Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"HLUK ZABÍJA - Primátor bol požiadaný aby v tomto smere zjednal nápravu. Avšak ako obyčajne - BEZ ODOZVY !!"

Dnes sme do redakcie dostali ďalší e-mail dotýkajúci sa aktuálnej problematiky v meste. Uverejňujeme ho v plnom znení a bez akýchkoľvek zásahov.

judr.skuben@post.sk
17:53 (pred 4 hodinami)

komu: majko

p. Majko, mám zato, že bolo by nutné zverejniť ďalší postoj Tomčányiho k občanom - hlavne k dôchodcom ako si ich váží a uctí.

HLUK ZABÍJA,

aj toto je jedna z ciest ako sa zbaviať starších ľudí - dôchodcov. Je to cieľavedomá činnosť,  alebo náhoda   ?????

     Primátor bol požiadaný aby v tomto smere zjednal nápravu. Avšak ako obyčajne - BEZ  ODOZVY !!!!!!!!!!!

- - -

Od: judr.skuben@post.sk
Komu: primator@sered.sk
Dátum: 05.07.2019 19:06


Predmet: žiadosť o zjednanie nápravy

pán primátor,

 

bol som požiadaný od občanov mesta Sereď bývajúcich v lokalite  ulíc, Malá ulička, Podzámska , Topoľová  a  Parková aby som ich právne zastupoval nakoľko s určitou pravidelnosťou hlavne v dňoch pracovného pokoja  docháda k výraznému znepríjeňovaniu ich života HLUKOM z amfiteátra a to v poobedňajších hodinách ako aj večern ý ch  do 22.30 hod.  

     V uvedenej lokalite žijú prevažne starší ľudia, ktorí sú na dôchodku a tento pernamentne vytvárajúci  nadmerný hluk neblaho pôsobí na ich zdravotný stav.

     Zabezpečil som organizáciu ktorá počas hudobnej produkcie v amfiteátri merala hlučnosť v  štyroch domoch v ich obyvacích priestoroch, pričom boli zatvorené okná a hlučnosť dosahovala od 95 do 110 dcb. Po otvorení okna sa tento hluk výrazne zväčil. Doklad o vykonanom meraní máme k dispozícii.

     Som presvedčený a verim tomu že aj Vy, že kultúra sa dárobiť korektne pri nižšom hluku a vyznieva upokojujúco, príjemne a hlavne neruší početnú skupinu prevážne starších obyvateľov.

   Tu sa naskytá otázka a to, že účastníci tohto podujatia musia byť po koncerte minimálne 3-4 hodiny otupený, nakoľko z lekárskeho hľadiska je preukázané, že hluk zabíja. 

     Pevne verím, že požiadavka týchto občanov nezapadne prachom a ak Vám záleží na tom, aby občania si v pokoji užívali svoju starobu tak z Vašej funkcie zabezpečíte, aby sa tento hluk počas podujatí dostal na únosnú mieru.

     Presvedčil som občanov, že zvolíme miernejšiu cestu k náprave a to touto požiadavkou a až v prípade jej neakceptovania budeme nútení domáhať sa  zjednania nápravy právnou cestou.

     Žiadal by som Vás o zaujatie stanoviska, ktoré budem tlmočiť ďalej občanom.

 

s úctou  JUDr. Ladislav Skubeň


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Registrovaný Administrator SOL Administrator SOL | 15-07-2019 11:00:14
Diskusia pod e-mailom primatorovi bola na zaklade ziadosti autora e-mailu obmedzena.
anonym | 14-07-2019 21:56:20
Hluk je jedna z ciest ako sa zbavit starsich ludi? To vazne? Dokonca by mohlo ist o cielavedomu cinnost? To naozaj?
Vážený pán Skubeň | 14-07-2019 20:35:44
Viete tu prosím presne uviesť kde a kedy Ste ukončil štúdium práva a kde Ste robil rigoróznu skúšku ? Ďakujem Vám za fundovanú odpoveď.
Anonym | 14-07-2019 18:39:16
V ktorom zakone je nocny klud stanoveny od 22.00 h?
pre Polákovú | 14-07-2019 17:40:19
Ty si asi zaspala dobu a nevieš čo píšeš. Ale píš niečo odhalíš čo si ani povedať nechcela. Sama sebe oponuješ. Hlavne, že trepeš!!!!!!!

" koncerty trvajú max. do 23.00 hod."
Potvrdila si, že sa hrubo porušuje zákon.

Nočný kľud podľa zákona začína o 22.00 hod.
Zdenka Poláková | 14-07-2019 16:38:59
Rada by som požiadala p. Skubena o pomenovanie sťažujúvich sa. V Parkovej som jedinou dôchodkynou ja. Na koncerty tiež chodím, aj na Parkovej správam. Koncerty trvajú max. do 23, oo. Ľudia z nich sa rozchádzajú v kľude. Problémom sú hudby a návštevníci pohostinstiev, ktorí robia bordel a hluk do neskorých hodín, niekedy až do skorých ranných hodín. A tomu nieje na vine amfiteáter a koncerty a ani primátor. Jemu môžeme len zaďakovať, že konečne aj v Seredi je kam ísť. A nehanbím sa za svoje názory ani meno.
anonym | 12-07-2019 18:58:00
Ešte dobre, že tu nepadlo trestné oznámenie z podozrenia TČ vraždy v štádiu pokusu, keďže hluk zabíja.
ja by som navrhla | 12-07-2019 17:03:27
zmeniť názov projektu z IN CASTLE na IN RUINS ...teraz sa to seredským kultúrnym činiteľom hodí - ale ináč by kaštieľ (castle) najradšej zbúrali.
naprostý súhlas s advokátom | 12-07-2019 15:28:37
dovolím si vyjadriť naprostý súhlas s p. advokátom a k jeho názoru nemôže byť žiaden komentár, je to jasne, zrozumiteľne a pravdivo napísané.
Ja síce nie som vŠ vzdelaný, ale mám dostatočný prehľad a chcel by som len p. advokáta doplniť, nakoľko tento to napísal veľmi citlivo, tak, že :
účtovník- vyštudoval aby viedol kvalifikovane účtovníctvo
farár- vyštudoval aby nás viedol v pokore, a úcte k Bohu
PRÁVNIK : aby pomáhal občanom pri rodinných sporoch , rozvodoch, a pod. ; podnikateľom pri riešení sporov a to poradenstvom, žalobami a pod.

IDIOT : ten síce nevyštudoval nič, ledva ukončil základku avšak chce rýpať , ohovárať, mudrovať , špiniť a myslí si že to je dobre a že to je jeho poslaním, ale zabudol, že ho neuznáva rodina, nemá priateľov iných ako idiotov, spoločnosti sa vyhýba lebo nevie čo povedať atď.........
Advokát GA | 12-07-2019 11:57:41
je to hnus ako chcete obviňovať človeka, ktorý je profesionál a jeho profesionálnym poslaním je pomáhať ľudom, keď ho požiadajú.
Chcel by som vidieť Vás a vôbec vedieť či ste Vy niekomu pomáhali nezištne - zadarmo. Právnik nekydá exkrementy a ani nepasie kravy a pod. ale študoval preto aby svoje vedomosti a praktické skúsenosti odovzdával ľuďom samozrejme za peniaze, lebo to je jeho jediný príjem. Aj murár, obkladač, tesár a pod. za prácu pýta peniaze.
V prípise pre primátora nikto nehovorí že mu vadí amfiteáter a programy v ňom, ale len nadmerný hluk. p. doktor sa nesťažuje, že jemu niečo vadí, ale len zastupuje občanov, to si uvedomte, lebo inak sa jedná o hlboký primitivizmus a nepochopenie textu a poslanie p. doktora.
Pokiaľ tu niekto píše že p. doktor hrá na heligónku, ak je to pravda "nevrzúka" aj ja by som chcel tak vedieť vrzúkať a nie len ja ! To je zaujímavé , že na také vrzúkanie ste chodili 10 rokov a radi ako aj diváci so širokého okolia. Medzi aktívnych divákov som patri aj celých 10 rokov. Mali by ste by vďačný zato že to robil 10 rokov bezplatne. Ak si myslite, že to je nič tak to skúste zorganizovať za účasti takých interpretov. Smutné je na tom to že to napísal človek ktorý sám o sebe hovorí že je muzikant.
Na túto stránku nechodím, nemám prečo. Môj kolega mi povedal pozri sa na stránku a budeš sa baviť na primitivizme zopár ľudí !!! nejde tu o nejakú masu ľudí ale dvoch troch ľudí ktorý píšu pod rôznymi značkami.
A na margo veci : Ak prídete za mnou aby som podal žalobu resp. vykonal iný právny úkon na Vašu matku, tetu, otca Brata a pod. tak to vykonám, mne je to jedno len je dôležité, aby som to dostal zaplatené.
Príslovie : ani kura nehrabe nadarmo .........
Pre Majko | 12-07-2019 11:35:12
Kde som ja konkrétne napísal,že starosta je zodpovedný za hluk,ľudia sa stazuju na všeličo a stále,v tom okamžiku,keď to ma niečo spoločného s mestom a hlavne s primátorom,už je to vycapene na SOL.To je politizovanie.
občan | 12-07-2019 10:53:02
Pán Skubeň nerobí nič zadarmo a ani rady nerozdáva zadarmo, preto neviem čo je na tom pravdy, že bol požiadaný občanmi spomínaných ulíc o právne zastupovanie a tiež nech uvedie aká bude výška jeho honoráru.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-07-2019 10:18:27
Halo | 12-07-2019 09:15:09 | - napiste prosim, co konkretne vo vyzve poskodenych obcanov nadmernym hlukom, je " hnusne politizovanie".

Napiste prosim, co konkretne by sposobilo "za predpokladu,že by bol iný starosta napr.Janko Hrasko,tak by táto téma vôbec neexistovala".

Podla toho co pisete, je za hluk zodpovedny konkretne sucasny primator. Ja tvrdim, ze to tak nieje.

Sucasny primator je zaodpovedny za vela veci, no konkretne v tejto veci je obcanmi vyzvany na zjednanie napravy pri koncertoch. Ak by bol v sucasnej situacii primatorom niekto iny, uloha by pripadla jemu. Vyplyva totiz z funkcie, nie mena konkretnej osoby.
Halo | 12-07-2019 09:15:09
Je to všetko humbuk a zbytočná diskusia,za predpokladu,že by bol iný starosta napr.Janko Hrasko,tak by táto téma vôbec neexistovala.Tu sa využívajú ľudia a je to hnusne politizovanie a každý prostriedok je im dobry v ich túžbe za mocou.Ohovarat,ohovoravat,pritom si už mohli všimnúť,že to už nestačí,aby sa niekto nechal zvoliť.Proste ste zaspali dobu.Seredania buďte hrdí na to,že tam pôsobia kapely svetového formátu,ale legendy svetového formátu.
Pán Skubeň! | 12-07-2019 07:49:27
Nemám nič proti vám, ale vy neviete čo je to kultúra? Napriek tomu, že ste "heligonkár"? To má každý počúvať len to vaše vrzúkanie? V Seredi žije veľa ľudí s rôznym zameraním hudby. Ja osobne som tiež muzikant, hrávame prevažne ľudovky, ale určite si chodím vypočuť a zabaviť sa aj na iné žánre. Nechcem sa vás dotknúť, ale skutočne pár krát do roka môžete strpieť a j to čo sa iným páči! Nebývam ďaleko od vás, ale mne neprekáža, keď hrá aj niečo tvrdšie. Že by to bola pravda, že starým ľuďom sa vracia detský rozum a všetko im vadí? Radi sa škriepia a všetko im vadí? No asi niečo na tom bude. Jeden je viac postihnutejší a druhy menej. Už je to asi tak. No čo s tým? Naučíme sa žiť s okolím, alebo sa budeme len hašteriť ako malé deti?
Ivan Lehocký | 12-07-2019 07:07:40
Slovák aj keby nemá právo na dôstojný život. Keby nemá právo voliť, alebo právo na spravodlivý súd. Právo slobodne cestovať. A všetko ostatné keby Slovákovi uprú by to až tak nevadilo ako keď mu siahnete na to najcennejšie a to je právo sťažovať sa. ✌️😎
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-07-2019 15:16:07
Najskor som reagovat nechcel. Potom som si to rozmyslel. Tu je vysledok:

http://www.seredonline.sk/clanky/to-akoze-myslite-vazne-alebo-sa-blbi-len-robite-1/
havran | 11-07-2019 13:36:22
pre havrana : debilko si Ty,píše sa s tvojím,pýtaj si naspäť školné.
stefan | 11-07-2019 09:39:34
Ja si myslim ,ze dajme mladym viac drog.......tie uzivaju pekne potichucky a nerobia hluk!! a problem je vyrieseny......
káder pre občan | 11-07-2019 08:33:08
chronickí stazovatelia,ako ty by najradsej zavrel amfik a zrušil este aj jarmok asi. 5 koncertov do roka nemožes vydržat trosku? Si neviem predstavit ze by ludia napriklad v TT isli takto proti amfiteatru.
tony | 10-07-2019 23:22:01
pre obyvatel,to je skodoradosti,typicky slovak tu sondu si strc do riti mozno sa lepsie ukojis.
obyvateľ | 10-07-2019 19:12:57
len si tu vylievajte tú vašu skazenú žlč. Uvidíme pri prvom koncerte pre hluchonemých aké pokuty vyrúbi úrad verejného zdravotníctva, potom sa nato môžete poskladať. Sondy na meranie hluku sú už umiestnené - cha cha
pre havrana | 10-07-2019 19:09:00
havran, havran ty len krákaš v krdle debilov aj z tvojím futbalom, ešte šťastie že viem kto si !!!
tak nekrákaj.
havran | 10-07-2019 19:04:43
Podľa tohto článku by sa mala zastaviť v Seredi aj výmena potrubia,lebo robotníci s mechanizmami robia už viacej týždňov veľký hluk a ja neborák si poobede nemôžem pri tom hluku ani podriemať - primátor rieš!A pri futbalovom zápase dám návrh,aby sme pri góle iba šeptom aplaudovali našim,aby sme mojich rovesníkov a starších nevyrušovali pri pozeraní telenoviel.A na takéto skvelé nápady ani nemusím byť JUDr.
pre článok podomnou | 10-07-2019 18:59:21
čo sa čudujete Sered je kultúrne mesto - drogy a kecajúci idioti ktorí ani čítať nevedia nakoľko článok znie BOL POŽIADANÝ OBČANMI "
xxxxx | 10-07-2019 18:53:49
prečo sa tu navážate do ľudí ako novinár ? - ten píše aj o negatívách a tých je v Seredi neúrekom. A do právnika ktorý bol požiadaný občanmi aby napísal čo im vadí a aby im dal právnu radu a pomoc.
Ešte šťastie že v tejto Seredskej stoke nebývam.
marek | 10-07-2019 18:53:35
Som veľmi rád, že amfiteáter funguje. Ľudia začínajú Sereď chápať v lepšom svetle, hlavne vďaka projektu InCastle. Koná sa tu množstvo prospešných akcií a kino zadarmo je tiež nezanedbateľné. Množstvo ľudí nemá na kultúru, a aj tých 2-6 eur by im chýbalo. Jednotlivé akcie ako koncerty alebo spomínané kino musia byť patrične ozvučené. Aj tie kapely do toho investujú množstvo peňazí a musia tým ľuďom poskytnúť zážitok aký na diskotéke v Križovanoch nezažijú. Každá akcia je krátkodobá záležitosť v letnom období. Naše mesto je inak tichučké a po 22:00 zväčša úplne vyľudnené. Čo majú potom hovoriť ľudia, ktorí bývajú v Trnave, Bratislave alebo v stovežatej Prahe, ktorú ročne navštívi takmer 8 miliónov turistov ?
anonym | 10-07-2019 18:28:48
Nadpis hodný bulváru.
pre názor | 10-07-2019 17:39:37
keby sem majú prísť tie najhlučnejšie skupiny tak je to počuť aj v dolnej strede. Keby dôjde taká Metalica tak padne aj kaštiel ...
názor | 10-07-2019 16:34:45
Myslím, že sa amfiteáter dal do poriadku a sa využíva, neprekáža ľuďom tam bývajúcim, ale nadmerný hluk. Je zaujímavé, že sa sem pozívajú tie najhlučnejšie skupiny a pomerne veľmi často. Neviem, ako by reagovali pisatelia týchto komentárov, ktorí sa tu navážajú do p.Skubena a p. Majku, keby tam bývali? Tak, ako si nárokujú mladí na takúto hlučnú zábavu, také isté právo majú ostatní ľudia na pokoj.
Oprava | 10-07-2019 15:55:25
A pán Skuben?
Halo | 10-07-2019 15:54:18
Som zvedavý,kedy sa Majko ohlási,že on s tým nemá nič spoločného.Je to vlastne pravda,ale je to namierené proti starostovi,tak samozrejme uverejniť.A pán Sľúbené?Tiež uverejnil len Email,ale že ho dostal práve on?A keď sa hudobnej produkcii nerozumiete,tak sa prosím Vás aspoň nestrapnujte.
Občan | 10-07-2019 14:58:19
Oprava v Sládkovičove
Občan | 10-07-2019 14:56:30
A! Pán Skubeň.. Máte pravdu hluk zabija... Ale musite mu byt vystavovany pravidelne každý deň co nieje pravda v tomto pripade... To uz horsie je na tom obcan na kruhovom objazde na začiatku čepena alebo ak chcete vediet co je ozajstny pravidelny hluk staci sa zamestnat v nemenovanej firme v slafkovicove..
Občan | 10-07-2019 14:48:01
.. tiež som toho názoru že sa tu konečne niečo deje, jasne že starší ľudia to berú inak, ale jedna noc sa da prežiť raz za čas... A nebola to ani noc... Len 2,5 hodiny a uz je ohen na streche.. Ja osobne som rada... Mam 2 deti a teší ma že toto mesto sa začalo prezentovať aj inak ako nudné mesto plne drog v ktorom som vyrástla ja!! To asi starším ľuďom vadi menej ako vydržať 2,5 hod hluku...
zvedavec | 10-07-2019 14:14:50
A zase Skuben, Majko. všetko im vadí ! Ohradte Sered´ a nič nerob pre mladích v Seredi - Podľa Skubena a Majka. To ozaj nemôž byť v Seredi nič. Dva -tri krát do roka skupiny pre mladích to sa nedá vydržať ? Ste trápny Skuben a Majko.
tony | 10-07-2019 14:04:54
staci nacasovat kazdy koncert tak aby koncil o 22,00h.je to tak v kazdej europskej metropole,nebude sa rusit nocny klud a bude to v norme zakona.
Pre dôchodcu | 10-07-2019 13:55:29
Ty si idiot akého doposiaľ zem nenosila. Kto koho nahovára ?
Keď ty budeš v sračkách a zavoláš si niekoho aby ti pomohol, tak kto je to?
nechápem | 10-07-2019 11:04:19
P. Majko naozaj chcete aby toto mesto skapalo ? Raz za čas tu je konečne nejaký koncert a aj to vám vadí a aj dôchodcom žijúcim pri amfíku. To naozaj nevydržia ten jeden deň ?
Jozef | 10-07-2019 09:20:55
jasne, v Seredi su zlomyselni ludia hlavne, ze ty nie si, ked Skubenovi nadavas do senilov, za to, ze sa postavil za susedov, ktori ho o to poziadali.
dôchodca | 10-07-2019 08:41:59
V Seredi sú hrozne zlomyselní ľudia, aj ja mám 70 rokov a hluk z amfiteátra mi nevadí, spomínam z mladosti na letné filmové festivaly, amfik plný ľudí aj zo širokého okolia, sedeli sme pri niektorých filmoch pre nával ľudí na zemi , na dekách, hluk bol tiež a nikomu to nevadilo. Teraz to hádam najviac vadí senilnému dôchodcovi pánovi JUDr. Skubeňovi, ktorý nahovára ďalších obyvateľov na sťažnosti.Určite tých nespokojencov, ktorých podnecujete je len hŕstka, to gro obyvateľov sa teší, že mesto ožíva a sú tu výborné koncerty.
tony pre pisatela podomnouu | 09-07-2019 23:22:19
ako sa bude riesit to ak si necham odheslovanu wifinu po cely rok a niekto sa na nu napoji a bude pisat hanlive komentare bez mojho vedomia?je to podobne ako u mizika,nedokazatelne.
pre pisateľa podo mnou | 09-07-2019 21:10:33
Neodvádzajte reč od problému ktorý tu evidentne existuje. Policajti majú množstvo možností zistiť človeka ktorý hanobí. Dom má svoju adresu a aj každý počítač.
pre L.Skubeň 121521 | 09-07-2019 20:27:32
p.JUDr.ste si istý svojim tvrdením:"A na záver, pokiaľ poniektorí chcete dehonestovať, urážať a pod. kohokoľvek tak majte na pamäti, že nie ste anonymní i keď sa podpíšete trebárs HOGO-FOGO. Hanobenie, zaznávanie a pod.kohokoľvek mohlo by vyjsť veľmi draho."aj po dnešnom rozsudku Najvyššieho Súdu SR?
Pre pripomenutie,ide o status poslanca Mizíka,obsahom sa nebudem zaoberať,ale pointa je tá,že podpísaný status,ktorý je v rozpore s legislatívou SR,poslanec odtajil tvrdením,že nie je technicky spôsobilý ho napísať,hoci mu bol pridelený notbook,ale súdu stačilo tvrdenie,že p.poslanec nie je autorom uvedeného statusu.
Poslanec čelil obžalobe za trestné činy extrémizmu – prečin výroby extrémistických materiálov v súbehu s prečinom hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Hrozilo mu väzenie na tri až päť rokov. Dôvodom bol status na facebookovej stránke pod hlavičkou ĽSNS, ktorý vznikol v januári 2017.

Podpísaný bol pod ním Mizík, text kritizoval vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku za vyznamenanie osobností, ktoré mali mať židovský pôvod. Vyšetrovateľ NAKA Mizíka obvinil v apríli toho istého roka, polícia tiež prehľadala jeho poslaneckú kanceláriu. Našla pri tom písomné poznámky, na ktorých boli mená vyznamenaných osobností. Ako dôkaz v konaní však neobstáli.

Samosudca Špecializovaného trestného súdu oslobodil Mizíka spod obžaloby vlani v júli. Skonštatoval, že sa nepodarilo preukázať, že status skutočne napísal poslanec. Ako svedok vypovedal jeho stranícky kolega Milan Uhrík, ktorý tvrdil, že Mizík nevie pracovať s počítačom. Koncom minulého roka pritom Mizíka pri narábaní s počítačom v rokovacej sále parlamentu odfotili novinári.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/518484-zacal-sa-proces-s-poslancom-stanislavom-mizikom-obzalovanym-z-extremizmu/
pre Občana | 09-07-2019 20:26:27
som si istý. že p. doktor vie čo má robiť, ale to je len jedna vec. Druhá vec je tá, že už sa vo veci koná a len sa čaká na prvý hlučný koncert.
Som si istý, že vybrané peniaze za koncert, minimálne ich polovica pôjde na pokutu. Všetko je už dohodnuté.
Jasné, že primátor pokutu nedostane, ale DK kde je vedúci ten z Opaja alebo odkiaľ.
A pokiaľ sa to bude diať po 22.00 hod. tak pôjde oznámenie na príslušný štátny orgán.
Nebojte sa p. doktor len robí to čo chceme dáva nám usmernenie a hlavne aby to bolo v normách a zákonoch, iniciatíva je už veľká od nás občanov.
názor | 09-07-2019 17:42:26
Podľa môjho názoru dôvodom tohto hluku je to, že tento národ je už nahluchlý a dokonca bude hluchý. Na ulici vidíte mládež so sluchátkami v ušiach, v autách hudbu, že sa ulica otriasa... A preto aj pri premietaní dajú silnejšie zvuk. Veď aj v minulosti sa v amfiteátri počas leta premietali filmy, ale ten zvuk bol primeraný, že sa ľudia nesťažovali. Teraz, nie len v spomínaných uličkách je ten hluk, ale po celej Seredi. V budúcnosti budú ušní lekári nebudú sa sťažovať na nedostatok práce.
Obcan | 09-07-2019 17:16:17
Pan Skuben, skuste kontaktovat regionalny urad verejneho zdravotnictva, ktory pri prekroceni povolenych hodnot hlucnosti udeli pokutu usporiadatelom.... vela stastia
nazor | 09-07-2019 15:24:45
akoze ja verim, ze to moze liezt na nervy ten hluk, hlavne starsim..tiez som toho nazoru, ze kultura tu ozila a mesto navstevuju ludia z roznych kutov. Ale naozaj, ak je nejaky koncert, je to pocut az do Cepena, resp. ak je nahodou v kempingu tak to uplne..
a este nieco o hluku: skuste si dat jednu noc na ulici pri kruhovom objazde, resp. na Cepenskej ulici s oknami smerom k hlavnej ceste, to je este len hluk. Celu noc kamiony, kombajny, traktory a zas nakladaky a to je dokola, celu noc. Ak nejdu tie, tak si chodia niektore nevyspele individua flekovat po kruhaci...a to je kazdodenny hluk, resp. kazdonocny..nie obcasny
Vedec | 09-07-2019 14:29:33
Metalová a rokova hudba nie je liek. Pozrite si vedecké štúdie, ako hluk z prehlucnenych metalovych koncertov devastuje ľudské bunky, to je overene, žiaden výmysel. Takže treba chápať aj tých, ktorí sú citlivejší na vyššie decibely, je to oprávnené. Taktiež psychika človeka je negatívne zasiahnutá silnými zvukovými vlnami.
Kandracovci a iní spomenúti interpreti, ktorých hudba je harmonická, využívajúci harmonické tóny, primeranu intenzítu nástrojov, tie zasa psychiku človeka môžu upokojiť. To je ako keď počúvate Mozarta alebo The Kiss, rozdiel medzi týmito dvoma interpretmi isto vnímate. Takže, nečudujte sa ľuďom, čo nie sú nadšení z metalovej hudby v blízkosti svojho domu, skúste aj ich pochopiť.
tomi | 09-07-2019 14:17:14
bodaj by hrali este hlasnejsie
Anonym | 09-07-2019 12:53:04
Buďme radi, že Sereď ožila.Namiesto toho,sa stále hľadajú dôvody, čo všetko je zlé.vsetkym sa vyhovieť neda.Chronickí sťažovatelia!!!
Obcas | 09-07-2019 12:23:11
Ved to nie je cely rok a kazdy den...
Hudba lieci | 09-07-2019 12:18:58
Hluk zabija, ale hudba nie .
Ta dokonca uzdravuje aj ked je o nieco hlucnejsia..
Hudba obsahuje vacsinou harmonicke tony ,ktore budia k zivotu..
Nebojme sa jej ani my starsi dochodcovia.
Neuzatvarajme sa do svojich kobiek kde je len ticho...
Otvorme svoje srdcia a zapocuvajme sa...
Doprajme radost z nej vsetkym
Ulice v blizkosti amfiku a jej obyvatelia ju maju dokonca zadarmo
L.Skubeň | 09-07-2019 12:15:21
Vážení diskutujúci,
zrejme niektorí diskutéri nepochopili, alebo nechcú pochopiť skutočnosti ktoré sú opísané v pôvodnom texte. Mne vôbec nevadí amfiteáter ako aj jednotlivé akcie. Bol som požiadaný občanmi, tak som splnil ich prianie resp. námietky a bezplatne. Aj títo občania nemajú výhrady voči amfiteátru a akciám, ale len k neúnosnému hluku, keď bývajú vo vzdialenosti cca 100 m.
Zrejme niektorí úmyselne prehliadli čo občania žiadajú a čo je napísané cit."aby primátor zabezpečil, ABY SA TENTO HLUK POČAS PODUJATÍ DOSTAL NA ÚNOSNÚ MIERU " nič viac , nič menej.
Tento hluk veľmi dobre počuť na Bratislavskej ceste pri benzínovej pumpe, pričom všetky budovy mesta tlmia tento hluk a tiež aj v celej Šintave.
Uvádzate že tu bola skupina p. Kandráča, áno bola, ale hrali pre ľudí v amfiku pekne , jemne a nie pre ľudí na Trnavskej ceste, alebo v Šintave.
A ešte dôležitá vec : v celej SR od 22.00 hod. je nočný kľud. Akcie bežne presahujú túto hodinu, čiže sa porušuje zákonné nariadenie.
Pre všetkých ktorí vehementne zastávajú tento neprirodzený randál - doneste svojich rodičov ani nie do amfiku, stačí k jeho ohrade či tam vydržia 2 až 3 hod. stáť resp. sedieť - asi ťažko.
A na záver, pokiaľ poniektorí chcete dehonestovať, urážať a pod. kohokoľvek tak majte na pamäti, že nie ste anonymní i keď sa podpíšete trebárs HOGO-FOGO. Hanobenie, zaznávanie a pod.kohokoľvek mohlo by vyjsť veľmi draho. Nie je to vyhrážka , ale len upozornenie.
Ja som, presvedčený, že požiadavka početnej skupiny občanov má prioritu pred 3-4 diskutujúcimi.
Andrej | 09-07-2019 11:35:53
Konečne amfiteáter ožil,keď bol zdevastovany tak ste sa sťažovali.je tam pár koncertov za rok, ja osobne v tom problém nevidím dá sa to vydržať...vždy sa nájdu ľudia ktorý iba kritizuju!!!
Seeker | 09-07-2019 10:48:49
P. Skuben, poziadajte niekoho kto stoji teraz pri Vas aby Vas kopol do prdele. Vacsiu debilitu som nepocul, len mozno za komunistov! A to som bol uz davno na svete... Zobudte sa
Konečne | 09-07-2019 10:31:35
Konečne ten rokmi spustnuty amfik ožil, konečne nie je len rajom bezdomovcov ale slúži verejnosti. Konečne sa majú kde ľudia stretávať, po kecať si, zistiť ako sa zmenili za ten čas co sedeli pri PC. Konečne sa majú možnosť stretnúť reálne a nie len virtuálne. Konečne ožíva život v meste doposiaľ medializovanom vďaka kriminalite, konečne sa tu niečo deje a hneď sa musí nájsť niekto, kto potrebuje vyjadriť nespokojnosť. Keby býval pan Skubeň vedľa romantiku kde je týždeň čo týždeň svadba a iné rodinné akcie, čo by robil? Troska sudnosti by to chcelo a nie len frkotat na všetko. Dopraj a bude ti dopriate..
Pedro | 09-07-2019 10:28:56
Žiadosť o zjednanie nápravy! :)
Niekto tušim žije ešte minimálne v rokoch 80-tych čo sa vyjadrovania a zmýšľania týka :)
Musím konštatovať, že evidentne Vám pán JUDr. okrem hlasnejšej hudby neprospieva ani teplejšie počasie a priame slnečné lúče na kečku. Alebo je to tak, že ste jednoducho chronický sťažovateľ a je jedno čoho sa to týka..
Fero - Majkovi a jeho Skubimu | 09-07-2019 10:22:26
Majko,zas plačeš a kydáš teraz aj so Skubeňom na primátora?
Robíš aj niečo iné vôbec? Každý jeden článok, čo napíšeš,je iba o primátorovi.
SeredHnojLajn už s tebou v poslednom čase ide iba dolu vodou ty chudáčik...
Väčšina občanov Serede sa teší z nového Amfiku a koncertov v ňom.
Vždy sa musí nájsť pár ľudí, čo sa len sťažujú. A ty sa ukazuješ ako chudák, čo k nim patrí... Aj so Skubeňom momentálne.
Tomáš | 09-07-2019 10:16:07
Hudba lieči. Rád by som vedel koľko s tých dôchodcov bolo na predstaveniach ktoré im boli po vôli... (RND, Kandracovci..) To sa určite na hluk nestazovali a ešte si za to aj zaplatili. Co vám, milí dôchodcovia, na tom tak strašne vadí? Myslím že pán primátor dostatočne pozdvihol toto mesto aj napriek tomu se ho "miestna drogová mafia" tak pravidelne špiní.
M. H. | 09-07-2019 10:15:36
Nieje nad to robiť z komára somara. 5 koncertov za rok, konečne sa niečo kultúrne a na úrovni deje v meste a už To proste Zabíja?! To hádam ani nemyslite vážne! Akože hanba Vám obom! Nie je nadto stále len na všetko a na všetkých kydať hnoj. Keby ste trávili čas niečím naozaj produktívnym tak tu takéto hlúposti neriešite.
Clovek | 09-07-2019 10:14:45
Ak nebývate v podstate hneď oproti amfiteatru ako my, tak by som vám to skutočne dopriala vyskúšať si to! A to nehovorím o chúďatách psoch, ktoré počas každej akcie trpia najviac
Rovnovaha | 09-07-2019 10:11:09
Je výborné, že amfik žije. No chápem aj starších ľudí, ktorým ten hluk fakt môže spôsobiť zdravotné ťažkosti. Je rozdiel hudba a hudba metalová, rocková. Takže netreba banalitovat ani túto stranu jednej mince.
Hahaha | 09-07-2019 09:34:14
Seredský Pat a Mat sú opäť na scéne. Majko a Skubeň ako Vám len haraší😅
Coccinela | 09-07-2019 09:24:26
Keď sa tu nič nedeje, ľudia sa sťažujú, keď sa deje, znovu sa ľudia sťažujú. Kým amfik nebol, tak bolo rečí ako chátra.... A teraz, sú reči, že sa využíva.ja som bývala na jednej z menovaných ulíc, a teda kým fungovala afrikola a diskotéky boli každý víkend, cely rok, raketa, kde bola hudba tiež každý víkend, cele leto, nikto neosocoval primátora. Teraz Vám vadí pár koncertov počas leta? Jedna /dve akcie mesačne počas, 4mesiacov v roku? Trápne.... Osobne nevidím význam ani v snahe obnoviť kaštieľ, pretože isto sa opäť nájdu ľudia, ktorí sa budú sťažovať na vyššiu frekvenciu pohybu napr. Po ulici parková,alebo na hluk zo stavby. Je mi ľúto, že práca ľudí, ktorým záleží na kuktornom živote mesta Sereď ma vyjsť nazmar, len kvôli pár chronickým stazovatelom.
Stupid | 09-07-2019 09:04:12
Ja mam skor pocit ci si to nepise Majko sam sebe. Majko si parazit a si skodna zver a primatora nechaj robit pracu lebo ty na taky post nemas ani rozum ani vzdelanie a parazit ostane vzdy parazitom. Kus odporneho cloveka.hnus
Marek Sladký | 09-07-2019 08:50:59
Rad by som vedel, koľko z tých dotknutych ľudí sa boli u primátora sťažovať (nielen tento rok ale aj v minulosti), keďže projekt IN CASTLE tu bol aj minulý rok. Ak boli, tak aké riešenia im ponúkol? Mne sa zdá, že oproti minulým rokom je to tichšie. Ale je to len môj názor. Ešte sa spýtam, v minulosti im nevadilo, že hrala z rakety reprodukovaná hudba každý piatok a sobotu do 02:00 po celé leto?
Jozef | 09-07-2019 08:18:37
takymto ..... sa strasne dobre vladne.
Obcan | 09-07-2019 06:49:10
Nechceme amfiteater!!! Pan skuben do toho!!!
Pre Jozef | 09-07-2019 06:39:28
Prečo niekoho urazas!!!!!,aj ja to považujem za trápne a veľmi,veľmi primitívne.Co keby sa niekto vysral na hlavu Tebe Jozef.
Jozef | 09-07-2019 05:58:47
pre komentar: mna by zaujimalo, kto vsetko sa ti moze vysrat na hlavu a ty mu este podakujes.
komentar | 08-07-2019 23:56:38
Zaujimalo by ma co vam este na primatorovi vsetko vadi.Uz je to trapne

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign