozhodne jednoduchsie sa zmierit s faktom, ze nieje a nebude, tak nic ani nerobme, aby sme to zmenili.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 07-03-2012 12:40:05
@Marek Cirka:
Ked sa mam priznat, tak tento navrh mam asi zo vsetkych najradsej. Co sa tyka toho podstavca na fotak, tak som ho dal do stredu tej fotky a skusal som to doma, ci to zaberie ten uhol. Co sa tyka, toho, aby odfotil aj vyssie, tak je to presne ako hovorite. Ta plosina musi byt trochu naklonena, ale v tomto stadiu ideovej studie som to neriesil tak detailne. A co sa tyka tych nakladov, tak je to tazko nacenit na zaklde studie. V skutocnosti sa to ani neda, cize je to skor take mamximum ceny, ale predpokladma, ze by to stalo menej. A mam uz aj vymyslenu taku zjednodusenu antivandal verziu, ale akosi nebol cas to dotiahnut do prezentovatelnej podoby.

@Marta Bauer:
Este raz dakujem. Tak je pravda, ze mi je praca zaroven aj konickom a mam velmi rad, ten proces tvorby, ked sa rodia napady. Ale dnes uz architektura bohuzial nieje len o tej tvorbe.
geco | 07-03-2012 12:32:57
tie dva predchadzajuce napady sa mi pacili...ale tento nie...sered nie je turisticke mesto a ani nebude...zato tu mame kopec vagabundov, ktori ti ten ramik s radostou rozkopu...za 2000 eur by som radsej vysadil zopar stromov...
Marta Bauer | 07-03-2012 12:16:54
Dobré nápady máte!A občania mesta určite ocenia to, že mestu venujete toľko času. Vidieť, že svoju prácu máte radi.
Marek Čirka | 07-03-2012 12:12:48
Tento treti napad sa mi zatial paci asi najviac (ale aj tie informacne tabule boli super). Toto by mohlo byt pomerne zrealizovatelne a nemyslim, ze by museli byt naklady az 2000. I ked sme na SVK, tak mozno aj 4000 :) Neviem, ci ste tento navrh odniekial odpozerali, ale to rameno, kde si turista polozi fotak by nemalo byt nizsie a trochu naklonene do vysky? (Neviem si to uplne presne vybavit, ale ak by bolo hentak vysoko a pozeralo by cez ten otvor, neodfotilo by akurat auta?) Moj navrh by bol skorej to nejako nakorigovat, dat ho nizsie, naklonit a dozadu dat opierku aby fotak nespadol. Ale takychto srand by sa dalo po Seredi nahodit rozhodne viacej :)
Jozef | 07-03-2012 11:39:21
super napad.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign