Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Separácia odpadu tak trochu po našom (sereďsky) - AKTUALIZOVANÉ

159

Najskôr telefonicky, následne e-mailom sa na nás obrátilo niekoľko občanov so sťažnosťami na spôsob zberu resp. odvozu komunálneho a separovaného odpadu firmou SITA v meste Sereď. Občania poukazujú na svoju snahu odpad separovať, no následne zo svojich okien sú svedkami situácií, kedy firma SITA občanmi vyseparovaný odpad dáva do jedného vozidla kde sa zmieša. Je pochopiteľné, že snažiacim sa ľuďom sa táto prax nepáči a oprávnene sa pýtajú či je takýto postup normálny a či te dá zmysel separácia a teda opodstatnenie chválenie sa ňou mestom Sereď.

Telefonáty aj e-mail. Chýbali však fotografie, ktoré by tvrdenia občanov dokázali. Nemáme záujem hľadať senzácie, či kritizovať na základe domienok bez dôkazov. Preto sme čakali práve na ne...

E-mail od občana, ktorý zaslal aj svoje fotografie:

Uz som to videl druhy krat tento rok. A ktoviekolko krat sa to uz opakovalo. Dvojrocny syn ma vzdy vola do okna na smetiarov. Bohuzial foto nemam a lutujem to. Strasne ma to hneva pretoze poctivo triedime odpad a platime za smeti drahe poplatky. Ako ludia mozu byt motivovany triedit. Dufam ze na buduce ich cvaknem.

Moja reakcia na e-mail:

> ** Fri, 27 Dec 2013 16:24:18 +0100 - "Milos Majko" **
>
> Dobry den, mate nejaku fotografiu ci video ?
> Majko
>
> -----Original Message-----
> From: mixo225@azet.sk [mailto:*******5@azet.sk]
> Sent: Friday, December 27, 2013 12:44 PM
> To: majko@majko.sk
> Subject: divny zber komunalneho odpadu
>
> Dobry den. zaujimalo by ma akym systemom sa zbiera komunalny odpad v Seredi.
> Neviem ci sa to tak robi ale dnes som videl na vlastne oci ze jedno
> smetiarske auto bralo vsetko papier, plasty + obycajne smetie. naco to
> potom triedime ako blazni ked to nasupuju do jedneho auta. platime
> drahe smeti a nakoniec toto? Mozete mi vysvetlit ako to teda je? s pozdravom Martin

No a následne ďalší e-mail, tentokrát už s fotografiami:

Dnešné vyvážanie odpadu  (3. januára 2013)

Dobry den pan Majko. nedavno som vam pisal ako so synom sledujeme smetiarov . vy ste sa ma spytal ci mam nejake fotografie. dnes som fotografie urobil. papier sice nevysypali ale vysypali komunalny odpad spolu s plastami do jedneho auta. nech sa paci fotografie v prilohe. napiste mi prosim co dalej. S pozdravom *********

Fotografie síce ukazujú veľa, no čakali sme ešte na príležitosť získať videozáznam, ktorý by nespochybniteľne potvrdil obyvateľmi mesta popísanú prax. Tento sa nám naskytopredvčerom a preto ho spolu s e-mailom a fotografiami uverejňujeme.

- - -

Včera sme telefonicky kontaktovali zástupcu firmy  SITA Slovensko, pána   Jána Oravca. Presne podľa návodu  primátora mesta  Ing. Martina Tomčányiho - prezentoval ho na jednom zo stretnutí s občanmi a zároveň tento pán figuruje aj na stránke mesta.

Pánovi som problém vysvetlil a v rozhovore bol ochotný - stretnutie sme dohodli na dnes doobeda.

Uplynuli asi dve hodiny a pán Oravec sa mi na mobil ozval osobne s tým, že on už vysvetlenie poskytol jednému z médií a to stačí. A že ak chceme niečo, máme kontaktovať hovorkyňu firmy.  Nejaké to vysvetľovanie a zdôvodňovanie základných pojmov nás predsa len posunulo ďalej. Pánovi Oravcovi som vysvetlil, že chápem jemu dané inštrukcie  - no nenarazil na niekoho, kto ho bude presviedčať. SOL dáva  firme  SITA možnosť zaujať stanovisko a obhájiť / ospravedlniť či vysvetliť pred separujúcimi občanmi konanie vlastných zamestnancov. Nie je to ich povinnosť. Treba však povedať, že aj neodpovedanie, resp. ignorovanie našej požiadavky bude ako pre nás, nepochybne tak pre tých, ktorí firmu  platia - teda občanov -  určitou odpoveďou.

Považujeme za úplne normálne, že občania očakávajú odpoveď v tom médiu, v ktorom sa pýtajú. Teda, normálne by to aspoň byť malo...

Pán Oravec po asi 10 minútovom rozhovore povedal, že bude informovať vedenie spoločnosti.

Do uverejnenia tohto článku, teda do takmer  02. hodiny po polnoci, nás pán Oravec ani iný zástupca firmy  SITA  nekontaktoval.

Včera sme tiež  e-mailom oslovili vedenie mesta so žiadosťou o odpovede na niekoľko nepochybne pre občanov zaujímavých otázok. Hneď po ich doručení na redakčný e-mail, ich v plnom znení uverejníme.

- - -

Naučiť separácii odpadov ako ľudí, tak ich deti nejakú tú chvíľu (dovolím si povedať že roky) trvá. Znechutiť im to, môže nielen prístup radových zamestnancov, ale aj menežmentu spoločnosti, či vedenia mesta.

Problém evidentne totiž nastal. Všimli si ho desiatky, možno stovky ľudí. Našli sa takí, ktorí na neho verejne poukazujú. Myslí si snáď niekto, že ignorovaním problému, tento zmizne?

- - -

V ankete sa občania môžu vyjadriť, či sú spokojní s postupom zamestnancov firmy, kedy občanmi vyseparovaný odpad oni zmiešajú do jedného vozidla.

V diskusii sa čitatelia majú možnosť vyjadriť, čo si o takomto postupe firmy myslia a ako sa im následne chce separovať.

Ďakujeme za slušné názory občanov mesta, ktorí za odvoz odpadu prostredníctvom mesta dodávateľskej firme  platia peniaze.

- - -

AKTUALIZOVANÉ     16.01. 2014   08:04

Dnes ráno o  07:57 hod. mi pán Oravec teletonicky oznámil, že   "v danej chvíli sa so mnou nevie strenúť"

AKTUALIZOVANÉ     16.01. 2014   08:24

E-mail vedeniu mesta:

reporter24
8:22 (Pred 4 minútami)
 
komu: Primátor
Dobry den  vazeny pan primator mesta  Sered   Ing. Martin Tomcanyi,
 
obyvatelia mesta  Sered nie su spokojni s postupom prac  dodavatelskej firmy pri odvoze odpadu a to najma  s miesanim obcanmi uz separovaneho odpadu  do jeneho vozidla.
V mediu  www.seredonline.sk  sa tejto problematike venujeme v clanku 

http://www.seredonline.sk/clanky/separacia-odpadu-tak-trochu-po-nasom-seredsky/

V sulade s Vasimi instrukciami, sme kontaktovali pana   Jana Oravca  zo spolocnosti  SITA so ziadostou  o vyjadrenie sa pre niekolko tisic citatelov media.
K veci sa vyjadrit odmietol. Doteraz nas z dodavatelskej firmy s vyjadrenim nik iny nekontaktoval ani telefonicky a ani inou formou.
 
Pan primator, ziadame  Vas o zaujatie stanoviska k predmetnej veci, o ktorej blizsie informacie najdete v clanku, na fotografiach a videu publikovanych v mediu.
 
Dakujeme.
 
S uctou
Milos Majko

kontakt: 0907 277 777

- - -

AKTUALIZOVANÉ    16.01. 2014   09:50

Dnes o 9:35  nas telefonicky kontaktovala hovorkyna spolocnosti  SITA Slovensko s tym, ze radi vyjadrenie k problemu poskytnu, no vylucne cez hovorcu firmy a telefonicky alebo pisomne.

E-mail hovorkyne spolocnosti  SITA z Prahy:

E-mail odoslaný  15.01. 2014  o  19.04 - prijaty ako spam 

Vážený pane Majko,

dle sdělení kolegů ze SITA Slovensko byste rád znal naše vyjádření ke svozu separovaného odpadu v Seredi.

Ráda Vám jako tisková mluvčí společnosti vyjádření poskytnu, zatím jsem však neobdržela žádný dotaz, dovoluji si Vás pro jistotu proto kontaktovat sama.

Pro Vaše dotazy jsem k dispozici na níže uvedených kontaktech.

S pozdravem / Best regards,
–––

Mgr. Kateřina Kodadová
manažerka pro komunikaci/Communications Manager

tel.: +420 221 180 170, fax: +420 221 180 112
mob.: +420 724 312 204, www.sita.cz

 

E-mail uverejňujeme a s hovorkyňou sme sa dohodli na stanovisku, ktoré nám zašle. Prirodzene, uverejníme aj to, no máme za to, že pri takomto probléme by mal konečnému spotrebiteľovi situáciu vysvetliť zodpovedný pracovník, čo v prípade Serede má byť Ján Oravec. Nepožadujeme nič iné, ako štandard, ktorý spoločnosť SITA v tejto problematike nedávno už praktizovala. Toto riešenie však hovorkyňa zamietla a ona sama do  Serede vycestovať nemá čas. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni.

K veci sa vrátime a veríme že aj samotní  občania, ktorí kvalitu práce  za ktorú si platia, majú možnosť aj kontrolovať.

- - -

AKTUALIZOVANÉ      16.01. 2014  12.50

Stanovisko spoločnosti  SITA:

Dobrý den,

posílám slíbené vyjádření a děkuji předem za jeho uveřejnění.

S pozdravem / Best regards,
–––

Mgr. Kateřina Kodadová
manažerka pro komunikaci/Communications Manager

tel.: +420 221 180 170, fax: +420 221 180 112
mob.: +420 724 312 204, www.sita.cz

 

16. 1. 2014

Nakladanie so separovaným odpadom

Vedenie spoločnosti sa zaoberá podnetmi občanov a nevyhýba sa komunikácii. Dôkazom je natočená reportáž pre iné médium na túto tému.

Predovšetkým ďakujeme všetkým, ktorý triedia zodpovedne. Triedenie druhotných surovín, minimálne plastov, papiera a skla, má zásadný význam pre životné prostredie. Okremtoho je separovaný odpad cennou surovinou, a preto nie je v našom záujme sa jej zbavovať.

Pracovníci SITA Slovensko sa bohužiaľ pri zvážaní separovaného odpadu často stretávajú s tým, že triedený odpad je znehodnotený rôznymi prímesami. Najčastejšie bežným zmesovým komunálnym odpadom a stavebným odpadom. Nezodpovední občania tak maria snahu tých ostatných, ktorí poctivo triedia.Znehodnotený separovaný odpad nemožno využiť na ďalšiu recykláciu.

Preto, ak je odpad v kontajneroch na triedený odpad vo väčšej miere znehodnotený iným odpadom, sú nútení pracovníci zvozovej spoločnosti nakladať s týmto odpadom ako so zmesným komunálnym odpadom.

Kontakt :

Kateřina Kodadová

manažerka komunikace

Tel : +420 724 312 204

E-mail : katerina.kodadova@sita.cz

 

Poznámka červeným písmom: z dôvodu menovania konkrétneho média, bola vykonaná úprava.

 


Anketa: Súhlasíte so zmiešavaním Vami vyseparovaného odpadu dodávateľskou firmou?



Fotogaléria k článku:

159
Autor: čitateľ SOL
159
Autor: čitateľ SOL
159
Autor: čitateľ SOL

Zobraziť všetky fotografie
159
Autor: čitateľ SOL
159
Autor: čitateľ SOL
159
Autor: čitateľ SOL

159
Autor: čitateľ SOL

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre odpad 2 | 19-01-2014 21:35:11
Žiaľ, máte pravdu. Neviem či prenajímatelia bytov majú nejaké povinnosti nahlasovať, koľko členov bude byt užívať, a či vôbec je takáto povinnosť. Nájomníci sa menia ako na bežiacom páse. A ešte je jeden paradox, že návšteva, napr. keď príde dcéra za matkou do činžiaka z rodinného domu, nezabudne priniesť na kontajnerov aj odpad z domu. Alebo dcéra, ktorá býva v činžiaku, prinesie odpad z rodinného domu. Neviem, ako naučiť tento národ k poriadku. Veď to tak nebývalo. A až po tzv. nežnej revolúcii je všetko dovolené.
odpad 2 | 19-01-2014 14:45:36
Byt vlastní jedna osoba, ale v ňom nebýva, býva v inej obci a byt prenajíma 5 člennej rodine. Ako sa platí za odpad? Platba za jednu osobu, pritom ich tam je 5.Myslím, že takých bytov je po meste mnoho, ktoré sú prenajaté vlastníkmi, ktorí žijú v zahraničí, alebo v rod. dome.Na niekoho pomaly exekútora a na niekoho nie sú páky.
odpad | 19-01-2014 14:16:44
Aj iné obchody nemajú vlastné kontajnery. Odpad dávajú do kontajnerov určených občanom, ktorí za odvoz platia. Bolo by zaujimavé vedieť, akým dielom sa podielajú na platení za odvoz. Nikto to nerieši. Všetci sme spokojní. A život ide ďalej.
d.stura | 18-01-2014 23:01:41
rad by som vedel kde ma kontajnery firma AB.
Obcan | 18-01-2014 00:01:51
Obyvatel a trnavska- Vam musi ten Majko lezat inak v zaludku,ze ? :-)
Predpokladam ze ak ma pre domom neaky neporiadok,tak schvalne to neuprace,lebo sa jedna o VEREJNE PRIESTRANSTVO a mesto na to kasle,nehovoriac o tom co za bordel musi byt od jeho susedov.
Kolko ludi z panelakov chodi a upratuje okolo nich ?
Predpokladam ze Vy samozrejme.
Maria | 17-01-2014 21:27:11
Ano je to pravda zamestnanci vysypaju smeti spolu samozrejme okrem skla .Osobne sme ich videli viackrat co nam bolo cudne a to sa dialo na Garbiarskej ulici.
obyvatel | 17-01-2014 21:03:36
Podla spiny a bordelu su vedla seba na Trnavskej sockárske domy dva.Komu patrí ten dom pán Majko?
Upracte si pred vašim prahom a potom píste o Site.
odpad | 17-01-2014 20:16:31
Firma SITA má na starosti odvoz odpadu, prípadne pri vysýpaní kontajnerov popadané smeti pozametať, nie však upratovanie po neprispôsobilých občanoch. Je najľahšie zvaľovať vinu na niekoho iného, len nie na seba. Buďme konečne objektívni. Aj SITA má na tom nejaký podiel, ale určite nie ako sa to tu prezentuje.
Seeker | 17-01-2014 17:41:23
Europska legislativa v inych statoch by takuto firmu brutalne pokutovala a nakopala do prdele !!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-01-2014 16:05:26
Trnavská | 17-01-2014 14:44:44 | - majitel presne vie, co cini ;-) Maju jeho kroky nieco spolocne s nezodpovednostou spolocnosti SITA ci jej zamestnancov?
Trnavská | 17-01-2014 14:44:44
Koho je to dom vedla sociálnych bytov, kto je majiteľ?
Majiteľ a mediálny magnát?
Také špinavé priedomie s takým nepraveným terénom to vyzerá, no treba vidieť.
Pán majiteľ by si mal vyhrnúť košeľu a upratať si pred vlastným prahom.
odpad | 17-01-2014 11:35:56
V Bratislava na jednom sídlisku majú kontajnery v prietore pod bytovkou, ktorá vyzerá ako garáž, je zatvorená na zámok mrežami, od ktorého majú kľúče iba obyvatelia bytovky a pracovníci, ktorí odpad vyvážajú. Takže obyvatelia tejto bytovky sa snažia si tam udržiavať čistotu. U nás v tých ohrádkach je toľko špiny, že v jedno nedeľné ráno sa nedalo ku kontajnerom dostať. Bolo to tam ako na skládke odpadu. Preto si myslím, že túto situáciu majú tiež na svedomí aj výrastkovia, ktorí sa po nociach potuľujú mestom a z dlhej chvíle a roztopaše prevracajú kontajnery a tiež ničia odpadové nádoby popri chodníkoch. Keby si každý dal odpad kam patrí, nemuselo by sa zaoberať touto otázkou.
dovolite? | 17-01-2014 10:30:05
Su krajiny,kde su tieto problemy domyslene do konca.V prvom rade su plastove flasky vatsinou zalohovane,Takte ich nikto nevyhadzuje.Ostatne plasty a papier,teda odpad,su dotovane firmami,lebo oni ich produkuju.Za komunalny odpad sa plati,ked odpad zmiesate ,Tal je to odpad komunalny a tym padom platite.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-01-2014 09:58:02
hombre | 17-01-2014 08:59:21 | - nesuhlasim s Vami - SITA nema v rukach nic ine, ako vyhovorky. SITA doteraz nepredlozila ziadne dokazy, ktore by konanie pracovnikov ospravedlnili.

Aj videozaznam dokazuje, ze pracovnici obsah kontajnerov nekontrolovali.

Ak by v kontajneri aj nasli kybel komunalneho odpadu - nejedna sa o 30% - vlastne, vieme vobec kolko je 30 % v kontajneri?

Ludia nie su sprosti a vidia. Smutne je, ze aj vedenie firmy radsej bojuje tam, kde sa ma okamzite ospravedlnit obcanom a zmluvnemu partnerovi a zaroven "nakopat zamestnancov do g*l". Jedine ze by sme to pochopili takto - ake vedenie, taki zamestnanci...

Ak sa aj stane, ze nejaky somar znecisti kontajner kyblom odpadu, je to na pracovnikoch, nakolko SITA je povinna separovany odpad povazovat za separovany. Vynimku pravdepodobne denne nenajdu.

Pockame na vyjadrenie vedenia mesta a pripad budeme sledovat dalej.

Ak si obcania vsimnu pokracovanie plytvania s ich aktivitou a peniazmi, maju moznost opatovne zobrat fotoaparat ci kameru a urobit dokumentaciu. Nasledne staci zaslat na e-mail a tak prilozit ruku k tomu, aby nielen priroda nedostavala po papuli, ale ani samotni ludia, ktori si sluzbu objednavalu a PLATIA za nu.
anonym | 17-01-2014 09:37:27
pre: bezdomovci | 16-01-2014 20:59:32 -- bezdomovci urcite nemiesaju bezny odpad so separovanym, je to len nedisciplinovanost niektorych obyvatelov cinziakov, ktori jednoducho kaslu na separaciu a odpad tresknu kdekolvek.Toto nerobia ludia z rodinnych domov lebo by si robili bordel doma vo svojom dome a cinziakovym ludom (cest vynimkam) je asi jedno co je za prahom ich bytu - smerom von!!! Ved aj tie plastove flase si nebude v rodinnom dome nikto skladovat nestlacene, ale tak aby usporil miesto vo vreci. A v kontajneroch su nahadzane flase na volno a ludia sa cuduju ako su preplnene - ale vzduchom !!! Skoda aj nieco dalej pisat.
hombre | 17-01-2014 08:59:21
Vďaka nezodpovedným obyvateľom, ktorí majú problém "rozlíšiť" bežný komunálny odpad od separovaného, má SITA v ruke nepriestrelný argument. Takže tadiaľto cesta nevedie. Možno by pomohlo, keby sa zamerala pozornosť na kontajnery (hoci len náhodne)aj vtedy, keď sa do nich vkladá aj to, čo tam nepatrí!Niekoľko €-vé "šeky" + patričná pozornosť aj v SN by možno priviedli k rozumu viacerých nezodpovedných občanov. A mala by na to postačiť aj foto, ako v tomto prípade.
V tomto článku ma ale zaráža, prečo vysvetlenie muselo prísť až hen z Prahy! Ten pán, čo tu vystupuje za SITA je nesvojprávny? Z celého mi vychádza že nie je! Len dal na odporúčanie tých, čo preplácajú pre SITA faktúry za odvedené služby!
P.S.: RH, máš pravdu, odvoz TKO tu bude vždy potrebný a firma, čo to zabezpečuje, by mala byť držaná trochu na uzde zmluvami, ktoré nepresiahnu platnosť viac ako 2 roky s možnou opciou. To by ale mestské právničky mali prácu navyše a nemohli by študovať zmluvy, ako napr. tú s MsBP.
Robo Horvath :( | 16-01-2014 22:52:20
Pokial sa dobre pamätam tak uz za Vranovica som kritizoval casovy podpis a dlzku zmluvy. Nech sa prelina dlzka zmluvy max. 6 mesiacov a dost. Nie ze stare vedenie a poslanci za moznu uplatu zazmluvnia nieco nevyhodne za co uz po ich nezvolenom dalsom volebnom období defakto nezodpovedaju.
A nic to nemeni na tom ze to je nedostatocne kontrolovany a zhodnocovany biznis co je samozrejme na skodu obyvatelov.
shelley | 16-01-2014 22:07:05
Áno, treba kritizovať, fotiť, poukazovať, na to sú tu médiá, ale pozrime sa najprv do vlastných radov. A to čo uvidíme, nebude nijako lichotivé. To, čo je okolo smetných nádob, sa nedá nazvať ináč ako BORDEL a kto ho robí ? SITA? Nie, my ho robíme. Teda, niektorí z nás.....
odpad | 16-01-2014 21:03:23
Pokiaľ nezmeníme my svoje správanie sa, tak žiadna akákoľvek firma ,ktorá by túto prácu vykonávala nebude schopná robiť zázraky. To by musela byť pri každom kontajnery ozbrojená stráž. To už niektorí ľudia nevedia sa vmestiť do kože, nevedia čo so sebou robiť. Možno by pomohlo, keby museli mesto čistiť. Možno sa veľmi dobre cítia v špine. Tak ako to vyzerá v ich domácnosti?
bezdomovci | 16-01-2014 20:59:32
nie raz som bol svedkom kedy naši spoluobčania "bezdaci"naschval vyhadzuju odpad s kontajnerov no čo už s týmto mesto nič nespraví bohužial
Pavol Kurbel | 16-01-2014 19:38:34
Pokiaľ sa dobre pamätám, tak zmluva so SITOU sa podpisovala za primátorovania pána Vranoviča. Nie je na tom nič zlé. Dôležité je, aby vtedy ešte Vranovič a teraz Martin vyžadovali plnenie zmluvy a aby SITA robila to čo má. Ak by bola zmluva zjavne nevýhodná pre mesto, to by bolo niečo iné. Ale pokiaľ viem, tak to tak nie je. A ako Martina poznám, nerobí mu problém vyžadovať dôsledné plnenie zmluvy.
.... | 16-01-2014 18:48:37
Keby totok Jano Mik videl,ten by vam dal! :)
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 16-01-2014 18:04:32
http://www.sita.cz/sk/article/3364.aby-triedenie-malo-zmysel-/
Jozef | 16-01-2014 14:58:12
pre debila: vacsina z vas sedi v MsZ uz roky, ako vysvetlis, ze ste nechali toho zleho Vranovica robit si co chce?
Za co ste si nadelovali odmeny, ked vsetko do Martina bolo zle?
odpad | 16-01-2014 14:56:26
Vývoz odpadu veď sme mali zabezpečený tu-doma TECOM-om. Kto mal záujem ho sprivatizovať a následne zlikvidovať? To je príznačné nás Slovákov-všetko okolo nás zničiť. Teraz hromžíme na firmu, ktorá nám odvoz zabezpečuje. Veď do nákladov sa započíta aj vzdialenosť. Teraz budova TECOM-u chátra, je na ňu veľmi pekný pohľad. Vlastne komu patrí?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-01-2014 14:40:22
Jožko si debil? | 16-01-2014 14:37:45 | - rozmyslam, kto verejne pouziva taketo fuj slova v mediu, ktore sa beznych ludi roky snazi ucit slusnosti?
Jožko si debil? | 16-01-2014 14:37:45
Zmluva na VÝVOZ odpadu so Sitou podpísal Vranovič .

A ako vysvetlíš že Sereď ukladala roky V ASE v Trnave a nie u SEBA v Zemianskych kde je spolumajitel mesto a roky SEREĎ aj obce MAJÚ podiel na zisku? Za martina sa vyváža do Zemianskych a malo to tak byť od začiatku. Opýtaj sa a nepíš blufy.

ROZMÝŠLAJ !!!!!
pre:pre Horvátha | 16-01-2014 14:22:05
Máte pravdu, odpad vyvážala ASA a na konci svojho volebného obdobia novú zmluvu s firmou Sita podpísav p. Vranovič. Len si spomeňme odkedy chodí Sita.
Peter | 16-01-2014 13:45:04
Pravda je taká, že ak si dáte námahu a nazriete do tých kontajnerov na plasty(papier tak sa Vám musí obrátiť žalúdok z toho čo všetko je tam nahádzané a je pravda aj to, že je to v nás ľuďoch, prečo keď väčšina vie triediť prečo sa stále nájdu aj takí (a nie je ich v§bec málo) čo si s tým hlavu nelámu a kydajú bežny komunálny odpad do toho kontajnera, čo je najblžšie, alebo je prázdnejší a bezohľadu na jeho farbu... Ale tokto je to v našom štáte so všetkým...
Jozef | 16-01-2014 13:21:35
pre -pre:
nekecaj
Zmluva na zneškodnenie odpadov na skládke v Pustých Sadoch,
bola podpisana Martinom 24.11.2011

http://transparentne.sered.sk/zmluvy/2011/20111125171541.pdf
Pre Horvátha | 16-01-2014 13:16:21
Spriatelenú dlhoročnú zmluvu bola dohodnutá a podpísaná s. Vranovičom.

A vlastníkom skládky v Zemianskych Sadoch je od jej založenia mesto Sereď, Šintava, Vinohrady, Šoporňa, Zem. Sady , Pusté Sady , D. Streda, Váhovce, Šalgočka.
Všetci starostovia a primátor sú členmi KOMPLEXU.

O čom točíte ?


Jozef | 16-01-2014 12:36:03
alebo
občan | 16-01-2014 12:32:26
Dajte ma do obrazu.Kto je tvorca mytov? P.všemohuci alebo jeho zastupca.
Robo Horvath :( | 16-01-2014 12:28:00
Mozno ani netusite aky biznis sa toci okolo odpadov a zberneho dvora. Takmer vsetko je predajna druhutna surovina na ktorej sa da zarobit. Dokonca v niklovke ja firma co to zacina spracovavat depolimerizaciou a surovinu nakupuju z rakuska. Riadne evidovany a kontrolovany predaj surovin by mohol priniest zisk co by mohlo mat prinos pre obyvatelov a podnikatelov v podobe znizenia poplatkov za odpad. Len u nas to nejde a bud sa to daruje firmam co to spracuvavaju na kseft a spriatelena dlhorocna zmluva s vedenim mesta im zabezbeci kvalitnu druhotnu surovinu zadarmo za ktoru musia este platit obyvatelia a podnikatelia.
Alebo sa to takto cielavedome likviduje cez skladku odpadov co tiez zaplatia obyvatelia a podnikatelia mesta. Nie je nahodou primator v dozornej rade okrem vodarenskej tak aj v odpadovej spolocnosti? A tam to tak funguje ze cim viac odpadu tak o to viac to niekto zaplati a mozno o to viac niekto dostane odmenu v dozornej rade? Plat v jednej dozornej rade plus plat v druhej dozornej rade a dalsich, plus plat primatorskej funkcie a stale je niekomu malo, ked sa takto katastrohalne kontroluje a hospodari v meste voci obyvatelom a podnikatelom nasho mesta?
Podpisujte zmluvy ci uz v ekonomickom,tepelnom alebo odpadovom sektore len na vase volebne obdobie. Aby po volbach ludia co sa tam dostanu po vas mohli napravit to co tu momentalne prebieha.

A na zaver uplne najlepsie je to ked skoro rano ta obsluha na aute asi 25krat po sebe s tou hydraulikou vytriasa jeden kontajner. Hrmot jak hrom co zobudi cele sidlisko. Tu hydrauliku maju asi v katastrofalnom stave.
Jozef | 16-01-2014 12:21:07
je uplne jasne, ze ten zvanec platime my obcania, ale to si uvedomuju oni len raz za styri roky. Ostatny cas si myslia, ze ich plati "majitel".
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-01-2014 12:18:05
Jozef | 16-01-2014 12:13:11 | - dolezite je, kto je ten, co podava a kto ten, co ho...
Jozef | 16-01-2014 12:13:11
Milos, uz by sme ho nemali volat "tvorca mytov", ale "boric mytov".
Tie ostatne privlastky mozme kludne nechat.

Vies ako je to hryzeni ruky, ktora mu podava zvanec?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-01-2014 11:49:17
Marek | 16-01-2014 10:40:30 | - tvorca mytov si na nas ukor prilepsil jedine vlastny dochodok. Sklamal obcanov, svojich volicov a predal svoju cest. Tvorca mytov ma inak tak akurat holu r*t a ne svoje medium. Este aj to zneuziva, co platime my vsetci...
odpad | 16-01-2014 11:43:27
Všetko je o ľuďoch. Nechcem sa zastávať SITA, ale keby ste pozreli do kontajnerov sa vám musí obrátiť žalúdok. Niekdy si myslím, či tí, čo vysýpajú odpad aj mimo kontajnera alebo do kontajerov vysýpajú všetko možné, či sú zdraví, alebo robia na just, aby museli smetiari okolo kontajnerov robiť poriadok. Podiel na tom neporiadku majú aj občiania bývajúcich v rodinných domoch, ktorým je poskytnutá zľava na daniach, že svoj odpad nosia do kontajnerov pred činžiakmi. Pristáví auto a rýchlo vyhodí vrece s odpadom, niekedy aj mimo kontajneru.
Seredčan | 16-01-2014 11:20:54
A kompetentní sa k tomu vyjadria,že bol triedený odpad kontaminovaný domovým odpadom.Aká lacná výhovorka.To nás majú za retardovaných.
Marek | 16-01-2014 10:40:30
Tvorca mýtov môže vo svojom médiu opäť urobiť článok a nakoniec článku zdôrazniť, že kto sa nepýta tých pravých (riadne identifikovaný) nič nevie. Tak ako posledný článok o zdražení škôlok, ktorý vyšiel rok po zavedení vyššieho príspevku.
Obcan | 16-01-2014 10:14:39
Palec hore a velke uznanie panovi co to nafotil a natocil !
Mna osobne ani nenapadlo ze by to zmiesavali,hlavne ked aj plasty a papier sa vykupuje + este dotacie z EU + samozrejme platenie za odpad beznymi ludmi,takze vyvar pre firmu ako prasa a aj napriek tomu si to este ulahcuju,tam uz je vidno nenazranost.
Inak separujem aj ja,hlavne ked mesto vravelo ze kvoli separacii aj ked nezlacnia,tak aspon nezdvihnu poplatky za odvoz.
Ale vsak co,prinajhorsom sa zdvihnu poplatky,ako ich zdvihli aj inde a budu argumentovat ze sa sice separuje,ale nedostatocne a na zaklade toho zdvihnu poplatky trebars len o 50% namiesto o 100%.
A vec vybavena,no nie ?
Vyhovorky | 16-01-2014 08:55:51
Som rad ze tych fotiek je tu viac, dokonca aj video. Sita a mesto to bude hrat tak, ze kontajenry boli "kontaminovane" beznym odpadom - teda ze niekto vysypal velky smetny kos do maleho okienka pre plastove flase. Na separovany odpad idu tazke eurofondy ale nastastie existuje stranka ktora zabezpeci ze sa aspon cast vrati:

https://fns.olaf.europa.eu/cgi-bin/disclaimer_cgi?p=q&lang=en
anonym | 16-01-2014 08:31:20
Dosť je sťažností od občanov na firmu Sita. Dúfam, že ich mesto vymení za inú, so zmluvou na kratšiu dobu. Aby si neboli tak istý.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-01-2014 08:28:21
AKTUALIZOVANE: v clanku list vedeniu mesta
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-01-2014 08:08:13
ATUALIZOVANÉ: v článku

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign