Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

To akože myslíte vážne, alebo sa blbí len robíte?

Miloš MajkoDátum11. 07. 2019 15:13:22TémaTak to vidím ja...
200

Najskôr som chcel diskusiu pod listom primátorovi Tomčányimu od občanov uverejneným tu:   http://www.seredonline.sk/clanky/hluk-zabija-primator-bol-poziadany-aby-v-tomto-smere-zjednal-napravu-avsak-ako-obycajne-bez-odozvy-/   nechať z mojej strany úplne bez akejkoľvekj reakcie. Neriešil som ani anonymné príspevky primitívne  útočiace priamo na moju osobu. Mal som zato, že čo i len minúta času venovaná reakcii na ne, by bola zbytočná. Autor výzvy adresovanej primátorovi je podpísaný a normálny človek podľa mňa zámer poškodených občanov pochopiť musí. S tými ostatnými strácať čas nemá zmysel...

Pod článok ale pribudol príspevok:

nechápem | 10-07-2019 11:04:19 |
P. Majko naozaj chcete aby toto mesto skapalo ? Raz za čas tu je konečne nejaký koncert a aj to vám vadí a aj dôchodcom žijúcim pri amfíku. To naozaj nevydržia ten jeden deň ?

V príspevku som priamo oslovený, je napísaný slušne a ja preto znovu cítim potrebu vrátiť sa k v podstate oznamu a analyzovať zopár príspevkov pod ním.  Nie preto, že by ma vyviedli z rovnováhy, ale pre odhalenie skutočnej a nefalšovanej degenerácie niektorých ľudí, ktorí zjavne:

1.  nečítajú z publikovaného materiálu viac než nadpis

2.  síce čítajú, no nedokážu obsah ani len analyzovať, tobôž pochopiť a napriek tomu majú potrebu verejne zaujať k veci stanovisko

3.  netuším či čítajú alebo pochopia, no vôbec nehľadia ani len na elementárne základy demokracie definované jednoducho - "moje práva končia tam, kde začínajú práva iného"

4.  hľadia len na svoj osobný záujem a prospech a oprávnené nároky  iných sú im  ukradnuté

5.  neriešia obsah vôbec, keď však vidia meno, útočia a osočujú z princípu

Už vidím tých, ktorí sa rozčuľujú nad mojim vyjadrovaním a preto začnem hneď perlou hodnou nominácie na Jozefovu cenu "Bulo roka". Vlastne sa výstižne aj podpísal:

Stupid | 09-07-2019 09:04:12 |
Ja mam skor pocit ci si to nepise Majko sam sebe. Majko si parazit a si skodna zver a primatora nechaj robit pracu lebo ty na taky post nemas ani rozum ani vzdelanie a parazit ostane vzdy parazitom. Kus odporneho cloveka.hnus

No dobre, nie každý bol v rade dostatočne vytrčený, keď Boh rozum rozdával... Toľko moja reakcia k osobe pisateľa uvedeného príspevku.

S určitým smútkom musím povedať, že už začiatkom leta sa mimo realitu pohybuje podstatne viac diskutujúcich a to nielen pod spomenutým článkom. Priamo pod ním  popravde je mimo každý, kto v súvislosti s jeho obsahom spája moju osobu. (Niežeby som bol proti, no Trnavská je predsa len podstatne ďalej od amfiteátra.) Objektívne môžem teda skonštatovať  fakt, že hudba je počas koncertov počuť až na druhom konci mesta a teda sa týmto verejne pripájam k oprávnenej požiadavke v tesnej blízkosti bývajúcich ľudí. Áno, aj oni majú svoje práva napriek tomu, že im ich vedome iní uberajú.

V samotnom v podstate  ozname občanom je hneď v úvode napísané a červeným zvýraznené: "Dnes sme do redakcie dostali ďalší e-mail dotýkajúci sa aktuálnej problematiky v meste. Uverejňujeme ho v plnom znení a bez akýchkoľvek zásahov."

Napriek týmto dvom vetám (jediné, čo je v článku moje) a to dokonca so zvýrazneným obsahom, našiel sa dostatok ľudí, ktorí boli schopní napísať aj toto:

zvedavec | 10-07-2019 14:14:50 |
A zase Skuben, Majko. všetko im vadí ! Ohradte Sered´ a nič nerob pre mladích v Seredi - Podľa Skubena a Majka. To ozaj nemôž byť v Seredi nič. Dva -tri krát do roka skupiny pre mladích to sa nedá vydržať ? Ste trápny Skuben a Majko.

a tiež toto:

Fero - Majkovi a jeho Skubimu | 09-07-2019 10:22:26 |
Majko,zas plačeš a kydáš teraz aj so Skubeňom na primátora?
Robíš aj niečo iné vôbec? Každý jeden článok, čo napíšeš,je iba o primátorovi.
SeredHnojLajn už s tebou v poslednom čase ide iba dolu vodou ty chudáčik...
Väčšina občanov Serede sa teší z nového Amfiku a koncertov v ňom.
Vždy sa musí nájsť pár ľudí, čo sa len sťažujú. A ty sa ukazuješ ako chudák, čo k nim patrí... Aj so Skubeňom momentálne.

a ešte toto:

Hahaha | 09-07-2019 09:34:14 |
Seredský Pat a Mat sú opäť na scéne. Majko a Skubeň ako Vám len haraší😅

Smutný to národ, ktorý splodil a živí takéto indivíduá. Nie pre to, čo sú schopné verejne napísať, ale preto, že u nich absentujú zábrany čokoľvek písať. Kto nevie (nie je ochotný) čítať, mal by maximálne pozerať obrázky, určite nie písať...

Práve toto sú ludia, ktorí sa odvolávajú na demokraciu, no bez zábran  slobodu danú im práve demokraciou anonymne zneužívajú. Bez hanby a pudu sebazáchovy útočia na iných ľudí, osočujú ich, verejne urážajú a zabúdajú na základný prvok demokracie - "moja sloboda končí tam, kde začína sloboda tvoja".

Hlavne sociálne siete spôsobili uplnú stratu sebakontroly a pocit, že vo svojom virtuálnom živote si človek voči iným  môže dovoliť všetko. Postupné zákonmi obmedzované správanie sa na internete je výsledkom práve takýchto uletených jedincov. Ako obyčajne, na správanie sa bláznov a polobláznov doplatia aj všetci slušní ľudia. Možno len preto, lebo v sebe nedokážu nabrať odvahu a individuá v diskusiách upozorniť na ich primitivizmus. A vlastnou aktivitou ich z diskusií dostať preč. Alebo aspoň normálnymi názormi ich "prekričať".  A tak nedokážu demokraciu ochrániť pre seba a naše deti.

Sloboda nikdy nebola, nie je dnes a ani v budúcnosti nebude  samozrejmosťou. Sloboda si totiž vyžaduje zodpovednosť jednotlivca. A to je naozaj vec vážna. 

Na záver v súvislosti so Skubeňovým  listom primátorovi Tomčányimu snáď len pripomenutie "drobnosti":  Je to ako s fajčením pri nefajčiaroch. Fajčiar fajčiť môže, no svojim konaním nesmie  obťažovať nefajčiarov. To je demokratické. Ničenie vlastného zdravia fajčiarovi zakazované nie je, no spoločnosť (a aj logika) hovorí, že nefajčiar má právo nemať zdravie ničené osobným záujmom (pôžitkom) fajčiara...

Na rozdiel od pravdepodobne viacerých autorov príspevkov v diskusii, ja som si obsah listu prečítal. Nikde v ňom v mene poškodených občanov Skubeň nežiada zatvorenie amfiteátra, či zrušenie koncertov. Jediné čo ľudia žiadajú, je zníženie pre nich neznesiteľného hluku. Teda volajú po základnej ľudskej  tolerancii a rešpektovaní práv iných. Považujete to za príliš veľkú trúfalosť 30 rokov po revolúcii a budovaní demokracie?

Prečítaním si teda niektorých skutočne obsahovo od normálnosti uletených príspevkov sa pýtam: "To akože myslíte vážne, alebo sa blbí len robíte?"

- - -

Redakčný systém neumožňuje publikovať článok alebo fotografiu anonymne, či s uvedením fiktívneho mena. Každý z tímu  autorov publikujúcich na  SOL musí použiť vlastnú registráciu, prípadne podnet občana, výzvu, oznam či pozvánku na akciu je možné publikovať pod registráciou "redakcia".

Ja osobne (Miloš Majko) publikujem všetko (bez rozdielu či s obsahom súhlasím alebo nie - ide o prípad oznamov, stanovísk občanov, podnetov a pod.) pod svojou osobnou registráciou.  Spolieham sa na to, že aspoň priemerne inteligentný čitateľ vie identifikovať autora listu, keďže je pod ním podpísaný.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 14-07-2019 21:51:39
Co sa tyka tej rodinnej vychovy... Je pravdou, ze sucasna rodina este nezarucuje kvalitnu vychovu, staci, ze je jeden z rodicov blb. Ale rodina zlozena z dvoch muzov a dietata zarucuje co? Dieta ma mat vo vychove zensky aj muzsky vzor. A ti dvaja muzi mu daju aky vzor? Taky, ze jeden z nich sa zapasuje ulohy matky? Dakujem, neprosim.
Chore mesto | 14-07-2019 19:43:39
Nikoho sem nevolajme nech sme jak retardi lebo par idiotov ma moc velke uši
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-07-2019 20:02:48
Nemyslim si, ze kompletna rodina je zarukou spravnej vychovy dietata, aj ked je jednym z jej predpokladov.

Naozaj si nemyslim, ze samotna matka, ci nezosobaseni partneri musia dieta vychovat zle.
Opacne - mam zato, ze deti naucene zit v skromnosti ci v nutnosti delit sa o pozitky so surodencami, maju mensi predpoklad k arogancii, egoizmu a tuposti.

Je to vsak individualne a homosexualitu ci ine temy by som z debaty v tomto kontexte vynechal uplne.
s.i.n. | 13-07-2019 18:38:49
ZJEM AJ VLEK | 12-07-2019 23:12:15
A kde sa dá dopracovať ku tolerancii voči iným? V akom prostredí? To by som si rád od teba prečítal! Za tolerantné považujem, ak dostane každý, kto o to prejaví záujem vyjadriť a obhájiť svoj názor. Ukážkou "tolerancie" boli príspevky niektorých diskutujúcich v článku "HLUK ZABÍJA - Primátor..." Preto aj vznikol tento článok pod ktorým diskutujeme.
PS1: Z tvojho vyjadrenia celkom logicky vyplýva, že by sme mali byť tolerantní ku všetkým, napr. aj k pedofilom, ako to píše Kovačič-Hanzelová. Alebo sa mýlim?
PS2: Tolerancia je vlastne vymedzenie určitého priestoru, podmienok-pravidiel v ktorom sa odohráva nejaká činnosť vrátane diskusie. A tým ohraničeným priestorom (v prípade vzťahov medzi ľuďmi) sú aj všeobecne platné spoločenské pravidlá založené na morálnych princípoch.
Každému, kto sa nestará len o svoje ego a brucho už došlo, že spoločnosť v ktorej žijeme je na dekadentnom zostupe. A to je zlé!
ZJEM AJ VLEK | 12-07-2019 23:12:15
s.i.n. | 12-07-2019 14:17:24
Tento článok a debata k nemu je hlavne o tolerancii. Neschopnosť byť tolerantný k druhým určite nie je daná tým, že niekto vyrastá v homosexuálnej rodine alebo má nezosobášených rodičov a naopak, výchova v heterosexuálnej rodine zosobášených rodičov nie je záruka správnej výchovy k tolerancii. Tvoj príspevok je toho žiarivým príkladom.
s.i.n. | 12-07-2019 14:17:24
demokracia | 12-07-2019 13:36:08. Úplný súhlas!
Citujem: "Je potrebne zacat vo vychove v rodine, kazdy sam u seba, doma." Ale sa zároveň pýtam: v akej rodine? V tej klasickej, ktorá je stále viac a viac v spoločnosti marginalizovaná a do popredia sa dostávajú zvrátené chúťky homosexuálov na uznanie ich spolužitia (v čom im ale spoločnosť nijako nebráni) a legalizácie ich vzťahu? Dnes vieme, že asi len 50 max.60% heterosexuálnych párov má úradne či cirkevne potvrdený zväzok. A ten zvyšok si spokojne žije ďalej aj bez domáhania sa svojich "práv" na ulici na zvrátených pride pochodoch. A najnovšie extraliberálny meinstreem vyrukoval už s ideou pedofílie, ako prirodzenou vlastnosťou niektorých ľudí ktorí sa vraj tak už narodili! Kto neverí, nech si prečíta SME z Po 8.7. t.r. Nájde tam hneď až tri články na túto tému.
Tu si je treba položiť otázku: kto najviac ovplyvňuje dospelých ľudí, rodičov detí ktorí by mali byť zodpovední za ich výchovu až do dospelého veku? Nie sú to médiá? A správajú sa všetci rodičia tých maloletých ku svojim deťom naozaj zodpovedne?
P.S. asi tak "zodpovedne" ako (ne)"zodpovedne" pristupujú k volebným urnám na každej úrovni. A potom len šomrú nad tým, v akej spoločnosti to žijeme.
demokracia | 12-07-2019 13:36:08
tupi ludia, hovada a dementi boli vzdy, len im nebolodovolene verejne sa vyjadrovat, no demokracie to dovoluje. Mame co sme chceli.
Zlyhat mohla akurat moralka a rodicia, nie skolsky system. Ucitel v skole by mal max. usmernit, vychovavat musia rodicia a to je problem. Ked rodic dement, ma vychovat dieta, ktore v podstate za nic nemoze. A rodica si tiez vybrat nemoze.
Je potrebne zacat vo vychove v rodine, kazdy sam u seba, doma. To ale potrva hodne dlho, kedze arogantnych debilov je v spolocnosti uz privela
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-07-2019 12:30:45
Diskusia a pohlad niektorych ludi odhalil podstatne vacsi problem, akoym je samotny hluk v amfiteatri.

V plnej nahote diskutujuci potvrdili sustavne sa zvysujucu aroganciu cloveka k cloveku, pravam inych a snahu presadit svoj osobny zaujem za kazdu cenu.

Nahlas a bez hanby sa prejavili ludia kopirujuci spravanie politikov - aj na zaklade tychto postojov vieme, preco u nas slusny clovek v politike sancu nema. Hovado voli hovado, lebo mu vyhovuje styl, sposoby a vysledok, ktory je u takychto volenych ludi zrejmy.

Zverejnenie a analyza niektorych prispevkov evidentne zarazila aj samotnych diskutujucich.

Problemom je, ze nema byt prioritnym problemom media vychovavanie ludi k normalnosti a tolerancii. Uplne zlyhali rodicia, zlyhal skolsky system a zlyhalava spolocnost ako taka - umoznovanim sa takto vyjadrovat sa tento styl u anonymov stava sirokou verejnostou akceptovanym standardom.

Tu uz nejde o samotny hluk. Ludia by sa rovnako totizto spravali pri comkolvek, na co si vyhradzuju vyrazne vyssie prava pre seba.

Ako som uviedol vo svojom clanku:

"Je to ako s fajčením pri nefajčiaroch. Fajčiar fajčiť môže, no svojim konaním nesmie obťažovať nefajčiarov. To je demokratické. Ničenie vlastného zdravia fajčiarovi zakazované nie je, no spoločnosť (a aj logika) hovorí, že nefajčiar má právo nemať zdravie ničené osobným záujmom (pôžitkom) fajčiara..."
s.i.n. | 12-07-2019 11:53:58
Táto kultúrna eskapáda len ukázala, koľko ľudí v našom meste má problém so sluchom
gulak | 12-07-2019 11:48:16
Bývam oveľa bližšie ako obyvateľ z pohotovostneho sídliska a vôbec to nebolo až také neznesiteľné..
občan z pohotovostného | 11-07-2019 17:53:39
bývam na pohotovostnom sídlisku a keď začnú tí divočiaci bubnovať a rezať do nástrojov, pričom vytvárajú neznesiteľné decibely, tak zatárame okná, nie len ja ale aj ostatní lebo by sme inak ohluchli a pritom je to od amfiku dobrá vzdialenosť ktorú predeľujú aj výškové stavby.
asi tak | 11-07-2019 17:41:22
na jednotlivé komentáre ľudí z ktorých srší nenávisť, zloba, a to len preto , že ni sú docenený v rodinách, spoločnosti a majú jasný deficit na IQ platí české porekadlo
" BLBÍ LIDI TAKÉ LIDI PAN BOH JE MÁ RÁD "

a Slováci hovoria " PSÍ HLAS DO NEBA NEJDE "

a Arabi : PSI ŠTEKAJÚ, ALE KARAVANA IDE ĎALEJ "
Halo | 11-07-2019 17:08:25
Pán Majko,v podstate máte pravdu v tomto prípade( aj keď zníženie hluku napr Rockovej kapely sa rovná zákazu,lebo potom sa môže objednať duo námaha,a nie také skupinu,aké tam doteraz boli.Ale,to príslovie poznáte " ako sa do lesa volá,tak sa z lesa ozyva.Ludia majú radi objektivitu,a tu vždy postradame.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign