Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Videozáznam z prerokovávania jedného z najzávažnejších dokumentov pre mesto a jeho obyvateľov

Miloš MajkoDátum18. 10. 2013 03:11:52TémaAktuálne témy
200

V týchto dňoch je v našom meste riešený mimoriadne závažný dokument  - Územný plán mesta. Práve tento materiál významným spôsobom na najbližších možno tridsať rokov  ovplyvní kde a kto bude môcť realizovať výstavbu, čo bude môcť byť kde postavené, kadiaľ bude smerovaná doprava, kde bude mať mesto možnosť rozširovať sa a veľa ďalších na prvý pohľad pre bežného občana možno nepodstatných vecí.

Na MsÚ sa konalo verejné prerokovanie tohto pre občanov tak závažného dokumentu, no zúčastnilo sa ho minimum občanov. Písal o tom  Ivan Sklenár v článku:  http://www.seredonline.sk/clanky/uzemny-plan-mesta-sered/ . Pod jeho článkom sa v diskusii vyjadrili viacerí občania. Vyberáme:

jediné normálne riešenie | 14-10-2013 16:53:57 |
je odkloniť nákladnú dopravu severným obchvatom Serede s napojením na cestu Sereď-Hlohovec niekde v okolí Horného Čepeňa,ponad žel.trať/aj Sereď-Leopoldov aj Sereď-Trnava/s vyústením/napojením sa/ pri odbočke z R1 do Serede pri Trnavskej.
A garantujem že z akéhokoľvek smeru kamkoľvek nemá žiaden náklaďák dôvod vojsť do mesta Sereď.

alebo tiež:

Gabriela Javorová | 15-10-2013 15:17:49 |
Zúčastnila som sa verejného prerokovania územného plánu ako
,,dotknutá osoba, nakoľko ,,čiarka v pláne ktorá má byť obchvatom,, prechádza cez pozemky v mojom vlastníctve.
Je mi ľúto, že sa prerokovania nezúčastnilo viac obyvateľov bývajúcich v dotknutých
uliciach cez ktoré pobeží obchvat .
V prípade odsúhlasenia, budeme asi svetovou raritou nakoľko si dobrovoľne a vedome za veľké peniaze vybudujeme obchvat idúci absolútným centrom mesta.Skutočnosť,že Sereď, je rozlohou malá a diaľnica mesto obchádza v tesnej blízkosti, dáva možnosť urobiť obchvat rozumnejšie a to od diaľnice k Čepeňu smer Hlohovec.
Obchvat má slúžiť na skvalitnenie života v meste.Nie ho zhoršiť.
Navyše je plánovaná prekládka autobusovej stanice pred železničnú stanicu, teda prejazd všetkych autobusov nutne
povedie cez Železničnú ulicu.
Záznam audiovido z rokovania existuje. Ak je možnosť zverejniť ho, prosím aby sa tak urobilo.
 
 
Autor článku zároveň podotkol, že vedenie mesta z takto dôležitej akcie pre všetkých občanov nezabezpečilo ani audio či video záznam. Obyvateľov mesta o tomto žiaľ neinformovali ani média, ktoré sú platené z daní obyvateľov, ktorých sa tento dokument po jeho schválení významne dotkne.
SOL záznam vyhotovilo a vzhľadom na význam prerokovávaného dokumentu ho na vlastné náklady pre občanov spracovalo a uverejňuje.
Je už len na samotných obyvateľoch mesta, či sa o chystaných zmenách znovu dozvedia až vtedy, keď im napríklad pod okná bude presmerovaná všetka nákladná doprava v meste, alebo stavebné mechanizmy začnú pred domom realizovať výstavbu, ktorá bude v súlade s novým územným plánom.
 
Niekedy je naozaj vo vlastnom záujme nevyhnutné zaujímať sa o veci verejné, nakoľko mnohé znich sa stanú osobnými  a teda si ich občan všimne až vtedy, kedy už zvrátenie vývoja nie je možné.

Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 23-10-2013 11:27:13
....
Hle, jak se perou

Tak hle, jak se perou, jen pohleďte na ně,
jak úplatky berou a svrbí je dlaně,
jen pohleďte na ně, jak zatančí tance,
když namísto daně jim dají kus žvance.

Pít, klít, rouhat se víře,
pak sedět v díře nějaký rok,
klít, pít, co hrdlo ráčí,
vždyť osud stáčí už poslední lok.

Tak pohleď, jak s vervou tu do sebe mlátí,
než hrdlo si servou a život si zkrátí,
tak s křikem se boulují s tupostí mezků
a páni se radují, utáhnou přezku.


Když v hospodě pijí, tak pozor dej na ně
jak na klubko zmijí, jež zabíjí laně,
tak pozor dej na ně v té podivné době,
vždyť při této hraně jde o krk i tobě!
Jozef | 23-10-2013 11:23:17
Milos, vies ako ma serie, ze som mal pravdu?
A vraj bude este horsie...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-10-2013 10:55:47
anonym | 23-10-2013 10:44:02 | - architekt pradpoklada sa ze dostal priority, ktore musia byt do planu zapracovane. Staci sa pozriet na vykresy a aj slabsie vybaveny jedinec iste pochopi preco...

A so sposobom schvalovania zial mate pravdu. Tak to na MsZ chodi vacsinou. Prejde to, co je vopred s vacsinou dohodnute. Ak ma niekto iny nazor, tak iba formalne, alebo je jeho nazor uplne nepodstatny.

Ak sa nahodou diskusia nevyvija podla predstav tych, ktori diktuju pravidla a ak by nahodou hlasovanie mohlo dopadnut inak ako je pre niektorych ludi ziaduce, nie je problem vyhlasit prestavku a vyjasnit si individualne priority, mozno tiez pripomenut co to z minulosti...

Je az tragikomicke sediet v sale a vidiet, ako v praxi funguje moc a nasledne citat niektore dost jednoduche prispevky v diskusii. Vacsina ludi zije v blazenej nevedomosti a mozno pre kvalitu ich psychickeho zdravia je to aj dobre.
Nasledne sa vsak tazko mozu stazovat, ked pridu na to, ze mesto za jedno volebne obdobie zmenilo vlastnika...

Jozef, Ty si to asi 3 mesiace po volbach napisal najlepsie...
anonym | 23-10-2013 10:44:02
Pán "Vlado | 23-10-2013 10:16:51" treba Vaše videnie trochu napraviť. Ten územný plan msta vypracováva ateliér Ing. arch. Kubinu z D.Kubína. Poslanci ho budú len schvaľovať. Ale bojím sa, že to schvaľovanie bude mať rovnaký priebeh, ako malo schvaľovanie "Zadania" na tento dokument, teda "som ZA" aj keď neviem za čo, ale hlasujem "ZA". Aby ktorýkoľvek z poslancov spoznal všetky súvislosti a posúdil ich a mohol s čistým svedomím zaujať nejaké stanovisko, musí sa tomu materiálu venovať min. 20 až 30 hod. Nájde sa medzi nimi taký?
Vlado | 23-10-2013 10:16:51
Wow, po dlhšej dobe som si naladil seredonline a človek sa nestačí diviť, čo všetko našich evidentne prepracovaných poslancov napadne.Nechápem ako môže niekto navrhnúť presun autobusovj stanice k železničnej.Za prvé je to totálna chujovina aby spoje, ktoré vyžívajú denne stovky ľudí boli dakde mimo mesta a za druhé, kde to tam má akože byť?Či to hlavy pomazané, či skôr namazané ešte nevyhútali.Nič v zlom, ale fakt mám pocit, ako to tu už bolo spomenuté, že niekto sa chce nabaliť na pozemkoch v centre.Však viete čo, predajte celú Sereď a bude pokoj.Načo sa trocháriť.Po voľbách vás tam polka nebude - čo plne dúfam, tak sa nabaľte ešte pred voľbami.Jediné čo ste dokázali, že robíte ľuďom nervy a vyhadzujete naše peniaze na hovadiny.Raz je to štadión ako pre Barcelonu, potom zas fraška so Sokolovňou, zamietnutá multifunkčná hala atd.Však do hája, majte, predávajte, rozhadzujte ale spravte aj dačo pre ľudí, nielen pre seba.Škoda, že u nás neexistuje hmotná zodpovednosť za prehajdákané peniaze daňových poplatníkov.Mestské zastupiteľstvo v Seredi by sa nedoplatilo.
anonym | 21-10-2013 17:22:40
Začínam mať vážneho tušáka, že niekto si brúsi zuby na pozemky na autobusovej stanici a ide sa na to takto akože rafinovane.
R.R.Sereď | 21-10-2013 07:31:16
Pán architekt ,, musel,, urobiť najmenej 2 varianty ÚP. Nevadí že jeden z nich je absolútna hlúposť .Vo zverejnených faktúrach mesta /apríl/je vidieť, koľko sme za tú hlúposť zaplatili.
Joja 20.10.2013 | 20-10-2013 20:56:00
Väčšiu hlúposť by už ani nemohli urobiť, ako preložiť autobusovú stanicu k železničnej. To ľudia napr. od Váhu by sa mali trepať s batožinou cez celé mesto na stanicu ? Alebo by si mali objednať taxik aby ich tam odviezol? Tak potom môžu kľudne cestovať železnicou. Ako je to už tu spomínané, cez Železničnú ul., ktorá je úzka by chodili autobusy, alebo Hviezdoslavovu ? Alebo by sa obmedzili spoje a chodili by 2x za deň? Celé desaťročia je tam autobusová zástavka a prečo to začalo niekomu prekážať? Čo si kto a čo dokazuje ? Pomaly sa blížia voľby a musíme dokázať, že sme niečo urobili i keď hlúposť. A ešte jedna maličkosť : stavajú sa tam nájomné byty, čím sa premávka zhustí. Tiež Sereď leží na hlavnom ťahu Košice-Bratislava, kde stoja diaľkové autobusy, ktoré by Sereď obchádzali. Žiadny by sa netrepal na železničnú stanicu a tým by sa skomplikoval život občanom, ktorí napr. musia dochádzať za lekármi.
anonym | 19-10-2013 20:15:22
Autobusová stanica nech zostane tam kde je. Neviem si predstaviť, že by sa diaľkové busy terigali kdesi medzi Jesenského a Hviezdoslavovu. Nemysliteľné. Nuž ale u našich poslancov si človek nikdy nie je istý. Niektoré rozhodnutia mi pripadajú, že naschvál rozhodnú o niečom akoby ľuďom chceli ukázať, že "aj tak rozhodujeme my".
autobusova stanica | 19-10-2013 16:23:49
Variant B uvažuje s výstavbou novej autobusovej stanice na plochách medzi Jesenského a Hviezdoslavovou ulicou, pred Železničnou stanicou Sereď.

http://www.sered.sk/data/prilohy_pdf/20131007113809.pdf, strana 74.
martina | 19-10-2013 15:17:36
apelujem na zdravy rozum vsetkych, co budu schvalovat uzemny plan a ani ich nenapadne prekladat autobusku niekde na periferiu mesta...
ale urcite to dopadne tak, ako pri hlasovani o potencialnu multifunkcnu halu. toto mesto so schvalovacim ansablom akoby sli proti ludom a nie smerom k nim, k ich zaujmom.
anonym | 19-10-2013 14:00:18
A čo bude s dosiaľ nezastavaním placom od lekárne Dr.Max na aut. stanici po Lídl. Stále sa tam nič nerobí, len zelina. Platí vôbec niekto daň z nehnuteľnosti ako za stavebný pozemok. Lebo to stavebný pozemok je. Je tá sadzba taká nízka, že sa mu (majiteľovi) oplatí platiť daň za stavebný pozemok a nič s ním nerobiť. A ešte uprostred mesta.
rudolf | 19-10-2013 11:14:28
Pokiaľ nebude postavený most cez Váh v oblasti Čepeňa,zabudnite na nejaký obchvat mesta.Okolo Šúroviec je plánovaná výstavba ďalšej kaskády,tak neverím ,že povodie Váhu dá povolenie na postavenie tohoto mosta.Mesto bez pomoci štátu nikdy nezoženie peniaze na nový most a priority štátu sú úplne inde.Skôr by bolo potrebné zohnať peniaze na rekonštrukciu starého mostu.Obchvat Serede??? zabudnite,najbližších 30 rokov.Ja by som skôr aktivitu našich hradných pánov presunul na problém najväčší a to parkovanie na našich sídliskách.Dovolím si tvrdiť,že za 5 rokov nastane v meste kolaps s parkovaním.Na jednom zasadnutí vedenie mesta navrhlo že sa bude platiť parkovanie.Ale toto nie je riešenie.Najprv treba vytvoriť parkovacie miesta a až potom ho môžem spoplatniť.Ale platiť za to že nebude kde parkovať je na hlavu postavené.
Obcan | 19-10-2013 11:13:00
Ona sa ide autobusova stanica prekladat k zeleznicnej ?
A kam ju tam chcu pichnut ???
Je tam volny plac od nastupist smerom ku svet.krizovatke,predpokladam ze niekto mal na mysli ten.
Uz teraz mala busova stanica sa este zmensi,to tam budu akoze 3-4 nastupistia ?
A co by bolo na mieste terajsej ?
Niekto uz pripravuje podu na neaky ,,podnikatelsky zamer,, ?
Zeby zase neake ,,polyfunkcne,, budovy ?
Toto ma riesit dopravu ?
Ved ak by sa dal zakaz vjazdu nakl.aut do centra a vynimka na vjazd busov,tak to nic neovplyvni na zivotnom prostredi.
Ak jiekto chce riesi dopravu,tak nech riesi tu nakladnu a trebars aj okolo mesta ako je to vsade,ale co ma teda spolocne prelozenie busovej stanice s tymto ?
Pan Majko,to by chcelo asi samostatny clanok a vyjadrenia kompetentnych,najlepsie na kameru,aby bolo vydno to ich koktanie pri obhajovani.
miloš | 19-10-2013 10:04:21
Preložit autobusovú stanicu z centra mesta na okraj je nezmysel za ktorý by sa hanbili aj komunisti. Cieľom územného plánu by malo byť odbremeniť mesto od nadbytočnej dopravy a nie naopak demotivovať občanov od používania hromadnej dopravy a tým situáciu zhoršiť.

Ako protinávrh navrhujem preložiť vlakovú stanicu k autobusovej do centra mesta aby sa citujem pána architekta "vlaková a autobusová doprava prepojili" (pre menej chápavých(najmä poslancov) - poslednú vetu myslím sarkasticky (aby sa toho niekto nechytil a nezačal ťahať k Lídlu koľaje))
pre architekt | 18-10-2013 22:27:24
a aj si si otvoril stranku mesta nez si vyludil tak inteligentny prispevok ? ale zas keby to tam nebolo v strede stranky uz ale mesiac tak by som nevedel aj slepy moze byt architekt
architekt | 18-10-2013 10:13:46
Má mesto dôvod takto dôležitý návrh nezverejniť kompletne cez internet keď to dokáže napríklad aj malá obec Hájske - http://www.hajske.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=189? Je to zámer niečo zakrývať alebo neschopnosť to urobiť? Veď architekt čo to vypracovával to určite nekreslil na pantograf ako za starých čias a určite to robil digitálne. A nestálo to 5 korún.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign